Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 1 voturi - 4 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri Unirea Urziceni
12-16-2009, 12:12 AM
RE: Ştiri Unirea Urziceni
Dacian Varga şi Tibi Bălan părăsesc Unirea Urziceni

Campioana Unirea Urziceni a anunţat că nu va activa clauza de achiziţionare a jucătorilor Dacian Varga şi Tiberiu Bălan de la Sportul Studenţesc din cauza preţului piperat cerut de Vasile Şiman.

"Nu ne permitem să cumpărăm jucători pe sume mari, iar în cazul unui împrumut am fi penibili să îi mai cerem aşa ceva lui Vasile Şiman", a anunţat Mihai Stoica.

Aceştia au fost împrumutaţi în vară de la Sportul, după ce au evoluat sub aceeaşi formă şi în sezonul trecut la Unirea Urziceni. Ambii au fost printre cei mai activi jucător ai formaţiei din Bărăgan atât în Liga Campionilor, cât şi pentru câştigarea titlului.

În acest tur de campionat, Dacian Varga a evoluat în şapte partide şi a marcat un gol, în timp ce Tiberiu Bălan a bifat opt jocuri, fără să înscrie vreodată.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
12-17-2009, 04:01 PM
Unirea ar putea juca împotriva lui Liverpool sau Atletico în 16-imile competiţiei

Unirea Urziceni, singura echipă din România calificată în primăvara europeană, ar putea avea în 16-imile Ligii Europa adversari precum Liverpool, Atletico Madrid sau Standard Liege, tragerea la sorţi urmând să fie efectuată vineri, la Nyon.

Unirea Urziceni va fi cap de serie la tragerea la sorţi, deoarece este echipa cu cel mai mare coeficient dintre cele care au ajuns în Liga Europa din Liga Campionilor. Echipa lui Dan Petrescu se mai află în aceeaşi urnă cu formaţii precum Juventus, Olympique Marseille, Wolfsburg sau Şahtior Doneţk.

Dintre echipele care au venit din grupele Ligii Campionilor, Unirea Urziceni poate evolua împotriva lui Liverpool, Rubin Kazan, Standard Liege sau Atletico Madrid, în timp ce din Liga Europa se cunosc deja 8 posibili adversari: Hertha Berlin, Fulham, Panathinaikos, Club Brugge, FC Copenhaga, Athletic Bilbao, Everton, Villarreal.

Joi se vor disputa ultimele partide din grupele Ligii Europa, iar atunci ialomiţenii îşi vor afla ultimii 4 posibili adversari. Aceştia vor fi decişi dintre următoarele echipe: Twente/Şerif Tiraspol, Hamburg/Hapoel Tel Aviv, Valencia/Lille/Genoa, Ajax/Anderlecht/Dinamo Zagreb.

Tragerea la sorţi pentru 16-imile şi optimile de finală ale Ligii Europa va avea loc vineri, de la ora 14:00, la Nyon (Elveţia). Meciurile din 16-imile competiţiei se vor disputa în dublă manşă la datele de 18 şi 25 februarie 2010.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
12-17-2009, 06:06 PM
Brandan: "E frumos la Urziceni"

Unirea Urziceni a speriat pe toată lumea, din Liga lui Mitică, până la Stutgart şi Glasgow. Cu un titlu, opt puncte reuşite în Liga şi încă un loc 1 la finalul turului, Urziceniul a fost în prim-planul fotbalului românesc. Dan Petrescu a declarat că nimeni nu spera la acest parcurs. Ofertat de mai mule echipe din Europa, Brandan e mândru de ce a reuşit la "Chelsea de Ialomiţa"

"A fost un an extraordinar, pe care nu îl spera nimeni. Am avut un an incredibil de bun, jucătorii mei merită toate felicitarile", a spus Dan Petrescu la petrecerea de sfârşit de an a Unirii Urziceni.

Curtat de mari echipe din Europa, Pablo Brandan e mândru de ce a făcut la Urziceni!

"A fost foarte frumos pentru noi acest an. Suntem mulţumiţi la Urziceni pentru că am avut un an extraordinar", a declaratt fundaşul Unirii.

12-17-2009, 06:07 PM
"Petrescu n-a dat niciodată într-un jucător!"

Mihai Stoica a comentat posibila plecare a lui Dan Petrescu de la Unirea Urziceni. Managerul ialomiţenilor spune că eventuala despărţire a "Bursucului" de campioana României ar fi o adevărată lovitură.

Stoica s-a referit şi la temperamentul vulcanic al tehnicianului, dar consideră că acest lucru este pozitiv, pentru că îi motivează pe jucători. Oficialul Unirii face şi o comparaţie interesantă între Petrescu şi Alex Ferguson.

"Pentru mine ar fi o lovitură mare dacă Dan ar pleca de la Urziceni. Dan a reuşit cu Unirea 8 puncte în Ligă. Suntem pe primul loc în topul echipelor calificate din Champions League în Europa League. Petrescu nu face nici a 10-a parte din ce face Ferguson la Manchester! Petrescu n-a dat niciodată într-un jucător! Ferguson l-a bătut pe Beckham cu ghetele! Petrescu e un tip vulcanic, dar pentru un conducător inteligent manifestările lui trebuie interpretate pozitiv, pentru că nu îi place să piardă.", a declarat Mihai Stoica la gsptv.

12-17-2009, 06:07 PM
Brandan, la Stuttgart?

Performanţele ialomiţenilor din Liga Campionilor, dar şi din campionatul intern, nu puteau să nu atragă oferte tentante pentru jucători şi antrenori.
Astfel, primul care va părăsi corabia în pauza de iarnă este argentinianul Pablo Brandan. Sud-americanul are o ofertă concretă de la adversara din Ligă, VfB Stuttgart, care este gata să plătească aproape 2 milioane de euro în schimbul jucătorului. Mutarea este foarte aproape de a fi parafată, și este posibil ca fotbalistul campioanei să nu se mai întoarcă în România după Sărbători, și să meargă direct în Germania, pentru a se alătura lotului şvabilor. "Le mulţumesc românilor pentru modul în care am fost tratat aici. M-am simţit extraordinar la Urziceni. Sper ca Unirea să ia campionatul şi anul viitor", a fost declaraţia prin care şi-a trădat plecarea Brandan. Singurele lucruri care mai stau în fața parafării transferului sunt cerințele lui Bucșaru (3.000.000 de euro) și schimbarea antrenorului la Stuttgart.

Pleacă şi Dan Petrescu?
Urziceniul are și o altă problemă în această perioadă, mai importantă chiar decât plecarea lui Brandan: posibila despărţire de Dan Petrescu. "Bursucul" are o ofertă din Orientul Mijlociu și una din Rusia, și a afirmat de mai multe ori în acest final de tur că nu mai vrea să continue la Urziceni. Mihai Stoica, s-a înţeles cu antrenorul ca acesta să ofere un răspuns final în termen util pentru a avea timp să-i găsească un înlocuitor. Decizia poate fi influenţată şi de numărul jucătorilor vânduţi de Bucşaru în iarnă.

12-17-2009, 06:08 PM
"Alo, nu vrei să fii campion?"

Cu totul alta ar fi fost povestea vieţii lui Iulian Apostol dacă la sfârşitul sezonului 2006-2007, când Farul Constanţa l-a dat afară, ar fi acceptat oferta venită din partea unui club obscur din campionatul Ungariei.

Mijlocaşul Unirii era la acea vreme pus pe lista de trans-feruri şi habar n-avea unde va juca în sezonul următor. Ofertele nu se înghesuiau, moda importurilor de străini de mâna a doua era în floare, iar la orizont nu se întrevedeau decât nori negri. Norocul lui Apostol, şi al altor actuali jucători ai Unirii, a fost acela că, în 2007, la Urziceni se puneau bazele unei mari echipe.

"Mă antrenam în acea perioadă cu o echipă din Ungaria care mă dorea, dar eu nu eram prea convins să semnez cu ea. M-am dus aşa, doar ca să nu-mi pierd tonusul şi să am continuitate în pregătire. Într-o zi m-a sunat nea Cristi (n.r. - Pojar, antrenorul secund al Unirii) şi m-a întrebat ce fac şi dacă aş veni la Urziceni. Eram pe drum şi nu prea puteam să vorbesc, dar i-am promis că-l sun eu a doua zi şi discutăm. Am revenit cu telefonul, aşa cum promisesem, şi acum iată-mă aici", rememorează Apostol episodul care i-a schimbat total viaţa şi cariera fotbalistică.

La doi ani după acea perioadă de decădere, Iulian Apostol este în acest moment unul dintre cei mai valoroşi jucători din Liga I, campion în exerciţiu cu Unirea Urziceni şi selecţionat constant la echipa naţională de Răzvan Lucescu.

12-17-2009, 06:10 PM
Dan Petrescu: "Perfect minus 11 minute"

Dan Petrescu nu poate uita începutul de meci de la Stuttgart şi spune că încă nu s-a decis dacă va rămîne la Urziceni şi în retur.

- Domnule Petrescu, Unirea a luat titlul, a acumulat 8 puncte în grupele Ligii şi a încheiat turul pe locul 2, la egalitate de puncte cu Steaua şi cu CFR. Se putea un 2009 mai bun?
- Consider că am avut un an perfect, fără 11 minute, cele din startul partidei de la Stuttgart. Şi acum cred că dacă îl aveam pe Maftei, altfel ar fi stat lucrurile. Cred că puteam obţine o calificare în primăvara Champions League. Asta e, acum ne gîndim cum să luăm iar titlul şi să jucăm din nou în Ligă.

- Asta înseamnă că nu mai plecaţi din România în iarnă?
- E posibil să plec... în vacanţă sau să antrenez. Să vedem.

- Şi cînd veţi afla sigur?
- Depinde. La Urziceni e nevoie de întăriri. Să nu uităm că Varga şi Bălan vor pleca, iar şansele să-i mai împrumutăm sînt nule. Doar în locul lor trebuie să aducem nu doi, ci trei jucători. Avem nevoie în total de cinci fotbalişti şi sper ca patronul să înţeleagă că trebuie să facem achiziţii. Putem lua iar titlul dacă luăm ce vreau eu. Cred că am demonstrat deja că nu prea mă-nşel la jucători. Semedo e ultimul exemplu, a înscris în 4 meciuri consecutive.

Emoţionat de SMS-ul lui Contra
- După partidele din Ligă, aţi primit vreun mesaj care să vă impresioneze?

- Multă lume ne-a felicitat, chiar şi de la FRF. Cei de la LPF nu au dat nici un semn, dar nici nu mă aşteptam. Cel mai tare m-a emoţionat ce mi-a scris Contra după partida de la Glasgow: "Dane, mulţumesc! M-aţi făcut să mă simt mîndru că sînt român. Mîine mă duc la antrenament şi voi intra cu pieptul sus în vestiar".

- Vă temeţi de arbitraj în retur, CCA a anunţat că nu vor mai veni români?!
- Eu nu cred asta. Nu ar fi normal. Porumboiu a zis foarte bine: "Nu putem schimba regulile la mijlocul sezonului". În plus, noi avem nişte reciprocităţi semnate cu alte cluburi. Păi, noi am plătit străini la partidele de acasă şi cînd mergem la ei ne arbitrează românii? E ciudat cum doar CFR e de acord să aibă brigăzi din ţară. Şi la fel de ciudat e că împotriva clujenilor arbitrii noştri nu comit niciodată erori.

Vineri, ultima zi
Petrescu mai are termen de gîndire încă două zile. Patronul Dumitru Bucşaru l-a rugat pe fostul internaţional să-i comunice pînă vineri dacă rămîne pînă la finalul sezonului sau nu. Managerul general Mihai Stoica a anunţat deja că el nu va pleca sigur în această iarnă.

Campioni şi la distracţie
"Lupii" au petrecut în noaptea de luni spre marţi, după meciul cu Poli Iaşi (2-0). Ialomiţenii au fost în clubul Tribute de pe Calea Victoriei, unde au dansat alături de trupa ASHA. Petrecerea a început la 1:30 cu melodiile "We are the champions" şi "Simply the best" şi s-a încheiat spre dimineaţă. Pentru a-l sensibiliza pe Petrescu şi a-l convinge să rămînă, jucătorii i-au cerut formaţiei să cînte melodia "Cine iubeşte şi lasă, Dumnezeu să-i dea pedeapsă".

12-17-2009, 06:13 PM
A sărit la "Bursuc"!

Apostol e jucătorul care îi creează lui Petrescu cele mai mari probleme. Mijlocaşul s-a certat violent cu antrenorul de faţă cu toţi colegii.

Cunoscut pentru severitatea sa, Dan Petrescu a cedat în faţa lui Iulian Apostol. Dintre toţi fotbaliştii ialomiţeni, mijlocaşul de 29 de ani îi provoacă "Bursucului" cele mai mari dureri de cap. Ruptura dintre cei doi s-a produs la partida cu Stuttgart de pe teren propriu (1-1). Atunci, dezamăgit de prestaţia elevului său, Petrescu l-a certat la pauză, chiar pe gazon. Reproşurile au continuat şi a doua zi, la şedinţa de pregătire. Nervos, Apostol nu a acceptat criticile şi i-a răspuns pe un ton extrem de dur. Lucrurile au scăpat de sub control şi a fost nevoie de intervenţia celorlalţi jucători pentru a aplana conflictul.

Mister l-a pedepsit imediat pe Iulian, pe care nu l-a mai utilizat deloc în următoarele două partide, cu Gaz Metan şi cu FC Vaslui. Totuşi, pînă la urmă, Dan a trecut peste incident şi a decis să mizeze în continuare pe Apostol în speranţa că în pauza de iarnă va reuşi să-l vîndă în străinătate. E singurul din lot al cărui contract nu a fost prelungit, înţelegerea lui cu Unirea urmînd să expire la vară.

Nici colegii nu-l plac
Din cauza personalităţii sale, nici coechipierii nu-l agreează. În cantonament, Iulian stă singur în cameră. Motivul? Colegii îl consideră încrezut: "De cînd a început să fie chemat la echipa naţională nu te mai înţelegi cu el. Se laudă că e preferatul lui Răzvan Lucescu, că-l sună selecţionerul des. Şi cînd e la lot se ţine numai după Chivu, nici nu-i bagă în seamă pe colegii lui de la Urziceni".

Galamaz l-a pus la punct
Dan Petrescu l-a luat la Urziceni pe Apostol după ce a avut un diferend cu el la un meci cu Farul, cînd mijlocaşul evolua la formaţia constănţeană. Tocmai acest episod l-a convins pe "Bursuc" să-l cumpere: "Chiar dacă m-a înjurat tot meciul, mi-a plăcut că are tupeu băiatul". Iulian n-a fost însă prea bine primit în vestiarul Unirii, iar căpitanul Galamaz, iritat de comportamentul noii achiziţii, l-a pus repede la punct, trăgîndu-i cîteva palme peste faţă.

Conflict şi cu doctorul
Cu nervozitatea lui Apostol a avut de-a face şi medicul "lupilor", Laurenţiu Oproiu. Pe aeroportul din Glasgow, la check-in, mijlocaşul a răbufnit pentru că trebuia să aştepte după cei din staff, care înregistrau bagajele cu echipamente: "Ce înseamnă asta? Jucătorii ar trebui să aibă prioritate!". Doctorul i-a cerut să înceteze, însă mijlocaşul s-a enervat şi mai tare, iar cei doi au fost la un pas să se ia la bătaie!

12-18-2009, 10:10 AM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 12-18-2009 10:10 AM de Sebi Raducu.)
"Vrem să repetăm traseul Stelei din 2006"

Unirea Urziceni, singura echipă din România calificată în primăvara europeană a competiţiilor intercluburi, îşi va afla astăzi adversarul cu care va da piept în "16"-imile Ligii Europa la fotbal.

Tragerea la sorţi va avea loc la Nyon (Elveţia), de la ora 14.00 (în direct la Eurosport). Campioana României va fi cap de serie, alături de Juventus, Olympique Marseille sau Şahtior. Ialomiţenii au şanse să întâlnească echipe grele de pe Bătrânul Continent, precum FC Liverpool, Standard Liege (formaţie antrenată de Loţi Bölöni) sau Atletico Madrid.

Atacantul Marius Bilaşco spune că şi-ar dori un adversar mai accesibil, pentru
ca Unirea să atingă fazele superioare ale competiţiei. "N-am vreo preferinţă anume în privinţa adversarului din Liga Europa. Noi am vrea să ne continuăm cât mai mult posibil minunile şi, poate, să repetăm traseul Stelei din anul 2006. Pentru asta, trebuie să avem parte şi de un context favorabil, de şansă", a declarat Bilaşco ptr EVZ.

El nu crede că Unirea riscă să se dezintegreze în această iarnă. "E ceva incertitudine în momentul ăsta, dar nu cred că vor fi mutări mari la nivelul lotului sau al băncii tehnice. Nu în iarna asta. La vară, e logic că unii vor pleca, încheiem un ciclu de trei ani. Am muncit enorm şi am avut rezultate", a mai spus Bilaşco.

12-18-2009, 01:18 PM
Arlauskis: "Dan Petrescu este cel mai mare comunist!"

După performanţele obţinute în ultima vreme de Unirea Urziceni, majoritatea oamenilor din fotbalul românesc au ajuns la concluzia că micuţa formaţie ialomiţeană nu putea înregistra astfel de rezultate decât prin muncă asiduă şi disciplină de fier. Fotbaliştii Unirii nu s-au plâns niciodată de metodele de antrenament ale tehnicianului Dan Petrescu, ei respectând întocmai instrucţiunile acestuia, dar nici nu s-au putut abţine să nu glumească puţin pe această temă

"Toţi suntem comunişti, Dan Petrescu e cel mai tare comunist", a declarat Arlauskis la gsptv.

"Da, e comunist, ne înjură, ne-a scos peri albi. S-a văzut că prin comunism se face treabă în ziua de azi", a afirmat şi Sorin Frunză.

Fostul internaţional român, Dan Petrescu, a ţinut să puuncteze că este un dictator permisiv care ştie cum să-şi motiveze elevii.

"Eu sunt un dictator democrat, care ştie cum să îi motiveze pe jucători. Sunt un comunist, cum zic ei, dar poate de aceea avem rezultate" , a încheiat Dan Petrescu.

Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
132 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut