Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri Universitatea Craiova
10-12-2009, 04:53 PM
RE: Ştiri Universitatea Craiova
"Dorel vrea să-şi încheie cariera în străinătate"

La finalul săptămânii trecute, Dorel Stoica, fostul căpitan al Universităţii, a primit acceptul clubului alb-albastru de a se transfera la o echipă din străinătate. Despre plecarea lui Stoica, team managerul Ştiinţei, Silvian Cristescu, a afirmat: "Dorel a venit a spus că are o vârstă, 31 de ani, şi vrea să încheie cariera în străinătate. A mai avut şi probleme cu suporterii. El are o hârtie pentru 300.000 să se transfere în străinătate"

- 28 de ani este vârsta la care Dorel Stoica a debutat în Liga I
- 120 de meciuri a jucat pentru Universitatea în trei sezoane de Liga I şi unul de B
- şapte goluri a înscris Stoica pentru Ştiinţa în toate competiţiile
- patru partide la naţionala României a bifat ca jucător al Ştiinţei

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
10-16-2009, 06:22 PM
Mircea Bornescu şi-a reziliat contractul şi va deveni jucător liber

Impresarul Ana Maria Prodan a declarat, joi, că portarul Mircea Bornescu a ajuns la o înţelegere cu Adrian Mititelu şi şi-a reziliat contractul cu Universitatea Craiova, iar săptămâna viitoare va putea deveni jucător liber.

"Azi-noapte am rezolvat rezilierea contractului lui Mircea Bornescu cu Universitatea Craiova. Am semnat actele, iar Mircea trebuie să achite lui Adrian Mititelu suma de 250.000 de euro în două tranşe. Marţi, la Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor, Bornescu va deveni jucător liber, în mod normal nu se mai poate întâmpla nimic. A fost o despărţire emoţionantă între el şi domnul Mititelu, au plâns ca nişte copii. De aceea am şi ţinut să merg cu Mircea la Craiova pentru ca ei să se împace", a spus Ana Maria Prodan.

"Oferta de la Rapid există, însă mai este una şi din Rusia. Nu e echipă din primele 5 locuri, însă e un club puternic. Bornescu are şi el o vârstă şi trebuie să fim foarte atenţi ce semnează, atât financiar, cât şi ca durata. Săptămâna viitoare se va decide totul. Oricum, după ultimele discuţii, cu domnul Stache care este aproape de a prelua Rapidul, se pare că drumurile lui Bornescu duc în Giuleşti, mai ales că s-a şi antrenat la Pro Rapid, însă alb-vişiniii au şanse egale cu echipa din străinătate de a-l semna", a continuat impresarul.

Preşedintele Universităţii, Adrian Mititelu, a confirmat şi el că, începând de aseară, Mircea Bornescu nu mai este jucătorul grupării alb-albastre. "Nu ştiu dacă a semnat cu Rapid. Cert este că noi am încheiat toate conturile cu Bornescu. Ne-am întâlnit cu el şi am căzut de acord la rezilierea contractului", a afirmat patronul Ştiinţei.

În urmă cu o lună, Comisia de Recurs din cadrul LPF a respins memoriul făcut de portarul Mircea Bornescu împotriva Universităţii Craiova, prin care cerea să devină liber de contract.

Mircea Bornescu a depus memoriu la LPF pentru a deveni jucător liber de contract, acuzând clubul Universitatea Craiova că nu i-a plătit o rată contractuală, fapt pe care oficialii grupării oltene îl neagă. Goalkeeper-ul susţinea că nu a primit o rată de 20.000 de euro, dar şi o sumă de 100.000 dolari, conform unei clauze din contract. Pe rând, memoriile sale au fost respinse atât de Comisia de Disciplină, cât şi de Comisia de Soluţionare a Litigiilor.

Jucătorul a primit la începutul perioadei de pregătire o hârtie de la club prin care i se permitea să îşi caute echipă, şi de aceea nu s-a prezentat la pregătiri, dar acest lucru a dus la un conflict cu oficialii echipei. În ultima perioadă, Bornescu s-a pregătit la baza ProRapid, iar oficialii clubului giuleştean au declarat că portarul va semna cu Rapid dacă verdictul comisiei îi va fi favorabil.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
10-16-2009, 06:43 PM
Neagoe nu se teme de faptul că Napoli cunoaşte foarte bine echipa din Bănie

Tehnicianul Universităţii Craiova, Eugen Neagoe, a declarat, vineri, că îşi doreşte ca echipa să obţină victoria în meciul cu Astra, chiar şi în condiţiile în care Nicolo Napoli cunoaşte foarte bine lotul alb-albaştrilor de pe vremea când era antrenor în Bănie.

"Meciul cu Astra este foarte important pentru noi şi ne propunem să câştigăm toate cele trei puncte. Jucătorii sunt conştienţi de situaţia neplăcută din clasament, am discutat mult cu ei în această pauză, însă nu despre Nicolo Napoli. Le-am spus băieţilor că nu trebuie să demonstreze ceva fostului antrenor, ci doar să-şi arate valoarea. Nu contează cât de bine îi cunoaşte Napoli pe fotbaliştii noştri, valoarea nu poate să le-o ia", a spus Eugen Neagoe.

Tehnicianul s-a arătat îngrijorat din cauza problemelor pe care le are echipa în apărare: "Avem ceva probleme în centrul defensivei, lipsesc Găman şi Stoica. Dorel era un jucător pe care mi-l doream, dar el a vrut să plece, sper să nu se simtă plecarea lui".

În ceea ce priveşte posibilitatea ca gruparea din Bănie să evolueze pe stadionul din Turnu Severin, din cauza problemelor legate de chiria arenei Ion Oblemenco, Neagoe a precizat: "Nu cred că mutarea echipei la Severin se va mai întâmpla, însă cred că Universitatea ar trebui ajutată mai mult de municipalitate, pentru că este unul din puţinele lucruri care fac imagine oraşului".

Altfel, antrenorul alb-albaştrilor s-a referit şi la situaţia portarului Bornescu, dar şi a lui Gângioveanu, mijlocaş care este împrumutat la FC Vaslui până în vara anului 2010: "Ştiu din presă că Bornescu a semnat cu Rapid, dar oricum nu aveam de gând să mă bazez pe el. Mi l-aş dori la echipă pe Gângioveanu încă din iarnă, dar totul depinde de FC Vaslui".

Universitatea Craiova va întâlni Astra Ploieşti duminică, în deplasare, de la ora 16:00, într-un joc din etapa a 10-a a Ligii I.

10-19-2009, 04:28 PM
Eugen Neagoe: "Am făcut un meci slab, unii dintre jucători au crezut că s-a terminat campionatul"

Antrenorul Universităţii Craiova, Eugen Neagoe, a declarat, duminică, după eşecul cu Astra, că este total dezamăgit de jocul echipei sale, dar mai ales de unii dintre fotbalişti, care au tratat cu superficialitate partida, şi va lua măsuri împotriva lor.

"Mi-e greu să vorbesc după acest meci, a fost o zi mohorâtă şi foarte urâtă pentru echipa mea. Nu am jucat absolut nimic din ceea ce ne-am propus. Am făcut un meci slab, cu unii dintre jucători care au crezut că s-a terminat campoionatul. În urma prestaţiei lor, unii vor rămâne în afara echipei. Am intrat pe teren plini de noi şi am greşit inadmisibil pentru acest nivel", a spus Neagoe.

Tehnicianul a mai precizat că "Eugen Trică va fi pedepsit pentru gestul său din finalul partidei", atunci când a fost la un pas de a-l lovi pe arbitrul Deaconu. Totuşi, după meci, mijlocaşul oltean l-a aşteptat pe Deaconu să iasă din vestiar pentru a-şi cere scuze. "Merit să fiu pedepsit, vă asigur că aşa ceva nu se va mai întâmpla vreodată", a afirmat fotbalistul.

Formaţia pregătită de Nicolo Napoli, Astra Ploieşti, a reuşit, duminică, să învingă, pe teren propriu, scor 3-1, Universitatea Craiova şi a urcat pe locul 12 în clasamentul Ligii I.

10-19-2009, 06:27 PM
"Nu mi-am imaginat că nu vom câştiga cele trei puncte, nu am luat în calcul această înfrângere"

Preşedintele Universităţii, Adrian Mititelu, a răspuns aseară în cadrul emisiunii "Recursul etapei" la o serie de întrebări venite din partea moderatorului Ovidiu Ioaniţoaia, care l-a avut alături şi pe Ion Crăciunescu, dar şi din partea suporterilor.

Despre eşecul suferit în faţa formaţiei Astra Ploieşti, patronul Ştiinţei a declarat: "Dezamăgirea este foarte mare. Am sperat că, odată cu venirea lui Eugen Neagoe, să intrăm pe un nou făgaş. Am sperat, sincer, că echipa este într-o creştere şi într-o revenire de formă. Am contat mult pe cele trei puncte care s-au pus în joc astăzi (n. r. - ieri). Nu mi-am imaginat că nu vom câştiga cele trei puncte, nu am luat în calcul această înfrângere. Suntem în afara tuturor aşteptărilor."

De asemenea, finanţatorul craiovean şi-a adus aminte în ce condiţii a preluat Universitatea şi câte critici şi răutăţi a suportat până în momentul de faţă.

"Eu nu am luat nicio echipă. Eu am luat-o în nişte hârtii, cu foarte multe datorii şi cu un loc competiţional în Divizia B. Asta am luat eu la Craiova şi vreo 40 de miliarde datorii şi foarte multă lume împotriva mea şi foarte multe bârfe şi nimeni nu mi-a dat un leu şi nimeni nu m-a ajutat cu nimic, decât mi-au pus strâmbe", a declarat Mititelu.

Chiar dacă au trecut 10 etape şi Universitatea încă nu şi-a arătat adevărata sa valoare, Adrian Mititelu este convins că are un lot de jucători foarte valoros, însă tot ceea ce se întâmplă este şi din cauza mai multor factori.

"Eu cred că am un lot foarte valoros în acest moment. Că încă şchiopătăm, că nu avem cadenţă, că avem momente bune şi momente proaste poate ţine şi de tinereţea lotului şi de unele greşeli pe care le-am făcut eu, tehnicienii, de ghinion şi chiar de arbitri. Anul trecut am avut 10 puncte luate de arbitri, acum avem deja şase - şapte. A fost o fază în favoarea noastră, în meciul cu Dinamo, când scăpase Niculescu şi s-a dat ofsaid. Salariile jucătorilor nu au fost făcute în această lună sau an, au fost făcute în scară. Au crescut de la an la an, altfel era economia pe atunci, planurile, obiectivele, nici prin cap nu mă gândeam că ratez Europa League în anul care a trecut", a susţinut patronul Ştiinţei.

"Sunt trist! Asta este, mergem înainte"
Preşedintele Universităţii, Adrian Mititelu, a fost extrem de dezamăgit de eşecul suferit de Ştiinţa în partida cu Astra Ploieşti. Acesta i-a luat apărarea lui Eugen Trică, pentru reacţia de la finalul partidei, considerând că mijlocaşul îşi dorea mai mult şi a cedat.

"Sunt trist! Asta este, mergem înainte. Pe final eram mai mult îngrijorat de starea de sănătate a lui Prepeliţă decât de rezultat. Nu ne-a ieşit nimic. Trică a luat acel cartonaş roşu din dorinţa de a face mai mult şi supărat de ceea ce s-a întâmplat pe teren", a declarat Mititelu.

10-19-2009, 06:27 PM
Suporterii Ştiinţei, lăsaţi pe dinafară

Partida cu Astra Ploieşti a început rău pentru Universitatea încă dinainte de a se auzi primul fluier al arbitrului Deaconu. Cei 200 de suporteri veniţi de la Craiova să-i susţină pe alb-albaştri la Ploieşti nu au fost lăsaţi să intre, din cauză că nu au avut bilete.

Tichetele au fost puse în vânzare în ziua meciului, iar fanii Ştiinţei nu a avut de unde să le procure. Nici insistenţele preşedintelui Ştiinţei, Adrian Mititelu, care, pentru a li se permite totuşi accesul la meci, le-a transmis celor de la Astra că va plăti costul biletelor, dar nici întârzierea echipei de a intra pe teren, în semn de protest, nu i-au înduplecat pe cei de la Astra.

Astfel, la startul jocului, doar 15 suporteri ai Craiovei se aflau în sectorul rezervat galeriei oaspete.

10-19-2009, 06:31 PM
Prepeliţă are entorsă

În minutul 34, după o ciocnire cu Paulinho, mijlocaşul Andrei Prepeliţă a ieşit accidentat, fiind lovit puternic la genunchiul drept şi transportat la spital.

Jucătorului Ştiinţei i-a fost imobilizat piciorul, iar după primele analize a reieşit că acesta a suferit o entorsă.

El va sta imobilizat cu acel bandaj două zile, după care va începe recuperarea.

10-19-2009, 06:32 PM
Universitatea - FC Vaslui, sâmbătă, şi nu vineri

Liga Profesionistă de Fotbal a înştiinţat astăzi Clubul Universitatea Craiova că partida cu FC Vaslui din etapa a XI-a a fost programată cu o zi mai târziu faţă de cum era prevăzută iniţial.

Astfel, meciul cu echipa lui Marius Lăcătuş nu se va mai disputa vineri 23 octombrie, ci o zi mai târziu, sâmbătă 24 octombrie, de la ora 18.15 şi va fi transmis în direct pe Digi Sport.

10-19-2009, 06:41 PM
Trică: "Am vrut să dau peste cartonaş! E normal să se ia măsuri acum"

În minutul 86 al întîlnirii dintre Astra şi Craiova, Eugen Trică, nemulţumit de o decizie a arbitrului Alexandru Deaconu, se repede la "centralul" partidei pentru a-i cere socoteală şi aproape că îl loveşte pe acesta. Colegii săi reuşesc cu greu să îl oprească pe mijlocaş, în timp ce Deaconu îi arată direct cartonaşul roşu.

Eugen Trică nu se află la prima abatere în acest sezon, el provocîndu-i pe suporterii Stelei pe cînd evolua în tricoul CFR-ului.

Gestul agresiv al lui Trică a uluit nume mari ale arbitrajului românesc:

"Îl cunosc pe Trică, este un om pe care îl simpatizez şi cu care sînt prieten, însă gestul său este incalificabil. Nu ştiu de ce a reacţionat în felul ăsta, el nu ar face rău nici unei muşte. Nu ştiu ce pedeapsă va primi, nu sînt eu în măsură să spun asta. În orice caz a fost surprinzător gestul lui", a spus Ion Crăciunescu pentru gsp.ro.

"Judecarea va fi foarte dură în cazul lui Trică din partea Comisiei de Disciplină a LPF. Gestul lui a fost unul reprobabil. Probabil şi arbitrajele de care se plîng şefii Craiovei au condus la această stare de tensiune, însă în nici un caz nu trebuie să reprezinte acest motiv o scuză pentru lovirea unui arbitru. Trebuie să înţelegem şi supărarea lui Adrian Mititelu, dar nici Vasile Avram nu are vină", a spus şi fostul şef al CCA, Aron Huzu, pentru gsp.ro.

Patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, a declarat că nu a văzut gestul lui Trică în timpul meciului, ci abia în timpul intervenţiei la GSPTV: "Aoleu!! Abia acum văd ce a făcut! E un gest urît, nici nu îmi vine să cred că e în stare de aşa ceva. Probabil pune prea mult suflet la echipă. Presiunea e de vină. Nu e un gest ieşit din comun, nu a lovit pînă la urmă pe nimeni"

Eugen Trică a încercat să se apere, spunînd că nu a vrut să îl lovească pe arbitrul Deaconu şi şi-a cerut scuze acestuia. "Vreau să-mi cer scuze de la colegii mei şi de la arbitrul Deaconu. Am avut o ieşire necontrolată pe care o regret. Eu nu am vrut să îl lovesc pe arbitru, am vrut să îi dau peste cartonaş. Ne-am antrenat două săptămîni degeaba şi poate şi asta ne-a afectat atît de mult. E normal să se ia masuri împotriva mea", a spus Trică la Fanatik Show, pe DigiSport

10-19-2009, 06:41 PM
"Îmi pare rău pentru gestul făcut"

Mijlocaşul Universităţii Eugen Trică regretă ieşirea avută faţă de arbitrul Deaconu şi i-a cerut scuze.

"Îmi pare rău pentru gestul făcut. Au fost unele faze dubioase şi din cauza asta am avut acea ieşire necontrolată. Regret, nu se face aşa ceva! Am să-mi cer scuze faţă de arbitru Deaconu. Noi, în a doua repriză, am mai jucat ceva, dar deja era 2-0, ne-am antrenat două săptămâni să câştigăm acest meci", a declarat Trică.

Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
8 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut