Chestionar: Ce va câştiga Barcelona in 2009-2010? Acest chestionar este închis. |
|||
Primera | 2 | 33.33% | |
Primera + UCL | 2 | 33.33% | |
UCL | 0 | 0% | |
Niciuna dintre ele | 2 | 33.33% | |
Total | 6 voturi | 100% |
* Aţi votat pentru acest element. | [Arată rezultate] |
FC Barcelona
12-20-2009, 05:58 PM
|
|||
|
|||
RE: FC Barcelona
Messi a fost înjurat de fanii argentinieni după finala Campionatului Mondial al Cluburilor
Argentinianul Lionel Messi nu mai este iubit ca pe vremuri în ţara sa natală. După ce a cîştigat Campionatul Mondial al Cluburilor alături de Barcelona, învingînd pe Estudiantes, scor 21, Messi a intrat în colimatorul fanilor.
În La Plata, zeci de suporteri au ieşit în stradă pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de evoluţiile sale din ultima vreme la echipa naţională, aceştia reproşîndu-i lipsa de devotament şi meciurile excelente făcute la Barcelona. Fanii au scandat pe străzi: "Messi nu este Argentina" şi "Messi, joacă aşa şi la Mondial". Aceştia au lăsat şi cîteva mesaje insultătoare la adresa argentinianului pe pereţii clădirilor din oraş. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-22-2009, 09:13 AM
|
|||
|
|||
Messi a fost desemnat de FIFA cel mai bun fotbalist al anului 2009
Atacantul argentinian al formaţiei FC Barcelona, Lionel Messi, a fost desemnat de Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) drept cel mai bun fotbalist din lume în anul 2009 şi a primit premiul "FIFA World Player" în cadrul unei gale care a avut loc luni seară la Zurich.
"Vreau să le mulţumesc celor care m-au votat. Este o mare onoare pentru mine şi mă bucur că am câştigat. A fost un an magnific pentru Barcelona, pentru colegii mei şi pentru mine", a declarat Lionel Messi după ce a primit premiul, acesta fiind înmânat de preşedinţii FIFA şi UEFA, Sepp Blatter, respectiv Michel Platini. Argentinianul Lionel Messi, în vârstă de 22 de ani, evoluează la FC Barcelona din 2004, după ce din anul 2000 a jucat la echipa de tineret a clubului spaniol. Are în palmares 3 tituri de campion, o Cupă a Spaniei, 3 Supercupe ale Spaniei, două Ligi ale Campionilor, Supercupa Europei, CM al cluburilor. Cel mai bun fotbalist al anului a fost ales în urma voturilor acordate de selecţionerii şi căpitanii echipelor naţionale. Ceilalţi nominalizaţi au fost spaniolii Andres Iniesta şi Xavi, brazilianul Kaka şi portughezul Cristiano Ronaldo. Cea mai bună fotbalistă a anului 2009 a fost desemnată brazilianca Marta, pentru al patrulea an consecutiv. Forul mondial şi Federaţia Internaţională a Fotbaliştilor Profesionişti au anunţat şi echipa anului (FIFA/FIFPro World XI), aceasta fiind aleasă pe baza voturilor a 50.000 de fotbalişti profesionişti. Echipa anului are următoarea componenţă: Iker Casillas - John Terry, Nemanja Vidic, Patrice Evra, Dani Alves - Xavi, Andres Iniesta, Steven Gerrard - Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Fernando Torres. Fiecare dintre câştigători a fost prezent pe scenă şi a primit un trofeu. În cadrul galei a fost acordat şi premiul Puşkaş, pentru cel mai frumos gol al anului, câştigătorul fiind Cristiano Ronaldo, pentru reuşita din meciul cu FC Porto, din Liga Campionilor. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-22-2009, 03:19 PM
|
|||
|
|||
"Vreau să-mi imaginez viitorul Barcelonei cu Guardiola!"
Preşedintele FC Barcelona, Joan Laporta, a declarat, luni, că este important ca antrenorul echipei, Josep Guardiola, "să aibă timp de gândire" pentru a lua o decizie privind prelungirea contractului său, care expiră în iunie 2010.
"Este important ca el să aibă timp de gândire şi să ia o decizie şi să fie convins că a făcut alegerea bună. Vreau să-mi imaginez viitorul echipei FC Barcelona cu Guardiola", a declarat Laporta la postul de radioa RAC1. Laporta, al cărui mandat de preşedinte expiră de asemenea în 2010, a declarat că prelungirea contractului lui Guardiola nu depinde de cine va fi noul preşedinte al clubului. Josep Guardiola, în vârstă de 38 de ani, a fost numit antrenor la FC Barcelona în mai 2008 şi a câştigat toate competiţiile la care a participat cu formaţia catalană: Cupa Spaniei, campionatul, Liga Campionilor, Supercupa Spaniei, Supercupa Europei şi Campionatul Mondial al cluburilor. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-24-2009, 04:00 PM
|
|||
|
|||
Jucătorul Barcelonei, Suarez Jeffren, va fi indisponibil între 4 şi 5 săptămîni
Atacantul echipei FC Barcelona, Suarez Jeffren, va fi indisponibil între 4 şi 5 săptămîni, după ce s-a accidentat luni într-un meci amical cu formaţia Kazma Sporting (Kuweit), scor 1-1.
Jeffren, în vîrstă de 21 de ani, a suferit o ruptură musculară la piciorul drept, au anunţat, marţi, pe site-ul oficial, oficialii clubului catalan. Potrivit presei spaniole, FC Barcelona a primit aproximativ 2 milioane de euro pentru a juca în Kuweit, în faţa a 20.000 de spectatori. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-24-2009, 04:00 PM
|
|||
|
|||
Laporta: "Guardiola are nevoie de timp de gîndire"
Preşedintele FC Barcelona, Joan Laporta, a declarat luni că este important ca antrenorul echipei, Josep Guardiola, "să aibă timp de gîndire" pentru a lua o decizie privind prelungirea contractului său, care expiră în iunie 2010. "Este important ca el să aibă timp de gîndire şi să ia o decizie şi să fie convins că a făcut alegerea bună. Vreau să-mi imaginez viitorul echipei FC Barcelona cu Guardiola", a declarat Laporta la postul de radio RAC1.
Laporta, al cărui mandat de preşedinte expiră de asemenea în 2010, a declarat că prelungirea contractului lui Guardiola nu depinde de cine va fi noul preşedinte al clubului. Josep Guardiola, în vîrstă de 38 de ani, a fost numit antrenor la FC Barcelona în mai 2008 şi a cîştigat toate competiţiile la care a participat cu formaţia catalană: Cupa Spaniei, campionatul, Liga Campionilor, Supercupa Spaniei, Supercupa Europei şi Campionatul Mondial al cluburilor. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-27-2009, 12:19 PM
|
|||
|
|||
Gică Popescu: "I-am surprins pe fanii Barcelonei învăţînd catalana"
Gică Popescu a povestit în interviul acordat GSP TV un moment inedit, petrecut în 1997, cînd Barcelona a cîştigat Cupa Cupelor şi Cupa Spaniei. La festivitatea care a urmat cîştigării celor două trofee, căpitanul echipei, Gică Popescu, a ţinut un discurs în limba catalană, surprinzînd pe toată lumea.
"În ultimele luni de zile petrecute la Barcelona învăţam catalana, făceam cursuri de catalană pentru că ştiam cît de important este să vorbeşti catalana în Barcelona. Trebuie să faci anumite chestiuni politice cînd reprezinţi un club atît de important şi cînd eşti căpitanul unei echipe ca Barcelona. Trebuia să fac ceva pentru ca lumea să rămînă cu gura căscată. Şi mi-am zis să învăţ catalana", a povestit Gică Popescu. "În momentul cînd am cîştigat Cupa Cupelor şi Cupa Spaniei am gîndit că lucrul cu care pot să-i surprind este să ţin discursul de capitan de echipa in catalană. Şi acum cînd merg la Barcelona mă opreşte lumea pe stradă şi-mi spune de acel speach, ce bine am vorbit atunci în balconul de la Primărie, în catalană", şi-a amintit Gică Popescu în interviul difuzat astăzi de GSP TV. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-27-2009, 05:48 PM
|
|||
|
|||
Mourinho crede că Guardiola va rămâne pe viaţă la Barca!
Jose Mourinho se declară fan Pep Guardiola. Chiar dacă tehnicianul Barcelona ezită să-şi prelugească înţelegerea, Mourinho e sigur că Guardiola va rămâne mulţin ani în capitala Cataluniei. "Mă aştept ca Guardiola să rămână pentru totdeauna antrenorul Barcelonei. Pep este foarte bine adaptat la ceea ce înseamnă cultura Barcelonei şi cu siguranţă este cel mai bun antrenor pentru această echipă".
Însă declaraţiile portughezului ar putea face parte dintr-o strategie. Cei doi sunt favoriţi pentru preluarea postului de manager la Manchester United, după ce Sir Alex Ferguson se va retrage. Iar dacă Pep Guardiola ar semna contractul cu catalanii, drumul lui Mourinho spre Manchester s-ar netezi considerabil. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-28-2009, 06:15 PM
|
|||
|
|||
Camp Nou devine neîncăpător pentru fanii Barcelonei
Dacă în România numărul spectatorilor care asistă la partidele din Liga I este din ce în ce mai mic de la etapă la etapă, nu acelaşi lucru se întîmplă şi pe Camp Nou, arena celei mai bune echipe a lumii, FC Barcelona.
Din contră, stadionul catalanilor pare a deveni neîncăpător pentru fanii care vin în număr tot mai mare să-i vadă live pe Messi şi compania chiar şi la partidele cu echipe mai modeste din Primera Division. Un studiu efectuat de cotidianul Sport a relevat faptul că asistenţa din acest sezon la meciurile Barcelonei s-a mărit cu aproximativ 14.500 de persoane faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, şi media de spectatori a crescut de la 65.088 la 79.561, adică exact cît ar aduna, pline ochi, stadioanele Politehnicii Timişoara, Universităţii Craiova al Stelei şi al CFR-ului la un loc. În Liga I, cea mai urmărită formaţie pe teren propriu este Poli Timişoara (13.804 spectatori), urmată de Steaua (12.318) şi Universitatea Craiova (10.794). Cifrele sînt valabile pentru întreg sezonul 2008-2009. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-30-2009, 07:00 PM
|
|||
|
|||
Xavi a jucat în 76 de meciuri în 2009
Mijlocaşul lui FC Barcelona încheie anul 2009 cu un record personal demn de invidia oricărui jucător profesionist: a adunat 76 de meciuri pentru echipa sa de club, naţionala Spaniei şi cea a Cataluniei.
Din cele aproape 80 de partide, amicale şi oficiale, Xavi nu a părăsit terenul învins decât în patru: cu Espanyol (1-2) şi Atletico Madrid (3-4) în Primera, precum şi cu Rubin (1-2) în Liga Campionilor şi cu Statele Unite (0-1) în semifinalele Cupei Confederaţiilor. De la Barcelona, doar fundaşii Gerard Pique, cu 70 de meciuri, şi Daniel Alves, cu 69, se apropie de Xavi în topul celor mai utilizaţi jucători în 2009. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-30-2009, 09:11 PM
|
|||
|
|||
Barcelona, depășită doar de gripa A, în opinia copiilor catalani
Moartea lui Michael Jackson, criza economică și cazul "Millet-Palau de la Musica", au fost alte nominalizări care au adunat voturi.
Pentru copiii catalani, cu vârsta cuprinsă între 7-12 ani, cel mai important eveniment al anului 2009 a fost răspândirea virusului gripei A, anunță ziarul "Sport", citând un studiu efectuat de agenția "Oh la lá! Comunicació". Datele studiului arată că 29% din copiii din Catalunya au fost impresionați de noul virus mortal. Atât felete cât și băieții din această categorie de vârstă sunt de părere că al doilea eveniment important al acestui an a fost câștigarea celor șase trofee, de către echipa locală de fotbal, FC Barcelona (21%). Nici moartea lui Michael Jackson (17%), nici criza economică (13%) și nici cazul "Millet-Palau de la Musica" (7%) nu i-a impresionat mai mult decât succesele obținute de formația pregătită de Pep Guardiola. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
8 Musafir(i)
8 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut