Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri Unirea Alba-Iulia
10-19-2009, 10:09 PM
RE: Ştiri Unirea Alba-Iulia
"Dumnezeu e sus şi vede", a reacţionat Zăgrean

Aflat în tribună tocmai în ziua când şi-a celebrat vârsta de 23 ani, fostul coechipier al lui Poverlovici, Andrei Zăgrean s-a bucurat pentru victoria făcută cadou de viitori săi colegi împotriva echipei de care s-a despărţit cu scandal în vară. "Mi-a crescut inima că am câştigat şi am simţit satisfacţie pentru că Internaţional a învins Unirea. Dumnezeu e sus şi vede, viaţa e plină de neprevăzut şi repet, meritam să fiu tratat altfel la Alba Iulia", a spus Zăgrean.

După joc vârful albaiulian a vizitat vestiarul vizitatorilor, ulterior întreţinându-se un timp îndelungat cu portarul Gabriel Rotaru, cu care împărţea camera în mini-cantonamentul de la stadionul "Cetate". Recent, ex-uniristul a depus memoriu la LPF, chemând FC Unirea la judecată pentru neplata ultimei rate de contract şi a bonusului de 50 euro/ punct, din campionatul anterior, revendicând aproximativ 3000 euro.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
10-19-2009, 10:10 PM
Accidentare şocantă pentru Poverlovici

În minutul 74, după un duel aerian cu Viera, fundaşul Andrei Poverlovici a trecut prin clipe şocante, fiind transportat de urgenţă la spital, de unde a revenit abia după peste o oră de la încheierea partidei, cu un bandaj imens pe cap. Verdictul a fost traumatism cranio-cerebral, durerile de cap persistând 2 zile pentru apărătorul braşovean.

"M-am speriat foarte tare şi mi-am pierdut cunoştinţa parţial. Lovitura a fost lângă tâmplă stângă şi imediat a apărut o umflătură, care medicii au tăiat-o la spital pentru a ieşi sângele", a afirmat Poverlovici, care sâmbătă a aniversat trist împlinirea vârstei de 23 ani.

"Sunt tare necăjit, cu toate că eram încrezători, determinaţi, ne-am făcut de râs. Ne-am dorit foarte mult, la pauză ne-am încurajat, eram siguri că vom realiza victoria. Restul a fost coşmar negru, au venit golurile, au picat cum au picat, am ramas în 10 şi ne-a fost greu să mai contăm", a adăugat Poverlovici, acesta deviind nefericit al doilea şut al lui E. Kone, la reuşita victoriei argeşene.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
10-19-2009, 10:11 PM
Mijlocaşul unirist la primul "roşu" în elită

Centralul Sebastian Colţescu a şovăit aproape 2 minute până să decidă culoarea cartonaşului arătat lui Ionuţ Bălan în minutul 67, moment ce a rupt definitiv jocul de pe "Cetate".

Arbitrul oltean era nehotărât, oscila, dar la intervenţia asistentului E. Crângaşu (Ploieşti), l-a trimis direct la vestiare pe mijlocaşul unirist aflat la prima eliminare în elită în cel de-al 134-lea joc, a doua a carierei, precedenta petrecându-se în urmă cu un deceniu, pe când evolua la ARO Câmpulung.

"N-am avut de gând să-l lovesc pe adversar, s-a dat prea uşor roşu, poate mai bine se cuvenea cartonaş galben. A fost un atac întârziat prin alunecare, Vezan a sărit, apoi a urlat, dar s-a ridicat imediat de pe gazon", a povestit Bălan, care consideră eliminarea forţată şi speră să scape numai cu o etapă de suspendare.

10-19-2009, 10:11 PM
"Noi jucătorii suntem vinovaţi", susţine Dâlbea

Căpitanul unirist Răzvan Dâlbea şi-a găsit cu greu cuvintele pentru a oferi explicaţii referitoare la eşecul penibil cu "naşii" din Curtea de Argeş. "A fost total aiurea ce s-a întâmplat în actul secund, ceva de nedescris, supărarea e foarte mare, traversăm un moment greu, am ratat cel mai important duel al stagiunii", a dezvăluit mijlocaşul ardelenilor.

"Noi jucătorii suntem principalii vinovaţi, acceptăm criticile, nu ne dăm la o parte. Trebuie să depăşim criza, să strângem rândurile şi să luăm puncte la Piatra Neamţ, altfel ne va fi aproape imposibil. Sincer, acum nu ne interesează banii, restanţele, sau eventualele sancţiuni. Proritară este scoaterea echipei din pasa proastă", a încheiat Dâlbea.

10-20-2009, 08:09 PM
Falub rămâne la conducerea Unirii!

Încă extrem de supărat pentru înfrângerea suferită în jocul de vineri cu Internaţional Curtea de Argeş, preşedintele Consiliului de Administraţie al Unirii spune că, deocamdată, scaunul antrenorului "alb-negrilor" nu se clatină. "Scopul nostru nu este reprezentat de înlocuirea lui Adi Falub ci obţinerea rezultatelor care să ne menţină în cursa pentru evitarea retrogradării. Nu este momentul pentru a face declaraţii pripite pe care mai apoi să le regretăm. Trebuie în mod normal să admit că Unirea are nevoie de un şoc în acest moment dar nu sunt la fel de sigur că renunţarea la serviciile antrenorului principal ar fi măsura cea mai potrivită pentru noi", a declarat Marian Sarmeş.

Altfel, oficialul ardelenilor afirmă că a simţit dezastrul din jocul cu argeşenii încă de la debutul mitanului secund. "Când i-am văzut pe jucătorii noştrii că nu au nici un fel de replică la jocul Internaţionalului de la începutul reprizei a 2-a le-am spus celor care se aflau lângă mine în tribună că dacă vom continua la fel vom pierde întâlnirea. Ceea ce din nefericire s-a şi întâmplat şi nu-mi explic modul în care am evoluat în partea secundă a «duelului» cu gruparea lui Ştefan Stoica", a dezvăluit preşedintele CA al albaiulienilor.

Trei puncte vitale la Piatra Neamţ!
Sarmeş zice că gruparea din Cetatea Marii Uniri trebuie să învingă sub Pietricica pentru a nu pierde contactul cu restul formaţiilor aflate în lupta pentru supravieţuire. "Înainte de meciul cu Curtea de Argeş mă gândeam că şi un punct cucerit la Piatra Neamţ ar fi bun, dar în condiţiile actuale suntem obligaţi să învingem. Referitor la restanţele financiare, ce să spun? Nici nu am întârziat aşa de mult pentru că trebuia să le achităm contractele doar pe 15 octombrie, deci nu s-a scurs chiar aşa de mult timp. Altfel, dacă eşti la minus 7 în clasamentul adevărului, dacă te afli la retrogradare despre ce prime de joc mai vorbim? Să câştige ei la Piatra Neamţ, să iasă din zona minată şi îşi vor încasa banii", a conchis Marian Sarmeş. În altă ordine de idei, conducerea Unirii va încerca în aceste zile să medieze "conflictul" existent între antrenorul Adi Falub şi portarul Cernea, miza acestei medieri fiind reprimirea goalkeeper-ului la antrenamentele primei echipe.

Şedinţă la stadion
Ieri, înaintea antrenamentului desfăşurat la Sebeş, şefii clubului au purtat o discuţie lămuritoare cu antrenorul Adrian Falub, în vederea identificării cauzelor eşecului şi jocului slab în confruntarea cu Internaţional Curtea de Argeş. "Antrenorul nu-şi explică motivele căderii echipei după pauză. În aceste momente critice, e foarte simplu să iei măsuri radicale, însă nu suntem convinşi că vor da roade imediate. Avem nevoie de linişte, Falub trebuie să găsească soluţii şi să câştige la Piatra Neamţ", a concluzionat Marian Sarmeş, preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Unirea Alba Iulia.

"Alb-negrii" din Cetatea Marii Uniri n-au acumulat decât 3 puncte în ultimele 5 jocuri, o victorie cu FC Vaslui şi 4 înfrângeri (la Urziceni, Ploieşti, Craiova şi acasă cu piteştenii). Elevii lui Falub sunt cu un apăsător minus 7 în clasamentul adevărului şi au de recuperat, după scurgerea a 10 etape (aproape o treime din stagiune), un ecart de 3 puncte până la locul salvator, 14, ocupat de Universitatea Craiova. "Toţi suntem în aceeaşi oală, conducători, jucători, antrenori şi responsabili pentru parcursul dezamăgitor de până în prezent. Sub nicio formă nu cedăm în acest moment, căutăm reabilitarea imediată, deşi situaţia noastră s-a complicat teribil", a mai spus Sarmeş.

10-22-2009, 03:34 PM
Cornel Cernea a fost reprimit la prima echipă de Adrian Falub

Portarul Cornel Cernea, exclus din lotul Unirii Alba Iulia după un conflict cu antrenorul Adrian Falub, va reveni începând de joi la antrenamentele primei formaţii.

Goalkeeper-ul a fost exclus din lot şi amendat cu 5.000 de euro după ce la finalul partidei cu Unirea Urziceni, din etapa a 6-a, a avut un conflict cu antrenorul Adrian Falub. Cei doi s-au întâlnit în cursul zilei de miercuri şi s-au împăcat, iar portarul are şanse mari să fie în lot pentru partida din etapa a 11-a, cu Ceahlăul.

În ultimele patru etape, cât timp a lipsit Cernea, poarta Unirii a fost apărată de veteranul Gabriel Rotaru (38 de ani), care a încasat nouă goluri.

10-22-2009, 08:09 PM
Falub consideră că jocul cu Ceahlăul va fi "unul al disperării"

Antrenorul echipei Unirea Alba Iulia, Adrian Falub, a declarat joi că ardelenii au nevoie disperată de puncte şi trebuie neapărat să treacă de Ceahlăul Piatra Neamţ pentru a avea linişte pe viitor.

"Un eşec ar reprezenta un pericol pentru obiectivul nostru, iar situaţia ar fi grea dacă pierdem cu Ceahlăul. Va fi un meci al disperării. Ceahlăul este o echipă masivă, periculoasă la fazele fixe şi se va agăţa cu disperare de acest joc. Totul depinde de modul în care vom evolua noi şi dacă ne vom impune ritmul. Un rezultat bun ne-ar mai risipi din griji şi ne-am mai spăla din păcate. Prioritar este să luăm maximum de puncte", a spus Falub.

Adrian Falub nu va putea conta în jocul cu Ceahlăul pe Poverlovic, Sorin Rădoi şi Ionuţ Bălan, dar la prima echipă a revenit portarul Cornel Cernea.

Partida dintre Ceahlăul Piatra Neamţ şi Unirea Alba Iulia, din etapa a 11-a a Ligii I, se va disputa sâmbătă, de la ora 16:00.

10-22-2009, 08:09 PM
Bumbac: "Vom face totul pentru a învinge şi e nevoie să fim uniţi pentru a lua o gură de oxigen"

Jucătorul Constantin Bumbac susţine că ardelenii trebuie să fie atenţi în partida cu nemţenii, pentru că punctele sunt foarte importante, mai ales în duelul cu o altă nou-promovată. "Suntem într-o situaţie neplăcută. Noi am adus echipa aici, noi trebuie să o scoatem din impas. Vom face totul pentru a învinge şi e nevoie să fim uniţi pentru a lua o gură de oxigen. Ceahlăul are probleme în clasament şi, în plus, vine după un eşec cu 6-0 în meciul cu FC Timişoara. Trebuie să fim atenţi pentru că acum pot fi demoralizaţi sau, din contră, ambiţionaţi să spele ruşinea", a afirmat Bumbac.

Adrian Falub nu va putea conta în jocul cu Ceahlăul pe Poverlovic, Sorin Rădoi şi Ionuţ Bălan, dar la prima echipă a revenit portarul Cornel Cernea.

Partida dintre Ceahlăul Piatra Neamţ şi Unirea Alba Iulia, din etapa a 11-a a Ligii I, se va disputa sâmbătă, de la ora 16:00.

10-23-2009, 09:12 PM
Presiune enormă pe umerii "alb-negrilor"

Pentru echipierii unirişti partida cu Ceahlăul Piatra Neamţ este una în care miza punctelor este multiplicată suplimentar. "Alb-negrii" vin după un eşec ce a şocat şi a lăsat întrebări fără răspuns în "Cetate", antrenorul Falub trăieşte sub ameninţarea înlăturării în cazul înregistrării celui de-al treilea eşec consecutiv, iar conducătorii au afirmat că vor trece la sancţiuni financiare (blocarea contractelor şi amenzi) dacă nu se vor lua puncte sub Pietricica. Unirea trăieşte clipe grele, retrogradarea bate la uşă, existând riscul unei căderi totale, imposibil de stopat, dacă se va pierde împotriva Ceahlăului, pe fondul problemelor financiare ce produc convulsii la club şi tensiuni la nivelul lotului. Restanţele însumează la mijlocul turului, aproximativ 90.000 euro (ratele contractuale pe luna septembrie) şi primele de 1200 euro pentru fiecare fotbalist neîncasate deloc în acest sezon. N-am inclus aici şi prima de 100.000 euro promisă pentru promovare sau bonusul de 50 euro/ punct datorat câtorva jucători şi lui Şunda, ce au părăsit corabia, deja înregistrându-se trei memorii în acest sens (M. Rus, Marincean, Zăgrean).

Succes râvnit de 1618 zile!
În actuala stagiune, Unirea este "ciuca bătăilor" în partidele externe, pe ultima poziţie în ierarhia respectivă, cu un singur punct acumulat în 5 jocuri, la Bistriţa (în etapa a 2-a) şi 4 înfrângeri, golaveraj 4-11. Practic, gruparea din Cetatea Marii Uniri n-a mai câştigat în deplasare pe prima scenă de 4 ani şi jumătate, ultimul succes de acest gen înregistrându-se în 22 mai 2005, 2-1 la Craiova, de atunci trecând 1618 zile! Se vor înfrunta pe cochetul stadion moldav două nou-promovate disperate după puncte, amfitrionii cu cea mai tânără garnitură din Liga 1, Ceahlăul situându-se pe poziţia a 16-a la partidele interne (o victorie ciudată cu Gloria Bistriţa).

Modificări în formula de start
Cum albaiulienii nu se pot baza pe aportul a trei piese de bază, I. Bălan, Poverlovici şi S. Rădoi - toţi suspendaţi, în defensivă s-ar înregistra în premieră un cuplu de "stranieri" în zona centrală, croatul Bonacin şi muntenegreanul Vujadinovic (aidoma partidei de Cupa de la Galaţi), în discuţie fiind şi postul de fundaş lateral stânga, unde Bucurică concurează la titularizare cu Vitinha. N-ar fi exclusă în actuala conjunctură şi apariţia în primul unsprezece a unor jucători cu profil ofensiv precum Sg. Costea sau Selagea. Altfel, şefii Unirii recunosc anumite erori ale campaniei de transferări din intersezon, cu amendamentul lipsei resurselor financiare pentru a investi masiv în achiziţii. "Promovarea ne-a prins descoperiţi, iar în vară a trebuit ca banii proveniţi din drepturile de televizare să fie repartizaţi pentru alte probleme acute. Din acest motiv strategia noastră a fost întârziată şi n-am întărit decât treptat lotul, situaţie în care au apărut şi decalaje de pregătire fizică", a precizat Marian Sarmeş.

"Totuşi, pe undeva şi noi conducerea administrativă putem fi culpabilizaţi, acum după scurgerea a 10 etape şi în contextul rezultatelor dezamăgitoare. Admit în mare parte că am avut prea mare încredere în opţiunile antrenorului Adrian Falub", a conchis preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Unirea Alba Iulia.

10-23-2009, 09:13 PM
Unirea Alba Iulia va vorbi doar pe teren!

Înfrângerea suferită în partida cu Internaţional Curtea de Argeş a lăsat urme adânci în lotul "alb-negrilor" din moment ce trei dintre jucătorii de bază, Poverlovici, S. Rădoi şi I. Bălan, nu vor juca la Piatra Neamţ pentru că vor fi suspendaţi din cauza cartonaşelor. "Toţi trei sunt fotbalişti importanţi pentru noi, nu avem ce face, dar sunt convins că cei care îi vor înlocui vor da totul în teren atât pentru culorile clubului cât şi pentru un rezultat bun care să menţină în cursa pentru evitarea retrogradării", a spus antrenorul "alb-negrilor".

Altfel, Falub afirmă că "a venit vremea să nu mai vorbim prea mult prin ziare ci să vorbim în teren". "Toate partidele au fost grele şi importante pentru noi şi cu siguranţă că la fel vor sta lucrurile şi sâmbătă (n.a. meciul de la Piatra Neamţ va avea loc sâmbătă de la ora 16.00 în direct pe GSP TV). Nu mai are rost să plângem după punctele pierdute în faţa celor de la Internaţional Curtea de Argeş, suntem datori să scoatem echipa din situaţia în care se află şi să ne revanşăm astfel în faţa fanilor care acum sunt extrem de supăraţi pe noi. Şi au dreptate...Cu toţii am greşit în meciul cu argeşenii, cu toţii suntem obligaţi să dregem busuiocul sub Pietricica", a punctat Adi Falub.

În altă ordine de idei, uniriştii au adus, luni după amiază, din nou un psiholog la echipă, la fel cum s-a întâmplat şi înaintea jocurilor cu FC Vaslui respectiv Universitatea Craiova. "Aceste şedinţe ne ajută şi sper ca rezultatul să se vadă la Piatra Neamţ", a declarat unul dintre fotbaliştii ardelenilor. De urmărit!

Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
139 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut