Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 1 voturi - 4 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri Unirea Urziceni
11-17-2009, 10:21 PM
RE: Ştiri Unirea Urziceni
Dan Petrescu: "Am acceptat să apară această carte pentru tatăl meu"

Dan Petrescu a vorbit la GSPTV despre cartea autobiografică lansată azi, dedicată tatălui său.

"Am acceptat să apară această carte întrucît a fost scrisă în memoria tatălui meu, care ţinea foarte mult la imaginea mea ca jucător, avea toate ziarele, toate revistele în care se scria despre mine. El îşi dorea foarte mult să am o carte cînd mă las de fotbal. Eu cred că ar fi trebuit să apară mai încolo, cînd rezultatele vor fi mai multe", a spus Petrescu.

"Sînt mulţumit de carte, e prima mea carte, dar era loc şi de mai bine. Aşa gîndesc eu mereu şi în fotbal, cred că se putea şi mai bine", a adăugat antrenorul Unirii Urziceni, care a vorbit şi despre relaţia specială pe care a avut-o la naţională cu antrenorul Anghel Iordănescu. "A fost o dedicaţie specială pentru un om care nu a fost numai antrenor, pot să spun că a fost şi tatăl meu în perioada în care am jucat în echipa naţională. Am avut o relaţie specială cu Anghel Iordănescu", a spus Petrescu.

"Am avut şansa să lucrez foarte mulţi ani dar mai rar cu domnul Iordănescu, în schimb jucătorii de la Urziceni au ghinionul să mă vadă în fiecare zi", a glumit Petrescu.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
11-17-2009, 10:23 PM
"Dacă nu eram fotbalist, nu existam, eram un nimeni!"

Antrenorul echipei Unirea Urziceni, Dan Petrescu, a declarat, luni, cu ocazia lansării cărţii "Un campion de legendă - Dan Petrescu", că dacă nu ar fi fost fotbalist nu ar fi existat.

Actualul antrenor al echipei Unirea Urziceni a ţinut să îi mulţumească fostului său antrenor, Anghel Iordănescu: "Dacă nu eram fotbalist, eu nu existam, eram un nimeni. Poate voi încerca să mă schimb în bine, în atitudinea mea de pe banca tehnică. Îi mulţumesc lui Anghel Iordănescu pentru tot ce a făcut pentru mine. A fost al doilea meu tată şi pot să recunosc asta în al 12-lea ceas, pentru a se bucura şi Hagi şi Popescu. Această carte o merită foarte mult tatăl meu, care şi-a dorit să nu păcălesc fotbalul. Sper ca a doua carte care va apărea să fie scrisă de mine, când mă voi retrage. Referitor la pariul făcut cu băieţii de la Unirea, vreau să spun că ei nu au înţeles bine: eu am zis că nu vom mai câştiga niciun meci, dar dacă va trebui să onorez acel pariu, o voi face şi sper să o fac după calificarea în primăvara Ligii Campionilor".

Iordănescu a spus că proaspăt lansata carte este prea subţire pentru câte a făcut fostul său jucător: "Chiar dacă am devenit politician, îmi este greu să vorbesc despre legenda Dan Petrescu, deşi politicienii sunt buni oratori şi pot dribla precum făcea Hagi. Această carte este prea subţire şi prea mică pentru ceea ce a făcut Dan Petrescu pentru fotbalul românesc. El a venit la Steaua la 9 ani, iar când a ajuns la echipa naţională m-a «acrit» şi pe mine şi pe Gică Popescu, cu care era tot timpul în contre. A făcut enorm pentru Steaua, iar acum, la Unirea Urziceni, face foarte multe pentru fotbalul românesc. Îmi doresc să ajungă în primăvara europeană".

La evenimentul de lansare a cărţii scrisă de Gabriel Şeitan au fost prezenţi, printre alţii, Ilie Dumitrescu, Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Tibor Selymes, Ilie Stan, Dumitru Stângaciu, Anghel Iordănescu, Vasile Şiman şi Victor Becali.

Pe un panou au fost agăţate tricourile echipelor la care a jucat Dan Petrescu, cu excepţia celor de la Steaua, FC Naţional şi FC Olt. Ilie Dumitrescu l-a întrebat pe Dan Petrescu unde îi sunt tricourile de la Steaua şi de la FC Olt, iar Petrescu a răspuns că nu le are în colecţie.

Gheorghe Hagi a declarat că Dan Petrescu s-a dedicat fotbalului: "Am venit alături de un prieten care a dat foarte multe fotbalului. Nu este importantă dedicaţia pe care mi-a dat-o pe carte, ci amintirile pe care le avem împreună de la echipa naţională şi de la Steaua".

Referitor la cariera lui Dan Petrescu, şi fostul coechipier Ilie Dumitrescu are aceeaşi părere: "Dan Petrescu a dat totul pentru fotbal, atât ca jucător, cât şi ca antrenor. Este un moment special. Mi-a oferit şi o dedicaţie: 'Pentru magicianul fotbalului românesc din perioada generaţiei de aur. Mult succes în noua carieră de comentator şi analist sportiv'".

Gheorghe Popescu a spus că jucătorii generaţiei sale ar trebui clonaţi şi că actuala reprezentativă nu este constantă: "Probabil că unii dintre noi ar trebui să fie clonaţi, pentru că ne stau mărturie rezulatele. Echipa naţională de acum nu este cea pe care ne-o dorim, pentru că rezultatele nu sunt dintre cele mai bune. Echipa a oscilat foarte mult ca nivel de joc, a avut puţine evoluţii foarte bune, dar şi evoluţii ca la Belgrad, în care toţi jucătorii au evoluat foarte slab. Calificarea la Campionatul European este ultima şansă pentru această generaţie, pentru că unii dintre jucători încep să se gândească deja la retragere. La ultimul Campionat European am stat în Mutu, iar echipa nu s-ar fi calificat dacă nu era el. Cred că echipa naţională nu a ajuns la un nivel la care să îşi permită să joace fără Mutu. El trebuie să aibă o altă atitudine atunci când vine la lot. Atitudinea lui înainte şi după meciul de la Belgrad nu este de profesionist. Mircea Sandu are deja un contracandidat la şefia FRF, pe Constantin Iacov. Poate vor mai apărea alţii, mă gândesc şi eu".

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
11-17-2009, 10:25 PM
"Un campion de legendă"

A jucat în România, Italia şi Anglia şi s-a făcut remarcat la Chelsea Londra, fiind coechipier cu jucători ca Marcel Desailly sau Gianfranco Zola.

A făcut parte din "Generaţia de Aur" a fotbalului românesc, cea care a ajuns până în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 1994 şi încet, încet devine un antrenor care îşi pune amprenta serios în istoria fotbalului românesc. Astfel poate fi rezumată cariera lui Dan Petrescu, cel căruia, de aseară, i-a fost dedicată şi o carte.

Hagi şi Popescu, alături de el
Cartea, "Un campion de legendă, Dan Petrescu", scrisă de bunul prieten de familie al "Bursucului", Gabriel Şeitan, în colaborare cu fratele antrenorului Urziceniului, Vali, a fost lansată aseară cu fast la Cercul Militar Naţional. De la festivitate nu au lipsit foştii colegii ai lui Petrescu din cea mai bună generaţie a naţionalei României de fotbal, Gheorghe Popescu, Gheorghe Hagi, Ilie Dumitrescu sau Tibor Selymes. Pe lângă aceştia, pe lista celor prezenţi la eveniment s-au înscris Victor Becali, patronul Sportului Studenţesc, Vasile Şiman şi colaboratori de la campioana României, Mihai Stoica şi Narcis Răducan.

Vizibil emoţionat de eveniment, "Bursucul" i-a dedicat cartea tatălui său, cel pe care îl consideră responsabil de faptul că este atât de dedicat fotbalului şi, mai mult, a promis că, în momentul în care se va retrage din fotbal, îşi va scrie autobiografia.

11-21-2009, 10:28 PM
Dan Petrescu: "Victoria cu Internaţional contează foarte mult înaintea jocului cu Sevilla"

Antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, a declarat, sâmbătă, după victoria cu Internaţional, scor 2-1, că este mulţumit de evoluţia echipei sale chiar dacă gazdele au dominat în partea secundă a meciului şi consideră succesul drept unul de moral înaintea partidei cu FC Sevilla.

"A fost o partidă destul de dificilă, dar victoria cu Internaţional contează foarte mult pentru noi înaintea jocului cu FC Sevilla. Am avut la început o serie de două sau trei ocazii de gol importante, dar pe care le-am ratat. Apoi, după pauză, Interul a reuşit acel gol de generic şi s-a pus o presiune destul de mare asupra noastră. E bine că până la urmă a rămas 2-1 şi contează foarte mult, atât pentru meciul cu Sevilla, cât şi pentru clasament", a spus Petrescu, adăugând că "Internaţional nu va avea probleme cu retrogradarea în acest sezon la cum joacă."

Acesta a mai precizat că nu vrea să comenteze prea mult arbitrajul, însă consideră că au fost două faze controversate împotriva formaţiei sale: "Au fost doar două erori, la roşul lui Bordeanu şi faza în care Semedo a scăpat singur cu portarul, atunci când nu cred că a fost ofsaid."

Campioana Unirea Urziceni a obţinut prima victorie în deplasare după aproximativ două luni de pauză în acest campionat, după ce s-a impus, sâmbătă, scor 2-1, pe terenul nou-promovatei Internaţional Curtea de Argeş, în etapa a 14-a a Ligii I.

11-21-2009, 10:29 PM
Mihai Stoica: "Noi am câştigat şi punctele astea vor conta mult la finalul sezonului"

Managerul general al ialomiţenilor, Mihai Stoica, a criticat în termeni duri prestaţia lui Paul Unimătan.

"Astăzi a fost o hoţie, nu se poate ca un arbitru de prima ligă să conducă un meci într-un aşa hal. A acordat un cartonaş roşu pe care numai el l-a văzut şi în plus, pe final, când am scăpat pe contraatac şi s-a indicat eronat ofsaid. Chiar şi în aceste condiţii, noi am câştigat şi punctele astea vor conta mult la finalul sezonului", a opinat oficialul.

Campioana Unirea Urziceni a obţinut prima victorie în deplasare după aproximativ două luni de pauză în acest campionat, după ce s-a impus, sâmbătă, scor 2-1, pe terenul nou-promovatei Internaţional Curtea de Argeş, în etapa a 14-a a Ligii I.

11-22-2009, 04:11 PM
"Suntem bucuroşi, nu mai câştigasem de mult în deplasare!"

Marius Onofraş este bucuros că a putut contribui la victoria echipei sale, de pe terenul lui Internaţional Curtea de Argeş, şi anunţă că abia aşteaptă meciul de marţi contra Sevillei, pentru a demonstra încă o dată că elevii lui Dan Petrescu nu au ajus acolo din întâmplare.

"A fost greu, dar suntem bucuroşi că am obţinut cele trei puncte. Ne-am dorit foarte mult victoria, pentru că nu mai câştigasem în deplasare de multă vreme. Urmează meciul cu Sevilla şi sper să nu ne facem de râs, aşa cum nu ne-am făcut nici până acum", a spus Onofraş la finalul meciului cu Inter.

Unirea Urziceni a câştigat cu scorul de 2-1 în faţa echipei Internaţional Curtea de Argeş, într-un meci disputat în etapa a XIV-a a Ligii I. Golurile au fost marcate de Voiculeţ '52, pentru gazde, respectiv Bilaşco '20 şi Onofraş '40, pentru oaspeţi.

11-22-2009, 04:25 PM
"Meciul cu Sevilla, cel mai important de după revoluţie"

Managerul general al Unirii Urziceni este scandalizat de faptul că arbitrii din Liga I greşesc de foarte multe ori în meciurile ialomiţenilor. El a ajuns să creadă că CCA-ul nu face altceva decât să "vâneze" echipa lui Dan Petrescu, acest comportament fiind deloc meritat de o campioană a României.

"Se înmulţesc greşelile de arbitraj împotriva Unirii Urziceni. La Târgu-Jiu trebuia eliminat un jucător din minutul cinci şi jucam 85 de minute în superioritate, la Braşov am avut un penalty clar, toată lumea a recunoscut. Iar acum au fost mai multe faze. Un asistent ne-a oprit pe final de meci, când aveam doi jucători singuri cu portarul. Şi apoi era să luăm gol, în prelungiri, doar intervenţia lui Arlauskis ne-a salvat... Se întâmplă ceva suspect cu acest asistent Mikloş Nagy. Ăsta-i tratamentul pe care-l merită campioana României şi singura echipă care contează în Europa? Plus că pe acest teren s-a jucat astăzi un meci din liga a II-a. E normal? Suntem victime", a explicat Meme la gsptv.

"Meciul cu Sevilla, cel mai important din istoria post-decembristă"
Acesta a continuat apoi şirul acuzelor, criticând Liga pentru programarea meciurilor Unirii, programare care face extrem de dificilă pregătirea pentru meciurile din Liga Campionilor. "Meciul cu Internaţional trebuia să se dispute ieri, ca să avem şi noi timp să ne pregătim pentru meciul de marţi. Suntem sabotaţi în permanenţă. Urmează cel mai important meci din istoria post-decembristă a fotbalului din România!", a punctat Stoica.

Unirea Urziceni a învins astăzi Internaţional Curtea de Argeş, în deplasare, la Mioveni, cu scorul de 2-1, graţie golurilor lui Bilaşco şi Onofraş. Voioculeţ a fost marcatorul unicului gol al gazdelor. Echipa antrenată de Dan Petrescu va juca marţi, pe stadionul Ghencea, de la ora 21:45, returul cu FC Sevilla din cadrul grupelor Ligii Campionilor.

11-22-2009, 04:45 PM
Narcis Raducan: "Am meritat victoria"

Directorul sportiv al celor de la Unirea Urziceni, Narcis Raducan, s-a aratat fericit de victoria obtinuta de elevii lui Dan Petrescu in deplasarea de la Mioveni, 2-1 contra Internationalului Curtea de Arges.

"Ma bucur ca am castigat, aveam mare nevoie de trei puncte pentru a nu ne departa de celelalte echipe care se afla in lupta pentru cupele europene. A fost un meci dificil, intrucat International Curtea de Arges este o echipa buna. Trebuie sa recunoastem ca am avut emotii. Desi au fost ocazii de ambele parti cred ca am meritat victoria. Ne-am obisnuit cu aceasta daruire totala la Urziceni, iar pentru noi cel mai important meci este, intotdeauna, cel mai apropiat. Am trecut de partida cu International, acum ne concentram pentru cel cu Sevilla de marti", a declarat Narcis Raducan pentru Sport Total FM.

11-22-2009, 08:49 PM
Unirea Urziceni l-a refuzat pe Elton

Fostul mijlocas al Stelei, Elton Xavier Gomes, s-a autopropus la Unirea Urziceni, insa campioana Romaniei a refuzat sa il transfere, conform Ziare.com.

Fotbalistul cu o inaltime neobisnuita, 1.58 m, le-a transmis sefilor de la Unirea Urziceni ca poate veni gratis in Romania, insa Mihai Stoica nu a fost de acord.

Managerul gruparii ialomitene i-a spus lui Elton ca este un jucator bun, dar care nu se pliaza pe stilul adoptat de Unirea Urziceni.

Refuzat de Unirea Urziceni, Elton s-a intors in tara sa natala, la echipa de liga a doua Fortaleza, unde face spectacol prin driblingurile sale fine.

11-22-2009, 11:45 PM
Mihai Stoica: "M-a surprins revenirea rapidă a Stelei în topul clasamentului"

Managerul Unirii Urziceni laudă ultimele rezultate obţinute de Steaua în Liga I şi spune că "actualul campionat va fi cel mai disputat din istorie".

"M-a surprins revenirea rapidă a roş-albaştrilor în topul clasamentului. Trupa lui Stoichiţă joacă bine şi îşi merită locul fruntaş. O să fie o luptă teribilă la titlu, între opt echipe", a spus managerul Unirii Urziceni la TVR.

Steaua e la un punct în spatele liderului Rapid şi are un meci mai puţin disputat.

Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
130 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut