Ştiri Politehnica Iaşi
11-01-2009, 06:33 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Politehnica Iaşi
Hodea: "Lotul Politehnicii este subţire!"
Vicepreşedintele grupării din Copou a anunţat la "Total Sport", la Antena 1 Iaşi, că la sfîrşitul turului se vor produce multe schimbări la clubul ieşean.
"Domnul Grigoraş a avut puţin timp la dispoziţie în vară pentru a pregăti campionatul. De aceea, s-au făcut şi unele transferuri în pripă, nu a fost timp suficient pentru întărirea lotului, mai ales că moştenirea nu era grozavă. Acum, cînd au apărut cîteva accidentări, se vede clar că lotul este subţire. În iarnă va trebui să renunţăm la jucătorii care nu au confirmat şi să aducem alţii. O reorganizare va fi şi la echipa a doua şi la Centrul de Copii şi Juniori. Un jucător care nu a făcut pasul la echipa mare pînă la 22-23 de ani nu are cum să mai fie de perspectivă. În ceea ce-i priveşte pe antrenorii de la Centru, aceştia vor avea printre atribuţii şi activitatea de scouting. Vom încerca să aducem cei mai valoroşi juniori din zonă la Iaşi. Sînt planuri pe care le-am discutat cu preşedintele Sorin Boca şi pe care vrem să le aplicăm din iarnă" a afirmat Pavel Hodea. "Dinamoivştii apar mai mult în presa mondenă decît în cea sportivă!" Vicepreşedintele Politehnicii spune că o victorie a "cîinilor" în Copou ar constitui un lucru normal, conform calculelor hîrtiei. Hodea s-a referit la partida cu Dinamo la Antena 1 Iaşi: "Vom avea un meci extrem de dificil astăzi cu Dinamo. Dacă dinamoviştii n-ar fi apărut aşa de mult pe prima pagină a ziarelor mondene, poate mai mult decît în presa sportivă, cred că ar fi fost mult mai sus în clasament. Chiar şi aşa, conform calculelor hîrtiei, un succes al nostru astăzi ar fi anormal, un egal s-ar apropia mai mult de normalitate în timp ce victoria oaspeţilor ar fi un lucru aşteptat. Noi trebuie să ducem lucrurile cît mai mult spre limita anormalului!" "Pe Bîlbă trebuie să-l iei şi cu biciul, dar şi cu frumosul" Vicepreşedintele Politehnicii, Pavel Hodea, are în continuare încredere în atacantul ieşean. "Bîlbă plăteşte acum preţul trădării organismului său. E drept, au fost şi multe exagerări în ceea ce-l priveşte, parcă prea multe tunete şi fulgere s-au adunat asupra lui. Eu am în continuare încredere în el şi cred că mai are multe de spus. Cu el trebuie însă lucrat într-un mod mai special, pentru că e ca un copil răsfăţat. Trebuie să-l iei şi cu biciul, dar şi cu frumosul" a spus oficialul Politehnicii la "Total Sport", emisiune difuzată de Antena 1 Iaşi. "Adrian Cristea alocă prea mult timp fetelor!" Vicepreşedintele Politehnicii Iaşi, cel care a avut o contribuţie determinantă în afirmarea fotbalistului, spune că ex-ieşeanul nu i-a mai dat nici un semn în ultima perioadă. "Eu nu vreau să aduc aminte de cum l-am ajutat pe Adrian Cristea să fie promovat la echipa mare a Politehnicii şi cum am avut grijă de el. Trec şi peste faptul că nu mi-a mai dat nici un semn de cîţiva ani, cînd mi-a trimis un mesaj. Sînt trist pentru el, că nu-şi exploatează talentul uriaş pe care-l are. Cred că alocă prea mult timp fetelor şi vieţii de noapte. Cum la Iaşi era extrem de cuminte, se dovedeşte încă o dată că tentaţiile Bucureştiului te pot învinge dacă nu eşti echilibrat" a spus oficialul ieşean la Antena 1 Iaşi. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-01-2009, 06:34 PM
|
|||
|
|||
Grigoraş: "Jucătorii nu şi-au luat salariile de aproape trei luni!"
Antrenorul Politehnicii Iaşi a lăudat atitudinea elevilor săi, care nu au pus ultimele eşecuri pe seama restanţelor financiare.
"Sînt încrezător în privinţa meciului cu Dinamo din această seară, chiar dacă terenul nu cred că ne va ajuta. Am încredere în băieţi, care au demonstrat că au caracter. Deşi nu şi-au primit salariile de aproape trei luni, nici unul nu a pus înfrîngerile din ultima perioadă pe seama problemelor financiare. E drept, sînt cu primele la zi, însă fiecare îşi face calculele şi ţinînd cont de salarii. Niciodată nu m-am referit pînă acum la acest aspect, însă l-am amintit acum pentru a sublinia atitudinea jucătorilor" a spus tehnicianul la emisiunea "Total Sport", difuzată de Antena 1 Iaşi. Munteanu, Ignatov, Bersnjak şi Constantin - apţi de joc Cei patru jucători ieşeni care erau anunţaţi incerţi vor face parte din lotul cu care Poli va aborda meciul cu Dinamo. Anunţul a fost făcut de antrenorul ieşenilor, Petre Grigoraş, înaintea antrenamentului din această dimineaţă. "Munteanu, Ignatov, Bersnjak şi Constantin s-au pregătit sîmbătă şi nu au resimţit probleme în această dimineaţă, aşa că sînt apţi de joc. Rămîn astfel indisponibili Brăneţ, Negru şi Milea, precum şi Bîlbă şi Viveiros". http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-01-2009, 09:59 PM
|
|||
|
|||
"Nu ne-am supăra pe Andrei Cristea dacă ne-ar da gol"
Sorin Boca, preşedintele echipei Poli Iaşi, spune că nu există motive de îngrijorare pentru meciul cu Dinamo. Nu s-a semnalat niciun caz de gripă porcină în lotul celor două echipe şi ieşenii îşi doresc să-i încurce încă o dată pe "câini", aşa cum au făcut şi acum un an. "Meciul se dispută 100%. Nu avem nicio informaţie conform căreia vreun jucător de la Poli sau Dinamo ar avea gripă porcină. Ne dorim să-i încurcăm din nou, chiar dacă au o echipă bună", a spus Boca la Sport.ro.
Boca l-a lăudat pe Andrei Cristea, care a fost împrumutat în sezonul trecut la Poli şi care a lăsat o impresie foarte bună printre ieşeni: "Andrei Cristea este un atacant foarte bun şi nu ne vom supăra pe el dacă va înscrie în poarta noastră în meciul de azi." Ieşenii îşi doresc să evite retrogradarea în acest an şi anunţă că nu vor renunţa aşa uşor la luptă. "Mai sunt multe etape de disputat, campionatul este echilibrat şi ne dorim să evităm retrogradarea în acest an", a conchis Boca. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-02-2009, 02:50 PM
|
|||
|
|||
Grigoraş: "Nu ştiu ce metode să aplic să ieşim din această situaţie delicată"
Petre Grigoraş crede, pentru prima dată de la sosirea la Iaşi, că poate nu este compatibil cu echipa din Copou: "Nu am cuvinte după această înfrângere. Nu ştiu ce să cred, sper să nu vorbesc la cald, dar poate nu mă pliez eu pe această echipă. Am ajuns la -4 şi situaţia se agravează pe zi ce trece. Am luat iar nişte goluri pe care nu pot să le cataloghez, în special în urma unor greşeli pe părţile laterale. Efectiv nu ştiu ce metode să aplic să ieşim din această situaţie delicată".
Tehnicianul gazdelor şi-a criticat dur jucătorii, pe unii dintre ei acuzându-i de lipsă de valoare: "Nu mai merge cu jumătăţi de măsură, în iarnă trebuie să luăm măsuri radicale pentru a ieşi din mediocritate. Este clar, este lispă de valoare la unii jucători, chiar dacă nu vreau să jignesc pe nimeni. Ceva nu e în regulă la această echipă, nu ştiu ce, dar ceva nu e în regulă. Dacă vom reuşi să mai obţinem 4 puncte până la finalul turului ar trebui să fim satisfăcuţi", a mai afirmat Grigoraş, care a mai adăugat că l-a exclus din lot pe Bersnjak din motive disciplinare. Echipa antrenată de Cornel Ţălnar a învins, duminică, în deplasare, pe Poli Iaşi, scor 3-1, golurile bucureştenilor fiind înscrise de cei doi jucători care au evoluat în trecut şi pentru echipa din Copou, Andrei şi Adrian Cristea. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-03-2009, 03:50 PM
|
|||
|
|||
Sorin Boca şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al clubului
Preşedintele clubului Politehnica Iaşi, Sorin Boca, a demisionat, luni, din funcţie, după o discuţie avută cu primarul Gheorghe Nichita şi cu antrenorul Petre Grigoraş.
"Mi-am depus demisia din motive personale şi mai multe nu vreau să comentez. Nu mai există nicio posibilitate să mă răzgândesc", a spus Boca. Locul lui Boca va fi luat de unul dintre cei doi vicepreşedinţi ai clubului, Cristi Stărică. Celălalt vicepreşedinte, Pavel Hodea, va rămâne în funcţie. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-03-2009, 04:11 PM
|
|||
|
|||
Conducerea a exclus doi jucători din lot şi ceilalţi au primit avertisment general
Preşedintele de onoare al Politehnicii Iaşi, Gheorghe Nichita, a declarat, marţi, că jucătorii au primit un avertisment general, după ce slovenii Pecnik şi Bersnjak au fost excluşi din lot, iar dacă situaţia nu va fi remediată, atunci se vor lua sancţiuni drastice.
"După acel 0-4 de la Galaţi se impunea o analiză, asta aş fi făcut eu dacă aş fi fost preşedinte. Aş fi amendat banca tehnică şi jucătorii, poate s-ar fi trezit. Nu s-a întâmplat acest lucru şi am mai pierdut două meciuri. Nu mă deranjează că am pierdut, ci modul cum luăm goluri. Am luat 12 goluri în patru meciuri, ceea ce nu se admite. De aceea, jucătorii şi banca tehnică au primit astăzi un avertisment general, iar dacă situaţia nu se va îndrepta la echipă vom acorda sancţiuni ce pot ajunge şi până la diminuarea contractelor sau amenzi", a declarat Nichita, în cadrul unei conferinţe de presă. Oficialul ieşean a afirmat că doi dintre jucători, slovenii Bersnjak şi Pecnik, au fost excluşi din lot şi sancţionaşi cu zece la sută din contracte. "Mai sunt şi alţi jucători care ard gazul de pomană pe la club, iar unii dintre ei sunt Miclea, Bâlbă, Tincu şi Buhuşi. Poate au însă şi nevoie de ajutorul nostru. Unii stau la club sub protecţia contractelor şi nu joacă nimic. Profită de regulamentele FRF, care interzic reducerea contractelor. Am propus în iarnă reducerea contractelor şi mărirea primelor de joc, pentru a stimula performanţa, pentru ca jucătorii să dea totul la antrenamente şi în teren, dar fostul preşedinte Boca nu a făcut acest lucru, nu a negociat cu niciun jucător. În felul acesta ar dispărea şi tensiunile din vestiar", a mai afirmat primarul Iaşiului. Acesta l-a reconfirmat pe Petre Grigoraş în funcţia de antrenor: "Petre Grigoraş are toată susţinerea noastră, a conducerii, dar el trebuie să facă o analiză atentă a lotului. Sunt prea mulţi jucători în lot, iar la Poli nu este azil de bătrâni. Le-am şi sugerat acestora să spună dacă nu iubesc club, pentru a ne despărţi. Cine nu dă totul pentru Poli, cine nu iubeşte Poli, să spună şi ne despărţim". Nichita a explicat şi ce a avut să-i impute fostului preşedinte Sorin Boca, care a renunţat la funcţie în urmă cu o zi. "Eu sunt prieten cu Sorin Boca, dar el nu a înţeles că trebuie să fie mai autoritar. Când eşti şef, trebuie să ţii la subordonaţi, dar trebuie să-i şi cerţi atunci cînd greşesc. În plus, Sorin Boca nu a făcut echipă cu cei doi vicepreşedinţi. Pavel Hodea se pricepe să negocieze, Cristi Stărică are abilităţi de manager, însă nu au fost consultaţi", a motivat acesta. În cadrul conferinţei de presă a fost prezentat oficial noul preşedinte executiv al clubului, Cristi Stărică. Acesta a declarat că obiectivul său în Copou este performanţa. "Am avut o discuţie cu fostul preşedinte Sorin Boca, urmează să preiau prerogativele de la dânsul. Deocamdată, ne canalizăm atenţia asupra meciului cu Mediaşul, apoi vom avea o pază de două săptămâni în care vom evalua situaţia la club. Obiectivul meu este clar, performanţa. Nu sunt străin de fotbal, am jucat fotbal, am fost arbitru în lotul naţional timp de şapte ani, opt ani am condus Comisia Judeţeană de Arbitri Iaşi, astfel încât consider că mă voi descurca în noua funcţie. Urmează să am o discuţie cu jucătorii, pe care îi asigur de toată colaborarea mea", a afirmat şi Stărică. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-04-2009, 07:33 PM
|
|||
|
|||
Poli Iaşi a achitat datoria către impresarul Cătălin Liţă şi va fi programată în etapa a 13-a
Preşedintele executiv al echipei Politehnicii Iaşi, Cristi Stărică, a declarat, miercuri, că a achitat suma restantă către impresarul Cătălin Liţă, astfel că gruparea din Copou va fi programată pentru meciul din etapa a 13-a, cu Gaz Metan Mediaş.
"Astăzi am achitat suma de 73.100 de lei către impresarul fotbalistului Lamine Diarrassouba, Cătălin Liţă, bani pe care trebuia să îi achităm până în această după-amiază. Am trimis copii după ordinul de plată la Liga Profesionistă de Fotbal, astfel că nu vor fi probleme cu programarea Politehnicii pentru meciul cu Gaz Metan Mediaş", a declarat Cristi Stărică. Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor a admis la data de 1 septembrie 2009 cererea prin care firma SC Liţă Sport Management SRL solicita plata datoriilor (n.r. în valoare de aproximativ 30.000 de euro, bani care au fost livraţi în tranşe) pe care Politehnica Iaşi le avea de achitat în urma transferului jucătorului Lamine Diarrassouba. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-06-2009, 06:07 PM
|
|||
|
|||
Gripa face ravagii la Poli
Înaintea meciului cu Gaz Metan Mediaş, din etapa a 13-a Ligii I, lotul şi staful grupării fotbalistice din Copou sînt decimate. Trei jucători sînt accidentaţi, alţii patru acuză stări febrile, iar antrenorul principal, directorul tehnic şi preşedintele clubului sînt şi ei răciţi. Oficialii echipei susţin însă că nu este vorba de o infectare cu virusul gripei noi.
Dacă preşedintele Cristi Stărică duce boala pe picioare, directorul economic Vasile Dascălu a căzut la pat, iar antrenorul Petre Grigoraş nu a reuşit să participe la antrenamentul de ieri dimineaţă. Din rîndul jucătorilor au fost "răpuşi" Buta, Negru, Balde şi V.Frunză, antrenorul secund Marian Dinu anunţînd că nici unul nu va face deplasarea la Mediaş. "Dacă e nevoie, jucăm cu măşti la Mediaş", a glumit Dinu. "Valul de viroze a lovit şi în echipa noastră. Deocamdată nu sînt însă semne îngrijorătoare. Totuşi, ţinînd cont de contextul actual, şi mă refer la cazurile de gripă nouă care au fost semnalate în ultima perioadă la Iaşi, şi de faptul că Buta are o stare staţionară deşi este sub tratament de trei zile, am decis să fim precauţi şi să solicităm efectuarea unor investigaţii suplimentare la Spitalul de Boli Infecţioase. Cornel va merge acolo mîine dimineaţă (n.r. - astăzi) şi, în funcţie de rezultatele analizelor, vom hotărî cum vom proceda în continuare", spune mediul echipei, Marius Pralea. În ciuda acestor probleme şi a indisponibilităţilor mai vechi ale lui Milea şi Viveiros, antrenorul secund al lui Poli, Marian Dinu, speră ca în partida de la Mediaş ieşenii să încheie seria de înfrîngeri din ultimele etape. "După o serie de patru înfrîngeri consecutive, putem spune că sîntem în criză. Nu căutăm alibiuri, dar s‑a văzut că odată cu accidentarea unor jucători şi ieşirea din formă a altora care au jucat bine la începutul sezonului au apărut aceste rezultate slabe. Sperăm să întrerupem această serie de rezultate proaste la Mediaş. Cu toţii sîntem afectaţi de aceste rezultate şi de avertismentele primite din partea conducerii clubului şi cred că unii jucători se aşteptau la măsuri şi mai dure. Sper că băieţii au tras învăţăminte din ultimele jocuri şi vor da totul pe teren sîmbătă", a declarat Dinu, precizînd că Brăneţ, Bîlbă şi Adrian Ilie sînt apţi pentru această confruntare. În ceea ce priveşte demisia lui Sorin Boca, Marian Dinu a dezvăluit că jucătorii au fost afectaţi, dat fiind faptul că fostul preşedinte al Politehnicii a fost un apropiat al lor: "Normal că jucătorii au regretat demisia domnului Sorin Boca, mai ales că dumnealui a fost un apropiat al lor. Totuşi, acest club nu a început cu nici unul dintre noi şi sînt convins că activitatea va continua şi fără Sorin Boca". http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-06-2009, 06:07 PM
|
|||
|
|||
Nouă absenţi la Poli Iaşi!
Antrenorul Petre Grigoraş a apelat la jucători care au evoluat pînă acum la Poli II pentru a pleca spre Mediaş cu 18 jucători.
Politehnica nu va putea conta în meciul de sîmbătă, cu Gaz Metan, pe Buta, Negru, Balde, V. Frunză (toţi fiind răciţi), Milea (operat la genunchi), Viveiros (ce acuză dureri la inghinali), Bersnjak şi Pecnik (trimişi la Poli II pentru acte de indisciplină) şi M. Croitoru ce va pleca în Germania pentru a da probe. Pentru a completa lotul care a făcut deplasarea la Mediaş, Grigoraş a fost silit să apeleze la Buhuşi, Bîrlădeanu, Tincu şi Lamine, jucători care au evoluat, de regulă, la Poli II, în Liga a III-a, în acest sezon. Iată lotul pe care Poli contează la partida cu Gaz Metan: Brăneţ, Pleşca, Străuţ, Mihajlov, Ad. Ilie, L. Munteanu, I. Costache, Ignatov, Straton, Cr. Bratu, Tincu, Buhuşi, Bîrlădeanu, Miclea, Bujor, Bîlbă, Cr. Constantin, Lamine. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-06-2009, 06:08 PM
|
|||
|
|||
Hodea: "Şase puncte pînă la finalul turului ar fi bune!"
Vicepreşedintele Politehnicii spune că, la clubul din Copou, vor fi mai multe schimbări în iarnă.
"Deşi, teoretic, m-am întors de trei luni la Poli, practic voi începe activitatea din această săptămînă. Obiectivul de moment este strîngerea rîndurilor şi acumularea a cît mai multe puncte pînă la finalul turului. Şase puncte cred că ar fi bune. Din punct de vedere financiar, sperăm ca lîngă Mobilis şi Primărie să vină şi alţi sponsori, care s-au cam retras în ultima perioadă. Apoi, în iarnă, vor apărea mai multe schimbări, atît la nivel de lot cît şi la nivel de organizare. Ne vom uita cu mult mai mare atenţie şi spre Poli II şi Centrul de Copii şi Juniori" a spus Pavel Hodea într-o conferinţă de presă. "Nici un jucător de la Poli II nu poate juca la echipa mare!" Afirmaţia îi aparţine vicepreşedintelui Politehnicii, Pavel Hodea. "Poli II nu are ca obiectiv promovarea în Liga a II-a. Această echipă are ca scop păstrarea în formă a jucătorilor de la echipa mare şi formarea de jucători din pepiniera proprie pentru promovarea la Liga I. Din păcate, la acest moment fondul de jucători este destul de modest, nu cred că vreun jucător poate să joace la echipa mare" a spus Hodea într-o conferinţă de presă. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
11 Musafir(i)
11 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut