Ştiri Universitatea Craiova
09-29-2009, 10:42 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Universitatea Craiova
Poli Iaşi - Universitatea, în optimile de finală ale Cupei României
Universitatea Craiova va întâlni în optimile de finală ale Cupei României, formaţia Poli Iaşi, conform tragerii la sorţi ce a avut loc astăzi la Casa Fotbalului. Meciul se va disputa în deplasare.
Partidele din optimile de finală se vor juca într-o singură manşă, pe 27, 28 şi 29 octombrie. Ultima întâlnire dintre Poli Iaşi şi Universitatea Craiova a avut loc în turul acestei ediţii de campionat, pe 14 septembrie, meci câştigat de moldoveni la limită, scor 1-0. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-30-2009, 02:26 PM
|
|||
|
|||
16 etape?
Găman riscă să primească azi o suspendare enormă pentru că l-a accidentat grav în Cupă pe bistriţeanul Pîrvu.
Scenariu horror pentru internaţionalul de tineret Valerică Găman, aflat în pericol de "suspendare de la 16 la 24 de jocuri, dacă s-a cauzat vătămarea fizică gravă a victimei". Comisia de Disciplină va judeca azi, de la ora 13:00, ce s-a întîmplat săptămîna trecută, la duelul din "16-imile" Cupei cu Bistriţa II. Stoperul oltenilor a fost eliminat pentru o intrare violentă cu talpa ce l-a băgat în spital pe mijlocaşul Sergiu Pîrvu (19 ani). După un consult la clinica medicului Pompiliu Popescu, victima lui Găman a aflat că trebuie să se opereze de ruptură a meniscului extern de la genunchiul stîng. Mai mult, Pîrvu e suspect de ruptură a ligamentelor, caz în care va lipsi de pe teren mai mult de 6 luni! Găman ar putea scăpa cu o pedeapsă minimă, între 2 şi 6 etape, dacă cei de la Bistriţa nu vor ataşa un certificat medico-legal care să ateste gravitatea accidentării lui Pîrvu. Astfel, el ar putea fi încadrat doar la "lovire ce nu a produs vătămare fizică". Fundaşul Craiovei a ispăşit deja o rundă de suspendare, la Timişoara. Precedentul Bornescu - Coroian În 2007, la meciul Gloria - Universitatea 0-1, a mai fost un caz în care un jucător al Craiovei a accidentat grav un bistriţean. Cristi Coroian a fost la un pas de o tragedie, cînd în urma unei ciocniri cu Bornescu s-a ales cu patru coaste fracturate şi un plămîn perforat. Mijlocaşul s-a refăcut complet abia după 135 de zile. Bornescu a fost suspendat 6 etape, amendat cu 3.000 de lei şi obligat să plătească spitalizarea fotbalistului Gloriei. Ulterior, s-a considerat că goalkeeper-ul nu a lovit cu intenţie şi Comisia de Apel i-a anulat pedeapsa. Ce spune regulamentul Art. 63.1.lit. c): "...suspendare de la 2 la 6 jocuri pentru lovire dacă nu s-a produs vătămare fizică, de la 6 la 10 jocuri dacă s-a cauzat vătămare fizică sau de la 16 la 24 de jocuri dacă s-a cauzat vătămarea fizică gravă a victimei" "Găman, Neagoe şi Cristescu s-au interesat permanent de situaţia lui Pîrvu. Ba, mai mult, au fost la băiat acasă. Noi nu vrem să-i facem rău jucătorului Găman, ce-a fost a fost! Sperăm să nu primească o suspendare prea mare" - Vasile Moga, director sportiv Bistriţa http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-30-2009, 04:33 PM
|
|||
|
|||
Cristi Minculescu, cetăţean de onoare al Craiovei
Unul dintre cei mai celebri fani ai Universităţii, solistul trupei Iris îi va primi titlul de cetăţean de onoare al Craiovei din partea muncipalitatii din Bănie.
Propunerea ca Minculescu să devină cetăţean de onoare va fi făcută azi în cadrul Consiliul Local al Municipiului Craiova. În raportul privind conferirea acestui titlu lui Cristi Minculescu se menţionează că artistului i se acordă acest titlu în semn de recunoştinţă pentru întreaga sa carieră muzicală de excepţie şi pentru dragostea şi ataşamentul faţă de Craiova şi faţă de craioveni. "Anul trecut, La Zilele Municipiului Craiova, Cristi Minculescu a primit Diploma de Excelenţă a Municipiului, iar la ediţia din acest an primeşte titlul de Cetăţean de Onoare'', a declarat primarul Antonie Solomon. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-30-2009, 10:04 PM
|
|||
|
|||
Gaman a fost suspendat 3 etape
http://www.gruppo-maxima.ro/wiki - Stiinta si doar atat |
|||
10-01-2009, 02:54 PM
|
|||
|
|||
Găman a fost suspendat 3 etape după eliminarea din Cupa României
Fundaşul echipei Universitatea Craiova, Valerică Găman, a primit, miercuri, din partea Comisiei de Disciplină a FRF trei etape de suspendare, după ce în partida cu Gloria II Bistriţa l-a accidentat pe Sergiu Pârvu şi a fost eliminat, au declarat, surse din cadrul FRF.
De asemenea, membrii Comisiei de Disciplină a FRF au mai decis să îi acorde olteanului şi o penalitate sportivă de 4.000 de lei. Iniţial s-a vehiculat că suspendarea jucătorului va fi mai mare, din cauza gravităţii accidentării pe care a suferit-o Pârvu, dar sursa menţionată a explicat de ce fundaşul a primit doar trei etape: "Aici era vorba de gradul în care a fost afectat jucătorul atacat. Cazul trebuia încadrat la o anumită categorie, iar cei de la Gloria Bistriţa au venit cu o hârtie în care au spus că jucătorul nu a suferit nicio vătămare fizică. Dacă ar fi spus altceva, jucătorul ar fi putut primit mai multe etape de suspendare. Dacă au minţit bistriţenii, e treaba lor, dar nu se putea trece peste hârtia de la ei". Valerică Găman l-a accidentat pe mijlocaşul în vârstă de 19 ani de la Gloria II Bistriţa, Sergiu Pârvu, care a suferit o ruptură a meniscului extern şi leziunea ligamentelor, a necesit operaţie şi va lipsi cel puţin şase luni de pe gazon . Găman a ispăşit deja o etapă de suspendare în partida cu FC Timişoara, scor 1-1, din etapa a 9-a a Ligii I. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-01-2009, 05:23 PM
|
|||
|
|||
Vâlcea păstrează procentele pentru Florin Costea
Oficialii de la CSM Vâlcea şi cei de la Universitatea Craiova au negociat la începutul acestui sezon competiţional eventuala cedare a cotei de 25% pe care gruparea din Zăvoi o deţine la un eventual transfer din Bănie al atacantului Florin Costea. Până la urmă, suma negociată a fost de aproximativ 500.000 de euro, bani care ar trebui viraţi până pe 10 octombrie. Şansele ca înţelegerea să nu pice sunt însă foarte mici, iar tratativele dintre două părţi au fost sistate.
"Nici nu am mai discutat cu cei de la Craiova. Mai mult ca sigur banii nu vor ajunge în contul CSM-ului. Rămâne ca înainte, avem 25% din eventualul transfer al lui Florin Costea de la Universitatea Craiova. Normal că noi ne doream să perfectăm actele. Noi puteam ţine echipa cu aceşti bani până la finalul campionatului. Din păcate, ne-am luat adio de la aceşti bani, nu mai intră în calculele noastre. Trebuie să ne descurcăm singuri", a declarat Florin Verigeanu, directorul general de la CSM. Boss-ul din Zăvoi crede că sunt şanse minime să-i îndeplinească dorinţa tehnicianului Alin Artimon de a transfera un atacant experimentat. "De unde să facem rost de bani pentru transferuri? Îl înţeleg şi pe Alin că ar avea nevoie, dar eu ce pot face? Trebuie să o ducem aşa până în iarnă, apoi vom vedea ce va mai fi. Oricum, şi dacă am avea cu ce, de unde să mai aducem acum un atacant bun? Toţi au contracte cu alte formaţii. Am jucat bine cu UTA, dar mare păcat că nu am reuşit să ne impunem", a concluzionat Verigeanu. Altfel, portarul Adrian Rusandu a primit verdictul testului cu RMN la care a fost supus. Portarul CSM-ului are doar întindere, nu ruptură musculară, şi va trebui să facă recuperare de maximum două săptămâni. Vestea bună este că Laurenţiu Boroiban este apt de joc şi va putea fi în teren la meciul de sâmbătă, de la Cluj-Napoca. Atacantul vâlcean s-a lovit la genunchi în timpul partidei cu UTA şi a fost schimbat, dar în prezent este refăcut în totalitate. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-01-2009, 05:24 PM
|
|||
|
|||
Produse noi la magazinul Universităţii
Suporterii formaţiei alb-albastre îşi vor putea achiziţiona o gamă nouă de fulare şi fanioane cu însemnele Universităţii. Acestea se găsesc în magazinul oficial al clubului, aflat pe strada Sf. Dumitru, nr. 1.
Preţul acestora este: Fular - 30 de lei; Fanion: 21 x 14 - 15 lei; 10 x 7 - 10 lei. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-01-2009, 05:32 PM
|
|||
|
|||
Dilevski, suspendat pentru meciul cu Unirea Alba Iulia
Pentru meciul de sâmbătă, cu Unirea Alba Iulia, contând pentru etapa a IX- a a Ligii I, tehnicianul Ştiinţei, Eugen Neagoe, nu va putea conta pe australianul Spase Dilevski. Mijlocaşul este suspendat pentru cumul de cartonaşe galben.
Acesta a primit în partida de la Timişoara, în minutul 61, cel de-al patrulea cartonaş galben. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-01-2009, 05:35 PM
|
|||
|
|||
"La Universitatea totdeauna este o plăcere să revii, în special ca fost jucător"
Fostul component al Ştiinţei al anilor 90, Eugen Neagoe, a semnat în urmă cu 10 zile un contract cu Universităţii Craiova. Cariera de jucător al lui Naegoe se leagă de Craiova. La Universitatea, "Geană" a jucat 10 ani, câştigând Cupa şi campionatul în 1991 şi un nou trofeu în 1993 (Cupa României).
Mai are în palmares un titlu de campion şi o Cupă a Ungariei, în 1995, cu Ferencvarosi Budapesta, fiind singurul jucător român care a obţinut eventul cu două echipe diferite. Eugen Neagoe a antrenat din 2006 până în 2009 pe Pandurii Târgu Jiu, iar în prezent este la Universitatea Craiova. Cele 10 zile petrecute printre alb-albaştri de la instalarea sa pe banca tehnică a Ştiinţei, spune el că i-au fost suficiente pentru a reuşi să le impregneze jucătorilor ceva din cerinţele lui, iar acum aşteaptă rezultatele de pe teren din partea lor. "Am revenit la Universitatea cu mare plăcere. Nu a fost un moment foarte bun pentru echipă. Veneau după un joc pierdut, jucătorii erau puţin supăraţi, demoralizaţi, dar eu cred că am avut timp să discut cu fiecare în parte. Cred că acum gândesc altfel şi trebuie să demonstrăm asta pe teren. La Universitatea totdeauna este o plăcere să revii, în special ca fost jucător. Sper ca în continuare rezultatele să demonstreze că patronul a făcut o alegere bună", a declarat Geană. Tehnicianul Universităţii a ţinut să remarce că anii trecuţi de când evolua sub culorile alb-albastre se observă mai ales din punct de vedere al condiţiilor, Eugen Neagoe negăsind grad de comparaţie între actualele terenuri de antrenament şi baze sportive cu vechile. De asemenea, a remarcat şi valoarea lotului de jucători pe care îl are la dispoziţie, cu care de altfel speră să ajungă să îndeplinească obiectivele propuse pentru acest sezon: "Condiţiile sunt mult mai bune, incomparabil cu ce era la acea vreme când eram eu jucător. Terenul de antrenament, cantonamentul este modernizat, avem toate condiţiile. În privinţa lotului de jucători, nu pot să fiu decât încântat să lucrez cu asemenea fotbalişti valoroşi. Cei tineri au mare talent, dar ei trebuie să demonstreze, în fiecare zi, la fiecare joc, că merită să facă parte din echipa şi lotul Universităţii Craiova. Sincer este o mândrie pentru orice copil, în special oltean, să îmbrace tricoul Ştiinţei." O parte dintre jucătorii Universităţii nu îi sunt străini lui Eugen Neagoe, acesta având ocazia de a lucra cu ei în urmă cu ceva timp. De altfel, Neagoe a dezvăluit că multora chiar le-a spus că vor ajunge într-o zi să îmbrace tricoul Ştiinţei. "Am lucrat cu Dorel Stoica, cu Bărboianu, Dănănae, care, din păcate, este accidentat, cu Mihai Dina. Am avut o perioadă în care am lucrat împreună la Extensiv. Şi cu ceilalţi care au plecat, Săceanu, Ciucă, Bornescu, Velcovici, în aceea perioadă poate am fost unul dintre antrenori care i-am ajutat. Ei erau jucători tineri, 17, 18, 19 ani. Atunci le spuneam că au valoare şi că sunt jucători care trebuie să joace la Universitatea Craiova, ei sunt viitorul şi uite că nu m-am înşelat în privinţa lor. Ca antrenor trebuie să fii foarte atent la tot ceea ce discuţi cu jucătorii, tot ceea ce faci cu ei. Sunt jucători cu personalitate şi trebuie să conştientizeze valoarea pe care o au, echipa la care joacă, importanţa rezultatelor. Am discutat cu ei şi le-am cerut să câştigăm toate jocurile, pentru că suntem Universitatea Craiova, un nume mare în România şi cunoscută în Europa", a declarat Eugen Neagoe. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-01-2009, 05:40 PM
|
|||
|
|||
"Cel mai mult am discutat şi am avut de învăţat de la Victor Piţurcă şi Mircea Rădulescu"
Tehnicianul Universităţii, Eugen Neagoe, a afirmat că din ţară i-a avut ca mentori pe directorul şcolii de antrenori Mircea Rădulescu, dar şi pe Victor Piţurcă, antrenori cu care a purtat şi poartă discuţii ori de câte ori are ocazia.
"Nu pot să vorbesc, chiar dacă am văzut unele lucruri. Oamenii care au lucrat înaintea mea la Universitatea trebuie respectaţi, eu le mulţumesc pentru ce au făcut aici. Dar nu toţi antrenorii au aceeaşi filozofie, nu au acelaşi mod de a gândi, de la pregătire mentală la tactică, fizică. Şi eu am avut mulţi antrenori şi niciodată nu se făcea acelaşi lucru la antrenamente, cu doi - trei antrenori, deci era totul diferit. Am avut de învăţat de la foarte mulţi antrenori, dar cel mai mult am discutat cu Mircea Rădulescu, care este directorul şcolii de antrenori, cu Victor Piţurcă, care, după părerea mea, este unul dintre cei mai mari antrenori din ţară", a afirmat Geană. Deşi gurile rele spuneau pe vremea când Eugen Neagoe antrena Pandurii Târgu Jiu, că în spatele echipei şi a lui ca antrenor se afla şi Victor Piţurcă, actualul tehnician al Ştiinţei a desluşit misterul. "Vorbesc în fiecare săptămână cu Victor Piţurcă, chiar şi de două - trei ori. Discutăm şi despre fotbal, şi despre alte lucruri, dar niciodată nu am discutat despre jucători sau despre ce trebuie să fac, pentru că el chiar nu cunoştea jucătorii respectivi, eu stăteam zi de zi cu ei. Ce s-a zis că eu mă consultam cu el, erau poveşti, răutăţi. Dacă discut cu el nu înseamnă că Victor Piţurcă îmi face echipa sau îmi făcea echipa la Pandurii Târgu Jiu. La un moment dat, chiar Alexandru Piţurcă a avut o perioadă de două - trei luni când nu a jucat aproape deloc ca titular. El a avut o perioadă mai slabă atunci, venea după o perioadă mai slabă de la CSKA şi i-a fost greu în a se acomoda. În momentul în care a fost în formă a jucat şi făcut-o foarte bine", a afirmat Neagoe. Din dorinţa de perfectare a meseriei pe care o practică, Eugen Neagoe a declarat că a urmărit foarte multe partide de fotbal, antrenamente, dar şi modul de lucru al unor antrenori, în special din Italia, considerându-le utile aceste lucruri: "Am fost plecat, am urmărit jocuri, antrenamente, în Italia, la Roma, o perioadă. Sunt antrenori de la care ai ce să înveţi, în fiecare zi, în fiecare lună. Trebuie să fim documentaţi chiar dacă de multe ori nu poţi să pui în practică ceea ce vezi la o echipă mare. Eu am să încerc întotdeauna să fiu cât mai atent la tot ceea ce se întâmplă în fotbal şi cât se poate de mult să punem în practică din noile metode care apar, de la toţi antrenorii. Nu trebuie să avem neapărat pe cineva ca model. Eu îi respect pe absolut toţi şi pe cei care am avut plăcerea să lucrez cu ei. Dar v-am spus, cel mai mult am discutat şi am avut de învăţat de la Victor Piţurcă şi Mircea Rădulescu." http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
6 Musafir(i)
6 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut