Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 1 voturi - 4 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri Unirea Urziceni
11-03-2009, 06:07 PM
RE: Ştiri Unirea Urziceni
De 5 ori mai bine

Biletele la revanşa cu Rangers se vînd ca pîinea caldă, ialomiţenii fiind siguri că stadionul din Ghencea va fi plin.

Evoluţia excepţională a Unirii în Scoţia, 4-1 cu Rangers, nu a trecut neobservată de microbiştii din Bucureşti. În două zile, de cînd tichetele pentru meciul de miercuri au fost puse în vînzare, s-au dat deja 1.500. Chiar dacă numărul pare mic, raportînd la capacitatea stadionului, 27.000 de locuri, el e de 5 ori mai mare decît cel de la partida cu Stuttgart. "Atunci, în două zile, se dăduseră doar 200-300 de bilete. Nu vînduserăm 1.500 nici cu o zi înainte de meciul cu nemţii", susţin oficialii ialomiţeni. Pînă la urmă, întîlnirea cu Stuttgart a fost urmărită din tribune de 15.000 de oameni, însă afluenţa sporită a fost urmare a faptului că s-au oferit multe invitaţii, iar după minutul 10 s-a dat liber la porţi.

Şefii campioanei vor umple din nou Peluza Sud cu copii: "Această acţiune va avea loc la toate jocurile noastre din Ligă de pe teren propriu. În jur de 2.000 de elevi de la şcolile de fotbal din Bucureşti vor primi invitaţi pentru a urmări campioana României în Champions League. Vrem să le arătăm fotbalul adevărat".

În tribune vor avea acces şi fanii stelişti care au fost interzişi de Gigi Becali. "Nu există nici o interdicţie, toată lumea e bine venită", explică conducătorii Unirii. La partida cu Rangers vor veni şi 2.500 de suporteri scoţieni. 2.200 vor sta la peluză, ceilalţi 300 la sectorul VIP.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
11-03-2009, 06:33 PM
"Vrem să-i dăm peste nas lui Dan Petrescu"

Tibi Bălan, mijlocaşul Unirii Urziceni, promite să-şi contrazică antrenorul, care nu crede că echipa sa va ieşi din grupele Ligii.

Unirea Urziceni joacă mâine, în Ghencea (ora 21.45, în direct la TVR 1), contra scoţienilor de la Glasgow Rangers, în grupa G a Ligii Campionilor la fotbal. După meciul- tur, disputat pe Stadionul "Ibrox Park", în care ialomiţenii au uimit Europa, învingând cu scorul de 4-1, formaţia antrenată de Dan Petrescu a devenit, din "cenuşăreasă", favorită la calificarea în "optimi", înaintea echipelor VfB Stuttgart şi Glasgow Rangers.

O victorie obţinută, miercuri seară, în Ghencea ar asigura Unirii, în mare măsură, cel puţin locul al treilea, calificabil în primăvara europeană.

"Jucătorii mei nu vor mai reuşi să facă nimic în restul partidelor. Sunt români şi se mulţumesc cu puţin. Am făcut şi un pariu cu ei pe această temă", a spus antrenorul Dan Petrescu după jocul din Scoţia, strategia fiind aceea de-şi motiva suplimentar elevii.

"N-a fost vorba despre un pariu propriu-zis în care există şi o miză. Dan Petrescu a făcut apel la orgoliul nostru. Oricum, încercăm să batem din nou pe Glasgow şi să-i dăm peste nas", ne-a declarat mijlocaşul Tibi Bălan.

Ialomiţenii, favoriţi la casele de pariuri
Unirea Urziceni începe să fie luată în seamă, după succesul din deplasare cu Glasgow Rangers. Ialomiţenii sunt favoriţi la casele de pariuri în jocul cu scoţienii, având cota 1,95 pentru victorie. În schimb, oaspeţii sunt creditaţi cu 3,75 pentru o izbândă. Tibi Bălan s-a declarat surprins de faptul că Unirea este peste cei de la Glasgow.

"Chiar suntem favoriţi la casele de pariuri? Nu mă aşteptam la aşa ceva. Înseamnă că am realizat câte ceva până acum şi începem să fim luaţi în seamă. Sper ca asta să ne ajute. Vrem să confirmăm că ne merităm statutul de favoriţi", a mai spus Bălan pentru EVZ.

Fotbalistul doreşte ca Unirea, echipa cu cea mai mică audienţă de spectatori în Liga Campionilor, să joace cu "casa închisă" în partida cu scoţienii. "Am înţeles că biletele se vând foarte bine. Ne-am dori să evoluăm în faţa unui stadion plin, care să ne şi încurajeze. Sper ca suporterii Stelei, care vor veni în Ghencea, să fie alături de noi şi să uite de războiul cu Gigi Becali", a conchis Tibi Bălan.

Meciul de mâine seară va fi condus de o brigadă din Danemarca, avându-l la centru pe Bo Larsen, ajutat la tuşe de Henrik Sonderby şi Torben Jensen.

Glasgow Rangers n-a jucat în ultima etapă din campionatul intern decât prima repriză a meciului cu cei de la Dundee United. Confruntarea a fost întreruptă de arbitru, din cauza ploii, la scorul de 1-0 pentru Glasgow Rangers. Asta după ce terenul devenise impracticabil.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
11-03-2009, 07:13 PM
Varga: "Va fi un meci pe viaţă şi pe moarte"

Atacantul echipei Unirea Urziceni, Dacian Varga, aşteaptă cu nerăbdare meciul cu Glasgow Rangers, din grupele Ligii Campionilor. Marcatorul golului ialomiţenilor din partida cu Stuttgart, Varga vrea să îi demonstreze tehnicianului său că forma slabă din campionat este doar o întîmplare.

"Va fi un meci foarte greu, pe viaţă şi pe moarte, vin să-şi dea viaţa. Acum au orgoliul rănit, va fi mai greu ca la Glasgow. Nu am jucat în Liga 1 ce a vrut Dan aşa că trebuie să dăm totul pe teren în acest meci. În legatura cu pariul, avem ceva prime promise de la Dan Petrescu şi sper să-i luăm banii. Ar conta foarte mult să avem stadionul plin mîine, nu i-am dezamăgit pe suporteri şi le promit că nu o vom face nici mîine. Vorbesc cu mama înainte de fiecare meci, nu-mi dă sfaturi tactice, dar îmi dă moral", a spus Dacian Varga la conferinţa de presă.

11-03-2009, 07:14 PM
Petrescu: "Meciul cu Rangers este cel mai important din cariera mea de antrenor"

Tehnicianul formaţiei Unirea Urziceni, Dan Petrescu, a declarat, marţi, că meciul cu FC Rangers reprezintă cel mai dificil test al carierei de antrenor, deoarece echipa sa se află în faţa unei performanţe în premieră pentru fotbalul românesc, calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

"Nu vreau să mă gândesc la calificarea din grupă, de aceea ne propunem să îndeplinim primul obiectiv, accederea în Liga Europa. Dacă va fi mai mult, cu atât mai bine. Totuşi îmi place să fiu realist, pentru că nu ştiu când o echipă din România a câştigat două meciuri consecutive în această competiţie. Îmi este teamă de mentalitatea jucătorilor care evoluează în România, nu ne neapărat doar de a celor români. Meciul cu Rangers e cel mai important din cariera mea din cariera de antrenor", a spus Petrescu, care a mai adăugat că în acestă partidă nu se va baza pe Fernandes, Mehmedovic şi Rusescu, toţi accidentaţi.

Tehnicianul campioanei susţine că adversarul va veni să atace în Ghencea, deoarece vrea neapărat să-şi ia revanşa după înfrângerea umilitoare din tur: "Suntem convinşi că va fi un alt meci decât cel din tur. Nu ne vor mai lua de sus, aşa cum au făcut în primul meci. Sunt răniţi în orgoliu, vin să-şi ia revanşa şi vor să o facă chiar la scor. Vor juca totul pe atac, va fi un meci deschis oricărui rezultat. Oricum, o calificare mai departe în Liga Campionilor va fi o minune".

Partida Unirea Urziceni-FC Rangers, din cadrul etapei a 4-a a Grupei G a Ligii Europa, se va disputa miercuri, de la ora 21:45, pe stadionul Steaua.

11-03-2009, 07:20 PM
"Avem nevoie de noroc"

Unirea Urziceni poate rescrie istoria participării echipelor româneşti în grupele Ligii Campionilor, care arată că n-am mai câştigat acasă în această competiţie de 13 ani.

Ultima victimă a făcut-o Steaua Bucureşti, pe 16 octombrie 1996, când polonezii de la Widzew Lodz au plecat din Ghencea învinşi cu 1-0. De atunci a fost secetă maximă, dar trupa lui Dan Petrescu are de această dată în mână pâinea şi cuţitul. După ce au câştigat nesperat pe "Ibrox Park", ialomiţenii speră să reediteze mâine succesul şi în faţa publicului român.

Mihai Stoica, managerul general al Unirii, spune însă că meciul de mâine va fi mult mai greu decât cel din tur, deoarece Glasgow Rangers vine în Ghencea ca un leu rănit şi dornic de revanşă. "Noi am pierdut unul dintre lucrurile esenţiale, adică factorul surpriză. Rangers va veni la Bucureşti cu peste 2.000 de fani în spate şi va încerca să demonstreze celorlalte milioane de suporteri că ce s-a întâmplat acum două săptămâni a fost pură întâmplare. Pentru noi, şi egalul este foarte bun, dar e clar că toţi ne gândim şi la victorie. Trei puncte mâine-seară le-ar schimba total vieţile jucătorilor noştri. Trebuie însă să ne autodepăşim din nou şi să avem şansă", a afirmat conducătorul campioanei. O victorie în faţa scoţienilor o califică matematic pe Urziceni în primăvară europeană.

Interzis pe terenul central
UEGA a decis în ultimul moment să mute antrenamentul oficial al Unirii Urziceni de pe stadionul Stelei, pe terenul 5 al complexului Ghencea. Se pare că decizia a fost luată de forul continental la rugăminţile roş-albaştrilor, care se tem ca nu cumva din cauza solicitării excesive gazonul abia refăcut să fie din nou distrus. "Iarba arată excelent, dar nu a ajuns la maturitate şi de aceea s-a ales probabil protejarea lui. Două antrenamente marţi, şi un joc miercuri, ar fi fost prea mult", a afirmat Adrian Oprişan, cel care s-a ocupat de refacerea gazonului din Ghencea.

11-04-2009, 06:04 PM
Unirea Urziceni, un brand european

La Madrid a fost foarte mare agitaţie înainte de a patra partidă din grupa D a Ligii Campionilor. Cu un singur punct câştigat în primele trei meciuri, madrilenii de la Atletico aveau nevoie neapărată de victorie în meciul cu Chelsea, iar suporterii au venit în număr foarte mare la stadion pentru a-şi susţine favoriţii.

Reporterul Libertatea.ro a fost în capitala Spaniei pentru această partidă, a băut o bere alături de fanii lui Chelsea şi a mâncat un "bocadillo" (n.r. sandviş) cu suporterii lui Atletico. Vă invităm să urmăriţi ce au spus londonezii despre Dan Petrescu şi ce cred spaniolii despre Unirea Urziceni.

Începând cu ora 17.00, englezii au început să umple terasele din centrul Madridului. Aceştia au băut bere şi au început să îşi susţină favoriţii cu mai bine de trei ore înainte de startul partidei. Printre suporterii care s-au deplasat în Spania se numără tineri, dar şi fani mai în vârstă, dar în formă.

Pentru a evita incidentele neplăcute, echipajele de poliţie au fost tot în preajma englezilor. Deşi au spart câteva halbe, londonezii n-au creat nici un fel de probleme: în fond, Chelsea avea 9 puncte din tot atâtea posibile.

Englezii vor să vadă Chelsea - Unirea Urziceni
Pe o terasă de lângă stadion am stat la o bere cu Paul Smith (în fotografie, în stânga) şi John Terry (n.r. foarte mândru că are acelaşi nume cu al căpitanului lui Chelsea), ambii din Luton, Anglia.

Libertatea.ro: Ce vă vine în minte despre România când vorbim despre fotbal?
Paul: Dan Petrescu! Un mare jucător, îl iubim incredibil de mult şi acum. Este şi va rămâne una dintre cele mai importante figuri din istoria lui Chelsea. Am văzut meciul pe care Unirea Urziceni l-a disputat la Glasgow... fenomenal! Petrescu a făcut o echipă de senzaţie la Urziceni.

Libertatea.ro: Sunteţi la curent cu evoluţia Unirii?
John: Cum să nu, Doar e Dan Petrescu antrenor! 4-1 contra lui Glasgow Rangers este un scor foarte bun. E drept, scoţienii au probleme financiare mari. Noi vrem ca Unirea să ajungă în optimile Ligii Campionilor, poate vedem un Chelsea - Unirea Urziceni! Cred că Petrescu ar fi primit ca un rege pe Stamford Bridge.

"Unirea nu are nici o şansă cu Sevilla, dar se poate califica"
De partea cealaltă, am discutat cu doi suporteri ai lui Atletico Madrid chiar în tribunele stadionului Vicente Calderon, pe care i-am surprins în timp ce mâncau un sandviş. Politicoşi din fire, chiar ne-au invitat să mâncăm alături de ei.

Libertatea.ro: Descrieţi fotbalul românesc actual în trei cuvinte.
Juan Sanchez: CFR Cluj, Unirea Urziceni şi Gică Hagi.

Libertatea.ro: Unirea este pe locul doi într-o grupă cu Sevilla, Stuttgart şi Glasgow Rangers. Ce şanse au să se califice?
Mario Lopez: Să le luam pe rând: cu Sevilla n-au şanse să scoată vreun punct, Stuttgart e o echipă inconstantă, iar pe Glasgow tocmai i-au bătut cu 4-1! Toată Spania a vorbit despre succesul românilor din Scoţia... a fost surpriza etapei trecute!

11-04-2009, 07:07 PM
Dumitru Dumitriu: "Mizez pe inteligenţa lui Dan Petrescu în meciul cu Rangers"

Ţiţi Dumitriu, tehnicianul care în 1995 a învins cu Steaua Bucureşti pe Glasgow Rangers, spune că "Bursucul" îşi poate califica echipa. Steaua a reuşit să învingă pe Rangers, cu 1-0, gol Prodan, şi să remizeze în deplasare (1-1, gol Adi Ilie), în gru­pele Ligii Campionilor. Pe scoţieni îi antrena acelaşi Walter Smith.

"Adevărul": Mai ţineţi minte meciul din 1995?
Dumitru Dumitriu: Evident. Cea mai frumoasă amintire este, bineînţeles, golul lui Didi Prodan, înscris dintr-un voleu senzaţional, de la 16 metri, spre finalul meciului. La Rangers jucau nume mari ale fotbalului european, printre care englezul Paul Gascoigne şi danezul Brian Laudrup.

Ca orice echipă britanică, ne-a pus serioase probleme. Jucătorii mei de atunci, Prodan, Doboş, Gâlcă, Adi Ilie, Vlădoiu, Narcis Răducan nu s-au speriat însă şi au jucat de la egal la egal cu scoţienii.

Cum aţi reuşit să-i învingeţi?
Am ţinut cont de jocul lor colectiv, de faptul că aveau şi câteva individualităţi marcante şi am exersat fazele fixe pentru că ştiam că sunt foarte periculoşi. Şi în loc să ne marcheze ei dintr-o astfel de fază, am făcut-o noi. Prodan a dat un gol care l-a propulsat la Atletico Madrid şi apoi chiar la Glasgow Rangers.

Echipele româneşti se simt bine când joacă cu cele britanice?
Aşa era înainte. Acum echipele britanice şi-au mai schimbat stilul de joc, s-au mai europenizat prin aducerea jucătorilor de pe continent şi nu se mai bazează atât pe mingile lungi. Şi stabilitatea de pe băncile tehnice, dovadă că Walter Smith este în continuare la Rangers, contează mult.

Cum credeţi că va fi meciul de mâine?
În tur, s-a vorbit mult de şansa pe care au avut-o ialomiţenii. Nu e adevărat. Scoţienii şi-au dat autogoluri, dar numai o echipă sub presiune ajunge în asemenea situaţii, iar ei au fost puşi în asemenea situaţii de Unirea. Au fost obligaţi. Jucătorii lui Dan Petrescu au prins atunci o zi de excepţie. Trebuie să recunoaştem şi că echipele scoţiene nu mai sunt cele de-acum 14-15 ani.

Îi daţi un sfat lui Dan Petrescu?
Nu. Nu-mi permit. Dar cred că Dan Petrescu va fi inteligent şi atent la detalii şi va juca de la un joc temperat, pentru a nu le oferi spaţii adversarilor, până la unul ofensiv, care să-i permită marcarea a cel puţin un gol. Dacă va câştiga meciul ăsta are şanse mari să se califice mai departe în Liga Campionilor. Sunt sigur că Dan va juca la victorie, nu se va mulţumi cu egalul.

Are şi echipă. Vreau ca formaţia lui Dan Petrescu să fie prima din România care trece de grupele Ligii Campionilor, ar fi extraordinar. Dan este un produs al Stelei şi mă bucură realizările lui. Sper ca şi suporterii să "adopte" această echipă la meciurile din Europa.

Răducan a debutat contra lui Rangers
Pentru actualul director sportiv al Unirii Urziceni, Narcis Răducan, întâlnirea cu Glasgow Rangers are semnificaţii deosebite. În sezonul 1995-1996, s-a transferat la Steaua, iar partida cu scoţienii din Liga Campionilor a însemnat debutul său în cupele europene.

El a jucat titular în meciul câştigat cu 1-0, iar în retur (la remiza 1-1) a intrat în minutul 87 în locul căpitanului echipei, Marius Lăcătuş. "Când am fost la Glasgow am vorbit cu managerul Walter Smith şi cu antrenorul Ally McCoist, atacant atunci, şi ne-am amintit de acel meci. A fost o partidă de referinţă a carierei mele", a spus ieri Narcis.

11-04-2009, 08:00 PM
Dumitriu: "Dan Petrescu e un antrenor foarte bun şi foarte greu de învins"

Dumitru Dumitriu, fostul antrenor al Stelei, a vorbit despre meciul Unirii Urziceni din această seară contra celor de la Rangers.

"Dan Petrescu este un antrenor foarte bun şi foarte greu de învins, chiar dacă e vorba de un meci acasă, sau de unul din deplasare. M-aş bucura ca toate echipele româneşti să meargă în primăvara europeană. Este posibil ca Unirea Urziceni să devină prima echipă care cîştigă două meciuri într-un sezon de Liga Campionilor", a spus Dumitru Dumitriu la sportro.

11-04-2009, 08:12 PM
Dacian Varga: "Dane, îţi luăm banii!"

Mijlocaşul Dacian Varga anunţă că el şi colegii lui sînt gata să cîştige pariul cu Dan Petrescu şi să bifeze a doua victorie în grupele Champions League.

- Dacian, îşi rezolvă de-acum Unirea calificarea în primăvara europeană?
- Va fi pe viaţă şi pe moarte! Ne aşteaptă un meci mai greu decît cel de la Glasgow, scoţienii au orgoliul rănit după meciul tur şi vin să ne bată. Totuşi, şi noi sîntem supermotivaţi şi vom intra să ne dăm viaţa pe teren. În ultima vreme n-am prea jucat ce a vrut antrenorul şi vrem să ne revanşăm faţă de el cu o victorie.

- În acest caz aţi deveni prima echipă de la noi care leagă două victorii în Ligă.
- Tocmai de aceea îi transmit de pe-acum lui Dan Petrescu să pregătească banii de pariu, sîntem croiţi să să-i scoatem banii din buzunar!

- Cît ar conta pentru voi să jucaţi cu un stadion plin alături?
- Ne-ar da o putere în plus. Sînt ferm convins că stadionul va fi plin. Nu cred că ne-am dezamăgit suporterii şi le promitem că nu o vom face nici acum.

- Te sfătuieşti cu mama ta înainte de meciuri?
- E adevărat că vorbesc cu mama înaintea fiecărei partide, însă nu-mi dă sfaturi tactice, mă ajută foarte mult din punct de vedere moral.

11-04-2009, 08:13 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 11-04-2009 08:15 PM de Sebi Raducu.)
"Unirea va cîştiga cu Rangers!"

Oficialii formaţiei germane Vfb Stuttgart speră într-un rezultat favorabil Urziceniului în duelul din această seară, cu Rangers, luînd în calcul o înfrîngere a şvabilor la Sevilla.

"Pentru noi lucrurile sînt destul de simple. Avem nevoie de 6 puncte pentru a termina pe locul doi. În această seară Unirea va învinge Rangers-ul, iar ambele echipe vor fi înfrînte în următoarele meciuri de Sevilla. Astfel, noi va trebui să învingem Unirea acasă, şi pe Rangers, în deplasare, echipă care la acel moment nu va mai avea şanse matematice de califcare, nici măcar la locul treu", a declarat directorul sportiv al nemţilor, Horst Heldt.

Ciprian Marica nu va evolua pentru Stuttgart, în meciul cu Sevilla din această seară, fiind accidentat.

Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
135 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut