Ştiri Unirea Urziceni
09-16-2009, 03:32 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Unirea Urziceni
Antrenamentul oficial al Unirii pe Estadio Ramon Sanchez Pizjuan a început la ora 21:30. Sub privirile a circa 100 de spectatori, printre care şi Răzvan Lucescu şi Mircea Rădulescu, Dan Petrescu a comandat în prima jumătate de oră alergări uşoare şi mişcări de stretching.
După 30 de minute, "Bursucul" şi-a împărţit lotul în două. La ambele porţi s-au exersat centrările din alergare, execuţiile încheiate cu gol fiind aplaudate de jucători. S-a trecut apoi la un joc şcoală pe o jumătate de teren, cu pase dintr-o atingere. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-16-2009, 03:37 PM
|
|||
|
|||
Dan Petrescu: "Am venit să jucăm fotbal, nu să facem schimb de tricouri"
Antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, a declarat, marţi, că echipa sa va încerca să producă surpriza în meciul cu FC Sevilla, din Liga Campionilor, deoarece s-a deplasat în Spania să joace fotbal, nu doar să facă schimb de tricouri cu adversarii.
"Va fi un meci foarte greu pentru noi. Sevilla e favorită la câştigarea grupei şi aş fi preferat să disputăm primul meci contra altei echipe, însă aşa au decis sorţii, să debutăm la Sevilla. Am venit să jucăm fotbal, nu să facem schimb de tricouri sau să vizităm acest oraş", a declarat Dan Petrescu marţi, în conferinţa de presă pe care a susţinut-o la stadionul Sanchez Pizjuan. Tehnicianul a explicat că echipa sa va trebui să îşi pună în valoare calităţile şi să treacă peste emoţiile debutului în principala competiţie europenană intercluburi. "Suntem aici să încercăm să câştigăm prin metodele noastre. Chiar dacă şansele sunt mici, credem în ele. Ca şi mulţi dintre jucătorii mei, mă aflu în faţa debutului ca antrenor în Liga Campionilor. Am încercat să le vorbesc jucătorilor, să le transmit din experienţa mea ca fotbalist în această competiţie. Cu multă muncă, cu sacrificiu şi puţin noroc, putem face surpriza. Echipa mai mică are întotdeauna nevoie de noroc în plus", a mai spus Dan Petrescu. Partida dintre FC Sevilla şi Unirea Urziceni, din prima etapă a Grupei G a Ligii Campionilor, se va disputa miercuri, de la ora 21:45, pe arena Ramon Sanchez Pizjuan. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-16-2009, 03:38 PM
|
|||
|
|||
Galamaz: "Vrem să producem surpriza"
Căpitanul echipei din Urziceni, George Galamaz, a declarat că el şi colegii săi sunt motivaţi pentru acest meci şi îşi doresc să reuşească o surpriză la Sevilla. "Am venit aici să facem un joc cât mai bun contra celei mai bune echipe din grupă. Vrem să evoluăm fără emoţii, să demonstrăm că suntem o echipă de valoare. Vom încerca să producem surpriza şi să obţinem un rezultat pozitiv", a spus Galamaz.
Altfel, căpitanul ialomiţenilor s-a declarat mulţumit de prezenţa selecţionerului alături de echipa sa la Sevilla. "Prezenţa lui Răzvan Lucescu e importantă, ne motivează, însă vrem să jucăm întâi pentru noi şi apoi pentru alţii. Venirea selecţionerului e un imbold", a spus Galamaz, care a adăugat: "Trebuie să ne odihnim foarte bine, pentru că avem mult de alergat mâine. Vom încerca să le facem faţă lui Fabiano şi lui Kanoute". Partida dintre FC Sevilla şi Unirea Urziceni, din prima etapă a Grupei G a Ligii Campionilor, se va disputa miercuri, de la ora 21:45, pe arena Ramon Sanchez Pizjuan. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-16-2009, 04:13 PM
|
|||
|
|||
"Unirea are şanse egale cu Sevilla! Cine auzise de CFR anul trecut?"
Antrenorul Stelei, Cristiano Bergodi, a comentat şansele echipei Unirea Urziceni contra celor de la Sevilla în UEFA Champions League. Tehnicianul italian a precizat că numele nu mai contează în zilele noastre, atâta vreme cât CFR Cluj a reuşit să câştige pe Olimpico din Roma, deşi romanii nu auziseră în viaţa lor de clujeni.
"Unirea Urziceni are 50% şanse cu Sevilla, hai să zicem 51% pentru Sevilla că joacă acasă. Unirea are şanse bune, cine auzise de CFR anul trecut? Cei de la Roma nu ştiau cine este CFR, toată lumea credea că CFR va lua 2-3, dar n-a fost aşa. Nu contează numele, o să afle cine sunt după meci. Eu eram în Roma atunci, am urmărit ce s-a întâmplat", a spus Bergodi la o conferinţă de presă. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-16-2009, 04:20 PM
|
|||
|
|||
Puţini români!
Interesul pentru partida de astăzi dintre Sevilla şi Unirea Urziceni pare să fie destul de scăzut pentru comunitatea românească din Spania.
Ieri, pe străzile Sevillei, nici urmă de români! La stadion, la fel, ţipenie! Până la urmă, la casele de bilete am găsit cu greu o familie din Constanţa. "Noi suntem în vacanţă în Spania şi o să venim şi la meci. E vorba de o echipă românească, nu?", a sunat explicaţia cumpărării biletelor la meci. Cei de la Unirea au rezervate două sectoare de tribună pe "Sachez Pizjuan", care vor fi pline de români, acestea având însă în total doar 110 locuri! S-au împărţit tricouri în avion Oficialii Unirii s-au gândit şi la acest aspect şi şi-au pregătit o galerie "de avarie". Astfel, în avionul de Spania, pe lângă jucători, staff şi conducere, au urcat şi nevestele, prietenele şi chiar părinţii jucătorilor din Urziceni. Lor, dar şi invitaţilor lui Dumitru Bucşaru le-au fost distribuite tricouri ale echipei ialomiţene, tocmai pentru a forma un grup compact pe arena Sevillei. Astfel, având în vedere că delegaţia campionilor cuprinde 220 de persoane, e greu de crezut că numărul românilor prezenţi la meci va depăşi cifra de 1.000. 15.000 de români au fost prezenţi pe "Santiago Bernabeu" pentru a încuraja Steaua la meciul din Champions League, în 2006 3.000 de români au încurajat Steaua la partida cu Sevilla din Cupa UEFA, în 2007 http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-16-2009, 04:21 PM
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 09-16-2009 04:21 PM de Sebi Raducu.)
|
|||
|
|||
"Să depăşim Steaua!"
Foştii roş-albaştri sunt singurii jucători din lotul Unirii care au mai evoluat în grupele Ligii
După ce s-a încoronat regina României, Unirea Urziceni a intrat în panică gândindu-se la meciurile de foc care o aşteaptă în cea mai importantă competiţie intercluburi din lume. Cu jucători fără prea multă experienţă în Europa şi un buget de transferuri destul de mic, ialomiţenii au dat din colţ în colţ pentru găsirea unor oameni cărora să nu le tremure genunchii în faţa vedetelor din Champions League. Aşa că Sorin Paraschiv şi Antonio Semedo au fost înregimentaţi gratis de Urziceni după ce primul a dezertat în vară de la Rimini, echipă căzută în Serie C, iar "Seme" a scăpat, contra cost, de calvarul din Ghencea. Cei doi sunt singurii jucători din lotul Unirii care au mai ascultat pe viu imnul Ligii Campionilor, iar "Bursucul" aşteaptă ca ei să facă diferenţa. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-16-2009, 04:22 PM
|
|||
|
|||
"Vom ieşi epuizaţi din Champions League!"
"Faptul că am venit la Urziceni reprezintă pentru mine o nouă experienţă. Am jucat în Liga Campionilor şi ştiu cum va fi: vom ieşi epuizaţi după acele meciuri. Vreau să depăşim însă performanţa Stelei, care a făcut cinci puncte în grupe. Pentru asta, trebuie să fim proaspeţi la fiecare partidă. Trebuie să dăm totul, pentru că altfel, la acest nivel, adversarul te umileşte", a afirmat Sorin Paraschiv, noua "furnicuţă" din mijlocul Unirii.
17 partide a bifat Sorin Paraschiv în cea mai importantă competiţie intercluburi din lume, marcând şi un gol http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-16-2009, 04:23 PM
|
|||
|
|||
Semedo, marea speranţă
Jucătorul de care se leagă însă cele mai mari speranţe ale Unirii în Champions League este Antonio Semedo. Portughezul este marele pariu al lui Dan Petrescu, conducerea Urziceniului aşteptând multe de la el.
"La Steaua n-a fost folosit cum trebuie, n-avea ce să facă. O să vedeţi la noi ce-o să joace!", e ameninţarea transmisă de unul dintre şefii ialomiţenilor. Deocamdată, Semedo e doar modest: "Mă bucur că am ajuns la Unirea. Este o echipă foarte puternică pe care vreau s-o ajut să repete performanţa de anul trecut. În Liga Campionilor nu este niciun secret. Trebuie doar să tratezi cu atenţie fiecare meci şi să vrei maximum de la fiecare joc". 6 meciuri a jucat Antonio Sanchez Semedo în grupele Ligii Campionilor, nereuşind niciun gol http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-16-2009, 04:24 PM
|
|||
|
|||
Fabiano, cotat peste tot lotul Urziceniului!
Nicio echipă din Liga lui Mitică nu a ratat startul în debutul în Liga Campionilor. Steaua a început cu un egal la Bruges, CFR cu o victorie la Roma. Dan Petrescu a declarat la conferinţa de presă dinaintea meciului cu Sevilla că nu a venit pentru schimbul de tricouri şi că va face totul pentru victorie, indiferent de mijloace. Ce va face Unirea, în condiţiile în care tot lotul ialomiţenilor este sub cota de piaţă a starului Luis Fabiano?
Unirea debutează în Ligă pe arena care a dat cea mai mare bucurie din istoria fotbalului românesc. Campionii au fost însoţiţi şi de Răzvan Lucescu, un antrenor obişnuit să răstoarne calculele hârtiei, ultimul exemplu: Franţa. Câştigătoarea titlului în Liga lui Mitică la doar câţiva ani de la promovare, Unirea va trebui să treacă de dubla câştigatoare a Cupei UEFA, Sevilla. Site-ul transfermarkt.de cotează întreg lotul Urziceniului la ceva mai mult de 22 de milioane. Cam cu şase milioane sub cota de piaţa a celui mai în formă jucător al lui Jimenez. Vezi aici cotele lui Apostol şi compania Arlauskis: 1,5 milioane Daniel Tudor: 200.000 Catalin Grigore: 250.000 Mehmedovic: 1 mil Galamaz: 1,4 mil Epaminonda Nicu: 900.000 Brunos Fernandes: 600.000 Bordeanu: 700.000 Maftei: 1.875.000 Daniel Munteanu: 300.000 Dinu Todoran: 600.000 Sorin Paraschiv: 350.000 Dacian Varga: 1 mil Paduretu: 1 mil Ricardo: 1.150.000 Brandan: 1 mil Laurentiu Marinescu: 1 mil Tiberiu Balan: 800.000 Sorin Frunza: 700.000 Apostol: 1.050.000 Bilasco: 1.300.000 Marius Onofras: 1.250.000 Rusescu: 900.000 Danalache: 850.000 Semedo: 950.000 TOTAL: 22.625.000 euro Vezi cotele spaniolilor de la Sevilla: Palop: 4 mil Varas: 1 mil Fazio: 6 mil Dragutinovic: 2 mil Squillaci: 18 mil Adriano: 20 mil Escude: 7 mil Sergio Sanchez: 4 mil Navarro: 10 mil Lolo: 3 mil Konko: 5 mil Aldo Duscher: 6 mil Navas: 22 mil Zokora: 9 mil Renato: 9 mil Diego Capel: 10 mil Tom de Mul: 2.800.000 Romaric: 15 mil Diego Perotti: 4 mil Jose Carlos: 900.000 Arouna Kone: 4 mil Luis Fabiano: 28 mil Kanoute: 22 mil Chevanton: 2,4 mil Alvaro Negredo: 15 mil Lautaro Acosta: 3 mil TOTAL: 233.100.000 euro Singurii care au mai jucat în Liga dintre jucatorii lui Dan Petrescu sunt Sorin Paraschiv şi Semedo. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-16-2009, 04:29 PM
|
|||
|
|||
Cristi Vlad: "Unirea nu se va face de râs la Sevilla"
Căpitanul echipei Petrolul Ploieşti le ţine azi pumnii foştilor săi coechipieri despre care spune că sunt capabili de o surpriză pe "Ramón Sánchez-Pizjuán". Unirea Urziceni debutează astă-seară, de la ora 21:45, în direct la TVR 1, în Liga Campionilor, fotbaliştii ialomiţenii urmând să dea piept, în Spania, cu FC Sevilla.
În cealaltă partidă a Grupei G, se întâlnesc, în Germania, VfB Stuttgart şi Glasgow Rangers. Printre cei care le vor ţine astăzi pumnii oamenilor lui Dan Petrescu se numără şi Cristian Vlad, căpitanul echipei Petrolul Ploieşti. Vlad a jucat la Unirea timp de două sezoane, punând umărul la prmovarea ialomiţenilor în prima ligă acum trei ani. În timp ce fosta sa echipă se pregăteşte de primul meci în cea mai tare competiţie intercluburi din lume, Vlad, ajuns acum la 31 de ani, are astăzi meci cu Farul, la Tulcea. "Asta e viaţa. Cel mai important e să fim sănătoşi", a spus, pentru evz.ro, Cristi Vlad. Fostul internaţional de tineret e convins că Unirea Urziceni e capabilă de o surpriză pe "Ramón Sánchez-Pizjuán". În acelaşi timp, fotbalistul e de părere că Unirea trebuie să aibă şi noroc. "E obligatoriu să ai şansă în condiţiile în care Sevilla este într-o formă de excepţie", a mai spus căpitanul găzarilor. Evz.ro: Cristi, cum crezi că se va descurca Unirea la debutul în Ligă? Cristi Vlad: Unirea întâlneşte cel mai tare adversar din grupă încă de la debut. Acest fapt poate fi atât un avantaj, cât şi un dezavantaj. Cert e că meciul de la Sevilla e momentul adevărului pentru Unirea Urziceni. Acum îşi poate da seama Dan Petrescu de potenţialul echipei. E cel mai important meci din istoria acestei grupări şi sunt convins că au pregătit foarte bine meciul. Băieţii vor avea nevoie însă şi de noroc. Doamne fereşte ca Unirea să prindă o zi proastă! În ce formă e Sevilla, e greu de spus ce se va întâmpla. Una peste alta, nu cred că Unirea se va face de râs. Sunt capabili ialomiţenii de o surpriză? Unirea e cea mai disciplinată echipă din fotbalul românesc. De la această disciplină tactică poate veni surpriza. Toţi jucătorii respectă cu stricteţe sarcinile de joc şi, în plus, au o pregătire fizică foarte bună. Aceste amănunte ar putea conta. Va trebui contracarat jocul combinativ al Sevillei şi anihilat complet Luis Fabiano, care e unul dintre cei mai în formă fotbalişti din lume în acest moment. Cât de mult va conta lipsa de experienţă a Unirii? Normal că va conta. Unirea are însă fotbalişti care n-au niciun fel de inhibiţii. Iulian Apostol a fost titular în naţionala României pe "Stade de France" şi nu a părut speriat deloc. "Echipa a fost desfiinţată pentru 24 de ore" Te gândeai acum trei ani că Unirea va juca în Liga Campionilor? Dar cine se gândea? Cum să-ţi treacă prin cap aşa ceva când abia promovasem, după un baraj foarte greu cu FC Bihor şi Forex Braşov. Nu pot să uit că în returul acelei ediţii de campionat, pentru 24 de ore, echipa fusese desfiinţată! Domnul Dumitru Bucşaru, patronul echipei, se supărase pe noi după un 0-0 acasă. Ne-a întors din drum antrenorul Costel Orac. Şi după numai câteva luni, după ce am obţinut promovarea, tot oraşul a ieşit în stradă. Care e secretul acestei echipe? În primul rând, Unirea are un patron serios. Am lucrat cu mulţi conducători de cluburi, dar domnul Bucşaru e de departe cel mai serios. Nu se bagă peste echipă. A avut acea ieşire, în 2006, şi cred că tocmai de aceea nu se mai bagă. Pentru că dacă desfiinţa atunci echipa, Bucşaru nu mai trăia acum astfel de momente. În al doilea rând, Dan Petrescu, prin profesionalismul său, a reuşit să croiască o echipă care răspunde la comenzi aşa cum şi-ar dori orice antrenor din lumea asta. Despre condiţiile de pregătire nu mai spun nimic, pentru că toată lumea ştie că la Urziceni baza de antrenament e poate cea mai modernă din ţară. Îţi pare rău că nu eşti la Sevilla? Asta e viaţa. Cui nu i-ar plăcea să joace în Liga Campionilor? Când eram la Urziceni, lumea mă întreba dacă n-aş vrea să fiu la Petrolul. Acum sunt la Petrolul şi mă simt foarte bine. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
144 Musafir(i)
144 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut