Chestionar: Va reuşi Timişoara să treacă de grupe?
Da
Nu
[Arată rezultate]
Notă: Acesta este un chestionar public, alţi utilizatori vor putea vedea ce aţi votat.
Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 1 voturi - 5 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grupa A (Grupa Timişoarei): Ajax, Anderlecht, Dinamo Zagreb, FC Timisoara
12-01-2009, 12:26 PM
RE: Grupa A (Grupa Timişoarei): Ajax, Anderlecht, Dinamo Zagreb, FC Timisoara
Joi, 17 decembrie:

DINAMO ZAGREB - FC TIMIŞOARA (Grupa A)

Arbitri: Carlos Velasco Carballo - Roberto Alonso Fernandez, Enrique Andres Samper - Antonio Rubinos Perez, David Fernandez Borbalan (toţi din Spania).

Carballo (38 de ani) a oficiat la meciul România-Ţara Galilor, scor 0-3, din preliminariile CE de tineret 2009, precum şi la jocul Steaua-Dinamo, scor 1-1, din ediţia trecută de campionat.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
12-01-2009, 09:44 PM
Martin Jol: "Avem nevoie de puncte şi de aceea nu voi menaja niciun jucător"

Antrenorul lui Ajax Amsterdam, Martin Jol, a declarat, marţi, că va trata foarte serios meciul cu FC Timişoara şi va introduce formaţia de bază, deoarece echipa sa nu are voie să piardă pentru a se califica în primăvara europeană.

"Cu Dinamo Zagreb am jucat cu stadionul gol, dar la Timişoara va fi arena plină şi e clar că vom avea un meci greu. Sperăm să jucăm cât mai repede în Liga Campionilor, chiar dacă în acest an am avut performanţe mai slabe şi jucăm doar în Liga Europa. Nu voi introduce rezervele, vom evolua cu cei mai puternici jucători, nu voi menaja pe nimeni. Ne trebuie puncte şi de aceea vor juca cei mai buni", a spus Jol.

Tehnicianul s-a referit şi la situaţia lui George Ogăraru, cel care a prins foarte rar lotul lui Ajax în acest sezon: "El este un jucător foarte bun, e unul dintre cei mai buni din Europa pe postul lui, dar a avut ghinion în ultima perioadă".

Partida FC Timişoara-Ajax Amsterdam, din etapa a 5-a a Grupei A a Ligii Europa, se va disputa miercuri, de la ora 22:05, pe stadionul Dan Păltinişanu. Bănăţenii mai au şanse infime de calificare după ce au adunat doar două puncte, în timp ce "lăncierii" au nevoie doar de un rezultat de egalitate pentru a ajunge în 16-imile competiţiei.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
12-01-2009, 09:45 PM
Pantelic: "Echipa e în formă bună, vrem să învingem, pentru că suntem Ajax"

Atacantul sârb Marko Pantelic este de părere că Ajax trebuie să învingă pe Bega, deoarece tradiţia şi valoarea superioară a lotului batav impune acest lucru: "Echipa e în formă bună, vrem să învingem, pentru că suntem Ajax. Nu va fi vorba de un simplu meci, ci unul pentru puncte. Vrem să mergem în faza următoare a Ligii Europa. Nu contează că joc în Europa de Est şi că sunt la două ore de casă, important este să evoluez cât mai bine".

Partida FC Timişoara-Ajax Amsterdam, din etapa a 5-a a Grupei A a Ligii Europa, se va disputa miercuri, de la ora 22:05, pe stadionul Dan Păltinişanu. Bănăţenii mai au şanse infime de calificare după ce au adunat doar două puncte, în timp ce "lăncierii" au nevoie doar de un rezultat de egalitate pentru a ajunge în 16-imile competiţiei.

12-01-2009, 10:33 PM
"Sunt fericit că sunt în România de 1 decembrie"

George Ogăraru a ajuns astăzi la prânz în Timişoiara, împreună cu delegaţia echipei Ajax Amsterdam şi s-a declarat mulţumit de faptul că a ajuns pe pământ românesc de ziua naţională.

"Pentru mine este foarte bine să fiu aici, mai ales că este o zi foarte importantă pentru mine, ziua de 1 decembrie", a mărturisit fundaşul român, care a mai spus că Ajax nu se mulţumeşte cu egalul în meciul de mâine, chiar dacă un singur punct i-ar asigura calificarea: "Nu cred că se va juca la 0-0 sau la egal. Ajax este obişnuită să câştige orice meci sau să joace la victorie. Poli este o echipă puternică şi de acest lucru ne-am convins şi noi, mai ales că pe Amsterdam ArenA a făcut 0-0".

Ogăraru a fost spionul olandezilor în special înainte de meciul lui Poli de la Asterdam, însă crede că "lăncierii" nu aveau mare nevoie de informaţiile sale.

"Au un sistem foarte bine organizat şi au urmărit foarte multe partide ale lui Poli şi din campionat şi din cupele europene, aşa că sunt foarte bine informaţi. I-am informat despre istoria clubului, dar despre felul în care joacă s-au informat singuri. Referitor la istorie, le-am spus că ar trebui să se gândească la domnul Kovacs, care i-a ajutat foarte mult, iar restul lucrurilor pe care le-am spus rămân între mine şi ei", a declarat fundaşul lui Ajax, care nu exclude o revenire în viitor la echipa naţională: "Pe viitor îmi doresc să ajung la echipa naţională. Am vorbit cu Răzvan şi rămâne să vedem ce se va întâmpla pe viitor. Deocamdată e clar că nu pot veni la naţională, pentru că nu am prea jucat. Sper ca pe viitor acest lucru să se schimbe şi să fiu alături de tricolori".

12-02-2009, 05:22 PM
Ogăraru: "Am venit să batem!"

Fundaşul lui Ajax spune că olandezii nu concep alt rezultat decât victoria. Marginalizat de antrenorul Martin Jol, George Ogăraru a prins, surprinzător, lotul pentru partida de la Timişoara. Astfel, a ajuns în ţară de Ziua Naţională.

Ogăraru a jucat în acest sezon doar pentru echipa a doua a lui Ajax. Totuşi, întâlnirea din această seară cu Timişoara a fost de bun augur pentru fostul internaţional.

Probabil sensibilizat şi de faptul că echipa sa va întâlni o formaţie din România, antrenorul Martin Jol l-a inclus pe "Ogă" în lotul deplasat în Banat. Dincolo de faptul că a ajuns la prima echipă, fundaşul a avut şi un motiv suplimentar să se bucure de "excursia" oferită de club. "Pentru mine este foarte bine că am venit la Timişoara, mai ales că este 1 Decembrie, o zi foarte importantă pentru mine", a spus fotbalistul după sosirea în Banat.

Chiar dacă în cel mai bun caz va bifa doar câteva minute diseară, Ogăraru a ameninţat echipa lui Sabău: "Ajax n-a venit la Timişoara pentru un egal fiindcă este obişnuită să câştige orice meci". Fostul stelist a jucat rolul unui ghid pentru coechipierii săi. "Le-am spus despre istoria Timişoarei. Le-am zis că ar trebui să se gândească la domnul Kovacs, care i-a ajutat foarte mult. În rest, ştiau şi ei că Timişoara este un adversar puternic. S-au convins de asta după ce meciul de pe Amsterdam ArenA s-a terminat 0-0", a spus românul.

Visează la naţională
Chiar dacă de o bună bucată de vreme nu mai joacă la echipa de club, George Ogăraru nu a renunţat la prima reprezentativă. "Pe viitor îmi doresc să ajung la echipa naţională. Am vorbit cu Răzvan (n.r. - Lucescu) şi rămâne să vedem ce se va întâmpla. Deocamdată e clar că nu pot veni pentru că nu prea joc. Sper ca pe viitor să fiu alături de tricolori", a încheiat fotbalistul care a adunat 11 selecţii la naţională.

Cum se poate califica timişoara

Echipa de pe Bega are nevoie de maximum de puncte în ultimele două meciuri. Mai mult, pentru ca minunea să se înfăptuiască pentru bănăţeni, Ajax trebuie să piardă ambele partide rămase! La egalitate de puncte cu olandezii, românii se vor califica, având avantajul rezultatelor directe.

12-02-2009, 05:23 PM
Presa olandeză: "Ajax joacă în România lui Tarzan"

Publicaţia De Telegraaf a titrat înaintea meciului cu FC Timişoara din grupa A a Ligii Europa că Ajax Amsterdam joacă în România lui Tarzan şi are nevoie de un punct în ultimele două jocurile pentru a merge în primăvara europeană.

"Situată în vestul României, Timişoara e locul naşterii antrenorului Ştefan Covaci, fost tehnician al lui Ajax. Tot aici a văzut lumina zilei şi fostul înotător şi actor Johnny Weismuller, interpret al personajului Tarzan. Un punct din România, de atât are nevoie Ajax. E nevoie de un punct în ultimele două jocuri pentru a ierna în Europa League", a scris De Telegraaf, care prezintă şi echipa probabilă a olandezilor: Stekelenburg- Silva, Alderweireld, Vertonghen, Van der Wiel - De Zeeuw, Aissati, Enoh - Suarez, Pantelici, Sulejmani.

Publicația Het Parool a scris că "Ajax poate ieși din iarna europeană" dacă obţine cel puţin o remiză la Timişoara.

Elf Voetbal a notat că "Ajax e aproape de primăvara Ligii Europa". "Ajax poate rezolva totul în România. După acel 0-0 cu Timişoara de la Amsterdam, Ajax a dat în campionat un adevărat recital de goluri, un bombardament la poartă. Pentru Timişoara, e totul sau nimic. Ajax rămâne vigilentă, românii pot fi distrugători pe contraatac, vezi experienţa trăită de Şahtior Doneţk", a comentat sursa citată.

Meciul FC Timişoara - Ajax Amsterdam, din etapa a cincea a grupei A a Ligii Europa are loc în această seară, de la ora 22.05, şi va fi transmis de Sport.ro

12-02-2009, 05:26 PM
"E minunat să fiu acasă!"

George Ogăraru s-a declarat mulţumit de faptul că se află pe pământ românesc de ziua naţională a țării noastre. "Pentru mine este minunat să fiu aici, mai ales că este o zi foarte importantă pentru mine, ziua de 1 Decembrie", a mărturisit fundaşul român.

Românul lui Ajax îşi doreşte ca Poli să nu obţină niciun punct, chiar dacă Ajax s-ar califica mai departe şi cu un egal. "Ajax este obişnuită să câştige orice meci şi să joace la victorie. Poli este o echipă puternică şi de acest lucru ne-am convins şi noi, mai ales că pe «Amsterdam ArenA» a fost 0-0".

Ogăraru a fost spionul olandezilor înainte de meciul lui Poli de la Asterdam, însă el crede că "lăncierii" nu aveau mare nevoie de informaţiile sale. "Au un sistem foarte bine organizat şi au urmărit foarte multe partide ale lui Poli şi din campionat, şi din cupele europene, aşa că sunt foarte bine informaţi. Le-am povestit istoria clubului, dar despre felul în care joacă Timişoara s-au informat singuri. Referitor la istorie, le-am spus că ar trebui să se gândească la domnul Ştevan Covaci, care i-a ajutat foarte mult", a declarat fundaşul lui Ajax.

12-03-2009, 05:57 PM
Anderlecht Bruxelles-Dinamo Zagreb 0-1, în Grupa A

Vicecampioana Belgiei, Anderlecht Bruxelles, a pierdut, miercuri, pe teren propriu, scor 0-1, în faţa campioanei Croaţiei, Dinamo Zagreb, într-un meci contând pentru etapa a 5-a din Grupa A a Ligii Europa, din care face parte şi FC Timişoara, informează site-ul UEFA.

Unicul gol al jocului a fost marcat de atacantul Miroslav Slepicka (57).

Anderlecht: Proto - Gillet, Juhasz, Mazuch, Deschacht (Kouyate 85) - Legear (M. Suarez 68), Sare (De Sutter 72), Biglia, Van Damme - Boussoufa, Lukaku. Antrenor: Ariel Jacobs.

Dinamo Zagreb: Butina - Etto, R. Kovac, Lovren, Ibanez - Vrdoljak, Badelj - Tomecak (Chago 90+2), Sammir (Barbaric 81), Mandzukic - Slepicka (Papadopoulos 66). Antrenor: Krunoslav Jurcic.

În urma acestui rezultat, formaţia croată a acumulat 6 puncte şi s-a apropiat la două puncte de gruparea belgiană, care ocupă locul 2 în clasament.

În cealaltă partidă a grupei, FC Timişoara a fost învinsă pe teren propriu de Ajax Amsterdam cu scorul de 2-1 şi a ratat orice şansă de a se mai califica în 16-imile Ligii Europa.

Clasament: 1. Ajax 11p (calificată), 2. Anderlecht 8p, 3. Dinamo 6p, 4. FC Timişoara 2p.

Următoarea etapă se va disputa la data de 17 decembrie şi programează întâlnirile Dinamo Zagreb-FC Timişoara şi Ajax-Anderlecht.

12-03-2009, 06:33 PM
Martin Jol: "Am dominat meciul fără probleme şi ne-am atins scopul"

Antrenorul echipei Ajax Amsterdam, Martin Jol, a declarat, miercuri, după jocul cu FC Timişoara, scor 2-1, că formaţia sa a meritat victoria şi cel mai mult contează că olandezii au reuşit să se califice în 16-imile Ligii Europa.

"Ne-am atins scopul şi exceptând primele minute ale meciului nu am făcut greşeli. După egalare, am dominat meciul fără probleme. Îmi pare rău de accidentarea lui Emanuelson, dar contează rezultatul final. Nu se poate spune că echipa românească e cea mai slabă din grupă, dar în această seară am câştigat noi şi respectăm România", a spus Jol.

Întrebat de ce nu l-a folosit şi pe românul George Ogăraru, Jol a răspuns sec: "Am venit aici să câştigăm, nu să ne jucăm. Dacă jucăm un amical altă dată cu FC Timişoara, atunci o să îl bag".

Echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău a fost învinsă, miercuri, pe teren propriu, de Ajax Amsterdam, scor 2-1, într-o partidă din Grupa A a Ligii Europa în care bănăţenii au avut doi oameni eliminaţi, iar batavii au ratat două lovituri de la 11 metri, prin Suarez.

În celălalt joc al Grupei A, Dinamo Zagreb a trecut, în deplasare, de Anderlecht Bruxelles, scor 1-0, prin golul marcat de Slepicka. După disputarea a cinci etape, clasamentul grupei arată astfel: 1. Ajax 11p (calificată), 2. Anderlecht 8p, 3. Dinamo Zagreb 6p, 4. FC Timişoara 2p.

12-17-2009, 09:06 PM
"Ne vor lipsi fanii! Cu ei alături am fi băgat Timişoara în corzi!"

Antrenorul Krunoslav Jurcic (Dinamo Zagreb) a declarat că echipa sa va juca pe cartea atacului în meciul de joi cu FC Timişoara din grupa A a Ligii Europa şi se teme de starea gazonului la ora jocului, informează cotidianul croat Vecernji List.

"E un meci important, dar nu istoric sau crucial. Vrem să câştigăm, să luăm cele trei puncte, apoi vom vedea dacă acest lucru va fi suficient pentru a trece de grupe. Nu e niciun secret, veți vedea o echipă Dinamo ofensivă. Păcat că vom juca în condiții neprielnice, ne vor lipsi fanii, cu ei alături am fi pus Timişoara în corzi. Oricum, îi vom simţi aproape sufleteşte. Deşi se simte oboseala de final de sezon, jucătorii s-au pregătit foarte bine", a spus Jurcic.

Tehnicianul croat se teme de starea gazonului. "Ar fi bine să îngheţe, acum e şi mai rău, se afundă piciorul în noroi. Ar fi mai uşor să jucăm pe un teren îngheţat. Timişoarei îi vor lipsi doi jucători importanți, portarul şi un fundaş. Vor fi probabil doi-trei jucători noi şi ne aşteptăm să joace tot ofensiv. Noi vom juca agresiv, pe atac", a comentat el.

FC Timișoara a ajuns miercuri la Zagreb, iar jucătorii timişorenii se gândesc la revanșă după înfrângerea cu 0-3 suferită pe stadionul Dan Păltinișanu. "Am venit să încheiem misiunea în Europa League, vom face tot ce putem. Ne amintim de înfrângerea grea de la Timişoara. Dinamo e o echipă bună, dar şi noi avem jucători valoroşi. Atunci am prins o zi proastă", a spus atacantul costarican Winston Parks.

Căpitanul Dan Alexa a menționat că partida de la Zagreb este importantă pentru tinerii jucători ai Timişoarei: "Vom câştiga experienţă în cupele europene, plus că luptăm pentru a strânge puncte pentru România. Înainte de startul grupelor am spus că Dinamo Zagreb e cea mai puternică echipă din grupă".

Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
3 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut