Ştiri Unirea Urziceni
10-07-2009, 11:43 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Unirea Urziceni
Unirea Urziceni şi-a găsit portar în Brazilia!
Cu doi portari din trei accidentaţi, Unirea Urziceni îl va transfera astăzi pe Antonio Alexandre Villa, jucător pe care îl are în probe de câteva săptămâni. Villa are 25 de ani şi a evoluat ultima dată pentru Noroeste Bauru, o grupare din Sao Paolo, acum în Divizia C.
Interesant este că Bauru este clubul care l-a format pe "regele" Pele şi la care a mai jucat în anii 70 celebrul Jairzinho. Cu cei doi în echipă, Brazilia a câştigat Cupa Mondială din Mexic 70. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-09-2009, 04:09 PM
|
|||
|
|||
Arlauskis: "Putem câştiga iar titlul, dar câteodată cred că toată lumea e împotriva noastră"
Internaţionalul lituanian al Unirii Urziceni, Gedrius Arlauskis, a declarat, vineri, că formaţia ialomiţeană are puterea de a câştigat din noul titlul de campioană, însă consideră că multe persoane din fotbalul românesc încearcă să împiedice acest lucru.
"Eu, unul, cred că putem câştiga iar titlul, să repetăm succesul din sezonul trecut. Dar, câteodată, cred că toată lumea e împotriva noastră în România. Am avut un început mai slab de campionat, dar acum ne-am revenit şi suntem acolo între primele clasate. E puţin păcat din cauza faptului că jucăm meciurile din Liga Campionilor la Bucureşti deoarece arena noastră nu îndeplineşte cerinţele UEFA", a spus Arlauskis, citat de site-ul UEFA. Goalkeeperul în vârstă de 21 de ani s-a declarat dezamăgit de faptul că a ratat convocarea la echipa naţională din cauza accidentării la genunchi din partida cu VfB Stuttgart: "Am fost lovit la genunchiu de un jucător. Iniţial s-a crezut că voi sta aproape şase luni, dar voi reveni pe teren în maxim trei săptămâni". Promovată în 2006 în Liga I, Unirea Urziceni a reuşit să câştige titlul de campioană în sezonul trecut şi s-a calificat direct în grupele Ligii Campionilor, fiind a treia echipă din România care a reuşit acest lucru după Steaua şi CFR Cluj. În prezent, formaţia ialomiţeană se află pe locul 3 în clasament, cu 17 puncte, la doar unul distanţă de liderul Rapid. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-10-2009, 11:45 AM
|
|||
|
|||
Unirea Urziceni-Oţelul Galaţi 2-3, într-un meci amical
Campioana României, Unirea Urziceni, a fost învinsă, vineri, cu scorul de 3-2 de Oţelul Galaţi, într-un meci de pregătire jucat pe stadionul Tineretului.
Oţelul a marcat prin Pena (19-penalty), Matei (41) şi Iorga (63), în timp ce pentru Urziceni au înscris Bilaşco (74-penalty) şi Onofraş (90). În prima parte a meciului, Unirea a ratat un penalty prin Onofraş. Antrenorul Dan Petrescu a început meciul cu următoarea formaţie: Tudor - Nicu Epaminonda, Bruno Fernandes, Mehmedovic, Bordeanu - Pădureţu - Todoran, L. Marinescu - Onofraş, Dănălache, Semedo. Pe parcurs, au mai intrat Filla, D. Munteanu, Brandan, Ricardo, Frunză şi Bilaşco. De partea cealaltă, Dorinel Munteanu a introdus în teren următorul 11: Kolev - Cârjă, Sârghi, Jelev, Sălăgean - Neagu, Giurgiu - Antal, G. Paraschiv, Matei - Pena. În partea a doua, gălăţenii au evoluat în formula: Baotic - Râpă, S. Costin, Pendija, Siminic - Viglianti, Mojsov - Iorga, Ibeh, Nikolic - Axente. Formaţia Oţelul a fost însoţită la acest amical de aproximativ 50 de suporteri, care şi-au încurajat permanent echipa şi au aprins câteva torţe. Antrenorul Unirii, Dan Petrescu, s-a declarat dezamăgit de rezultatul jocului, acuzându-şi elevii că echipa a primit trei goluri pe propriul teren şi a apreciat că evoluţia slabă a fost cauzată de zilele libere pe care aceştia le-au avut în ultima săptămână. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-15-2009, 08:01 PM
|
|||
|
|||
Ricardo Gomes: "Visul meu"
Brazilianul Ricardo Gomes, cel mai bun ialomiţean în meciurile din Champions League, spune că nu spera să ajungă la un nivel aşa de înalt.
Ricardo Gomes (28 de ani) e jucătorul care a impresionat cel mai mult la 0-2 cu Sevilla, dar mai ales la 1-1 cu Stuttgart, cînd a făcut de toate, a recuperat, a pasat şi a driblat. Chemat la Urziceni în 2006 de cumnatul său, Leandro, cînd Unirea era pregătită de Costel Orac, cel poreclit de colegi "Rică" se destăinuie: "Trăiesc un vis, nu credeam că voi ajunge vreodată să joc în Champions League. Acum trei ani nu aveam echipă, iar acum dau piept cu fotbalişti de milioane de euro. Vreau să-mi demonstrez mie însumi că nu e o întîmplare că am ajuns aici şi de-asta dau totul pe teren". A plîns cînd i s-a mărit salariul Iniţial, Ricardo nu a intrat în planurile lui Dan Petrescu, reuşind să-l supere pe "Bursuc" după ce în vara lui 2007 a întîrziat la reunirea lotului două săptămîni. Pînă la urmă, a tras tare în cantonamentul din Austria şi a fost păstrat. În vara aceasta, i s-a mărit salariul de la 25.000 de euro pe an la 80.000 de euro. "Nu-i venea să creadă, plîngea ca un copil. Ne-a impresionat pe toţi", a dezvăluit un conducător al Unirii. "Cu Stuttgart am driblat pentru că am vrut să fac şi puţin spectacol. Să vadă lumea că, înainte de a fi închizător, sînt brazilian" - Ricardo Gomes, mijlocaş Unirea "Ricardo e un băiat extraordinar, foarte sufletist. Deja se consideră român, vorbeşte perfect limba şi şi-a adus şi familia la Bucureşti" - MM Stoica, manager Unirea http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-15-2009, 08:07 PM
|
|||
|
|||
Petrescu îşi doreşte victoria cu FC Vaslui, indiferent de modul în care va juca echipa sa
Tehnicianul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, a declarat, joi, că meciul cu FC Vaslui va fi foarte dificil, mai ales în condiţiile în care cinci jucători au luat parte la acţiunile naţionalei României şi acuză o stare de oboseală, iar Rusescu este accidentat.
"Mi-aş dori trei puncte, indiferent de modul în care vom juca, sper să fie un meci ca şi cel din returul campionatului trecut, când nu am trecut de mijlocul terenului, dar am învins cu 1-0. A fost greu să pregătesc acest joc, pentru că avem un jucător accidentat, pe Rusescu, care este o pierdere importantă. De asemenea, cei cinci jucători de la naţională sunt puţin obosiţi (n.r. Galamaz, Maftei, Bălan, Apostol, Varga). La 48 de ore de la meciul cu Feroe nu e uşor să joci altă partidă", a spus Dan Petrescu la conferinţa de presă dinaintea partidei cu FC Vaslui. Un alt aspect care îl îngrijorează pe tehnicianul campioanei României înaintea meciului cu FC Vaslui este legat de perioada prea lungă de pauză competiţională: "Această pauză de două săptămâni nu ne prinde bine, pentru că, de obicei, după astfel de perioade nu prea jucăm şi nu prea câştigăm. Sper să întrerupem această serie pentru că avem mare nevoie de cele trei puncte. Îmi doresc ca din următoarele 13 jocuri să câştigăm măcar 10". Petrescu s-a referit şi la duelul cu Marius Lăcătuş, tehnicianul grupării din Vaslui: "Îmi pare bine pentru Marius Lăcătuş că nu a stat prea mult pe bară, îmi este prieten şi sper să-i meargă bine şi de aici înainte, dar de la finalul meciului cu noi". În ceea ce priveşte delegarea arbitrului italian Matteo Trefoloni la partida Unirea Urziceni-FC Vaslui, Petrescu a opinat: "Majoritatea echipelor vrea arbitri români. Şi eu aş prefera numai arbitri români, pentru binele arbitrajului de la noi. La Urziceni însă, vreau numai arbitri străini şi vom cere tot timpul brigăzi din străinătate". Antrenorul ialomiţenilor a avut numai cuvinte de laudă la adresa adversarei de vineri: "FC Vaslui este o echipă care ar trebui să se bată la titlu şi cred că se va bate, ţinând cont de lotul pe care îl are. De la mijloc în sus, FC Vaslui are poate cel mai bun lot, Wesley este cel mai bun mijlocaş ofensiv dn Liga I, poate juca la orice echipă din Europa şi poate câştiga un meci de unul singur". Altfel, Petrescu a comentat şi evoluţia jucătorilor pe care îi pregăteşte şi care au fost convocaţi la echipa naţională pentru "dubla" cu Serbia şi Insulele Feroe: "Trebuie să fie mulţumit selecţionerul, fiecare trebuie să-şi respecte meseria şi locul în care antrenează. Oricum, dacă ajungem să ne bucurăm la finalul unei victorii cu Insulele Feroe nu e bine deloc, era normal să câştigăm acel joc". Unirea Urziceni va întâlni FC Vaslui, vineri, de la ora 18:30, într-un joc din etapa a 10-a a Ligii I. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-16-2009, 06:45 PM
|
|||
|
|||
"Am fost în Scoţia în presezon, ştim la ce să ne aşteptăm cu Rangers"
Antrenorul Dan Petrescu a declarat, pentru site-ul oficial al UEFA, că atmosfera care o aşteaptă pe Unirea Urziceni la jocul de marţi, din deplasare, cu Glasgow Rangers, în grupa G a Ligii Campionilor, este cunoscută elevilor săi, pentru că au efectuat un turneu amical în presezon în Scoţia.
"Am evoluat în Scoţia de doi ani în pregătirile din presezon. Nu ştiu cum am ajuns chiar acolo. Am considerat că ar fi bine să mergem în Scoţia şi acum am căzut în grupă chiar cu Rangers. Jucătorii mei ştiu la ce să se aştepte, mai mult sau mai puţin, deoarece am jucat în amicale cu Celtic, de două ori, cu Motherwell şi cu echipe din liga a doua şi a treia scoţiană, astfel că am înţeles că fotbalul din Scoţia este rapid. De asemenea, am vizitat arenele formaţiilor Celtic şi Rangers şi avem o idee ce înseamnă să joc într-o partidă cu miză la Glasgow. Nu avem timp să ne gândim pentru că fanii şi adversarii ne vor pune sub presiune. Nu ne vor lăsa să jucăm şi asta face ca experienţa acumulată în Scoţia în ultimi doi ani să fie extrem de folositoare", a precizat tehnicianul echipei ialomiţene. Petrescu a adăugat că în ciuda experienţei acumulate de jucătorii săi în amicalele disputate în Scoţia, meciul oficial cu Glasgow Rangers este posibil să fie total diferit: "În ciuda experienţei Unirii în Scoţia, care cred că a fost utilă, este posibil să fie un pic diferit atunci când vom intra, de fapt, pe teren marţi. Poţi să le spui tot ceea ce ştii jucătorilor tăi, dar a merge acolo şi a face bine depinde de modul în care se vor adapta". Dan Petrescu a rememorat partida disputată pe vremea când era jucător la Steaua, în deplasare, cu Glasgow Rangers, în sferturile de finală al Cupei Cupelor 1988/1989. "Îmi aduc aminte când am jucat împotriva lui Rangers, în sferturile Cupei Cupelor. Am bătut cu 2-0, acasă, şi am crezut că manşa retur va fi uşoară, dar când am ieşit pe teren la Galsgow a fost de necrezut: fanii, presiunea, Graeme Souness intrând la orice minge. Am fost norocoşi că Marius Lăcătuş a marcat primul gol. Am pierdut acel joc (n.r. - scor 1-2), dar în cele din urmă ne-am calificat. Îmi aduc aminte doar că nu te puteai auzi pe teren, nu îţi puteai auzi coechipierii, astfel că şi acum va fi o experienţă foarte grea pentru noi", a completat Petrescu. Partida Glasgow Rangers - Unirea Urziceni, din runda a treia a grupei G din Liga Campionilor, va avea loc, marţi, de la ora 21.45, în Scoţia. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-18-2009, 03:41 PM
|
|||
|
|||
Dan Petrescu: "A fost prima înfrângere acasă în acest sezon, una clar nemeritată"
Dan Petrescu a făcut analiza meciului cu FC Vaslui şi a concluzionat că echipa sa a pierdut nemeritat: "A fost prima înfrângere acasă în acest sezon, una clar nemeritată. Ne-am bătut singuri, la 1-0 am ratat 4-5 ocazii monumentale. S-a văzut valoarea Vasluiului, prin jucători ca Gerlem şi Wesley, care au făcut diferenţa prin două goluri superbe. Pierdem împreună şi câştigăm împreună, dar sincer nu mă aşteptam să pierdem cele trei puncte azi. La 1-0, după ratările acelea, mi-am spus că dacă scoatem un egal va fi bine".
Tehnicianul campioanei României a mai enumerat şi alte cauze ale insuccesului cu FC Vaslui şi a menţionat că va lua sancţiuni împotriva jucătorilor care l-au dezamăgit: "Fotbaliştii care au fost la lot şi accidentarea lui Todoran ne-au dat peste cap planurile. Din păcate, în acest sezon am pierdut cu Dinamo şi Vaslui, echipe pe care le-am învins mereu. Unii fotbalişti m-au dezamăgit şi vor sta lângă mine pe bancă o perioadă lungă de timp. Rezultatul meciului cu FC Vaslui nu mă mulţumeşte deloc". Petrescu s-a referit şi la întâlnirea cu Rangers, din Grupa G a Ligii Campionilor: "Aveam nevoie de alt moral înainte de meciul cu Rangers şi aştept un răspuns din partea tuturor jucătorilor la jocul din Scoţia". FC Vaslui a câştigat, vineri, în deplasare, în faţa Unirii Urziceni, scor 2-1, şi a obţinut astfel cea de-a doua victorie din tot atâtea meciuri cu Marius Lăcătuş pe banca tehnică. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-19-2009, 07:36 PM
|
|||
|
|||
"Aştept un semn de la federaţia poloneză!"
Presa de la Varşovia informează că antrenorul Unirii Urziceni se numără printre favoriţii la înlocuirea lui Leo Beenhakker la conducerea tehnică a naţionalei Poloniei.
Conform polishsoca.com, Petrescu s-ar fi declarat dispus să negocieze cu oficialii federaţiei poloneze: "Aştept un semn din partea lor". Fostul antrenor al Wislei Cracovia a fost apreciat în perioada pe care a petrecut-o în Ekstraklasa, timp în care a reuşit să-i aducă "Stelei albe" un loc doi în campionat la finalul ediţiei 2005-2006. Totuşi, medodele tehnicianului Unirii Urziceni i-au făcut pe jucători să se plîngă conducerii în legătură cu şedinţele de pregătire prea dure. "Dacă vă comportaţi în continuare aşa, voi, polonezii, nu veţi fi niciodată campioni mondiali, nu veţi cîştiga nimic! Am dobîndit această mentalitate de învingător în Anglia. La Unirea, fotbaliştii nu vor să fie amici cu antrenorul. La club nu am nici nu prieten, poate şi de aceea am fost ales a doua oară la rînd cel mai bun antrenor din România", şi-a argumentat Petrescu punctul de vedere. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-19-2009, 07:37 PM
|
|||
|
|||
Arlauskis: "Vom fi ca lituanienii de la Kaunas, venim la Glasgow să cîştigăm!"
Goalkeeperul Unirii Urziceni, Gedrius Arlauskis, spune că ialomiţenii pot să producă surpriza în confruntarea cu Glasgow Rangers şi îi dă ca model pe compatrioţii săi de la Kaunas, care au reuşit să-i elimine pe "protestanţi" din ediţia precedentă a Ligii Campionilor.
"Îmi amintesc de meciul pe care Rangers l-a jucat împotriva lui Kaunas şi cred că putem repeta performanţa echipei lituaniei. Există totuşi o mare diferenţă între noi şi FBK, noi sîntem mult mai buni. Dacă Rangers abordează meciul contra noastră în aceeaşi manieră, putem să-i batem! Toţi au crezut că cele 6 puncte puse la bătaie în partidele cu noi vor fi uşor de obţinut, dar Stuttgart s-a convins că nu e aşa şi îi asigur pe cei de la Rangers că nu venim la Galsgow să ne apărăm. Venim să cîştigăm, e bine dacă Rangers ne consideră victime sigure", a spus Arlauskis pentru Daily Record. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-19-2009, 07:39 PM
|
|||
|
|||
Sorin Paraschiv: "Cu 4 puncte din «dubla» cu Rangers ne-am îndeplini obiectivul"
Mijlocaşul Unirii Urziceni, Sorin Paraschiv, mărturiseşte că este bucuros de revenirea în Liga Campionilor şi spune că echipa sa este capabilă să obţină în grupă, cu 4 puncte din dubla cu Rangers, un punctaj cel puţin la fel de bun cu cel realizat de Steaua în sezonul 2007-2008 al celei mai importante competiţii continentale.
"E ceva foarte frumos cînd joci la echipele englezeşti, britanice, atmosfera pe stadioanele lor este absolut specială şi le dă un impuls şi jucătorilor sã evolueze la capacitatea lor maximă. Dacă se va juca cu tot atîta ardoare ca şi cu Stuttgart şi mai mult pe faza de atac, avem şanse mari să învingem în partida de mîine. Trebuie să fim la fel de motivaţi ca împotriva nemţilor. Mie nu mi s-a părut că Rangers ar fi în formă slabă în primele două etape ale grupei. Eşecul lor cu Sevilla, 1-4, nu e surprinzător, oricine poate să piardă aşa cu spaniolii. Însă la meciurile cu Stuttgart şi Rangers e altceva, se cunoaşte că sîntem de valori mai apropiate. Cu patru puncte, dintr-un egal la Glasgow şi o victorie acasă, ne-am îndeplini obiectivul. Nouã ne-ar conveni şi o calificare în Europa League, ar fi foarte bună pe CV-urile noastre. Dar totodată cred că toate echipele au şanse să prindă optimile Ligii. Sevilla nu intră în discuţie, a evadat şi nu se mai pune problema locului unu", a spus Sorin Paraschiv pentru Sport Magazin. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
138 Musafir(i)
138 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut