Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri Rapid Bucureşti
11-20-2009, 07:15 PM
RE: Ştiri Rapid Bucureşti
"Taher a greşit când a vrut să facă Rapidul fără mine!"

George Copos e mai hotărât ca oricând să renunţe la "farmecul vieţii". Omul de afaceri poartă negocieri intense cu Lutz Stache, neamţul interesat să investească în gruparea de sub Podul Grant. Totuşi, mai multe voci susţin că Stache va avea soarta lui Taher, iordanianul fiind păcălit de Copos după un scenariu identic. Fostul preşedintel al giueleştenilor, Dinu Gheorghe, este sătul şi el de incertitudinea de la nivel administrativ. Actualul oficial al Braşovului îl îndeamnă pe Copos să vândă dacă nu mai are bani să bage la Rapid: "Eu nu ţin conturile lui George Copos, dar dacă nu mai are bani să bage la Rapid, să vândă odată clubul. Nu poate să o ţină aşa la nesfârşit", a spus Dinu "Vamă" la DigiSport, în cadrul emisiunii Fanatik Show.

Preşedintele "stegarilor" vorbeşte şi despre "ţeapa" pe care şi-a luat-o Taher de la Copos. Dinu Gheorghe spune că soarta iordanianului în Giuleşti era alta dacă reuşea să refacă tandemul Lucescu jr-Dinu Gheorghe: "Îmi pare rău de Taher, dar a greşit când a vrut să facă Rapidul fără mine. L-a vrut pe Răzvan înapoi, dar a pus condiţia să vină fără mine. Chiar dacă nu aş fi venit, Taher a făcut o greşeală. Joaca asta l-a costat 8 milioane de EURO", a mai spus oficialul braşovean.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
11-20-2009, 07:16 PM
Stache a pregătit banii!

Lutz Stache a făcut cel mai important pas pentru a arăta că intenţiile sale sunt serioase în privinţa cumpărării Rapidului.

Investitorul german a trans­ferat într-un cont bancar din România suma de 10 milioane de euro, destinată pentru achiziţionarea clubului de la George Copos. Neamţul aşteaptă finalizarea negocierilor pentru a transfera banii în contul actualului proprietar. "Există într-adevăr contul şi banii, se mai aşteaptă doar semnătura părţilor pe contract", a declarat Mihai Voiculescu, partenerul de afaceri al lui Lutz Stache.

Ultimatum de la fani pentru Copos
În paralel cu tratativele duse de fostul vicepremier, Stache a mai făcut o mişcare inteligentă, reuşind să câştige simpatia suporterilor după ce a urmărit meciul cu Oţelul Galaţi (3-0) din mijlocul galeriei. Prin această stratagemă, omul de afaceri german şi-a apropiat suporterii, iar presiunea a trecut pe umerii lui Copos. De asemenea, suporterii l-au avertizat pe finanţatorul rapidist să nu repete povestea cu Taher. Din surse apropiate clubului, fanii pregătesc o adevărată revoluţie dacă bossul de la ANA încearcă să nu-şi respecte cuvântul dat şi să nu vândă clubul. "Mesajul este clar din partea fanilor pentru actualul proprietar: «Trebuie să vândă clubul, altfel, ceea ce păţeşte Becali la Steaua nu reprezintă nimic pe lângă ce va trebui să suporte din partea ultraşilor»", a declarat un apropiat al Rapidului.

Ce s-a întâmplat cu Taher?
Pe cât este de lungă povestea tranzacţiei dintre Copos şi Taher, pe atât este de încurcată. Dorind să cumpere Rapidul, omul de afaceri iordanian a împrumutat clubul cu 8 milioane de euro cash şi prin credit de la bănci, bani care ar fi trebuit să fie incluşi în suma de vânzare a grupării "feroviare". Numai că finanţatorul giuleştean a renunţat să mai vândă clubul, iar Taher încearcă acum să-şi recupereze investiţia făcută.

Tratativele dintre Taher și Copos au durat o perioadă de timp destul de lungă și s-au dovedit a fi un fiasco total

1,2 miliarde ar fi averea lui Lutz Stache în acest moment

16 ani a finanţat George Copos Rapidul

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
11-21-2009, 03:46 PM
Manea: "Rapid merită să fie pe primul loc în clasament, dar de acum ne va fi şi mai greu"

Antrenorul echipei Rapid, Nicolae Manea, a declarat, vineri, după meciul cu Gaz Metan, scor 4-1, că formaţia giuleşteană joacă un fotbal frumos şi merită să fie pe primul loc în clasament, dar susţine că rapidiştilor le va fi greu să se menţină pe această poziţie.

"În ciuda rezultatului, pot spune că am avut un meci greu, cu o formaţie arţăgoasă şi foarte bine organizată. După ce am fost egalaţi, am început să mă îngrijorez, dar după ce i-am băgat pe cei doi copii, Răduţă şi Tene, ne-am mai înviorat. Felicit băieţii pentru că au făcut mare risipă de energie şi au fost uniţi. Cred că golul lui Spadacio a fost momentul cheie, după aceea ne-am descătuşat. Am obţinut un rezultat bun pe final, iar asta ne dă speranţe. Merităm să fim pe primul loc, datorită modului în care jucăm şi al numărului de goluri pe care îl dăm, dar greul abia acum începe", a spus Manea.

Tehnicianul este de părere că Rapid a arătat o îmbunătăţire din punct de vedere fizic, mai ales că înainte de pauza competiţională începuse să "patineze puţin ambreiajul", iar acest lucru s-a observat. Manea susţine că tinerii Rapidului sunt de mare valoare, iar pe viitor pot ajunge mari jucători: "Putem face o echipă foarte bună cu aceşti copii. Mai avem şi alţii la Rapid II şi sper ca măcar unul să mai facă pasul la echipa mare".

Manea speră ca Mircea Bornescu să nu fie accidentat grav şi crede că Bud trebuia eliminat la faza în care l-a lovit pe portarul giuleşetean. De asemenea, antrenorul a mai spus că la faza penalty-ului acordat Rapidului decizia a fost corectă, însă, dacă nu ar fi fost nimic, Ioniţă ar fi recunoscut pentru că este un jucător cu fair-play.

Echipa antrenată de Nicolae Manea a trecut, vineri, pe teren propriu, de Gaz Metan Mediaş, scor 4-1. În urma acestui rezultat, Rapid a urcat provizoriu pe primul loc în Liga I, cu 26 de puncte, în timp ce medieşenii au rămas pe poziţia a 9-a, cu 19 puncte.

11-21-2009, 03:47 PM
Costin Lazăr: "A fost însă un meci greu, dar copiii Rapidului şi-au făcut datoria"

Mijlocaşul Rapidului, Costin Lazăr, a precizat că nu se aştepta ca echipa să învingă la o asemenea diferenţă şi a recunoscut că scorul final este prea aspru. "A fost însă un meci greu, dar copiii Rapidului şi-au făcut datoria. Nu prevedeam un astfel de scor, dar suntem bucuroşi pentru victorie", a spus Lazăr.

Echipa antrenată de Nicolae Manea a trecut, vineri, pe teren propriu, de Gaz Metan Mediaş, scor 4-1. În urma acestui rezultat, Rapid a urcat provizoriu pe primul loc în Liga I, cu 26 de puncte, în timp ce medieşenii au rămas pe poziţia a 9-a, cu 19 puncte.

11-21-2009, 03:47 PM
Bornescu: "Mă aştreptam să câştigăm şi, oricum, eram favoriţi. Valoarea şi-a spus cuvântul"

Bornescu a completat: "Mă aştreptam să câştigăm şi, oricum, eram favoriţi. Valoarea şi-a spus cuvântul. La faza în care m-am accidentat, Bud a venit cu talpa înainte, dar nu pot spune că îi port pică, pentru că astfel de faze se mai întâmplă".

11-21-2009, 05:35 PM
Vinclu de lider

Spadacio a înscris un gol de generic, care o duce pe Rapid pe prima poziţie a clasamentului

Chin îmbrăcat în vişiniu, huiduieli şi apostrofări în aceleaşi nuanţe. Tribuna rapidistă a fost exasperată de jocul favoriţilor şi de îngheţul din ofensivă în prima repriză. Singurele semne de viaţă ale giuleştenilor au venit de la Buga şi de la Spadacio. Puţin, foarte puţin.

Cine a dezmorţit meciul? Marius Avram, pe care căderea lui Ioniţă l-a convins să dea penalty. Şi aşa s-a făcut 1-0, marcator Iensi, iertat apoi de o eliminare evidentă.

Fanii sperau că după pauză de la vestiare va ieşi şi fotbalul, nu doar jucătorii. A ieşit, da, dar numai după ce Pîrvulescu, şut excelent plasat de la 20 de metri, a băgat Rapidul în şoc. Atunci Spadacio s-a scuturat de neputinţă şi a pictat o minge-n vinclu, din lovitură liberă! Finalul i-a scos în faţă pe puştii Ioniţă şi Răduţă, scorul s-a dus la 4-1, Rapidul s-a dus pe primul loc. Jocul însă n-a mai fost la fel de consistent ca pînă acum.

Helder, febră 40!
Manea nu l-a putut folosi pe Helder. Fundaşul dreapta brazilian s-a simţit rău în noaptea dinaintea meciului. "Era răcit, dar starea i s-a agravat brusc. Avea o temperatură de 40 de grade Celsius cînd a venit medicul la el în cameră", a povestit un apropiat al jucătorului. Doctorul a încercat să-l trateze, dar, fiindcă starea nu i se ameliorase suficient, Helder a fost trimis acasă ieri dimineaţă. "Abia se ţinea pe picioare!", zic colegii lui.

Anti-Grigorie
La Rapid, nu e suficient să marchezi ca să capeţi aprecierea suporterilor. Ştefan Grigorie a fost înjurat permanent aseară, deşi a înscris şi a fost printre cei mai buni împotriva Oţelului, acum două etape, la 3-0 în Giuleşti. "Fane, te-ai umplut de tatuaje! Manechinule, ai şi piercing în buric?", i-au strigat spectatorii de la tribuna 0.

Banca de copii
Din cauza absenţelor din lot, Nae Manea a avut aseară rezerve care au jucat în Liga a III-a acum cîteva luni. În afara lui Joao Paulo (30 de ani), toţi ceilalţi oameni de pe bancă erau sub 24 de ani: Marinescu, Mardare, Răduţă, Doru Bratu, Alexandru Coman şi Alin Tene. Ultimii doi nu mai fuseseră niciodată rezerve la o partidă din Liga I.

11-21-2009, 05:38 PM
George Copos: "Mă retrag, nu e cale de întoarcere. Sufletul va rămîne, însă, lîngă Rapid"

Finanţatorul rapidist George Copos şi-a reafirmat astăzii pe blogul personal dorinţa de a vinde echipa din Giuleşti şi faptul că decizia este irevocabilă. Omul de afaceri nu uitat să pomenească faptul că a redresat situaţia financiară a clubului după gestiunea defectuoasă a echipei aduse de Fathi Taher.

Vă redăm comunicatul integral:

"În ciuda elucubraţiilor apărute în unele ziare de astăzi, reafirm a nu ştiu câta oară că decizia mea de a mă retrage de la Rapid rămâne irevocabilă. Cred că adevăratul scop al apariţiei zvonurilor conform cărora nu este vorba de nici o intenţie de vânzare este de a „ajuta” ca această tranzacţie să eşueze, încercând să erodeze credibilitatea noastră, a celor implicaţi în negocierile de vânzare.

În ceea ce mă priveşte, declar răspicat că nu este vorba de nici o stratagemă de imagine [..]. Am luat această hotărâre încă din 2007, când am analizat perspectivele de evoluţie ale clubului giuleştean alături de societăţile holdingului Ana şi am constatat că Rapidul trebuie să intre într-o nouă etapă a evoluţiei sale, etapă caracterizată prin performanţă constantă şi durabilă.

[...] Din păcate, anul 2008, cu intenţia de cumpărare exprimată de către domnul Taher, a fost o deziluzie: intenţia lăudabilă din martie s-a transformat foarte repede într-o risipă deşănţată, produsă de către oamenii agreaţi de potenţialul cumpărător, risipă ce a creat clubului nenumărate probleme de care n-am reuşit să scăpăm în întregime nici în prezent.

După acest eşec, după cum bine se ştie, am continuat să caut potenţiali investitori, atât în ţară, cât şi în străinătate. Am decis să încep negocierile cu domnul Lutz Stache, deoarece am constatat că intenţia sa este cât se poate de serioasă. Din modul în care decurg acestea, eu personal nu am niciun motiv să mă îndoiesc de seriozitatea intenţiilor domnului Stache.

Între timp, datoria mea este ca, până la transferul acţiunilor, să asigur bunul mers al clubului, iar jurnaliştii şi cititorii de bună credinţă ştiu că, în ciuda tuturor dificultăţilor cauzate de criză şi de situaţia din 2008, jucătorii rapidişti, precum şi staff-ul clubului, au cele mai puţine probleme de ordin financiar şi de altă natură, lucru care a fost afirmat public, şi nu doar o dată, de către aceştia. [...]. În schimb, nu aştept decât performanţă. Performanţă în teren, nu în culise.

În concluzie, intenţia mea de a mă retrage de la clubul Rapid nu are cale de întoarcere. Sufletul meu va rămâne însă pentru totdeauna alături de echipa din Giuleşti, indiferent ce se va întâmpla, fiindcă pentru mine Rapidul nu este o afacere, ci (aţi ghicit!) "farmecul vieţii".

11-21-2009, 05:40 PM
Ilie Dumitrescu: "Nicolae Manea a mutat inspirat la 1-1"

Ilie Dumitrescu a apreciat mutarea făcută de tehnicianul Rapidului, Nicolae Manea, după golul egalizator marcat de Gaz Metan:

"Manea trebuie felicitat pentru faptul că l-a introdus pe Răduţă alături de Ioniţă după ce Pîrvulescu a marcat pentru 1-1. A schimbat foarte inspirat sistemul din 4-3-3 în 4-4-2 şi astfel a reuşit să pună mai multă presiune pe fundaşii centrali ai Mediaşului. Este însă prea devreme să vorbim despre un cuplu Ioniţă-Răduţă", a spus Ilie Dumitrescu la Fanatik Show, pe Digisport.

11-21-2009, 05:41 PM
"Are 15 meciuri în toată cariera ca antrenor în Liga I!"

Fostul antrenor al Rapidului Viorel Hizo i-a atacat în această seară pe Nicolae Manea şi Ciprian Panait, dar a spus că nici nu ştia că giuleştenii joacă în această seară împotriva celor de la Gaz Metan Mediaş.

"Nu am văzut meciul, am fost plecat. Am avut treaba în altă parte, n-am avut timp să mă uit la meci, nu am văzut nimic din meci, doar am auzit comentariile de după partidă. Nu pot să comentez nimic despre joc pentru că nu am văzut nici o secvenţă. Cum a ajuns echipa asta în faţă dacă nu era pregătită cum trebuie. Să-şi dea cu părerea cît or vrea şi-o să-i creadă Copos. Pînă acum erau în joc de glezne, cît eram eu la Rapid şi acum sînt mari antrenori. Domnul Panait, sifonul lui Copos trebuia să-i trag un bobîrnac cînd merita. Eu l-am acceptat să fie alături de mine la Rapid, d-aia e acum antrenor secund! Trebuia să-şi bage capul în pămînt ca un struţ şi nu să vorbească despre mine. Mă poate analiza pe mine Panait sau Manea, care are 15 meciuri în toată cariera ca antrenor în Liga I? Sînt mulţi care acum beneficiază de munca altora. Nici nu ştiam că Rapid juca în seara asta!", a spus Hizo la Telesport.

11-21-2009, 05:42 PM
Mircea Bornescu: "Nu-i port pică lui Bud, mă bucur că nu mi-a rupt piciorul"

Portarul rapidist Mircea Bornescu a mărturisit că nu-i poartă pică lui Cristi Bud pentru accidentarea pe care i-a provocat-o şi care l-ar putea ţine cel puţin două săptămîni departe de gazon: "Nu ştiu cît de grav este deocamdată, dar a fost o lovitură extrem de puternică în tibie. S-ar putea să fie o entorsă. Mă bucur doar că nu mi-am rupt piciorul. Am vorbit cu Bud după meci, nu sînt supărat pe el, astfel de accidentări se întîmplă".

Bornescu a vorbit şi despre succesul echipei sale din meciul cu Gaz Metan (4-1): "A fost o victorie foarte muncită, am demonstrat că sîntem o echipă foarte unită şi am demonstrat că ne merităm locul. Să învingi o echipă ca Mediaş cu 4-1 nu e la îndemîna oricui. E prea devreme să discutăm însă despre titlu, dar noi sperăm din tot sufletul să fim pe primul loc la finalul campionatului. În orice caz, ne vom bate pînă la capăt", a spus Mircea Bornescu la Fanatik Show, pe Digisport.

Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
20 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut