Ştiri Steaua Bucureşti
01-16-2010, 03:22 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Steaua Bucureşti
Ienei: "Tudela e jucător pentru echipa a doua!"
Fostul antrenor al Stelei, Emerich Ienei, a afirmat că actuala campanie de transferuri a Stelei este una dezamăgitoare deoarece unii dintre fotbaliştii către care s-au orientat oficialii din Ghencea sunt de o valoarea îndoielnică şi pot cel mult să ajute formaţia secundă a clubului.
"Antrenorul ar trebui să fie cel care are un cuvânt de spus în ceea ce priveşte transferurile. Am văzut ca Stoichiţă a încercat să aducă jucători pe care îi cunoaşte, cu care a mai lucrat. Nu ştiu dacă e vina lui că ceilalţi fotbalişti doriţi de el nu au mai ajuns. Tudela, Shokoufandeh sau Roberto Linck Moreira sunt jucători pentru echipa a doua şi cred că pentru ei sunt vinovaţi diverşi samsari care încearcă să câştige şi ei un ban", a declarat Ienei pentru Libertatea. Brazilianul Roberto Linck Moreira şi iranianul Omid Shokoufandeh, care se pregătesc cu Steaua II, nu vor fi păstraţi din două motive. Nu sunt atât de valoroşi încât să rămână şi în plus, i-au supărat pe cei din conducere pentru că s-au pozat cu tricoul Stelei! Ienei este de părere că fostul tehnician al grupării "roş-albastre", italianul Cristiano Bergodi, avea o mentalitate corectă punând accentul pe promovarea tinerilor jucători, lucru care nu se mai intâmplă acum. "Bergodi intr-adevăr făcuse un lucru foarte bun încercând să promoveze foarte mulţi jucători tineri. Problema e că nimeni nu are răbdare să mai construiască o echipă, să crească jucători. Toţi vor să câştige campionatul imediat, şi din păcate nu pentru performanţa sportivă în sine, ci pentru banii din Liga Campionilor. Acest lucru afectează şi echipa naţională", a încheiat fostul antrenor al Stelei. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
01-16-2010, 03:23 PM
|
|||
|
|||
Martin Tudor a fost reactivat!
Forţaţi de împrejurări, mai ales că Cezar Lungu va fi prezent mult mai mult la echipa mare a clubului din Ghencea, oficialii roş-albaştrilor au hotărât ieri să apeleze la o soluţie de avarie pentru a acoperi postul de portar la Steaua II.
Astfel, Martin Tudor, 34 de ani, cel care ocupa până acum funcţia de antrenor cu portarii la Steaua III, a fost numit antrenor-jucător la echipa pregătită de Leo Strizu. "Îmi voi relua activitatea de jucător" Contactat telefonic de ProSport, Martin Tudor a confirmat informaţia. "Da, este adevărat. Începând de azi (n.r. - ieri) voi fi secundul lui nea Leo. Pe lângă faptul că mă voi ocupa de pregătirea portarilor, eu îmi voi relua şi activitatea de jucător. În zilele următoare trebuie să mă duc să fac şi vizita medicală. Voi intra în poartă doar atunci când nu mai este nicio soluţie, iar nea Leo va fi astfel nevoit să apeleze la mine", ne-a spus Tudor. 2 ani şi două luni au trecut de la partida"U" Cluj - Ceahlăul, atunci când Martin Tudor a jucat pentru ultima oară un meci oficial în Liga I 6 sezoane a evoluat Martin Tudor pentru Steaua în perioada 1999-2005 http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
01-17-2010, 03:11 PM
|
|||
|
|||
Mihai Stoichiţă despre transferuri: "Nu mai depinde de mine!" Stoichiţă se declară neputincios în privinţa transferurilor, dar repetă condiţia pentru cîştigarea campionatului: achiziţionarea unui stoper şi a unui atacant.
- Domnule Stoichiţă, de ce aţi programat un singur amical pentru stagiul din Antalya? - Fiindcă vom avea destule jocuri de pregătire în cel de-al doilea cantonament. Primul e rezervat acumulărilor. O să lucrăm intens la pregătirea fizică, asta ne interesează. - Deci veţi aştepta pînă în februarie ca să evaluaţi echipa? - Bineînţeles. Deocamdată, obiectivul meu este să mă întorc la Bucureşti, la sfîrşitul lui ianuarie, cu toţi băieţii sănătoşi, să fim feriţi de accidentări. - Timişoara şi CFR Cluj au plecat tot în Antalya şi în aceeaşi zi, dar cu mai multe noutăţi în loturi decît are Steaua. Vă îngrijorează asta? - Am văzut că au făcut investiţii, s-au întărit şi unii, şi ceilalţi. Dar şi noi avem o mutare bună, e vorba despre Jelev. "Doar doi îmi mai trebuie" - Va rămîne singura? - Nu ştiu, nu depinde numai de mine. - Dar aţi mai discutat cu Gigi Becali despre achiziţii? - Nu, de ce să discut? Ce, patronul are nevoie să-i spun eu ce să facă? El ştie foarte bine ce are de făcut. Numai conducerea poate să aibă iniţiative. Eu, ca antrenor, doar îmi spun părerile, fac cunoscute anumite dorinţe pe care le am la un moment dat. - Şi care vă sînt dorinţele în momentul ăsta? - Încă un fundaş central şi un atacant. Dacă-i voi avea, voi fi mulţumit. - Sînteţi supărat că întîrzie achiziţiile? - Arăt eu a om supărat? Nu cred asta. - Aţi fost de acord cu cedarea lui Dayro la Timişoara? - Moreno e liber să facă ce vrea, depinde de el unde îşi doreşte să meargă. Eu cred sincer că el nu e pierdut iremediabil pentru fotbal. "Tudela e suferind după primele antrenamente. În Antalya vom vedea exact ce poate americanul, fiindcă nu doar talentul contează la un fotbalist" - Mihai Stoichiţă, antrenor Steaua "Karamienii, avem tricouri pentru voi!" Fraţii Karamian au zburat cu Timişoara în acelaşi avion cu steliştii, cu care s-au întîlnit în aeroport. Stoichiţă i-a salutat pe Artiom şi pe Arman, care au venit în România, la Rapid, la recomandarea lui: "Ce faceţi? Aţi semnat prelungirea contractului cu Poli?". "Nu", au răspuns gemenii pe care "Lippi" i-a antrenat la "naţionala" Armeniei. Antrenorul a glumit după aceea: "Cred că mai avem tricouri în plus în bagaj cît să le dăm şi lor două". A citit despre Hitler în avion Stoichiţă a apărut în aeroport ţinînd în mînă o carte despre Adolf Hitler. "Sînt unele chestii interesante legate de cel de-al doilea Război Mondial, lucruri care mă interesează", a explicat antrenorul. "Lippi" s-a îmbarcat ultimul, după jucători. "Mă bucur cînd îl văd pe Ghionea" Pe lîngă faptul că nu i s-au adus jucătorii pe care i-a cerut, Stoichiţă mai are un motiv de îngrijorare. "Răsuflu uşurat în fiecare dimineaţă cînd îl găsesc pe Ghionea în parcarea stadionului", a zis antrenorul, făcînd referire la faptul că fundaşul de 30 de ani poate pleca în orice moment, dacă Steaua primeşte 100.000 de euro. Fără actualul căpitan, Stoichiţă ar mai rămîne cu doar trei fundaşi centrali: Jelev, Baciu şi Tudose. Lotul deplasat de Steaua în Antalya: Portari: Zapata, Tătăruşanu, Lungu Fundaşi: P. Marin, Ghionea, Jelev, Golanski, E. Baciu, Emeghara, Ninu, Al. Tudose, Al. Filip Mijlocaşi: Cr. Tănase, Szekely, Nicoliţă, Pleşan, Toja, Ov. Petre, Onicaş, Bicfalvi, A. Ionescu, Tudela, Bejan, Năstăsie Atacanţi: Kapetanos, Surdu, B. Stancu Gazeta Sporturilor http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
01-17-2010, 03:14 PM
|
|||
|
|||
Testul genunchilor! Emeghara a plecat ieri în cantonamentul din Antalya, dar la finalul stagiului are o nouă programare la clinica de la Bologna.
Stoichiţă l-a urcat în avionul de Antalya şi pe Emeghara, fundaşul stînga revenit după o lungă perioadă de inactivitate, însă încă nu se ştie sigur dacă africanul va fi apt sută la sută pentru a evolua meci de meci în retur. Pentru nigerian vor urma două săptămîni decisive. De azi, va începe pregătirea fizică spartană pe care o va impune Stoichiţă timp de 12 zile. Apoi, are o nouă programare la clinica Isokinetic, de la Bologna, acolo unde şi-a petrecut ultimele 19 luni. El trebuie să meargă la un nou consult la medicii italieni, care vor să-l vadă cum se prezintă după 12 zile cu cîte două antrenamente. Tocmai pentru că vizita la Bologna e obligatorie, Emeghara a rezolvat zilele trecute obţinerea vizei de Italia, formalităţile fiind mult mai anevoioase în situaţia lui din cauza faptului că e african. Dacă va primi OK-ul celor de la Bologna, Emeghara va putea fi folosit în toate amicalele din al doilea stagiu de pregătire, între 30 ianuarie şi 12 februarie, dar şi în cele 17 jocuri din retur. 645 de zile a absentat Emeghara din cauza operaţiilor la cei doi genunchi, perioada de inactivitate fiind între martie 2008 şi decembrie 2009 Gazeta Sporturilor http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
01-17-2010, 03:21 PM
|
|||
|
|||
Florentin Matei, "Noul Hagi" al Stelei, şi-a luat lumea în cap! La doar 16 ani, puştiul-minune al Stelei are deja primele acte de indisciplină. Aplaudat de o sală întreagă şi lăudat de toată lumea după prestaţiile senzaţionale de la Cupa Liceelor, Florentin Matei nu s-a mai prezentat la antrenament, invocînd o durere de cap.
Steaua are probleme cu jucătorul pe care în urmă cu doi ani îl anunţa ca fiind "noul Hagi". E vorba despre Florentin Matei, puştiul-minune în vîrstă de 16 ani, care în aceste zile a fost MVP la Cupa Liceelor, asemănat cu Messi datorită driblingurilor incredibile pe care le-a reuşit. Aflat în mijlocul aprecierilor, Matei i-a lăsat însă cu gura căscată pe antrenorii de la Centrul de copii şi juniori al Stelei. Motivul? În ziua imediat următoare meciului în care a făcut spectacol la Cupa Liceelor, nu s-a mai prezentat la primul antrenament al echipei sale în Ghencea, sub comanda antrenorului Dumitru Uzunea! Tehnicianul l-a căutat la telefon pe puşti, care a avut următoarea explicaţie: "N-am venit că m-a durut capul". Imediat a aflat şi Leo Strizu, antrenorul de la Steaua II, acolo unde Matei a debutat deja în toamnă. Strizu i-a solicitat tehnicianului care îl pregăteşte pe Florentin la grupa jucătorilor născuţi în 1993 să-l tragă la răspundere pe puştiul de 16 ani şi jumătate şi chiar să-i dea de înţeles că dacă se va mai întîmpla un astfel de incident, atunci se va lăsa cu repercusiuni. "Trebuie să-i tăiem din faşă astfel de apucături lui Florentin Matei. E la vîrsta la care dacă vede că i se permite un act de indisciplină doar pentru că a făcut el show la Cupa Liceelor, o va lua pe un drum greşit" Un oficial al Stelei A luat deja primul trofeu Florentin Matei are deja în palmares un prim trofeu. A fost desemnat în noiembrie anul trecut "Cel mai bun jucător al Turneului internaţional de fotbal pentru juniori - Iulian Manzarov 2009". Matei a încasat trofeul în pauza meciului Steaua - FC Vaslui 2-1. Turneul de fotbal pentru juniori Iulian Manzarov se organizează în fiecare an în Bulgaria, în memoria unui junior care a salvat 20 de copii de la înec în urma unui accident de autocar. Alte cazuri de mari talente care s-au irosit repede Andrei Ionescu În urmă cu aproape 6 ani, Craiova anunţa cu mare fast că îl are în curte pe "viitorul Balaci". Andrei Ionescu era, la doar 15 ani, un mare talent. A debutat în Liga I la 18 ani, însă s-a stins încet-încet şi din cauza actelor lui de indisciplină de pe vremea cînd era la Craiova. A fost cedat la Steaua, însă nici aici n-a reuşit mare lucru, ajungînd ca la 21 de ani să joace mai mult pe la echipa secundă. Nicolae Mitea La doar 16 ani era văzut ca unul dintre viitorii mari fotbalişti. A debutat în Liga I cam la aceeaşi vîrstă la care au făcut-o Balaci şi Hagi, după care a fost achiziţionat de marele Ajax. Avea doar 18 ani. De atunci, relaţiile cu diverse cîntăreţe, escapadele extrasportive, dar şi accidentările l-au adus ca în momentul de faţă să fie şomer de lux. Ianis Zicu Ca şi despre Florentin Matei, s-a spus că e "noul Hagi". La 17 ani juca la Dinamo, iar 3 ani mai tîrziu, tehnica sa ireproşabilă a vrăjit-o şi pe Inter Milano, care l-a cumpărat. De atunci însă, n-a mai reuşit mare lucru, a ajuns să fie suspendat de la echipa naţională din cauza actelor de indisciplină. A avut şi ghinionul unei accidentări teribile în vara lui 2007, ajungînd acum să facă banca de rezerve la Dinamo. Alin Stoica A făcut prima parte din juniorat la Steaua, dar datorită calităţilor sale senzaţionale a fost luat de Anderlecht pe cînd avea doar 16 ani. Nu a rupt niciodată gura tîrgului la trupa belgiană, echipa naţională a României a însemnat numai meciuri amicale şi trialuri, iar în ultimii 6-7 ani a schimbat 8 echipe şi a jucat doar vreo 40 de meciuri. Acum, a ajuns să fie pe făraş şi la Vojvodina Novi Sad. "Lui Toja i se înmoaie picioarele" Becali a descoperit problema lui Juan Toja: "El ar putea fi liderul Stelei, dar pentru asta ar avea nevoie de un bodyguard care să-l urmărească nonstop! Toja joacă bine primele patru-cinci meciuri de la revenirea din cantonament, după care gata, i se înmoaie picioarele! Şi el, şi Tănase sînt la fel". "Am un contract ciudat cu Steaua" Kapetanos a vorbit în presa din Grecia despre situaţia lui în Ghencea: "În vară am semnat un document prin care Steaua poate să renunţe la mine în pauzele de iarnă sau de vară, chiar dacă eu mai am contract încă un an şi jumătate". Golgeterul echipei în tur, cu 9 goluri, grecul a acceptat compromisul ca să-şi păstreze salariul de 180.000 de euro pe an. Iovov depinde de agent Steliştii aşteaptă ca agentul lui Hristo Iovov să-şi convingă jucătorul să vină în România. Argăseală şi Stoichiţă nu l-au mai sunat pe atacantul bulgar de la Levski, fiindcă au stabilit ca impresarul să aibă o ultimă tentativă de a rezolva transferul. "Steaua nu a făcut nici o ofertă pentru Iovov", a zis preşedintele sofioţilor în presa din Bulgaria. Gazeta Sporturilor http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
01-17-2010, 03:22 PM
|
|||
|
|||
Rafal Grzelak: "Stoichiţă ascultă ordinele lui Becali!" Grzelak a evoluat în 13 meciuri, reuşind să marcheze un gol şi să ofere alte trei pase decisive.
Rafal Grzelak consideră că actualul antrenor al Stelei i-a dat foarte puţine şanse să joace din cauza atitudinii patronului. Cu o zi înainte ca echipa să plece în Antalya, pentru primul cantonament al iernii, Rafal Grzelak a fost anunţat că trebuie să se prezinte la Steaua II. "Adevărul": Rafal, te aşteptai să fii trimis la Steaua II? Rafal Grzelak: Sincer, nu mi s-a dat nicio explicaţie, dar bănuiesc care e motivul... Preşedintele Argăseală m-a anunţat să mă prezint sub comanda domnului Leo Strizu, ceea ce am şi făcut. Gigi Becali s-a arătat dispus să-ţi ofere nişte bani ca să pleci încă de acum din Ghencea... Eu n-am mai văzut niciun ban de patru luni, aşa că domnul Becali trebuie să-mi plătească salariile restante (n.r. - 40.000 de euro) înainte să vorbim despre rezilierea contractului. Eu nu pretind niciun ban în plus, n-o să cer să mi se achite vreo rată în avans. Le-ai explicat celor de la Skoda Xanthi care e situaţia ta? Am vorbit cu grecii, dar toată lumea aşteaptă să vadă deznodământul din România. Nu ştiu încă dacă mă voi întoarce la Skoda sau voi juca la o altă echipă. Cu Mihai Stoichiţă ai discutat? Nu mi-a explicat niciodată de ce nu joc. Eu sunt profesionist şi m-am pregătit întotdeauna la 100% din capacitate, deşi nu mi s-au dat decât foarte puţine şanse. Sunt sigur că totul pleacă de sus în cazul meu, mai precis de la domnul Becali. Era mai bine pe vremea lui Cristiano Bergodi? Bineînţeles. Domnul Bergodi a făcut întotdeauna ceea ce a crezut el că e mai bine, în timp ce noul antrenor a preferat să asculte ordinele domnului Becali. Mă refer aici strict la situaţia mea. De ce crezi că l-ai supărat atât de tare pe patron? Nu ştiu. Eu n-am stat niciodată de vorbă cu el, iar la faţă l-am văzut doar când a venit să ne viziteze în vestiar. Ştiu că a început să vorbească foarte urât despre mine după meciul cu Dinamo, dar ce m-a mirat foarte tare e că mă critica şi după jocurile în care eu nu eram nici rezervă. Ai mai întâlnit pe cineva care să-i semene? Nu. Şi alţi patroni îşi critică jucătorii, dar niciodată n-o fac doar în ziare sau la televizor, ci preferă discuţiile faţă în faţă. Adevărul http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
01-17-2010, 06:39 PM
|
|||
|
|||
Becali: "Nu mai facem niciun transfer deocamdată, avem un lot puternic"
Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a declarat, duminică, că nu intenţionează să mai transfere niciun jucător întrucât valoarea lotului actual al roş-albaştrilor le poate permite acestora să câştige cel de-al 24-lea titlu din istorie.
"Gata, deocamdată nu mai facem niciun transfer, deşi situaţia se poate schimba de la o zi la alta. Avem un lot suficient de puternic încât să putem câştiga campionatul fără probleme", a spus Gigi Becali. La sfârşitul turului, Mihai Stoichiţă îşi propunea să transfere la echipă minimum trei jucători, doi fundaşi centrali şi un atacant. Până în prezent, apărătorul bulgar Jivko Jelev este singurul fotbalist care a semnat cu Steaua, în timp ce americanul Josh Tudela susţine în această perioadă în probe. Oficialii grupării din Ghencea au mai intenţionat să-i transfere la echipă pe atacantul bulgar Hristo Iovov, dar şi pe fundaşul rwandez Edwin Ouon, însă, din diverse motive, negocierile pentru aducerea celor doi au intrat în impas. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
01-19-2010, 06:59 PM
|
|||
|
|||
Grzelak spune că va pleca din Ghencea dacă primeşte banii care i se cuvin Mijlocaşul polonez al Stelei, Rafael Grzelak, a declarat, marţi, că va semna rezilierea contractului cu roş-albaştrii imediat ce îşi va primi banii care i se cuvin din partea clubului din Ghencea, informează presa poloneză.
"Nu sunt idiot, eu nu stau să mă antrenez gratis. Dacă primesc banii pe care trebuie să îi iau, semnez imediat rezilierea. Poate pentru Steaua nu este o sumă mare, dar pentru mine este. Acum îmi pierd timpul, dar şi timpul lor este irosit degeaba. Nu vreau în niciun caz să joc pentru echipa a doua", a declarat Grzelak, pentru cotidianul Wirtulna Polska, polonezul fiind unul dintre jucătorii pe care Stoichiţă nu l-a luat în primul cantonament al echipei. Grzelak a ajuns la Steaua în vara anului 2009 de la formaţia greacă Skoda Xanthi. Polonezul, care a primit la Steaua numărul 10, nu a evoluat foarte mult, el bifând în Liga I doar 6 partide (164 de minute). http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
01-19-2010, 07:14 PM
|
|||
|
|||
Argăseală susţine că Grzelak şi Bibişkov îşi vor primi drepturile salariale în curând Preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală, a declarat, marţi, că angajamentele jucătorilor Krum Bibişkov şi Rafal Grzelak vor fi reziliate în cursul acestei săptămâni, iar cei doi îşi vor primi toate drepturile salariale restante.
"E normal ca Grzelak să-şi ceară banii, doar sunt prevăzuţi în contract. Probabil că săptămâna asta îi vom da tot ce are de primit şi vom rezilia contractul cu el. Aceeaşi situaţie este şi cu Bibişkov, care mai are de luat nişte bani şi, după ce va primi suma pe care o are de încasat, vom rezilia contractul şi cu el", a spus Valeriu Argăseală. Mijlocaşul polonez al Stelei, Rafael Grzelak, a declarat, marţi, că va semna rezilierea contractului cu roş-albaştrii imediat ce îşi va primi banii care i se cuvin din partea clubului din Ghencea. La finalul turului, Gigi Becali şi-a manifestat dorinţa de a renunţa la Grzelak şi Bibişkov, în condiţiile în care cei doi nu au avut evoluţii pe placul acestuia. În ceea ce priveşte transferurile pe care gruparea din Ghencea intenţionează să le facă, Argăseală a precizat: "Cu Iovov nu mai e nicio şansă să facem ceva, ne-am luat gândul de la el. În continuare avem nevoie de jucători. Ne trebuie neapărat un fundaş, avem foarte mare nevoie de acest post şi sper să parafăm mutarea cât mai curând. În acest moment avem mai multe nume pe listă, iar Panduru se ocupă de acest aspect". Oficialul Stelei a vorbit şi despre posibilele plecări ale unor jucători de la echipă: "Pleşan nu mai pleacă, ne bazăm pe el pentru acest campionat, însă nu ştiu ce va fi cu Ghionea. E posibil ca el să plece, dar depinde numai de el, de condiţiile pe care le va vrea de la formaţiile care sunt interesate de el". Valeriu Argăseală s-a referit şi la Filip, Bejan şi Năstăsie, jucători de la Steaua II, care se pregătesc în Antalya alături de prima echipă: "Mihai Stoichiţă va decide ce se va întâmpla cu ei. Nu pot spune dacă vor face parte din lot şi pe viitor, depinde numai de evoluţiile pe care le vor avea". Lotul Stelei se află la Antalya, acolo unde fotbaliştii antrenaţi de Mihai Stoichiţă efectuează primul stagiu de pregătire al iernii, în perioada 16-27 ianuarie. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
01-20-2010, 05:42 PM
|
|||
|
|||
Zapata crede că echipa sa are capacitatea de se impune în primele 5 etape din retur Portarul Stelei, Robinson Zapata, a declarat, marţi, că formaţia sa va avea un program greu la începutul returului, dar crede că roş-albaştrii se pot impune în derby-uri, mai ales dacă vor continua să arate forma bună de la finalul turului, informează site-ul oficial al clubui.
"Este posibil ca primele meciuri să fie decisive şi sper să obţinem rezultate care să ne avantajeze, mai ales acum, când suntem conştienţi de obiectivul pe care dorim să-l îndeplinim. Dorinţa noastră este să începem cu dreptul. Cred că putem câştiga meciurile importante, chiar dacă le jucăm în deplasare. Avem mare încredere în forţele proprii, după ce, la sfârşitul turului, am arătat că putem face jocuri foarte bune, mai ales în deplasare. Sper să reuşim să facem diferenţa la începutul returului", a spus Robinson Zapata în cadrul unei conferinţe de presă. În primele 5 etape, Steaua va întâlni pe teren propriu formaţiile Ceahlăul Piatra Neamţ şi Oţelul Galaţi, iar în deplasare pe CFR Cluj, Unirea Urziceni şi Dinamo. Goalkeeperul s-a referit şi la contracandidatele Stelei la titlu: "Va fi o luptă strânsă pentru campionat, mai ales că sunt patru echipe cu acelaşi număr de puncte şi încă două care sunt foarte aproape. Rapid a muncit foarte mult şi a ajuns sus. Timişoara şi FC Vaslui sunt, de asemenea, echipe foarte puternice. Steaua, Timişoara, CFR Cluj, Unirea Urziceni şi FC Vaslui, precum şi cele care vin din spate, cum ar fi Rapid şi Dinamo, pot lupta pentru titlu. Dinamo este puţin în urmă şi m-aş bucura să rămână acolo, dar are un lot foarte puternic şi poate pune mereu probleme". Zapata a rememorat unele momente din tur şi a fost de părere că echipa sa a avut multă şansă: "În meciul de la Craiova am avut noroc, deoarece Universitatea a ratat foarte multe ocazii, mai ales prin fraţii Costea, care sunt foarte buni. Din fericire, atunci am scos un rezultat foarte bun pentru noi". De asemenea, columbianul a realizat şi un top al atacanţilor din Liga I: "Cred că şi Urziceni are atacanţi foarte buni, cum ar fi Bilaşco, la fel şi CFR Cluj, care are un lot foarte bun. Toate echipele au atacanţi foarte puternici şi valoroşi". Portarul roş-albaştrilor l-a caracterizat pe noul său coleg de echipă, fundaşul Jivko Jelev: "Este un fundaş foarte bun, foarte puternic şi serios, atât pe teren, cât şi în afara lui, iar asta ne place foarte mult la el. În plus, oferă siguranţă apărării şi portarilor". În ceea ce-l priveşte pe Josh Tudela, Zapata a precizat: "Pot spune că este un mijlocaş harnic şi puternic, munceşte foarte mult la antrenamente şi sper să rămână la Steaua". Zapata a vorbit şi despre concurenţa care este între el şi Tătăruşanu: "Atât eu, cât şi Ciprian, pornim la drum cu şanse egale, la fel ca în orice cantonament. Cine va fi în formă mai bună, se va regăsi pe lista titularilor. Eu mă simt foarte bine şi sper să demonstrez acest lucru pe teren, la fiecare antrenament". "Sper să revin la echipa naţională a Columbiei, deoarece mi-am dorit mereu acest lucru. Chiar dacă nu am fost convocat în ultima perioadă, sper ca pe viitor să se mai apeleze la mine", este unul dintre obiectivele pe care şi le-a fixat portarul în noul acest sezon. Altfel, Zapata a declarat că nu ştie la ce echipă va evolua conaţionalul său, Dayro Moreno: "Din păcate, nu ştiu nimic despre el. Cunosc doar ce s-a scris în ziare, cum că ar pleca la Timişoara. Sper să fie o afacere cât mai bună pentru el şi pentru Steaua dacă pleacă acolo, şi îi urez multă baftă. Dayro este un jucător foarte valoros şi ar putea fi periculos pentru toate echipele. Dacă ne va fi adversar, sper să nu-i permitem să strălucească". Portarul Stelei s-a referit şi la pregătirea pe care echipa sa o face în Turcia: "Pregătirea a început foarte bine din punct de vedere fizic, mai ales că la începutul returului vom avea meciuri cu echipe foarte importante. Antrenamentele sunt grele, dar ştim că e spre binele nostru. La lot este o atmosferă superbă şi asta ne avantajează". Lotul Stelei se află la Antalya, acolo unde fotbaliştii antrenaţi de Mihai Stoichiţă efectuează primul stagiu de pregătire al iernii, în perioada 16-27 ianuarie. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
20 Musafir(i)
20 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut