Grupa A (Grupa Timişoarei): Ajax, Anderlecht, Dinamo Zagreb, FC Timisoara
09-28-2009, 04:25 PM
|
|||
|
|||
RE: Grupa A (Grupa Timişoarei): Ajax, Anderlecht, Dinamo Zagreb, FC Timisoara
Oficialii croaţi consideră că meciul cu FC Timişoara este unul cu grad de risc ridicat
Oficialii clubului Dinamo Zagreb susţin că meciul de joi cu FC Timişoara, din Liga Europa, este unul cu grad de risc ridicat pentru fani din cauza faptului că Banatul este populat de foarte mulţi sârbi şi ar putea apărea incidente între cele două părţi, informează presa din Croaţia.
"Trebuie să fim atenţi la meci în ceea ce priveşte partea organizatorică. În Timişoara locuiesc foarte mulţi sârbi şi vă daţi seama că oricând se poate găsi un motiv care să îi provoace. Partida este una cu grad de risc ridicat. Se pare că numărul fanilor care ne vor încuraja va fi de la 500 la 1.000, fiecare bilet urmând să coste 8 euro", a spus directorul sportiv Damir Vrbanovic. Presa din Zagreb îi atenţionează pe fanii lui Dinamo să nu meargă la Timişoara cu maşinile personale deoarece sârbii din Banat, fani ai lui Steaua Roşie sau Partizan, ar putea să îi atace şi să le provoace daune, dar şi din cauza faptului că poliţiştii români "încearcă prin toate mijloacele să găsească o neregulă pentru a te amenda. Dar dacă le plăteşti o sumă de cinci ori mai mică, pot scăpa fără amendă. Deşi România este în Uniunea Europeană, unele obiceiuri au rămas la fel". Partida FC Timişoara-Dinamo Zagreb, din Grupa A a Ligii Europa, se va disputa joi, la ora 22:00, pe stadionul Dan Păltinişanu. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-29-2009, 11:26 PM
|
|||
|
|||
"Timișoara e ca un zid de beton"
Antrenorul celor de la Dinamo Zagreb, Krunoslav Jurcic, a declarat că echipa FC Timișoara, pe care o va întâlni joi în grupele Ligii Europa, este ca un "zid de beton", cu un stil de joc inestetic, concentrat pe defensivă, informează publicația Sportske Novosti.
"Antrenorul Ioan Ovidiu Sabău este un descendent al școlii italiene, face totul pentru a închide ermetic culoarele spre propria poartă. Nu știu când am văzut ultima oară o echipă care să fie atât de preocupată de defensivă, să aibă ca principal obiectiv să nu ia gol. Cele mai întâlnite rezultate ale lor sunt 1-0, 0-0, 1-1, 0-1. Timișoara e ca un zid de beton. Are un stil care nu încântă publicul, inestetic, dificil. Cred că va fi la fel și joi", a spus Jurcic. Mijlocașul Milan Badelj spune că nu cunoaște multe informații despre FC Timișoara. "Echipa română a scos-o pe Șahtior din Liga Campionilor și nu e puțin lucru. Știu ca echipele din București, Steaua, Dinamo, Rapid, sunt foarte bune, dar prea multe nu știu despre Timișoara. Va fi dificil la Timișoara. Este o grupă foarte echilibrată, o înfrângere ne-ar zdruncina moralul, încrederea, și nu trebuie să permitem să se întâmple așa ceva. Trebuie să facem totul pentru a câștiga și a face uitată înfrângerea cu Anderlecht, să avem șanse în continuare pentru a trece de grupe. Jucăm mai bine în deplasare", a spus Badelj. FC Timişoara şi Dinamo Zagreb se vor întâlni joi, 1 octombrie, de la ora 22.05, într-un meci din etapa a II-a a Ligii Europa, grupa A ce va fi transmis de Sport.ro. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-30-2009, 04:42 PM
|
|||
|
|||
Invazie croată la Timişoara
Dumitru Mitu (34 de ani) a jucat timp de două sezoane la Dinamo Zagreb (2002-2004 şi un tur de campionat în 2005-2006), cu care a cucerit două titluri ale Croaţiei.
"Nu prea i-am urmărit în ultima vreme, dar ştiu că au nişte jucători foarte buni, ca Leandro Cufre, Mandjukici, Igor Biscan sau Pedro Morales. Timişorenii trebuie să fie foarte atenţi şi la suporterii lor, îi ţin minte de când am fost pe acolo. Caută scandal oriunde merg", sunt sfaturile lui Mitu pentru Timişoara. Suporterii croaţi au rezervate 1.500 de bilete la partida de joi, fiind anticipată prezenţa în Banat a peste 1.000 de fani Dinamo Zagreb. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-30-2009, 09:21 PM
|
|||
|
|||
Jurcic: "Ştiu că Timişoara practică un joc strâns, noi nu avem voie să facem la fel"
Antrenorul lui Dinamo Zagreb, Krunoslav Jurcic, a declarat, miercuri, că a urmărit meciurile Timişoarei din acest sezon şi a observat că practică un joc defensiv, însă filosofia echipei sale se bazează pe atac şi a pregătit jocul doar pentru a obţine victoria.
"Suntem conştienţi de importanţa meciului, dar şi a adversarului. Am văzut jocul timişorenilor din meciurile cu Şahtior, Stuttgart şi Ajax, aşa că ştim ce avem de făcut. Respectăm adversarul, ştim ce joacă şi se vede că e o echipă care are un antrenor al şcolii de fotbal italiene. Joacă un fotbal strâns, activ în apărare, cu puţin risc în joc. Şi eu sunt adeptul şcolii italiene, dar la Dinamo Zagreb nu se joacă aşa, am venit să câştigăm, am pregătit meciul pentru a obţine cele trei puncte. Nu avem voie să ne apărăm, să jucăm italieneşte, mai ales după ce am pierdut meciul cu Anderlecht", a spus Jurcic. Croatul a vorbit şi despre individualităţile din lotul bănăţenilor, dar şi despre atmosfera de la meci. "Parks şi Bucur mi se pare cei mai periculoşi jucători din lotul Timişoarei, sunt foarte buni, dar să nu uităm că în jurul lui Alexa se învârte tot jocul echipei. Am înţeles că stadionul va fi plin, dar mă surprinde că până acum s-au vândut doar 5.000 de bilete. Chiar şi aşa, vă asigur că toţi vor pleca satisfăcuţi de la stadion, va fi un meci foarte frumos", a afirmat acesta. Partida FC Timişoara-Dinamo Zagreb din cadrul etapei a 2-a a Grupei A a Ligii Europa se va disputa joi, de la ora 22:05, pe stadionul Dan Păltinişanu. În prima etapă, bănăţenii au remizat pe terenul lui Ajax, scor 0-0, în timp ce formaţia croată a fost învinsă pe teren propriu de Anderlecht cu scorul de 2-0. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-30-2009, 09:21 PM
|
|||
|
|||
"Poli se va apăra cu toată echipa, dar va veni şi golul"
Dinamo Zagreb a pierdut surprinzător primul meci din grupe, chiar acasă, în faţa lui Anderlecht. Consideraţi de bănăţeni cea mai valoroasă echipă a grupei, croaţii vin cu gândul la victorie la Timişoara. Dejan Lovren spune că românii se vor apăra tot meciul, dar că Dinamo va reuşi să găsească drumul spre gol.
"Suntem conştienţi că vom juca contra unei echipe care se va apăra cu toată echipa şi cred că, dacă vom avea răbdare, vom juca disciplinat, vom aştepta, va veni şi golul. Toţi aşteptăm să câştigăm pentru că în meciul cu Anderlecht nu am meritat să pierdem", a declarat Lovren. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-01-2009, 06:19 PM
|
|||
|
|||
Kovac vrea măcar un punct
Fundaşul lui Dinamo Zagreb, Robert Kovac, nu cunoaşte nici un jucător de la Poli în afară de Parks, dar spune că el şi coechipierii săi speră la minim o remiză la Timişoara.
"Poli e o echipă bună, cu un joc disciplinat, compact în apărare şi cu cu ieşiri bune pe contraatac. De la ei îl ştiu doar pe Parks, care e atacant. Sper să luăm măcar un punct, dacă nu vom avea posibilitatea să le luăm pe toate trei", a spus stoperul de 35 de ani, care a mai trecut în carieră pe la Leverkusen, Bayern, Juventus şi Borussia Dortmund. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-02-2009, 03:51 PM
|
|||
|
|||
Anderlecht-Ajax 1-1, în Grupa A
Formaţia belgiană Anderlecht Bruxelles a remizat, joi, pe teren propriu, cu gruparea olandeză Ajax Amsterdam, scor 1-1, într-un meci din etapa a doua a Grupei A din Liga Europa, din care face parte şi FC Timişoara, informează site-ul UEFA.
Ajax a deschis scorul prin Rommedahl (72), iar Anderlecht a egalat prin Legear (85). Anderlecht: Proto - Gillet, Bernardez, Juhasz, Deschacht - Sare, Kanu (De Sutter 79), Van Damme - Boussoufa - Suarez (Legear 58), Lukaku (Kruiswijk 88). Antrenor: Ariel Jacobs. Ajax Amsterdam: Stekelenburg - Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Emanuelson - Enoh, De Zeeuw, Aissati (Sulejmani 89) - Bakircioglu (Rommedahl 58), Suarez, Pantelic. Antrenor: Martin Jol. Anderlecht a evoluat în inferioritate numerică din minutul 82, când Van Damme a fost eliminat. În celălalt meci din grupă, FC Timişoara a pierdut pe teren propriu în faţa lui Dinamo Zagreb, scor 0-3. Clasamentul Grupei A: 1. Anderlecht Bruxelles 4p, 2. Dinamo Zagreb 3p, 3. Ajax Amsterdam 2p, 4. FC Timişoara 1p. Urmatoare etapă se va disputa la 22 octombrie şi programează meciurile FC Timişoara-Anderlecht şi Ajax-Dinamo Zagreb. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-02-2009, 04:00 PM
|
|||
|
|||
Jurcic: "Sunt mulţumit de rezultat, dar îmi pare rău de incidentele create de fani"
Antrenorul echipei Dinamo Zagreb, Krunoslav Jurcic, a declarat, joi, după jocul câştigat în faţa lui FC Timişoara, scor 3-0, că este extrem de bucuros pentru victorie, însă este dezamăgit de comportamentul suporterilor croaţi care au provocat mai multe incidente.
"Suntem foarte mulţumiţi de rezultat, mai ales că veneam după o înfrângere cu Anderlecht, în timp ce timişorenii ne aşteptau după o remiză cu Ajax. Le-am spus jucătorilor să fie atenţi la finalizare şi au reuşit să facă acest lucru. FC Timişoara a încercat să joace mai ofensiv, dar am evoluat foarte bine. Mă bucur că oficialii nu pun presiune pe noi şi vreau să facem cât mai multe puncte. Îmi pare rău de ce au făcut suporterii şi aş vrea să nu ne mai facă o imagine proastă", a spus Jurcic. Echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău a fost învinsă, joi, pe teren propriu, categoric de Dinamo Zagreb, scor 3-0, rezultat în urma căruia bănăţenii se află pe ultimul loc în Grupa A a Ligii Europa. În celălalt joc al Grupei A s-au întâlnit Anderlecht şi Ajax Amsterdam, iar partida s-a terminat la egalitate, scor 1-1. Clasamentul grupei după două etape se prezintă astfel: 1. Anderlecht 4p, 2. Dinamo Zagreb 3p, 3. Ajax Amsterdam 2p, 4. FC Timişoara 1p. În runda viitoare, formaţia pregătită de Ioan Ovidiu Sabău va întâlni Anderlecht, pe teren propriu, în timp ce Ajax Amsterdam va juca acasă cu Dinamo Zagreb. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-05-2009, 02:54 PM
|
|||
|
|||
Roda Kerkrade-Ajax Amsterdam 2-2, în etapa a 9-a din Eredivisie
Adversara lui FC Timişoara din Grupa A a Ligii Europa, Ajax Amsterdam, a remizat, duminică, în deplasare, cu Roda Kerkrade, scor 2-2, şi a preluat, provizoriu, şefia clasamentului în campionatul Olandei, informează site-ul oficial al clubului.
Golurile oaspeţilor, care din minutul 81 au evoluat în inferioritate numerică, au fost marcate de atacanul uruguayan Luis Suarez (23, 67), ajuns la 12 reuşite după primele nouă etape. Tehnicianul Martin Jol a folosit următoarea formulă : Stekelenburg - Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Emanuelson - Enoh, Aissati (De Jong 59) , De Zeeuw - Sulejmani (Rommedahl 46) , Suarez, Pantelic (Oleguer 84). Graţie acestui succes, Ajax a acumulat 20 puncte şi a urcat pe prima poziţie în Eredivisie, la egalitate de puncte cu Feyenoord, PSV şi Twente, ultimele două cu un joc mai puţin disputat. FC Timişoara şi Ajax au remizat, scor 0-0, în meciul de debut din Grupa A a Ligii Europa. Returul va avea loc la data de 2 decembrie, pe stadionul Dan Păltinişanu. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-05-2009, 03:09 PM
|
|||
|
|||
FC Bruges-Anderlecht 4-2, în etapa a 10-a din Jupiler League
Adversara lui FC Timişoara din Grupa A a Ligii Europa, Anderlecht Bruxelles, a pierdut, duminică, în faţa lui FC Bruges, scor 2-4, în deplasare, într-un meci din etapa a 10-a a campionatului Belgiei, informează site-ul clubului.
Golurile formaţiei din capitala Belgiei au fost marcate de De Sutter (23, 90+2), în timp ce pentru FC Bruges au punctat Alcaraz (17), Geraerts (36), Sonck (39) şi Vargas (82). Antrenorul Ariel Jacobs a folosit următoarea echipă: Proto - Gillet, Juhasz, Deschacht (Bernardez 33), Biglia - Sare, Kanu (Lukaku 58), Van Damme - Boussoufa - Legear (Chatelle 46), De Sutter. În urma acestui rezultat, Anderlecht, care a suferit a doua înfrângere din acest sezon, a rămas cu 20 de puncte şi a pierdut poziţia de lider în favoarea adversarului său din această etapă, care a acumulat 21 de puncte. Anderlecht Bruxelles face parte din Grupa A a Ligii Europa, alături de FC Timişoara, Ajax Amsterdam şi Dinamo Zagreb. Bănăţenii vor întâlni formaţia belgiană la 22 octombrie, pe teren propriu, şi la 5 noiembrie, în deplasare. După două etape disputate, formaţia pregătită de Ioan Ovidiu Sabău se află pe ultimul loc în grupă, cu un punct, în timp ce Anderlecht e lider, cu 4 puncte acumulate. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
5 Musafir(i)
5 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut