Ştiri Unirea Alba-Iulia
09-30-2009, 06:19 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Unirea Alba-Iulia
Adrian Falub îl testează pe atacantul croat Angelo Malesic
Atacantul croat Angelo Malesic a efectuat, miercuri, un prim antrenament sub comanda lui Adrian Falub la Unirea Alba Iulia, tehnicianul urmând să ia o decizie în privinţa sa până săptămâna viitoare.
"Sunt născut la Sarajevo, dar am dublă cetăţenie, croată şi suedeză, iar de 11 ani am jucat numai la cluburi din Suedia. Ultima oară am fost legitimat la Jonkoping, unde am fost transferat de la Stenungsund. Pot evolua atât mijlocaş stânga, cât şi atacant", a spus Malesic, născut pe 29 decembrie 1988. În altă ordine de idei, fundaşul sârb Nikola Vujadinovic, împrumutat de la Udinese, nu s-a pregătit în ultimele zile din cauza unei toxinfecţii alimentare. "El s-a simţit rău şi am preferat să-l menajăm la ultimele antrenamente, dar sper să-l avem apt pentru meciul cu Universitatea Craiova", a explicat antrenorul Adrian Falub. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-01-2009, 06:31 PM
|
|||
|
|||
Falub îşi doreşte ca echipa sa să rămână neînvinsă în duelurile cu Univ. Craiova
Antrenorul Unirii Alba Iulia, Adrian Falub, a declarat, joi, că meciul contra Universităţii va fi foarte dificil pentru că oltenii au în lot unii dintre cei mai periculoşi atacanţi ai Ligii I, dar, chiar şi aşa, acesta vrea să obţină cel puţin o remiză în Bănie.
"Este foarte clar că ne aşteaptă un joc foarte dificil în faţa unei formaţii care are fotbalişti excelenţi şi un compartiment ofensiv care este unul dintre cele mai bune din Liga I. Toţi jucătorii Craiovei reprezintă un potenţial pericol, deci suntem obligaţi să fim foarte atenţi şi concentraţi pe întreaga durată a întâlnirii. Unirea este neînvinsă în cele patru jocuri disputate împotriva Craiovei în Liga I şi chiar dacă cele două echipe s-au schimbat între timp, sper să păstrăm tradiţia", a spus Adrian Falub la conferinţa de presă dinaintea meciului cu Universitatea Craiova. Antrenorul ardelenilor este de părere că ora la care va avea loc meciul de sâmbătă nu este convenabilă pentru Unirea. "Noi am jucat mai puţin în nocturnă, însă, vrem, nu vrem, trebuie să ne adaptăm şi să încercăm să evoluăm la turaţie maximă". Atacantul nou-promovatei şi totodată fostul jucător al Universităţii, Bobi Verdeş, s-a referit la rândul său la întâlnirea de sâmbătă: "Am învins Vasluiul, avem un moral bun şi cui nu i-ar conveni o remiză în Bănie? Încercăm să luăm toate punctele puse în joc, dar sincer m-aş mulţumi şi cu un rezultat de egalitate". Unirea Alba Iulia va întâlni Universitatea Craiova, sâmbătă, în deplasare, de la ora 21:45, în etapa a 9-a a Ligii I. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-02-2009, 07:25 PM
|
|||
|
|||
Sorin Rădoi nu se teme de "ştiinţa" Craiova
Al doilea oltean din efectivul unirist, alături de atacantul Bobi Verdeş, fundaşul dreapta Sorin Rădoi spune că în partida de sâmbătă, ardelenii au şanse să plece cu puncte de la Craiova. Deşi a început fotbalul în Cetatea Banilor, mai întâi la Şcoala de Fotbal "Gică Popsecu" şi apoi la Extensiv, apărătorul ardelenilor n-a avut niciodată vreo ofertă de la "Ştiinţa", echipa fanion a Olteniei. "Fotbalistic nu mă leagă nimic de Universitatea, chiar dacă când eram copil mergeam ca spectator pe «Ion Oblemenco», M-aş bucura ca suporterii să mă înjure, iar noi să fim fericiţi la final", a afirmat jucătorul în vârstă de 24 ani, născut chiar la Craiova.
A câştigat în 2 rânduri în Bănie Sorin Rădoi a bifat prima prezenţă în eşalonul fruntaş având ca adversar gruparea "leilor", în 11 august 2004, partida Sportul Studenţesc - Universitatea Craiova 2-0. Şirul coincidenţelor fericite nu se opreşte aici, în calitate de oponent în Bănie actualul echipier al "alb-negrilor" a câştigat în 2 rânduri, cu acelaşi scor 1-0, cu Sportul Studenţesc (1 aprilie 2005) şi Poli Timişoara (12 noiembrie 2006), pierzând şi un meci 1-2 cu bănăţenii în 31 octombrie 2007. "La acel joc din 2005, când a marcat «studentul» Costin Lazăr, am fost folosit întâia oară în carieră pe postul de fundaş dreapta", şi-a amintit Sorin Rădoi. Promovat de "Geană" Mai mult, uniristul a fost promovat în eşalonul secund tocmai de Eugen Neagoe, pe vreme când actualul antrenor al grupării patronate de Adrian Mititelu pregătea Extensiv Craiova. "Sunt profesionist şi îmi doresc să realizăm surpriza în faţa fostului meu tehnician. Mergem la Craiova după puncte şi sper să nu pierdem. Victoriile aduc victorii, am trecut de FC Vaslui, urmează un nou obstacol dificil, dar nu ne temem de Universitatea", a admis S. Radoi, ce va avea o misiune foarte dificilă pe banda dreaptă a apărării, împotriva "Briliantului" Băniei, talentatul şi capriciosul Florin Costea. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-02-2009, 08:09 PM
|
|||
|
|||
Prime restante
Jucătorii Unirii şi-au încasat săptămîna trecută, înaintea meciului cu FC Vaslui, ratele contractuale de pe luna august, însă nu şi primele pentru cele 5 puncte acumulate pînă atunci, 750 de euro de jucător.
"Nu traversăm cea mai fericită perioadă financiară a clubului. De 4 luni echipa a supravieţuit doar datorită drepturilor de televizare, a încasărilor şi a sumelor virate de doi sponsori. Sîntem una dintre cele mai sărace echipe din Liga 1, dar şi în aceste condiţii încercăm să rezistăm în elită", a afirmat preşedintele Unirii, Marian Sarmeş. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-02-2009, 08:10 PM
|
|||
|
|||
Atacant în probe
Croato-suedezul Angelo Malesici (20 de ani) susţine probe de joc la echipa antrenată de Adrian Falub.
"Sînt născut la Sarajevo, dar am dublă cetăţenie, croato-suedeză şi de la 11 ani am jucat doar la echipe din Suedia, ultima oară la Jonkoping, la echipa de tineret, unde am fost transferat de la Stenungsund. Nu ştiu multe despre fotbalul romînesc, dar cunosc că la Alba Iulia evoluează un alt croat, Bonacin", a spus Malesici, care poate evolua şi mijlocaş stînga. La Alba se află în probe şi portarul Dan Zdrîncă http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-03-2009, 04:32 PM
|
|||
|
|||
Neagoe a refuzat Unirea şi Falub a fost instalat "prinicipal" al ardelenilor
În luna aprilie a acestui an, în acele zile fierbinţi când Aurel Şunda a plecat de la FC Unirea, printre variantele căutate de şefii ardelenilor pentru funcţia de antrenor principal, s-a regsit şi numele lui Eugen Neagoe, alături de Liviu Ciobotariu, ultimul legat contractual de CS Otopeni. La primele tratative telefonice cu oficialii "alb-negrilor", E. Neagoe, ce se despărţise în urmă cu puţin timp de Drobeta Turnu Severin a pus condiţii financiare considerate inacceptabile, negocierile s-au sistat şi albaiulienii s-au reorientat rapid spre Adrian Falub, care a acceptat în aceeaşi zi propunerea echipei din Cetatea Marii Uniri. "Neagoe a solicitat un contract exorbitant şi nu garanta că putem să promovăm la finele campionatului. Nu ne pare deloc rău de această întorsătură a situaţiei, dimpotrivă. Falub este un antrenor dedicat, care munceşte foarte mult şi sperăm să luăm puncte în Bănie, deşi nu va fi un duel între Neagoe şi Falub", a apreciat Marian Sarmeş, preşedintele Consiliului de Adminsitraţie al FC Unirea Alba Iulia.
În vară, "Geană" a semnat o înţelegere cu echipa cipriotă Asil FC Lysi, din liga secundă, însă după eşecul Universităţii cu Rapid, în etapa a 7-a, în 20 septembrie, scor 3-4, l-a înlocuit pe banca tehnică a oltenilor pe Daniel Mogoşanu. Dacă Falub a apreciat forţa deosebită de atac a "Ştiinţei", şi Eugen Neagoe a tras semnalul în privinţa jocului direct din această seară cu gruparea uniristă. "Partida cu Unirea Alba Iulia va fi o adevărată finală a supravieţuirii pentru noi. Trebuie să fim foarte atenţi, întâlnim o echipă disperată, în foame de puncte", a afirmat Neagoe. Întâlnirea se va disputa astăzi, cu începere de la ora 21.45 (transmisă în direct de GSP), uniriştii deplasând un efectiv compus din 19 jucători, nefiind convocaţi Bumbac, I. Grozav şi Pepenar. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-04-2009, 10:27 AM
|
|||
|
|||
Falub: "Noi, ca întotdeauna, am lăsat o impresie bună, dar plătitm tribut erorilor din defensivă"
Adrian Falub a admis superioritatea Universităţii Craiova, dar a precizat că meciul a fost pierdut din cauza unor grave erori din defensivă.
"Universitatea Craiova a obţinut o victorie meritată, iar noi, ca întotdeauna, am lăsat o impresie bună, dar plătitm tribut erorilor din defensivă. Tot ce construim se dărâmă din cauza erorilor in apărare. Craiova este o echipă cu forţă ofensivă foarte bună, iar de la venirea lui Neagoe lucrurile s-au mai ordonat la ei. Cred că echipa va creşte treptat şi va ajunge în fruntea clasamentului", a afirmat tehnicianul ardelenilor. Echipa antrenată de Eugen Neagoe a trecut, sâmbătă, pe teren propriu, de Unirea Alba Iulia, scor 3-1, rezultat în urma căruia oltenii au reuşit să iasă din zona retrogradării şi au urcat până pe locul 12. De partea cealaltă, Unirea Alba Iulia a rămas pe poziţia a 16-a, cu doar 8 puncte. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-05-2009, 07:34 PM
|
|||
|
|||
Cade cetatea
La pămînt în campionat, Unirea Alba Iulia riscă să intre şi în colaps financiar. Preşedintele Marian Sarmeş a ajuns la capătul puterilor şi anunţă că se va retrage. "Mă chinui de 4 ani şi jumătate cu această echipă. Sîntem 3 oameni care ne mîncăm nervii. Nimeni nu ştie cum am promovat, fără bani, doar cu bun simţ. Primăria nu poate sau nu vrea să ne sprijine. Oraşul suportă greu o echipă în prima ligă. Ce să mai zic dacă n-am avut bani nici de motorină pentru deplasarea la Craiova. Mă gîndesc foarte serios să mă retrag", a ameninţat Sarmeş.
Deşi are unul dintre cele mai mici bugete din Liga 1, Sarmeş nu reuşeşte să facă rost de milionul de euro necesar pentru acest sezon. "Nu pot singur să scot acest milion de euro. La anul, dacă rămînem în prima ligă, pretenţiile vor creşte şi bugetul va ajunge la cel puţin un milion şi jumătate de euro. Să se ştie clar: este echipa oraşului, nu a mea", a conchis preşedintele Consiliului de Administraţie al Unirii. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
|||
|
|||
Lipsesc punctele
Tehnicianul Adrian Falub este îngrijorat de multitudinea greşelilor personale ale elevilor săi, care o privează pe Unirea de puncte.
"Am comis din nou o serie de erori care ne costă aproape meci de meci. Ceea ce construim cu multă muncă se dărîmă extrem de repede şi din această cauză nu reuşim să cucerim şi punctele de care avem atîta nevoie. Primim goluri uşoare şi cu toate că am lăsat iarăşi o impresie bună vizavi de nivelul jocului, am pierdut", a caracterizat Falub evoluţia echipei în Bănie. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
|||
|
|||
Tunurile pe Internaţional
Atacantul Bobi Verdeş a marcat sîmbătă primul său gol împotriva fostei sale echipe, U Craiova. "La Craiova m-am simţit mereu bine, o consider a doua mea casă şi a fost o plăcere să joc iarăşi în Bănie. Am pierdut, dar viaţa merge înainte. Trebuie să strîngem rîndurile şi să o învingem pe Internaţional Curtea de Argeş, o contracandidată la lupta pentru evitarea retrogradării în faţa căreia nu avem voie să pierdem puncte", a afirmat Verdeş. Antrenorul piteştenilor, Ştefan Stoica, a spionat din tribună jocul Unirii de la Craiova.
Mieluşei Dacă în 2003, Unirea Alba Iulia, cu Maier, Paleacu, Găldean, era campioana deplasărilor, acum formaţia ardeleană e ciuca bătăilor. Din cele 5 partide disputate pe teren străin în actuala stagiune, "alb-negri" au obţinut un singur punct, din remiza 1-1 de la Bistriţa. Au urmat apoi 4 eşecuri, 0-2 cu Rapid, 0-1 la Urziceni, 2-4 cu Astra la Ploieşti şi 1-3 în Bănie. Unirea are şi cea mai slabă apărare din campionat, cu 16 goluri primite, alături de Ceahlăul şi Internaţional Curtea de Argeş. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
134 Musafir(i)
134 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut