Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca
11-03-2009, 05:24 PM
Mesaj: #218
RE: Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca
Antonio Conceicao: "Trataţi ca guma de mestecat"

Antonio Conceicao amendează lipsa de respect de care se bucură antrenorii în Liga 1.

Deşi a cîştigat două trofee cu CFR, Antonio Conceicao e contestat în permanenţă de suporterii clujeni. ConceiCIAO e refrenul preferat al fanilor. Portughezul răspunde prin intermediul Gazetei. Elegant, fără resentimente. Antrenorul vorbeşte despre şansele echipei sale de a cîştiga campionatul şi despre experienţa sa în România.

- Domnule Conceicao, prima întrebare...
- Ştiu care e prima întrebare... Eu m-am obişnuit deja cu articolele "Conceicao în pericol", "Ultima şansă a lui Conceicao", dar nu e normal. Nu o zic pentru mine, că pot să plec şi mîine, nu e nici o problemă. Dar mereu în ziua meciului, în hotel, jucătorii mei citesc ziarele. Cum credeţi că e pentru ei să vadă mereu în ziar că e securea deasupra capului antrenorului? Am început treaba aici cîştigînd Cupa, Supercupa, sînt pe locul 1 în campionat şi calificat în Cupa României. Ce mi se reproşează atunci? Că nu înţeleg.

- Credeţi că presa din România e înclinată spre fabulaţii. CFR a avut anul trecut patru antrenori.
- Nu am nimic cu presa, nu ziariştii sînt de vină. Cineva e interesat să apară astfel de lucruri în presă şi le serveşte sistematic, înainte de meciurile importante. Vrea să-mi creeze o imagine proastă. Bănuiesc cine, dar nu vreau să vorbesc despre asta. Nu e normal ca echipa să fie în grafic în toate competiţiile şi să fiu contestat constant.

- Vi s-au reproşat fluctuaţiile din jocul echipei şi faptul că CFR ajunge la un nivel optim o repriză pe meci. E corect?
- Oscilaţiile astea te omoară ca antrenor, te ucid. La Cluj, echipa, ca un întreg, are probleme de mentalitate. Joacă 45 de minute extraordinar, apoi celelalte dezastru, dorm în teren. Tactica e aceeaşi, în ceea ce mă priveşte, rezultatele însă complet diferite. Atunci vă întreb eu: e problema antrenorului sau a jucătorilor? Sînt foarte supărat cînd mi se întîmplă asta. Un meci de 90 de minute perfect, apoi în celălalt joacă la acelaşi nivel doar 45. E chestie de concentrare, de mentalitate.

"Încă doi mijlocaşi"
- Sînteţi de acord că CFR are cel mai bun lot din România?

- Cred că Steaua, Dinamo, Rapid, Timişoara, CFR, Urziceni au loturi de valori sensibil egale. De aceea e şi distanţa aceasta mică între ele în campionat şi nimeni nu se detaşează. Dar cu încă doi jucători, am putea fi într-adevăr cei mai buni. Edimar şi Nei nu au fost primele mele opţiuni, ci au fost cam a treia opţiune... Asta nu înseamnă că nu sînt mulţumit de ei. Edimar are calitate, are capacitate de efort...

- Regretaţi că nu l-aţi adus pe Manu?
- L-am vrut pe Manu astă-vară, concurenţă pe banda dreaptă. Nu ştiu dacă mai poate fi adus. Dar vă spun, dacă mai vin doi jucători doar, CFR poate cîştiga campionatul. Atît mai e nevoie, de doi jucători. Nu vreau să vorbesc de transferuri, dar dacă mă întrebi ce mi-aş mai dori, ar fi încă un mijlocaş dreapta şi un mijlocaş central. CFR a transferat deja jucători, nu? Bud, de la Gaz Metan. Nu a fost recomandarea mea, dar mă bucur, pentru că am o soluţie în plus în atac.

- Înseamnă că pleacă Yssouf Kone?
- Am vorbit cu Kone despre aşa-zisul lui transfer iminent în iarnă. Dar mi-a zis că sînt doar invenţii de-ale presei şi că el le face jocul cînd îl întreabă de plecat. Vă spun sincer, nici un jucător de la CFR nu are oferte acum. Poate doar Culio, dar atît. Echipe din Rusia şi Portugalia, din prima parte a clasamentului, îl doresc. Dar portughezii nu au bani suficienţi pentru el. În afară de Porto şi Benfica, nu are nimeni bani în Portugalia.

Schimb de generaţii
- Nu credeţi că lotul ar trebui împrospătat?

- La CFR şi la orice echipă în mod normal, trebuie să schimbi generaţiile, la 3-4 ani, să aduci sînge proaspăt, pentru că apare blazarea, suficienţa, lipsa motivaţiei. Dar fiecare club îşi ştie mai bine interesele şi obiectivele, care pot fi imediate sau îndepărtate.

- E normal să nu trimiteţi un secund să vadă meciurile adversarilor din Europa League?
- Nu ţine de mine. Aşa e bugetul clubului, astea sînt limitele. În Portugalia se practică ceea ce îmi spuneţi voi. Cînd lucram la Braga, eu mergeam să văd meciuri în toată Europa.

- Fanii v-au reproşat faptul că aţi împrumutat mulţi jucători, E. Kone, Viera sau Batin.
- Avem mulţi jucători împrumutaţi, ceea ce e foarte bine, aşa au toate echipele mari. FC Porto, Barcelona, etc. Păi, Porto are 30 de jucători împrumutaţi doar în Portugalia. După un an-doi, cînd vin înapoi, intră direct titulari. Kone, Batin, Veljovici, Viera, au nevoie de meciuri, să acumuleze. Acum nu au loc, pe cine să scot din echipă acum ca să joace Ema Kone, de exemplu?

Şocat de demiterea lui Uhrin
- Cum a fost trecerea de la statutul de colaborator la cel de antrenor?

- Înainte să vin aici, clujenii căutau antrenor. Preşedintele s-a sfătuit şi cu mine. M-au invitat să văd un meci, cu Vasluiul, au bătut cu 3-0 atunci, era Uhrin. Am venit cu o gentuţă la mine, am vorbit puţin despre fotbal. Cînd să plec, m-a sunat preşedintele să mă întrebe dacă vreau să fiu antrenor. Am zis: cum să schimbaţi antrenorul, aţi bătut cu 3-0? Mi-a explicat că sînt probleme mari cu Uhrin, nu se mai înţelegea cu jucătorii.

- Ce v-a frapat în România?
- E o experienţă diferită. În România m-a surprins cantitatea de vorbe, de discuţii în jurul fotbalului. Arbitraje, conducători, ce a zis ăla, ce i-a răspuns celălalt. Antrenorii şi jucătorii sînt cam în planul doi. Nu e normal ca a doua zi după ce baţi cu 4-1, un meci frumos, să citeşti în ziare numai: ne-a furat arbitrul, arbitrul are varicelă, a fost penalty, n-a fost. Nimic despre joc, despre cele 5 goluri, despre cum s-a jucat, despre calitatea meciului. Nimic. E păcat că se vorbeşte atît de mult şi totuşi atît de puţin despre fotbal.

- Antrenori ca Bergodi sau Bonetti au plecat cu scandal. Cum vedeţi relaţia dintre antrenori şi conducători în România?
- Problema e că aici antrenorii sînt trataţi ca guma de mestecat. Mestecaţi cît au gust, cînd nu mai au, sînt scuipaţi efectiv.

"Jucători foarte buni, dar mentalitate slabă"
- Cu Toni pe banca tehnică, CFR a avut probleme cu echipele slab cotate...

- Da, problemele fotbalului românesc nu sînt de ordin tehnico-tactic, ci de ordin mental. De filozofie. Sînt jucători foarte buni în România, foarte buni. Dar, mă tem mai mult de un meci cu Bistriţa, decît de unul cu Rapid sau Steaua. Din pricina mentalităţii jucătorilor. Plus că adversarii se apără cu toată echipă, refuză jocul, posesia. Jucînd mereu la egal, la alibi, nu poţi produce jucători cu personalitate în joc, capabili să facă diferenţa.

- Care credeţi că e principala problemă a fotbalului românesc?
- Nu înţeleg de ce România nu investeşte în baze de pregătire şi echipe de juniori. Nu costă mult. În Portugalia, avem în fiecare regiune, selecţionate regionale de juniori. Cum aveţi şi voi aici regiunile: Transilvania, Banat, Muntenia... de ce nu faceţi selecţionate regionale de copii, unde să fie strînşi cei mai buni din zonă şi crescuţi pentru naţională şi cluburi? În Portugalia, aşa a apărut generaţia lui Figo, Pinto, etc... care au cîştigat Mondialul de tineret.

2 trofee a cîştigat CFR cu Toni pe bancă: Cupa României şi Supercupa

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Mesaje în acest subiect
Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca - Sebi Raducu - 08-03-2009, 10:19 PM
RE: Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca - Sebi Raducu - 11-03-2009 05:24 PM
RE: Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca - avid - 02-03-2010, 09:12 PM

Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
8 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut