Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri Universitatea Craiova
11-13-2009, 06:23 PM
RE: Ştiri Universitatea Craiova
Eugen Neagoe, premiatul Universităţii

Tehnicianul Universităţii, Eugen Neagoe, şi-a amintit cu drag de ultima Cupă câştigată cu Universitatea, în 1993, când, de altfel, a avut privilegiu de a fi singurul premiat al echipei, lui revenindu-i toate medaliile de câştigători.

"A fost ultima Cupă câştigată de Universitatea în ’93. Am şi eu acasă poza de la final, cu medaliile. La acel joc a fost Săndoi căpitan de echipă. Emil s-a accidentat în minutul 85, aceea accidentare dublă fractură de tibie şi peroneu. În acel moment, nu s-a mai gândit nimeni la banderolă, la nimic, atunci când s-a făcut premierea şi mi-au pus toate medaliile la gât. Aşa am rămas până la cabină. Acolo le-am împărţit la fiecare jucător. Asta se vede în poza de la ultima finală câştigată", şi-a amintit Neagoe.

Antrenorul Ştiinţei a făcut un calcul de când Universitatea nu a mai jucat într-o finală de Cupa României şi speră ca la anul, după 10 ani, echipa alb-albastră să ia acest trofeu: "În 2010 se fac 10 ani de la ultima finală de Cupă jucată de Universitatea Craiova, contra lui Dinamo. Sper ca în 2010 să câştigăm Cupa. Dar mai este sunt până acolo, mai avem acest meci cu CFR, pe care trebuie să-l tranşăm în favoarea noastră, pentru a ajunge în semifinale, iar în primăvară, depinde şi de tragerea la sorţi, dar nu trebuie să ne intereseze acest aspect, trebuie să câştigăm."

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
11-13-2009, 06:25 PM
Lung senior: "Silviu este un băiat foarte bine educat"

Fostul mare portar al Universităţii şi al echipei naţionale a reacţionat în urma afirmaţiilor făcute de selecţionerul lui Răzvan Lucescu, care l-a acuzat pe Silviu Lung jr. de proastă creştere pentru atitudinea zeflemitoare avută în autocarul naţionalei de tineret la adresa lui Emil Săndoi.

"Ţin să spun doar atît: Silviu este un băiat foarte bine educat şi oricine poate confirma asta. La 20 de ani toţi putem să greşim. Şi-a recunoscut greşeala, nu înţeleg de ce s-a făcut atît tam-tam. A fost un teribilism acum o lună, trebuia să rămînă în intimitatea naţionalei de tineret. Nu s-a pus problema să refuze convocările la lot, drept dovadă că el a răspuns acum cu plăcere telegramei venite de la tineret. Nu vreau să acuz pe nimeni sau să intru în polemică. Timpul ne aşează pe toţi acolo unde ne e locul", a declarat Silviu Lung senior pentru craiovamaxima.ro.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
11-13-2009, 06:26 PM
Mădălin Ciucă: Vreau o finală Craiova - Bistriţa în Cupă

Fostul căpitan al Ştiinţei ar dori să-i înfrunte pe alb-albaştri în ultimul act al "competiţiei KO", chiar dacă recunoaşte că, în actuala situaţie, pentru ambele echipe ar trebui să fie mai important campionatul.

- Mădăline, cum îţi merge la Bistriţa?
- Binişor. Am tras mult timp de accidentarea suferită acum patru ani la Universitatea, recuperarea a mers mai greu, apoi a apărut o afecţiune la menisc şi abia de câteva etape am prins din nou echipa. Acum sunt bine, şi, spre bucuria mea, Gloria a început să ia puncte, scăpând de ultimul loc. Mai avem însă de tras până la atingerea obiectivului, rămânerea în Liga I.

- Care este secretul revenirii? Antrenorul Halagian?
- Poate a fost vorba şi de antrenor, dar nu sută la sută. Abordăm cu mai multă încredere meciurile, dar am pierdut puncte aiurea, cum s-a întâmplat la meciul cu Gaz Metan Mediaş.

- Şapte echipe luptă la titlu, nouă, ca să scape de retrogradare, ce spui despre această situaţie?
- E bine, mai ales pentru noi, cei aflaţi la retrogradare, că sunt multe echipe în această situaţie. Asta înseamnă că trebuie să fim mereu motivaţi, atenţi, pentru că două-trei meciuri bune te pot scoate din zona foarte periculoasă.

"Universitatea poate urca în clasament"
- Ce spui de Universitatea Craiova? Şi-a propus titlul şi a ajuns să tremure de frica retrogradării...

- Nu ştiu exact ce se întâmplă acolo. A câştigat greu, a pierdut puncte importante. Acum e bine că începe să-şi revină, a jucat bine la Urziceni chiar dacă nu a luat puncte, apoi a venit această victorie importantă cu Internaţional şi cred că mai poate urca în clasament, pentru că nu se pune problema să piardă cu Ceahlăul.

- Care crezi că ar fi cauzele pentru care Craiova nu poate urca în top?
- Una dintre ele ar fi întârzierea maturizării unor jucători. Apoi, se cunoaşte absenţa lui Dănănae, şi s-a văzut că a lipsit Mitchell, Găman şi Radu Barbu având probleme când au făcut cuplu în defensiva Ştiinţei. Plecarea lui Dorel Stoica, de asemenea, a fost o greşeală, şi este bine că s-a întors la echipă. Dorel Stoica este un câştig pentru Universitatea, care sper să-şi revină.

- Cum comentezi plecarea lui Bornescu la Rapid?
- Păcat că a plecat pe uşa din dos. Bornescu este un portar valoros, dar dacă nu s-a mai putut continua colaborarea asta este, fiecare îşi vede de drumul lui. În plus, plecarea lui Bornescu a însemnat o şansă pentru Silviu Lung Jr.

- Ce-i lipseşte echipei din Bănie în acest moment?
- Un pic de noroc şi încredere în forţele proprii. Universitatea are toate atuurile să revină în prima jumătate a clasamentului. Cu un final de tur bun, o pregătire riguroasă la iarnă şi mai multă încredere, cred că antrenorul Eugen Neagoe va reuşi să aşeze jucătorii în teren în aşa fel încât de la primăvară Craiova să obţină trei-patru victorii care să o salte în top.

"Ştiinţa nu pleacă din Craiova"
- Adrian Mititelu a anunţat că mută echipa la Severin. Crezi că este o măsură oportună?

- Nu ştiu ce probleme are Adrian Mititelu cu autorităţile locale, dar, din discuţiile cu jucătorii, am înţeles că sunt probleme şi cu suporterii. Jucătorii Universităţii sunt supăraţi pe atitudinea unor suporteri care îi înjură. Nu ştiu dacă această măsură este oportună, doar timpul ne va putea răspunde, dar ştiu că şi lui Adrian Mititelu, şi jucătorilor o să le pară rău dacă pleacă. Părerea mea este însă că echipa nu va pleca din Craiova. Este echipa oraşului şi nu mi-ar plăcea nici mie o asemenea mutare.

- Ce va urma pentru Mădălin Ciucă?
- Acum (ieri - n.r.) plec la Bistriţa, apoi merg cu echipa în cantonament la Govora. Pregătim meciul de Cupa României cu FC Braşov, pentru că vrem să ne calificăm mai departe, chiar dacă pentru noi mai important este campionatul. Cam în aceeaşi situaţie se află şi Universitatea, dar Cupa este o competiţie care îţi poate oferi multe satisfacţii. Mai sunt două meciuri până la ultimul act şi orice este posibil. Personal, aş vrea o finală Craiova - Bistriţa. Ar fi frumos.

11-13-2009, 06:29 PM
Trică: "Craiova are prima şansă pentru că joacă acasă"

Trică s-a referit la meciul cu CFR Cluj, din sferturile de finală ale Cupei României: "Craiova are prima şansă pentru că joacă acasă, dar pentru a ne califica mai departe, trebuie să jucăm foarte, foarte bine. La fel de bine ca la meciul din returul campionatului trecut, când Universitatea a învins cu 4-1. Dacă nu vom evolua ca atunci, nu avem şanse să ne calificăm în semifinale".

În opinia mijlocaşului alb-albaştrilor, partida cu CFR Cluj poate fi momentul încetării conflictului dintre Adrian Mititelu şi fanii olteni: "Mă aştept să vină suporteri foarte mulţi la acest meci, pentru că echipa care se va impune va deveni principala favorită la câştigarea a trofeului. Nu ai cum să pierzi la Craiova dacă fanii vor umple stadionul şi vor încuraja echipa cum ştiu ei mai bine. De asemenea, un stadion plin poate fi gestul care să-l determine pe domnul Mititelu să renunţe să mai ducă echipa la Turnu Severin. Echipa nu a jucat rău, a pierdut multe puncte din cauza ghinionului, e cea mai nedreaptă clasare dintre toate echipele din Liga I".

Universitatea Craiova va întâlni CFR Cluj, miercuri, de la ora 20:15, pe stadionul Ion Oblemenco, în sferturile Cupei României.

Altfel, Eugen Trică a vorbit şi despre neconvocarea niciunui jucător de la Universitatea pentru amicalul de sâmbătă, cu Polonia, ironizându-l pe Răzvan Lucescu pentru selecţia făcută: "Costea şi Prepeliţă trebuiau să ajungă la naţională de acum 2-3 ani. Costea a şi ajuns acolo pe vremea lui Piţurcă, dar acum e alt selecţioner. Cei convocaţi pentru amicalul cu Polonia îşi trag echipele de club după ei. Roman, de exemplu, dă 3-4 goluri pe meci, Surdu, la fel. Fraţii Costea au marcat aproape 20 de goluri în acest sezon, dar e prea puţin pentru Răzvan. Ei trebuie să dea de acum înainte vreo şapte goluri pe meci, doar pentru a intra în vederile lui. Asta este, acesta este noul selecţioner şi trebuie să ne conformăm".

11-13-2009, 08:12 PM
Costea, la Porto?

Zilele golgheterului Florin Costea la Ştiinţa sunt numărate. Patronul Adrian Mititelu este dispus să-l vândă, iar ofertele au început să apară din nou.

În vară, Costea a fost la un pas de a pleca în străinătate, FC Köln, Borussia Dortmund, Ajax, Portsmouth sau FC Porto arătându-se interesate de jucător. Ce l-a ţinut în Liga I a fost preţul foarte mare, 7 milioane de euro, din care Adrian Mititelu n-a vrut să lase 1,5 milioane, aşa cum doreau portughezii de la Porto. Criza financiară, care a afectat serios şi Universitatea Craiova, ar putea însă să-l convingă pe patron că vânzarea lui Costea este o soluţie de completare a bugetului, chiar dacă nici acum Mititelu nu vrea să-şi cedeze vedeta la preţ mic, şi nu lasă mai mult de 15% faţă de suma cerută în vară.

Urmărit de impresari
Cei mai hotărâţi să obţină semnătura atacantului sunt cei de la FC Porto, care au mai cumpărat doi jucători din Liga I în ultimul timp: pe românul Cristian Săpunaru de la Rapid şi pe uruguayanul Alvaro Pereira de la CFR Cluj. Mai mulţi impresari care colaborează cu portughezii l-au urmărit pe Costea la mai multe meciuri din acest campionat, ultimul fiind cel cu FC Vaslui, pierdut de olteni acasă cu 1-2. "Mai multe echipe din Europa sunt interesate de Costea, dar i-am anunţat pe toţi agenţii că nu vom discuta concret decât atunci când se prezintă cu oficialii cluburilor respective. Cert este că, în ciuda crizei, preţul lui Florin a rămas destul de mare", au confirmat oficialii clubului din Bănie.

Posibila plecare a lui Costea la Porto este anunţată şi de site-ul german de specialitate transfermarkt.de. Nemţii semnalaseră, în vară, şi interesul grupării engleze Portsmouth pentru vedeta Ştiinţei, Adrian Mititelu dezvăluind ulterior că discuţiile au rămas la nivel preliminar, britanicii orientându-se către alt atacant.

10,5 milioane de euro a plătit FC Porto pe cei doi jucători cumpăraţi din Liga I: 6 milioane pe Săpunaru şi 4,5 pe Pereira

11-15-2009, 04:44 PM
"Municipalul" de la Severin, aproape gata pentru Universitate

Începute în martie, lucrările de la Stadionul "Municipal" din Severin se aproprie de final. Pe zi ce trece arată ca unul european. Zilnic peste 70 de angajaţi, ale celor trei firme care se ocupă de lucrările arenei, muncesc neîncetat pentru ca la 1 decembrie ea să poată fi inaugurată.

Gazonul arată impecabil, ca un covor verde. Cele de 24.000 de scaune au fost deja instalate în tribune, iar ieri a fost montată noua tabelă de marcaj electronică, pe care pot fi văzute faze din meciuri şi diferite informaţii în timp real. De asemenea, în partea interioară, vestiarele şi anexele sunt finalizate şi sunt gata pentru a-i primi pe alb-albaştri.

Se lucrează în prezent la tribuna oficială, ce va avea peste 400 de fotolii, două loje ultra moderne, urmând ca în cel mai scurt timp să fie finalizat şi un restaurant în înaltul tribunei oficiale. Zilnic la stadion vin sute de severineni pentru a vedea cum decurg lucrările şi sunt uimiţi de cele realizate. Primarul Constantin Gherghe petrece două - trei ore pe zi alături de muncitori, dând sfaturi şi implicându-se la demersul lucrărilor. Până în martie, la începutul returului, vor fi instalaţi şi cei patru stâlpi de nocturnă cu o putere 1.800 lucşi. Investiţia finală se va ridica în jurul sumei de patru milioane euro.

11-15-2009, 04:45 PM
"Florin Costea nu pleacă la Porto, rămâne cel puţin până la vară la Universitatea"

Pentru că în ultima vreme au apărut fel şi fel de zvonuri despre o eventuală plecare a lui Florin Costea de la Universitatea, prima intoxicare a presei fiind că ar fi fost propus de însuşi preşedintele Universităţii, Adrian Mititelu, la Urziceni, iar mai nou că ar pleca la Porto, patronul Ştiinţei a ţinut să clarifice situaţia decarului Ştiinţei.

Astfel, finanţatorul grupării alb-albastre a declarat că, în acest an, Florin Costea nu va pleca de la Universitatea, o posibilă plecare s-ar lua în calcul din vară, dar şi atunci în funcţie de ofertele apărute.

"E ceva de la Urziceni la Porto, e mică - mare diferenţă. Florin Costea nu pleacă la Porto. Deocamdată, ne-am propus şi eu, şi el, şi toţi cei care se ocupă de destinele Clubului Universitatea Craiova ca acest an să joace la Ştiinţa. Indiferent de cum ne va merge, până la vară nu se pune problema să plece. Dacă la vară va fi ofertă bună, care să ne mulţumească, atunci va pleca. El este singurul care va pleca, dar numai în cazul în care vom primi preţul corect. Dacă nu, va mai sta încă un an. În ţară nu l-aş da nici pe 20 de milioane de euro. A fost o încercare de denigrare şi o lovitură sub centură să afirmi că eu l-am oferit Urziceniului", a declarat Mititelu.

11-15-2009, 04:46 PM
Eugen Neagoe a fost implicat într-un uşor accident rutier

Ieri la partida Gaz Metan CFR Craiova - Dacia Mioveni, scor 0-0, au fost prezenţi în tribuna oficială a stadionului de la Depou şi principalul Universităţii Eugen Neagoe, alături de antrenorul echipei - satelit Primăvara, Cornel Papură şi preparatorul fizic Urbano Lega.

De asemenea, la pauză şi-au făcut apariţia şi jucătorii Ştiinţei, Andrei Prepeliţă şi Eugen Trică. La finalul meciului, la plecarea de la stadion, maşina în care se aflau Eugen Neagoe, Papură şi Urbano Lega a fost acroşată de un şofer neatent, care venea de pe un drum fără prioritate.

În urma accidentului maşina antrenorului Ştiinţei a fost avariată pe partea stângă, dar, din fericire, nimeni din autoturism nu a suferit nicio lovitură.

11-15-2009, 04:47 PM
Adrian Mititelu: "Arena de la Severin este cu mult peste «Ion Oblemenco»"

Vineri, la Severin, s-a aflat şi preşedintele Universităţii, Adrian Mititelu. Patronul Ştiinţei a dorit a dorit să vadă în ce stadiu mai sunt lucrările de la Stadionul "Municipal", acolo unde, din retur, gruparea alb-albastră îşi va disputa partidele de pe teren propriu.

După o tură a stadionului, finanţatorul Ştiinţei a declarat: "Am venit să văd stadiul lucrărilor de aici. Sunt din ce în ce mai încântat, deşi cu un ochi plâng şi cu unul râd. Uite că se poate, există oameni care au înţeles mult mai bine fenomenul. E o cinste mare pentru acest oraş, care, din punctul meu de vedere, are cel mai frumos stadion de fotbal din România. Până la finisarea lucrărilor de la arena din Bucureşti, cred că «Municipalul» este cea mai bună soluţie şi pentru echipa naţională, pentru că respectă toate normele. Universitatea este echipa Olteniei, are foarte mulţi suporteri la Severin, iar această localitate se află foarte aproape de Motru, de Gorj, dar şi de Dolj, iar craiovenii care iubesc echipa vor veni la Severin aşa cum veneau şi severinenii la Craiova. Este o onoare pentru noi să jucăm aici şi, sincer, chiar mă simt la Severin ca la Craiova. Nu este nicio diferenţă, pentru că face parte din istoria noastră, este un oraş reprezentativ, iar pe acest stadion merita să jucăm, chiar dacă nu erau problemele şi scandalurile din Bănie. Pe 1 decembrie, de Ziua Naţională a României, vom disputa un meci demonstrativ pe «Municipal», aşa că putem numi acest eveniment un fel de inaugurare. Lucrările se vor finaliza în primăvară, când va fi gata şi nocturna, şi, din câte am înţeles de la domnul primar, va fi cea mai bună nocturnă din ţară. Va avea 1.800 de lucşi, ceea ce înseamnă că aici se va vedea exact ca la partidele din Champions League. Toată stima pentru oamenii de aici. Sunt realmente impresionat de ceea ce se naşte cu fiecare zi ce trece. Arena de la Severin este cu mult peste «Ion Oblemenco». Dacă nu eram eu, un ţăran de la Booveni cum am fost numit, arăta mult mai rău, chiar dezastruos. Spre deosebire de domnul Gherghe, care a pus suflet, primarul nostru a preferat să investească 350 de miliarde în Parcul Tineretului, la 800 de metri de stadionul din Craiova."

La rândul său, primarul Constantin Gherghe s-a arătat extrem de încântat de vizita preşedintelui Ştiinţei şi a afirmat că aşteaptă cu braţele larg deschise gruparea alb-albastră la Severin.

"Nu am furat Universitatea oraşului Craiova, ci am răspuns unei doleanţele şi am deschis porţile şi braţele unei iubiri alb-albastre. Universitatea Craiova este iubită în toată ţara, cred că ar avea loc să joace pe toate stadioanele din ţară. Nimeni nu ar putea să spună nu unui asemenea club, unei asemenea echipe. Mai ales că eu, de 40 de ani, cam când m-am dus eu la şcoală, am deschis ochii pe fotbal cu Universitatea Craiova. Nu m-am gândit că o să vină Universitatea să joace aici. Noi am început lucrările în martie anul ăsta. Nu avusesem nicio discuţie cu domnul Adrian Mititelu. Între timp, a aflat de ce facem noi aici, a venit, ne-a văzut, chiar ne mai dă sfaturi, având experienţă. Noi plecăm urechea, pentru că de la un om cu experienţă ai ce învăţa şi a venit şi oferta. Nu numai că e de nerefuzat. Trebuie să fiu sincer şi să spun că mi-aş fi dorit, fără să discut cu domnul Mititelu, să joace Universitatea Craiova aici. Dacă visul ăsta se îndeplineşte este numai meritul domnului Mititelu. La inaugurare o să invităm pe toată lumea şi pe cei de la Primărie de la Craiova, şi de la Târgu Jiu. Vom invita toţi vecinii. Nu este un motiv de mândrie pentru mine ca primar, în prima rând, pentru oraş şi pentru Oltenia. Cât va vrea domnul Mititelu, atât va sta Universitatea aici, la Severin. Eu sper să se va simtă cât mai bine la Turnul Severin. Eu aştept cu drag suporterii şi la Turnul Severin, cu o singură rugăminte: să se comporte civilizat, altminteri vă garantez că pe stadionul din Turnul Severin nu voi permite să se manifeste într-un stil să zic huliganic. Aşteptăm şi naţionala, deşi ne gândim prea departe. Pe 1 Decembrie o să fac o invitaţie echipei din Turnul Severin, FC Drobeta, pentru inaugurare. Iniţial a fost vorba de Dinamo, dar s-a schimbat programul Ligii I. Cred că, la final, costurile lucrărilor vor depăşi patru milioane de euro", a declarat primarul Severinului.

11-15-2009, 04:48 PM
"La jocul cu CFR Cluj avem mare nevoie de aportul publicului"

Tehnicianul Universităţii, Eugen Neagoe, cere susţinerea suporterilor înaintea partidei cu CFR Cluj din Cupa României, de miercuri. Acesta consideră că, numai împreună cu suporterii, Ştiinţa poate obţine rezultatele dorite.

"Nu este plăcut nici pentru ei nici pentru noi ca suporterii să nu fie alături de echipă. Ne dorim ca suporterii să fie lângă echipă în aceste momente. La jocul cu CFR Cluj avem mare nevoie de aportul publicului. Sper să fie în număr cât mai mare şi să-i susţină pe băieţi pentru că merită. Noi oltenii ne dorim foarte multe totdeauna, dar avem momente când nu ne iese aşa cum ne dorim noi. Fanii să fie siguri şi conştienţi de faptul că de asta muncim în fiecare zi, pentru a juca cât mai bine, pentru a obţine rezultatele cele mai bune. Am purtat discuţii şi cu Dina şi cu ceilalţi jucători şi sper să înţeleagă că, numai prin evoluţia lui, a echipei şi a rezultatului, putem să facem ca suporterii să fie alături de noi", a declarat Eugen Neagoe.

Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
16 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut