Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 1 voturi - 4 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri Unirea Urziceni
09-29-2009, 10:00 PM
RE: Ştiri Unirea Urziceni
Centralul de la Unirea-Vfb Stuttgart, legat de o performanţă a dinamoviştilor

Unirea Urziceni joacă în această seară, de la 21.45, primul meci din istorie pe teren propriu în grupele Ligii Campionilor. Adversari, germanii de la Stuttgart, echipa românului Marica, care a ajuns în grupele Ligii după ce a eliminat o altă echipă din Liga I, FC Timişoara. Meciul istoric al ialomiţenilor va fi condus la centru de o brigadă franceză, cu Laurent Duhamel la centru, ajutat la tuşe de compatrioţii Stéphane Duhamel şi Christophe Capelli. Cel puţin din punct de vedere al brigăzii de arbitraj, s-ar putea spune că Unirea are noroc.

De numele centralului francez se leagă o performanţă europeană a lui Dinamo, chiar echipa care a pierdut sezonul trecut titlul în Liga I în dauna Unirii lui Dan Petrescu. Coincidenţă sau nu, în urmă cu exact patru ani, pe 29 septembrie 2005, francezul se afla la centru în meciul Everton - Dinamo, scor 1-0, care a consfiinţit calificarea "câinilor", în premieră, în grupele Cupei UEFA. Era returul acelui 5-1 memorabil pe care Dinamo îl obţinuse în faţa englezilor în "Ştefan cel Mare", probabil cel mai bun meci făcut de Dinamo în Europa, după '89.

Brigada de atunci a fost aproape identică cu cea din această seară, alături de Laurent Duhamel fiind prezent şi Stephane Duhamel, însă al doilea asistent a fost Philippe Behague.

De altfel, Laurent Duhamel e deja un arbitru cunoscut pentru echipele româneşti. Pe "câini" i-a mai fluierat tot în 2005, în finala Cupei României, disputată pe 11 mai, pe stadionul "Cotroceni", 1-0 cu Farul Constanţa, şi s-a aflat la centru şi în partida dintre Galatasaray şi Steaua, din turul III preliminar al Ligii Campionilor, 2-2.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
09-29-2009, 10:44 PM
Mihai Stoica: "Sper că băieţii au scăpat de trac"

Managerul echipei Unirea Urziceni, Mihai Stoica, s-a declarat încîntat de numărul mare de bilete care s-a vîndut în ultimile două zile şi speră ca suporterii să umple stadionul din Ghencea la următorul meci din grupele Ligii Campionilor.

"Avînd în vedere că se vînduseră numai 1500 de bilete pînă ieri, sunt foarte surprins de numărul mare de suporteri care va veni la stadion. La meciul viitor sper ca stadionul să fie plin. Vrem să scoatem puncte din ambele meciuri care urmează. Nu am vorbit cu băieţii în ultimele zile, dar sunt sigur că Dan i-a pregătit. Nu poate fi vorba de trac la acest meci, e deja al doilea meci al nostru", a spus Mihai Stoica la TVR1.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
09-29-2009, 10:45 PM
Semedo: "Sperăm să fie mai bine decît la Sevilla"

Lăsat în tribună de Dan Petrescu pentru meciul din această seară, cu VfB Stuttgart, Antonio Semedo a declarat că echipa sa are şanse mai mari la victorie decît în meciul de la Sevilla. Atacantul portughez se bucură că a revenit în Liga Campionilor, acolo unde a jucat şi cu Steaua, şi speră să prindă cît mai multe partide pînă la finalul sezonului.

"În meciul cu Sevilla nu a fost aşa de bine. Trebuie să alergăm şi să jucăm fotbal adevărat. Dan Petrescu nu a avut mult timp să pregătească acest meci, dar avem jucători buni şi putem face o surpriză. Toată lumea vrea să joace în Liga Campionilor", a spus Antonio Semedo pentru TVR1.

Dan Petrescu a pregătit o surpriză nemţilor în această seară, trimiţînd în teren o echipă defensivă, cu cinci fundaşi: Arlauskis - Epaminonda Nicu, Maftei, Galamaz, Bruno Fernandes, Ricardo - Tibi Bălan, Brandan, Varga, Apostol - Bilaşco

09-30-2009, 01:23 PM
Dan Petrescu: "Meritam mai mult şi regret sincer că am pierdut două puncte"

Antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, a declarat, marţi, după remiza cu VfB Stuttgart, scor 1-1, că echipa sa a fost superioară în acest meci şi regretă faptul nu a câştigat cele trei puncte puse în joc.

"Am câştigat un punct meritat. Cred că meritam mai mult, pentru că am fost echipa care a jucat mai bine. Am intrat nemeritat la pauză cu acel 0-1, pentru că Stuttgart nu a avut în prima repriză nicio ocazie. Nu mă aşteptam să primim gol repede, dar le-am spus băieţilor să nu cedăm, indiferent de rezultat. Le-am spus la pauză că vom câştiga. Eu regret sincer că am pierdut două puncte. Primul meci acasă a fost foarte greu pentru noi", a spus Dan Petrescu.

Cât priveşte prestaţia elevilor săi, tehnicianul a explicat că aştepta de la Varga şi cel de-al doilea gol. El a mai spus că îşi dorea de la Rusescu o execuţie surprinzătoare, în timp ce de la Brandan avea pretenţia să execute mai bine o lovitură liberă din care se putea obţine mai mult.

Dan Petrescu a anunţat că portarul Arlauskis a suferit o întindere sau o ruptură musculară pe finalul meciului şi va fi indisponibil cel puţin trei săptămâni.

Referitor la meciul viitor din grupă, în deplasare cu FC Rangers, antrenorul campioanei a comentat: "Nu ştiu dacă batem, e clar că va fi un meci foarte greu. Sevilla a arătat încă o dată că face parte din altă ligă. Vom încerca să câştigăm următorul meci şi apoi ne vom juca şansele. Trebuie să fim mai încrezători şi să încercăm să câştigăm. Chiar dacă nu am reuşit prima victorie a unei echipe româneşti acasă, sper să reuşim asta data viitoare. Sunt mândru că sunt antrenorul acestor băieţi".

Unirea Urziceni a terminat la egalitate meciul jucat marţi cu VfB Stuttgart, scor 1-1, şi a obţinut primul său punct în Liga Campionilor, competiţie în care a reuşit să marcheze şi primul gol.

În celălalt meci din grupă, FC Sevilla s-a impus pe terenul lui Rangers, scor 4-1.

Clasamentul Grupei G: 1. FC Sevilla 6p, 2. VfB Stuttgart 2p, 3. Unirea Urziceni 1p (1-3), 4. FC Rangers 1p (2-5).

În etapa următoare, programată la data de 20 octombrie, Unirea Urziceni va juca în deplasare cu FC Rangers, iar Stuttgart va primi vizita formaţiei spaniole FC Sevilla.

09-30-2009, 01:24 PM
Varga: "Un rezultat mare era dacă am fi câştigat"

Atacantul Unirii Urziceni, Dacian Varga, a declarat, marţi, că nu consideră remiza cu VfB Stuttgart un rezultat mare şi consideră că formaţia ialomiţeană putea obţine mai mult din acest joc.

"Sunt fericit că am scos un punct cu Stuttgart, dar cred că se putea mai mult. Nu e cel mai frumos gol marcat de mine, doar cel mai important din viaţa mea. Un rezultat mare era dacă luam cele trei puncte. Sunt ferm convins că se putea mai mult, a fost o greşeală în minutul 5, dar e bine că ne-am revenit. Dan Petrescu m-a certat după meci că nu am dat şi golul doi când am avut ocazia. Are dreptate şi eu aş fi făcut la fel. Aşa a fost să fie, dar nu suntem sută la sută mulţumiţi pentru acest rezultat. Ne batem la calificare, atât timp cât avem şanse matematice", a spus Varga, autorul golului Unirii.

Unirea Urziceni a terminat la egalitate meciul jucat marţi cu VfB Stuttgart, scor 1-1, şi a obţinut primul său punct în Liga Campionilor, competiţie în care a reuşit să marcheze şi primul gol.

În celălalt meci din grupă, FC Sevilla s-a impus pe terenul lui Rangers, scor 4-1.

Clasamentul Grupei G: 1. FC Sevilla 6p, 2. VfB Stuttgart 2p, 3. Unirea Urziceni 1p (1-3), 4. FC Rangers 1p (2-5).

În etapa următoare, programată la data de 20 octombrie, Unirea Urziceni va juca în deplasare cu FC Rangers, iar Stuttgart va primi vizita formaţiei spaniole FC Sevilla.

09-30-2009, 01:25 PM
Maftei: "Am făcut un joc bun şi un prim pas prin obţinerea acestui punct"

Fundaşul Vasile Maftei şi-a exprimat speranţa că formaţia sa va obţine şi prima victorie în Liga Campionilor, după ce marţi seara a câştigat primul punct: "Am făcut un joc bun şi un prim pas prin obţinerea acestui punct. În meciurile viitoare sper să obţinem şi victoria, chiar dacă este greu. Sunt fericit că am fost încurajaţi de atâţia suporteri, sper să fie la fel şi pe viitor. Nu e nicio problemă că am fost folosit ca fundaş central, văd că ne-a ieşit şi mi-aş dori să fie la fel şi în jocurile următoare".

09-30-2009, 01:26 PM
Galamaz "E un început de drum, suntem mulţumiţi, păcat că am primit acel gol dintr-o întâmplare"

Căpitanul George Galamaz consideră şi el că ialomiţenii puteau învinge pe Stuttgart: "E un început de drum, suntem mulţumiţi, păcat că am primit acel gol dintr-o întâmplare. Am dovedit că avem caracter şi am reuşit să revenim în joc. E greu de jucat cu nemţii, sunt foarte bine organizaţi. După joc, cred că puteam să obţinem mai mult, dar trebuie să fim mulţumiţi şi cu atât".

09-30-2009, 01:27 PM
Mihai Stoica: "Jucătorii au arătat că Unirea merită să fie campioana României"

Managerul Unirii Urziceni, Mihai Stoica, a declarat, marţi, că jucătorii ialomiţeni au fost superiori nemţilor de la VfB Stuttgart şi au demonstrat că merită să fie campionii României.

"Puteam obţine toate cele 3 puncte. Sper ca băieţii să fie conştienţi că au fost superiori celor de la Stuttgart, chiar dacă la capitolul şuturi pe poartă nemţii au fost mai buni. Golul primit poate că ne-a ajutat. Echipa a arătat acel spirit care ne-a făcut să câştigăm campionatul. Sunt bucuros pentru că orice punct este sinonim cu o victorie, iar cei care vor critica acest rezultat trebuie să ajungă mai întâi aici. Băieţii au arătat că Unirea merită să fie campioana României", a spus Stoica.

Ca şi jucătorii şi antrenorul echipei, Mihai Stoica s-a declarat impresionat de publicul de care Unirea a avut parte la acest meci pe stadionul Steaua: "Sunt fericit în primul rând pentru că am avut un public atât de minunat. Niciodată nu am crezut că vor fi atât de mulţi spectatori. Până la urmă s-a dovedit o alegere bună aceea de a juca în Ghencea. În week-end deja regretam, pentru că se vânduseră doar 400 de bilete, iar acum sper ca la următorul meci să avem stadionul arhiplin".

Managerul ialomiţenilor s-a arătat revoltat de faptul că faultul lui Gebhart asupra lui Varga nu s-a soldat cu un cartonaş roşu, dat fiind că "a făcut un placaj cum nici la rugby nu a văzut, în timp ce Maftei a fost penalizat tot cu galben doar pentru că a mutat mingea înaintea executării unei lovituri libere".

Stoica a apreciat că liderul grupei, FC Sevilla, a demonstrat şi în meciul cu Rangers că este "din altă lume" şi a glumit referitor la şansele de calificare: "Suntem mai aproape de calificare, pentru că acum suntem pe locul 3".

Altfel, managerul campioanei a comentat şi tragerea la sorţi pentru optimile Cupei României şi a spus că FC Braşov, adversara Unirii Urziceni, este singura echipă pe care ar fi vrut să o evite.

09-30-2009, 01:51 PM
Bruno Fernandes: "Îmi reproşez golul din minutul 5. Nu mi-am îndeplinit sarcinile"

Fundaşul echipei Unirea Urziceni, Bruno Fernandes, a comentata egalul obţinut de echipa sa în meciul cu VfB Stuttgart, spunînd că formaţia ialomiţeană ar fi meritat cele 3 puncte. Jucătorul din Guinea-Bissau crede că a greşit la golul marcat de nemţi, dar speră ca în meciul viitor să nu mai repete astfel de erori.

"Îmi reproşez golul din minutul 5. Ştiam foarte bine ce aveam de făcut, dar nu am făcut. Asta e în fotbal şi mergem mai departe. Am demonstrat că avem faţă de Liga Campionilor. Un punct în Liga Campionilor e extraordinar pentru o echipă ca a noastră, dar dacă revedem desfăşurarea meciului, putem spune că am fi meritat şi mai mult. Suntem pe locul trei şi ne vom juca şansa pînă la sfîrşit", a spus Bruno Fernandes la finalul meciului.

09-30-2009, 01:53 PM
Vasile Şiman: "Golul marcat devreme de Stuttgart a fost în avantajul Unirii"

Patronul echipei Sportul Studenţesc, Vasile Şiman, a comentat evoluţia Unirii Urziceni în meciul din grupele Ligii Campionilor, cu VfB Stuttgart, scor 1-1, spunînd că începutul de meci i-a surprins pe elevii lui Dan Petrescu.

Cu toate acestea, oficialul "studenţilor" crede că golul marcat de nemţi în debutul partidei i-a relaxat pe elevii lui Makus Babbel şi a uşurat astfel sarcina ialomiţenilor.

"La început, elevii lui Dan Petrescu au părut surprinşi, nu s-au organizat foarte bine în apărare şi au luat gol. Apoi au pus stăpînire pe joc şi nu le-au lăsat multe şanse celor de la Stuttgart. Au fost două faze mai importante pe care le-ar fi putut specula ialomiţenii. Cei de la Stuttgart au marcat repede, dar a fost în avantajul Unirii. Nemţii s-au retras şi au tratat cu oarecare teamă restul meciului. Golul le-a dat entuziasm jucătorilor noştri", a spus Vasile Şiman la GSPTV.

Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
146 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut