Stiri despre arbitrajul romanesc si nu numai
11-18-2009, 07:35 PM
|
|||
|
|||
RE: Stiri despre arbitrajul romanesc si nu numai
Ion Craciunescu: "Ce se intampla cu arbitrajul romanesc este ceva fara echivalent in istorie"
Fostul mare arbitru, Ion Craciunescu, este de parere ca trebuiesc efectuate multe schimbari in sistemul din fotbalul romanesc, intrucat de aici pleaca si problemele actuale din arbitraj.
"Ceea ce se intampla cu arbitrajul romanesc eu cred ca este ceva fara echivalent in toata istoria si am argumente. Nu s-a intamplat niciodata sa vina atat de multi arbitri straini intr-un tur de campionat, niciodata nu s-a intamplat sa avem o Comisie Centrala a Arbitrilor care sa semene atat de mult cu o comisie electorala. Mai mult, ma surprinde faptul ca exista oameni care accepta orice numai ca sa fie in frunte", a declarat Ion Craciunescu pentru Sport Total FM. Referitor la decizia de a nu se mai permite aducerea arbitrilor straini la meciurile din Liga I, incepand din 1 ianuarie 2010, acesta a precizat: "Nu pun prea multa baza in spusele lui Mircea Sandu. Faptul ca alte tari nu ne vor mai da arbitri cred ca este una dintre cele mai mari rusini ale tarii noastre. Am niste date ca unele state au refuzat sa ne dea arbitri, ajungand altii sa planga de mila noastra si sa traga semnale de alarma fata de ceea ce se intampla cu arbitrajul romanesc. Nu stiu de ce doar de la 1 ianuarie are forta presedintele FRF sa impuna acea decizie de a nu aduce arb straini. De ce nu a avut acest curaj si cu patru luni mai devreme? Costurile pe care am fost nevoiti sa le platim au fost foarte mari, in contextul crizei actuale. Sunt bani aruncati pe geam, dar i-am aruncat fara niciun regret, doar sa stim ca sunt oameni din afara sistemului romanesc. Cred ca asta ar fi o gandire care le-ar justifica aceste demersuri." Incredere in arbitrii romani "Pentru mine numele Vasile Avram nu inseamna nimic. Eu cred ca avem arbitrii cu mult peste ce au altii in Europa, care pot duce la capat meciuri dificile, dar ceea ce trebuie curatit in momentul actual sunt factorii colaterali si sistemul din fotbalul romanesc." Ion Craciunescu are incredere in calitatea arbitrilor, insa crede ca explicatia greselilor unora dintre cavalerii fluierului din Romania trebuiesc cautate altundeva: "Cred ca judecatile ar trebui extinse, deoarece in spatele unor greseli flagrante sunt si alte lucruri care tin arbitrajul in loc." http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-19-2009, 02:52 PM
|
|||
|
|||
Arbitrii care au promovat in urma examenului de ieri
Liga I: Centrali - Gheorghe Mihai Prodan (media testelor - 9,21), Dragoş Istrate (9,17) şi Florin Mihai Marcu (9,02); Asistenţi - Valentin Avram (9,46), Andrei Constantinescu (9,14), Ioan Gabriel Bârjac (9,11), Radu Iulius Timar (9,10) şi Paul Dimancea (9,07); Liga a II-a: Centrali - Dragoş Teodor, Ionuţ Iugulescu, Adrian Cojocaru, Cătălin Pană, Adrian Ilyeş; Asistenţi - Adrian Ionescu, Bogdan Dragoş, Joszef Peter, Petrică Câmpeanu, Vasile Popescu, Florin Pucheanu, Ionel Dumitru, Constantin Cantemir; Liga a III-a: Asistenţi - Dragoş Bălună, Aurelian Ţoie, Adrian Trandafir, Gheorghiţă Bălan, Alexandru Mihăilă, Dragoş Luca, Casian Băla, Andrei Căluşeru, Alexandru Mihalcea, George Duta, Dragoş Radu, Andrei Roşca, Radu Pascu, Cosmin Vătămanu, Doru Lucaciu, Adrian Mărginean; Rezultatele concursului rezervat arbitrilor femei: Liga a II-a: Central - Cristina Bujor; Asistenţi - Ioana Săvulea, Ioan Muzuran, Alina Mihoc; Liga a III-a: Central - Kinga Lobeschus; Asistenţi - Ramona Bunget, Ana Maria Gheorghiţă, Marinela Nan, Mariana Tudor, Alexandra Dănăşel, Ioana Vescan, Gabriela Toderaş, Roxana http://www.gruppo-maxima.ro/wiki - Stiinta si doar atat |
|||
11-20-2009, 12:24 AM
|
|||
|
|||
Federaţia Germană de Fotbal a refuzat să mai ofere arbitrii pentru meciul FC Timişoara-Dinamo
Federaţia Germană de Fotbal a comunicat, joi, că nu va mai delega o brigadă pentru meciul FC Timişoara-Dinamo, motivând că au intervenit mai multe probleme, astfel că sunt şanse mari ca jocul să fie condus de arbitri români, a declarat preşedintele CCA, Vasile Avram.
"Germanii ne-au anunţat că nu mai pot trimite brigadă la meciul de la Timişoara pentru că au intervenit nişte probleme şi au nevoie de arbitrii respectivi la meciurile din campionatul intern. Decizia cred că a fost luată şi după declaraţiile date de conducătorii de la noi, suntem monitorizaţi de întreaga Europă. Apoi, am fost refuzaţi pe rând de federaţiile din Spania, Italia şi Franţa. Mai aşteptăm până vineri un răspuns din partea altor federaţii, printre care şi cea din Anglia, însă sunt şanse mici. Eu am deja o brigadă de rezervă din România, pentru că trebuie să fiu pregătită de orice", a spus Avram. Federaţia Germană a anunţat în urmă cu o săptămână, printr-un comunicat, că va trimite o brigadă la derby-ul FC Timişoara-Dinamo, din etapa a 14-a a Ligii I, condusă de Manuel Grafe. Acesta ar fi urmat să fie ajutat de Sascha Thielert şi Dik Margenberg, însă patronul formaţiei bănăţene, Marian Iancu, a declarat că nu este de acord cu brigada desemnată deoarece "în Germania există mulţi suporteri de-ai lui Dinamo". Partida FC Timişoara-Dinamo, din etapa a 14-a a Ligii I, se va disputa, luni, de la ora 20:45, pe stadionul Dan Păltinişanu. În altă ordine de idei, conform unor surse din cadrul CCA, arbitrii Augustus Constantin, Cristian Nica şi Eduard Dumitrescu au fost anunţaţi că vor conduce partida de luni dintre primele două clasate, FC Vaslui şi CFR Cluj. Totuşi, în cazul în care nicio federaţie nu va putea oferi arbitri pentru meciul de la Timişoara, atunci CCA ar putea modifica brigăzile pentru jocurile de luni. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-20-2009, 12:55 PM
|
|||
|
|||
Fotbalul din Germania a fost lovit zilele trecute de politie care a arestat mai multe persoane implicate in mafia pariurilor.
http://www.gruppo-maxima.ro/wiki - Stiinta si doar atat |
|||
11-20-2009, 04:56 PM
|
|||
|
|||
LPF cere CCA să delege arbitri străini la meciul FC Timişoara-Dinamo
Liga Profesionistă de Fotbal i-a cerut, vineri, Federaţiei Române de Fotbal, printr-o scrisoare deschisă, să delege prin CCA arbitri străini la meciul FC Timişoara-Dinamo, pentru a respecta astfel solicitarea celor două cluburi.
"În condiţiile în care cluburile Politehnica Timişoara şi Dinamo Bucureşti şi-au exprimat acordul ca meciul din cadrul etapei a 14-a să fie condus de o brigadă de arbitri străini, vă solicităm să luaţi act de această înţelegere şi în baza hotărârii Comitetului Executiv să depuneţi diligenţele necesare pentru ducerea la îndeplinire a acestor hotărâri, precum şi în conformitate cu articolul 65 din ROAF", se arată într-o scrisoare deschisă semnată de preşedintele Dumitru Dragomir şi publicată vineri pe site-ul LPF. LPF explică faptul că face această solicitare în virtutea hotărârii Comitetului Executiv al FRF, care a stabilit ca "până la sfârşitul turului ediţiei de campionat 2009-2010, în situaţia în care două cluburi participante la competiţia fotbalistică Liga I îşi exprimă voinţa şi convin ca jocul dintre ele să fie condus de arbitri din străinătate, Comisia Centrala de Arbitri are obligatia să ia act de această înţelegere şi să delege o brigadă de arbitri în conformitate cu dispoziţiile Regulamentului de Organizare şi desfăşurare a Activităţii Fotbalistice". Preşedintele CCA, Vasile Avram, a anunţat joi faptul că Federaţia Germană de Fotbal a comunicat că nu va mai delega o brigadă pentru meciul FC Timişoara-Dinamo, motivând că au intervenit mai multe probleme şi a adăugat că sunt şanse mari ca derby-ul să fie condus de români. "Germanii ne-au anunţat că nu mai pot trimite brigadă la meciul de la Timişoara pentru că au intervenit nişte probleme şi au nevoie de arbitrii respectivi la meciurile din campionatul intern. Decizia cred că a fost luată şi după declaraţiile date de conducătorii de la noi, suntem monitorizaţi de întreaga Europă. Apoi, am fost refuzaţi pe rând de federaţiile din Spania, Italia şi Franţa. Mai aşteptăm până vineri un răspuns din partea altor federaţii, printre care şi cea din Anglia, însă sunt şanse mici. Eu am deja o brigadă de rezervă din România, pentru că trebuie să fiu pregătită de orice", a spus Avram. Federaţia Germană a anunţat în urmă cu o săptămână, printr-un comunicat, că va trimite o brigadă la derby-ul FC Timişoara-Dinamo, din etapa a 14-a a Ligii I, condusă de Manuel Grafe. Acesta ar fi urmat să fie ajutat de Sascha Thielert şi Dik Margenberg, însă patronul formaţiei bănăţene, Marian Iancu, a declarat că nu este de acord cu brigada desemnată deoarece "în Germania există mulţi suporteri de-ai lui Dinamo". Meciul FC Timişoara-Dinamo, din etapa a 14-a a Ligii I, se va juca luni, de la ora 20:45. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-20-2009, 08:28 PM
|
|||
|
|||
Vasile Avram spune că a făcut mai multe cereri pentru o brigadă străină la Timişoara-Dinamo
Preşedintele CCA, Vasile Avram, a declarat vineri că a trimis mai multe cereri la federaţii din străinătate, pentru a asigura o brigadă străină la meciul FC Timişoara-Dinamo, dar nu ştie dacă acest lucru se va şi întâmpla.
"Nu sunt la curent cu ceea ce a cerut Liga Profesinistă de Fotbal în legătură cu arbitrii de la meciul FC Timişoara-Dinamo. Trebuie să mă interesez şi eu la FRF să văd despre ce e vorba. Ce pot să spun, însă, este că am mai trimis cereri către federaţii din străinătate, precum Bulgaria, Polonia, Serbia sau Moldova pentru acest joc şi aşteptăm un răspuns de la ei în cursul zilei de azi", a declarat vineri preşedintele CCA, Vasile Avram. Liga Profesionistă de Fotbal i-a cerut, vineri, Federaţiei Române de Fotbal, printr-o scrisoare deschisă, să delege prin CCA arbitri străini la meciul FC Timişoara-Dinamo, pentru a respecta astfel solicitarea celor două cluburi. Solicitarea LPF, a venit după ce preşedintele CCA, Vasile Avram, a anunţat joi faptul că Federaţia Germană de Fotbal a comunicat că nu va mai delega o brigadă pentru meciul FC Timişoara-Dinamo, motivând că au intervenit mai multe probleme şi a adăugat că sunt şanse mari ca derby-ul să fie condus de români. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-20-2009, 09:00 PM
|
|||
|
|||
Vaslie Avram: "Normal ar fi sa avem o brigada din Romania la Timisoara - Dinamo"
Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, este de parere ca meciul dintre FC Timisoara si Dinamo ar trebui sa fie arbitrat de catre o brigada din Romania, insa este impiedicat de hotararea Comitetului Executiv.
"Normal ar fi, si s-ar putea sa existe si aceasta posibilitate, sa avem o brigada din romania la Timisoara - Dinamo, dar exista o hotarare a Comitetului Executiv care trebuie dusa la capat, noi avand obligatia sa aducem arbitri straini atunci cand ambele cluburi cer acest lucru. Inca de acum 2-3 saptamani am primit o adresa de la Timisoara si din partea celor de la Dinamo sa aducem arbitri straini. Noi am facut demersurile, iar Germania a fost prima tara care a raspuns afirmativ. Meciul era programat pentru 21, dar Liga l-a amanat pentru 23, iar noi am anuntat Federatia din Germania, care ne-au cerut detalii despre traseu, cazare si alte detalii. Noi am luat legatura cu cei de la Timisoara pentru a solicita aceste informatii, si asa s-a aflat ca este vorba de arbitri germani. Dupa ce au stiut ca este vorba de o brigada din Germania, ambele cluburi au trimis adrese ca nu doresc arbitri din acea tara, ci din alta parte, iar noi am reluat procedurile", a declarat Vasile Avram pentru Sport Total FM. Chestionat cu privire la o cale de rezolvare a problemelor din arbitraj, presedintele CCA a raspuns: "Solutia este ca fiecare arbitru si noi sa ne dam seama unde sunt problemele, ce greseli se fac si sa cautam pe cat posibil sa nu se mai repete. Vom incerca sa gestionam cat mai bine acest final de campionat, in pauza avem responsabilitatea sa pregatim un curs pentru arbitri, vom aduce invitati din strainatate, mai mult de atat ce sa le facem?" http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-22-2009, 11:34 AM
|
|||
|
|||
Un "arbitru pătat" conduce Poli - Dinamo!
Doar 5 lei biletul la peluze în Poli Timişoara - Dinamo. Va fi plin stadionul?
Iancu: 'Cu Steaua mă interesează să văd în teren o echipă puternică' Presa sîrbă îl zugrăveşte în culori gri pe "centralul" Mazici. Asistenţii par a fi în regulă Gata, se ştiu arbitrii care vor conduce mîine derby-ul din Banat: sînt sîrbi, sînt de pe lista FIFA, iar "centralul" intră în categoria celor dubioşi, cu un CV îndoielnic! Gazeta a aflat ieri, mai întîi, ţara de provenienţă a arbitrilor meciului, după care şi componenţa brigăzii. "Central" este Milorad Mazici, 36 de ani, asistenţi sînt Igor Radojcici, 41 de ani, şi Nikola Tomicici, 43 de ani. Vasile Avram s-a ferit să dezvăluie componenţa brigăzii: "Vom face publice numele arbitrilor abia luni, cînd vor ajunge pe aeroport!". "Greşeşte şi dă «galbene» multe" Ziariştii de la Belgrad n-au cuvinte de laudă despre Mazici. "E omul de casă al federaţiei noastre. Milo este numit de unii «arbitrul celor de la Partizan», de aceea e «pătat». A avut probleme în ultimele meciuri pe care le-a condus în campionatul intern. E genul de arbitru care acordă multe «galbene» şi face greşeli destul de multe pe durata unei întîlniri". Asistenţii sînt bine cotaţi. "Radojcici şi Tomicici sînt consideraţi cei mai buni tuşieri de la noi", au mărturisit jurnaliştii plavi. În primăvară au fost delegaţi la meciul CFR - FC Braşov (2-0) şi au condus fără greşeli. Doar "centralul" de atunci, Dragomir Stankovici, s-a întrecut în erori: a fost confuz, a fragmentat jocul şi nu l-a eliminat pe Mureşan, de la gazde. Borcea: "Hmm, cam ciudat" Cristi Borcea a declarat ieri, la auzul veştilor: "Sîrbi? Sînt FIFA? OK, asta e, se putea şi mai bine. Să-şi facă treaba acum, să fie corecţi! Oricum, mai bine sîrbi decît români, îmi pare rău că am ajuns la concluzia asta. Sîrbi aţi zis? Hmm, sînt cam aproape de Timişoara, ciudată opţiune! Nu mai ştiu ce să cred, după cîte arbitraje potrivnice am avut". Iancu: "Bravo, Avram!" Marian Iancu era satisfăcut: "Important era ca meciul să fie condus de o brigadă FIFA, aşa cum am solicitat şi noi, şi Dinamo. Şi străini, că aşa au vrut ambele cluburi. Îl felicit pe domnul Avram că a reuşit să ne facă pe plac. Dacă nu se întîmpla aşa, era o anarhie de nedescris în fotbalul românesc. Noi, de exemplu, n-am fi intrat pe teren, fiindcă, am mai spus-o, se încălca regulamentul". "Turcu e înalt, deştept şi frumos" Mai nou, Avram se contrează cu Turcu. Şeful CCA a contraatacat după ce dinamovistul i-a spus public că nu-şi merită funcţia: "Sînt persoane incompatibile cu fotbalul, venite de pe şantier, mai bine ar rămîne acolo. Numai domnul Turcu nu greşeşte, e înalt, deştept, frumos şi are benoacle la ochi!". Turcu a replicat: "Mai bine ar avea grijă! E pus să ne facă rău. Mulţi arbitri nu-l respectă. Cer schimbarea lui, fiindcă e incapabil, n-are personalitate şi autoritate". 10.000 de euro costă brigada sîrbă, aici intrînd transportul, cazarea şi baremul http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-22-2009, 03:12 PM
|
|||
|
|||
'' Numai domnul Turcu nu greşeşte, e înalt, deştept, frumos şi are benoacle la ochi!"
Epic ) ''Football is a beautiful game and it needs to be played beautifully!'' Brian Clough |
|||
11-22-2009, 04:34 PM
|
|||
|
|||
Vasile Avram il "desfiinteaza" pe Vasile Turcu
Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, a lansat un atac dur la adresa actionarului de la Dinamo, Vasile Turcu, dupa ce acesta afirmase ca seful arbitrilor nu este compatibil cu functia pe care o ocupa.
"Cine este Vasile Turcu? Imi pare rau ca bagati in seama asemenea personaje, care n-au nimic comun cu fotbalul. N-au fost jucatori, n-au fost arbitri, antrenori, nu sunt conducatori de cluburi. Ei vor sa-si faca imagine si se baga prea mult in seama, se cred mai importanti decat sunt. Am auzit ca as fi incompatibil cu functia, dar el este incompatibil cu fotbalul. Sunt persoane venite de pe santier si ar fi fost mai bine sa ramana acolo. Pe de alta parte, ca sa poti face o afirmatie despre o persoana ca are capacitatea sa exercite o functie sau nu, trebuie sa ai niste elemente: sa-l cunosti din punct de vedere profesional, moral si apoi sa-ti dai cu presupusul. In ultimul timp au ajuns la conducerea cluburilor oameni din galerie care au comportament de galerie", a declarat Vasile Avram pentru Sport Total FM. Referitor la prestatia fiului sau, Marius Avram, de la partida Rapid Bucuresti - Gaz Metan Medias, presedintele CCA s-a abtinut de la comentarii, mentionand ca aceste lucruri vor fi discutate dupa ce va avea mai multe informatii: "De trei luni de cand am fost investit in aceasta functie, nu am comentat niciodata prestatia vreunui arbitru inainte de a avea evaluarea sa de catre comisie, de a lua in calcul raportul observatorului, al supervizorului pentru ca n-ar fi normal si nici corect. Sunt multe lucruri la un joc care sunt de indreptat, de perfectionat. Trebuie sa invatam din greseli si sa le evitam pe cat posibil. Indiferent de ce arbitru ar fi fost, acestea sunt lucruri de bucatarie interna. Numai asa ne putem indrepta si cine nu recunoaste ca greseste este un ipocrit. Numai domnul Turcu nu greseste, este inalt, destept, frumos si are si "benoacle" la ochi." http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
3 Musafir(i)
3 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut