Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 1 voturi - 5 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri Steaua Bucureşti
10-19-2009, 05:23 PM
RE: Ştiri Steaua Bucureşti
"Contează victoria, mai puţin marcatorul!"

Revenit la prima echipă a Stelei cu un gol, columbianul Dayro Moreno s-a declarat foarte fericit pentru reuşita sa, dar se gîndeşte acum la meciul cu Fenerbahce.

"Nu contează golul pe care l-am marcat, contează că a cîştigat echipa. Am muncit foarte mult pentru a reveni la prima echipă şi mă bucur că s-a întîmplat acum. Suntem obosiţi şi trebuie să ne revenim pînă la meciul cu Fenerbahce. E o partidă foarte importantă pentru noi. Mă bucur că am revenit!", a spus Dayro Moreno la finalul meciului.

Steaua s-a impus cu scorul de 2-0 în meciul din deplasare cu Poli Iaşi. Cele două reuşite au fost semnate de Dayro Moreno şi Janos Szekely, în minutele de final ale partidei.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
10-19-2009, 05:24 PM
Janos Szekely: "Am şi uitat acest meci, acum ne gîndim la Fener"

Marcatorul celui de-al doilea gol al Stelei în meciul cu Poli Iaşi, Janos Szekely spune că nu vrea să se mai gîndească la partida din "Copou" şi vrea să se concentreze la meciul din Europa League, cu Fenerbahce.

"Iată că mai şi cîştigăm. Ăsta e obiectivul nostru, să ne impunem în fiecare meci. Am şi uitat meciul acesta şi ne pregătim de partida cu Fener, pentru că vrem să mergem mai departe şi în Europa League. Le mulţumim suporterilor pentru că au venit la acest meci şi sperăm să îi vedem şi la următoarea partidă pentru a ne încuraja. Avem nevoie de ei!", a spus Janos Szekely la finalul meciului.

Steaua s-a impus cu scorul de 2-0 în meciul din deplasare cu Poli Iaşi. Cele două reuşite au fost semnate de Dayro Moreno şi Janos Szekely, în minutele de final ale partidei.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
10-19-2009, 05:26 PM
Teroare

Galeria roş-albaştrilor s-a răfuit cu forţele de ordine, a încercat să rupă gardurile şi a aruncat cu torţe în publicul ieşean.

Steaua nu scapă de problemele create de suporteri nici la meciurile din deplasare. Aseară, în jur de 400 de fani ai Stelei, veniţi de la Bucureşti pe cont propriu, au luat loc în tribunele stadionului din Iaşi.

În afara lui Gigi Becali, ei au mai avut ieri două ţinte: forţele de ordine din incinta arenei şi spectatorii moldoveni. Imediat după fluierul de start al jocului, cei din galeria Stelei au aprins 15-20 de torţe şi au început să arunce cu ele în fanii lui Poli! Aceştia au reacţionat şi au retrimis unele torţe înapoi în mijlocul steliştilor.

A fost momentul în care suporterii Stelei au încercat să escaladeze şi să rupă gardurile pen tru a se răfui cu restul publicului, însă au fost calmaţi cu forţa de cei aflaţi pe stadion pentru a asigura ordinea.

Au fost la Mitropolie
Ieri dimineaţă, în loc de obişnuita plimbare din ziua meciului, jucătorii Stelei au preferat să meargă la Mitropolia din Iaşi, la moaştele Sfintei Parascheva. Acolo, Ghionea şi compania s-au rugat, iar la ieşire au acordat autografe şi s-au fotografiat alături de fanii Stelei din Iaşi şi din întreaga ţară veniţi în Copou în pelerinaj. (Răzvan Rotaru)

Întîlnirea Szekely - Grigoraş
Imediat cum a ajuns la stadionul din Iaşi, Szekely s-a dus să stea de vorbă cu antrenorul lui Poli, Petre Grigoraş. Cei doi au lucrat împreună la Oţelul timp de un an şi jumătate, perioadă în care actualul mijlocaş dreapta al Stelei a avut cel mai bun randament. Szekely l-a îmbrăţişat aseară pe tehnician, după care a discutat cu el preţ de cîteva minute. (Răzvan Rotaru)
Szekely

Arbitri străini la Steaua - Rapid
"Tudor a făcut furt calificat! Rapid nu va mai juca pe Giuleşti decît cu arbitri străini!", a anunţat Copos la finalul meciului Rapid-CFR 1-4, apoi a adăugat: "Nu cred că Steaua se va opune şi, oricum, altfel nu se mai poate. Am vrut români, am zis să fim patrioţi, să nu distrugem arbitrajul, dar ne-au luat drept fraieri!". Becali a fost de acord: "Am vorbit cu Copos, sîntem total de acord cu arbitrii străini pentru că Tudor i-a măcelărit pe cei de la Rapid". Meciul Steaua - Rapid se va juca duminică seara, de la 20:00, cu tribunele goale, în direct la Antena 1. (

Fener, învinsă de un fost rapidist
Următoarea adversară a Stelei în grupele Europa League, Fenerbahce Istanbul, a suferit ieri primul eşec în actuala ediţie a campionatului turc. Elevii lui Christoph Daum au pierdut în deplasare, cu Gaziantepspor, scor 2-1. Pentru gazde a marcat fostul rapidist Julio Cesar în minutele 84 şi 90Ă4. Fener a jucat în formula Volkan - Gokhan, Onder, Bilica, R. Carlos - Mehmet Topuz, Emre, Cristian, Vederson - Kazim, Senturk. Turcii vor înfrunta Steaua joi, în Ghencea, începînd cu ora 20:00.

Boloni, prea scump pentru Steaua!
Gazeta de duminică a dezvăluit motivul pentru care Ladislau Boloni n-a devenit antrenorul Stelei în iunie 2009, deşi i s-a propus funcţia de către şefii roş-albaştrilor. "Boloni ne-a spus să discutăm cu agentul lui, asta am şi făcut, şi respectivul impresar ne-a zis că Loţi are pretenţii foarte mari şi că Steaua nu are bani pentru a şi-l permite ca "principal". De fapt, cred că pe el nu l-a interesat niciodată propunerea noastră", a declarat preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală.

Filip, doar o repriză
Surpriza lui Mihai Stoichiţă pentru postul de fundaş stînga, Lucian Filip (19 ani), a rezistat pe teren doar pînă la pauză. Exasperat de greşelile tînărului său jucător, antrenorul a vrut să-l scoată de pe teren încă din timpul primei reprize. Filip a fost schimbat cu Baciu, iar Rada a trecut fundaş stînga.

Iar scandal cu galeria
În afara lui Gigi Becali, cei 400 de fani stelişti prezenţi aseară la Iaşi au mai avut două ţinte: forţele de ordine din arenă şi spectatorii moldoveni. Imediat după startul meciului, cei din galeria roş-albaştrilor au aprins 15-20 de torţe şi au început să arunce cu ele în fanii lui Poli (foto)! Aceştia au reacţionat şi au retrimis unele torţe înapoi în mijlocul steliştilor. A fost momentul în care bucureştenii au încercat să rupă gardurile pentru a se răfui cu restul publicului, însă au fost calmaţi cu forţa de jandarmi.

Probleme şi-n tren
Suporterii Stelei n-au iscat probleme doar pe stadionul din Iaşi. 15-20 dintre ei, care au venit cu trenul pînă la Iaşi în noaptea de sîmbătă spre duminică, au băgat frica în ceilalţi călători. Aproape toată noaptea au scandat împotriva lui Gigi Becali! "Nimeni din vagoanele de dormit n-a izbutit să închidă un ochi!", a povestit un martor ocular.

Şi ieşenii l-au huiduit pe Becali
Patronul Stelei a avut parte aseară de o surpriză neplăcută la stadionul Emil Alexandrescu. Imediat după ce a luat loc în tribuna oficială, Becali a fost huiduit şi înjurat de întreg stadionul, nu numai de cei 400 de suporteri ai Stelei. Gigi s-a ridicat, i-a salutat pe toţi, ignorînd contestările venite dinspre ieşeni sau stelişti.

10-19-2009, 05:27 PM
Steaua a avut gol valabil

Kapetanos a marcat cu capul în finalul primei reprize, însă reuşita a fost anulată eronat de asistentul Iulian Radu.

Două faze controversate s-au petrecut în prima repriză. Cea dintîi, la poarta Stelei: unul dintre atacanţii lui Poli Iaşi a scăpat singur cu Zapata, însă Ghionea a făcut un tackling, ieşeanul a căzut şi a solicitat lovitură liberă şi eliminare pentru căpitanul roş-albaştrilor, însă arbitrul a lăsat jocul să continue. Reluările TV ale Antenei 1 i-au dat dreptate "centralului", Ghionea atingînd mingea.

Cea de-a doua s-a petrecut la poarta lui Brăneţ. Steaua a plecat pe contraatac, Bănel a centrat de pe partea stîngă, iar Kapetanos a marcat cu capul.

Golul a fost anulat pe semnalizarea asistentului Iulian Radu. Reluarea a arătat însă că grecul Kapetanos se afla pe linie cu Buta, ultimul fundaş al molodvenilor, astfel că decizia tuşierului, validată de Marius Avram, a fost eronată. "Nu a fost ofsaid, cel puţin eu nu am văzut aşa ceva în cele două-trei reluări oferite", a declarat Ion Crăciunescu.

10-19-2009, 05:29 PM
Dayro Moreno: "Am muncit ca un nebun!"

Columbianul Dayro explică pentru GSP revenirea entuziasmantă în echipa Stelei şi spune că nu rîvneşte imediat la un post de titular, dar că vrea să dea gol meci de meci.

Dayro a terminat meciul cu braţele ridicate, după care toţi steliştii au venit la el să-l felicite pentru golul izbăvitor reuşit cu 4 minute înainte de finalul jocului. De la vestiare a ieşit repede. Cu zîmbetul pe buze, extrem de bine dispus şi cu chef de vorbă.

- Dayro, te aşteptai la o asemenea revenire en-fanfare?
- Am intrat cu o dorinţă fantastică de a demonstra că am valoare să joc şi să ajut Steaua, echipă care a avut încredere în mine cînd m-a cumpărat şi apoi cînd m-a reprimit după episodul din vară.

- Cum te simţi după ce ai marcat acel gol care a descătuşat-o pe Steaua?
- Simt numai fericire. Fericire că am marcat, dar mai ales fericire că am cîştigat. Pînă la urmă, nu e important că a băgat-o în poartă Dayro, e esenţial că plecăm victorioşi de la Iaşi, că ne-am atins obiectivul.

- Dar care e secretul revenirii tale în forţă?
- Am muncit zi de zi ca un nebun la antrenamente la echipa a doua. Mi-am văzut de treaba mea, mi-am ascultat antrenorul şi am aşteptat un semn de la prima echipă. A venit, am profitat.

- Te gîndeşti la postul de titular în următorul joc?
- Voi fi la fel de modest, voi trage tare şi cînd antrenorul meu va apela la mine să joc, voi intra şi voi încerca să dau totul, aşa cum am făcut şi în această seară.

- Suporterii vor aştepta de la tine goluri meci de meci.
- Dacă am reuşit să înscriu chiar de la primul meci în care am revenit, atunci trebuie să o ţin tot aşa de aici înainte şi să marchez cît mai des.

Are drept de joc cu Fener
Spre deosebire de Pleşan, care a revenit şi el de la echipa a doua, Dayro va putea evolua şi joi seară, în Europa League, împotriva lui Fenerbahce. Atacantul columbian a fost trecut în vară pe lista jucătorilor care au drept de joc în C2, astfel că dacă Stoichiţă va dori să-l folosească va putea să o facă.

10-19-2009, 05:30 PM
Vezi ce program au Steaua şi Fenerbahce înainte de meciul direct, de joi!

Delegaţia lui Fener soseşte miercuri la Bucureşti, în jurul orei 12:10, pe aeroportul Băneasa. Mâine, managerul sportiv al Stelei, Basarab Panduru, va susţine o conferinţă de presă în care va discuta pe larg despre "dubla" de foc din Europa League.

Marti, 20 octombrie
- 12:30 - conferinta de presa Basarab Panduru - Stadionul Steaua

Miercuri, 21 octombrie
- 11:00 - antrenament oficial FC Steaua - deschis presei minim 15 minute - Terenurile 6 si 7
- 12:10 - sosirea delegatiei Fenerbahce SK - Aeroportul International "Aurel Vlaicu" (Baneasa)
- 12:45 - conferinta de presa FC Steaua - antrenorul Mihai Stoichita si un jucator - Stadionul Steaua
- 13:30 - 14:30 - distribuirea acreditarilor de presa pentru partida FC Steaua Bucuresti - Fenerbahce SK
- 18:00 - conferinta de presa Fenerbahce SK - antrenorul Cristoph Daum si un jucator - Stadionul Steaua
- 18:30 - antrenament oficial Fenerbahce SK - deschis presei in primele 15 minute - Stadionul Steaua

Joi, 22 octombrie
- 20:00 - FC Steaua Bucuresti - Fenerbahce SK
- 23:55 - decolarea delegatiei Fenerbahce SK - Aeroportul International "Henri Coanda" (Otopeni)

10-19-2009, 05:31 PM
Polonezul Golanski s-a accidentat din nou

Revenit în echipa Stelei după o pauză de 7 săptămîni cauzată de o leziune musculară, fundasul Pawel Golanski n-a rezistat nici aseară, in deplasarea cu Poli Iasi (2-0), toate cele 90 de minute.

El a fost nevoit să iasă cu 11 minute înainte de final, după ce a acuzat dureri puternice la genunchiul drept.

Surpriza lui Mihai Stoichiţă pentru postul de fundaş stînga, Lucian Filip (19 ani), a rezistat pe teren doar pînă la pauză. Exasperat de greşelile tînărului său jucător, antrenorul a vrut să-l scoată de pe teren încă din timpul primei reprize. Filip a fost schimbat cu Baciu, iar Rada a trecut fundaş stînga.

10-19-2009, 05:31 PM
Zapata: "Vom da totul pentru a câştiga marele meci cu Fenerbahce"

Portarul columbian al roş-albaştrilor, Robinson Zapata, prefaţează confruntarea cu liderul din Turcia şi le transmite suporterilor că el şi colegii săi vor face totul pentru a obţine cele trei puncte.

"Secretul evoluţiilor bune este familia mea, care îmi este mereu alături. E bine că am învins, acum nu ne gîndim decît la marele meci cu Fenerbahce, vom face totul pentru a-l cîştiga", a declarat Robinson Zapata.

10-19-2009, 08:09 PM
Gabi Balint, de la Sangeorz-Bai la Burgos

Invitat in cadrul emisunii "Comitetul de urgenta", fosta glorie a Stelei, Gabi Balint, a rememorat primii sai pasi in fotbal, sub atenta indrumare a tatalui sau, cel care i-a ales si nume predestinat acestui sport: "Pele".

Lectii de lovire a balonului, la doar un an si jumatate

"Tatal meu m-a facut sa intru in fotbal, dupa ce mi-a pus prenumele "Pele" si tot el a fost cel care a inceput sa ma initieze in acest sport. La nici un an si jumatate ma invata sa lovesc mingea, ca apoi sa-mi fie primul antrenor la Sangeorz-Bai. In 1981 el m-a indrumat spre Steaua, desi erau mai multe echipe interesate ca Dinamo sau Craiova. Avem 18 ani, eram in clasa a 12-a si am ramas la Steaua, iar pentru Bacalaureat de multe ori invatam pe gazonul din Ghencea. Pentru tatal meu, intotdeauna Steaua a insemnat disciplina, fiind clubul armatei. Si eu de mic eram atras de aceasta echipa, iar la miute faceam echipele intre sustinatorii Stelei si ai lui Dinamo", a declarat Gabi Balint pentru Sport Total FM.

Episodul I: Steaua
Cel care i-a ghidat primii pasi in curtea celui mai mare club al Romaniei a fost Anghel Iordanescu, cel care avea sa-i devina si antrenor mai tarziu: "Cand am ajuns la Steaua, Iordanescu era deja acolo si el a fost cel care ma lua acasa, imi povestea si incepea sa ma educe ce inseamna sa fii fotbalist la un alt nivel. A avut grija de mine. Atunci cand mi-a fost antrenor, faptul ca eram febletea lui, trebuia sa joc de doua ori mai bine, pentru ca altii sa nu creada ca ma introduce pe teren pentru ca sunt 'copilul' lui."

Gabi Balint a amintit si povestea numarului 10 purtat timp de sase ani in Ghencea, pana la venirea lui Hagi: "Atunci cand m-am transferat, venisera multi jucatori, Dumitru plecase la Timisoara si a ramas liber numarul 10, pe care nimeni nu-l lua. L-am purtat din '81 pana in '87 cand a venit Hagi."

"In afara de fundas stanga, am evoluat pe toate posturile. Este un avantaj pe un jucator sa fii polivalent, pentru ca are mai multe sanse sa fie titular. Oricum, cel mai bine m-am simtit ca atacant. Eu n-am fost un jucator talentat asa cum a fost Hagi sau Dobrin, dar am crezut intotdeauna in destin"

Apogeul carierei: Castigarea Cupei Campionilor in 1986: "Cu Barcelona am jucat cu frica. Inainte de meci mi-era frica sa nu luam vreo trei pentru ca jucam la ei acasa. Dupa 120 de minute, eram multumit pentru ca mai departe insemna doar o loterie, iar acest lucru mi-a dat incredere. Acolo, Duckadam cred ca putea sa apere penalty-uri pana a doua zi"

Episodul II: Burgos
"Pe finalul carierei mele la Steaua nu jucam titular, si am remas in memorie ca 'arma secreta', pentru ca intram si marcam, desi timp de 6 ani eu am jucat titular."

Imediat dupa plecarea de la Steaua, in 1990, Balint a luat drumul Spaniei, evoluand timp de trei ani, pana in 1993 la Burgos, o echipa nou-promovata: "Am jucat la Burgos timp de trei ani, din 1990 pana in 1993. Era o echipa nou-promovata, iar eu am fost cel mai scump transfer din istorie, au platit 1 milion de dolari pentru mine."

Debutul la echipa nationala, sub bagheta lui Mircea Lucescu
"La nationala am debutat intr-un meci cu Bulgaria, sub comanda lui Mircea Lucescu care mi-a oferit si o statueta din lemn pe care mi-a scris 'Ai debutat. Mult succes in viitor'. Era un om foarte atent la detalii si a contat acest lucru. Lui i-au placut calitatile mele si asta pe mine m-a motivat, mai ales ca am auzit o discutie a lui in hotelul unde stateam pentru partida cu Chile, in care ma lauda"

Punctul final al carierei de fotbalist: Accidentarea de la genunchi
"N-o sa pot sa uit momentul accidentarii mele, o ruptura a meniscului de la piciorul drept. Am facut operatia la Burgos, dar si cartilajul era 'mancat' si a trebuit sa fac o a doua operatie. Acum, as fi putut continua, dar atunci a trebuit sa renunt. Nu-mi venea sa cred pentru ca simteam ca mai pot juca, aveam o oferta de la alta echipa din Spania, dar desi Burgos a retrogradat, am ramas acolo. N-a mai durat mult si doctorul mi-a spus ca nu are rost sa mai fortez. Nu as cauta un moment frumos sa retraiesc, pentru ca a fost frumos atunci. As vrea sa ma fi operat atunci la Madrid, regret ca am facut acest lucru in Burgos, pentru ca unii spun ca ar fi gresit doctorul de acolo" "

"Valentin Ceausescu nu accepta blaturile!"
Castigator al Cupei Campionilor in 1986, Gabi Balint spune, cu convingere, ca Valentin Ceausescu nu s-a implicat niciodata in jocuri necurate legate de meciurile Stelei, ba din contra, incuraja fotbalistii sa evolueze la potential maxim in fiecare meci.

"Valentin Ceausescu nu accepta mizeriile sau blaturile. Mai veneau generali, inaintea unor meciuri cu FC Olt si ne spuneau sa nu le dam multe goluri, pentru ca mai imprumutam jucatori acolo si e o echipa prietenta, insa el ne spunea sa jucam la potential maxim, pentru ca daca simte ceva, pleaca de langa echipa. Noi l-am considerat mereu un prieten, pentru ca venea si ne incuraja mereu", a declarat Gabi Balint pentru Sport Total FM.

"Noi am jucat de la egal la egal cu Argentina"
Participant cu echipa nationala la Campionatul Mondial din Italia, in 1990, Gabi Balint aminteste tinerei generatii ca echipa de atunci a evoluat de la egal la egal cu vicecampioana Argentina.

"Multi spun ca ne laudam cand vorbim de Generatia de Aur, dar noi am jucat de la egal la egal cu Argentina, cu vicecampioana mondiala si au fost momente in care chiar i-am dominat", a declarat Gabi Balint pentru Sport Total FM.

Fostul atacant nu intrevede un viitor prea luminos pentru echipa nationala: "La echipa nationala de acum, am tras linie. Daca as fi antrenorul echipei nationale as sta mult sa ma gandesc ce voi face. Cred ca vom ajunge ca ungurii. Sunt din ce in ce mai putini fotbalisti care evolueaza in afara, campionatul nostru romanesc ofera meciuri bune, dar una peste alta nu este un campionat puternic. In loc sa se mearga spre bine, lucrurile in fotbalul romanesc merg spre rau"

"As vrea sa dau timpul inapoi si sa schimb ceva in pauza meciului cu Urziceni"
Gabi Balint a amintit si de inceputurile meseriei de antrenor, gratie interventiei lui Mircea Sandu, cel care a infiintat postul de director sportiv la echpa nationala special pentru el.

"Dupa ce m-am lasat am fost director sportiv la nationala, in 1994, cand Mircea Sandu a facut un gest pe care l-am apreciat. M-a chemat, imediat dupa retragere si mi-a spus ca vor infiinta un nou post la prima reprezentativa. Am mai prins apoi inca doua calificari in Anglia si Franta. Cariera mea de antrenor a continuat la FC Bihor, pana cand patronul a avut niste probleme financiare si a trebuit sa plecam cu toti. A urmat apoi Sportul Studentesc, secundul lui Ienei la echipa nationala in 2000, apoi Galatasaray cu Hagi, Sheriff, din nou sportul, in final Timisoara", a declarat Gabi Balint pentru Sport Total FM.

Dupa o lunga cariera de jucator, cel mai mare regret al fostului atacant este legat de perioada de antrenorat, si anume cea de-a doua repriza a partidei cu Unirea Urziceni, din vara acestui an, cand ialomitenii au intors scorul de la 1-0, privand echipa banateana de castigarea primului campionat din istorie: "As vrea sa pot da timpul inapoi la meciul cu Urziceni, la Timisoara, sa pot schimba ceva la pauza si sa fi putut lua campionatul"

Referitor la perspectivele de a pregati o echipa in prezent, Gabi Balint a declarat: "Am avut doua oferte sa antrenez in Rusia sau Arabia Saudita, pe bani multi, dar am simtit ca e mai bine sa raman aici si sa castig mai mult sufleteste. Nu stiu unde as putea sa antrenez acum pentru ca sunt echipe care nu m-ar dori, si sunt echipe pe care nu le-as antrena eu, din cauza persoanelor cu care nu as dori sa lucrez."

"Se umbla mai usor la arbitrii straini decat la cei din Romania"
Gabi Balint dezaproba decizia luata in Liga I, aceea de a fi adusi arbitri straini la meciurile importante si spune ca motivatia acestei masuri este ca la cavalerii fluierului din alte tari se poate 'umbla' mai usor decat la cei autohtoni, intrucat, in cazul unor greseli, strainii nu pot fi trasi la raspundere.

"Acum se insista pe arbitri straini, dar eu nu sunt de acord si cred ca aceasta masura s-a luat pentru ca se umbla mai usor la arbitrii din strainatate decat la cei din Romania. Cei care sunt adusi la derby-uri nu pot fi trasi la raspundere de nicio Comisie, se intorc in tara de unde vin. Eu nu cred ca un arbitru roman ar mai putea primi bani dupa tot ce s-a intamplat acum cateva luni. Asa cum incercam sa intinerim echipele, asa ar trebui sa se dea credit si unor arbitri din noul val", a declarat Gabi Balint pentru Sport Total FM.

Fostul stelist rememoreaza si relatia cu arbitrii in timpul anilor '80, subliniind faptul ca niciodata acestia nu au fost influnentati de catre Valentin Ceausescu: "Aveam respect fata de arbitri, dar faceam si noi scandal cu ei dupa meciuri, in special dupa cele cu Dinamo, si ma intreb cum puteau Craciunescu sau Porumboiu sa tina in mana acele meciuri. Din cate imi aduc aminte, nu am luat niciun cartonas rosu la Steaua. Nu stiu ce presiuni erau, dar Valentin nu s-a dus niciodata nu s-a dus la un arbitru sa ne ajute, doar sa ne arbitreze corect. Atunci se faceau multe aranjamente, sa recunoastem, nu cu bani, dar erau si chestiuni politice"

"Pe fan spectacolul il aduce la stadion"
Fostul atacant al Stelei vorbeste, cu regret, de situatia in care se regaseste echipa sa de suflet, des incercata de conflicte interne. Acesta crede ca suporterii si-ar putea intoarce, din nou, fata spre echipa atunci cand stilul spectaculos practicat de formatia ros-albastra va reveni in Ghencea.

Gabi Balint constata ca tot mai multi fani se distanteaza de echipa din cauza problemelor de la echipa, insa are incredere ca acest lucru va fi unul trecator: "Multi suporteri ai Stelei s-au distantat de echipa, chiar si eu n-am mai fost de mult pe stadion. Lucrurile se vor schimba pentru ca Steaua, indiferent cine va fi la conducere, va avea rezultate si va ramane clubul cu cei mai multi suporteri."

"Pe fan il aduce spectacolul la stadion. Eram la echipa de juniori, venea putina lume la stadion, dar dupa ce au vazut ca jucam bine incepusera sa vina cat mai multi. Asa se va intampla si la Steaua, si la echipa nationala, oriunde. Fotbalistul il aduce pe fan la stadion. Steaua a avut intotdeauna un stil propriu, cu o circulatie rapida a balonului, bazat pe atac. Suporterul nu vrea sa vada o echipa care nu ataca, sau de un jucator impus in echipa", a declarat Gabi Balint pentru Sport Total FM.

Referitor la conflictul cu patronul Stelei, fostul golgheter al Romaniei declara ca in toate declaratiile sale n-a facut altceva decat sa-si exprime parerea: "Am fost de multe ori intrebat despre Steaua de astazi si mi-am spus parerea. Faptul ca am fost atacat, intr-un stil marsav m-a facut sa scriu acea scrisoare si sa arat ca eu voi spune intotdeauna ce simt. Nu vreau sa se creada ca sunt in fruntea unei rascoale. Pe mine ma apara amintirile, un fost antrenor, un fost conducator, suporterul care era pe stadion si vedea spectacol in teren, pentru ca noi aveam prime de victorie numai de la trei goluri in sus"

Gabi Balint, despre fostii colegi si antrenori
... cei mai buni prieteni, Hagi si Belodedici: "Cu Gica Hagi si Belo sunt prieteni si acum. Respectul pe care il am pentru toti colegii mei este foarte mare si niciodata n-as putea sa lovesc intr-un om cu care am lovit pentru o cauza comuna."

... Marius Lacatus: "Lacatus, pe cat de dur e in teren, pe atat de fragil si deschis era in rest. E adevarat ca ne-a facut pe multi golgheteri, ne-a dat pase bune"

... Emerich Ienei: "Pe nea Imi nu-l vedeam ca pe un antrenor, ci ca pe un parinte. Atunci nu se punea accent foarte mult pe tactica. El punea accent pe motivarea jucatorilor si o facea foarte bine. Nu studiam adversarii individual, dar avea niste vorbe ca: 'Mingea nu oboseste, asa ca trebuie sa pasam' sau 'Mingea e un bulgare de aur, de ce sa-l dam adversarilor'. Il apreciez foarte mult."

... Victor Piturca: "Piturca era foarte prieten cu cei de varsta lui, cu noi era mai distant, dar era un fotbalist foarte bun, un marcator adevarat. Ca antrenor, a avut rezultate si asta spune multe. A avut calificare cu echipa de tineret, doua calificari cu echipa de seniori. Poate am mai facut si eu comentarii la adresa lui, dar e parerea fiecaruia. I-as recomanda sa fie mai comunicativ, dar oricum, il respect mult."

... Miodrag Belodedici: "Belodedici era tacut cand a venit, nu prea il baga nimeni in seama asa ca l-am luat in camera. El e de nationalitate sarb si e greu sa se imparta intre Romania si Serbia, mai ales ca a jucat si acolo."

... Gica Popescu si functia de presedinte al FRF: "Popescu ar fi un bun manager, el a facut bani si dupa ce a iesit din fotbal"

... Mircea Lucescu: "Am invatat multe lucruri si de la Mircea Lucescu, un an la Galatasaray. Este un om foarte dedicat fotbalului si un mare antrenor"

... Tudorel Stoica: "Cand am venit la Steaua, Tudorel Stoica mi-a spus sa nu-i spun cumva nea Tudorel, chiar daca pe ceilalti ii strigam astfel. Mie nu-mi placea faza defensiva, dar mi-era rusine cand il vedeam cat munceste sa nu fac si eu acest lucru"

10-19-2009, 08:57 PM
"E o prăpastie între fani şi patroni"

Florin Prunea a luat apărarea fanilor Stelişti în conflictul acestora cu Gigi Becali, finanţatorul Stelei. Lui Prunea nu i se pare normal ca Gigi să jignească toţi suporterii, numindu-i "drogaţi şi huligani."

"Suporterii simt că fotbalul nu mai e al lor. Unele declaraţii ale preşedintelui Ligii şi ale patronilor i-au îndepărtat pe suporteri de fotbal. Bine, unii chiar nu au ce căuta pe stadioane, dar aceia sunt foarte puţini. Există o prăpastie între fani şi patroni şi nimeni nu mai poate ascunde asta. Mulţi fani au familii, au firme şi se simt jigniţi când sunt numiţi drogaţi şi huligani. Suporterii sunt singurii care pot schimba ceva. Gigi Becali a făcut multe lucruri bune în fotbal, datorită lui avem şase echipe în cupele europene. Dar nimeni nu-i permite să jignească pe cineva. Nu poţi să jigneşti pe nimeni aşa", a spus Prunea la videochatul ProSport.

Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
63 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut