Chestionar: Va reuşi să ajungă Unirea Urziceni în primavara europeană?
Da
Nu
[Arată rezultate]

Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 1 voturi - 5 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grupa G (Grupa Unirii): FC Sevilla, Glasgow Rangers, VfB Stuttgart, Unirea Urziceni
10-19-2009, 07:40 PM
RE: Grupa G (Grupa Unirii): FC Sevilla, Glasgow Rangers, VfB Stuttgart, Unirea Urziceni
Saşa Papac: "Presiunea este pe noi în meciul cu Unirea, pentru prima oară sîntem favoriţi"

Fundaşul bosniac al lui Glasgow Rangers, Saşa Papac, susţine că echipa sa va resimţi o presiune suplimentară în partida cu Unirea Urziceni, din cauza faptului că gruparea scoţiană este cotată ca favorită.

"Avem nevoie de toate cele trei puncte dacă dorim să ocupăm locul secund în grupă. Presiunea este însă asupra noastră. Pentru prima oară, sîntem favoriţi într-un meci din Champions League. Sper că vom reuşi să manevrăm cu succes această responsabilitate. Avem în lot mulţi jucători cu experienţă, dintre care doi chiar au evoluat în finala Champions League, Pedro Mendes şi Jerome Rothen. Dacă luăm în calcul numai acest factor, ar trebui să fim în stare să ne asigurăm un rezultat bun în meciul cu Unirea Urziceni. Cred că o clasare pe locul 2 în grupă este un obiectiv perfect fezabil. Stuttgart şi Unirea Urziceni nu sînt mai bune decît noi", a spus Saşa Papac pentru cotidianul Herald Scotland.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
10-19-2009, 07:41 PM
RE: Grupa G (Grupa Unirii): FC Sevilla, Glasgow Rangers, VfB Stuttgart, Unirea Urziceni
Walter Smith se bucură că a refuzat amicalul cu Urziceni în vară!

Managerul lui Glasgow Rangers, Walter Smith, consideră că decizia de a refuza un amical împotriva campioanei României înaintea debutului de sezon s-a dovedit a fi una inspirată avînd în vedere faptul că cele două echipe se vor întîlni în grupele Ligii Campionilor.

"Cu Sevilla şi Stuttgart ne-a fost mai uşor să pregătim meciul deoarece urmăresc în fiecare săptămînă campionatele din Spania şi Germania, cele două echipe îmi sunt cunoscute. Contra Unirii Urziceni am început de la 0, însă informaţiile circulă uşor în era modernă şi am putut să mă documentez. Am reuşit să facem rost de DVD-uri cu toate jocurile pe care românii le-au disputat în acest sezon, iar elevii mei s-au documentat serios în ceea ce-i priveşte. S-a discutat şi cu managerul lui Plymouth, Paul Sturrock, şi am primit şi de la el cîteva informaţii importante. Într-un fel, e bine că nu am mai jucat împotriva lor în vară, chiar dacă ei ne-au solicitat-o. Unirea e misterul grupei, l-am întîlnit pe Dan Petrescu la forumul tehnicienilor de la Geneva, din Septembrie, a făcut o treabă bună la Urziceni. În meciul cu VFB au jucat bine, chiar ar fi meritat să cîştige", a spus Smith în News of the World.

Unirea Urziceni a efectuat un turneu de pregătire în Scoţia în pauza competiţională şi a disputat jocuri de verificare împotriva lui Morton, Ayr, Celtic şi a englezilor de la Plymouth Argyle, fiind însă refuzaţi de Rangers.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
10-19-2009, 07:41 PM
Rangers a primit informaţii chiar de la marea rivală Celtic înaintea jocului cu Unirea!

Jucătorii lui Rangers au avut parte de un ajutor neaşteptat înaintea confruntării cu Unirea Urziceni din Liga Campionilor. Mijlocaşul "catolicilor" de la Celtic, Scott Brown, a fost cel care i-a furnizat marii rivale informaţii despre campioana României, despre care spune că este o echipă cu adevărat periculoasă.

Internaţionalul scoţian Steve Naismith a profitat de ultima convocare la reprezentativă pentru a discuta cu mijlocaşul lui Celtic, Steve Brown, despre Unirea Urziceni.

"Am vorbit mult cu Scott Brown, băieţii de la Celtic chiar ne-au fost de folos. Faptul că au jucat un amical contra lor în vară i-a ajutat să-şi facă o imagine asupra potenţialului pe care îl au românii. Unirea e o echipă decentă care nu trebuie în nici un caz subestimată. Nu-i tratăm cu superficialitate! Vom studia şi înregistrările pe care le avem cu ei şi aşa vom fi gata la ora partidei", a spus Naismith într-un interviu acordat Daily Record.

Unirea Urziceni a terminat la egalitate partida amicală pe care a disputat-o în faţa lui Celtic Glasgow în iulie. Pentru echipa antrenată de Dan Petrescu a marcat Raul Rusescu, jucător care va lipsi însă din confruntarea de mîine.

11-le Unirii în partida cu Celtic :Arlauskis - Maftei, Galamaz, Mehmedovic, Brandan - Pădureţu, Ricardo, Apostol, Frunză - Rusescu, Bilaşco.

10-19-2009, 07:42 PM
"În hotelul meu se află o întreagă echipă de fotbal"

După ce jurnaliştii scoţieni au afirmat în mai multe rînduri că pentru ei Unirea Urziceni reprezintă o mare necunoscută, ialomiţenii au reuşit încă de la sosirea în Glasgow, pentru partida cu Rangers, să-şi facă simţită prezenţa.

Cunoscuta cîntăreaţă Pink a semnalat lumii întregi prezenţa elevilor lui Dan Petrescu pe propriul cont de Twitter, ea fiind cazată în acelaşi hotel cu delegaţia Unirii Urziceni.

"M-am trezit în Glasgow. În hotelul meu se află o întreagă echipă de fotbal. Abia m-am tîrît în pat printre ei după ce am parcurs nişte drumuri pline de denivelări ", a scris Pink pe Twitter.

10-19-2009, 09:56 PM
Walter Smith consideră că Unirea Urziceni e o echipă periculoasă

Antrenorul lui Rangers, Walter Smith, a afirmat, luni, că îşi doreşte ca jucătorii săi să evolueze foarte bine în meciul cu Unirea, deoarece consideră că echipa pregătită de Dan Petrescu este una periculoasă, informează Sky Sports.

"I-am urmărit în mai multe meciuri, au demonstrat că sunt o formaţie puternică, iar de cele mai multe ori cluburile mici înving pe cele mari în deplasare. Unirea a făcut acest lucru, aşa că este o echipă bună. Dacă jucam împotriva Stelei, ne-am fi gândit că avem o misiune extrem de grea. Unirea i-a învins în campionat sezonul trecut. Chiar dacă acum nu au avut aceleaşi evoluţii, se vor mobiliza la acest meci din Liga Campionilor şi cred că vor fi foarte periculoşi, din toate punctele de vedere", a declarat Smith.

Tehnicianul a explicat că a fost mulţumit de jocul echipei din finalul meciului cu VfB Stuttgart şi de prestaţia din prima oră a întâlnirii cu FC Sevilla şi speră ca evoluţiile bune să se repete în meciul cu Unirea Urziceni.

"Important este că am ajuns la un nivel bun şi vrem să avem o prestaţie bună şi în următorul meci. Vrem să câştigăm pentru a fi mai aproape de calificare. Trebuie să fim foarte atenţi şi să nu forţăm când nu trebuie, pentru a nu oferi spaţii libere Unirii. Avem nevoie de echilibru", a spus Walter.

El s-a referit şi la situaţia lui Pedro Mendes, despre care a spus că este în continuare incert. "El este principala noastră problemă acum. Va mai face un test şi rămâne să vedem dacă poate să joace. Nu trebuie să riscăm în cazul accidentării lui", a explicat tehnicianul, precizând că Menes este singurul incert.

Tehnicianul a mai spus că algerianul Madjid Bougherra va evolua cu Unirea Urziceni şi a înţeles care au fost motivele pentru care jucătorul a întârziat la revenirea de la echipa naţională. Fotbalistul a spus că bagajele lui, în care se aflau paşaportul şi telefonul mobil, au fost furate în Paris, înainte ca el să zboare spre Glasgow. "Madjid ne-a explicat motivele din cauza cărora a întârziat şi le-am acceptat. Am crezut că bunurile lui au fost furate luni, dar de fapt s-a întâmplat marţi. Ne-a contactat şi agentul lui şi cazul este închis", a afirmat acesta.

Altfel, fostul atacant al lui Rangers, Steven MacLean, a afirmat că speră ca arbitrul olandez Eric Braamhaar să nu ia din greşeală decizii împotriva echipei scoţiene. "Jucătorii Unirii pasează foarte bine, dar simulează destul de mult, iar acest lucru poate să fie o îngrijorare. Sper ca arbitrul să nu greşească, pentru că ar putea să acorde lovituri libere sau chiar un penalty", a spus acesta. MacLean, în vârstă de 27 de ani, evoluează la Plymouth şi a jucat contra Unirii Urziceni într-un meci de pregătire.

Meciul dintre FC Rangers şi Unirea Urziceni va avea loc marţi, de la ora 21:45, în Grupa G a Ligii Campionilor.

10-20-2009, 02:32 PM
Bougherra s-a accidentat şi nu va juca în meciul cu Unirea

Fundaşul algerian al lui Glasgow, Madjid Bougherra, a suferit o accidentare şi este indisponibil pentru partida de marţi seară cu Unirea Urziceni, informează site-ul oficial al lui Rangers.

Echipa medicală a clubului a anunţat că fotbalistul a suferit o accidentare la genunchi în timpul antrenamentului de luni şi nu va putea evolua contra Unirii Urziceni, deşi era anunţat titular de antrenorul Walter Smith.

Jucătorul a ratat meciul din ultima etapă pentru că a ajuns cu întârziere de la echipa naţională, însă a explicat oficialilor că bagajele sale au dispărut în aeroport, acesta fiind motivul pentru care nu a sosit la data stabilită.

Bougherra va fi supus unor noi teste medicale pentru a se afla cât de gravă este accidentarea sa.

Partida dintre FC Rangers şi Unirea Urziceni va avea loc marţi seară, de la ora 21:45, în Grupa G a Ligii Campionilor.

10-20-2009, 03:41 PM
"Rangers se teme de muşcătura lupilor din Bărăgan"

"Rangers se teme de muşcătura lupilor din Liga Campionilor", a titrat cotidianul The Telegraph înaintea meciului Glasgow Rangers - Unirea Urziceni, de marţi, din etapa a treia a grupei G a Ligii Campionilor.

"Lupii din Bărăgan vor descinde pe Ibrox Park în momentul în care Rangers bifează a 150-a apariţie în Liga Campionilor. În ciuda glorioasei şi dramaticei lor porecle, între gazde şi Unirea e diferenţă mare de istorie, Rangers urmând să joace al 262-lea meci în cupele europene. Pentru Unirea va fi abia al cincilea. Cei care iau în râs Unirea ar trebui să facă o pauză de gândire, când compară meciul românilor cu Sevilla, 0-2, şi pe al lui Rangers, 1-4", a scris The Telegraph.

The Sun scrie că Dan Petrescu îşi dorește un rezultat bun pe Ibrox Park pentru a realiza o calificare istorică în 16-imi. "Mama o poate bate pe Rangers", a titrat The Sun, care a realizat interviuri cu Dacian Varga şi Antonio Semedo. "Mama îmi dă indicaţii tactice înainte să plec la stadion. Îi sunt recunoscător pentru tot ce a făcut de-a lungul carierei mele. Cu Stuttgart nu mi-am dat seama că Mihai Stoica mi-a pupat mâna după gol. Trebuia sa-l pup şi eu, dar acum oamenii fac glume cum că aş fi copilul lui favorit", a declarat Varga.

"Îl știu pe Pedro Mendes şi trebuie să ţinem mingea departe de el dacă vrem să avem succes. Dacă nu va intra prea des în posesia balonului, Rangers nu va funcţiona la capacitate ofensivă maximă. E un jucător important pentru ei. Vreau să fac schimb de tricouri cu el după meciurile cu Rangers, dar ştiu că alte daruri nu vom primi de la el. Unirea e o echipă modestă, cu jucători cu puţini experienţă europeană, dar vom lupta pentru visul nostru. Vom fi fericiţi dacă vom avea în continuare şanse după dubla cu Rangers, sunt de departe cele mai importante meciuri pentru noi. Ar fi nebunie curată să încercăm să jucăm la 0-0", a spus şi Semedo.

Daily Mail a notat că Rangers trebuie să-şi recapete spiritul european, în timp ce Dan Petrescu şi jucătorii săi nu resimt nicio presiune.

The Herald a titrat: "Să ne aşteptăm la neaşteptat?". "România a pierdut cu 5-0 în Serbia, în timp ce pe frontul intern echipele bucureştene au fost complet detronate. În iunie anul acesta, basmul s-a împlinit şi Unirea a devenit campioană", a scris The Herald, care aminteşte de scandalul Valiza, de arestarea lui Cornel Penescu şi a unor arbitri şi de parcursul Unirii în campionatul trecut până la câştigarea titlului.

The Scotsman avertizează: "Nu subestimaţi Unirea: Ascensiunea fulminantă a Unirii a atras respectul lui Walter Smith".

Unirea Urziceni va întâlni, marţi, de la ora 21.45, în deplasare, formaţia Glasgow Rangers, în a treia etapă a grupei G a Ligii Campionilor.

10-20-2009, 05:58 PM
"Aşteptăm o victorie fără probleme, Unirea nu pare capabilă de surprize"

Unul dintre jucătorii care au înfruntat Unirea în amicalul împotriva lui Plymouth dinaintea începerii sezonului, Mattias Doumbe, a prefaţat la rîndu-i duelul dintre gruparea ialomiţeană şi Glasgow Rangers.

"Urziceniul m-a impresionat pînă la un punct, au ţinut de minge, iar din punct de vedere defensiv au arătat destul de bine. Pot fi derutaţi dacă se joacă pe jos, de aceea evoluţia lui Rothen este foarte importantă. Are experienţă în Liga Campionilor, a evoluat chiar şi în naţionala Franţei şi asta o poate ajuta pe Rangers. I-am văzut jucînd în acest sezon pe scoţieni şi mă aştept să bată fără probleme, cred că nu au cum să se încurce, mai ales pe Ibrox. Nu cred că Unirea le poate pune foarte multe întrebări în acest joc, oamenii lui Smith au toate răspunsurile mai ales în condiţiile în care Unirea nu mi se pare capabilă de surprize", a spus Mattias Doumbe în Daily Record.

10-20-2009, 06:00 PM
"Dacă Rangers îi ia în serios, bate la două sau trei goluri diferenţă!"

Fundaşul lui Plymouth Argyle, David McNamee, vorbeşte despre amicalul pe care echipa din liga secundă engleză l-a disputat împotriva campioanei României şi spune că Rangers poate învinge chiar la o diferenţă de două sau trei goluri pe Ibrox Park.

"Conduceau la pauză cu 1-0, dar în prima repriză a jocului contra lor le-am arătat prea mult prea mult respect şi i-am crezut mai buni decît s-au dovedit în cele din urmă a fi. Am schimbat aşezarea în teren în cea de-a doua repriză şi aşa am reuşit să înscriem de două ori. Am reuşit să-i enervăm pentru că i-am luat tare. Apărarea lor nu m-a convins şi nu ştiu cum se vor descurca în faţa unei echipe cum e Rangers. Românii sînt tehnici, au cîţiva jucători buni, dar dacă cei de la Rangers îşi fac treaba într-un mod profesionist, vor avea o seară perfectă, pot cîştiga la două sau trei goluri diferenţă. Atmosfera va influenţa şi ea jocul, Ibrox Park poate fi unul din secretele unei victorii pentru echipa din Glasgow", a spus McNamee pentru Daily Record.

Plymouth Argyle a cîştigat cu 2-1 amicalul pe care l-a disputat împotriva Unirii Urziceni în turneul pe care ialomiţenii l-au efectuat în insulă înaintea începerii campionatului.

10-20-2009, 06:24 PM
"Acum 4 ani, Everton a crezut că-i va fi uşor în România şi a pierdut cu 5-1!"

Omul care a pus la punct detaliile turneului efectuat în Scoţia de Unirea Urziceni în vară, Kenny Moyes, avertizează asupra potenţialului echipei pregătite de Dan Petrescu.

"Dan Petrescu a adus echipa aici sezonul trecut şi Unirea a cîştigat campionatul, aşa că nu avea de ce să schimbe destinaţia înaintea acestui an competiţional. Poate că a fost şi o superstiţie de-a sa, deşi baza de la Balgray este una excelentă pentru antrenamente fizice. Urziceniul a jucat împotriva unor adversari redutabuili, au progresat din punct de vedere fizic, iar Dan ştie cît de importante sînt astfel de dueluri înaintea partidelor oficiale. Rangers nu are cum să-i ia de sus. Poate că românii sînt o echipă nouă şi nu a auzit foarte multă lume de ei, dar nu pot fi subestimaţi. Scoţienii sînt favoriţi la Glasgow, mai ales că Unirea nu s-a descurcat foarte bine în deplasări. Totuşi, la Bucureşti, situaţia va fi cu totul alta. Îmi amintesc un meci din urmă cu 4 ani cînd Dinamo a cîştigat cu 5-1 în faţa lui Everton, deşi toţi se aşteptau la un meci foarte uşor. Aveţi grijă!", a spus Moyes în Daily Record.

Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
5 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut