Ştiri Unirea Urziceni
11-04-2009, 08:16 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Unirea Urziceni
Jucătorii lui Rangers se odihnesc înaintea meciului cu Unirea
Jucătorii lui Rangers au venit la Bucureşti pregătiţi să răzbune eşecul de acum două săptămîni din Glasgow, scor 1-4.
Aceştia s-au retras în urmă cu o oră la camerele lor de hotel pentru a se odihni înaintea meciului din această seară, contînd pentru grupele Champions League. Informaţia a fost confirmată de americanul DaMarcus Beasley pe contul său de twitter, jucător la Rangers, aflat în lotul deplasat de Walter Smith la Bucureşti. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-04-2009, 08:19 PM
|
|||
|
|||
Rangers nu a învins şi nu a marcat niciodată în România!
În această seară, de la ora 21:45, Rangers va susţine al 4-lea meci din istoria clubului pe teritoriu românesc. Gruparea scoţiană nu are amintiri prea plăcute de la Bucureşti, singurul oraş în care a apucat să joace în România.
Protestanţii au jucat pînă acum de trei ori împotriva Stelei, prima oară în 1969, cînd au remizat 0-0 într-un meci contînd pentru Cupa Cupelor. A doua vizită la Bucureşti, în 1988, în Cupa Campionilor Europeni, s-a soldat cu un nou eşec pentru scoţieni, ei pierzînd cu 2-0 (goluri Piţurcă şi Iovan). În fine, a treia descindere a lui Rangers a însemnat o nouă înfrîngere (1-0, grupele Ligii Campionilor), golul Stelei fiind marcat de Daniel Prodan, care avea să devină ulterior fotbalistul grupării scoţiene. Pe lîngă complexul rezultatelor negative înregistrate de-a lungul istoriei, scoţienii vor avea de suportat şi povara cifrei 0 a golurilor marcate la Bucureşti. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-04-2009, 08:20 PM
|
|||
|
|||
Mircea Rădulescu: "Maftei a jucat prea mulţi ani în zona centrală ca să aibă probleme diseară"
Directorul Şcolii Federale de Antrenori din cadrul FRF, Mircea Rădulescu, a vorbit pentru gsp despre felul cum trebuie să abordeze Dan Petrescu meciul de diseară, cu Rangers, dar şi despre iminenta utilizare în centrul defensivei a lui Vasile Maftei, jucător neobişnuit cu postul de stoper în sistemul 4-4-2 preferat de "Bursuc".
"Champions League este o competiţie în care prudenta, tatonările şi toate celelalte practici din fotbalul mic nu au loc. Aici se joacă ofensiv şi în viteză, pentru că este spiritul întrecerii. Nu văd nici una dintre cele două formaţii jucînd altfel diseară. Asta nu înseamnă, însă, că nu trebuie abordat şi cu inteligenţă meciul cu Rangers. Dan Petrescu a pregătit foarte bine partida tur, merită nota maximă pentru felul cum a pregătit-o. Poate scorul a fost puţin exagerat, mai corect era un succes la două goluri diferenţă, dar e meritul echipei că a ştiut să profite de toate şansele care i s-au oferit. Despre Maftei pot spune că a jucat prea mulţi ani în zona centrală a apărării ca să aibă probleme în meciul de diseară. Chiar dacă el nu este un obişnuit al sistemului 4-4-2, cu o concentrare şi un suport maxim din partea colegilor nici nu va resimţi noutatea postului pe care evoluează", a spus Mircea Rădulescu pentru gsp.ro. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-04-2009, 08:25 PM
|
|||
|
|||
Mihai Stoica: "Sperăm ca pînă la ora meciului să vindem cel puţin 20.000 de bilete"
Mihai Stoica, managerul Unirii Urziceni, speră ca pînă la ora meciului cu Rangers stadionul să fie plin, anunţînd că pînă astăzi s-au vîndut 13.000 de bilete.
"Vor fi 1800 de suporteri ai lui Rangers şi mă bucur că ai noştri copii vor vedea cum se comporta suporterii adevăraţi pînă la finalul meciului. Pentru români am vîndut 13.000 de bilete. Sperăm ca pînă la ora meciului să vindem cel puţin 20.000. E normal să ne ţinem pumnii altora în competiţiile europene. În campionat e altceva. Am înţeles că nu va ploua la ora meciului", a spus Mihai Stoica la GSPTV. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-05-2009, 05:55 PM
|
|||
|
|||
Petrescu spune că Unirea merita victoria, deoarece a jucat mai bine decât în tur
Antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, a apreciat miercuri că egalul obţinut acasă cu FC Rangers nu este un rezultat corect, pentru că echipa sa a dominat jocul, în special în repriza secundă şi a avut cele mai multe ocazii de gol.
"Rezultatul din acest meci nu este chiar corect, pentru că Unirea a fost echipa mai bună. În meciul de azi am jucat mai bine decât în tur, dar nu tot timpul echipa mai bună câştigă. Pentru locul 2 lupta se dă acum între Unirea, Rangers şi Stuttgart şi se poate califica oricare", a declarat Dan Petrescu, care a vorbit iniţial în engleză pentru jurnaliştii străini, şi apoi în limba română. "Am crezut că putem câştiga, am dominat meciul şi am avut multe ocazii, dar am primit gol împotriva cursului jocului. Am arătat ca o adevărată echipă de Liga Campionilor. După cum am început repriza a doua nu credeam că Rangers va marca. Nu am ce să le reproşez jucătorilor mei. Sper să aibă aceeaşi atitudine în continuare", a adăugat Petrescu. Tehnicianul a explicat că nu a pus acel pariu cu jucătorii săi pentru a-i motiva, ci pentru că el chiar credea că echipa sa nu va mai câştiga niciun punct în grupă şi a opinat că Unirea poate ocupa acum orice loc. "Sigur că vrem să câştigăm următoarele două meciuri", a completat el. Altfel, Dan Petrescu s-a declarat revoltat de faptul că meciul echipei sale cu FC Braşov, din etapa a 13-a, a fost programat sâmbătă şi a ameninţat că formaţia sa nu se va prezenta la meci dacă nu va fi mutată data partidei. "Eu nu mă duc la meci, sincer. Unirea Urziceni este bătaia de joc a tuturor. Mi-au promis că vor pune meciul duminică, şi când m-am uitat eram programaţi sâmbătă. Braşov este programată când vrea, joacă şi lunea", a spus antrenorul campioanei. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-05-2009, 05:58 PM
|
|||
|
|||
Galamaz: "Avem o ambiţie extraordinară să intrăm în istoria fotbalului românesc"
Căpitanul Unirii Urziceni, George Galamaz, a afirmat miercuri, după remiza cu FC Rangers, contând pentru etapa a 4-a din Grupa G a Ligii Campionilor, că echipa sa trebuia să învingă campioana Scoţiei şi consideră că formaţia ialomiţeană îşi merită locul în clasament.
"Golul oaspeţilor a venit contrat cursului jocului, iar dacă nu venea acea execuţie de excepţie a lui Onofraş, nu ştiu care ar fi fost deznodământul acestui meci. Din păcate, trebuie să ne mulţumim cu o remiză, deşi cred că meritam toate cele trei puncte. Am avut mai multe ocazii decât adversarul, dar nu am reuşit să le fructificăm şi ne pare rău. Rangers a jucat bine în această seară", a spus Galamaz care a adăugat: "Suntem aici petru că că am mucit foarte mult şi e normal să reuşeşti atunci cand faci sacrificii. Avem o ambiţie extraorindară să demonstrăm că putem să intrăm în istoria fotbalului românesc". Campioana României, Unirea Urziceni, a terminat, miercuri, la egalitate, scor 1-1, partida de pe teren propriu cu FC Rangers, contând pentru etapa a 4-a din Grupa G a Ligii Campionilor. În urma acestui rezultat, echipa pregătită de Dan Petrescu a acumulat cinci puncte şi se menţine pe locul 2 în clasament, în timp ce gruparea scoţiană a adunat două puncte şi a coborât pe ultimul loc în grupă. În cealaltă partidă din Grupa G, FC Sevilla a remizat, pe teren propriu, cu VfB Stuttgart, scor 1-1 şi a obţinut calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor, performanţă care nu a fost atinsă de nicio echipă românească în noul format al competiţiei. Clasament: 1. FC Sevilla 10p, 2. Unirea Urziceni 5p, 3. VfB Stuttgart 3p, 4. FC Rangers 2p. Etapa viitoare: Rangers-Stuttgart, Urziceni-Sevilla. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-05-2009, 05:59 PM
|
|||
|
|||
Onofraş: "Am marcat un un gol frumos, cel mai important din cariera mea"
Autorul golului egalizator al campioanei Ligii I, Marius Onofraş, este bucuros pentru reuşita sa şi apreciază că, în urma remizei cu Rangers, Unirea are şanse mari de a juca în primăvara europeană: "Am marcat un un gol frumos, cel mai important din cariera mea. Nu ne aşteptam să fim conduşi şi, până la urmă, e bine că s-a terminat egal. Important este că şi după acest meci păstrăm şanse să ne calificăm în optimile competiţiei. Dar, şi mai important, este că am luat o opţiune serioasă pentru calificarea în primăvara europeană. La început, nu ne gândeam că vom face atâtea puncte, dar e munca noatră şi acum culegem roadele".
Campioana României, Unirea Urziceni, a terminat, miercuri, la egalitate, scor 1-1, partida de pe teren propriu cu FC Rangers, contând pentru etapa a 4-a din Grupa G a Ligii Campionilor. În urma acestui rezultat, echipa pregătită de Dan Petrescu a acumulat cinci puncte şi se menţine pe locul 2 în clasament, în timp ce gruparea scoţiană a adunat două puncte şi a coborât pe ultimul loc în grupă. În cealaltă partidă din Grupa G, FC Sevilla a remizat, pe teren propriu, cu VfB Stuttgart, scor 1-1 şi a obţinut calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor, performanţă care nu a fost atinsă de nicio echipă românească în noul format al competiţiei. Clasament: 1. FC Sevilla 10p, 2. Unirea Urziceni 5p, 3. VfB Stuttgart 3p, 4. FC Rangers 2p. Etapa viitoare: Rangers-Stuttgart, Urziceni-Sevilla. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-05-2009, 06:01 PM
|
|||
|
|||
Maftei: "Avem foame de puncte şi suntem încrezători în propriile forţe"
Fundaşul formaţiei antrenate de Dan Petrescu, Vasile Maftei, este de părere că Unirea ar fi meritat să câştige partida de pe Ghencea: "Am avut mult ocazii şi înainte de a reuşi egalarea. Avem foame de puncte şi suntem încrezători în propriile forţe. Cel mai important aspect e că ne menţinem în continuare pe locul 2 şi sper să rămânem acolo până la sfârşit. A fost mai greu decât la Glasgow, deoarece scoţienii au venit cu orgoliul rănit. Au jucat cu multă determinare şi s-a văzut că şi-au dorit revanşa".
Campioana României, Unirea Urziceni, a terminat, miercuri, la egalitate, scor 1-1, partida de pe teren propriu cu FC Rangers, contând pentru etapa a 4-a din Grupa G a Ligii Campionilor. În urma acestui rezultat, echipa pregătită de Dan Petrescu a acumulat cinci puncte şi se menţine pe locul 2 în clasament, în timp ce gruparea scoţiană a adunat două puncte şi a coborât pe ultimul loc în grupă. În cealaltă partidă din Grupa G, FC Sevilla a remizat, pe teren propriu, cu VfB Stuttgart, scor 1-1 şi a obţinut calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor, performanţă care nu a fost atinsă de nicio echipă românească în noul format al competiţiei. Clasament: 1. FC Sevilla 10p, 2. Unirea Urziceni 5p, 3. VfB Stuttgart 3p, 4. FC Rangers 2p. Etapa viitoare: Rangers-Stuttgart, Urziceni-Sevilla. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-06-2009, 07:46 PM
|
|||
|
|||
Onofraş: "A fost un gol norocos, un gol frumos"
"Rangers rămîne ancorată pe ultimul loc după ce lovitura tîrzie a lui Onofraş i‑a refuzat victoria la Bucureşti" (Daily Record); "Onofraş a prins un şut năprasnic, perfect" (STV); "Reuşita fantastică a lui Onofraş ne rupe inimile" (Sky Sports) - presa internaţională admiră golul Unirii. Semnatarul senzaţionalei reuşite: ieşeanul Marius Onofraş. Desemnat omul meciului de miercuri seara, Unirea - Glasgow Rangers, 1-1, atacantul ialomiţemilor cunoaşte în acest sezon cu siguranţă vîrful carierei sale fotbalistice.
- Marius, meciul cu Rangers va rămîne cu siguranţă drept unul dintre cele mai importante repere ale carierei tale. Tu ce zici? - Pentru mine orice meci este important, dar avînd în vedere competiţia în care jucăm şi nivelul echipelor din Champions League, da, pot să spun că este un meci de referinţă pentru mine. Cu atît mai mult, mă bucur că am reuşit să şi marchez. Cu siguranţă că acesta este cel mai important gol din carieră. Dar eu zic că meritam mai mult. Am avut multe ocazii şi meritam victoria. Dar nu tot timpul primeşti ceea ce meriţi. Aşa că ne bucurăm şi pentru acest punct. - Ai văzut înregistrările cu golul pe care l-ai reuşit? - Da, de cîteva ori. Dar, de fapt, eu am văzut golul pe viu, am urmărit tot timpul mingea după ce am şutat la poartă. A fost un gol norocos, a fost un gol frumos, dar mai important este că a venit într‑un moment în care toţi aveam nevoie de el, mai ales că scoţienii marcaseră cu puţin timp înainte. - La ce speră acum Unirea privitor la cupele europene? - Avînd în vedere cîte puncte am reuşit să adunăm pînă acum, că sîntem într-o poziţie favorabilă, cu toţii ne dorim ceva ce nu visam la început. Sperăm să ne îndeplinim un obiectiv: să ne calificăm în primăvara europeană. Iar dacă ne‑am califica şi în Champions League, ar fi ceva extraordinar, ar fi ceva fabulos, mai ales nici o echipă din România n-a mai reuşit o asemenea performanţă. - Comentatorii TV spuneau că ai avea 17 ani (n.r. - în realitate, Marius a împlinit în vară 29 de ani)... - ... Atît de bine arăt? Mă simt flatat dacă s‑a zis aşa ceva despre mine, probabil că anii se pregătire şi munca pe care am depus-o se văd pe teren. Dar pînă la urmă, nu‑i importantă vîrsta, ci cum te simţi. - Dacă s-ar putea, ai vrea ca timpul să se întoarcă, să o iei din nou de la capăt, pentru a trăi mai multe momente precum cel de miercuri seara? - Eu sînt mulţumit cu ce am realizat pînă acum, deşi puteam mult mai mult. Să mă pot întoarce la 17 ani dar cu mintea de acum, probabil că aş vrea. Dar avînd în vedere lucrurile care se întîmplă acum, nu. Mă simt bine la vîrsta asta. Dumnezeu ne‑a dat şi nu trebuie să regretăm că nu am realizat ceva anume. Trebuie să ne gîndim la viitor şi să facem de acum înainte ceea ce n‑am reuşit încă. - Cu soarta fostei tale echipe, Poli Iaşi, eşti la curent? - Bineînţeles. Mai vorbesc cu băieţii, ştiu de problemele din ultimele meciuri, am auzit şi ce s-a întîmplat cu nea Sorin (n.r. - preşedintele Sorin Boca, care a demisionat zilele trecute de la conducerea clubului din Copou). Ce să zic, îmi pare rău, pentru că băieţii începuseră bine sezonul, adunaseră puncte frumuşele... Dar, după cum s‑a văzut şi pînă acum, Poli are o echipă foarte bună, băieţii au puterea să revină. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-06-2009, 08:40 PM
|
|||
|
|||
Dan Petrescu: "Am arătat ca o echipă de Ligă"
Dan Petrescu, antrenorul Unirii Urziceni, este convins că în partida cu Glasgow Rangers echipa sa a arătat ca o formaţie demnă de a evolua în cea mai titrată competiţie intercluburi din lume. "Bursucul" crede însă că fotbaliştii săi trebuie să-şi menţină tonusul pentru ultimele două meciuri din grupă pentru a fi siguri de calificarea în "primăvara europeană".
Libertatea: Sunteţi mulţumit de rezultatul partidei? Dan Petrescu: Unirea a arătat ca o echipă de Liga Campionilor şi merităm să jucăm în această competiţie. Meciul a fost foarte bun, dar diferit faţă de cel de la Glasgow. Acolo am marcat din aproape toate ocaziile, la Bucureşti am ratat mult şi a trebuit să ne mulţumim cu un egal. Rangers a jucat mult mai bine ca în tur. Cum vedeţi ierarhia grupei? Sevilla este deja calificată, iar noi, Stuttgart şi Rangers avem, la rândul nostru, şanse de calificare. La începutul meciului cu scoţienii voiam, în primul rând, să nu pierdem. Sigur că doream şi victoria, pentru a fi 100% calificaţi. Dar asta e. Preferam, în schimb, să câştige Sevilla, pentru a fi mai relaxaţi la ultimul joc din grupă. Semedo şi Bilaşco au dus lupte grele cu scooeienii pentru a oboeine un punct în Liga CampionilorV-a plăcut publicul din Ghencea? Atmosfera a fost excelentă, dar nu ca la meciul cu Stuttgart. Vremea a schimbat totul, pentru că, dacă era frumos, stadionul era cu siguranţă plin. Sper ca la partida cu Sevilla să sosească lume multă, pentru că am demonstrat că jucăm un fotbal frumos şi va veni o echipă mare a Europei. Terenul greu a fost un dezavantaj pentru Unirea? Un teren uscat ne avantaja pe noi, ca formaţie mai tehnică. Scoţienii au arătat ca o echipă adevărată, nu cum s-a spus, că sunt lipsiţi de valoare. Au mulţi internaţionali şi pot câştiga următoarele două meciuri. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
135 Musafir(i)
135 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut