Ştiri Unirea Urziceni
11-23-2009, 06:09 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Unirea Urziceni
Petrescu: "Va fi un miracol dacă vom câştiga cu Sevilla şi vom merge în optimi"
Antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, a declarat, luni, că meciul cu FC Sevilla este unul important, atât pentru echipa sa, cât şi pentru fotbalul românesc, deoarece o eventuală victorie care i-ar putea aduce calificarea în optimi ar reprezenta o performanţă istorică.
"Este un meci important pentru Unirea, pentru ţară şi pentru fotbalul românesc. Suntem puşi în faţa unei performanţe mari. Prima şansă o are Sevilla, ea este marea favorită, mai ales că Real Madrid şi Barcelona se bat cu ei la titlu în Spania. Avem şansa noastră mică, ne vom lupta pentru ea. Va fi un miracol dacă vom câştiga şi ne calificăm în primele 16 echipe. Un meci nul ar fi bun, dar nu ne-ar garanta calificarea în optimile competiţie, poate doar în Liga Europa. Acest meci e mai accesibil, pentru că în ultima etapă, cu Sttugart, va fi aproape imposibil să obţinem victoria", a spus Petrescu. Tehnicianul ialomiţenilor a făcut şi o comparaţie între cele două echipe care se vor confrunta marţi pe arena din Ghencea: "Nu ştiu dacă vom evolua ofensiv, noi jucăm mereu ofensiv, aglomerat, şi încercăm să câştigăm. Ne-am creat ocazii şi în tur, sunt convins că acum vom avea mai multe. Dacă ataci cu Mercedesul şi ataci cu Dacia, Mercedesul câştigă până la urmă. Trebuie să muncim mai mult şi să alergăm dublu, dar trebuie să atacăm. Sevilla poate să fie relaxată şi să joace bine, dar poate să menajeze şi anumiţi jucători, însă are un lot de 19 fotbalişti foarte puternic. Fabiano e golgheterul competiţiei şi cred că îşi va dori să joace şi el". Unirea Urziceni va juca marţi, de la ora 21:45, cu FC Sevilla, în etapa a 5-a a Ligii Campionilor, pe arena din Ghencea. În prima etapă, Sevilla a câştigat cu 2-0. După patru etape, clasamentul Grupei G arată astfel: 1. FC Sevilla 10p 2. Unirea Urziceni 5p 3. VfB Stuttgart 3p 4. Rangers 2p. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-23-2009, 06:10 PM
|
|||
|
|||
Brandan: "Vom întâlni o echipă mare, însă suntem optimişti şi avem încredere că vom face un meci foarte bun"
Fundaşul Pablo Brandan a spus că partida cu Sevilla este foarte importantă pentru jucătorii Unirii, dar şi pentru întreg fotbalul românesc: "Va fi un meci foarte greu. Aşteptăm de mult această şansă. Vom întâlni o echipă mare, însă suntem optimişti şi avem încredere că vom face un meci foarte bun. Acest meci e foarte important pentru România, dar şi pentru noi, jucătorii, pentru că ne poate schimba viaţa. Am avut noroc că am ajuns la Urziceni, sper să scriem istorie pentru echipă şi pentru România".
Unirea Urziceni va juca marţi, de la ora 21:45, cu FC Sevilla, în etapa a 5-a a Ligii Campionilor, pe arena din Ghencea. În prima etapă, Sevilla a câştigat cu 2-0. După patru etape, clasamentul Grupei G arată astfel: 1. FC Sevilla 10p 2. Unirea Urziceni 5p 3. VfB Stuttgart 3p 4. Rangers 2p. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-23-2009, 10:14 PM
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 11-23-2009 10:14 PM de Sebi Raducu.)
|
|||
|
|||
Raducan: "E bine pentru noi ca Sevilla a invins in campionat"
Directorul sportiv al echipei Unirea Urziceni, Narcis Raducan, crede ca ialomitenii pot profita de faptul ca FC Sevilla este deja calificata in optimile de finala ale Ligii Campionilor si a castigat si ultima etapa din Primera Division.
Oficialul campioanei Romaniei a declarat, in exclusivitate pentru Sport Total FM, ca elevii lui Dan Petrescu au intrat in linie dreapta cu pregatirea pentru meciul cu spaniolii care vin fara presiune in Ghencea, pentru partida din etapa a cincea a fazei grupelor Ligii Campionilor. "Baietii au intrat in linie dreapta in vederea partidei de marti, cu FC Sevilla, care este foarte importanta. Au intrat in cantonament si pregatesc partida. Din ce stiu eu, nu sunt alte probleme medicale in afara de cele care se stiu. Bruno Fernandes ar putea sa intre chiar in vederile antrenorului Dan Petrescu, pentru ca se antreneaza normal. Este destul de dificil sa pregatesti o formatie in functie de adversar, pentru ca nu stim ce isi doreste Sevilla. E bine pentru noi ca Sevilla a invins la Tenerife in campionat, pentru ca nu are presiune inaintea meciului cu noi", a declarat Narcis Raducan, in cadrul emisiunii "Gol dupa gol". "Inca nu sunt la curent cu datele privind vanzarea de bilete, dar am auzit ca prognoza meteo la ora meciului e buna si asteptam foarte multa lume la stadion. Oamenii care vor veni la meci nu numai ca pot vedea un meci de Champions League, dar ne pot si ajuta, asa cum au mai facut-o in cele doua meciuri de pana acum de pe teren propriu, cu VFB Stuttgart si cu Glasgow Rangers, cand am revenit de fiecare data de la 0-1 si am egalat", a mai spus directorul sportiv al echipei Unirea Urziceni. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-24-2009, 05:46 PM
|
|||
|
|||
Bruno Fernandes vorbeşte opt limbi!
Fundaşul Urziceniului ştie engleză, franceză, spaniolă, portugheză, română, bulgară şi dialectele din Guineea Bissau şi Insula Capului Verde.
Apărătorul ialomiţenilor, Bruno Fernandes, este un jucător atipic pentru campionatul intern. În vreme ce unii dintre fotbaliştii din Liga I abia se exprimă în română, fundaşul Urziceniului conversează cu uşurinţă în nu mai puţin de opt limbi! "Am făcut o adevărată pasiune pentru limbile străine. Vorbesc engleză, franceză, spaniolă, portugheză, română, bulgară şi dialectele din Guinea Bissau şi Insula Capului Verde", spune fundaşul campioanei Unirea Urziceni. El a învăţat bulgara în cei doi ani petrecuţi la Beroe Stara Zagora. Părinţii lui Bruno locuiesc în Guineea Bissau însă el a fost născut în Portugalia. "Am ajuns în România cu ajutorul lui Sergio Leite, portar portughez care a jucat la Vaslui. El a vorbit despre mine cu impresarul Traian Gherghişan. Acesta mi-a prezentat o ofertă bună şi am ajuns la Ceahlăul, în 2007. La Urziceni m-a adus Narcis Răducan. Fusesem colegi la Piatra Neamţ. Când eu mi-am terminat contractul cu Ceahlăul, el s-a lăsat de fotbal şi a fost numit director sportiv la Unirea", a precizat jucătorul care a marcat cu călcâiul pe Ibrox Park, în meciul tur cu Rangers. Portughezul a fost profund dezamăgit de retrogradarea cu Ceahlăul, la finalul sezonului 2007-2008. "Doar un punct ne-a lipsit ca să rămânem în prima ligă. Eram atunci la final de contract, dar dacă nu retrogradam probabil că nu aş fi plecat de la Piatra Neamţ. Este un oraş mai frumos decât Bucureştiul şi Urziceniul", a menţionat Bruno. Azi, el nu are însă nici un motiv să regrete trecerea la Unirea: "Condiţiile de la Urziceni sunt mai bune decât la Ceahlăul, iar liniştea pe care o aveam acolo există şi la Urziceni. Gheorghe Ştefan seamănă mult cu Dumitru Bucşaru, în sensul că niciunul nu pune presiune pe echipă" Guineea Bissau este o ţară săracă, dar Bruno provine dintr-o familie bună: "Tatăl meu este inginer, iar mama lucreză ca infirmieră". În copilărie, înainte să se apuce de fotbal, el era atras de medicină. "O însoţeam deseori pe mama la spital şi eram fascinat de tot ce vedeam acolo". Fundaşul are 31 de ani, iar când va renunţa la cariera de jucător nu se va orienta către antrenorat. "Nu mi se potriveşte", a conchis el. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-24-2009, 07:41 PM
|
|||
|
|||
Walter Smith: "Unirea Urziceni are cele mai mari şanse de calificare"
Walter Smith, antrenorul celor de la Glasgow Rangers, este de părere că Unirea Urziceni este echipa cu cele mai mari şanse de calificare în optimile Ligii Campionilor, dacă nu va pierde în această seară meciul pe care-l dispută împotriva liderului grupei G, Sevilla.
Scoţianul crede că Rangers trebuie să se împace cu ideea luptei pentru un loc în Liga Europa, după înfrângerea suferită pe Ibrox Park împortiva românilor. Meciul din această seară cu echipa lui Ciprian Marica, Stuttgart, este ultima şansă a britanicilor de a se califica mai departe într-o competiţie continentală. "Meciurile noastre de acasă au fost dezamăgitoare. Trebuie să arătăm că jocul cu Unirea a fost un accident. O să dam totul în această seară pentru a mai spera la calificare. A fost o campanie ciudată în Liga Campionilor. După patru jocuri în grupă, avem două puncte, dar suntem într-o situaţie în care avem posibilitatea de a ne califica mai departe, dar nu depinde totul numai de noi. După părerea mea, Unirea Urziceni este favorită la ocuparea locului doi în grupă", a declarat antrenorul scoţienilor. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-24-2009, 07:42 PM
|
|||
|
|||
Teodora, fiica lui MM Stoica, are emoţii pentru tata
Meciul anului, Unirea Urziceni - FC Sevilla, care ar putea trimite echipa ialomiţeană în "optimile" Ligii Campionilor, este aşteptat cu înfrigurare de Teodora, fiica managerului general al Unirii Urziceni, MM Stoica. Tânăra va fi pe stadion alături de prietenele ei.
"Îi ţin pumnii tatei la toate meciurile Unirii Urziceni, însă cele din Liga Campionilor au un regim special. Atunci am emoţii la maximum, mai ales când îl văd pe tata ce mult suflet pune. În mod normal, pe mine nu mă interesează fotbalul foarte tare, dar, când îl văd agitat, mă consum şi eu. Diseară o să am mari emoţii pentru tatăl meu", a mărturisit Teodora Stoica pentru ziarul Libertatea. Elevă la şcoala Cambridge din Bucureşti, fiica lui MM va veni la meciul de pe stadionul Ghencea alături de prietenele ei cele mai bune. "Dacă nu voi avea examene, probabil voi merge să încurajez echipa şi la meciul cu Stuttgart", a mai explicat Teodora. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-24-2009, 07:45 PM
|
|||
|
|||
Ricardo Gomez: «Câştig pentru Tudor»
Mijlocaşul Unirii Urziceni, Ricardo (28 de ani), şi familia sa, din care face parte şi fotbalistul Alex Leandro de la Săgeata Stejaru (Liga a II-a) au luat sub ocrotirea lor un băiat şi pe surioarele lui, ai căror părinţi au venituri foarte mici. Dacă Ricardo va învinge azi pe Sevilla, în grupele Ligii Campionilor, succesul îi va fi dedicat micuţului Tudor!
Săptămâna trecută a fost sărbătoare în familia talentatului mijlocaş al Unirii Urziceni, Ricardo Gomez. Fiul cel mic al fotbalistului, Pablo, a împlinit şase luni, iar părinţii, surioara lui, Ana Carolina, şi unchiul, atacantul Alex Leandro de la Săgeata Stejaru, l-au sărbătorit cu prăjituri, cu băuturi răcoritoare şi cu un tort din ciocolată. Invitaţii speciali ai micii petreceri au fost Nicoleta (4 ani), Victoriţa (11 ani) şi Tudor (12 ani), alintat Telu, trei fraţi ce provin dintr-o familie săracă. Micuţii au cucerit inimile brazilienilor cu modestia şi cu talentul lor. "Prima oară l-am văzut pe Telu acum aproape un an, într-un parc din zona Bucur Obor, unde juca o miuţă cu alţi copii. Ne-a plăcut cum se mişca pe terenul de joc, practic ne-am dat imediat seama de talentul uriaş pe care îl are la fotbal. Am intrat în vorbă cu el şi aşa ne-am împrietenit", ne-a declarat Ricardo, mijlocaşul Unirii. "Ne-am dat seama că e un băiat extraordinar, cu un suflet mare, iar surioarele lui sunt foarte dulci. Deşi au trecut prin multe greutăţi, mai au puterea să zâmbească. Îi ajutăm pe aceşti copii cum putem, cu bani, cu mâncare sau cu hăinuţe", a mărturisit Ricardo. "Dacă învingem Sevilla, succesul nostru va fi şi al familiei lui. Voi câştiga pentru Tudor", a completat mijlocaşul Unirii. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-24-2009, 08:40 PM
|
|||
|
|||
"Cel mai important meci de după Revoluţie"
Înaintea partidei cu Sevilla, care o poate trimite în "optimile" Ligii Campionilor, Unirea Urziceni și-a făcut încălzirea sâmbătă, la Mioveni. Deţinătorii titlului au învins echipa-gazdă, Inter Curtea de Argeș, cu scorul de 2-1 în etapa a 14-a din Liga I.
Până să se gândească la primul hop, meciul de mâine cu Sevilla, Urziceniul a trebuit să se deplaseze la Mioveni pentru a da piept cu imprevizibila Internaţional. Chiar dacă a obţinut cele trei puncte, reuşind astfel să întrerupă o serie neagră de patru meciuri fără victorie pe teren străin, managerul Urziceniului s-a arătat deranjat de modul în care este tratată echipa sa. Meme ţipă ca din gură de şarpe "Se înmulţesc greşelile de arbitraj împotriva noastră. Un asistent ne-a oprit pe final de meci, când aveam doi jucători singuri cu portarul. Şi apoi era să luăm gol, în prelungiri. Se întâmplă ceva suspect cu acest asistent Miklos Nagy. Ăsta-i tratamentul pe care-l merită campioana României şi singura echipă care contează în Europa? Suntem victime", se plânge Meme. Oficialul ialomiţean nu s-a oprit aici cu acuzaţiile, Mihai Stoica fiind deranjat şi de faptul că Urziceniul nu a primit o zi în plus de odihnă, dată fiind importanţa meciului cu Sevilla. Jocul cu Internaţional trebuia să se dispute vineri, ca să avem şi noi timp să ne pregătim pentru partida de marţi (n.r. - mâine). Suntem sabotaţi în permanenţă. Urmează cel mai important meci din istoria postdecembristă a fotbalului din România!". Unirea va evolua mâine cu Sevilla, de la ora 21:45, în direct la TVR 1. "Bursucul" a stat cuminte Tehnicianul campioanei României a surprins audienţa meciului dintre Internaţional Curtea de Argeş şi Unirea Urziceni după ce a afişat o atitudine mai puţin obişnuită pentru el. Foarte temperamental de obicei, Dan Petrescu s-a mulţumit să ia loc mai mult pe bancă, lăsându-l pe secundul Cristi Pojar să îi certe pe jucători şi doar de câteva ori a sărit ca ars, amintind de Petrescu cel obişnuit, enervat de erorile din defensivă. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-24-2009, 08:41 PM
|
|||
|
|||
"Să fie atenţi la dueluri!"
Antrenorul lui Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, poate cel mai îndreptăţit să se plângă de discriminare în faţa granzilor Europei, crede că Unirea nu va fi furată cu Sevilla, dar le recomandă fotbaliștilor prudenţă maximă în intervenţii.
- Are Unirea motive să se teamă de o conspiraţie? - Eu sunt păţit. De când sunt în fotbal, a fost întotdeauna un trend ca echipele mari să fie protejate şi împinse spre fazele superioare ale competiţiilor europene, mai ales în Liga Campionilor. Nu ştiu de ce ar fi acum diferit. - Deci să ne aşteptăm la un măcel cu Sevilla? - Nici chiar aşa, dar să fie convinşi că la orice clinci 50%-50% decizia arbitrului va fi în favoarea Sevillei. Să nu se aştepte la vreun ajutor din partea cuiva. Să fie prudenţi şi calculaţi în intervenţii, pentru că, dacă vor greşi, vor fi pedepsiţi imediat. - În aceste condiţii, ce şanse are Unirea să prindă primăvara europeană? - Acum, jucătorii nu trebuie să se demoralizeze, pentru că, dacă era aşa, eu trebuia să mă las de mult. E clar că nu sunt bătuţi dinainte şi că vor avea şansele lor, pentru care trebuie să lupte până la final. Oricum, nu mai au nimic de pierdut, nici de demonstrat.¢ http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-25-2009, 03:37 PM
|
|||
|
|||
Petrescu: "Am realizat un miracol doar pe jumătate, mai trebuie să ne calificăm"
Antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, a declarat, marţi, după victoria cu FC Sevilla, că echipa sa a reuşit o performanţă extraordinară prin obţinerea a 8 puncte în grupele Ligii Campionilor, dar mai rămâne să se califice în optimile competiţiei pentru a realiza un adevărat miracol.
"Nu ne putem bucura prea mult de acest succes pentru că rezultatul din meciul celălalt (n.r. Rangers-Stuttgart 0-2) nu ne-a ajutat prea mult. E o victorie mare pentru fotbalul românesc împotriva unei echipe care va ajunge cel puţin până în sferturile Ligii Campionilor. S-a demonstrat că dacă munceşti bine şi eşti organizat, atunci poţi avea rezultate bune şi împotriva unei super echipe ca Sevilla. Am realizat un miracol doar pe jumătate, mai trebuie să ne calificăm pentru a fi complet. Indiferent de ce vom face la Stuttgart, îi voi aplauda pe jucătorii mei pentru ce au făcut până acum", a spus Petrescu. Tehnicianul este foarte fericit după acest succes, însă îşi mai doreşte un punct în meciul cu Stuttgart pentru ca Unirea să ajungă în optimile Ligii. "Mă simt bine după această mare performanţă de până acum, dar vreau să mai fac un punct, să avem 9 şi să mergem mai departe. Ca antrenor, victoria cu Sevilla este cea mai importantă din carieră, dar ca jucător am obţinut mai multe", a spus acesta. Petrescu crede că jucătorii săi vor fi mai relaxaţi în jocul de la Stuttgart pentru că şi-au asigurat deja calificarea în 16-imile Ligii Europa: "Şi azi am avut presiune pentru că am crezut că în cazul unei victorii ne putem califica. La ultimul joc presiunea ar trebui să dispară pentru că suntem deja în primăvara europeanpă. Oricum, am făcut mai multe puncte decât credeau specialiştii, deci nu aveam de ce să ne temem". Antrenorul Unirii a vorbit despre evoluţia elevilor săi, dar şi despre incidentele de la finalul meciului cu banca tehnică a ibericilor. "În prima repriză, nu toţi jucătorii au fost la nivelul jocului, dar în repriza a doua şi-au revenit toţi. Asta chiar dacă am dat un gol la început, care a fost anulat, deşi era valabil", a punctat acesta, completând: "Ştiam că Liga Campionilor e o competiţie fair-play şi mă aşteptam ca şi ei să fie aşa. Când jucătorul e accidentat, mingea se dă afară. Era pentru prima oară când Bilaşco era pe jos, pentru că nu am tras deloc de timp. Dar a trecut incidentul, oricum". Acesta a fost ironic şi în ceea ce priveşte interesul oficialilor Ligii Profesioniste de Fotbal faţă de meciurile Unirii din Liga Campionilor: "Probabil nici nu s-au uitat la meci, păi cine e Unirea, ce nume e Unirea?" Fostul internaţional a încheiat spunând că "galbenul primit de Maftei, în urma căruia nu va juca la Stuttgart, este cel mai negativ lucru care s-a întâmplat în această seară, va fi o absenţă foarte importantă". Unirea Urziceni a reuşit, marţi, să învingă formaţia spaniolă FC Sevilla, scor 1-0, în etapa a 5-a a Grupei G a Ligii Campionilor şi va juca meciul decisiv pentru calificarea în optimi cu Stuttgart, în ultima rundă, asigurându-şi deja prezenţa în 16-imile Ligii Europa. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
143 Musafir(i)
143 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut