Preliminarii Cupa Mondială: Franţa - România, 5 septembrie 2009, Paris
09-05-2009, 05:52 PM
|
|||
|
|||
RE: Preliminarii Cupa Mondială: Franţa - România, 5 septembrie 2009, Paris
Marcel Puşcaş: "Nu joacă Mutu? Nici o problemă!"
Fostul internaţional Marcel Puşcaş prefaţează duelul dintre România şi Franţa, fiind de părere că elevii lui Răzvan Lucescu pot profita de lipsa presiunii pentru a obţine un rezultat favorabil pe Stade de France. Puşcaş consideră că absenţa lui Adrian Mutu nu trebuie să afecteze jocul tricolorilor şi se aşteaptă la o evoluţie curajoasă la Paris.
"E un meci în care nu avem ce pierde, trebuie să jucăm cu nonşalanţă şi încredere. În momentele în care nu te simţi apăsat şi nu ai presiune, poţi să forţezi un rezultat pozitiv. Dacă iese, bine, dacă nu, o iei de la capăt. Diferenţă de valoare între noi şi francezi există, dar asta nu înseamnă că nu putem avea o evoluţie foarte bună pe Stade de France. Şi la adversari sînt probleme, pentru jucătorii lor naţionala vine abia pe locul 2 sau chiar 3 în topul priortăţilor deoarece sînt îmbuibaţi de bani la cluburi şi nu mai au aceeaşi motivaţie cînd îmbracă tricoul reprezentativei", a spus Puşcaş pentru gsp.ro, referindu-se apoi şi la absenţa lui Adrian Mutu din partida de azi: "Nu joacă Mutu? Nici o problemă! Un grup nu trebuie să stea într-un singur jucător, la fel cum nu s-a întîmplat nici cînd la naţională erau Balaci sau Dobrin. Fotbalul e sport de echipă, nu poţi să ai un singur jucător pe care să te bazezi. Dacă vom avea o organizare bună, vom face un efort mai mare şi vom arăta disciplină tactică, atunci avem o şansă. Cu sau fără Mutu, francezii sînt mai buni. Depindem şi de atitudinea publicului de pe Saint Denis. Putem să profităm dacă atmosfera le va fi ostilă şi chiar să forţăm, să apăsăm acceleraţia". http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-05-2009, 05:53 PM
|
|||
|
|||
Mutu: "Am cerut să nu joc în Serie A ca să pot fi pe teren cu Franţa!"
Adrian Mutu spune că a cerut să nu fie folosit de Cesare Prandelli la ultimul joc al Fiorentinei din Serie A, contra lui Palermo, tocmai pentru a putea juca pe Stade de France.
"Vreau să le port noroc băieţilor, e un meci important, ţineam neapărat să le fiu alături. Nu voi juca nici cu Austria, luni trebuie să fiu în Italia pentru a afla cît trebuie să stau. Nu am cum să intru pe teren fără să fiu 100% din punct de vedere fizic. Putem să învingem, nici un adversar nu e invincibil. Am cerut să nu joc în ultima etapă pentru Fiorentina deoarece intenţionam să fiu în teren cu Franţa", a spus Mutu la GSP TV. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-05-2009, 05:55 PM
|
|||
|
|||
Halagian: "Mutu nu poate fi înlocuit de nimeni nici măcar la 60-70% din potenţial"
Florin Halagian consideră că tricolorii vor avea o misiune extrem de dificilă în partida cu Franţa şi pune un rezultat bun pe seama unei pregătiri psihologice excelente înaintea jocului. Tehnicianul vorbeşte şi despre absenţa lui Adi Mutu din lot pentru acest meci, insistînd asupra importanţei pe care prezenţa atacantului în echipă o are pentru naţionala României.
"Avînd în vedere faptul că sînt jucători cu foarte puţină experienţă la acest nivel, cred că factorul psihologic e foarte important. Şi antrenorul, şi jucătorii sînt conştienţi de asta şi vor face tot ce depinde de ei pentru a fi la înălţime la ora partidei. Franţa rămîne o forţă extraordinară pentru fotbalul european, are jucători care pot trece peste relaţiile reci dintre ei în momentul în care intră pe teren. Sînt conştienţi că orice pas greşit le complică soarta şi îi aduce mai aproape de ratarea obiectivului, de aceea vor trata meciul contra noastră cu maximă seriozitate. Din păcate, ne lipseşte Mutu, care în acest moment nu poate fi înlocuit de nimeni nici măcar în proporţie de 60 sau 70%. S-ar putea ca cei din teren să-l caute şi să nu-l găsească acolo unde s-au obişnuit cu el şi atunci vor apărea problemele", a spus Halagian pentru gsp.ro. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-05-2009, 05:56 PM
|
|||
|
|||
Ionel Ganea: "Să mergem să cîştigăm la Paris! Cred că batem cu 1-0"
Fostul internaţional Ionel Ganea consideră că România trebuie să speculeze eventualele greşeli din jocul Franţei şi se arată încrezător într-un rezultat bun al tricolorilor pe Stade de France.
"Antrenorul are un rol foarte important în pregătirea partidei, trebuie să le insufle jucătorilor încrederea că pot să realizeze o performanţă mare în faţa unui adversar de calibru. Franţa are jucători valoroşi, trebuie să-i respectăm, dar să nu ne fie frică de ei. Vreau să mergem să cîştigăm la Paris, doar rezultatul ăsta ne ţine în calculele calificării. Mutu era un jucător foarte important, va conta lipsa lui pentru că e tipul de fotbalist cu tupeu, care poate să tragă echipa după el. Chiar şi în aceste condiţii, cred că vom învinge cu 1-0!", a spus Ganea pentru gsp.ro. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-05-2009, 05:57 PM
|
|||
|
|||
Florentin Petre: "Putem să batem fără probleme la Paris"
Fostul internaţional român Florentin Petre se arată încrezător într-un rezultat bun pe Stade de France şi consideră că Marius Niculae ar fi meritat să fie chemat la lot după evoluţiile pe care le-a avut în ultimul timp.
"Putem să batem fără probleme în Franţa, sîntem o echipă bună şi am arătat asta. Avem cîteva calificări în spate, sîntem România, să nu uităm asta. Adrian Mutu e un jucător foarte important, e genul de fotbalist care trage echipa după el şi nu are cum să nu se simtă în jocul echipei absenţa lui. Am încredere în băieţi, cred în echipă. Dacă mai dădeam un gol în tur la 2-0, nu s-ar mai fi întîmplat niciodată să fim egalaţi. Cred că şi Marius Niculae putea fi convocat pentru acest meci, e într-o formă extraordinară şi nu înţeleg de ce nu e şi el acolo"., a spus Florentin Petre la sportro. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-05-2009, 06:05 PM
|
|||
|
|||
"Doar Mutu ne putea face probleme"
Emmanuel Petit (39 de ani) s-a retras parcă ieri. Aceeaşi alură, acelaşi fizic. Monaco, Arsenal, Barcelona, Chelsea sunt echipele din cartea de vizită a lui "Manu". Mijlocaşul defensiv al "Les Bleus", marcatorul golului de 3-0 din finala "Coupe du Monde" contra Braziliei, în 1998, se ocupă acum cu acţiuni caritabile.
La Paris, reporterul Libertăţii l-a luat la întrebări pe Petit. Libertatea: Manu, vii la meci? Emmanuel Petit: Normal. Las toate lucrurile deoparte şi voi fi pe Stade de France! Din păcate pentru voi, sunt singur pe o victorie a băieţilor lui Domenech. Cred că va fi 2-0. O să plecaţi cu coada între picioare! De ce eşti aşa de sigur? Jocul naţionalei voastre e criticat vehement de presă… Pentru că voi nu-l aveţi pe Mutu. Am înţeles că a venit doar în excursie la Paris. Pe Adrian îl vedeam singurul în stare să ne creeze probleme. Aşa, îmi pare rău, totul e clar! Impresionat de calităţeile lui Gică Hagi Crezi că e vinovat şi că trebuie să dea cele 17.000.000 de euro către Chelsea? Nu-i treaba mea şi nici nu ştiu dacă va face rost de bani. Poate o să se roage de patronul Abramovici, să-l ierte cumva! Ce sfat i-ai da? Important pentru el este să joace cât mai poate, încercând să uite de datoria asta uriaşă. Să joace din inimă, să pună suflet, să facă fapte bune şi poate va fi iertat! Poate dă norocul peste el şi prinde, acum, la bătrâneţe, un contract mare. Sau să joace la ruletă, cine ştie! Îi urez baftă! Ai experienţă la jocurile de noroc? Da, prin 1998, după ce am luat titlul mondial, am câştigat 25.000 de euro la Monte Carlo, într-un cazino, la o maşină din aceea cu fructe… Ha-ha-ha. Ce jucător român ai apreciat cel mai mult? Pe Hagi sau pe Mutu? Hagi, normal, Maradona din Carpaţi, cum i se mai spunea. Avea un dribling şi o viziune fantastice. Am jucat de multe ori contra lui. Era aproape imposibil să-l marchezi. Ce-i lipseşte României să fie o echipă mare? Continuitatea, mentalitatea de învingător şi agresivitatea! Rămâne 2-0 pentru Franţa? 3-0! Şi noi ne calificăm la Mondialul din Africa de Sud, iar voi rămâneţi acasă! http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-05-2009, 06:17 PM
|
|||
|
|||
Sunt pe aceeasi lungime de unda cu Petit...am zis 2-0 pt Franta
http://www.namcum.blogspot.com - Niste randuri aruncate... |
|||
09-05-2009, 06:35 PM
|
|||
|
|||
Squillaci: "Trebuie să câştigăm cu România! Cu orice preţ!"
Franţa fierbe, România aşteaptă minunea. Viitorul adversar al Stelei, Sebastien Schillaci spune că Franţa trebuie să câştige, chiar cu orice preţ.
"Singurul lucru care contează este victoria. Trebuie să câştigăm, chiar cu orice preţ. Trebuie să fim la Cupa Mondială. Pentru moment, astea sunt singurele lucruri care contează", a declarat pentru France Fotball jucătorul spaniolilor de la Sevilla. Michel Hidalgo, fost selecţioner al Franţei, spune că România şi Serbia nu se pot ridica la nivelul naţionalei "Cocoşului galic". "Domenech are pe mâini jucători de clasă, care joacă la cele mai mari cluburi din Europa. Echipa Franţei are un potenţial enorm. Franţa şi România nu sunt cu siguranţă de acelaşi calibru", a declarat Hidalgo. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-05-2009, 06:37 PM
|
|||
|
|||
Daniel Niculae: "Sînt sigur că nu ne vom face de rîs"
Daniel Niculae speră la o victorie pe Stad de France. El spune că un meci bun la Paris va da încredere naţionalei tinere pe care o are Răzvan Lucescu.
"Toţi românii speră într-o victorie pe Stad de France. Noi sîntem foarte concentraţi, ştim că o victorie aici ne dă o speranţă în plus pentru calificarea la Mondiale. Francezii sînt liniştiţi, nu îşi fac griji în privinţa niciunui adversar. Este una din cele mai puternice naţionale din lume, dar sînt sigur că Razvan va face o aşezare bună în teren şi nu ne vom face de rîs. Sper să batem în această seară", a spus Niculae la GSPTV. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-05-2009, 06:38 PM
|
|||
|
|||
Rodion Cămătaru: "Putem face lucruri mari la Paris"
Fostul internaţional român, Rodion Cămătaru, spune că numai o minune poate face ca România să bată Franţa în această seară.
"Franţa e un adversar cu un nume foarte mare. Avem o echipă nouă care pe parcurs va avea ceva de spus, dar rezultatele fac echipa pînă la urmă. Răzvan nu are o viaţă grea în aceste momente. O partidă bună, cu un rezultat bun putem face, dar avem nevoie de o minune ca să batem Franţa la Paris", a declarat Cămătaru. Meciul România-Franţa are loc la ora 22:00 şi este transmis de TVR1. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
10 Musafir(i)
10 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut