Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri Universitatea Craiova
09-10-2009, 06:17 PM
RE: Ştiri Universitatea Craiova
Ştiinţa este a patra echipă din România după performanţele internaţionale

Universitatea Craiova ocupă locul 126 în ierarhia celor mai bune echipe din secolul trecut, conform unui clasament întocmit de Federaţia Internaţională de Statistică a Fotbalului (IFFHS).

Clasamentul a fost alcătuit pe baza performanţelor pe care echipele le-au avut în competiţiile internaţionale: Cupa Campionilor Europeni (CCE), Liga Campionilor, Cupa Oraşelor Târguri, Cupa UEFA, Cupa Cupelor, Cupa Mitropa (predecesoarea cupelor europene, între 1927 - 1940), Copa Latina (s-a disputat între 1949 şi 1957 între câştigătoarele campionatelor din Franţa, Italia, Portugalia şi Spania) şi Supercupa Europei.

Universitatea Craiova are 16 puncte şi este pe locul 126, la egalitate cu scoţienii de la Dumfermline şi bulgarii de la Levski Sofia. Ştiinţa este a patra echipă din România în acest top, după Steaua, care ocupă poziţia a 45-a, Dinamo, care se află pe locul 98 şi Rapid (117).

Aceasta din urmă are avantajul de a se fi înfiinţat mai devreme decât celelalte trei, în 1923, pe când Ştiinţa a luat naştere în acelaşi an cu Dinamo, 1948, Steaua apărând cu un an mai devreme.

Cea mai mare performanţă a alb-albaştrilor în cupele europene rămâne semifinala Cupei UEFA din 1983, iar ultima participare s-a înregistrat în urmă cu nouă ani, fiind un fiasco.

Pe prima poziţie în clasamentul IFFHS se află Real Madrid, câştigătoare de nouă ori a Cupei Campionilor Europeni, podiumul fiind completat de Juventus Torino şi FC Barcelona.

Fişier(e) ataşate Thumbnail(uri)

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
09-10-2009, 06:19 PM
"Sunt motive, obiective peste care am trecut şi vom demonstra că suntem puternici"

Preşedintele Universităţii, Adrian Mititelu, a declarat astăzi la GSP TV că clubul alb-albastru are o strategie bine pusă la punct şi că elevii lui Daniel Mogoşanu vor demonstra că sunt o echipă de top în Liga I.

"Singura problemă a Clubului Universitatea a fost că anul ăsta am avut un eşec şi nu ne-am îndeplinit planul pe care ni l-am propus. Dacă în cei patru ani mi-am propus câte ceva, anul ăsta a fost o nerealizare şi din cauza ghinionului şi a greşelilor făcute pe final, dar pot spune că în cadrul clubului alb-albastru este o strategie bine definită şi în acest moment am reuşit să reconstruiesc şi clubul ca lot. Eu, în urmă cu patru ani, nu mai aveam decât doi jucători în lot, acum avem 60 de jucători sub contract, dintre care 25 tineri de mare perspectivă şi pe perioadă apropiată, nu la Paştele cailor. Plus de asta, am şi o puternică echipă, care a jucat cel mai frumos fotbal din Liga I. Deci, este una dintre primele patru echipe ca joc sau forţă de joc. Că am terminat pe şapte se mai întâmplă în fotbal. Sunt echipe mari care au pierdut cupe şi campionate din cauza unor greşeli şi a ghinionului. Într-adevăr, au fost două meciuri foarte proaste în acest început de sezon. Sunt motive, obiective peste care am trecut şi vom demonstra că suntem puternici şi vom fi una dintre echipele de mare calibru a acestui campionat", a declarat finanţatorul Ştiinţei, Adrian Mititelu.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
09-10-2009, 06:31 PM
Dănănae va face recuperare la o clinică din Eindhoven, sub supravegherea unui preparator al lui PSV

Fundaşul dreapta al Universităţii va pleca la finalul acestei săptămîni la recuperare în Olanda. Perioada de care are nevoie Dănănae pentru a deveni apt sută la sută e estimată de doctorul Universităţii la maximum 6 luni!

"Dănănae va pleca duminică la Eindhoven şi va face recuperarea la o clinică privată unde sînt toate condiţiile de care are nevoie. O să ne ajute şi Ovidiu Stîngă, de altfel, jucătorul se va recupera sub supravegherea unui preparator fizic care se ocupă de PSV. Dacă refacerea va decurge normal, fără surprize neplăcute, în maximum 6 luni de zile fotbalistul ar trebui să fie apt sută la sută. Asta înseamnă că pot fi şi cinci luni, şi cinci luni jumătate", a precizat azi medicul Claudiu Stamatescu pentru craiovamaxima.ro.

"Ovidiu e un băiat puternic şi va trece peste această problemă. În retur sper să fie recuperat şi să contăm din nou pe el", a spus şi Adrian Mititelu la GSP TV.

09-10-2009, 08:48 PM
Bădoi, la primul antrenament cu Universitatea

Cea mai nouă achiziţie a Universităţii, Valentin Bădoi, a participat în această seară la primul antrenament alături de Ştiinţa. La numai o zi după ce a semnat, fundaşul a intrat în programul de pregătire al echipei, dar a convenit împreună cu Adrian Mititelu şi staff-ul tehnic să nu joace la Iaşi.

"Cum să ajung la Craiova? După ce am fost declarat liber de contract, am fost sunat de domnul Mititelu, am discutat cu dânsul şi în cinci minute ne-am înţeles. A fost convingător", a declarat Bădoi.

Acesta este convins că deşi are 33 de ani, mai poate fi de folos Craiovei: "Sper să nu-i dezamăgesc pe cei care au avut încredere în mine. Am venit pentru că e o echipă cu obiective îndrăzneţe, vrea cupa şi campionatul. Încă mai am plăcerea şi puterea să joc la acest nivel. Şi eu, ca şi Trică, am venit să punem umărul cât putem să ajutăm această echipă".

09-10-2009, 08:50 PM
"Sperăm să facem un meci foarte bun la Iaşi şi o să ne luptăm până la epuizare ca să câştigăm"

Directorul executiv al Universităţii Craiova, Dan Stălinescu, consideră că Trică şi Bădoi vor aduce un plus de omogenitate şi că Ştiinţa are numai de câştigat în urma acestor două transferuri datorită experienţei celor doi jucători.

"Adrian Mititelu este un negociator foarte bun. Cred că, raportat la nivelul României, avem în echipă un Beckham sau Ronaldinho, exemplu: Trică, Baird, Costea, Dorel Stoica, Prepeliţă, Lung, toată echipa este de cinci stele. Vali a venit pentru că, din păcate, cel mai bun fundaş dreapta din România s-a accidentat şi sunt sigur că ne vor ajuta. Au foarte mare experienţă, sunt jucători care au evoluat la un foarte mare nivel şi orice echipă are numai de câştigat având fotbalişti cu experienţa lor. Aşteptăm să ne aducă un plus de maturitate. Ţinând cont de experienţa lor, cred că nu va fi problemă de omogenitate. Noi am spus de la început că ne luptăm pentru Europa anul ăsta, iar acum că sunt şi ei, normal că şi cu ei", a declarat Stălinescu.

De asemenea, acesta are încredere că alb-albaştrii vor face o partidă bună la Iaşi: "Craiova a început campionatul după o pregătire foarte, foarte grea şi, ca orice echipă titrată, rezultatele o să apară în timp. Dacă vă uitaţi la toate rezultatele din jurul lumii, echipele mari nu încep niciodată în trombă campionatele. Nu este asta o scuză că am pierdut două meciuri în deplasare, dar da, sperăm să începem cu dreptul în acest al treilea meci din deplasare. Sperăm să facem un meci foarte bun şi o să ne luptăm până la epuizare ca să câştigăm acolo."

09-10-2009, 09:55 PM
Recursul lui Mircea Bornescu a fost respins

Comisia de Recurs a analizat astăzi memoriul prin care portarul Mircea Bornescu cere să i se rezilieze contractul cu Universitatea Craiova, pentru a putea semna cu Rapid Bucureşti.

După câteva ore de dezbateri federalii au decis să respingă recursul lui portarului Ştiinţei. Astfel, cazul Bornescu s-a încheiat, iar acesta nu mai poate juca la nicio altă echipă decât la Universitatea Craiova.

09-11-2009, 03:43 PM
Primăvara, cotă 100 pentru a promova

Din acest sezon se poate paria şi pe Liga a treia din România, o casă de pariuri online oferind cote şi pentru meciurile care se dispută, spre exemplu, la Tărlungeni, Ungheni sau Merei.

Dacă anul trecut agenţia inscripţionată pe tricourile lui Real Madrid a "riscat" să afişeze cote doar pentru seria a şasea, în care sunt echipe din Ardeal, acum se poate paria pe orice partidă din eşalonul al treilea.

Astfel, pentru victoria Primăverii Craiova în meciul de astăzi, cu CS Albota, se acordă o cotă de 1,5 la 1, oaspeţii fiind consideraţi outsideri, chiar dacă şi-au adjudecat barajul cu Triumf Bârca, formaţie care a scos satelitul Ştiinţei din lupta pentru promovare în Liga judeţeană Dolj. Un succes al argeşenilor astăzi este răsplătit cu o cotă de 5,5 la 1.

Favorită la promovare în opţiunea book-maker-ilor este fosta divizionară secundă FCM Târgovişte, cu o cotă de 3,75 pentru a termina pe primul loc, în timp ce Primăvara are a treisprezecea şansă, fiind apreciată cu o şansă de 100 la 1 pentru a promova direct.

Cele mai mici şanse în viziunea casei de pariuri le are lanterna roşie, Juventus Bascov, pe al cărei succes poţi câştiga de 2.000 de ori suma pariată.

09-11-2009, 04:45 PM
Vali Bădoi ar putea debuta astăzi în tricoul Universităţii

Venit de două zile la Universitatea, Vali Bădoi ar putea îmbrăca astăzi tricoul alb-albastru, la echipa a doua a Universităţii, Primăvara, care întâlneşte, de la ora 17 formaţia CS Albota.

Meciul contează pentru etapa a IV-a, seria C4. Partida se va desfăşura pe Arena "Petre Deselnicu", iar intrarea este liberă. Pe editie.ro puteţi urmări comentariu live al partidei.

09-11-2009, 11:18 PM
Bădoi a fost integralist pentru echipa a doua, într-un meci din Liga a III-a

Noua achiziţie a Universităţii Craiova, Valentin Bădoi, a fost folosit, vineri, la echipa a doua a clubului, într-un meci din Liga a III-a, cu CS Albota, joc în care fotbalistul a şi ratat o lovitură de la 11 metri, informează site-ul oficial al oltenilor.

Golurile oltenilor au fost marcate de Gogoşoiu şi Roman, într-un joc ce a contat pentru etapa a 4-a a eşalonului al treilea. Valentin Bădoi a fost titular, iar în minutul 38 al jocului a irosit o lovitură de la 11 metri, care fusese obţinută de Roman.

Fostul jucător al echipei FC Timişoara, Valentin Bădoi, a semnat miercuri un contract valabil un sezon cu Universitatea Craiova. Valentin Bădoi a fost cel de-al 4-lea jucător pe care Universitatea Craiova l-a transferat în acest sezon, după Eugen Trică, Valentin Badea şi Josip Misic.

09-12-2009, 02:47 PM
Eugen Trică a fost cooptat în lotul care va face deplasarea la Iaşi şi are şanse mari să evolueze titular luni seară. Ar fi primul meci al mijlocaşului de la revenirea sa în Bănie.

Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
11 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut