Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 1 voturi - 5 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri Steaua Bucureşti
10-06-2009, 02:46 PM
RE: Ştiri Steaua Bucureşti
Steaua - porţi închise cu Rapid?

Steaua e în pericol să joace din nou cu tribunele închise! Observatorul partidei cu Gloria Bistrița a notat în raport că pe toată perioada meciului s-au scandat trivialități, iar cazul grupării din Ghencea va fi analizat în ședința de mîine a Comisiei de Disciplină.

Surse din LPF spun că sînt șanse mari ca roș-albaștrii să fie iarăși suspendați, pentru că sînt recidiviști. Următoarea confruntare pe teren propriu e cea cu Rapid, de pe 25 octombrie.

În acest sezon, Steaua a jucat cu porțile închise 4 meciuri: 3-0 cu St. Patrick’s și 0-0 cu Sheriff Tiraspol în Europa League, plus 0-1 cu Urziceni și 1-0 cu Pandurii în Liga I.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
10-06-2009, 02:48 PM
Izolat de "Lippi"

Surdu, decisiv pentru Steaua în mandatul lui Bergodi, a jucat foarte slab de la venirea lui Stoichiţă. "Am fost mutat de pe postul care mă avantaja", le-a spus el prietenilor.

Romeo Surdu, omul începutului de sezon pentru Steaua, pare acum de nerecunoscut. După instalarea lui Stoichiţă, fotbalistul de 25 de ani nu prea se mai vede în jocul roş-albaştrilor. Motivul?

Tactica pe care a ales-o "Lippi". "Eu te văd mai degrabă mijlocaş stînga decît atacant. Acolo, în faţă, îi am pe Stancu şi pe Kapetanos, pentru tine am alte sarcini!", i-a transmis tehnicianul, conform unor surse apropiate clubului. Surdu a fost retras din avanposturi şi la 0-0 cu Twente, şi la 1-1 cu Bistriţa, iar randamentul său a fost unul foarte slab.

Mai mult, el a fost pus de Stoichiţă să joace fundaş dreapta în partea secundă a confruntării cu Bistriţa, după ce în prima repriză a scos penalty-ul transformat de Petre Marin!

Chinuit şi de Lăcătuş
În primul său sezon la Steaua, 2007-2008, Romeo a fost folosit de Lăcătuş tot în linia mediană. Şi a jucat la fel de prost, sfîrşind prin a fi împrumutat la FC Braşov. "Eu nu pot juca mijlocaş. Nu acolo este locul meu! Eu dau randament numai ca atacant", explica Surdu motivele evoluţiilor sale de-atunci.

Ajuns sub Tîmpa, el a fost jucat de Răzvan Lucescu doar în avanposturi. Rezultate: 8 reuşite şi titlul de golgeter al echipei.

"Locul lui Surdu este în atac, niciunde în altă parte a terenului. Acolo dă cel mai bun randament, iar asta s-a văzut!" - Emerich Ienei, fost antrenor Steaua

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
10-06-2009, 02:54 PM
Robinson Zapata: "Cavalerii nu au memorie!"

Robinson Zapata spune că a uitat toate gafele din trecut pentru că s-a ghidat după o veche expresie columbiană, iar venirea pe lume a fetiţie sale, Bianca, i-a schimbat modul de viaţă.

Zapata a avut un septembrie perfect. A recîştigat tricoul de titular şi a bifat, pînă duminică, la 1-1 cu Bistriţa, 5 meciuri consecutive fără gol încasat, în 3 competiţii diferite. În plus, a avut evoluţii entuziasmante, cele de la Braşov şi de la Enschede aducînd din nou aminte de Zapata cel din primul sezon, 2007-2008. Rufay a acceptat un amplu dialog cu Gazeta Sporturilor, vorbind cu cărţile pe masă despre Becali, despre Bergodi, despre gafe şi parade, despre Tătăruşanu şi despre familie.

- Rufay, crezi că forma ta de acum e superioară celei pe care ai avut-o în primul sezon în Ghencea?
- Nu, cred că nu. Este aceeaşi. M-am pregătit la fel şi atunci, dar şi acum. E foarte clar că forma depinde de ce se întîmplă cu mine în meci.

- Cui i se datorează această formă deosebită?
- Răbdării, liniştii pe care am avut-o, dar şi încrederii în forţele proprii. Niciodată nu mi-am pierdut încrederea în mine, am avut-o tot timpul.

"Eu şi Tătăruşanu am avut şanse egale"
- Ce s-a întîmplat la începutul sezonului, cînd ai început ca rezervă şi nu ai mai jucat?

- Cînd s-a făcut cantonamentul din vară, mister Bergodi a decis să înceapă cu Ciprian Tătăruşanu ca titular. Îl considera mai în formă.

- Crezi că, în debutul sezonului, a fost o concurenţă loială între tine şi Tătăruşanu?
- Nu cred că sugestia dumneavoastră este una corectă. Amîndoi sîntem portarii Stelei şi am avut şanse egale. Nu s-a pus problema de favoritisme.

- Dar nu crezi că el a fost avantajat din start de faptul că era preferatul patro
nului?

- Eu nu ştiu dacă Ciprian este favoritul patronului sau nu. Din punctul meu de vedere, am avut din start şanse egale, nimeni n-a fost favorizat.

"Am aşteptat, mi s-a oferit şansa şi am profitat de ea"
- Ce explicaţie ţi-a dat Bergodi pentru faptul că nu jucai?

- A vorbit cu mine încă dinaintea startului de sezon, mi-a spus să mă pregătesc şi să aştept şansa mea. Mi-a zis că ştie ce pot să fac şi vrea să mă vadă pregătindu-mă la fel în antrenamente chiar dacă nu sînt titulat. Am aşteptat, mi s-a oferit şansa şi am profitat de ea.

- Cînd erai pe bancă la Mediaş şi l-ai văzut pe Tătăruşanu gafînd la primul gol al Gazului, te-ai gîndit că vei avea o şansă să redevii titular?
- Nu. Eu mi-am aşteptat rîndul fără a dori să greşească el. Aş fi preferat să nu primească gol pe o eroare a lui. Ştiu şi eu foarte bine ce înseamnă să se întîmple aşa ceva şi nu doresc nimănui.

- Care crezi că a fost cel mai bun meci al tău în actualul sezon?
- Cel de la Braşov, cînd am făcut 0-0.

"Vreau să-mi prelungesc contractul cu Steaua"
- Te deranjează acuzele şi criticile lui Becali? Cum treci peste ele?

- Nu, nu m-au deranjat. Întotdeauna am avut mintea şi sufletul curate pentru că ştiu că am muncit zi de zi, în mod corect şi cinstit. N-am păcălit niciodată fotbalul.

- Ce anume ai învăţat din experienţa Steaua în cei peste doi ani de cînd eşti aici?
- Am jucat fotbal la cel mai înalt nivel posibil, UEFA Champions League şi Europa League. Mereu mi-am dorit asta şi mă bucur că am reuşit. În plus, faţă de toamna lui 2007, acum mă simt ca acasă în România.

- În vara lui 2011 îţi va expira contractul cu Steaua, îţi doreşti să-l prelungeşti?
- Da, sută la sută vreau. Dacă mi se va face o ofertă, o voi accepta cu mare plăcere. M-am simțit extraordinar la Steaua.

"Fetiţa e explicaţia evoluţiilor mele"
- Ce a schimbat în viaţa ta, personală şi profesională, venirea pe lume a fiicei tale?

- A adus mult bine. Petrecem timpul liber împreună. Înainte să vină Bianca, îmi ocupam timpul cu o ieşire la un restaurant sau la un film. Acum, stau mai mult cu ea. La ora 5 dimineaţa mă trezesc pentru a-i da biberonul cu lapte. Îmi place rolul de tată foarte mult. Eu şi soţia mea, Ceucy, înnebunim cînd o vedea pe Bianca zîmbind.

- Ar putea fi chiar ea explicaţia pentru forma ta formidabilă din acest sezon?
- Da. Cu siguranţă. Pentru mine, ea reprezintă totul.

- Cine te-a susţinut cel mai mult în momentele grele cînd ai mai greşit sau cînd ai pierdut echipa?
- În primul rînd, soţia şi familia. În al doilea rînd, pot să spun că mulţi colegi de echipă şi mulţi prieteni, atît din fotbal, cît şi din afara lui. De asemenea, nea Andrei Speriatu, antrenorul de portari, m-a susţinut şi a vorbit mult cu mine. Le mulţumesc tuturor!

"La începutul sezonului puteam să plec"
- Ai avut vreun moment în care ţi-ai dorit să pleci de la Steaua?

- La începutul actualului sezon, am avut mai multe oferte din Columbia şi una din Turcia, dar, după o discuţie cu Bergodi, am decis să rămîn.

- Îţi mai aduci aminte ultima gafă pe care ai făcut-o?
- Nu, pentru că portarii vor să uite repede aceste situaţii. În Columbia există o expresie după care eu mă ghidez: .

- Îţi spunem noi ultima gafă. La Argeş - Steaua 2-2, în martie, ai respins greşit în faţă o minge în minutul 90 şi piteştenii au egalat. Au trecut aproape 8 luni de atunci.
- Acum îmi amintesc. Mulţumesc pentru faptul că îmi purtaţi de grijă! )

PREFERINŢELE LUI RUFAY
PORTARI: Lehman, Canizares, Casillas, Buffon, Julio Cesar
ANTRENORI: Ferguson, Rijkaard, Hagi
FOTBALIST: Messi, Kaka, Hagi
FOTBALIST DE LA STEAUA: Petre Marin, Bănel Nicoliţă
ECHIPA: FC Barcelona
MAŞINA: Audi
PARFUM: Aqua di Gio de la Armani
ACTORI: Will Smith, Robert de Niro
LOC ÎN BUCUREŞTI: Parcul Herăstrău
BUCĂTĂRIA ROMÂNEASCĂ: Mici, papanaşi cu smîntînă şi dulceaţă

Familie: "Chiar dacă am avut un antrenament istovitor, cînd ajung acasă mereu mai găsesc resurse pentru a mă juca alături de fetiţa mea, Bianca"

Rivali: "Care ar fi cei 3 portari pe care aş miza dacă aş fi selecţionerul României şi mîine ar trebui să fac lotul pentru Campionatul Mondial? Coman, Lobonţ şi Tătăruşanu. Ar mai fi şi Pantilimon"

Concurent: "Niciodată de cînd sînt la Steaua nu mi-am dorit, atunci cînd am fost rezervă, ca portarul nostru să greşească, deci şi cu Tătăruşanu a fost la fel. Noi sîntem colegi şi prieteni, nu duşmani"

Tactica: "Nu sînt de acord că la orice gol încasat pe colţul scurt portarul are o parte de vină. Sînt mulţi atacanţi care finalizează foarte bine, au glezna fină şi pot trimite mingea într-un unghi din care îţi este imposibil s-o scoţi"

7,25 e media notelor primite de Zapata în gsp, cea mai mare din Liga I

10-06-2009, 02:57 PM
"Jair", out!

Folosit în aproape toate partidele roş-albaştrilor, Petre Marin s-a accidentat serios în ultimul meci din campionat, fiind suspect de leziune musculară la muşchiul posterior al piciorului stâng.

Disputa din Cupa României, unde Steaua va întâlni pe Bistriţa, şi duelul din etapa următoare, cu Poli Iaşi, vor fi privite doar din tribună de fundaşul de 36 de ani. De asemenea, a fost o lovitură şi pentru Răzvan Lucescu, acesta având de gând să-l cheme la naţională.

Descoperiţi pe stânga
Fotbalistul va efecuta în această dimineaţă un RMN, iar stafful medical se aşteaptă deja la un verdict mai dur: "La Petre, contează foarte mult şi vârsta, accidentarea nu este aşa uşoară, cum am crezut noi la început. Va fi apt cam în trei săptămâni, o lună!". Veterenul nu se va deplasa în cantonamentul echipei de la Braşov, nedorind să forţeze. "Jair" vrea însă să joace neapărat în Europa League, cu Fenerbahce, aşa că acesta ar putea fi momentul revenirii. Roş-albaştrii au cam rămas descoperiţi pe stânga, variantele de înlocuire fiind Rada, Ninu sau Tudose, care nu sunt fundaşi stânga de meserie. Altfel, Emeghara şi Golanski vor fi şi ei în lotul lui Stoichiţă, care se va deplasa în stagiul de la munte, iar Ovidiu Petre este aşteptat în ţară la finalul acestei luni.

10-06-2009, 02:58 PM
'Becali a preluat Steaua ilegal! El este huligan, nu suporterii!'

Contestat de suporterii Stelei, Gigi Becali, primeşte lovitură după lovitură. De data aceasta, Becali este acuzat de Generalul Eugen Bădălan că a preluat Steaua ilegal şi că el este adevăratul huligan. Generalul spune că la Becali a distrus toate principiile acestui club şi că nu suporterii sunt huligani, ci finanţatorul are astfel de comportamente antisociale.

"Este clar că actuala conducere distruge toate principiile acestui club. Despre performanţă nici nu se mai poate vorbi atâta timp cât Gigi Becali schimbă antrenorul la 48 de ore. Suporterii încearcă să salveze această echipă, doar pentru faptul că sunt contestatari, adică au o viziune diferită faţă de cea a patronului despre ceea ce înseamnă Steaua, nu înseamnă că sunt huligani. Huligan este chiar cel care acuză!", a tunat generalul în cancan.

De asemenea, Eugen Bădălan prezintă modul în care Becali a preluat clubul. Conform lui Bădălan, ceea ce a făcut Becali a fost ilegal, în sensul în care Becali şi-a însuşit clubul cu ajutorul bodyguarzilor şi nepoţilor săi. În acel moment, AFC Steaua era o societate non-profit şi nu se putea transforma în societate comercială, ceea ce a făcut Becali până la urmă.

"Adunarea Generală vorbea de înfiinţarea unei societăţi comerciale, dar Becali dorea să-şi însuşească AFC Steaua invocând nişte datorii faţă de el. Am aflat că lui i se cesionaseră nişte jucători. Am explicat că AFC Steaua nu se poate transforma, conform legii, din societate non profit în una comercială. Dar Becali îşi adusese acolo tot felul de nepoţi şi bodyguarzi şi numai Adunare Generala nu mai era aceea. Am parasit sala şi mi-am prezentat public demisia( Bădălan era membru în C.A. al AFC Steaua la acel moment-n.r.)", a explicat generalul în cancan.

10-06-2009, 03:00 PM
"Nu suntem obligaţi să jucăm cu spectatori!"

Jucătorii lui Stoichiţă se plâng de lipsa suporterilor şi că fanii nu îi mai încurajează. Egalul cu Bistriţa e pus de Ghionea şi ai lui şi pe seama scandalului dintre fani şi conducerea echipei. Măsurile luate de Steaua nu se opresc însă aici. Dacă Becali ameninţă că va închide peluzele, Argăseală merge şi mai departe!

Preşedintele Stelei anunţă că Steaua ar putea juca următoarele meciuri cu porţile închise din cauza fanilor şi a scandalului pe care aceştia îl fac la fiecare meci.

"De-acum, cine vine la meci trebuie să prezinte şi un act de identitate. Dacă nu găsim nicio soluţie să scăpăm de huligani, vom închide porţile stadionului! Nu ne obligă nimeni să jucăm cu spectatori. Chiar dacă vor fi şi victime colaterale, oameni care nu ne înjură, nu ne interesează. În momente excepţionale, trebuie să luăm decizii excepţionale", a spus Argăseala, informează Evenimentul Zilei.

10-06-2009, 04:30 PM
Goian: "La Steaua nu mai este nevoie de jucători bătrâni ca mine"

Fostul fundas al Stelei, Dorin Goian, acum la Palermo, a afirmat ca in Ghencea "nu mai este nevoie de jucatori batrani", asa cum se considera el la varsta de 29 de ani.

"Nu cred că Steaua va mai avea nevoie de mine în viitorul apropiat sau când voi termina eu conturile cu Palermo, pentru că acolo s-a schimbat concepţia, se vrea lot tânăr, se vrea reconstrucţie. În mod sigur nu mai este nevoie de jucători bătrâni ca mine. Oricum, dacă va fi linişte la Steaua şi jucătorii vor fi lăsaţi să se pregătească în linişte, sigur vor ajunge la performanţe foarte mari", a spus Goian.

10-06-2009, 06:13 PM
Rada: "Bergodi ne-a ajutat pe faza defensivă, Stoichiţă oferă multă libertate atacanţilor"

Fundaşul Stelei, Ionuţ Rada, a declarat, marţi, că Mihai Stoichiţă continuă munca începută de Cristiano Bergodi la începutul sezonului, doar că pune mai mult accent pe atac, spre deosebire de italian care a organizat foarte bine faza defensivă.

"Cristiano Bergodi a început o muncă pe care a depus-o timp de două, trei luni, iar domnul Stoichiţă o continuă şi sper să o ducă mai departe cu succes. Dacă Bergodi ne-a ajutat mult la organizarea fazei defensive, domnul Stoichiţă ne ajută foarte mult prin libertatea pe care o oferă jucătorilor în alcătuirea fazelor de atac", a spus Rada, care consideră că jocul echipei în primele 9 etape nu a fost cel mai reuşit, dar steliştii puteau fi mai sus în clasament dacă ar fi fost mai eficienţi în faţa porţii.

Ionuţ Rada a mai afirmat că jocul echipei este afectat de tensiunile dintre suporteri şi patronul Gigi Becali şi speră într-o soluţionare cât mai rapidă a problemelor: "Prestaţia unui fotbalist, dar şi a grupului, poate fi influenţată de ceea ce se întâmplă în tribune, şi asta s-a văzut în ultimul timp. Venind după o perioadă grea, am fi avut nevoie de fani, pentru a ne ajuta să trecem peste dificultăţi. Ar fi fost bine să îi avem lângă noi şi sperăm ca în curând să revină la sentimente mai bine. Această situaţie nu ajută pe nimeni".

În ceea ce priveşte remiza din ultima etapă cu Gloria Bistriţa, fundaşul Stelei este de părere că nu a fost decât un accident: "Nu cred că are importanţă faptul că am făcut egal cu ultima clasată din Liga I, mai ales că toţi jucătorii abordează fiecare meci ca şi cum ar întâlni prima clasată. Cert este că acest rezultat nu ne cade bine, dar noi încercăm mereu să câştigăm toate meciurile. Din păcate, nu ne iese întotdeauna".

Rada este mulţumit de evoluţiile sale în tricoul Stelei şi susţine că, de la meci la meci, prestaţiile sale alături de Sorin Ghionea în centrul defensivei roş-albastre sunt şi vor fi din ce în ce mai bune: "Eu şi Sorin ne cunoaştem de foarte mult timp, de la loturile de tineret. Am fost şi adversari. Acum, ca şi înainte, mă înţeleg foarte bine cu el. Meciurile jucate împreună ne aduc omogenitate şi ne înţelegem mult mai bine de la partidă la partidă. Sunt destul de mulţumit de felul în care joc, dar întotdeauna este loc şi de mai bine. Atât timp cât ştiu că pot da mai mult pe teren, mă voi lupta să o fac. A fi titular la Steaua nu înseamnă relaxare, nu pentru mine".

Jucătorul în vârstă de 27 de ani a mai spus că situaţia confuză de la începutul sezonului, când a fost aproape de o despărţire de Steaua, este de domeniul trecutului, iar acum îşi doreşte evoluţii constante pentru a reveni şi în circuitul echipei naţionale. "A fost o perioadă confuză, dar mă bucur că a trecut, iar cei din staff şi conducere m-au înţeles. Sper să fac tot ce ţine de mine pentru a le demonstra că merit încrederea lor. Pot să spun că în acest moment nu mă mai gândesc la plecarea de la Steaua. Atât timp cât sunt sănătos şi pot să joc meci de meci la Steaua, îmi doresc să fiu şi convocat la echipa naţională. Depinde doar de mine să-l conving pe selecţioner, iar dacă va avea nevoie de mine, voi merge cu plăcere la prima reprezentativă", a comentat fundaşul.

Fotbalistul venit la Steaua de la rivala Rapid consideră că obiectivul cel mai apropiat pentru formaţia din Ghencea este calificarea în primăvara europeană, dar pentru asta trebuie obţinute cât mai multe puncte din confruntările cu Fenerbahce. "Nu pot să spun că jocul cu Twente a fost unul solicitant, pentru că nu a fost aşa. Mai dificil a fost cel cu Şerif Tiraspol, dar niciun meci nu seamănă cu altul. În ceea ce priveşte următorul joc, cu siguranţă nu ne temem de Fenerbahce. Am ştiut de la început că turcii sunt favoriţi în grupă, dar chiar dacă vor 6 puncte cu noi, sunt sigur că nu va fi aşa. Vrem să mergem în primăvara europeană şi trebuie să facem cât mai multe puncte", a menţionat jucătorul, care a adăugat că un obiectiv apropiat ar fi şi câştigarea Cupei României, pentru că mai sunt doar câteva jocuri până la finală.

Steaua va juca în următorul meci din Grupa H a Ligii Europa cu turcii de la Fenerbahce Istanbul. Până acum, roş-albaştrii au obţinut două remize albe cu Şerif Tiraspol şi Twente şi se află pe locul 3 în grupă.

10-06-2009, 08:16 PM
Petre Marin va absenta minim 3 săptămâni în urma accidentării din meciul cu Gloria Bistriţa

Fundaşul Stelei, Petre Marin, va lipsi de pe gazon cel puţin 3 săptămâni în urma accidentării din jocul cu Gloria Bistriţa, afecţiunea sa fiind descoperită în urma unei control amănunţit efectuat marţi dimineaţă, informează site-ul oficial al roş-albaştrilor.

Petre Marin a suferit o leziune musculară la nivelul muşchilor ischiogambieri stângi şi va reveni la pregătire la începutul lunii noiembrie.

Fundaşul roş-albaştrilor a fost titular în partida cu Gloria Bistriţa, scor 1-1, din etapa a 9-a a Ligii I, dar s-a accidentat în prima repriză şi a fost înlocuit cu Eugen Baciu. Din cauza acestei leziuni, jucătorul nu va putea participa nici la mini-cantonamentul pe care Steaua îl va susţine la Braşov de miercuri până duminică.

10-06-2009, 09:12 PM
Miguel Tininho şi-a reziliat contractul cu gruparea din Ghencea

Fundaşul portughez Miguel Tininho şi-a reziliat, marţi, pe cale amiabilă angajamentul cu Steaua, după aproximativ patru luni petrecute la gruparea roş-albastră, informează site-ul oficial al clubului.

Miguel Angelo Karim Simoes Fazenda s-a transferat la Steaua la data de 13 iulie 2009, din postura de jucător liber de contract, ultimul său club fiind Os Belenenses. Tininho a bifat un singur meci oficial pentru Steaua (cu Saint Patrick's, scor 3-0, în preliminariile Ligii Europa) şi patru partide la Steaua II.

Gigi Becali anunţa în urmă cu nouă zile că fundaşul Tininho a acceptat rezilierea contractului cu Steaua şi că va primi 30.000 de euro, banii cuveniţi până la finalul turului ediţiei 2009-2010 a Ligii I.

Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
7 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut