Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 1 voturi - 5 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri Steaua Bucureşti
10-29-2009, 04:57 PM
RE: Ştiri Steaua Bucureşti
Emerich Ienei: "Nu e vina lui Stoichiţă pentru eşec, jucătorii Stelei nu ştiu să finalizeze"

Emerich Ienei consideră că Steaua a făcut un joc bun cu Gloria în ciuda faptului că nu a reuşit să se impună în faţa echipei pregătite de Florin Halagian şi mărturiseşte că nu îşi explică ratările oamenilor de atac ai roş-albaştrilor.

"Partida a avut un nivel bun, dar nu ştiu de ce au fost asemenea erori la finalizare. Nu din cauza lui Stoichiţă s-a ratat calificarea, nu el trebuie să-i înveţe să dea gol. Un antrenor al unei formaţii cum e Steaua perfecţionează, nu arată cum se procedează în situaţiile elementare. Cînd eram la echipă, făceam pariuri cu atacanţii la antrenamente, îi lăsam singuri cu portarul şi le spuneam că din 5 încercări nu reuşesc mai mult de două, trei goluri. Există două trofee importante în timpul unei stagiuni, campionatul şi Cupa. Nu cred că băieţii au fost relaxaţi, am văzut crispare pe feţele lor. Arbitrajul? Nu cred că poate fi contestat. Mi-a plăcut Istvan Kovacs. Eliminările au fost corecte, la Onicaş mi se pare lipsă de educaţie sportivă. A făcut un fault inutil la mijlocul terenului", a spus Emerich Ienei pentru gsp.ro.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
10-29-2009, 04:59 PM
Record negativ fără precedent pentru Steaua: un deceniu de când nu a mai câştigat Cupa României!

Niciodata in istoria clubului din Ghencea nu s-a intamplat sa treaca 10 ani fara ca trofeul Cupa Romaniei sa nu fie cucerit. Esecul de aseara in fata ultimei clasate, Gloria Bistrita, a doborat inca un record negativ.

Anii in care a castigat Steaua cele 20 de Cupe ale României: 1949, 1950, 1951, 1952, 1955, 1962, 1966, 1967, 1969, 1970, 1971, 1976, 1979, 1985, 1987, 1989, 1992, 1996, 1997, 1999.

Rezultatele obtinute in ultimele 11 sezoane:
1999-2000 - optimi - Universitatea Craiova-Steaua 1-0
2000-2001 - sferturi - Petrolul-Steaua 0-0 (1-0 in prelungiri)
2001-2002 - semifinale - Steaua-Dinamo (0-1 si 1-3)
2002-2003 - optimi - Steaua-Dinamo 0-3
2003-2004 - optimi - Petrolul-Steaua 1-1 (2-1 in prelungiri)
2004 - 2005 - saisprezecimi - Universitatea Cluj Napoca - Steaua 1-0
2005 - 2006 - saisprezecimi - Rapid II - Steaua 0-0 (8-7 pen)
2006 - 2007 - semifinale - Poli Timişoara - Steaua 1-0
2007 - 2008 - optimi - Unirea Valahorum Urziceni - Steaua 2-0
2008 - 2009 - saisprezecimi - Steaua - Sportul 0-2
2009-2010 - optimi - Gloria Bistrita-Steaua 0-0 (5-4 dupa penalty-uri)

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
10-29-2009, 04:59 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 10-29-2009 05:01 PM de Sebi Raducu.)
"Am avut 15-16 ocazii clare de gol şi am pierdut la 'loterie'!"

Steliştii sunt dezamăgiţi după ce au fost eliminaţi de Gloria Bistrţa în optimile Cupei României. Mihăiţă Pleşan spune că roş-albaştrii ar fi putut rezolva partida fără probleme în primele 90 de minute şi apreciază că Steaua a condus ostilităţile chiar şi după eliminarea lui Mihai Onicaş.

"Ne-am dorit să câştigăm. Au fost 15-16 ocazii clare în care nu am marcat şi s-a ajuns la penalty, o loterie. Pentru noi chiar era un obiectiv pe care l-am ratat. Nu ştiu dacă s-a rupt jocul la cartonaşul roşu a lui Onicaş, am mai avut ocazii şi puteam să mai marcăm. Noi suntem alături de Bibişkov (n.r. - care a ratat la 11 metri), oricine putea să rateze. Domnul Stoichiţă e supărat ca şi noi pentru că aveam un obiectiv", a spus Pleşan.

"Batem la Timişoara!"
Mijlocaşul trupei din Ghencea a precizat că acum toate gândurile steliştilor se îndreaptă spre partida din Liga I cu FC Timişoara. În ciuda înfrângerii de aseară, Pleşan priveşte optimist spre întâlnirea cu fosta sa echipă.

"La Timişoara ne ducem să câştigăm. În seara aceasta suntem supăraţi, dar ne pregătim să câştigăm la Timişoara. Colegii mei ştiu care e atmosfera de la Timişoarat. Acel 8-1 de la Timişoara nu mai poate fi repetat. Timişoara nu mai e echipa care era atunci", a mai spus mijlocaşul stelist.

10-29-2009, 05:02 PM
"Sunt foarte supărat pe Onicaş!"

După ce Steaua a fost eliminată încă o dată din Cupa României în primele faze şi ratează astfel trofeul pentru a 11-a oară la rând, Mihai Stoichiţă a răbufnit. I-a luat în colimator pe Mihai Onicaş şi pe arbitrul Istvan Kovacs, dar i-a lăudat pe renegaţii Grzelak şi Bibişkov.

Domnule Stoichiţă, supărat după acest meci?
Sincer, nu sunt supărat, puţin necăjit. Pentru mine, Cupa României nu a fost un obiectiv, ci mai mult o dorință. Dacă voiam neapărat să câştigăm, aduceam toţi jucătorii pe care i-am lăsat la Bucureşti.

"Nu sunt supărat pe Bibișkov"
Despre joc, ce părere aveţi?

Am jucat bine în seara asta (n.r. - aseară). Sunt mulţumit. Chiar şi jucătorii care nu au mai apărut în echipă de la începutul sezonului, mă refer la Grzelak şi Bibişkov, au jucat bine. Am interpretat bine partitura, am adus mingea în faţa porţii, dar am ratat, ca de obicei.

Ratarea penalty-ului va fi decisivă pentru Bibişkov?
În niciun caz. Nu şi-a semnat sentinţa cu acea execuţie, pentru că ştiţi foarte bine, au fost jucători mult mai mari care au ratat. Nu sunt deloc supărat pe el. Nu ai cum să-i reproşezi unui fotbalist că nu i-a ieşit o execuţie tehnică.

Dacă jocul a ieşit, care este cauza eşecului?
Sincer, eu cred că a fost viciere de rezultat. Am avut un penalty clar în prima repriză, la Bibişkov, am văzut asta şi după meci, la televizor. A fost un arbitraj tendenţios. Sper ca forurile de specialitate să ia deciziile cuvenite.

Onicaş a fost eliminat...
Sunt foarte supărat pe el şi o să-l penalizez pentru stupiditatea lui. A fost un gest nefiresc, dar am dominat jocul şi în nouă oameni. Onicaş, dacă nu va deveni jucătorul pe care vreau să-l modelez, va suporta atât atitudinea mea, cât şi sancţiuni pecuniare.

Credeţi că eliminarea va afecta moralul jucătorilor pentru meciul de la Timişoara?
Bătălia de duminică este foarte importantă pentru noi. Sper să reuşim să ne recuperăm şi să învingem, ca să rămânem în vârf, în lupta pentru titlu.

10-29-2009, 05:04 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 10-29-2009 05:05 PM de Sebi Raducu.)
Stoichiţă îl acuză pe Istvan Kovacs că a viciat rezultatul partidei cu Bistriţa

Antrenorul Stelei, Mihai Stoichiţă, a declarat, miercuri, după eliminarea din Cupa României, în faţa Gloriei Bistriţa, în urma executării loviturilor de departajare, că arbitrul Istvan Kovacs ar trebui sancţionat drastic, deoarece nu a acordat echipei sale un penalty în prima repriză.

"Am avut cel puţin un penalty clar în prima repriză, iar cei de la CCA sper să analizeze atent cazul şi să ia măsurile necesare. Dacă nu poţi să arbitrezi, atunci mai bine stai pe bară. A fost viciere de rezultat. În rest, îmi felicit băieţii pentru cum au jucat, Gloria a avut doar două ocazii. În rest, am atacat şi am controlat jocul. Acum ne gândim doar la meciul cu Timişoara, unul foarte important", a spus Stoichiţă, în cadrul conferinţei de presă de la finalul meciului.

Tehnicianul a anunţat că mijlocaşul Mihai Onicaş va fi aspru sancţionat după cartonaşu roşu încasat: "Va fi penalizat pentru că stupiditatea pe care a făcut-o ne-a adus prejudicii. Va primi o amendă usturătoare pentru acest act de indisciplină".

În schimb, Stoichiţă a precizat că nu va lua nicio măsura împotriva bulgarului Krum Bibişkov, care a ratat o lovitură de departajare: "N-am cum să pedepsesc un jucător pentru că a ratat o astfel de lovitură. La antrenament, el bătea de obicei foarte bine penalty-urile, dar se mai întâmplă să şi ratezi".

Formaţia aflată pe ultimul loc în clasamentul Ligii I, Gloria Bistriţa, a obţinut calificarea în sferturile de finală ale Cupei României după ce a trecut, miercuri, de Steaua, pe teren propriu, scor 5-4, după executarea loviturilor de departajare.

10-29-2009, 10:08 PM
Emerich Jenei: "Steaua trebuia sa atace mai mult aseara"

Fostul antrenor al Stelei Bucuresti, castigator al Cupei Campionilor Europeni in 1986 cu trupa "militara", a acordat un interviu pentru Sport365 in care a vorbit despre eliminarea Stelei din cupa, situatia la varful campionatului si jocurile din cupele europene.

Sport365: Cum comentati eliminarea Stelei in Cupa Romaniei, in urma meciului cu Gloria Bistrita si mai ales cum ati descrie prestatia Stelei ?
Emerich Jenei: Din pacate nu mai exista dorinta de a face un event la echipele mari, din fruntea clasamentului. E o mahnire pentru mine ca Steaua nu mai vrea sa mai ia si Cupa, jocul de ieri nu a fost rau, dar Steaua cred ca ar face bine sa aiba o prezenta mai ridicata in atac, a jucat totusi cu o echipa aflata pe loc retrogradabil. Nu e binevenita aceasta eliminare desi echipa joaca la un nivel destul de bun.

Sport365: Are Steaua probleme cu lotul de jucatori ?
Emerich Jenei: Cred ca are, lotul e subtiat dupa plecarile lui Radoi, Dica si Goian, are si cativa jucatori accidentati si poate dupa revenirea lor o sa fie altfel.

Sport365: Vi se pare Mihai Stoichita un antrenor potrivit pentru trupa din Ghencea ? S-a schimbat ceva de la venirea lui ?
Emerich Jenei: Poate sunt subiectiv deoarece Mihai a lucrat cu mine, dar eu spun ca este un manager bun, a incercat sa faca destule lucruri pozitive la Steaua, a primit o echipa de la Bergodi care se afla pe un drum bun, iar el trebuie sa dezvolte acest lucru.

Sport365: In campionat lucrurile sunt foarte stranse la varful ierarhiei. Cum vedeti lupta pentru titlu in Liga I ?
Emerich Jenei: E foarte echilibrata situatia, orice echipa care pierde trei puncte coboara cateva pozitii, iar cine castiga se poate trezi pe podium, iar acesta este un lucru important pentru un campionat, daca vrem sa-i judecam valoarea.

Sport365: Runda urmatoare avem parte de un meci interesant: Poli Timisoara - Steaua. Cine credeti ca va invinge in acest duel ?
Emerich Jenei: Meciul acesta ne va raspunde la o intrebare poate esentiala in acest moment: care din cele doua trupe se poate si are posibilitati de a castiga acest campionat.

Sport365: Care este solutia prin care ar putea fi aplanat conflictul dintre fani si conducere, la Steaua ?
Emerich Jenei: Numai daca se face o convocare intre liderii galeriei, cei adevarati desigur, si patron. Becali trebuie sa isi ceara scuze in fata fanilor, si aici ma refer la cei normali, nu la cei care intra pe stadion doar pentru a injura si a face atmosfera negativa. Nu numai Becali este de vina, suporterii trebuie sa inteleaga ca este necesara incurajarea echipei, cred ca vina acestui conflict apartine ambelor parti, fiecare cu procentul sau de vina.

Sport365: Situatia formatiilor romanesti din cupele europene, ne referim aici mai exact la Europa League, poate fi considerata la prima vedere oarecum dezastruoasa. Credeti ca macar una din cele 4 echipe angajate in faza grupelor va ajunge in primavara europeana ?
Emerich Jenei: Noi mergem sa ne confruntam cu echipe din afara si spunem apoi ca sunt prea mari pentru noi. Normal, pentru ca trebuie mai intai sa te aliniezi la nivelul jocului de acolo, nu se poate doar cu vorbe si declaratii, trebuie fapte, adica fotbal, antrenament, disciplina mai ales. La noi mai rar se intampla sa fie cateva echipe care sa joace meciuri fara spectactori. Fotbalul este un spectacol, nu e ca la teatru, unde atunci cand nu exista oameni in sala nu se mai joaca piesa. Fara fani, jocul nu poate exista, si aici se ajunge la disciplina de care vorbeam mai inainte.

Sport365: Credeti ca Unirea Urziceni are forta sa treaca de grupele Ligii Campionilor, dupa un inceput promitator de competitie ?
Emerich Jenei: Ceea ce ne-a aratat Urziceniul pana acum ne-a dat cu siguranta multe sperante. Este o echipa bine organizata, buna valoric, educata sa mearga tot timpul la victorie, si aici poate fi cheia succesului pentru echipa lui Dan Petrescu.

Sport365: Vedeti nationala Romaniei calificata la Euro 2012 ?
Emerich Jenei: Nu trebuie sa vorbim acuma de sansele Romaniei pentru viitoarea campanie de calificare. Nici macar nu cunoastem compenenta grupelor preliminare, asa ca mai este mult de asteptat pana la a judeca sansele noastre.

10-29-2009, 10:28 PM
"Jucatorii nu mai trag la poarta"

Fostul jucator al echipei Steaua Bucuresti, Iulian Miu, considera ca una dintre principalele probleme ale gruparii "ros-albastre" este ca fotbalistii nu mai suteaza la poarta la fel de mult cum o faceau pe vremuri.

Ex-fundasrul formatiei din Bulevardul Ghencea a declarat, in exclusivitate pentru Sport Total FM, ca eliminarea lui Mihai Onicas in finalul meciului cu Gloria Bistrita, din optimile de finala ale Cupei Romaniei, a cantarit foarte mult la ratarea calificarii in actul urmator al competitiei.

"De multa vreme nu am mai vazut meciuri asa de disputate in Cupa Romaniei. La Brasov ma asteptam sa bata la Urziceni, pentru ca se intampla. Ei au speculat, au inscris si apoi au inchis spatiile foarte bine, iar cei de la Urziceni nu au mai avut concentrarea din alte meciuri. S-au grabit sa revina si nu au mai avut luciditate. Surpriza pentur mine a fost faptul ca Universitatea Craiova a castigat cu 3-0 la Poli Iasi. O alta surpriza mare este calificarea Bistritei in dauna Stelei. Pot sa spun a a gresit Mihai Onicas, tanarul jucator al Stelei, care a luat rosu si acolo s-a rupt totul. Dupa aceea, Steaua nu a mai putut sa domine si au venit bistritenii peste ei. Eu nu mai vad Steaua sa traga la poarta, asa cum o facea pe vremuri. Toja si Plesan ar trebui sa traga, iar varfurile sa mai suteze din intoarcere sa pivoteze. Pe vremuri, Steaua suta de la distanta. Pe vremea lui Lacatus, a avut un retur extraordinar, cand era Andres Mendoza la mijloc. Se bateau foarte bine loviturile libere si cornerele si se inscria foarte des. Si inainte de Mendoza au fost jucatori. Acum nu cred ca mai are cine sa inscrie la Steaua dintr-o lovitura libera de la 17 metri, de exemplu. Nu mereu poti sa inscrii numai din actiune. Cu Bistrita au avut ocazii, dar stiti cum e, ca daca nu o bagi in poarta, nu castigi", a declarat Iulian Miu, in cadrul emisiunii "Comitetul de urgenta".

10-29-2009, 10:29 PM
Lacatus: "Daca Steaua avea suporterii alaturi in meciul cu Rapid, rezultatul putea sa fie altul"

Tehnicianul formatiei FC Vaslui, Marius Lacatus, considera ca Steaua Bucuresti ar putea avea evolutii mult mai bune, daca suporterii i-ar fi alaturi.

Fostul antrenor al "ros-albastrilor" a declarat, in exclusivitate pentru Sport Total FM, ca "militarii" puteau chiar sa obtina un rezultat mai bun in meciul cu Rapidul, din etapa a XI-a a Ligii I, cand presiunea pe care au exercitat-o in repriza secunda ar fi putut fi concretizata, daca fanii ar fi impins echipa de la spate.

"Mi-as dori foare mult sa revina suporterii Stelei alaturi de echipa. Banca tehnica su jucatorii vor fanii alaturi. Nu este problema mea si nu vreau sa comentez ce spune conducerea administrativa. Eu sunt sigur ca, daca la meciul cu Rapid, Steaua avea suporterii alaturi, pe fondul dominarii din repriza secunda, rezultatul putea sa fie cu totul si cu totul altul", a declarat Marius Lacatus, in cadrul emisiunii "Comitetul de urgenta".

"Suporterii m-au primit bine la Vaslui. In momentul in care ai rezultate, totul e bine. Sper ca tribunele stadionului din Vaslui sa fie mai populate in meciurile care urmeaza. Avem nevoie de suporteri, pentru ca vin niste meciuri grele si jucatorii vor avea cu totul o alta evolutie in teren", a mai spus tehnicianul.

"Sanse sa mearga mai departe in Europa League au toate echipele romanesti. Si nu numai atat, eu cred ca si Unirea Urziceni, care joaca in Champions League, are sanse. Sper ca echipele noastre sa profite de aceste sanse pe care le au", a incheiat Lacatus.

10-30-2009, 03:49 PM
Steaua nu pupă nicio Cupă

"Roş-albaştrii" continuă evoluţiile jenante în cea de-a doua competiţie internă, fiind eliminaţi în "optimi" de Gloria Bistriţa.

Steaua a părăsit, încă o dată, prematur, Cupa României la fotbal. Miercuri seară, la Bistriţa, "roş-albaştrii" au fost învinşi, după executarea loviturilor de departajare, de Gloria, în faza "optimilor". Cu o echipă în care au reapărut printre titulari Ovidiu Petre şi Krum Bibişkov, Steaua a dezamăgit în faţa unei formaţii care îi furase în campionat un punct, chiar în Ghencea.

La loviturile de departajare, "oaia neagră" a fost bulgarul Bibişkov, care a expediat balonul în bară. Atacantul a evoluat 120 de minute, dar nu a profitat de şansa acordată de antrenorul Mihai Stoi chiţă, neizbutind să se descurce în faţa unei apărări adverse în care şi-a găsit locul şi Cristi Coroian (36 de ani), cel care toată cariera a jucat atacant.

"Ce să faci cu Bibişkov?"
Steaua a câştigat ultima Cupă a României în sezonul 1998-1999, într-o finală câştigată după penalty-uri cu echipa Rapid. De-atunci a urmat un deceniu de "secetă", perioadă în care la Steaua s-a vorbit despre Cupa României ca despre "o competiţie de loseri", aşa cum a spus fostul manager general Mihai Stoica. Mai mult, patronul Gigi Beca li a repetat obsesiv că nu-l interesează Cupa.

Liţă Dumitru, fost mare jucător al Stelei, consideră inacceptabil palmaresul negativ din ultimul deceniu: "Nu e vorba de ghinion. Aici e vorba de lipsă de valoare şi de mentalitate. Cupa asta e tratată cu lipsă de respect. În momentul ăsta, Steaua nu are jucători de valoare. Pe vremea mea, la 30 de jucători, găseai 20 care loveau mingea cu ambele picioare. Ăştia de-acum, nici cu unul nu sunt în stare. Ce poţi să faci cu acest Bibişkov?".

Liţă nu este de acord cu ideea că Steaua lui Stoichiţă este o echipă ofensivă. "A dat vreo două goluri de când a venit el. Ce, asta înseamnă ofensiv, doar să îi duci până în faţa porţii? Un obiectiv s-a ratat, al doilea, Liga Europa, este pe cale să se rateze. În campionat, joacă mediocru. E dezastru", a mai spus Liţă.

10-30-2009, 03:51 PM
Ionuţ Luţu: "Steaua nu mai are valoare"

Ionuţ Luţu a jucat în echipa Stelei care, în 1999, câştiga pentru ultima dată Cupa României. Fotbalistul îşi aduce aminte că fostul său coechipier, Marius Lăcătuş, era cel care reuşea să îi motiveze la fiecare partidă.

"Nu puteai să o laşi mai moale când era Marius lângă tine. Voiam să câştigăm orice meci, în orice competiţie. Poate asta îi lipseşte Stelei de astăzi, un jucător ca Lăcătuş. Ţin minte că după finală a venit domnul Vio rel Păunescu şi ne-a împărţit 15.000 de dolari la toată echipa. Ratasem în acel sezon câştigarea campionatului, dar ne-am scos în Cupă. Acum, Steaua nu mai are aceeaşi valoare pe care o aveam noi", ne-a declarat ieri Luţu, fotbalist în Liga a II-a, la Jiul Petroşani.

Emeric Ienei, antrenorul de-atunci al Stelei, crede că echipa nu mai are motivaţie: "Stoichiţă a spus că îşi doreşte trofeul, dar nu cred că a reuşit să îi motiveze suficient pe jucători. Nu înţeleg cum e posibil să treacă atâţia ani fără ca Steaua să se impună în Cupă. E totuşi vorba de al doilea trofeu al ţării. Nici nu mai ştiu câte Cupe am câştigat cu Steaua. Parcă cinci...".

Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
35 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut