Ştiri Unirea Urziceni
10-23-2009, 06:03 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Unirea Urziceni
Mihai Leu a primit echipamentul lui Maftei
Mihai Leu (41 de ani), fostul campion mondial la box profesionist, a fost alături de băieţii lui Dan Petrescu, la Glasgow.
"A fost o atmosferă senzaţională. De mult nu am mai trăit aşa ceva. Îi felicit pe jucători, dar şi pe conducători, în frunte cu Mihai Stoica şi Dan Petrescu. Eu cred că după acest succes, Unirea are mari şanse să se califice din grupe", a declarat Mihai Leu pentru Libertatea. La Glasgow, Mihai şi-a mai făcut un prieten, pe mijlocaşul argentinian al Unirii, Pablo Brandan (28 de ani). "În autocar am discutat cu Brandan despre meci, dar şi despre box. Mi-a spus că atunci când era în Argentina obişnuia să meargă la meciurile de box şi că este un mare pasionat al raliurilor. I-am promis că atunci când va avea timp voi face un drive test cu el", a spus Leu. "Pentru Marco, fiul meu de 16 ani, am luat un autograf de la Dan Petrescu. Când se joacă pe Play Station, el e antrenorul Dan Petrescu", a spus Mihai, care la finalul jocului a primit drept cadou un tricou din partea lui Vasile Maftei, cu semnăturile jucătorilor. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-23-2009, 06:23 PM
|
|||
|
|||
"Polonezii mă vor, am oferte şi din Italia! Nu plec de la Unirea!"
Rezultatele senzaţionale reuşite de Dan Petrescu cu Unirea nu au rămas fără ecou în Occident.
Chiar dacă mai multe formaţii din Serie A s-au interesat de posibilitatea de a-l numi pe 'Bursuc'. Mai mult, şefii Federaţiei din Polonia l-au contactat pentru a-i oferi postul de selecţioner, însă tehnicianul nici nu vrea să audă de vreo ofertă în acest moment, fiind hotărât să îşi ducă la bun sfârşit proiectul demarat la formaţia ialomiţeană. "Da, federalii polonezi m-au sunat, sunt a treia lor opţiune.Am ceva şi din Italia. Cert e că, deocamdată, nu plec de la Unirea", a explicat Dan Petrescu pentru Libertatea. Secretul Unirii stă în modul în care antrenorul reuşeşte să gestioneze vestiarul. Dacă la alte formaţii din Liga I actele de indisciplină sunt extrem de frecvente, disciplina spartană impusă de Dan Petrescu a adus succesul Urziceniului. Totuşi, acesta nu consideră că este un antrenor dur. "Mai sunt şi la noi acte de indisciplină, însă eu ofer respect şi aştept respect de la jucători. Şi aici au mai călcat unii pe bec, însă mie nu-mi place să dau amenzi, să iau din banii jucătorilor. Nici nu am un regulament strict de ordine interioară. Dau altfel de pedepse. Îi mai ţin după antrenamente, să facă exerciţii, îi pun să dea o masă.", a explicat fostul internaţional pentru sursa citată. Dan Petrescu ştie de ce formaţia sa are succes. Bursucul se bazează numai pe jucători de caracter, care sunt extrem de motivaţi şi care sunt gata tot timpul să dea randamentul maxim, indiferent de adversar: "Toţi s-au speriat la început! Stoican, dar şi alţii au venit,însă au rezistat doar două săptămâni. Au rămas în lot doar cei puternici. Frunză şi Todoran, care au o vârstă, vin să-mi mulţumească, se minunează şi ei cum de aleargă atât. La mine nu contează câţi ani ai, ci mentalitatea! Mulţi cred că nu mai pot progresa la 30 de ani, dar eu sunt cel mai bun exemplu. Cea mai bună perioadă a mea a fost între 29 şi 33 de ani". http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-24-2009, 06:44 PM
|
|||
|
|||
Are două echipe!
Sistemul rotaţiei pe care Dan Petrescu îl anunţase la Urziceni la începutul campionatului nu este, de fapt, o rotaţie, ci o împărţire în două a lotului campioanei.
Din cei 25 de jucători pe care "Bursucul" îi are la dispoziţie, o parte sunt folosiţi cu preponderenţă în Cupa României şi campionat, iar ceilalți, în Liga Campionilor. Din categoria "autohtonilor" fac parte Bordeanu, Todoran, Pădureţu, Marinescu, Dănălache, Mehmedovic, Frunză, Semedo şi Paraschiv, titulari incontestabili în campionat, dar eterne rezerve în Liga Campionilor. Deşi Marinescu şi Dănălache nici măcar n-au avut loc pe lista UEFA, o situaţie specială o au însă ultimii doi. Semedo şi Paraschiv au fost aduşi la Urziceni tocmai pentru experienţa lor în Liga Campionilor, dar nu l-au convins pe Dan Petrescu de utilitatea lor. Fostul stelist nici măcar n-a prins banca de rezerve la ultimele două jocuri din Europa, cu Stuttgart şi Rangers. De cealaltă parte, artileria grea pentru Ligă este formată din Brandan, Ricardo, Bruno Fernandes, Apostol, Maftei, Bilaşco, Varga şi Tibi Bălan, care au fost titulari cu Sevilla, Stuttgart şi Rangers, dar în campionat sunt ţinuţi de cele mai multe ori pe banca de rezerve. Excepţie fac portarul Arlauskis şi căpitanul Galamaz, care nu ies din echipă indiferent de competiţia în care joacă. "Eu am vrut acest lot pentru a nu rămâne descoperit atunci când vor veni accidentările şi suspendările. Este un atu al Unirii, dar sigur că este şi un dezavantaj. Câştigi în prospeţime, dar pierzi în omogenitate" - Dan Petrescu, antrenor Urziceni 14 jucători din lotul de 25 au prins statutul de titulari în Ligă, cu Sevilla, Stuttgart şi Rangers http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-25-2009, 05:41 PM
|
|||
|
|||
Stângaciu: "Se vede că nu putem câştiga după ce venim din Liga Campionilor"
Antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, a plecat furios după meci, iar la conferinţa de presă a venit secundul Dan Stângaciu.
"Se vede că nu putem câştiga după ce venim din Liga Campionilor. Băieţii au muncit mult, şi-au dorit victoria, dar s-a văzut oboseala acumulată în meciul de la Glasgow şi noaptea pierdută la întoarcere. Nu ne mulţumeşte această remiză, dar asta este situaţia. Formaţia Pandurii cred că s-a dăruit mai mult în acest meci. Era şi normal, a jucat cu campioana. Ar fi bine să joace tot timpul aşa", a declarat Dan Stângaciu. Petrescu a fost scuzat de managerul Mihai Stoica, acesta explicând că tehnicianul este epuizat, pentru că "el trăieşte absolut orice moment al antrenamentelor, nu numai meciurile". Altfel, Mihai Stoica a declarat că Sorin Cârţu "ar trebui să plătească" pentru declaraţiile făcute după meci şi a precizat că Unirea trebuie să uite seria ultimelor 3 meciuri în care a adunat doar 2 puncte (o înfrângere şi 2 egaluri) şi să se gândească la meciul cu FC Braşov, din Cupa României. Campioana Unirea Urziceni a terminat sâmbătă la egalitate, scor 0-0, meciul jucat în deplasare cu Pandurii, în care gazdele au rămas pe final în inferioritate, după eliminarea lui Păcurar. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-25-2009, 06:03 PM
|
|||
|
|||
Mihai Stoica: "Nu a fost un meci spectaculos, dar am fi meritat să cîştigăm"
Preşedintele echipei Unirea Urziceni, Mihai Stoica, a comentat partida cu Pandurii Tg Jiu, încheiată la egalitate, scor 0-0. Oficialul ialomiţean a spus că acest meci ar putea conta enorm în lupta pentru titlu.
"Cei mai buni jucători de pe teren au fost Tibi Bălan şi Pablo Brandan nu pot spune că jucătorii au fost obosiţi. Oricum, văd că e mai greu să cîştigi astfel de meciuri după ce evoluezi în Liga Campionilor. Vom vedea mai tîrziu dacă punctul acesta e important în economia campionatului. Nu am avut ocazii extraordinare, dar dacă ar fi trebuit să cîştige cineva, noi am fi fost aceia. Nu a fost un meci spectaculos", a spus Mihai Stoica la finalul meciului. "Nu vreau să spun cîte echipe a îngropat Cîrţu, eu fac în continuare cazări în Champions League" Managerul general al Unirii Urziceni, Mihai Stoica, a comentat declaraţiile făcute de Sorin Cîrţu la finalul confruntării dintre Pandurii şi gruparea ialomiţeană şi mărturiseşte că nu îşi explică afirmaţiile făcute de tehnicianul gorjenilor. "Augustus Constantin a făcut o mare greşeală. Nu a vrut să-i acorde lui Păcurar al doilea cartonaş galben şi, aşa, Pandurii trebuiau să joace în 10 din minutul 5. Pînă acum am avut o relaţie civilizată, nu înţeleg de unde a răbufnit aşa. Am văzut că a făcut unele comentarii şi la adresa mea, ar trebui să fie mulţumit de rezultatul de egalitate obţinut în faţa echipei campioane. Nu-mi doresc o poliemică, dar sînt mîhnit pentru că îl simpatizam şi chiar îl consideram un prieten. Pot să fiu mult mai spiritual decît el, nu vreau să discut despre cîte echipe a îngropat el, rămîn cu cazările mele din Champions League", a spus Stoica la Fanatik Show pe Digisport. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-25-2009, 06:31 PM
|
|||
|
|||
Dan Petrescu: "Să fim atenţi, să nu ajungem ca Steaua şi CFR!"
Unirea a plecat în plin scandal de la Târgu Jiu, acolo unde nu a reuşit decât un egal alb. Dan Petrescu avertizează după victoria mare de la Glasgow: să nu păţim ca Steaua şi CFR! Antrenorul Unirii spune că ar trebui făcut ceva ca scandalul din fotbal să dispară!
"Avem nevoie de suporteri să vină la meciuri. Toată lumea are vină, cei din fotbal, presa, că gonim spectatorii. Pe unde am jucat am avut specatori. Ca antrenor nu prea ai tragere de inima când vezi stadionul gol. Ar trebui sa promovăm fotbalul, nu să căutăm numai scandal, ca să atragem copiii să practice acest sport şi spectatorii să vină la meciuri", a declarat Petrescu la acţiunea Chelsea Samsung MiniChamps. Dan Petrescu dă vina pe oboseală şi spune că nu a avut decât şase ore pentru pregătirea meciului cu Pandurii: "N-am ce sa le reprosez baietilor. Nu-mi place să invoc ca scuza oboseala, dar la meciul de la Tg Jiu chiar asta a fost motivul. Doar 6 ore am avut să pregătim meciul, plus ca Pandurii trebuia sa joace in 10. Au mai pierdut cu Pandurii CFR şi FC Vaslui, la Târgu Jiu se câştigă greu. Rezultat bun, dar nu foarte bun. Echipele care nu joacă în cupele europene le văd pe podium la sfârşitul turului, Rapid, Vaslui şi Braşov". Dan Petrescu nu vrea să urmeze exemplul Stelei şi CFR-ului în Liga Campionilor: "Rezultat mare la Glasgow, dar trebuie să fim atenţi, deoarece de obicei echipele româneşti după ce castiga un meci in Liga Campionilor au pierdut, vezi Steaua la Kiev şi CFR la Roma. Şansele la locul 3 au crescut, însă dacă pierdem următoarele 3 meciuri rămânem ca Steaua şi CFR". http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-28-2009, 09:17 PM
|
|||
|
|||
Petrescu: "Jucătorii trimişi pe teren nu au meritat să îmbrace tricoul campioanei"
Antrenorul Unirii, Dan Petrescu, s-a declarat dezamăgit de evoluţia fotbaliştilor săi în partida pierdută cu FC Braşov, scor 0-1, în Cupa României, şi anunţă că va renunţa la o parte dintre ei în iarnă, deoarece nu pot rămâne la club doar pentru a-şi încasa salariu.
"Poate că meciurile din Liga Campionilor ne-au oprit elanul în campionatul intern, dar cei care au fost trimişi pe teren ar fi trebuit să merite să îmbrace tricoul campioanei. Nu a fost deloc aşa. Am schimbat nouă jucători faţă de meciul de la Târgu Jiu şi echipa trebuia să arate mult mai bine, dar nu a fost aşa. Vine imediat iarna, iar cine nu merită să joace va fi trimis să evolueze pentru o altă echipă. Dacă vrem să luăm campionatul din nou, atunci trebuie să ne bazăm pe jucători buni. Unii dintre cei de azi nu s-au ridicat la nivelul aşteptat şi e nevoie de o schimbare. Nu e o ameninţare, dar ăsta e fotbalul, mereu apar schimbări. Nu putem să îi ţinem doar pentru a lua salariul şi atât", a spus Petrescu. Tehnicianul consideră că echipa sa are şi mult ghinion, după ce şi în partida cu FC Vaslui, pierdută, scor 1-2, a ratat foarte multe ocazii: "Îmi vine şi mie să îmi bag piciorul în el de fotbal. În meciurile cu Vaslui şi Braşov, adversarul a ajuns de două ori la poartă şi a dat trei goluri. În rest, portarul nostru a şomat, dar nici noi nu am făcut mai nimic până în minutul 75. Apoi, am avut câteva ocazii incredibile, iar la ultima fază a fost penalty clar, dar arbitrul ori nu a vrut să dea, ori nu a văzut. Nici terenul nu ne-a ajutat, nu ştiu ce să mai facem cu el. Parcă e un făcut, când jucăm noi, plouă şi se strică". Petrescu a dezvăluit şi de ce arbitrul Sebastian Colţescu l-a eliminat la pauza meciul. "I-am spus că nu arbitrează meci de domnişoare, iar el mi-a zis că repriza a doua o văd din tribune. L-am întrebat de ce şi mi-a spus că aşa vrea el. Poate sunt luat în vedere, nu ştiu, dar nu înţeleg. Azi chiar nu meritam să fiu trimis în tribună. Oricum, văd mai bine de sus meciul, dar îmi doream ca etapa viitoare să fiu pe bancă", a afirmat antrenorul. Acesta spune că doar o serie de succes l-ar putea mulţumi după ultimele rezultate nefaste din campionatul intern: "Poate trei victorii la rând mă vor linişti, dar nu am mai câştigat aşa de când am luat titlul. Să vedem şi partea bună, că am ieşit acum din Cupă, şi nu în semifinale, cum a fost până acum". FC Braşov a eliminat campioana Unirea Urziceni, în optimile de finală ale Cupei României, după ce a câştigat partida disputată pe terenul formaţiei ialomiţene cu scorul de 1-0, graţie unui autogol al fundaşului Dănuţ Munteanu. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-28-2009, 09:18 PM
|
|||
|
|||
MM Stoica: "Sper ca la final să spunem că am fost eliminaţi de deţinătoarea Cupei"
Managerul general al Unirii, Mihai Stoica, a afirmat că FC Braşov a câştigat cu noroc.
"Nu e bine niciodată să pierzi, indiferent de meci. Din păcate, drumul a fost prea scurt, la fel ca şi anul trecut. Ei au avut doar două şuturi pe poartă, iar noi am avut o bară şi multe alte ocazii, dar toate numai în ultimul sfert de oră. Anul trecut am fost scoşi de Vaslui, cu Moldovan antrenor, acum de Braşov, tot cu el. Sper ca la final să spunem că am fost eliminaţi de deţinătoarea Cupei. Acum m-aş bucura să nu mai fie surprize în Cupă, pentru că ne dorim ca în semifinale să ajungă echipe care se bat la primele şase locuri, ca să ne fie mai accesibil un loc de cupă europeană", a afirmat Stoica, adăugând că Sebastian Colţescu a decis să-i elimine pe el şi pe Dan Petrescu pentru că "probabil a rămas marcat după ce s-a întâmplat la meciul cu Steaua". FC Braşov a eliminat campioana Unirea Urziceni, în optimile de finală ale Cupei României, după ce a câştigat partida disputată pe terenul formaţiei ialomiţene cu scorul de 1-0, graţie unui autogol al fundaşului Dănuţ Munteanu. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-28-2009, 10:49 PM
|
|||
|
|||
Petrescu: "Am făcut un pariu cu băieţii că nu vom mai lua niciun punct în Liga Campionilor"
Antrenorul formaţiei Unirea Urziceni, Dan Petrescu, a declarat, miercuri, că a făcut un pariu cu fotbaliştii săi că nu vor mai acumula niciun punct în cele trei etape rămase din Grupa G a Ligii Campionilor, din cauza mentalităţii jucătorului român care se mulţumeşte cu puţin.
"Nu cred că suntem favoriţi la calificarea în primăvara europeană. Am făcut un pariu cu băieţii că nu vor mai reuşi nimic în meciurile rămase din grupă. Cred asta, pentru că suntem români şi ne mulţumim cu puţin. Sper ca la jocul cu Glasgow să vină la fel de mulţi spectatori ca şi la meciul cu Stuttgart", a spus Petrescu. Unirea Urziceni are patru puncte şi ocupă locul 2 în Grupa G a Ligii Campionilor, după trei meciuri, iar săptămâna viitoare va întâlni pe teren propriu pe Glasgow Rangers. Tehnicianul nu se aştepta la scăderea de formă pe care echipa sa o traversează în momentul de faţă: "A fost o perioadă neagră pentru noi, pentru că acum nu mai suntem nici în Cupă şi nu mai avem ce face. În campionat avem timp să recuperăm, sunt convins că în retur vom arăta mai bine. Meciul cu Craiova va fi foarte greu, pentru că nu am reuşit să-i învingem niciodată pe teren propriu. O echipă mare trebuie să facă faţă în trei competiţii, dar nu mă aşteptam la această scădere de formă. Nu sunt bucuros că am ieşit din Cupă şi că vom avea meciuri mai puţine, preferam să fim în sferturi. I-am dorit lui Viorel Moldovan să ia el Cupa şi eu campionatul", a afirmat Petrescu. Jucătorii campioanei României şi staff-ul tehnic al echipei au participat miercuri la o acţiune a unuia dintre sponsorii Ligii Campionilor. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-28-2009, 10:50 PM
|
|||
|
|||
Galamaz: "Sperăm să mai facem minimum 4 puncte în grupă"
Căpitanul Unirii, George Galamaz, a declarat că speră ca Dan Petrescu să piardă pariul făcut cu jucătorii: "Sperăm să mai facem minimum 4 puncte în grupă. Vom încerca, ne vom lupta, însă va fi foarte greu. De asta meciurile din Liga Campionilor sunt grele, pentru că aici se pot realiza multe. Vrem să câştigăm pariul cu Dan Petrescu şi să-i arătăm că a greşit. Pentru mulţi vor fi ultimele meciuri în Liga Campionilor, tocmai de aceea vom juca pe viaţă şi pe moarte. Vrem să cântăm şi în primăvară refrenul acestei competiţii".
Jucătorii campioanei României şi staff-ul tehnic al echipei au participat miercuri la o acţiune a unuia dintre sponsorii Ligii Campionilor. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
134 Musafir(i)
134 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut