Chestionar: Va reuşi Steaua să treacă de grupe?
Da
Nu
[Arată rezultate]
Notă: Acesta este un chestionar public, alţi utilizatori vor putea vedea ce aţi votat.
Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 1 voturi - 5 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grupa H (Grupa Stelei): Steaua, Fenerbahce, FC Twente, Sheriff Tiraspol
10-23-2009, 06:07 PM
RE: Grupa H (Grupa Stelei): Steaua, Fenerbahce, FC Twente, Sheriff Tiraspol
"Rămâne căpitanul nostru"

Fanii lui Fenerbahce, turci stabiliţi în România, au organizat miercuri seara, cu doar o zi înainte de meciul cu Steaua din Europa League, o petrecere în cadrul căreia şi-au manifestat simpatia pentru fostele glorii ale clubului. Printre invitaţi a fost şi Ion Nunweiller (74 de ani), fostul căpitan al formaţiei în perioada anilor ’70.

Numele lui Ion Nunweiller e păstrat cu sfinţenie în cartea de aur a clubului Fenerbahce

"Nunweiller este marele căpitan. Pentru noi, aşa va rămâne tot timpul. E unul dintre românii cu care ne vom mândri toată viaţa", ne-a dezvăluit Nihat Durak, unul dintre membrii Asociaţiei suporterilor lui Fener.

Diana, nepoţica de 6 ani a lui Ion Nunweiller, se mândreşte cu bunicul eiVizibil emoţionat de primirea fastuoasă, Nunweiller, care a venit însoţit de Denisa (6 ani), nepoţica lui, şi-a amintit pentru Libertatea că a ajuns să joace la Fenerbahce printr-un noroc: "După mulţi ani petrecuţi la Dinamo, unde mi-am făcut datoria din plin, am fost lăsat să plec în Turcia. A fost ca o recompensă. Aşa am ajuns la Fener".

Anii petrecuţi de Nunweiller în Turcia au fost cei mai frumoşi. Povesteşte chiar fostul fotbalist: "În sezonul 1969-1970, am fost desemnat cel mai bun fotbalist străin din Turcia. Am fost decorat cu «Steaua de aur», cea mai înaltă distincţie a ţării lor. Tot eu eram şi căpitanul echipei. În privinţa banilor, era mai ciudat. Salariul pe care îl aveam la Fenerbahce îl încasa statul român, pentru că aşa fusese înţelegerea. Eu luam doar primele de joc de la turci şi salariul din România, de la Dinamo". Întrebat cât câştiga pe meci la Fenerbahce, Nunweiller şi-a amintit: "La meciurile importante, venea un coechipier şi-mi spunea: «Comunistule, vezi că azi joci pe 500 de dolari. Ai grijă ce faci în teren». Atunci, erau bani, nu glumă".

Au adus istoria la Bucureşti
Conducerea lui Fener a adus la Bucureşti catalogul de prezentare a clubului. "Acest catalog a fost editat în doar 2.500 de exemplare şi costă foarte mult. Nimeni nu are voie să-l atingă în afara numelor importante. Unul dintre ele este şi cel al lui Ion Nunweiller", a precizat Tuncay Erynrek, "vice" al Asociaţiei suporterilor lui Fener.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
10-23-2009, 06:34 PM
Roberto Carlos: "Stoichiţă e un mare antrenor! Vom rămâne prieteni pe viaţă!"

Steaua a jucat extrem de slab în această seară, contra lui Fenerbahce, dar oaspeţii turci au fost cât se poate de diplomaţi. Roberto Carlos afirmă că jucătorii din Ghencea formează o trupă extrem de bună, graţie numeroaselor individualităţi din lot.

"Steaua are jucători mari, importanţi, e întotdeuana dificil în cupele europene, dar suntem fericiţi că am câştigat!", a spus Roberto Carlos pentru ProTV.

La iniţiativa ProSport Nicoliţă şi Roberto Carlos s-au întâlnit înainte de meci şi au pozat împreună, transmiţând un mesaj suporterilor: "Nu încurajaţi rasismul, opriţi violenţa!". Campionul mondial spune că nu va uita prea curând numele lui Bănel, pe care îl apreciază. De asemenea, partidat din această seară i-a trezit amintiri plăcute fostului 'galactic', deoarece a avut prilejul să îl revadă pe Stoichiţă. 'Lippi' l-a impresionat pe fundaşul stânga pe vremea când se afla la cârma selecţionatei statului Panama şi prietenia care s-a legat între ei va dăinui veşnic.

"A fost o amintire plăcută. M-am bucurat că l-am întâlnit pe Nicoliţă. Am fost de asemenea foarte fericit să îl reîntâlnesc şi pe Stoichiţă, după ce ne-am întâlnit într-un meci dintre Brazilia şi Panama, când antrenorul Stelei era tehnician la adversarii noştri. Vom rămâne pe viaţă prieteni. Este un antrenor mare. E foarte important să nu uiţi prieteniile din fotbal."

Jucătorii români pot juca în Italia şi în Spania
Nici Zapata nu 'a scăpat' de complimentele brazilianului: "Zapata mi-a luat tricoul şi mi-a spus că unul dintre părinţii lui îl vrea. Şi eu am o colecţie de tricouri şi mi-a făcut plăcere să fac schimb cu Zapata, care este un mare portar! România are jucători foarte buni, cu calităţi bune, cu abilităţi, dar nu pot să spun foarte multe nume din fotbalul românesc. Ei pot juca în Italia, în Spania, în campionatele puternice."

Dacă suporterii din Ghencea sunt catalogaţi drept 'drogaţi' şi huligani de patron, adversarii au numai cuvinte de laudă la adresa comportamentului lor: "Aş vrea să apreciez fanii Stelei pentru că ne-au aplaudat, dar si pe jucători, pentru că ne-au felicitat după meci."

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
10-27-2009, 04:21 PM
Fenerbahce-Steaua (Grupa H, ora 22:05, în tur 1-0)

Arbitri: Thomas Einwaller - Roland Heim, Borbert Schwab - Bernhard Brugger, Dietmar Drabek (toţi din Austria); Centralul austriac are 32 de ani şi a primit ecusonul FIFA în 2005. El a mai condus un sigur meci al unei echipe româneşti, cel al lui Dinamo cu Slovan Liberec, atunci când a fost nevoit să întrerupă jocul pentru că fanii români au intrat pe teren. Partida a fost câştigată de Liberec la masa verde, scor 3-0, dar dinamoviştii au întors rezultatul în retur şi s-au calificat în grupele Ligii Europa.

10-27-2009, 04:29 PM
FC Twente Enschede-FC Groningen 4-0, în etapa a 11-a din Eredivisie

Adversara formaţiei Steaua din Grupa H a Ligii Europa, FC Twente Enschede, s-a impus duminică pe propriul teren cu scorul de 4-0 în faţa echipei FC Groningen, într-un meci programat în etapa a 11-a din Eredivisie, informează site-ul oficial al gazdelor.

Golurile formaţiei din Enschede au fost înscrise de Stoch (5), Tiendalli (21), NKufo (62-pen) şi Ruiz (80).

Tehnicianul Steve McClaren a trimis pe teren următoarea formaţie: Boschker - Stam, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli - Brama, Perez, Janssen (Akram 71), Ruiz - Nkufo (Wellington 78), Stoch (Parker 69).

După această victorie, Twente a acumulat 29 de puncte şi continuă să rămână pe primul loc.

FC Twente face parte din Grupa H a Ligii Europa, alături de Steaua, Fenerbahce şi Şerif Tiraspol. Olandezii au remizat cu Steaua, scor 0-0, în etapa a 2-a, iar returul este programat la 17 decembrie, la Bucureşti.

10-27-2009, 05:48 PM
Fenerbahce-Galatasary 3-1, în derby-ul etapei a 10-a

Fenerbahce a reuşit să treaca duminică pe teren propriu de Galatasaray, scor 3-1, în derby-ul etapei a 10-a din campionatul Turciei, rezultat în urma căruia gazdele s-au distanţat în fruntea clasamentului, informează presa din Turcia.

Golurile celor de la Fenerbahce au fost marcate de Alex (12, 53-penalty) şi Guiza (90+3), în timp ce pentru Galatasaray a reuşit să puncteze H. Balta (57). Din minutul 75, Galatasaray a evoluat cu un om mai puţin pe teren după ce Keita a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene.

Tehnicianul lui Fenerbahce, Christoph Daum, a folosit următoarea formulă: Volkan - Gonul, Bilica, D. Lugano, R. Carlos - Vederson, Emre, Alex (A. Santos 76), M. Topuz - Cristian, Kazim Kazim (Guiza 72).

De cealaltă parte, olandezul Frank Rijkaard a trimis pe teren următorii jucători: Leo Franco - Sabri, S. Cetin, Zan, H. Balta - Keita, Ayhan, Elano (Yilmaz 82), Sarp - Arda Turan (H. Kewell 57), Baros (Nonda 5).

Partida a început cu aproximativ 15 minute întârziere, după ce unul dintre arbitrii asistenţi a fost lovit în cap cu un obiect aruncat din tribună. Tarik Ongun s-a ales cu o arcadă spartă şi a avut nevoie de câteva puncte de sutură pentru a putea oficial. Mai mult, înainte de meci între Arda Turan de la Galatasary şi câţiva jucători ai lui Fenerbahce a avut loc o altercaţie.

De asemenea, la sosirea la stadion, autocarul clubului Fenerbahce a fost lovit cu pietre şi ouă de un grup de fani ai lui Galatasary.

În urma acestui rezultat, Fenerbahce s-a distanţat în fruntea clasamentului, unde se află cu 27 de puncte. De partea cealaltă, Galatasaray ocupă poziţia a treia, cu 22 de puncte, la egalitate cu Bursaspor, care se află pe locul secund.

Fenerbahce se află în grupa din Liga Europa alături de Steaua, formaţie pe care a învins-o joi, în deplasare, scor 1-0, iar returul va avea loc pe 5 noiembrie la Istanbul. De cealaltă parte, Galatasaray evoluează în Liga Europa împotriva lui Dinamo, iar turcii s-au impus în manşa tur cu scorul de 4-1, returul urmând să aibă loc tot pe 5 noiembrie, la Bucureşti.

10-28-2009, 08:14 PM
McClaren şi-a prelungit contractul cu Twente

Antrenorul englez Steve McClaren şi-a prelungit cu un an înţelegerea pe care o avea cu formaţia Twente Enschede, adversara Stelei din grupele Ligii Europa, informează site-ul oficial al formaţiei.

Noul contract va fi valabil până în 2011, iar tehnicianul a spus că este fericit că va antrena în continuare gruparea olandeză. "Twente este un club ambiţios şi a demonstrat în acest sezon că îşi poate atinge obiectivele. Sunt încântat că lucrez alături de aceşti jucători şi de o conducere foarte bună. Sunt foarte mulţumit de noua înţelegere", a spus McClaren.

Tehnicianul în vârstă de 48 de ani a preluat conducerea grupării olandeze în iulie 2008, când a semnat un contract valabil doi ani. El a mai pregătit pe Middlesbroug şi naţionala Angliei.

FC Twente ocupă primul loc în campionat, cu 29 de puncte după 11 etape.

Steaua a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul cu Twente din Grupa H a Ligii Europa, urmând să mai întâlnească echipa olandeză la 17 decembrie, pe teren propriu.

10-28-2009, 10:46 PM
Şerif Tiraspol-FC Olimpia 2-0, într-un meci din etapa a 16-a

Adversara Stelei din Grupa H a Ligii Europa, FC Şerif Tiraspol, a trecut, miercuri, pe teren propriu, de FC Olimpia Bălţi, scor 2-0, şi rămâne pe locul 3 în campionatul Moldovei, în condiţiile în care mai are de disputat trei jocuri restante, informează site-ul oficial al clubului.

Golurile gazdelor au fost marcate de Balima (81) şi Suvorov (88).

Antrenorul lui Şerif, Leonid Kuciuk, a folosit următoarea formulă: Namaşco - Mamah, Tarknişvili, Nadson, Rodriguez - Corneencov (Verbeţki 90), Rouamba, Balima, Erokin (Bulat 72) - Diedhiou (Volkov 62), Kuciuk (Suvorov 57).

În urma acestei victorii, gruparea din Tiraspol a acumulat 31 de puncte şi se menţine pe locul 3 în clasament, la cinci puncte distanţă de liderul Dacia Chişinău, faţă de care are trei partide mai puţin disputate.

Formaţia moldavă a terminat la egalitate, scor 0-0, pe terenul Stelei, în prima etapa a Grupei H din Liga Europa, din care mai fac parte Fenerbahce Istanbul şi Twente Enschede. Returul cu formaţia pregătită de Mihai Stoichiţă se va disputa la 2 decembrie.

10-29-2009, 06:42 PM
Twente-Capelle 3-0, în 16-imile Cupei

Adversara Stelei din Grupa H a Ligii Europa, FC Twente, s-a calificat în optimile Cupei Olandei, după ce a dispus, miercuri, scor 3-0, pe teren propriu, de gruparea de ligă a patra FC Capelle, informează site-ul oficial al clubului.

Golurile echipei pregătite de Steve McLaren au fost marcate de De Jong (27, 87) şi Rukavytsya (90).

Tehnicianul a folosit următoarea formulă de joc: Mihaylov - Tiendalli (Bannink 88), Douglas, Wisgerhof, Carney - Janssen (Rendla 88), Akram, Tiote, Parker - De Jong, Wellington (Rukavytsya 76).

FC Twente face parte din Grupa H a Ligii Europa alături de Steaua, Fenerbahce şi Şerif Tiraspol. În partida disputată în cadrul etapei a doua, formaţia olandeză şi Steaua au remizat, scor 0-0. Returul se va disputa pe 17 decembrie, în Ghencea.

11-01-2009, 11:11 AM
Roda Kerkrade-Twente Enschede 1-2, în etapa a 12-a din Eredivisie

Adversara Stelei din Grupa H a Ligii Europa, Twente Enschede, a dispus, sâmbătă, în deplasare, scor 2-1, de Roda Kerkrade, şi este lider în campionatul Olandei după 12 etape, fără nicio înfrângere, informează site-ul oficial al clubului.

Golurile lui Twente au fost marcate de Ruiz (34) şi Stoch (40), în timp ce gazdele au redus din handicap prin Yulu Matondon (55).

Antrenorul Steve McClaren a folosit următoarea echipă: Boschker - Stam, Douglas, Wisgerhof, Tiendalli - Brama (Tiote 64), Jansen - Ruiz, Perez (Akram 72), Stoch (Carney 86) - Nkufo.

În urma acestui rezultat, Twente a acumulat 32 de puncte şi se menţine pe primul loc în clasament, cu 10 victorii şi două rezultate de egalitate înregistrate în cele 12 etape.

FC Twente face parte din Grupa H a Ligii Europa alături de Steaua, Fenerbahce şi Şerif Tiraspol. În partida disputată în cadrul etapei a doua, formaţia olandeză şi Steaua au remizat, scor 0-0. Returul se va disputa pe 17 decembrie, în Ghencea.

11-01-2009, 06:29 PM
Christoph Daum: "Avem obligaţia de a cîştiga meciul cu Steaua"

Chiar dacă Fenerbahce va susţine astăzi un meci împotriva lui Kayserispor în Superliga turcă, antrenorul Christoph Daum se gîndeşte şi la returul cu Steaua, care va avea loc joi, de la ora 22:00.

"Am zis-o mereu, avem obligaţia de a cîştiga toate partidele de acasă şi din deplasare, atît în campionat, cît şi în Europa. Meciul cu Kayserispor este unul dintre ele, iar cel cu Steaua, de joi, va fi altul", a spus Christoph Daum, a cărui echipă a înregistrat nouă succese şi un singur eşec în campionat în acest sezon.

Antrenorul german a primit două veşti bune înaintea acestei etape, atacanţii Dani Guiza şi Alex de Souza revenindu-şi după accidentări.

Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
7 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut