Chestionar: Ce se va întâmpla la acest meci?
Bate Franţa
Egal
Bate România
[Arată rezultate]

Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preliminarii Cupa Mondială: Franţa - România, 5 septembrie 2009, Paris
09-02-2009, 10:23 PM
RE: Preliminarii Cupa Mondială: Franţa - România, 5 septembrie 2009, Paris
Răzvan Lucescu: "Băieţii sunt pregătiţi, i-am simţit conectaţi la această partidă"

Selecţionerul echipei naţionale, Răzvan Lucescu, a comentat meciul de sîmbătă, cu Franţa, spunînd că jucătorii sunt pregătiţi din punct de vedere fizic, dar şi psihic, pentru confruntarea cu francezii.

"Nu trebuie să ne plîngem tot timpul, trebuie să ne descurcăm şi în situaţiile grele. Sper că ne-am antrenat acestă răbdare. Sunt sigur că vom trece şi prin momente grele în meciul de sîmbătă. Trebuie să trecem peste ele şi să ne concentrăm total. Deocamdată nu ne gîndim decît la meciul cu Franţa. La finalul meciului vom uita totul şi ne vom gîndi numai la meciul cu Austria. Băieţii sunt pregătiţi, i-am simţit conectaţi la această partidă. Ei se pregătesc la cea mai mare intensitate la fiecare antrenament, dar cu zîmbetul pe buze", a spus Răzvan Lucescu la televiziunea Sportro.

"În meciurile cu Lituania şi Ungaria am învăţat să ne descurcăm fără Mutu"
Răzvan Lucescu, selecţionerul naţionalei, spune că România a învăţat în meciurile cu Lituania şi Ungaria să se descurce şi fără Adrian Mutu, accidentat la antrenamentele de astăzi.

"Prea multe comentarii nu sînt de făcut. Mutu a suferit o accidentare sîmbătă la Fiorentina, dar a vrut să joace cu Franţa. A riscat antrenîndu-se azi şi s-a descoperit că accidentarea e mult mai gravă decît s-a crezut. Cred că o să stea 3 săptămîni pe tuşă. O echipă de mentalitate puternică se gîndeşte la victorie cînd intră pe teren. Adi Mutu este un jucător fabulos foarte necesar echipei naţionale, dar trebuie să credem în forţele noastre. În cele două meciuri în care am cîştigat cu 1-0 în deplasare, am învăţat să ne descurcăm şi fără Mutu", a spus Răzvan Lucescu la sportro.

Fişier(e) ataşate Thumbnail(uri)

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
09-02-2009, 10:25 PM
Ionuţ Lupescu: "Ne-am descurcat în ultimele meciuri fără Mutu, trebuie să o facem şi acum!"

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, vorbeşte despre absenţa lui Adrian Mutu de la meciul cu Franţa şi explică motivele care au determinat decizia ca atacantul Fiorentinei să nu fie oprit în lot pentru jocul de la Paris.

"Ne doream ca Adi să fie prezent în teren cu Franţa, dar după ce am discutat cu medicii am ajuns la concluzia că nu poate să fie pe teren la Saint. Denis. Ştiam că are o problemă, credeam că îşi va reveni după cîteva zile de odihnă, însă nu a fost aşa. Contează absenţa lui, dar aşa cum ne-am descurcat în ultimele partide fără el, trebuie să o facem şi acum. Mutu a rămas alături de noi, e conştient că dacă nu poate da 100% la antrenamentele, nu va putea să o facă nici la meci", a spus Lupescu la GSP TV.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
09-02-2009, 10:28 PM
Lloris este singurul jucător din lotul naţionalei care este accidentat uşor

Cei 23 de fotbalişti din lotul echipei naţionale a Franţei au participat miercuri la un antrenament care a durat o oră şi 20 de minute, iar Lloris este singurul jucător care are o accidentare uşoară, însă va fi apt de joc cu România, informează L'Equipe.

Ceilalţi jucători din lot, printre care şi Gourcuff, Gallas şi A. Diarra, care aveau mici probleme fizice, sunt apţi pentru meciul cu România, din preliminariile Campionatului Mondial din 2010.

Fotbaliştii din lot au efectuat în prima jumătate de oră pregătire fizică, iar selecţionerul Raymond Domenech a pus accentul pe viteză. În cadrul unui exerciţiu el a folosit mai multe baloane de rugby, pentru a destinde atmosfera.

Tehnicianul a format două echipe, fiecare cu un portar (Lloris - Sagna, Squillaci, Abidal, Remy, Gignac contra lui Mandanda - Fanni, Clichy, Toulalan, Gourcuff, Henry), apoi i-a pregătit pe jucători pentru contraatac şi situaţiile de inferioritate numerică în ofensivă.

Hugo Lloris şi-a întrerupt antrenamentul înaintea colegilor săi, fiind consultat de unul dintre medicii echipei naţionale, care i-a aplicat o pungă cu gheaţă pe coapsa stângă. Portarul lui Lyon nu a părut îngrijorat de accidentarea uşoară suferită şi a dat mai multe autografe înainte să plece la vestiare.

Sursa citată scrie că Domenech i-ar putea folosi contra României pe Gallas şi Escude în centrul defensivei, dar tehnicianul se poate răzgândi până la ora meciului.

Partida dintre Franţa şi România, din Grupa 7 a preliminariilor CM 2010, va avea loc sâmbătă, de la ora 22:00, pe Stade de France.

09-03-2009, 11:35 AM
Loţi Boloni: "N-avem voie să le dăm mingea francezilor"

Loţi Bölöni, fost antrenor la Nancy, Rennes şi Monaco, le recomandă tricolorilor să joace ofensiv.

Loţi Bölöni este un fin cunoscător al fotbalului francez. După opt sezoane petrecute la Nancy, trei la Rennes şi zece etape la AS Monaco, actualul antrenor al belgienilor de la Standard Liege ştie cum poate fi anihilată na ţionala lui Raymond Domenech în meciul de sâmbătă contra României.

Campion cu Standard Liege în stagiunea trecută, Loţi a vorbit, pentru EVZ, despre confruntarea capitală cu Franţa, afirmând că tricolorii au şanse reduse de calificare la turneul final al Cupei Mondiale din Africa de Sud, de anul viitor.

EVZ: Cum va fi meciul cu Franţa?
Loţi Bölöni: Va fi o partidă deosebit de dificilă. Fotbalul francez este puternic. Gazdele se leagă mult de rezultatul acestui meci ca să rămână în cursa pentru ocuparea primului loc în grupă.

Sunt şanse reale să scoatem un rezultat bun la Saint-Denis?
Ţinând cont de potenţialul cluburilor franceze şi de rezultatele lor din ultimii 15 ani, dar şi de jucătorii care evoluează în cele mai tari campionate din Europa, ei sunt favoriţi. Nu trebuie însă nici să visăm. Indiferent de ceea ce declarăm, ca să se creeze această tensiune şi mobilizare pozitivă, avem foarte puţine şanse de calificare. Presiunea mare va fi pe francezi, aşa că am putea profita de asta pentru a obţine un rezultat pozitiv.

Benzema a marcat două goluri superbe pentru Real în partida cu Rosenborg. A înscris şi Diarra...
Campionatul spaniol de-abia a început. Am văzut şi meciul Barcelonei cu Şahtior. Ne dăm seama că Henry şi Benzema nu sunt în plenitudinea forţelor, iar Abidal nu este atât de mult în priză, ca jucătorii noştri. Benzema a dat goluri pentru Real, dar nu va da şi împotriva noastră. Şi Mutu a marcat, acum nu trebuie să avem frică de Benzema că a înscris cu norvegienii.

"Răzvan Lucescu este un tehnician bine organizat"
La ce capitole ar trebui să fim atenţi?

Răzvan Lucescu ştie cel mai bine. Nu trebuie să le dăm mingea francezilor, nu avem voie să fim surprinşi pe contraatac. Francezii joacă rapid, trebuie să avem o densitate importantă în apărare şi apoi capacitatea de a surprinde în axul central. Acolo sunt fotbalişti lenţi, precum Gallas. Nu sunt de acord să jucăm pe mână moartă, fără ambiţii ofensive. S-a întâmplat de multe ori ca naţionala să joace cu frică, fără elan în atac.

Care sunt atuurile lui Răzvan Lucescu?
Răzvan Lucescu este un antrenor bine organizat. Prin sosirea lui la naţională, lucrurile sunt mai clare. Aşa simt. Comunicarea şi simpatia în jurul lui şi al echipei sunt mai mari decât în timpul lui Piţurcă. Acest lucru devine important din punct de vedere al omogenităţii, al sentimentului jucătorilor, care pot fi mai legaţi unul de altul, se pot mobiliza altfel.

Când era antrenor la Rapid, Răzvan v-a învins în grupele Cupei UEFA.
A învins un Rennes care era mult mai puţin motivat. Dacă ţin bine minte, nici n-am jucat cu prima echipă. Răzvan a bătut o echipă franceză, să sperăm că, de data asta, va învinge chiar naţionala lor.

"Gourcuff e un al doilea Cristiano Ronaldo"
Ţineţi legătura cu Gourcuff?

Da. Gourcuff a fost jucătorul meu la Rennes, eu l-am lansat, sper să iasă într-o bună zi ca Zidane. Am contacte cu el, avem sentimente comune, îmi este apropiat şi drag la suflet. Cunosc familia lui, am participat la creşterea lui, e un al doilea Cristiano Ronaldo, dacă vreţi. E jucător de bază la naţionala Franţei, a înscris un gol frumos
la Constanţa contra României.

Ce ne puteţi spune despre revenirea lui Tibi Ghioane?
Eu l-am băgat la echipa naţională. Mă bucur că a fost rechemat, a înscris şi împotriva Ungariei. Confirmă că n-am greşit atunci când l-am chemat la naţională. A fost cu noi în turneul din Cipru, nu avea încă experienţă, dar îl pregăteam pentru că Dorinel Munteanu era un jucător cu o vârstă înaintată.

E ultima şansă a acestei generaţii de a scrie istorie?
Nu este ultima şansă a generaţiei Mutu şi Chivu. Dacă vor, pot. Dacă nu, nu. Cunosc un jucător care câştiga Cupa Campionilor Europeni la 34 de ani (n.r. - Loţi Bölöni, cu Steaua, în 1986).

09-03-2009, 04:10 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 09-12-2009 04:25 PM de Sebi Raducu.)
Raţ a fost lovit involuntar de Rădoi şi se va afla sub tratament până la ora meciului cu Franţa

Răzvan Raţ a fost călcat pe picior de Mirel Rădoi la antrenamentul de joi dimineaţă, iar în urma acestui episod fundaşul stânga a efectuat o radiografie care nu relevat nicio leziune osoasă, astfel că există şanse mari ca fotbalistul lui Şahtior să fie folosit contra Franţei.

"Raţ a fost călcat involuntar de Mirel Rădoi la antrenamentul de dimineaţă, dar în urma radiografiei pe care a efectuat-o, s-a constatat că nu e vorba de o leziune osoasă. Jucătorul va fi sub supraveghere medicală şi va urma un tratament şi sunt şanse mari ca Răzvan să fie recuperat până la ora meciului cu Franţa", a declarat, joi, directorul departamentului de imagine al FRF, Paul Zaharia.

Delegaţia României va decola joi spre Paris, de la ora 17:00, de pe aeroportul Henri Coandă, aterizarea fiind urmând să aibă loc pe aeroportul Charles de Gaulle. Tricolorii vor fi cazaţi la hotelul Renaissance La Defense.

Partida Franţa-România, din preliminariile Campionatului Mondial din 2010, se va disputa sâmbătă, de la ora 22:00, pe Stade de France.

09-03-2009, 04:33 PM
Duckadam: "Nu are cum să fie Coman peste Lobonţ!" Tu ce crezi?

Helmuth Duckadam consideră că suporterii români nu ar trebui să-şi pună foarte multe speranţe într-un rezultat bun al reprezentativei pe Stade de France şi vorbeşte despre goalkeeperii convocaţi de Răzvan Lucescu la naţională pentru jocul de duminică.

"Nu mai avem nici o şansă la calificare, se vorbeşte despre asta doar pentru moral. Sîntem în formare, cred că nu ar trebui să aşteptăm un rezultat bun cu Franţa, ci mai degrabă un joc convingător. Vreau o echipă curajoasă, care să se ridice la nivelul adversarului ca prestaţie", a spus Duckadam, referindu-se apoi la situaţia goalkeeperilor din lotul reprezentativei: "Portarii tineri întîrzie să confirme. Şi Tătăruşanu, şi Pantilimon nu arată maturitate în momentele importante. Cînt ţi-e lumea mai dragă, fac unele greşeli copilăreşti iar problema e că se repetă. Coman peste Lobonţ? Nu are cum să fie aşa din punctul de vedere al experienţei, dar nu e treaba mea, cei care sînt la lot trebuie să-şi dea cu părerea".

09-03-2009, 04:34 PM
Didier Deschamps: "Sper ca Mandanda să nu fie afectat de faptul că este convocat la lot doar ca să fie rezervă"

Dacă în România patronii de club ar dori să-i facă selecţia lui Răzvan Lucescu, în Franţa tehnicienii din Ligue 1 şi-ar dori ca jucătorii de la echipele lor de club covocaţi la lot de Raymond Domenech să fie titularizaţi.

Este cazul antrenorului lui Olympique Marseille, Didier Deschamps, care se arată îngrijorat de faptul că goalkeeperul Steve Mandanda ar putea să fie din nou rezerva lyonezului Hugo Lloris, la fel ca şi în precedenta partidă din preliminarii, cu Lituania.

"Această situaţia nu este nici simplă, nici agreabilă. Sper doar ca Steve să nu fie perturbat ulterior de faptul că este convocat la naţională doar ca să fie rezervă", a spus Didier Deschamps în cotidianul La Provence.

09-03-2009, 04:35 PM
Ribery: "Hei, Patrice! Ce faci acolo?"

Conferinţa de presă la care a luat parte francezul Patrice Evra, a fost deranjată de glumele lui Ribery, care-şi striga coechipierul la intrarea în cortul amplasat în cantonamentul de la Clairefontaine

"Sîntem pregătiţi să facem un meci mare. Vrem să învingem România şi apoi Serbia pentru a ajunge la Campionatul Mondial. Trebuie însă să le acordăm atenţie românilor, nu sînt o echipă oarecare", a apucat să spună Evra, pînă să fie întrerupt de colegul Ribery. "Heeeei, Patrice! Ce faci acolo?" , îi striga mijlocaşul lui Bayern, care stătea chiar la intrarea în cortul amplasat în cantonamentul Franţei de la Clairefontaine.

09-03-2009, 04:39 PM
Lupu: "Am jucat şi cu Lobonţ, şi cu Coman. Bogdan e mai bun şi apăra cu Franţa dacă era apt!"

Fostul internaţional Dănuţ Lupu consideră că Bogdan Lobonţ ar fi fost titular în partida contra Franţei dacă ar fi fost apt din punct de vedere medical şi spune că selecţionerului Răzvan Lucescu trebuie să i se dea credit pentru alegerile făcute.

"Am jucat şi cu Lobonţ, şi cu Dani Coman. Din punctul meu de vedere, Lobonţ e mai bun. Nu ştiu de ce apar astfel de lucruri în momentul în care unul dintre cei doi este accidentat. În cazul în care Bogdan era apt, cred că nu mai existau discuţii, el era titularul cert cu Franţa. Nu se punea problema să apere Coman. Răzvan e foarte diplomat, nu se implică în astfel de scandaluri, a învăţat foarte multe de la tatăl său. A chemat jucătorii cei mai buni din punctul său de vedere, trebuie să i se dea credit", a spus Lupu pentru gsp.ro.

09-03-2009, 04:40 PM
"Ne aşteaptă un meci greu cu România, trebuie să profităm de orice şansă!"

Atacantul Karim Benzema (Real Madrid) a declarat că în meciul cu România, de sâmbătă, echipa Franţei trebuie să profite de fiecare ocazie care va apărea, pentru că nu îşi mai permite să piardă puncte, informează site-ul oficial al Federaţiei Franceze.

"Ne aşteaptă două meciuri foarte importante, cu România şi Serbia, pe care trebuie neapărat să le câştigăm pentru a ne califica la CM din Africa de Sud. Două victorii, acesta este obiectivul nostru. Cu România va fi un meci greu, vrem să marcăm un gol mai mult decât adversarul. Nu ne gândim încă la Serbia, cel mai important meci e primul şi trebuie să câştigăm cele trei puncte. Românii, probabil vor face un joc de aşteptare, se vor închide, dar noi trebuie să profităm de orice şansă ni se va ivi. Nu ne permitem paşi greşiţi, nu mai putem irosi punctele", a spus Benzema.

Componenţii naţionalei Franţei au fost supuşi, joi dimineaţă, unor teste cardiologice la Centrul Medical Clairefontaine, sub supravegherea medicului Alain Simon.

România va întâlni Franţa la 5 septembrie, la ora 22.00, la Paris, într-un joc din grupa a 7-a a preliminariilor Cupei Mondiale din 2010.

Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
8 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut