Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 1 voturi - 5 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri Steaua Bucureşti
09-24-2009, 08:47 PM
RE: Ştiri Steaua Bucureşti
Mihai Stoichiţă: "Trebuie să ne păstrăm echilibrul, am bătut o echipă de liga a II-a"

Antrenorul stelist Mihai Stoichiţă i-a îndemnat pe elevii săi să nu se entuziasmeze foarte tare după succesul obţinut în faţa lui FCM Bacău (2-0).

"Trebuie să rămînem în limitele echilibrului, pentru că am jucat totuşi împotriva unei echipe de liga a II-a, chiar dacă una foarte bună. Jucătorii au abordat profesionist acest meci, dar trebuie să fie în continuare la fel de serioşi şi devotaţi. Dacă am cucerit suporterii Stelei? Nu am nevoie să fac asta, ei trebuie doar să iubească echipa. Nu mi-e teamă că va degenera conflictul lor cu patronul, nu cred că sînt oameni fără o gîndire logică şi fără echilibru", a spus Mihai Stoichiţă.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
09-24-2009, 08:47 PM
Emerich Ienei: "E timpul să mai cîştigăm Cupa României!"

Fostul antrenor al Stelei, Emerich Ienei, apreciează că roş-albaştrii se luptă din nou pentru cîştigarea trofeului şi speră să-l obţină în acest sezon

"Bacăul nu a fost un adversar care să pună probleme. Mă bucură însă faptul că Steaua este din nou interesată de Cupă. Orice echipă care se respectă trebuie să se bată şi pentru acest trofeu. E cazul să se mai obţină o astfel de performanţă. De la Steaua mi-a plăcut cel mai mult Petre Marin, am zis de mai mult timp că nu contează vîrsta fizică, ci doar cea biologică", a spus Emerich Ienei la GSPTV.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
09-24-2009, 08:49 PM
Gigi Becali: "Sînt cel mai iubit român în străinătate, n-am nevoie să iau titlul, vreau doar în Ligă!"

Patronul Stelei, Gigi Becali, consideră că gruparea din Ghencea nu ar trebui să-şi propună cîştigarea campionatului, ci accederea în grupele Ligii Campionilor.

"N-ai nevoie să iei campionatul, e nevoie de Liga Campionilor. Dacă o luăm aşa, cum am pierdut noi titlul sezoanele trecute? Dacă eu i-am stricat imaginea Stelei, de ce vine atîta lume să o vadă. Am adus cele mai mari echipe din Europa la Bucureşti, sînt şi unii care contestă asta, dar nu e problema mea. O mînă de oameni este în spatele manifestărilor împotriva mea. Am informaţii noi, am pus pe cineva să se intereseze, să vadă cine manipulează masele împotriva mea. Nu e ceea ce bănuiam eu, e altceva, un grup de oameni care îmi e ostil încă din '90. Sînt cel mai iubit român în străinătate, de unde atîtea contestări la adresa mea?", a spus Becali la GSP TV.

"Acordul de închiriere a stadionului a expirat anul trecut, dar oricum plăteam chirie pe bunurile mele"
Finanţatorul stelist Gigi Becali a dezvăluit că acordul de închiriere al stadionului Ghencea de la Ministerul Apărării a expirat de anul trecut, însă spune că înţelegerea s-a prelungit automat datorită investiţiilor pe care le-a făcut de cînd a preluat Steaua.

"Contractul s-a încheiat în urmă cu un an, dar există o clauză acolo în care se spune că chiria se reglementează prin investiţiile făcute anterior. Oricum nu mai are nimeni ce să îmi închirieze, tribuna oficială, nocturna, terenurile sintetice, gazonul de pe Ghencea, scaunele de pe stadion, totul îmi aparţine şi eu ar trebui să le închiriez. Ministerul Apărării mai are doar terenul şi betoanele pe care e construită arena. Nu o cumpăr pentru că în condiţiile crizei nu ar fi rentabil să mai dau încă 20-30 de milioane de euro. În plus, ce să fac cu el, să-l duc în Pipera?", a spus Gigi Becali la GSPTV.

09-25-2009, 02:36 PM
Stoichiţă: "Dacă vom fi maturi în meciul cu FC Braşov, vom reuşi să trecem şi de acest hop"

Antrenorul echipei Steaua, Mihai Stoichiţă, a declarat vineri, că jocul formaţiei din Ghencea este în creştere, iar dacă elevii săi vor trata partida cu FC Braşov cu foarte multă seriozitate vor reuşi să se impună.

"Meciul cu FC Braşov va fi greu, pentru că vom întâlni o echipă bună. Nu putem amâna acest joc nici pentru altădată, nici pentru campionatul viitor, deci trebuie să jucăm. Când vrei să fii sus în clasament trebuie să evoluezi la cel mai înalt nivel. Dacă vom fi maturi, concentraţi şi extrem de abili, vom reuşi să trecem şi de hopul acesta", a spus Stoichiţă, care a adăugat că jucătorii nu ar trebui să fie timoraţi de miza acestei partide: "Există posibilitatea să fim lideri la finalul acestui meci, dar nu cred că îi va afecta pe jucătorii care nu au fost niciodată pe primul loc".

Mihai Stoichiţă a afirmat că atmosfera la echipă este mult mai bună, iar jucătorii se concentrează acum doar la meciurile pe care le au de jucat. "Se vede ce fel de atmosferă este în prezent judecând strict ultimele două partide ale echipei, ambele încheiate cu victorii. Echipa are linişte acum, iar ceea ce s-a petrecut şi se petrece cu Bergodi este strict problema conducerii", a menţionat Stoichiţă, care a adăugat că nu se implică în acordarea primelor de joc la echipă pentru că aceasta este treaba conducerii, iar relaţia sa cu jucătorii poate fi caracterizată prin două cuvinte, "civilizată şi corectă".

Tehnicianul roş-albaştrilot a mai spus că nu ştie încă ce posturi trebuie întărite la Steaua, dar susţine că şi-ar dori un mijlocaş care să aibă calităţile pe care le avea actualul manager din Ghencea, Basarab Panduru: "Nu vreau să fac greşeli în ceea ce priveşte posturile unde ne-ar mai trebui jucători, pentru că nu îmi place să fac erori. Cu siguranţă însă, la mijloc, aş vrea un om ca Panduru. Pandi era un super-mijlocaş la vremea lui, avea agresivitate, dribling, execuţii, viteză. Nu degeaba a fost pe la Benfica şi FC Porto. Ar trebui luat ca exemplu de toţi mijlocaşii Stelei".

Antrenorul steliştilor a precizat că nu este încă decis nici asupra unei formule clare de joc şi, tocmai de aceea, mai face schimbări în primul 11 de la meci la meci: "În meciul de cupă am folosit formula cu Andrei Ionescu şi Bicfalvi la centru, pentru că acolo mai e de lucrat. Ne trebuie un mijloc creativ, laborios, echilibrat, care să aibă consistenţă. De aceea, încă experimentez. Sunt foarte mulţumit de cei doi".

Stoichiţă nu se teme de critici, chiar dacă în ultima perioadă nu a mai pregătit echipe cu nume din fotbalul internaţional: "Când vine vorba de activitatea mea i-aş ruga pe mulţi să se abţină de la critici şi comentarii. Să se gândească că ar vrea să antreneze şi ei pe unde am fost eu, dar nu-i solicită nimeni".

Steaua va întâlni duminică în deplasare pe FC Braşov, în etapa a 8-a a Ligii I. Ardelenii sunt lideri, cu 14 puncte, în timp ce Steaua se află pe poziţia a 3-a a podiumului, cu 13 puncte, la egalitate cu Dinamo, CFR Cluj, Unirea Urziceni şi FC Timişoara.

09-25-2009, 02:46 PM
Diego Simeone renunţă la transferul lui Dayro Moreno

San Lorenzo nu va mai încerca achiziţionarea atacantului Stelei Dayro Moreno din cauza timpului prea scurt rămas pînă la închiderea perioadei de transferuri în Argentina, 29 Septembrie.

Sudamericana pe tînărul Gonzalo Rovira, aceasta părînd soluţia cea mai la îndemînă în acest moment pentru Diego Simeone după vînzarea lui Gonzalo Bergessio la Saint Etienne. Totuşi, Dayro nu a ieşit definitiv din atenţia echipei din Buenos Aires, care îi mai are printre ţinte în viitoarea campanie de achiziţii pe chilianul Nicolas Canales (Cobresal) şi pe ecuadorianul Pablo Palacios de la Barcelona de Guayaquil.

09-25-2009, 02:48 PM
Pune cîinii pe ei!

Patronul Stelei va solicita firmei de pază introducere în stadion a cîinilor lup, pentru a-i speria pe cei care au de gînd să sară gardurile şi să pătrundă pe teren.

Disputa dintre Becali şi suporterii care îl contestă se încinge de la zi la zi! Patronul Stelei i-a ameninţat în mod direct pe fani că începînd cu următorul joc de pe teren propriu va lua măsuri extrem de dure împotriva celor care îl vor înjura şi îl vor jigni.

"Am făcut un gard de protecţie în faţa peluzelor, acum o să mai fac încă unul. O să fie garduri duble ca să mă asigur că nimeni nu poate intra pe teren. Mai mult, am vorbit cu firma de pază şi îi vom solicita să aducă la stadion şi cîini, pe care îi vom plasa între cele două garduri. Cineva sare primul obstacol ajunge la cîini, să-i muşte! Eu o să-i ţin în teroare pe suporteri, nu ei pe mine!", a spus Becali.

Patronul Stelei a ordonat luarea acestor măsuri foarte drastice pentru că se teme de eventuale acte huligane ale suporterilor. "Am auzit că vor să-mi facă mie rău, că ar dori să intre pe teren ca să ne dea UEFA afară din competiţiile europene. Trebuie să mă asigur că nu vor putea face aşa ceva", a adăugat el.

Gazeta a încercat ieri să afle dacă măsura introducerii cîinilor pe stadion e o măsură acceptată de regulamente şi de autorităţi. Întrebarea a fost adresată atît Ligii Profesioniste de Fotbal, cît şi Jandarmeriei, două foruri implicate direct în organizarea şi buna desfăşurare a jocurilor din campionatul României.

"Nu interzicem, deci e permis!"
Valentin Alexandru, secretarul general al Ligii, for ce organizează meciurile din Liga I, a comentat ieri măsura dorită de Becali: "La noi în regulament nu se precizează nimic referitor la acest aspect, astfel că este permis. Oricum, Jandarmeria şi firma de pază trebuie să decidă dacă e voie cu cîini pe stadion".

"Se poate doar dacă au botniţă!"
Marius Militaru, purtătorul de cuvînt al Jandarmeriei, spune că firmele de pază trebuie să îndeplinească Ordonanţa de Urgenţă nr. 55, referitoare la deţinerea cîinilor agresivi

- Domnule Militaru, Gigi Becali spune că va cere ca firma de pază să aducă în interiorul arenei cîini. E voie, din punctul de vedere al Jandarmeriei?
- Există în momentul de faţă o reglementară clară în această privinţă, e vorba de Ordonanţ de Urgenţă numărul 55, care se referă exact la deţinerea de către firmele de pază a cîinilor agresivi.

- Şi ce anume prevede această ordonanţă?
- Cîinii să aibă botniţă. Obligatoriu! De fapt, planul de organizarea a firmelor de pază la meciurile de pe teren propiu e avizat de noi, de Jandarmerie. Deci că dacă e cineva care va considera că e nevoie de unităţi canine, aşa cum deţine şi Jandarmeria, trebuie să ne ceară acceptul.

Alte măsuri luate sau gîndite de Becali împotriva celor din tribune
- în urmă cu 8 ani, la meciul cu Dinamo Kiev, şi-a trimis bodyguarzii să-l salte din mijlocul galeriei pe Jean Pavel, care la acea vreme era liderul fanilor. Pavel a fost bătut şi dus în lojă, apoi înlocuit la conducerea galeriei
- a solicitat conducerii clubului, în urmă cu un an, să nu mai fie puse în vînzare abonamente la cele două peluze, dar s-a renunţat la idee
- a ameninţat că va închide Peluza Sud pentru ca toţi contestatarii săi din acea parte a stadionului să nu mai aibă acces pe stadion
- a solicitat Jandarmeriei să nu le mai permită accesul pe arenă celor care au participat la mintingul de duminica trecută, cînd circa 500 de fani l-au înjurat şi contestat în afara stadionului

09-25-2009, 02:50 PM
Pe linie moartă

După venirea noului antrenor, cei doi jucători par să-şi fi pierdut şi ultimele şanse de a mai îmbrăca tricoul Stelei.

Rafal Grzelak (27 de ani) şi Krum Bibişkov (27 de ani) au căzut definitiv în dizgraţia celor din Ghencea. Cei doi "clienţi" ai lui Gigi Becali nu au reuşit să îi intre în graţii nici lui Mihai Stoichiţă, care şi-a dat seama repede de potenţialul lor.

Încă după primele antrenamente, "Lippi" l-a caracterizat apropiaţilor pe mijlocaşul polonez: "Nu ştiu ce caută ăsta aici! M-a şocat la antrenamente prin modul în care se pregăteşte. În stilul ăsta nu va avea nici o şansă să joace. Nu m-a impresionat cu nimic". Totuşi, Grzelak a fost inclus în lotul pentru meciul de Cupă de la Bacău, profintînd şi de absenţe, însă s-a accidentat la antrenamentul din seara de dinaintea partidei.

Juniorul Bîtfoi, peste Bibişkov
Spre deosebire de Rafal, Bibişkov a fost inclus pe lista UEFA, dar nu mai prinde de 3 etape nici măcar lotul de 18 al echipei la meciurile din Liga I şi Cupa României!

Bulgarul a fost lăsat acasă pentru partida cu FCM Bacău, fiind nevoit să se pregătească alături de Surdu, menajat. Mai mult, în locul atacantului, care era singura soluţie de înlocuire pentru ofensivă a cuplului Kapetanos - Stancu, Stoichiţă a preferat să îl aducă de la echipa secundă pe juniorul Bîtfoi pentru a completa banca de rezerve.

Pleacă la iarnă?
Cum ei au fost trecuţi deja de Becali pe lista neagră şi, mai mult, nu sînt nici pe placul lui Stoichiţă, aproape sigur vor părăsi echipa la iarnă. La fel s-a întîmplat în anii trecuţi şi cu Arthuro şi Abel Moreno, care au plecat la mai puţin de jumătate de an din momentul în care au fost aduşi.

Bibişkov, doar 175 de minute
- a jucat doar 4 meciuri, de două ori fiind titular
- a bifat 175 de minute şi nu a reuşit nici un gol şi nici o pasă decisivă
- are o medie a notelor GSP de 5,00, cu care se clasează pe ultimul loc în topul steliştilor

Grzelak, un gol şi trei pase decisive
- a intrat în 11 meciuri ale Stelei
- a fost de 4 ori titular în trupa lui Bergodi
- a bifat 393 de minute
- a marcat un gol şi a oferit 3 pase decisive
- are o medie a notelor GSP de 5,67

"Îi dau banii lui Goian"
Gigi Becali a anunţat că va plăti lui Dorin Goian datoria de 60.000 de euro pe care fundaşul a reclamat-o la comisiile LPF. "Nu înţeleg de ce atîta gălăgie pentru aceşti bani. Am acceptat să se transfere la Palermo, am plătit 8.000 de euro pentru avionul particular care l-a dus acolo ... El să nu uite însă că eu l-am adus la Steaua, deşi nici MM, nici Zenga nu l-au vrut şi tot eu i-am mărit salariul de la 65.000 de dolari la 250.000 de euro", a zis Gigi.

Nicoliţă spre Germania?
Evoluţiile bune din ultima perioadă ale lui Bănel Nicoliţă (24 de ani) au atras atenţia cluburilor importante din Europa. Presa germană anunţă că Borussia Dortmund şi Hoffenheim sînt interesate de serviciile mijlocaşului stelist şi că transferul s-ar putea efectua în iarnă. Nicoliţă a mai fost dorit şi anul trecut de Hoffenheim.

"Rada pune suflet"
Gigi Becali e încîntat că Ionuţ Rada a revenit la prima echipă şi a fost titularizat. "M-a costat 1,5 milioane de euro şi nu înţeleg de ce nici un antrenor nu l-a vrut. Bergodi mi-a zis că nu are ce căuta în lot fiindcă este un tip conflictual şi că se supără dacă nu intră. De cînd a revenit la echipă a jucat bine toate meciurile şi a făcut-o cu dăruire", a comentat Becali. Cel care l-a adus pe Rada în Ghencea a fost Gheorghe Hagi, iar în mandatul "Regelui" fundaşul era mereu titular.

Ultimele noutăţi:
- Elevii lui Mihai Stoichiţă s-au întors de la Bacău ieri, la prînz. Steliştii au mers direct la stadion, unde au făcut o şedinţă de pregătire.
- Surdu, care n-a făcut deplasarea la Bacău din cauza oboselii, s-a antrenat normal ieri şi e apt sută la sută să joace duminică, la Braşov.
- Adrian Mititelu a dezvăluit una dintre clauzele cedării lui Andrei Ionescu în Ghencea: "Dacă va fi declarat jucător liber, Steaua e obligată să ne achite 2,5 milioane de euro".

09-25-2009, 02:51 PM
Gică Popescu: "Nu vreau Steaua nici gratis"

Gică Popescu i-a transmis lui Becali că nu doreşte să devină patron în Ghencea, aceeaşi poziţie avînd-o şi Hagi.

"Da, e adevărat că l-am sunat pe Dragomir să-mi găsească un cumpărător", a declarat Gigi Becali, după care a zis că l-a rugat pe vărul său, Victor, să vorbească pe această teamă cu Hagi şi cu Gică Popescu pentru a şti dacă începe negocierile cu ei.

"Hagi i-a transmis lui Victor să-l lase în pace că nu-l interesează această problemă, că nu a vorbit cu nimeni în Turcia să preia Steaua şi că are treabă cu academia lui. Iar Gică Popescu i-a replicat că nu numai că nu cumpără echipa, dar n-ar dori să o preia nici dacă i-aş da-o gratis!", a adăugat patronul roş-albaştrilor.

"Gică Popescu e băiat isteţ, ştie că şi dacă ar lua-o pe degeaba, tot ar fi nevoit să bage jumătate de milion de euro pe lună doar pentru salarii. Găsiţi un nebun ca mine care să dea aceşti bani? Nu-l veţi găsi, vă spun eu!", a încheiat Becali.

Avere de 25-28 milioane de euro
Gică Popescu, fost jucător al echipei naţionale, dar şi căpitan de la FC Barcelona, are o avere estimată de revista Capital la 25-28 de milioane de euro. Principalele afaceri ale lui Popescu sînt în domeniul imobiliar, el investind în anii trecuţi 9 milioane de euro într-un complex de apartamente de lux în zona Pipera. "Baciul" are proprietăţi şi în Spania. Cumnatul său, Gică Hagi, avea în finalul anului trecut, conform aceleiaşi publicaţii, o avere de 16-18 milioane de euro.

35 de milioane de euro a încasat Steaua în perioada 2006-2009 doar de pe urma participării în Champions League

09-25-2009, 02:53 PM
S-a temut de "Vamă"

Tudor va conduce FC Braşov - Steaua. Becali îl avertizase pe şeful CCA să nu delege un arbitru care să-i fie prieten preşedintelui de sub Tîmpa.

Steaua s-a temut de manevre înaintea meciului de duminică, de la Braşov, programat de la ora 20:00, în direct la Antena 1. Însă roş-albaştrii s-au mai relaxat ieri, cînd au aflat că Alexandru Tudor a fost desemnat "central" al partidei.

Înainte de anunţarea deciziei CCA, Gigi Becali începuse războiul psihologic, comentînd refuzul ardelenilor de a avea o brigadă străină duminică. "Cred că Vasile Avram are destulă minte încît să nu trimită la acest meci un arbitru care e prieten cu Dinu Gheorghe. Noi, patronii, îi cam ştim pe acei arbitri care sînt amici cu Dinu Vamă, nu ne poate păcăli nimeni", a declarat patronul din Ghencea.

Patronul Stelei spunea în urmă cu cîteva săptămîni: "Eu v-am zis de multă vreme că Dinu Gheorghe e preşedinte bun şi cînd am spus asta m-am referit la faptul că de cînd e el la Braşov, echipa nu a fost niciodată dezavantajată de arbitri".

2-1 e raportul greşelilor "pro" şi "contra" FC Braşov în actualul campionat. Echipa lui Moldovan a fost favorizată cu Alba Iuliua (1-0) şi cu Ceahlăul (1-0) şi defavorizată la 1-2 cu CFR

09-25-2009, 02:55 PM
Din nou nr. 1!

Columbianul e favoritul antrenorului şi va rămîne titular între buturi la următoarele două jocuri: cu FC Braşov şi cu Twente.

Una dintre principalele schimbări pe care Stoichiţă le-a făcut faţă de perioada Bergodi e titularizarea între buturi a lui Zapata. Decizia noului antrenor a fost determinată şi de faptul că portarul adus de la Gloria Bistriţa era accidentat şi nu s-a antrenat. Totuşi, pentru Stoichiţă, chiar şi după ce Tătăruşanu va fi apt de joc, Zapata va fi omul de bază dintre buturi.

"Zapata este un superportar. Are calităţi, întotdeauna mi-a plăcut şi l-am apreciat, iar la antrenamente este foarte serios", le-a zis Stoichiţă oamenilor din club după primele 3-4 şedinţe de pregătire în Ghencea. În plus, evoluţiile foarte bune ale sud-americanului în cele două jocuri, cu Pandurii şi cu FCM Bacău, în care n-a încasat gol şi a şi avut cîteva intervenţii salutare, l-au determinat pe Stoichiţă să ia deja decizia de a-l păstra între buturi şi de aici înainte.

71 % din cei peste 7.500 de suporteri care au votat pe stelisti.ro spun că Zapata trebuie să fie titular, nu Tătăruşanu

3 meciuri consecutive fără gol încasat are Zapata în poarta Stelei: cu Sheriff, cu Pandurii şi cu FCM Bacău

"Începe din nou să ne fie bine"

Zapata spune că el şi colegii săi au treacut peste şocul demiterii lui Bergodi

- Rufay, 2-0 cu FCM Bacău, a fost la fel de uşor şi în teren, aşa cum a părut la televizor?
- În primul rînd, mi-a plăcut mult că am jucat într-o atmosfera extraordinară, cu 10.000 de oameni în tribune. Sincer, aproape că uitasem cum e să joci fotbal cu oameni pe stadion. Apoi, e bine că ne-am calificat pentru că în acest an vrem să cîştigăm Cupa României.

- Cum e atmosfera la echipă cu Stoichiţă?
- Ne înţelegem bine cu noul nostru antrenor. A început să ne fie iarăşi bine după momentele mai grele şi sper să o ţinem în continuare aşa, adică să mergem din victorie în victorie.

Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
45 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut