Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 1 voturi - 4 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri Unirea Urziceni
12-12-2009, 10:22 PM
RE: Ştiri Unirea Urziceni
Unirea Urziceni se află printre echipele cu cea mai slabă posesie a mingii

Campioana României, Unirea Urziceni, a fost una dintre echipele cu cea mai slabă medie de posesie a mingii în cele şase meciuri disputate în cadrul fazei grupelor Ligii Campionilor, devansând doar patru echipe la acest capitol, informează UEFA.

Elevii lui Dan Petrescu au avut, în medie, posesia mingii în 45% din timp şi se află pe ultimul loc în Grupa G, Rangers având cu 1% mai mult la acest capitol.

Singurele echipe pe care Unirea le întrece la capitolul posesie sunt Dinamo Kiev (40%), Standard Liege (41%) Debrecen (41%) şi Rubin Kazan (42%). De asemenea, se află la egalitate cu Maccabi Haifa şi FC Zurich.

Echipa care a avut cea mai bună medie a posesiei în grupele Ligii Campionilor este FC Barcelona, câştigătoarea Grupei F, cu o medie de 69%.

Chiar şi aşa, Unirea, cu cele opt goluri marcate, a devansat la acest capitol formaţii cunoscute ca Atletico Madrid (3), Juventus Torino (4 goluri), Liverpool (5), Barcelona (7) sau Internazionale Milano (7). Formaţia ialomiţeană este printre cele mai prolifice echipe din grupele Ligii Campionilor pentru că la şuturi pe poartă stă prost, cu numai 22 de mingi trimise pe spaţiul porţii, depăşind doar formaţiile clasate pe ultimul loc în grupelor lor ca Apoel Nicosia (13), FC Zurich (19) sau Rangers (16).

Autor al unui gol în partida cu Rangers, din tur, Marius Bilaşco a fost jucătorul cu cele mai multe şuturi pe poartă din lotul Unirii, 7 la număr, în totalul de 514 minute jucate.

Gruparea din Bărăgan este fruntaşă şi în ceea ce priveşte numărul de cartonaşe galbene încasat în cele şase partide, adunând un total de 15 avertismente, dintre care trei încasate de Vasile Maftei, fiind depăşită doar de Dinamo Kiev (16) şi Real Madrid (17).

Jucătorii Unirii au fost faultaţi însă în 99 de rânduri şi se află pe locul 7 într-un astfel de top, mijlocaşul Iulian Apostol fiind oprit neregulamentar în 16 rânduri.

La cornere, Unirea Urziceni stă cel mai slab dintre cele 32 de formaţii participante, având un total de numai 16 lovituri de colţ, cu o medie de 2,67 pe meci. Pe prima poziţie se află Real Madrid, cu nu mai puţin de 53 de cornere în cele şase jocuri disputate.

Debutantă în Liga Campionilor, Unirea Urziceni a terminat pe locul 3 în clasamentul Grupei G, cu 8 puncte acumulate, şi va evolua în 16-imile de finală ale Ligii Europa.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
12-14-2009, 06:20 PM
Dragomir: "Unirea nu se desfiinteaza"

Dumitru Dragomir, conducatorul Ligii Profesioniste de Fotbal, este sigur ca Unirea Urziceni, campioana Romaniei din sezonul trecut, nu se va desfiinta.

Presedintele LPF a declarat, in exclusivitate pentru Sport Total FM, ca ialomitenii au o baza sportiva de nivel european si un lot puternic si omogen, care ar fi competitiv, chiar daca ar pleca doi sau trei jucatori importanti.

"Nu se va desfiinta Unirea Urziceni. Unirea are o baza sportiva de antrenament la nivel european. Nimeni nu stie sau nu spune aceste lucruri. Are si un lot bun. Chiar daca pierde unul, doi sau trei jucatori, tot in primele cinci echipe termina, pent ca e un lot care joaca de un an - doi impreuna. Exista seriozitatea acolo. Cu putina rautate, dar este seriozitate", a declarat Dumitru Dragomir, in cadrul emisiunii "Gol dupa gol".

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
12-14-2009, 09:00 PM
"Vrem puncte"

Şi pentru ialomiţeni, şi pentru moldoveni, întîlnirea de diseară este şi ultima din 2009, după fluierul de final al arbitrului Augustus Constantin urmînd să intre într-o vacanţă de trei săptămîni.

Fostul mijlocaş din Copou, Marius Onofraş, acum la campioana en-titre, ne-a mărturisit că îşi aminteşte cu plăcere de foştii coechipieri de la Poli, dar susţine că astăzi va da totul pentru victoria Unirii: "Îmi pare rău că Iaşul se află la retrogradare, dar nu am ce să-i fac. Acum sînt la Urziceni şi trebuie să-mi ajut actuala formaţie să se impună. Nici nu se poate pune problema să fac vreo concesie, pentru că fiecare ne urmărim interesul în funcţie de locul unde activăm în fiecare moment, iar acum apăr culorile ialomiţenilor".

Fostul său coechipier de la Iaşi, Romulus Miclea, rămas însă prieten bun cu "Ono", spune, la rîndul său, că abia aşteaptă să-l bată pe Marius într-un meci oficial: "De mai mult timp vreau să cîştig în faţa unei formaţii cu Ono pe teren. Mai mult, vreau să şi înscriu în respectivul joc, chiar dacă sînt convins că nu-mi va fi deloc uşor, fostul nostru coechipier apărînd în ultimii ani culorile unei grupări mai bine cotate decît cea ieşeană".

Şi unul, şi celălalt abia aşteaptă să se afle faţă în faţă diseară, în dorinţa de a-şi pune cît mai bine în valoare calităţile, deşi este greu de presupus că ar putea fi adversari direcţi măcar pe aceeaşi latură a terenului, amîndoi fiind fotbalişti cu un potenţial ofensiv important.

12-14-2009, 09:07 PM
Cu Liverpool?

Unirea va fi cap de serie la tragerea la sorţi pentru "16-imile" Europa League. Acest lucru se datorează faptului că ialomiţenii au cea mai bună linie de clasament dintre toate cele 8 echipe care au terminat pe locul 3 în grupele Ligii.

Tragerea e programată vineri, 18 decembrie, ora 14:00, iar meciurile din această fază vor avea loc pe 18 şi 25 februarie.

Posibili adversari
- cele 4 echipe din Ligă cu cel mai slab punctaj (Liverpool, Rubin, Standard şi Atletico)
- 12 formaţii ce vor termina pe locul 2 în grupele Europa League (se ştiu două, Villarreal şi Everton)

12-14-2009, 09:08 PM
Grigore spre Astra

Nemulţumit de statutul său la Urziceni, unde e a patra soluţie pentru postul de portar, Cătălin Grigore vrea să plece.

Goalkeeperul are şanse mari să ajungă la Astra Ploieşti în această pauză de iarnă. Ialomiţenii mai au în lot încă trei portari: Arlauskis, Daniel Tudor şi brazilianul Villa.

De asemenea, Paraschiv, Marinescu şi Todoran s-ar putea despărţi de campioana României în perioada de mercato.

12-14-2009, 09:09 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 12-14-2009 09:09 PM de Sebi Raducu.)
Semedo: "Am greşit că m-am dus la Steaua nepregătit psihic"

Golul marcat în poarta lui Stuttgart în Liga Campionilor l-a remarcat pe mijlocaşul Unirii Urziceni, Antonio Semedo, în ochii jurnaliştilor portughezi. Fotbalistul în vîrstă de 30 de ani a vorbit în presa lusitană despre parcursul echipe sale în cea mai importantă competiţie europeană, despre transferul nereuşit la Steaua şi despre şansele la titlu ale Unirii în acest sezon.

- Antonio, echipa ta s-a calificat în primăvara Europa League. Ai vreun adversar preferat pentru turul următor?
- Ca portughez, mi-aş dori să întîlnim o formaţie din ţara mea natală, în cazul de faţă Benfica sau Sporting.

- Situaţia la vîrf în Liga I este foarte strînsă, crezi că vei reuşi şi anul acest să ieşi campion, după ce ai mai făcut-o o dată în tricoul lui CFR Cluj?
- Partea a doua a campionatului este foarte importantă, de aceea va trebui să muncim din greu ca să terminăm primii. Avem o echipă capabilă să atingă din nou acest obiectiv. Nu avem mari staruri printre noi, dar compensăm prin faptul că mereu alergăm mai mult decît adversarii.

- După ce ai cunoscut gustul succesului la Cluj, a urmat transferul la Steaua. De ce nu a mers aşa cum ţi-ai fi dorit?
- Cred că din cauza faptului că nu am fost suficient de bine pregătit din punct de vedere psihologic. Asta a fost una dintre cele mai mari greşeli ale mele, cînd am acceptat să merg în Ghencea în condiţiile date.

- Mai păstrezi legătura cu portughezii de la CFR?
- Da, chiar dacă am schimbat echipele, nu înseamnă că băieţii de acolo nu au rămas fraţii mei.

12-14-2009, 09:09 PM
Unirea Urziceni are nevoie de o victorie la trei goluri ca să încheie turul pe primul loc

Unirea Urziceni îi poate sufla CFR-ului titlul neoficială de "campioană de toamnă", dacă se impune astăzi în faţa celor de la Poli Iaşi la o diferenţă de minimum trei goluri.

Ardelenii se află în acest moment pe prima poziţie, la egalitate cu Steaua, dar cu un golaveraj mai bun. Unirea le mai poate fura încă primul loc, dacă se impun astăzi pe Stadionul Tineretului la o diferenţă de trei goluri.

Ialomiţenii i-au întîlnit pe moldoveni de şase ori de la promovarea pe prima scenă, obţinînd patru victorii şi cedînd în alte două rînduri. Niciodată nu au învins la o diferenţă de 3 goluri, iar acasă au reuşit un singur succes, 1-0 în turul sezonului 2007/2008.

12-14-2009, 09:14 PM
"Iancu primeşte bani de la buget, eu vorbesc pe banii mei!"

Pus la zid de Iancu, patronul Unirii spune că ţine echipa exclusiv din propriul buzunar şi nu primeşte 3 milioane pe an de la stat, ca FC Timişoara

Deşi patronează singura echipă românească deja calificată în primăvara europeană, Dumitru Bucşaru n-are parte de linişte. Acuzat că va folosi banii câştigaţi de echipă în Liga Campionilor pentru a-şi acoperi datoriile, patronul Unirii reaminteşte că actuala campioană a României a fost construită exclusiv din banii lui.

Felicitări pentru calificarea în primăvara europeană, domnule Bucşaru, păcat că n-a fost în Liga Campionilor.
Mulţumesc, dar în continuare nu vreau să dau declaraţii presei. Oricum, ziarele scriu ce vor despre Urziceni, pentru că noi suntem mici, nu-i aşa?

Cum ar fi?
Şi ce a apărut acum. Că se destramă echipa, că Petrescu pleacă sau că MM se duce la Steaua. De unde le luaţi?

Tocmai de-asta poate ar fi momentul să clarificaţi anumite lucruri. Viitorul lui Dan Petrescu, de exemplu. Rămâne la Urziceni?
N-aţi scris voi, presa, că pleacă? Cum a rămas Scoţia fără antrenor, gata, Petrescu pleacă!

Nu, presa a preluat o declaraţie de-a lui Dan Petrescu dată celor de la BBC, în care spunea că l-ar interesa postul de selecţioner al Scoţiei.
Normal că-l interesează. Tu, dacă ai putea pleca la BBC, n-ai pleca? Oricum, dacă Petrescu vrea să plece, bate palma într-o zi cu cine vrea şi pleacă. La fel şi jucătorii. N-am să stau în calea nimănui.

Unirea va primi o sumă importantă de la UEFA după participarea în Ligă. Intenţionaţi s-o reinvestiţi pentru a menţine echipa la acest nivel?
Văd că sunt mulţi care sunt preocupaţi de câţi bani ia Unirea. Hai să te întreb ceva! Tu cât crezi că s-a investit în Unirea în ultimii ani?

4-5-6 milioane de euro?
Mai pune, şi poţi să mai pui mult mai mult. Asta mă întrebi pentru ce a spus Iancu, nu? Sau, dacă spun ceva, n-o să apară.

Dimpotrivă, era unul dintre lucrurile despre care voiam să vă întreb.
Crezi că merită un răspuns domnul Iancu? Presa l-a făcut cel mai mare manager din România, din moment ce îşi dă cu părerea despre ce trebuie să fac eu cu banii. Eu nu înţeleg de ce vorbeşte. Municipalitatea îi oferă 3 milioane de euro pe an, adică bani de la buget. Eu fac ce fac din banii mei! Asta uită mulţi.

Profit maxim
ProSport a apelat la doi dintre foştii antrenori ai Unirii, Costel Orac şi Marin Dragnea, pentru a afla câţi bani a cheltuit Dumitru Bucşaru în şapte ani şi jumătate. Până să ajungă în Liga I, Mitică Bucşaru nu a cheltuit mai mult de două milioane de euro, aproximativ un milion ducându-se în stadion. Sumele către fotbal au crescut treptat, în special din momentul în care a fost instalat cuplul Petrescu - Mihai Stoica. Venirea celor doi l-a determinat pe patronul Unirii să investească încă aproximativ trei milioane de euro.

2002-2003 - Liga a III-a
Echipa a promovat în liga a doua în anul în care a fost preluată de Dumitru Bucşaru. Antrenorul principal, Marin Dragnea, a promovat echipa cu jucători aduşi de el şi un prieten.

2003-2004 - Liga a II-a
În primul sezon din liga secundă echipa a terminat pe locul şase. Cei mai mulți dintre jucători erau aduşi gratis şi cu contracte de maximum câteva mii de dolari pe an.

2004-2005 - Liga a II-a
Unirea a terminat campionatul pe locul cinci fiind condusă de Marin Dragnea şi din iarnă de Constantin Stănici.

2005-2006 - Liga a II-a
Pentru prima dată în istorie, Unirea a promovat în prima ligă condusă de Costel Orac, principal, şi Dragnea secund. Cei doi spun că jucătorii erau plătiţi la acelaşi nivel, banii mai mulţi ducându-se spre baza sportivă.

2006-2007 - Liga I
Rând pe rând s-au perindat pe banca Unirii Costel Orac, Iulian Mihăescu şi, în cele din urmă, Dan Petrescu. În acest sezon s-a făcut prima investiţie serioasă, 200.000 de euro, salariul "Bursucului". Au fost aduşi jucători ca Galamaz, Bilaşco, Ricardo, Bordeanu și Mara. Toţi au venit gratis.

2007-2008 - Liga I
Au venit Arlauskis, pentru 50.000 de euro, Mehmedovic, 200.000, Apostol, 150.000, dar şi Brandan, argentinianul fiind liber de contract. Unirea a terminat campionatul pe locul cinci, calificându-se în Cupa UEFA.

2008-2009 - Liga I
Cu investiţii mult mai mici decât obişnuitele candidate la titlu, Unirea Urziceni a produs o imensă surpriză şi a câştigat campionatul aplicând aceeaşi metodă: investiţii cât mai mici. Daniel Tudor 200.000 de euro, Todoran, 500.000 de euro.

2009-2010 - Liga I
Sezonul în curs este cel mai bine premiat pentru o echipă din România, 9,7 milioane de euro intrând în contul clubului din partea UEFA. Evident, şi cheltuielile s-au mărit, doar pentru salariul lui Dan Petrescu ajungând la 500.000 de euro. Câţiva jucători aduşi pentru întărirea echipei au crescut sumele cheltuite de Bucşaru cu Unirea.

12-15-2009, 03:03 PM
Stângaciu: "Felicit echipa campioană, căreia trebuie să i se acorde mai mult respect"

Antrenorul cu portarii al Unirii Urziceni, Dumitru Stângaciu, care l-a suplinit la conferinţa de presă pe Dan Petrescu, aflat la ultima etapă de suspendare, a anunţat că jucătorii îi dedică victoria lui Petrescu.

"Felicit echipa campioană, căreia trebuie să i se acorde mai mult respect. Unirea a făcut un campionat senzaţional până acum. Suntem foarte bucuroşi de această victorie, pe care i-o dedicăm lui Dan Petrescu. Fără îndoială, 2009 este anul Unirii Urziceni şi sper să repetăm şi în 2010 istoria", a spus Stângaciu.

Campioana României, Unirea Urziceni, s-a impus, luni, cu scorul de 2-0 în faţa Politehnicii Iaşi, în ultima partidă din ultima etapă a turului Ligii I, a acumulat acelaşi punctaj precum CFR Cluj şi Steaua şi a terminat prima parte a sezonului pe locul 2.

12-15-2009, 08:54 PM
Dacian Varga, cel mai bun roman din UEFA Champions League!

Intr-un sondaj postat pe site-ul BoomSport.ro, jucatorul Unirii Urziceni, Dacian Varga, a fost desemnat cel mai bun roman din UEFA Champions League! Varga a fost votat de 19.08% din participantii la sondaj.

Pe locul doi s-a clasat jucatorul Fiorentinei, Adrian Mutu, cu 18.15% din voturi. Locul trei a fost ocupat de un alt jucator al Unirii, Marius Bilasco, cu 14.85%.

Iata rezultatele complete ale sondajului:

Care a fost cel mai bun roman din Champions League ?

19,08% Varga (Unirea)
18,15% Mutu (Fiorentina)
14,85% Bilasco (Unirea)
9,5% Apostol (Unirea)
9,31% Galamaz (Unirea)
9,24% Chivu (Inter)
8,51% Marica (VfB Stuttgart)
3,7% Onofras (Unirea)
3,56% Maftei (Unirea)
2,05% Ghioane (Dinamo Kiev)
2,05% Sapunaru (FC Porto)

Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
133 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut