Ştiri Steaua Bucureşti
09-18-2009, 04:24 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Steaua Bucureşti
Stoichiţă are 30 de victorii în 44 de meciuri la Steaua
Cifrele par să-l recomande pe Mihai Stochiţă ca pe o soluţie bună pentru banca Stelei. Acesta a mai ocupat postul de tehnician în Ghencea între 1997 şi 1998, perioadă în care Steaua a obţinut 30 de victorii în 44 de meciuri, remizînd de 8 ori şi pierzînd doar 6 partide.
În perioada în care a antreant Steaua, Stoichiţă a cucerit şi două trofee: campionatul României şi Supercupa României, ambele în acelaşi an, 1998. În mandatul său în Ghencea, Stoichiţă i-a cucerit pe suporteri graţie a două victorii obţinute într-un singur sezon în faţa rivalei de moarte Dinamo, scor 3-1 în deplasare şi 5-0 pe teren propriu. De-a lungul carierei sale, "Lippi" a mai pregătit echipele FC Naţional, Farul Constanţa, Litex Loveci (Bulgaria), Pyunik Erevan, Oţelul Galaţi, Aris Limassol, dar şi naţionalele ţărilor Panama, Armenia şi Kuwait. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-18-2009, 04:25 PM
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 09-18-2009 04:29 PM de Sebi Raducu.)
|
|||
|
|||
Stoichiţă: "Nu aş accepta ca Becali să vină în vestiarul echipei la pauza unui meci"
Noul antrenor al Stelei, Mihai Stoichiţă, a declarat, vineri, că nu ar fi de acord ca patronul Gigi Becali să vină în vestiarul echipei în pauza unui meci, însă susţine că va discuta cu finanaţatorul roş-albaştrilor acest aspect pentru a nu apărea probleme în viitor.
"Relaţia dintre mine şi domnul Becali ar trebui să fie una ca între patron şi angajat, dar există anumite principii şi în cazul în care nu va fi mulţumit de mine, eu nu mă agăţ de nimic. Nu aş accepta ca Becali să vină în vestiarul echipei la pauză, dar când voi discuta detaliile contractuale voi vorbi şi despre acest aspect. Când antrenam în ţările arabe nu am ştiut că la pauză vin 80 de şeici şi prinţi la vestiar, dar după ce am aflat, am delimitat asta prin contract. Oricum, sper să evit acest lucru", a spus Stoichiţă, care a precizat că însă nu s-a decis asupra staff-ului cu care va discuta. Noul tehnician s-a referit la acest aspect în condiţiile în care antrenorul Cristiano Bergodi a fost demis de la Steaua tocmai pentrui că nu l-a lăsat pe patronul Gigi Becali să intre în vestiar la pauza meciului cu Şerif Tiraspol, scor 0-0, iar cel din urmă s-a simţit umilit de atitudinea italianului. Antrenorul a dezvăluit că l-a invitat pe Bergodi la stadion pentru a sta de vorbă şi este convins că italianul nu îi va refuza invitaţia: "Sunt sigur că va veni, pentru că atât el, cât şi Renzo Rossi sunt doi oameni care vin dintr-un mediu civilizat. Moştenesc o muncă interesantă de la Bergodi şi sunt mândru că o pot duce mai departe. Vreau să îi mulţumesc pentru tot ce a făcut. Şi eu am fost în situaţia lui, dar acesta e fotbalul". Mihai Stoichiţă, care a menţionat că a primit un mesaj de felicitare de la fostul antrenor din Ghencea Marius Lăcătuş, susţine că venirea la Steaua nu înseamnă "nimic spectaculos" pentru el şi nu simte că a fost numit doar ca interimar: "Nu ştiu ce a apreciat Becali la mine, dar eu un cerşesc respectul. Venirea la Steaua e mai mult o chestie sentimentală, nu e nimic spectaculos. Nu mă pot impresiona prea multe în fotbalul de azi. Nu simt că am fost adus ca un interimar, pentru că nu mi s-a dat asta de înţeles. Dacă mi se cere însă să semnz un contract ca interimar, aşa voi face. Nu am discutat despre obiective, dar ar fi ridicol să spun că obiectivul este formarea unei echipe. Se doreşte câştigarea campionatului şi a cupei". Tehnicianul care a mai pregătit formaţia din Ghencea în sezonul 1997-1998 a precizat că a acceptat oferta Stelei doar pentru că iubeşte clubul, el explicând sentimentele sale pentru formaţie prin titlul unei cărţi scrise de Petru Popescu şi apărute în anul 2004: "Steaua este pentru mine glonţul patrieri dulce ca mierea". Stoichiţă s-a declarat încrezător în forţele sale şi speră să construiască o echipă cât mai puternică: "Nu mi-e frică de nimic, nu are de ce să îmi fie. În primul mandat la Steaua am format o formaţia tânără, care a obţinut apoi performanţe notabile şi sper să fac şi acum la fel. Am un lot interesant de jucători tineri şi sper să ne înţelegem cât mai bine". Mihai Stoichiţă este de părere că stilul de joc 4-4-2 este unul care nu se potriveşte Stelei în acest moment şi va încerca să formeze o echipă mult mai ofensivă: "Aveam nevoie de cel puţin o lună pentru a implementa ideile mele de joc, dar acum depinde şi de capacitatea jucătorilor de a-mi recepta mesajele. Avem mulţi jucători tineri, dar avantajul este că pot să îi modelez. Vom vedea în iarnă dacă ne putem întări, dar în general jucătorii pe care i-am adus eu au dat satisfacţie. Ne trebuie mai mult echilibru în zona mediană, entuziasmul şi dăruirea celor care au jucat acolo nu au fost suficiente. Îmi place sistemul 4-4-2, dar nu ştiu dacă acum e cel mai potrivit pentru Steaua. Eu sunt cunoscut ca un antrenor ofensiv şi voi încerca să implementez ce vreau". Fostul selecţioner al naţionalelor din Armenia sau Panama a mai spus că a avut o discuţie cu doctorul echipei, Radu Paligora, iar de acum înainte acesta îi va prezenta în fiecarea dimineaţă un raport cu starea de sănătate a jucătorilor. În ceea ce îi priveşte pe Emeghara şi Ovidiu Petre, antrenorul a spus că aceştia vor reveni peste o săptămână la antrenamentele Stelei, dar le va mai trebui ceva timp pentru a putea fi folosiţi pentru că nu sunt puşi la punct cu pregătirea. În ceea ce îi priveşte pe Dayro Moreno sau Mihăiţă Pleşan, jucători care evoluează momentam la echipa secundă, Stoichiţă a precizat că îi va urmări şi va decide dacă pot reveni la prima echipă: "Îi cunosc pe amândoi, iar pe Pleşan chiar am vrut să îl iau la un moment dat la una din formaţiile pe la care am trecut. Dayro nu a rupt inima târgului, dar la el e o problemă de mentalitate. Jucătorii din America de Sud vin dintr-un tărâm mai boem, iar când ajung în Europa au probleme". Stoichiţă, care mai lucrat la Steaua şi ca antrenor secund, a vorbit şi despre atitudinea suporterilor care au ameninţat că nu îl vor susţine: "Publicul e foarte important la Steaua, mai ales acum. Am suferit foarte mult din cauza lipsei fanilor. Suporterii iubesc echipa şi o împing de la spate, contează absenţa lor. Ei trebuie să înţeleagă că nu suntem părţi inamice şi nici nu avem interese contrarii. Suntem un popor creştin şi înţelepciunea trebuie să domine. Nu am de ce să fiu contestat. Peluza Sud are un conflict cu conducerea pe care voi încerca să îl aplanez, pentru că doar jucătorii sunt cei care suferă în final. Sper să găsim cumva o formă de convieţuire, dar singura soluţie este să obţinem rezultate bune". Antrenorul Mihai Stoichiţă îl va înlocui pe Cristiano Bergodi pe banca tehnică a Stelei, după ce managerul general al clubului, Basarab Panduru, a refuzat să preia echipa. Mihai Stoichiţă a condus vineri dimineaţă primul antrenament al roş-albaştrilor, iar la stadion s-au strâns aproximativ 50 de fani echipei, care le-au transmis tehnicianului şi managerului general Basarab Panduru că nu îi vor susţine, pentru că, în opinia lor, vor fi doar nişte "marionete" în mâinile patronului Gigi Becali. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-18-2009, 04:27 PM
|
|||
|
|||
Duckadam îl apără pe Bergodi: "Cu lotul Stelei nu poţi să spargi munţii"
Helmuth Duckadam este de părere că italianul Cristiano Bergodi nu a avut la dispoziţie un lot suficient de puternic care să-i permită să obţină rezultate deosebite, dar crede că Mihai Stoichiţă are valoarea necesară pentru a reuşi performanţe mai bune cu actualii jucători.
"Jocul cu Sheriff a fost foarte slab, se vede că e greu să joci în Europa cu fotbalişti de nivelul ligii secunde. Cred că Tănase ar fi trebuit introdus în joc mai devreme. În partidele grele, precum cele cu CFR, Unirea şi Dinamo, s-a văzut că unii jucători au fost depăşiţi. Totuşi, dacă mergi la Steaua, trebuie să ştii la ce te înhami, iar dacă tu nu crezi că poţi reuşi lucruri deosebite cu lotul de jucători pe care îi ai, mai bine nu te mai bagi", a spus portarul care a cîştigat în 1986 Cupa Campionilor la Steaua. Acesta spune că lotul echipei din Ghencea nu poate emite pretenţii la performanţe europene în momentul de faţă. "Bergodi a greşit şi el, pentru că a încercat să se impună în faţa patronului, să-i dea peste nas lui Becali în anumite situaţii. Mihai Stoichiţă vine după o perioadă lungă în care a stat pe margine şi el cunoaşte foarte bine echipa Stelei, ştie la ce treabă se bagă. Cred că va reuşi şi va avea rezultate bune, dar cu actualul lot al Stelei nu poţi să spargi munţii. Lotul este lipsit de experienţă europeană. Stoichiţă va trebui acum să le dea curaj tinerilor. Oricum, situaţie mai rea decît aceasta nu se poate. Să nu uităm că Steaua n-a cîştigat nici un meci de pe teren propriu în acest campionat!" , a mai punctat Helmuth Duckadam. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-18-2009, 04:32 PM
|
|||
|
|||
Renzo Rossi a părăsit şi el Steaua azi
Secundul lui Cristiano Bergodi, italianul Renzo Rossi, şi-a încheiat şi el conturile cu echipa roş-albastră astăzi. Acesta a trecut pe la stadion pentru a-şi lăsa echipamentul şi costumul de prezentare.
Înainte de a pleca, Rossi şi-a luat la revedere de la jucători şi angajaţii cu care a lucrat. Cristiano Bergodi nu a mai trecut pe la club, el lăsîndu-şi de aseară echipamentul. Cristiano Bergodi a fost demis de pe banca tehnică a Stelei ca urmare a unui conflict ce s-a petrecut între el şi patron, în pauza meciului cu Sheriff Tiraspol. În locul italianului a fost numit Mihai Stoichiţă. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-18-2009, 04:33 PM
|
|||
|
|||
Vestiarul răniţilor
Tătăruşanu şi Ghionea au suferit tăieturi minore din cauza unui geam spart la cabine, înaintea meciului. Portarul a fost dus la spital şi n-a mai prins banca de rezerve.
Tătăruşanu a pierdut postul de titular după evoluţia de la Mediaş, iar aseară, cu aproape două ceasuri înaintea partidei cu Sheriff, a pierdut şi locul pe banca de rezerve. Ce s-a întîmplat? Ghionea a deschis în forţă o uşă de pe unul dintre holurile de la vestiare, neştiind că portarul e de cealaltă parte. Geamul s-a făcut ţăndări, iar cioburile sărite i-au rănit pe cei doi. Tătăruşanu s-a ales cu o plagă deschisă în zona maxilarului şi la buza superioară. Pentru că sîngera serios, a fost solicitată o ambulanţă, care l-a dus repede la Spitalul Municipal. Goalkeeper-ul s-a întors într-o oră, dar oficialii Stelei îl chemaseră deja de-acasă pe Cezar Lungu, portarul echipei secunde, pentru a-l trece pe foaia de joc. Ghionea a suferit şi el o tăietură la frunte, însă a fost cusut la stadion de medicul echipei. A evoluat apoi purtînd o bandană roş-albastră pentru a-şi proteja zona rănită. Oricum, Bergodi nu avea nici o altă variantă pentru postul de stoper. Baciu e accidentat, iar Tudose şi Alex Iacob nu sînt pe lista UEFA. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-18-2009, 04:34 PM
|
|||
|
|||
Fotbaliştii Stelei au mers să vorbească cu Bergodi la hotel!
După antrenament, jucătorii Stelei, în frunte cu căpitanul Ghionea, au plecat la hotelul unde este cazat Bergodi pentru a-şi lua rămas bun de la tehnicianul italian şi pentru a discuta despre evenimentele petrecute în seara precedentă.
http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-18-2009, 04:58 PM
|
|||
|
|||
Ţiţi: "Becali a procedat corect"
Fostul antrenor al Stelei spune că demiterea italianului Cristiano Bergodi e un gest logic al patronului din Ghencea.
Dumitru Dumitriu, antrenorul cu care Steaua a jucat de trei ori consecutiv în Liga Campionilor în anii '90, e convins că Gigi Becali a procedat corect atunci când a decis să-l dea afară pe italianul Cristiano Bergodi. "Bergodi n-a fost dibaci" Ţiţi spune că Bergodi nu a dat dovadă de diplomaţie atunci când acesta l-a zgornit din vestiar pe Becali. "Antrenorul nu a fost dibaci. Bergodi nu avea de unde să ştie cu ce intenţii a venit Gigi Becali. Poate venea să-i îmbărbăteze pe fotbalişti. Poate venea să-i certe, iar asta era în avantajul antrenorului. Bergodi a uitat că e doar salariat, nu e nici investitor şi nici prieten cu patronul Stelei. Unui patron nu i se închide uşa în nas indiferent de motiv. Credeţi că la Milan se întâmplă altfel? Îl dă cineva afară pe Berlusconi când acesta merge la vestiar?", a declarat, pentru evz.ro, Ţiţi Dumitriu. "Stoichiţă e omul de care Steaua avea nevoie" Fostul tehnician al "roş-albaştrilor" a mărturisit că se bucură pentru numirea lui Mihai Stoichiţă în funcţia de antrenor principal la Steaua. Stoichiţă a fost "secundul" lui Dumitriu într-o perioadă în care Steaua domina fotbalul din România şi juca în Liga Campionilor, la începutul anilor '90. "Stoichiţă are un bagaj impresionant, şi la propriu, şi la figurat, de cunoştinţe fotbalistice. A antrenat peste tot în lume. E antrenorul Stelei cu care echipa a făcut performanţă. Vine cu un plus de valoare, de experienţă, cunoaşte foarte bine tot ce înseamnă Steaua. E omul de care Steaua avea nevoie", a spus Ţiţi. Acesta e convins că fostul său colaborator îşi va impune ideile repede şi i-a făcut lui Stoichiţă o urare mai puţin obişnuită: "Îi urez lui Stoichiţă multă baftă şi să-l prindă sărbătorile la Steaua. Sărbătorile şi de anul acesta şi cele de anul viitor, Crăciunul, Anul Nou şi Paştele". "Şi eu am păţit ca Bergodi" Pentru a-şi motiva atitudinea pro-Becali în scandalul care a avut ca subiect principal demiterea italianului Cristiano Bergodi, Ţiţi Dumitriu a povestit pentru evz.ro, în premieră, motivul pentru care, acum 11 ani, a fost dat afară de la AEK Atena. "La AEK au fost aduşi doi jucători pe care clubul plătise la vremea aceea câte un milion de dolari pe fiecare. Echipa mergea bine, bătusem Panathinaikos, bătusem Olympiakos, aşa că nu am vrut să schimb echipa, deşi aveam informaţi că patronul îi vroiape cei doi în teren. Mai mult, atunci când un ziarist m-a întrebat de ce nu îi folosesc, am răspuns că aceştia fuseseră aduşi peste capul meu. Am fost chemat de conducerea clubului şi informat că voi intra într-o scurtă vacanţă, deşi aveam meci peste doar câteva zile. Peste o săptămână eram deja în România, fără prea multe explicaţii", a povestit Ţiţi Dumitriu. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-18-2009, 05:39 PM
|
|||
|
|||
Stoichiţă le-a transmis jucătorilor la antrenament: "Când vorbesc, nimeni nu stă cu spatele"
Noul antrenor al Stelei, Mihai Stoichiţă, a arătat o atitudine exigentă şi impunătoare la primul antrenament pe care l-a susţinut vineri cu jucătorii grupării din Ghencea, dar şi-a motivat comportamentul prin dorinţa sa de a menţine disciplina la nivelul lotului.
La prima şedinţă de pregătire a Stelei cu Stoichiţă pe post de antrenor au participat 22 de jucători: Cezar Lungu, Zapata - Rada, Ninu, Baciu, Tininho, Tudose, Iacob, Petre Marin - Ochiroşii, Tănase, Nicoliţă, Grzelak, Bicfalvi, Ionescu, Onicaş, Toja, Szekely - Stancu, Surdu, Kapetanos şi Bibişkov. Au lipsit Ghionea, Tătăruşanu şi Golanski, care au efectuat exerciţii la sala de forţă. Mihai Stoichiţă i-a împărţit pe fotbalişti în două grupuri. Tininho, Tudose, Iacob, Baciu, Tănase, Grzelak, Toja, Ochiroşii, Bicfalvi, Kapetanos şi Bibişkov au exersat jocul de posesie, în timp ce ceilalţi au efectuat ture de teren şi mişcări de stretching, moment pentru jucători să poarte discuţii despre primele de joc. "Când vin primele?", a întrebat un jucător. Răspunsul a venit imediat de la alt fotbalist, care a făcut aluzie la o declaraţie de-a lui Gigi Becali: "Staţi cuminţi. Ce prime, mă? Poate prima la stânga sau prima la dreapta". Tehnicianul a comandat apoi un joc-şcoală pe o suprafaţă de aproximativ 50 de metri, în care fotbaliştii trebuiau să atingă mingea de maximum două ori în zona din faţa porţii şi o dată la mijlocul terenului, moment în care grupul care efectuase alergări s-a retras de pe teren. În debutul acestui joc, Stoichiţă a avut prima sa intervenţie energică la adresa jucătorilor. "Atenţie! În momentul în care vorbesc eu toată lumea se întoarce la mine, nu mai stă nimeni cu spatele la mine. S-a înţeles? Nu mă interesează cum era înainte. De acum încolo vreau atenţie când vorbesc!", le-a transmis Stoichiţă celor prezenţi. Antrenorul a arătat că stăpâneşte bine limbile engleză şi spaniolă, atunci când le-a dat indicaţii lui Kapetanos, Tininho, Toja, Bibişkov şi Grzelak. "Învăţaţi să jucaţi frontal, nu mai atacaţi pe lateral, de asta nu avem ocazii. Profitaţi de spaţiile libere!", a fost observaţia tehnicianului către fotbalişti. Bicfalvi şi Iacob au fost cei mai atenţionaţi jucători de Stoichiţă: "Eric, ţi-am spus cum să joci fazele, înaintează cu mingea. Iacob, am vorbit şi la vestiar şi ţi-am explicat ce trebuie să faci. La Galaţi erai cel mai tare din parcare, ce te-au învăţat ăia acolo?". La conferinţa de presă, Mihai Stoichiţă şi-a motivat şi atitudinea din timpului primului antreanament pe care l-a condus la gruparea din Ghencea. "Nu i-am luat tare pe jucători, le ceream doar să respecte ideea mea de joc, pentru că ţin foarte mult la acest aspect, mai ales că superiorii trebuie respectaţi, aşa cum fac şi eu de altfel. Nu sunt Bau-Bau pentru jucători, sunt doar foarte disciplinat şi ţin foarte mult la asta. De azi intrăm în cantonament, o să stau cu jucătorii la un ceai şi o cafea să ne cunoaştem mai bine", a spus Stoichiţă. Antrenorul Mihai Stoichiţă îl va înlocui pe Cristiano Bergodi pe banca tehnică a Stelei, după ce managerul general al clubului, Basarab Panduru, a refuzat să preia echipa. Mihai Stoichiţă a condus vineri dimineaţă primul antrenament al roş-albaştrilor, iar la stadion s-au strâns aproximativ 50 de fani echipei, care le-au transmis tehnicianului şi managerului general Basarab Panduru că nu îi vor susţine, pentru că, în opinia lor, vor fi doar nişte "marionete" în mâinile patronului Gigi Becali. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-18-2009, 05:54 PM
|
|||
|
|||
Rossi: "E o perioadă dificilă"
Jucătorii echipei Steaua au fost vineri, după primul antrenament condus de Mihai Stoichiţă, la hotelul unde sunt cazaţi italienii Cristiano Bergodi şi Renzo Rossi şi au discutat cu aceştia despre situaţia de la formaţia din Ghencea.
"E adevărat că am avut o întâlnire cu băieţii şi am discutat, dar mai mult nu mai vreau să zic. E o perioadă dificilă şi nu vreau să mai vorbesc despre Steaua, pentru că nu mi se pare normal", a spus fostul team-manager Renzo Rossi. La întâlnirea cu Bergodi şi Renzo Rossi au fost prezenţi toţi jucătorii, care, cu această ocazie şi-au şi luat la revedere de la fostul tehnician, care a fost numit în funcţie la începutul acestui sezon. Italienii Cristiano Bergodi şi Renzo Rossi au fost demişi de la Steaua după jocul cu Şerif Tiraspol, scor 0-0. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-18-2009, 06:31 PM
|
|||
|
|||
a zis acuma mitica dragomir o chestie destul de importanta: 'Panduru e baiat destept, nu a acceptat sa preia pe Steaua pentru ca are lotul subtire'
Nu lasa pe maine ce poti face azi...lasa pe poimaine! |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
27 Musafir(i)
27 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut