Cristian Chivu (nr. 26 - Internazionale Milano)
10-21-2009, 02:59 PM
|
|||
|
|||
RE: Cristian Chivu (nr. 26 - Internazionale Milano)
Căpitanul echipei naţionale a României, Cristian Chivu, a fost integralist pentru Internazionale Milano în meciul cu Dinamo Kiev, scor 2-2, din Grupa F. El a evoluat pe postul de fundaş stânga şi a primit un cartonaş galben în minutul 52. De partea cealaltă, mijlocaşul Tiberiu Ghioane nu a făcut parte din lotul formaţiei ucrainene.
http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-22-2009, 12:01 AM
|
|||
|
|||
Chivu a fost integralist în partida Bologna-Internazionale Milano 1-3, din etapa a 13-a
Internaţionalul român Cristian Chivu a fost integralist în partida pe care echipa sa, Internazionale Milano, a câştigat-o, sâmbătă, scor 3-1, în faţa echipei Bologna, într-un meci din etapa a 13-a din Serie A, informează presa din Peninsulă.
Golurile trupei antrenate de Jose Mourinho au fost reuşite de Millito (22), Balotelli (41) şi Cambiasso (72), în timp ce golul de onoare al gazdelor a fost reuşit de Zalayeta (23). După acest succes, Internazionale Milano se menţine pe prima poziţie în clasament, cu 32 de puncte acumulate. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-25-2009, 04:16 PM
|
|||
|
|||
Cristi Chivu "a fost mâncat de viu de Dani Alves", notează presa italiană
Fundaşul român Cristian Chivu a fost criticat de presa italiană după partida pierdută cu FC Barcelona, scor 0-2, din Liga Campionilor, el fiind considerat unul dintre cei mai slabi oameni de pe teren.
"Dani Alves l-a mâncat de viu pe român. Brazilianul a putut fi oprit doar prin fault, una dintre intervenţii fiind şi sancţionată cu cartonaş galben. Chivu ar mai fi putut să îl prindă într-un fel pe Alves: să se suie pe un scuter. A fost prea slab pentru acest meci", a notat publicaţia Sportvai. La Repubblica l-a notat pe român cu nota 5, mai slabi decât el fiind consideraţi doar Thiago Motta şi Cambiasso, care au primit 4,5. Sursa citată menţionează că Andres Iniesta a mers mult înspre centrul terenului şi nu i-a făcut probleme lui Chivu, dar Dani Alves a fost un coşmar pentru internaţionalul român. Site-ul Tuttomercatoweb l-a notat pe Chivu cu nota 4 şi a spus despre el că a fost foarte dezorientat în partida cu FC Barcelona şi şi-a pus de multe ori colegii în dificultate: "Chivu i-a obligat pe ceilalţi jucători să facă o muncă dublă pentru a repara amneziile sale. Mai mult, românul a comis şi un fault de cartonaş galben şi va absenta în ultima partidă din Liga Campionilor, cu Rubin Kazan". Internazionale Milano, la care românul Cristian Chivu a fost integralist, a fost învinsă marţi, în deplasare, de FC Barcelona, scor 2-0, într-o partidă din etapa a 5-a a Grupei F a Ligii Campionilor. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-02-2009, 08:14 PM
|
|||
|
|||
Million Dollar Chivu
Căpitanul echipei naţionale e fotbalistul român în activitate cu cele mai mari venituri din publicitate.
În ultimul an, fundaşul lui Inter a făcut reclamă pentru nu mai puţin de şase companii, care i-au adus în cont încă un milion de euro pe lângă cele 3,5 milioane de euro salariu de la campioana Italiei. Nu numai băieţii răi ai fotbalului au parte de succes în afara gazonului. Imaginea de familist cuminte pe care şi-a construit-o Cristian Chivu de-a lungul carierei sale dă acum roade şi din punct de vedere financiar. Dacă la Inter, românul nu stă deloc rău cu banii, având un salariu anual de circa 3,5 milioane de Euro (care îl plasează într-un prim „11" al salariilor din Serie A şi pe primul loc între fotbaliştii români), acesta şi-a rotunjit în ultimul an veniturile cu încă un milion de euro doar din contractele de publicitate. Conform Forbes România, Chivu este imaginea a şase brand-uri prezente pe piaţa autohtonă: Bergenbier, Vodafone, Samsung, Mercedes - prin Casa Auto, Adidas şi Coca-Cola. La acestea se adaugă şi campania făcută de internaţional alegerilor parlamentare europene. În total, doar în 2009, reşiţeanul şi-a rotunjit veniturile cu circa un milion de euro, fiind întrecut la acest capitol doar de Gică Hagi, ale cărui încasări din publicitate au fost în acest an de două ori mai mari. Adi Mutu lua un milion de la Pepsi În general, un contract pentru un fotbalist de talia lui Chivu începe de la suma de 50.000 de euro şi poate urca până la câteva sute de mii. Acordul cu Pepsi îi aducea de exemplu lui Adrian Mutu circa 1 milion de euro anual înaine de "cazul cocaina". "Briliantul" rămâne în continuare fotbalistul român cu cel mai mare "lipici" la public, având şi cele mai multe contracte de sponsorizare. Adidas, Dolce&Gabanna, Gap, Mizuno, Cardinal Motors, Undici, Cotton Belt şi Perenna sunt mărcile pe care Mutu le reprezintă, dar atacantul Fiorentinei nu îl depăşeşte la bani pe colegul său de la naţională, Cristi Chivu. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-06-2009, 05:43 PM
|
|||
|
|||
Chivu a fost integralist la Inter în eşecul suferit pe terenul lui Juventus, scor 1-2
Căpitanul României, Cristian Chivu, a evoluat pe toată durata partidei pe care liderul la zi din Serie A, Inter Milano, a pierdut-o, sâmbătă, în deplasare, scor 1-2, cu Juventus Torino, în etapa a 15-a din campionatul italian, informează Corriere dello Sport.
Fundaşul tricolor în vârstă de 29 de ani a jucat în banda stîngă a apărării şi a fost criticat de o parte a presei sportive din Peninsulă pentru prestaţia sa. "Un Chivu care a jucat în nota echipei sale, adică mediocru spre slab. În defensivă a avut mai multe ezitări, iar în faza de atac nu a contat mai deloc", notează susa citată. În partida disputată la Torino, gazdele au deschis scorul în minutul 20, prin mijlocaşul brazilian Felipe Melo, pentru ca oaspeţii să egaleze graţie reuşitei lui Samuel Eto'o (26). Golul victoriei echipei pregătite de Ciro Ferrara a fost marcat de mijlocaşul Claudio Marchisio (58). Tehnicianul campioanei en-titre, Jose Mourinho, a fost trimis în tribune după ce Juventus a deschis scorul, din cauza prostelor la adresa centralului întâlnirii. În urma succesului de sâmbătă, gruparea torineză a acumulat 30 de puncte, rămâne pe locul 3 în clasament, la un punct în spatele lui AC Milan şi la 5 distanţă de liderul Inter. Tot sâmbătă, în runda a 15-a din Serie A, AC Milan a trecut pe teren propriu de Sampdoria, scor 3-0. Pentru formaţia antrenată de Leonardo au punctat Borriello (2), Seedorf (22) şi Pato (23). http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-14-2009, 04:07 PM
|
|||
|
|||
Atalanta-Inter 1-1 (Tiribocchi 81 / D. Milito 15). Cristian Chivu a fost integralist la oaspeţi.
http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-17-2009, 01:47 PM
|
|||
|
|||
Chivu a fost integralist la Inter în victoria cu Livorno din optimile Cupei, scor 1-0
Căpitanul naţionalei României, Cristian Chivu, a evoluat pe întreaga durată a partidei pe care Inter Milano a câştigat-o, miercuri seară, pe teren propriu, în faţa lui Livorno, scor 1-0, în optimile de finală ale Cupei Italiei, informează site-ul oficial al clubului.
Singura reuşită a întâlnirii i-a aparţinut mijlocaşului olandez Wesley Sneijder, în minutul 61. În urma acestei victorii, campioana en-titre din Serie A s-a calificat în sferturile Cupei Italiei, unde va întâlni pe câştigătoarea partidei dintre Napoli şi Juventus. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-20-2009, 11:08 PM
|
|||
|
|||
"Gospodina" Chivu
Cristi Chivu (29 de ani), fundaşul lui Inter Milano şi căpitanul naţionalei României, s-a apucat să promoveze activităţile casnice, precum spălatul rufelor. Cunoscutul fotbalist Cristi Chivu este cel mai căutat "tricolor" de agenţiile de publicitatetbalist ne îmbie, mai nou, să cumpărăm o maşină de spălat.
400.000 de euro din spoturi Marile bulevarde ale Bucureştiului au fost împânzite, de ceva vreme, de panouri publicitare din care zâmbeşte Cristi Chivu, căpitanul echipei naţionale. Contra unui onorariu anual de aproximativ 400.000 de euro, fundaşul lui Inter Milano îmbie trecătorii să cumpere o maşină de spălat "Diamond", produsă de Samsung. Cristi face, mai nou, reclamă la maşini de spălatTextul reclamei susţine că obiectul electrocasnic are un design modern şi oferă hainelor o îngrijire optimă, detalii care se potrivesc de minune cu înfăţişarea lui Chivu, care afişează o frizură în pas cu moda şi poartă o cămaşă casual de culoare albă, impecabil de curată. În schimb, nu la fel de inspirată este asocierea imaginii fotbalistului de 29 de ani cu afirmaţia conform căreia maşina de spălat are o fiabilitate mărită, în condiţiile în care Chivu a fost poreclit "Swarovski" tocmai din cauza accidentărilor care l-au obligat să absenteze destul de mult de pe gazon. Milionar din publicitate Cristi Chivu încasează, anual, peste un milion de euro din apariţiile în diferite reclame. Principalele contracte de publicitate ale fundaşului lui Inter Milano sunt cele cu Samsung şi cCristi Chivu nu se teme de ger (foto: http://www.inter.it)u Bergenbier, care îi plătesc câte 400.000 de euro. La acestea se adaugă înţelegerea pe care căpitanul echipei naţionale o are cu Adidas Europe, Casa Auto-Mercedes, Vodafone şi cu Coca-Cola. Cristi, nu ţi-e frig? Cristi Chivu a fost singurul jucător al lui Inter Milano care a apărut la antrenamentul de ieri echipat în şort, deşi termometrul indica -3°C! Românul a păşit zâmbitor pe terenul de antrenament acoperit de zăpadă din cantonamentul de la Appiano Gentile, apărându-se contra frigului pătrunzător doar cu ajutorul unui fes, cu o bluză cu mânecă lungă şi cu o pereche de mănuşi. Pantalonii scurţi l-au scos în evidenţă pe Chivu, pentru că ceilalţi elevi ai lui Jose Mourinho s-au înfofolit serios http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-21-2009, 12:34 PM
|
|||
|
|||
Chivu a lipsit de la Inter Milano în ultima etapă
Echipa Internazionale Milano, de la care a lipsit fundaşul Cristian Chivu, accidentat, a învins, ieri, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), formaţia Lazio Roma, într-un meci din etapa a XVII-a a campionatului italian.
La echipa Lazio Roma, fundaşul Ştefan Radu a jucat ca titular şi a luat un cartonaş galben. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Eto'o, în minutul 14. Meciurile Bologna - Atalanta Bergamo şi AC Fiorentina - AC Milan, care erau programate sâmbătă, şi întâlnirile Udinese - Cagliari şi Genoa - Bari, care urmau să se joace duminică, au fost amânate din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. În clasament conduce Internazionale Milano, cu 39 de puncte, fiind urmată de AC Milan, cu 31 de puncte şi un joc mai puţin disputat, şi Juventus Torino, cu 30 de puncte. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-21-2009, 07:35 PM
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 12-21-2009 07:35 PM de Sebi Raducu.)
|
|||
|
|||
Cristi Chivu: "Un 2010 mai bun al «naţionalei»"
E al doilea premiu de Fotbalistul Anului din cariera sa, după cel acordat de cititori, jurnalişti, antrenori, căpitani şi preşedinţi în 2002. Astfel, Chivu intră în rîndul celor 10 fotbalişti români din întreaga istorie care au cîştigat de cel puţin două ori premiul legendar al Gazetei!
Căpitanul Cristi Chivu vorbeşte despre anul "tricolorilor" şi povestea lui la Inter. El spune şi cum vede viitorul echipei naţionale. - Cristi, cum a fost anul 2009 pentru tine? - A avut de toate. Şi bune, şi rele. Printre cele bune ar fi cîştigarea campionatului cu Inter. Apoi faptul că am făcut cîteva meciuri bune şi la echipa de club, şi la "naţională". Şi, nu în ultimul rînd, sînt foarte mulţumit că anul ăsta am fost mult mai sănătos decît în alţii. Îmi doresc să fie din ce în ce mai bine din punctul ăsta de vedere. - Vorbeai despre bune şi rele. Care au fost cele mai rele? - Păi, în primul rînd eşecul cu echipa naţională. Apoi au fost şi cîteva meciuri în care am avut evoluţii mai slabe la club. Şi, bineînţeles, Supercupa pierdută cu Inter. - La echipa naţională a fost chiar un eşec pe linie. - Da. S-a ratat încă o calificare. Sîntem supăraţi pentru asta, dar eu, unul, sînt şi realist. Campania aia a început prost şi s-a terminat şi mai prost. - La ce te referi? - La faptul că pentru mine a fost un şoc să pierdem cu Lituania acasă. Eu zic că de acolo a început declinul. S-a văzut clar cum sîrbii, uşor, uşor, ne-au luat faţa. Au căpătat încredere în ei şi la finalul campaniei au terminat pe primul loc. E simplu: ne-au lipsit încrederea şi un început bun. "Am jucat cu frica de rezultat!" - Eu cred că se puteau recupera punctele pierdute. - Greu. Pentru că, aşa cum am spus, ne-a lipsit încrederea. Şi mai e ceva: noi la fiecare meci intram cu o mare frică de un rezultat slab. Şi asta ne-a măcinat. - E Lucescu omul care să ducă echipa naţională la următorul turneu final? - Un lucru pot să vă spun clar, şi anume că noi vom munci alături de el pentru asta. Dar eu nu sînt Mafalda să spun că ajungem sigur la CE! Urmează o tragere la sorţi, vom vedea, în primul rînd, ce va fi acolo. Eu spun că Răzvan Lucescu are capacitatea să ne pregătească. Avem un antrenor cu alte idei, cu o altă filozofie şi cu alte modalităţi de lucru cu jucătorii. "Urziceniul, o echipă echilibrată" - Cum ţi s-a părut Unirea Urziceni în sezonul ăsta de Champions League? - Foarte bună. Din ce am văzut pe rezumate şi din ce am citit prin ziare. Foarte bună! Asta spre ghinionul meu, în sensul că jucam şi eu la aceeaşi oră cu ei. Mi s-a părut o echipă echilibrată, cu oameni care sînt dispuşi să alerge pînă la epuizare. - Echipele din Europa League? - Păi, dacă nu mai e nici una acolo despre ce am mai putea vorbi? N-are rost. Acum nu-mi dau seama nici cîţi bani s-au mai băgat în ultimul an în fotbalul din România. "Am acasă două fete pe care le iubesc şi multă linişte" - Se poate spune că eşti un fotbalist împlinit? - Cred că mai corect spus e că sînt un om împlinit. Sînt tată şi sînt fericit cu viaţa mea. Sînt foarte norocos pentru că pot să fac exact ceea ce îmi place, adică să joc fotbal. Ca tată şi soţ am acasă multă linişte şi două fete care mă iubesc şi pe care le iubesc enorm. - La 33 de ani vei încheia contractul cu Inter. - Voi încerca să mai joc. Şi nu mă întreba ce voi face după ce mă las de fotbal! Pentru că nu ştiu. Nu mă gîndesc niciodată la ce voi face atunci. Planuri pe termen lung nu-mi fac de fel. Viaţa m-a învăţat să fiu aşa. "Doar publicul ne judecă!" - Meriţi premiul oferit de Gazeta Sporturilor? - V-am spus că anul ăsta a fost şi cu bune, şi cu rele. Dacă oamenii au considerat că eu merit titlul ăsta, le mulţumesc din tot sufletul! Pînă la urmă, doar publicul ne judecă. - Ai mai cîştigat o dată trofeul. Era în anul 2002 cu tine căpitanul lui Ajax. Nu cred că echipa a influenţat în vreun fel lucrul ăsta. Eu am fost cu sufletul şi am dat tot ceea ce am putut şi la Reşiţa, şi la Craiova, şi la Ajax, şi la Roma, şi la Inter. - Ai un mesaj pentru cititorii ziarului? - Da! Le mulţumesc pentru faptul că după 7 ani m-au văzut din nou cel mai bun fotbalist român. Probabil că sînt aceiaşi oameni care cunosc foarte bine fotbalul. Le mulţumesc foarte mult pentru titlul pe care mi l-au acordat, mai ales că evoluţiile unui fundaş ies mai puţin în evidenţă faţă de cele ale unui atacant. Vă mulţumesc! http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
3 Musafir(i)
3 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut