Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri Pandurii Târgu-Jiu
12-18-2009, 01:14 PM
RE: Ştiri Pandurii Târgu-Jiu
Novak Martinovic: "Am contract cu Pandurii, aşa că voi continua aici"

La fel ca şi în cazul fundaşului brazilian Carlos Cardoso, şi despre sârbul din centrul defensivei pandurilor, Novak Martinovic, a apărut informaţia potrivit căreia s-ar afla pe lista de achiziţii a Clubului Dinamo. Fundaşul central în vârstă de 24 de ani este văzut ca fiind înlocuitorul perfect pentru Gabi Tamaş.

Evoluţiile excelente din tur ale fotbalistului sârb l-au adus şi în atenţia oficialilor de la FC Copenhaga, care au fost prezenţi la Tg. Jiu la partida gorjenilor cu CFR Cluj, meci la care Martinovic şi Păcurar au fost cei mai buni din teren. Danezii s-au interesat de pe atunci de preţul celor doi. Ulterior, impresarul acestuia, Zvonko Milojkovic, a venit cu încă două aşa-zise oferte pentru fundaşul sârb, de la o echipă din Rusia, dar şi una din Italia. Martinovic a fost adus iarna trecută la Pandurii, însă la început a fost doar rezerva lui Alin Rus, asta până când fostului bistriţean i s-a reziliat contractul. De atunci, sârbul a devenit jucător de bază şi, alături de Chibulcutean, formează cuplul din centrul apărării. În returul sezonului trecut, fundaşul sârb a reuşit să se impună în formula de bază, marcând şi două goluri. În acest an, jucătorul a atras atenţia mai multor cluburi din ţară şi din străinătate. Martinovic a marcat şi în tur un gol, în deplasare la Ceahlăul.

Remarcat de danezii de la FC Copenhaga
Etapa următoare, acasă cu CFR Cluj, evoluţia bună a fundaşului i-a adus o primă ofertă, de la FC Copenhaga, dar şi admiraţia lui Sorin Cârţu, care spunea că: "Martinovic este un tip de mare caracter şi de mare responsabilitate. Aceştia sunt fotbaliştii mari. De fapt, vine dintr-o rasă caracteristică, doar este sârb. Are spirit de partizan acest jucător."

La final de tur, sârbul s-a declarat parţial mulţumit de evoluţia echipei sale şi aşteaptă ca în retur să acumuleze mai multe puncte. Deşi au scăpat de zona fierbinte, pentru Martinovic cele 20 de puncte nu sunt suficiente, mai ales că la începutul sezonului obiectivul echipei era să obţină cu şase mai mult: "Este foarte important că am reuşit să câştigăm în ultima etapă cu Alba Iulia şi am obţinut 20 de puncte. Când a început campionatul, ne-am propus un număr mai mare de puncte, dar asta este. Important este că am acumulat 20 de puncte şi vom avea o vacanţă liniştită."

Jucătorul a plecat acasă, în Serbia, însă cu gândul la Pandurii, nu la un transfer în această iarnă. Chiar dacă Moş Crăciun este cam sărac în acest an pentru panduri, asta pentru că echipa a terminat cu un loc sub obiectiv, jucătorii neprimind jumătate din prima promisă de conducere, Martinovic spune că vor munci mai mult în retur, astfel încât la final să mulţumească pe toată lumea: "Am contract cu Pandurii, aşa că voi continua aici. Nu jucăm cu gândul la bani, jucăm pentru noi, pentru echipă, pentru oamenii care vin la stadion. Eu nu ştiu nimic de vreo ofertă. Dacă este vreuna, preşedintele sau impresarul meu trebuie să ştie. Eu vreau să-mi fac treaba aici, la Pandurii, să mă dedic sută la sută echipei. Dacă preşedintele va spune altceva, atunci o să plec. Eu sper să termin campionatul aici."

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
12-18-2009, 10:12 PM
Piţurcă ar fi tentat să revină la Târgu Jiu

Liber de contract după ce a plecat de la FC Braşov, fostul atacant de la Pandurii, Alexandru Piţurcă, spune că nu ar refuza echipa din Târgu Jiu dar nu a primit încă o propunere în acest sens.

"Aş lua în calcul o revenire la Târgu Jiu în momentul în care aş primi o ofertă serioasă de acolo, dar nu vreau să zică lumea că mă autopropun. Eu m-am simţit foarte bine la Târgu Jiu, am avut evoluţii apreciate acolo şi nu aş spune nu unei reveniri, dar cred că este puţin probabil. Am auzit că Pandurii au mai luat un atacant, pe Kamara, aşa că problema atacului pare să fi fost rezolvată", spune fostul atacant care a reuşit în ultimul său sezon la Pandurii să înscrie de patru ori. Preşedintele Marin Condescu a precizat că nu-l regretă pe atacant şi că nu se prune problema ca el să mai revină.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
12-18-2009, 10:13 PM
Condescu: Se apropie scadenţa pentru cei care au vrut să ne excludă

Anul care se încheie este unul în care Pandurii s-a confruntat cu o situaţie tensionată în relaţiile cu Federaţia Română de Fotbal (FRF) şi Liga Profesionistă de Fotbal (LPF). Ameninţaţi de mai multe ori cu neprogramarea în campionat, oficialii de la Pandurii au găsit de fiecare dată calea legală de rezolvare a problemelor. Ameninţările au rămas fără nici un rezultat şi echipa a fost programată de fiecare dată la meciurile despre care se vorbea, aproape de fiecare dată fiind vorba de cazul Iordache sau de achitarea unor bani către clubul Dinamo sau anumite firme de impresariat.

Reporter: Cazul Iordache a adus multe probleme clubului Pandurii în 2009, cum a mai evoluat acest caz după plecarea jucătorului?
Marin Condescu: Cazul Iordache e câştigat de noi în instanţa civilă. Problema e la LPF, pe un proces pe care noi l-am abandonat pentru că nu avea rost să continuăm pe mai multe planuri. În urma acestui proces, Iordache a cerut să i se dea banii de la ultima hotărâre de la CAF. Liga e într-o mare dificultate pentru că el recunoaşte în noiembrie că ar avea o portiţă ca să scape iar ei l-au judecat în august 2009. Vom vedea pe unde mai scot cămaşa şi ce pot să facă în continuare.

Reporter: De ce s-a ajuns la această serie de scandaluri cu neprogramări sau procese cu Pandurii?
Marin Condescu: Pentru că acest comportament al Ligii Profesioniste de Fotbal faţă de clubul Pandurii a fost unul ostil şi duşmănos. Liga s-a purtat la fel faţă de un membru cu drepturi depline ca şi cu unul care n-ar face parte din structură. Ori Liga nu reprezintă decât cele 18 cluburi. Dacă ea vrea să reprezinte şi societăţi comerciale şi Mitică Dragomir vrea să fie "capo del tuti", va trebui să schimbe regulamentul.

Toate conflictele au fost generate de "Cazul Iordache"
Reporter: Aveţi cinci miliarde de plătit la o firmă din Bistriţa, cum s-a scris?

Marin Condescu: Aceia îi plăteşte Mitică Dragomir iar amenda pe care a dat-o Comisia de Disciplină la sesizarea FRF prin procesele pe care le-am câştigat am demonstrat că am avut dreptate. Toţi membrii comisiilor au dosare penale. În conformitate cu statutul LPF, toţi cei care au dosare penale trebuie suspendaţi până la rezolvarea problemei. Până la începerea campionatului avem timp să definitivăm aceste probleme şi conflicte ale noastre cu Federaţia şi Liga. Pentru că şi cei care au trimis anumite scrisori către clubul AEK Atena sunt de asemenea sub cercetare penală.

Reporter: De ce s-a ajuns la această situaţie?
Marin Condescu: Toate aceste procese au plecat de la cazul Iordache, am vrut să apărăm clubul şi n-am stat degeaba ca să profite şmecherii. Neaplicarea corectă a regulamentelor şi a statutelor sau după bunul plac al lui Dumitru Dragomir, a dus la acest e procese. Din păcate şi pentru el începe să se strângă laţul. Se comportă şi el şi mulţi dintre cei pe care îi are în subordine fără să fie responsabili de faptele juridice pe care le făptuiesc. Dar asta pentru noi a fost o problemă pe care am rezolvat-o aşa cum am putut noi şi cât a încercat Liga Profesionistă şi Federaţia să ne excludă din campionat ori să nu ne lase să jucăm dar n-au reuşit. Acum se apropie scadenţa şi pentru faptele lor.

Condescu aşteaptă o schimbare la FRF
Reporter: Este anul 2010 anul care ar putea să producă mari surprize la conducerea FRF şi LPF?

Marin Condescu: Nu mari surprize dar eu sper ca la Federaţia Română de Fotbal să se producă schimbarea care e normal să se producă dacă mai vrem să avem vreun viitor pentru fotbalul românesc. Oricum rezultatele se vor vedea în 10-15 ani. Iar la Ligă lucrurile sunt mai simple şi dacă FRF înţelege să se comporte ca o federaţie care să aplice acelaşi regulament şi statut pentru toţi membrii afiliaţi, liga nu va putea decât să se supună.

Reporter: Mitică Dragomir spunea că Mircea Sandu va câştiga două mandate nu unul...
Marin Condescu: Bun, Mitică Dragomir deja spune ceva seara şi altceva a doua zi. El trebuie să îşi rezolve problemele cu care se confruntă liga. Mie îmi pare rău că 8-9 oameni de acolo au dosar penal dar vor trebui să răspundă pentru faptele lor. Noi nu am făcut decât să apărăm clubul şi i-am înştiinţat de fiecare dată. Au tratat însă acest aspect ca şi la cartonaşele galbene crezând că e o etapă suspendat şi apoi lucrurile se rezolvă şi chiar dacă în teren l-a faultat foarte grav pe un jucător.

12-28-2009, 06:51 PM
Întăriri din Bosnia pentru Pandurii

În această iarnă, la Pandurii ar putea ajunge doi jucători bosniaci de echipă naţională. Este vorba de doi fraţi, care ar putea face carieră la Târgu-Jiu, dacă preşedintele Marin Condescu vrea să-i transfere. Impresarul Zvonko Milojkovic a făcut propunerea, iar acum mingea este în terenul lui Condescu, care trebuie să dea un răspuns în cel mai scurt timp.

"Noul Vidic", la Târgu-Jiu
Ognjen Vranjes este fundaş dreapta, dar poate evolua şi pe postul de fundaş central de piciorul drept. Este născut în data de 24 octombrie 1989, are 1,89 metri şi 74 de kilograme. Joacă la Steaua Roşie Belgrad, dar prinde şi tricoul echipei naţionale de tineret a Bosniei, unde s-a şi făcut remarcat. "Are 20 de ani, este noul Nemanja Vidic (n. red. cel mai bun fundaş din Serbia, actualmente legitimat la Manchester United) al fotbalului. Ballotelli nu a mişcat în faţa lui la un meci cu Italia. Ognjen este un superfotbalist. Poate juca fundaş dreapta sau fundaş central de picior drept", a comentat impresarul Zvonko Milojkovic.

Astfel, în cazul în care Martinovic va fi vândut, gorjenii vor avea cu cine să-l înlocuiască în linia defensivă, Ognjen Vranjes fiind o soluţie de luat în seamă. În prezentarea acestui jucător făcută pe http://www.youtube.com, fundaşul arată şi o poftă mare de gol, dar şi un plasament bun în apărare pe ambele poziţii pe care poate juca.

Mijlocaş golgeter
Un alt jucător propus este fratele fundaşului, Stojan Vranjes. Acesta este născut în data de 11 octombrie 1986, are 1,83 metri şi cântăreşte 75 de kilograme. "Băiatul acesta face magie cu mingea. Dă bine cu ambele picioare, are un simţ al golului foarte dezvoltat. Este şi el un jucător tehnic, la fel ca Dayro Moreno. Cu el seamănă, dar joacă mult mai bine", a declarat Milojkovic.

Stojan Vranjes joacă în acest moment la Borac Banja Luka, echipă unde a evoluat şi fratele său până să ajungă la Steaua Roşie Belgrad. Pe acelaşi site de internet, mijlocaşul Stojan Vranjes arată o inspiraţie de zile mari în faţa porţilor adverse, aşa că şi acesta ar putea fi o soluţie pentru înlocuirea lui Alex Păcurar.

La mâna lui Condescu
Cei doi jucători ar putea să ajungă în România la începutul lunii ianuarie, atunci când se reunesc gorjenii. Cel care va decide dacă aceşti jucători pot să vină la Pandurii este preşedintele Marin Condescu, fapt confirmat şi de impresar. "Depinde numai de domnul Condescu. Dacă dânsul spune să-i aduc, atunci vin cu jucătorii. I-am trimis un dvd să vadă ce pot aceşti băieţi", a mai comentat Zvonko.

Afaceri bune cu sârbii
În urmă cu două luni, preşedintele pandurilor a recunoscut că aproape de fiecare dată a făcut afaceri bune cu jucătorii proveniţi din fosta Iugoslavie. "Este o piaţă cu jucători buni. Cred că la noi jucătorii veniţi de acolo au dat randament", a comentat Condescu. Şi cam aşa este, Vranjkovic fiind la vremea plecării la Dinamo un adevărat tun financiar. Acum, fundaşul Novak Martinovic pare să fie jucătorul cel mai bine cotat din lotul pandurilor, deci tot un sârb pe care s-ar putea încasa un milion de euro.

12-28-2009, 06:53 PM
"A fost un tur greu, dar ne vom reveni în retur"

Căpitanul pandurilor, Florin Stângă, se află în vacanţă la Braşov. Petrece timpul alături de familie şi prieteni, dar gândul îi stă tot la echipa de fotbal Pandurii. Stângă continuă să joace fotbal în sală, alături de prietenii de la FC Braşov şi Forex.

Reporter: Cum îţi vei petrece sărbătorile de iarnă?
Florin Stângă: Sunt fericit că sunt împreună cu soţia şi fetiţa acasă. De Crăciun o să stăm la Braşov, împreună cu naşul fetei mele, iar Revelionul îl voi face cu foştii colegi de la FC Braşov şi Forex.

Rep.: Cum comentezi evoluţia echipei din tur?
F.S.: Am avut un început foarte bun, apoi o perioadă mai proastă. Dar dacă am fi avut 23 de puncte, ar fi fost un tur perfect. A fost un tur greu, dar ne vom reveni în retur.

Rep.: Ce s-a întâmplat în cele zece etape fără victorie?
F.S.: Mai mulţi factori au influenţat acea situaţie. Ca o glumă, deja lumea s-a obişnuit cu noi să avem o perioadă mai proastă. Sper ca aceasta perioadă neagră să fi trecut, iar în retur să urcăm în clasament şi să terminăm pe locurile 8-10.

Rep.: Realizabil obiectivul?
F.S.: Da. Noi, jucătorii, trebuie să înţelegem ce vrea noul antrenor de la noi şi să concretizăm asta pe teren. Îmi doresc din tot sufletul ca alături de Ciobi să obţinem cele mai bune performanţe din istoria clubului.

Rep.: De Sorin Cârţu ce spui?
F.S.: Personal, îmi pare rău că a plecat. Îl voi respecta toată viaţa, am avut multe de învăţat. Este un antrenor pe care îl stimez mult.

Rep.: Despre Ciobotariu ce părere ai?
F.S.: Pentru Ciobi trei cuvinte: respect, respect, respect. Personal, mi-a dat o lecţie de viaţă ce înseamnă să fii un om cu caracter.

Rep.: Ce promiţi suporterilor gorjeni pentru retur?
F.S.: Că ne vom strădui să-i facem fericiţi. Dar până atunci sunt aceste sărbători de iarnă, aşa că le urez tuturor sărbători fericite, linişte sufletească şi noul an să le aducă ce-şi doreşte fiecare.

12-28-2009, 06:54 PM
Contracte nemodificate la Pandurii

Comitetul Executiv al FRF a luat o decizie care a bulversat lumea fotbalului românesc. Astfel, conducătorii echipelor de fotbal pot să micşoreze cu până la 50% din valoarea contractelor, fără acordul jucătorilor. Această decizie a împărţit fotbalul în două, unii conducători au sărit în sus de bucurie, în timp ce alţii nu văd cu ochi buni această măsură luată de Federaţie. Legea va fi pusă în aplicare doar după ce se va obţine un aviz emis şi de Departamentul Juridic din cadrul FRF. Deci, o şansă tot mai este…

Sindicat şi în fotbal?
Un nou motiv de scandal în fotbalul nostru. Şi cine putea să iasă la atac dacă nu rivalii lui Mitică Dragomir şi Mircea Sandu? Şi Marin Condescu este unul dintre cei care contestă măsurile federale. Deşi acea măsură cu reducerea contractelor pare să fie în avantajul cluburilor, preşedintele celor de la Pandurii preferă să se lege de oficialii FRF. "E stilul FRF, LPF şi al Comisiilor de a lua decizii unilateral, fără să se ţină seama de legislaţia română. A fost criză şi în 2009, dar n-am schimbat abuziv valoarea salariilor", a comentat Condescu. Acesta este decis să nu micşoreze contractelor jucătorilor de la Pandurii şi oferă o variantă jucătorilor. Acelaşi sfat a fost adresat de Condescu şi arbitrilor pe care i-a îndemnat să-şi facă un sindicat pentru a fi apăraţi în luptele din România. Varianta unui sindicat şi pentru fotbalişti este pe placul lui Condescu. "Din păcate, jucătorii nu sunt organizaţi şi conducătorii vor profita de asta", a spus sindicalistul şef din minerit şi energie, dar care conduce Pandurii.

Până când jucătorii şi arbitrii vor avea un sindicat puternic, care să-i apere, un alt sindicalist, Dumitru Costin, îi ameninţă pe cei care au luat această decizie cu micşorarea contractelor cu acţiuni în instanţă. "L-am văzut pe domnul Borcea în extaz. Era atât de fericit de parcă tocmai avusese o partidă de sex cu Angelina Jolie. Probabil că depăşesc limita cu o astfel de afirmaţie, dar nu pot să mă abţin. O asemenea decizie e împotriva firii, a oricărui stat de drept. Este aberantă, nelegală", a declarat şi Costin.

Jucătorii urlă după bani
Surprinzător, actualul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, este de partea jucătorilor. "Totul s-a făcut în pripă şi ajungem la o escaladare a unui nou scandal. Nu m-a consultat nimeni. Comitetul Executiv nu avea atribuţii să adopte o asemenea decizie. Adunarea Generală a Ligii se poate reuni pentru a aproba o astfel de măsură, dar, după părerea mea, asta se poate face numai în baza unui consens şi cu jucătorii. Dacă aş fi fotbalist, aş intra în grevă", a spus şi Mircea Sandu, cel care nu a fost de faţă la luarea acestei măsuri. Aparent, Sandu ţine partea jucătorilor, însă le-a intrat la inimă conducătorilor care îl vor vota din nou peste o lună pentru încă un mandat la şefia FRF şi asta pentru că decizia le-a picat bine conducătorilor care au la echipă jucători cu contracte mari.

În schimb, fotbaliştii nu sunt deloc de acord cu noua lege. "Nu sunt de acord! Am negociat un salariu când am venit, iar acum să iau mai puţin?", se întreabă pandurul Alex Păcurar. Practic, toţi jucătorii contestă această măsură, aşa că scandalul este doar la început.

12-28-2009, 06:58 PM
Martinovic: "Nu cred că există oferte pentru a pleca de la Pandurii!"

Novak Martinovic are o poveste interesantă legată de venirea sa la Târgu Jiu. Iniţial a fost adus doar la probe de impresarul sârb Zvonko Milojikovic, în cantonamentul din Antalya, în urmă cu un an. Antrenorul de atunci al echipei l-a refuzat, Sorin Cârţu explicând că vrea să mai vadă şi alţi fundaşi centrali. Martinovic şi-a mai încercat o dată şansa în următorul stagiu de pregătire şi a fost acceptat de Cârţu.

Aflat în Serbia, Novak Martinovic a profitat de vacanţa scurtă primită înainte de sărbători pentru a face un scurt turneu, de şase zile, prin ţările din fosta Iugoslavie şi pentru a-şi vizita prietenii. Pentru că la sârbi Crăciunul se sărbătoreşte după Anul Nou, Martin speră să poată veni mai târziu la reunirea lotului. În ceea ce priveşte ofertele vehiculate pentru un eventual transfer al său de la Pandurii, Martinovic spune că nu crede că acestea sunt reale pentru că nu a discutat nimic în acest sens cu conducerea sau cu impresarul său.

Reporter: Cum e în vacanţă Martin, cum te bucuri de zilele libere de după încheierea turului?
Novak Martinovic: Nu prea e timp de vacanţă, dar am avut şase zile de ralaxare să zic mai activă. Am fost într-un scurt turneu în ţările din fosta Iugoslavie, am stat câte două zile în Slovenia, Bosnia şi Croaţia. Cam aceaasta a fost toată vacanţa, că de acum reîncep antrenamentele. Antrenorul ne-a dat un program să ne pregătim pe vacanţă pentru a fi în formă când revenim la Târgu Jiu.

Rep.: Ce vei face de Crăciun, ai planuri sau vei fi alături de familie?
N.M.: La noi Crăciunul nu e acum, odată cu cel din România. La noi se sărbătoreşte mai târziu, pe data de 7 ianuarie. Suntem de religie tot ortodoxă, dar avem un alt calendar al evenimentelor. Sărbătorim Anul Nou la fel ca în România, dar Crăciunul mai târziu. Voi fi la trecerea dintre ani acasă alături de familie şi mi-aş dori să fiu şi de Crăciun, dar nu ştiu dacă se va putea. Vom încerca să vorbim cu antrenorul nostru să ne permită mie şi lui Milanco să venim mai târziu cu două zile la reunire, pentru a fi alături de familii.

Rep.: Impresarul tău a spus că vei pleca de la Pandurii pentru că s-a renunţat la Basara, e adevărat?
N.M.: Nu, e doar o glumă, eu n-am mai discutat cu impresarul de o lună. Şi nici nu am cum să plec pentru că am contract cu Pandurii. Nu pot pleca decât dacă ar exista vreo ofertă de transfer. Şi din câte ştiu eu nu există.

Rep.: Dar s-a tot scris că te vrea Copenhaga, apoi Dinamo şi acum Steaua, ştii ceva de aceste posibilităţi?
N.M.: Nu cred că există aceste oferte, am auzit şi eu de unele din aceste variante, dar n-am primit nici o ofertă, nici impresarul şi nici clubul. Nu cred că ele există câtă vreme nu s-a primit nimic oficial.

Rep.: Dar dacă vei avea o ofertă vei alege să pleci de la Târgu Jiu?
N.M.: Nu ştiu, nu m-am gândit să plec dar dacă aşa va decide clubul că e mai bine şi va fi şi în avantajul meu poate voi pleca. Deocamdată nu pot vorbi de plecare pentru că eu sunt la Pandurii şi am contract cu echipa din Târgu Jiu.

Rep.: Cum a fost acest tur de campionat pentru Pandurii?
N.M.: În orice caz nu aşa cum ne aşteptam pentru că ne-am fi dorit să acumulăm mai multe puncte şi chiar puteam să câştigăm mai multe meciuri acasă, dar am avut ghinion. Ne-a fost greu mai ales în ultimele etape când n-am mai reuşit să câştigăm destul de mult timp, dar e bine că am încheiat turul cu o victorie totuşi, pentru că asta ne aduce ceva mai multă linişte.

Rep.: Cum ţi s-a părut publicul de la Târgu Jiu în acest an?
N.M.: Publicul de la Târgu Jiu e minunat, îmi place pentru că jucăm de multe ori cu stadionul plin, mai ales la meciurile importante, dar de regulă vin destul de mulţi spectatori la fiecare meci. A fost unul dintre aspectele pentru care am ales să vin la Târgu Jiu.

12-28-2009, 06:58 PM
Cardoso are căutare şi în afara ţării

Cardoso a plecat imediat după ce echipa a luat vacanţă în Brazilia, însoţit de soţia sa Eloisa, venită în ultimele săptămâni ale campionatului în România.

Jucătorul nu ştia nimic despre o eventuală ofertă din partea celor de la Dinamo, primii care au vehiculat posibilitatea unui transfer la formaţia bucureşteană. Nici faptul că ar fi dorit de Steaua nu îi era cunoscut acestuia la momentul respectiv şi nici acum nu este cunoscut de impresarul său, Gabriel Gică Mucea.

"Sunt ceva oferte pentru Cardoso, dar nu ne grăbim. Despre Steaua nu am auzit nimic, n-am discutat cu nimeni, dar interesul celor de la Dinamo este real. Ar mai fi şi o altă ofertă de la o echipă din străinătate, dar nu vreau să spun nimic până nu este ceva clar în acest sens. După părerea mea, Cardoso este cel mai bun fundaş stânga din ţară şi este normal să aibă căutare", a declarat Gabriel Gică Mucea despre jucătorul său.

12-28-2009, 07:00 PM
Două milioane de euro pentru Cardoso şi Martinovic

Pandurii s-ar putea despărţi în această iarnă de doi dintre jucătorii de bază, doi fundaşi care au dus greul pe toată perioada turului, Cardoso şi Martinovic. Cei doi sunt doriţi de două echipe de top din Liga I, Dinamo şi Steaua. Pe lângă cei doi fundaşi, mijlocaşul Păcurar este dorit de tot mai multe echipe din Liga I, după CFR şi Universitatea Craiova, FC Vaslui dorind acum să-l aibă în lot pe golgheterul celor de la Pandurii.

După ce Dinamo a dorit să îi ia pentru retur, Cardoso şi Martinovic au ajuns şi pe lista Stelei. Conducerea clubului Pandurii nu ar spune nu unui transfer dacă echipele care îi doresc ar oferi suma solicitată pentru cei doi, respectiv două milioane de euro.

Martinovic – bun executant de lovituri libere
Martinovic este unul dintre cei mai buni fundaşi centrali pe care i-a avut echipa din Târgu Jiu după promovarea în Liga I. Venit iarna trecută la probe în cantonamentul din Antalya, Novak Martinovic nu a fost transferat imediat pentru că pe postul respectiv Pandurii îl avea pe Alin Rus. Transferul s-a perfectat însă, vicepreşedintele Viorel Temelescu dând asigurări că va fi un jucător de valoare şi insistând pentru realizarea tranzacţiei. Între timp, după plecarea lui Alin Rus, Martinovic a devenit jucător de bază al echipei, nelipsit de pe teren meci de meci. Mai mult, sârbul s-a dovedit un bun executant de lovituri libere şi foarte util la fazele fixe unde a demonstrat o bună lovire a balonului cu capul.

Cardoso nu vrea să plece de la Pandurii
Alexandre Cardoso se află la Pandurii de doi ani, fiind adus odată cu „importul” masiv de jucători străini, brazilieni şi portughezi, veniţi cu antrenorul portughez Teixeira. Cardoso a fost unul dintre puţinii străini care au confirmat, dintre cei aduşi atunci, alături de portarul portughez Mingote. Pe lângă faptul că a fost titular incontestabil al postului de fundaş stânga în tur, jucând chiar şi accidentat la meciul cu Dinamo, Cardoso este şi marcator al golului din jocul respectiv.

Înainte de a pleca în vacanţă, Cardoso a explicat că nu îşi doreşte deocamdată să plece de la Pandurii: "Nu am oferte şi nu vreau să plec de aici. Doar dacă va decide conducerea să fiu transferat voi pleca".

Condescu: "Nu suntem disperaţi să îi vindem"
Preşedintele Marin Condescu nu exclude posibilitatea ca Pandurii să se despartă din această iarnă de cei doi fundaşi contra unei sume care a fost fixată deja la două milioane de euro, câte un milion pentru fiecare: "În ceea ce priveşte un eventual transfer al lui Cardoso şi Martinovic la Steaua am văzut că se tot vorbeşte pe această temă, dar trebuie să spunem că nu am fost contactaţi de nimeni din Ghencea şi nu am purtat nici măcar o discuţie. Până acum nu m-a întrebat nimeni de Cardoso şi Martinovic. Nu avem alte oferte din ţară pentru alţi jucători. Dacă plătesc bine steliştii îi pot avea pe Cardoso şi Martin, dar noi nu suntem disperaţi să îi vindem. Oferte pentru ei au fost doar din afara ţării şi fiecare costă un milion de euro".

Pe lângă cei doi jucători doriţi deja de Dinamo şi Steaua, oferte concrete nu s-au mai primit decât pentru Păcurar, care este foarte aproape de a pleca de la Târgu Jiu în această iarnă.

12-28-2009, 07:00 PM
Orac nu e lăsat să plece de grecii de la Panthrakikos

Fostul jucătorr al pandurilor Daniel Orac ar dori să revină la Pandurii Târgu Jiu dar are probleme cu grecii de la Panthrakikos cu care mai are un an jumătate de contract şi care îl vor în continuare la echipă.

Aflat în ţară săptămâna trecută pentru a petrece Crăciunul, Orac a fost nevoit să se întoarcă la Panthrakikos care şi-a reluat deja pregătirea pentru partea a doua a campionatului. Grecii reia campionatul pe data de 5 ianuarie şi pregătirile au început deja, mijlocaşul fiind nevoit să se prezinte la antrenamente. Orac recunoaşte că ar fi tentat să revină la Pandurii, regretând despărţirea de echipa gorjeană.

"Îmi doresc să revin la Pandurii, de fapt eu nici n-am vrut să plec, dar am fost obligat. Situaţia de la greci este una deosebită în sensul că ei ar dori să scape de antrenor, dar el nu vrea să plece. Sunt mai mulţi jucători care ar vrea să plece dar nu sunt lăsaţi. Preşedintele de acolo nu vrea să mă lase să plec, aşa că încă nu am putut rezilia contractul cu ei. Spune că îi place de mine, că sunt jucător bun şi că nu mă lasă să plec. Eu fac tot posibilul să mă întorc, dar nu mai depinde de mine. Am forţat şi eu nota, dar dacă nu mă lasă nu am ce face. Mai am contract cu ei încă un an şi jumătate, dar cel mai mult îmi doresc să pot să joc", a declarat Daniel Orac pentru sportingorj.ro.

Preşedintele Marin Condescu nu s-ar opune revenirii jucătorului şi a precizat recent că îl aşteaptă la reunirea lotului să vadă dacă se va adapta din nou la echip. Condescu amenţionat că nu a discutat nici un aspect contractual cu jucătorul înainte de a afla dacă acesta poate fi transferat.

Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
2 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut