Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri Rapid Bucureşti
10-01-2009, 05:09 PM
RE: Ştiri Rapid Bucureşti
Schimbă Rapidul!

Omul de afaceri german Lutz Stache a stabilit deja noua organigramă a Rapidului, proiectată să intre în rol din noiembrie, când se aşteaptă parafarea contractului cu George Copos.

"Conducerea clubului va include un preşedinte executiv, un manager general şi un manager sportiv, care vor asigura o continuitate la nivelul echipei. Cel puţin unul dintre cei trei va fi german", a declarat Mihai Voiculescu, reprezentantul lui Lutz Stache în România. Mai mult, viitorul investitor din Grant s-a gândit să continue politica impusă de Copos în actualul sezon. "În momentul când vom deţine controlul în Giuleşti vom investi în Centrul de copii şi juniori şi ne vom axa pe promovarea fotbaliştilor autohtoni. Nu vrem să repetăm greşeala pe care a făcut-o Taher, care a adus jucători din străinătate care nu au confirmat", a adăugat Voiculescu.

Glorii germane în Giuleşti
Nemţii sunt puşi pe fapte mari şi sunt pregătiţi să investească masiv şi din punct de vedere financiar, dar într-un mod profesionist, nu cum s-a întâmplat în "era" Taher. "Domnul Stache are promisiuni că mai mulţi foşti internaţionali nemţi vor veni la Bucureşti să-l ajute la implementarea unei noi mentalităţi la Rapid. Ei vor face antrenamente cu juniorii şi îi vor ajuta să înţeleagă cerinţele fotbalului profesionist", a declarat Voiculescu.

Reghecampf va fi director sportiv
Omul care i l-a prezentat lui George Copos pe Lutz Stache, Laurențiu Reghecampf, va fi mai mult ca sigur cooptat în conducerea Rapidului, dacă vânzarea va avea loc. Acest lucru i-a fost promis fostului fotbalist de către afaceristul german, iar "Reghe" a recunoscut și el mutarea.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
10-01-2009, 05:13 PM
Straton s-a accidentat, Drăghia îl înlocuieşte

Cătălin Straton s-a accidentat la antrenamentul de ieri şi nu a făcut deplasarea la Piatra Neamţ, pentru meciul cu Ceahlăul. Locul său a fost luat de Virgil Drăghia.

La şedinţa de pregătire de miercuri, Straton a simţit dureri la piciorul stîng, după un plonjon în care şi-a prins piciorul sub el. "Astăzi, am încercat să mă antrenez normal, dar cînd am pus piciorul în pămînt am simţit dureri mari la glezna stîngă şi la genunchiul de la acelaşi picior. Sper să nu fie nimic grav, nu am avut probleme pînă acum. Doctorul mi-a recomandat un tratament şi repaus total pînă duminică, apoi să îmi urmez programul de recuperare", a spus Straton pentru rapidisti.ro.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
10-02-2009, 05:07 PM
Grădiniţa Giuleşti

Hizo s-a amuzat de caricatura din Gazeta Sporturilor de miercuri şi a dezvăluit cum îi motivează pe tinerii de la echipă.

Numărul fotbaliştilor tineri de la Rapid se înmulţeşte de la o zi la alta. Fără bani de transferuri, Viorel Hizo îşi completează posturile deficitare cu speranţe de la Rapid II. Avînd doar trei mijlocaşi defensivi în lot, Lazăr, Matici şi Ivelja, "Dulăul" l-a promovat la prima echipă pe Alexandru Coman (18 ani). Puştiul a fost chiar la un pas să facă deplasarea la Piatra-Neamţ, însă medicii au decis că Lazăr are şanse să fie refăcut pînă la ora jocului. Căpitanul Rapidului acuză o contractură musculară.

Hizo a glumit ieri la conferinţa de presă şi a "dezvăluit" cum reuşeşte să-şi motiveze tinerii din lot: "E simplu, îi plimb cu căruciorul şi, în plus, le-au fost mărite şi alocaţiile". Antrenorul a făcut referire la caricatura lui Emil Mierlă din Gazeta de miercuri. Apoi, nea Vio a devenit serios: "Lăsînd gluma la o parte, sper ca toţi tinerii să înţeleagă ce şansă mare au acum. Trebuie să fie conştienţi că, la Rapid, un jucător tînăr ajunge greu în prima echipă şi că sînt obligaţi să muncească în continuare pentru a rămîne unde sînt".

Hizo: "Copos nu vinde"
Viorel Hizo nu crede că tranzacţia dintre George Copos şi neamţul Lutz Stache se va realiza. "Am mai spus-o şi o repet: eu nu cred că va vinde clubul! Vorbim zilnic la telefon şi ştiu ce vorbesc. Sînt foarte multe detalii legate de vînzarea unei echipe, dar dacă pînă la urmă se va realiza, asta e! Pînă la urmă, echipa e proprietatea domnului Copos şi el face ce vrea cu ea", a spus Hizo.

Ultimele noutăţi:
» Hizo confirmă că lui Buga i se poate prelungi automat contractul care îi expiră la finalul anului: "Precizez că în cazul lui Mugurel există o clauză prin care clubul îi poate prelungi înţelegerea doar apăsînd un buton. Şi el vrea să continue cu noi".
» Fernandes nu a făcut deplasarea la Piatra-Neamţ. "Mai sînt probleme cu el, a reluat pregătirile, dar din punct de vedere fizic nu este apt pentru acest joc", a explicat Hizo.
» Rezerva lui Marinescu în această seară va fi Drăghia (19 ani). Straton s-a accidentat şi a rămas la Bucureşti.
» Viorel Hizo, antrenor Rapid: "Am ajuns destul de repede pe locul 3 şi va fi foarte greu să ne menţinem pe această poziţie. Le-am spus şi jucătorilor asta şi sper să înţeleagă dificultatea partidei de la Piatra Neamţ".

10-02-2009, 05:08 PM
Clubul Rapid a scăpat de proces şi de datoria către firma de catering

Conducerea FC Rapid susţine că a ajuns la un acord privind stingerea datoriilor cu firma de catering Elite Events, care a obţinut în instanţă deschiderea procedurii de insolvenţă a clubului, informează site-ul oficial al grupării giuleştene.

"Conform precizării făcute deja, există o înţelegere cu firma Elite Events cu privire la stingerea datoriilor. Dintr-o eroare de comunicare, această înţelegere a fost scăpată din vedere. În baza acestei înţelegeri, cele două părţi întreprind deja demersurile necesare pentru stoparea acţiunii din instanţă. S.C. Fotbal Club Bucureşti S.A. continuă să depună toate eforturile necesare pentru asigurarea condiţiilor optime care să permită jucătorilor rapidişti să facă performanţă şi să satisfacă aşteptările suporterilor", se arată pe site-ul citat.

Contactat telefonic, acţionarul majoritar George Copos a declarat că gruparea giuleşteană îşi desfăşoară activitatea normal şi că nu se pune problema blocării conturilor sau falimentului clubului Rapid. "Nu este nicio problemă. Ştiu de acea datorie către firma de catering. Dar nu se pune problema ca Rapid să aibă conturile blocate sau altfel de lucruri. Avocaţii noştri se ocupă de acest caz. Clubul îşi desfăşoară activitatea normal. E normal să apară lucruri de genul acesta având în vedere managementul dezastruos din 2008. Pentru că acea datorie este din 2008. Şi ar trebui să ne mai aşteptăm şi la alte situaţii de acest gen de acum înainte. Dar noi am şi semnat un act cu această firmă de catering acum, în septembrie, de stingere a datoriei. Se rezolvă totul. Cât sunt eu aici, Rapid nu va avea probleme", a afirmat Copos.

În urma cererii formulate de firma de catering Elite Events SRL, Tribunalul Bucureşti a deschis la 29 septembrie procedura de insolvenţă a SC FC Rapid SA, ridicând clubului dreptul de administrare, constând în dreptul de a-şi conduce activitatea, de a-şi administra bunurile din avere şi de a dispune de acestea, administrator judiciar fiind numită Casa de Insolvenţă Transilvania IPURL. Următorul termen în acest proces a fost stabilit pentru 8 decembrie.

10-02-2009, 05:14 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 10-02-2009 05:20 PM de Sebi Raducu.)
"Să se apuce să înveţe Glasul Roţilor de Tren"

Aşa cum Prosport v-a anunţat, venirea lui Lutz Stache în fruntea Rapidului este doar o chestiune de timp. Omul de afaceri german va prelua pachetul majoritar de acţiuni de la Copos la jumătatea lunii noiembrie, dacă nu cumva patronul de la Ana se va răzgândi, vrăjit de 'Farmecul vieţii'.

Laurenţiu Reghecampf este intermediarul acestei tranzacţii şi, sigur, va ocupa o funcţie de conducere în Giuleşti, cel mai probabil preşedinte. Trecutul stelist al lui Reghe reprezintă,totuşi, o mare problemă pentru fanii de sub Grant. Dar, având în vedere că aceştia l-au admis pe Dan Petrescu ca antrenor, venirea fostului fundaş dreapta din Ghencea va fi şi ea acceptată.

Totuşi, fostul internaţional va trebui să treacă câteva 'probe de foc' pentru a primi oblăduirea suporterilor. Dacă Bursucul a fost nevoit să pupe steagul alb-vişiniu, lui Reghecampf i se pregătesc surprize mai mari.

"Îl vom pune pe Reghecampf să depună jurământ, îl botezăm din nou şi asta va fi situaţia. Va păţi mai rău ca Dan Petrescu, nu ne vom limita doar la puparea steagului. Ne gândim la ceva tare, vom face un ritual pentru că, daca vrei să fii preşedinte la Rapid, trebuie să ştii istoria clubului. Să conduci această echipă este cea mai onorabilă funcţie posibilă. Antrenorii vin şi pleacă, dar ca preşedinte trebuie să meriţi să ne reprezinţi. Îl sfătuiesc pe Reghecampf să se apuce de urgenţă să citească "Glasul Roţilor de Tren ", să înveţe istoria clubului", a spus liderul galeriei Rapidului, Gigi Corsicanu, pentru Can-Can.

10-02-2009, 05:21 PM
N-au bani nici de mâncare!

Ultima bombă declanşată în Giuleşti îi aparţine lui Elite Events SRL, firmă care a prestat servicii de catering la meciurile de acasă ale Rapidului între 2008 şi 2009.

În această perioadă nu s-a plătit nimic către respectiva societate, care a acţionat clubul în instanţă pentru recuperarea datoriilor pe data de 13 august. În ziua de 29 septembrie, Tribunalul Bucureşti le-a dat dreptate celor de la Elite Events şi a deschis procedura de insolvenţă asupra Rapidului. Implicit, giuleştenilor le-a fost ridicat dreptul de a-şi mai administra bunurile din avere, precum şi accesul la banii din conturi. Toate acestea au intrat pe mâna administratorului judiciar, Casa de Insolvenţă Transilvania, CITR, desemnată de instanţă. "Feroviarii" au dreptul să facă recurs în maximum zece zile.

E mâna lui Taher?
Surse din cadrul clubului spun însă că acţiunea celor de Elite Events este una premeditată şi a fost pusă la cale de către fostul investitor, Fathi Taher. Firma de catering creditoare a fost adusă la Rapid de iordanian în momentul în care acesta a preluat frâiele clubului. Elite Events a înlocuit, practic, în 2008, firmele lui George Copos, cele care se ocupau până atunci cu activitatea de catering la evenimentele Rapidului. Un argument pentru acest lucru este şi faptul că firma respectivă a plecat de la club odată cu Taher.

Buga, forţat să rămână
Deşi se credea că va deveni liber de contract la finalul turului, golgheterul Rapidului, Mugurel Buga, poate fi obligat de clubul "feroviar" să rămână la Rapid pentru încă un sezon. Viorel Hizo a divulgat în premieră informaţia conform căreia "Pele" are în contract o clauză prin care giuleştenii îi pot prelungi unilateral contractul pentru încă un sezon. Speranţele lui Buga de a mai obţine nişte bani în plus de la Copos, negociind din poziţia de liber de contract, s-au spulberat.

Supăraţi pe Berbecaru
Conducerea Rapidului, în frunte cu antrenorul Viorel Hizo, a contestat vehement delegarea lui Victor Bebecaru la partida de azi. Motivele giuleştenilor sunt legate de prestaţia centralului în partida de la Târgu Jiu, din sezonul trecut, când acesta a defavorizat-o clar pe Rapid. În acel meci, Berbecaru l-a eliminat gratuit pe Boya şi a validat un gol înscris neregulamentar de Păcurar.

10-03-2009, 11:25 AM
Hizo spune că victoria Rapidului nu poate fi pusă la îndoială

Antrenorul Rapidului, Viorel Hizo, a declarat vineri că victoria giuleştenilor din meciul cu Ceahlăul nu poate fi pusă la îndoială, însă a recunoscut că s-a temut de acest meci, al cărui început i-a reamintit de înfrângerea cu Astra.

"Mi-a fost teamă de acest meci, pentru că a avut un început asemănător cu cel jucat cu Astra. Nu mi-am dorit să trecem din nou prin aşa ceva, pentru că ne-am revenit foarte greu după acea înfrângere. Am dominat acest joc de la un capăt la celălalt, iar între Rapid şi Ceahlăul a fost o diferenţă mare şi victoria noastră nu poate fi pusă la îndoială", a declarat Viorel Hizo după victoria giuleştenilor de la Piatra Neamţ.

Formaţia Rapid s-a impus în faţa echipei Ceahlăul, în deplasare, scor 4-0, într-un meci jucat vineri, în etapa a 9-a a Ligii. Golurile au fost marcate de Lazăr (21), Buga (23, 48) şi Spadacio (65).

10-03-2009, 11:29 AM
Copos: "Am mare încredere în echipă şi Viorel Hizo"

Prezent la Piatra Neamţ, patronul giuleştenilor, George Copos, s-a declarat mulţumit de echipă şi a reiterat că va vinde clubul.

"Mi-a plăcut foarte mult echipa, organizarea jocului şi golurile. Am mare încredere în echipă şi Viorel Hizo. Sunt fericit, voi fi alături de Rapid cât o să trăiesc, dar eu respect ce am promis. Înţelegerea este înţelegere", a spus Copos.

Formaţia Rapid s-a impus în faţa echipei Ceahlăul, în deplasare, scor 4-0, într-un meci jucat vineri, în etapa a 9-a a Ligii. Golurile au fost marcate de Lazăr (21), Buga (23, 48) şi Spadacio (65).

10-03-2009, 11:33 AM
Bonetti rămâne antrenor deşi Borcea şi Turcu au încercat să-l demită

Dario Bonetti rămâne antrenorul lui Dinamo, după ce în şedinţa desfăşurată vineri seară preşedintele CA, Nicolae Badea, a decis să continue colaborarea cu tehnicianul italian, în ciuda opoziţiei lui Cristi Borcea şi Vasile Turcu, au declarat surse din cadrul clubului.

Bonetti nu a condus antrenamentul de vineri seară al echipei, el discutând timp de aproape 4 ore cu acţionarii lui Dinamo la sediul Computerland.

Patronul Stelei, Gigi Becali, un apropiat al conducerii lui Dinamo, a declarat, vineri, la revenirea delegaţiei Stelei în Bucureşti, că Ioan Andone îl va înlocui pe Dario Bonetti în funcţia de antrenor principal al formaţiei roş-albe.

Acţionarul Vasile Turcu nu a dorit să confirme dacă se poartă negocieri pentru venirea lui Andone, însă a afirmat că şi l-ar dori ca antrenor. "Dacă Andone va fi liber de contract, eu îl aştept cu primul avion la Bucureşti. E un bărbat de caracter, nu o muiere cum sunt alţii. Va fi bine primit la Dinamo, are susţinerea mea. Sunt sigur că şi Cristi Borcea este de aceeaşi părere. Îl aştept cu flori la aeroport pe Andone", a afirmat vicepreşedintele dinamovist.

Dinamo a fost învinsă, joi, scor 1-0, pe teren propriu, de Panathinaikos Atena, în Liga Europa, iar la final, preşedintele executiv Cristi Borcea a declarat: "Bonetti nu este pe stilul nostru, trebuie să atacăm mereu. Nu mai merge să jucăm în stil italian, Dinamo nu e obişnuită aşa, am avut cel mai bun atac din ţară în ultimii ani".

10-03-2009, 04:07 PM
Herea: "Abia după jocurile cu Steaua şi CFR vom vedea la ce nivel suntem"

Mijlocaşul Rapidului, Ovidiu Herea, a declarat, sâmbătă, că victoria cu 4-0 pe care formaţia giuleşteană a obţinut-o pe terenul Ceahlăului este foarte importantă pentru moralul echipei înainte de "meciurile de 6 puncte" cu CFR Cluj şi Steaua.

"Partida de la Piatra Neamţ a fost una echilibrată până am deschis scorul. După ce am marcat şi al doilea gol am reuşit să controlăm jocul până la final. Este şi meritul nostru pentru că, datorită evoluţiei bune a întregii echipe, am ştiut să ne facem meciul uşor. Sunt bucuros că am legat patru victorii consecutive în campionat, ceea ce ne dă un moral foarte bun înaintea confruntărilor cu CFR şi Steaua. Cu toate acestea, abia după aceste două jocuri vom vedea la ce nivel suntem", a spus fostul jucător al Progresului.

Herea a vorbit despre rolul pe care îl are în tactica gândită de Viorel Hizo şi a precizat că şi-ar dori ca Mugurel Buga să fie golgheterul Ligii I la finalul sezonului: "Pot să spun că mă simt bine în banda stângă a atacului. Cred că până acum randamentul meu a fost unul bun pe acest post. Îmi place că pot să pătrund cu uşurinţă în centru şi să controlez mingea cu piciorul meu de bază, dreptul. Chiar dacă nu am marcat cu Ceahlăul, mă bucur pentru cele două reuşite ale lui Buga. Mi-aş dori să fie el cel mai bun marcator din campionat, iar eu să îl succed".

Mijlocaşul grupării alb-vişinii consideră că Rapidul poate profita în acest sezon de programul încărcat pe care îl au contracanditale la titlu: "Deşi îmi pare rău că noi nu jucăm în cupele europene, cred că suntem avantajaţi de fatul că adversarele noastre trebuie să joace din trei în trei zile. Este mai dificil să faci faţă în doua sau trei competiţii, întrucât intevine oboseala. Sper să ştim să profităm de acest aspect".

În final, Ovidu Herea a ţinut să precizeze că prezenţa patronului George Copos în tribuna stadionului din Piatra Neamţ "a fost cu noroc pentru echipă".

Rapid s-a impus, vineri seară, în deplasare, în faţa nou promovatei Ceahlăul, într-o partidă contând pentru etapa a 9-a din Liga I. Golurile întâlnirii au fost înscrise de căpitanul Costin Lazăr (21), golgheterul din sezonul trecut, Juliano Spadacio (65), şi de Mugurel Buga (23, 48), care a ajuns astfel la şase reuşite în ultimele patru runde.

Graţie acestui succes, formaţia pregătită de Viorel Hizo a acumulat 18 puncte şi a trecut, provizoriu, pe prima poziţie în clasament, la două puncte în faţa campioanei en-titre, Unirea Urziceni, şi a lui CFR Cluj, ambele echipe având un meci mai puţin disputat.

În următoarea etapă, Rapid va primi vizita lui CFR Cluj, iar apoi se va deplasa în Ghencea, pentru derby-ul cu Steaua.

Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
41 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut