Ştiri Steaua Bucureşti
01-06-2010, 09:19 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Steaua Bucureşti
Jivko Jelev a semnat un contract cu gruparea din Ghencea
Fundaşul bulgar, Jivko Jelev, a semnat cu Steaua un angajament valabil pe un an şi jumătate, iar în urma acestui trasnfer s-a decis şi ca mijlocaşui Răzvan Ochiroşii să fie transferat la Oţelul Galaţi, informează miercuri, site-ul oficial al clubului.
Jivko Jelev s-a născut pe 23 iulie 1979 şi a început fotbalul profesionist la vârsta de 11 ani, la clubul Beroe Stara Zagora. Fundaşul a evoluat în sezonul 1995-1996 în trei partide pentru echipa de seniori a lui Beroe, după care a fost transferat de Litex Loveci. În perioada 1996-1998, Jelev a fost împrumutat la Olimpik Teteven, pentru care a jucat 37 de partide şi a înscris 3 goluri. Jucătorul a revenit la Litex în 1998, pentru care a evoluat până în 2007, în 225 de meciuri şi a înscris 34 de goluri. Jelev a evoluat pentru Litex şi ca atacant, devenind astfel cel mai prolific jucător cu profil defensiv din istoria fotbalului bulgar. La începutul sezonului 2007-2008, Jivko Jelev a semnat un angajament cu Oţelul Galaţi, echipă pentru care a evoluat în 73 de partide şi a marcat 7 goluri. De asemenea, fundaşul bulgar are 24 de selecţii şi două goluri pentru echipa naţională U21 a Bulgariei, precum şi şase selecţii la echipa naţională de seniori a acestei ţări. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
01-06-2010, 09:20 PM
|
|||
|
|||
Gigi Becali anunţă că transferul bulgarului Iovov are şanse mici să se realizeze
Patronul Stelei, Gigi Becali, a declarat, miercuri, că transferul internaţionalului bulgar Hristo Iovov la formaţia din Ghencea are şanse infime să se mai realizeze, deoarece acesta solicită un salariu anual de 250.000 de euro, cu mult faţă de ceea ce era dispus să îi ofere.
"Nu ştiu dacă mai vine la Steaua, el vrea bani mulţi şi are totuşi o vârstă. Nu pot să-i dau 250.000 de euro, cât vrea el, dar am înţeles că mai are o ofertă din Bulgaria. Să fie sănătos, mai bine îl iau pe Alexandru Piţurcă, că e tânăr şi joacă bine acolo, în careu", a spus Gigi Becali. Hristo Iovov a precizat, miercuri, că managerul său s-a ocupat de negocieri şi nu poate da mai multe detalii, dar ar fi tentat să evolueze pentru Steaua: "Nu vorbesc despre Steaua pentru că nu s-a întâmplat nimic, nu există nicio negociere între mine şi acest club, dar văd că toată lumea vorbeşte fără acoperire. Dacă va fi ceva, va fi, toată lumea va afla, dar nu-i nimic oficial. Managerul meu mă va anunţa dacă va fi vreo ofertă pentru mine. Nu am nicio problemă să vin şi să joc în România, pentru că ştiu că Steaua e o echipă mare, cu un antrenor pe măsură. Nu mă întrebaţi ce salariu vreau, ştiu că la Steaua e un plafon de 120.000 de euro, dar aceste aspecte se pot discuta". Agentul lui Iovov, cipriotul Agahocleous Agathoklis, a declarat că a avut o întâlnire cu Mihai Stoichiţă, dar nu a primit nicio ofertă oficială pentru jucător. "Am vorbit cu Iovov şi i-am spus că trebuie să mergem la Bucureşti, să ne întâlnim cu Stoichiţă, care este un prieten de-al meu. Marţi am mers acasă la Mihai şi am luat masa împreună, am discutat, dar atât. Nu am vorbit nimic despre salariu sau contract. Când va veni o ofertă oficială de la Steaua, atunci vom veni în România, nu ştiu cât va dura, o zi, două, trei, habar n-am. Nu m-am întâlnit cu Gigi Becali sau cu cineva de la Steaua", a spus Agathoklis. De asemenea, unul dintre oficialii lui Levski Sofia, directorul economic Konstantin Bajdekov, a anunţat, miercuri, că Iovov nu poate ajunge la Steaua deoarece se află sub contract cu formaţia din capitala Bulgariei. "Iovov să fie în România? El este sub contract cu noi şi nu ştiu nimic. Îl aşteptăm mâine la primul antrenament", a precizat acesta la postul naţional de radio. Golgheter al campionatului bulgar în 2001, Hristo Iovov (32 de ani) a evoluat în prima parte a campionatului la Levski Sofia, iar în cariera sa a mai trecut pe la Munchen 1860, Lokomotiv Sofia, Litex Loveci, Aris Limassol şi Apollon Limassol. Atacantul a strâns 32 de selecţii în naţionala Bulgariei şi a fost elevul actualului tehnician al Stelei la Litex Loveci (2000-2001) şi Aris (2008). http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
01-07-2010, 06:11 PM
|
|||
|
|||
Steaua rămâne cel mai bine clasată echipă dintre formaţiile româneşti în topul IFFHS
Steaua a urcat 14 poziţii în clasamentul mondial al cluburilor, până pe locul 37, şi rămâne cel mai bine clasată echipă din România pentru a şaptea lună consecutiv în topul realizat de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS) în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2009.
Echipa pregătită de Mihai Stoichiţă are un total de 166 de puncte, la egalitate cu brazilienii de la Fluminense, şi devansează formaţii precum Juventus Torino, Dinamo Kiev, AC Milan sau Marseille. Liderul la zi al Ligii I, CFR Cluj, ocupă locul 68 în prezent, în urcare cinci locuri faţă de luna precedentă, cu 138 de puncte, la egalitate cu formaţia bielorusă BATE Borisov. Şi vicecampioana FC Timişoara a urcat în top, de pe 113 pe 85, având 128,5 puncte acumulate, în timp ce Dinamo Bucureşti, în ciuda faptului că a terminat turul pe locul 8, a urcat 34 de poziţii, şi se află pe 94, fiind utima echipă din România în top 100. Campioana Unirea Urziceni, singura echipă din România calificată în primăvara europeană şi care este la egalitate de puncte cu CFR Cluj, nu ocupă decât locul 107, în urcare doar 11 poziţii. Alte echipe din România prezente în clasament sunt FC Vaslui, locul 105, în urcare 4 poziţii, şi FC Braşov, care a ajuns pe locul 237, după ce cu o lună înainte se afla pe 256. Câştigătoare a 6 trofee naţionale şi internaţionale în ultimul an, FC Barcelona a reuşit să urce pe primul loc în clasament, cu un total de 341 de puncte, reuşind să o detroneze pe Manchester United care a coborât pe locul 3. Primele 10 clasate în clasmentul mondial al cluburilor IFFHS: 1. FC Barcelona 341p 2. Chelsea 292p 3. Manchester United 291p 4. Şahtior Doneţk 275p 5. Werder Bremen 272p 6. Hamburg SV 264p 7. Arsenal Londra 260p 8. Estudiantes La Plata 243p 9. Cruzeiro 235p 10. Galatasaray 219p. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
01-07-2010, 06:21 PM
|
|||
|
|||
Jelev a fost prezent la reunirea formaţiei din Ghencea
Bulgarul Jivko Jelev, singura achiziţie a Stelei din această iarnă, a fost prezent, joi, la reunirea roş-albaştrilor, la care au participat 20 de jucători, singurii absenţi fiind fotbaliştii străini, care sunt aşteptaţi să sosească în cursul aceleiaşi zile.
Fundaşul în vârstă de 30 de ani s-a declarat foarte fericit că a ajuns la formaţia din Ghencea, mai ales că va lucra din nou cu Mihai Stoichiţă, după ce a făcut-o şi la Litex Loveci. "Deja mă simt foarte bine la Steaua, sper să avem cât mai multe succese în acest sezon. Ţin să le mulţumesc colegilor pentru primirea pe care mi-au făcut-o în vestiar şi sper să ne meargă bine. Mă bucur că voi lucra din nou cu Mihai Stoichiţă, pe care îl cunosc bine", a spus Jelev, care a semnat un contract valabil până în 2011 şi va purta numărul 5 la noua sa echipă. În schimb, de la reunire au lipsit fotbaliştii străini folosiţi în prima parte a campionatului, Bibişkov, Grzelak, Toja, Golanski, Emeghara, Kapetanos şi Dayro Moreno, toţi, cu excepţia ultimului, fiind aşteptaţi să ajungă în România până vineri dimineaţă. Columbianul Dayro Moreno a fost anunţat de club că este liber să îşi caute o altă echipă. Roş-albaştrii au efectuat, joi, şi primul antrenament din 2010, la care au luat parte numai 18, deoarece Eugen Baciu şi Andrei Ionescu au avut probleme medicale şi s-au pregătit la sală. Lotul Stelei prezent la reunire: Portari: Zapata, Tătăruşanu, Cezar Lungu; Fundaşi: Ghionea, P. Marin, Jelev, Ninu, Tudose, Onicaş, Filip, E. Baciu; Mijlocaşi: Szekely, Ov. Petre, Bicfalvi, Tănase, Nicoliţă, Pleşan, Ionescu; Atacanţi: Surdu, Stancu. Steliştii vor efectua, vineri dimineaţă, vizita medicală la Institutul Naţional de Medicină Sportivă, după care până pe 15 ianuarie se vor antrena la arena din Ghencea. În perioada 16-27 ianuarie, echipa pregătită de Stoichiţă va susţine un stagiu în Antalya, cu un singur meci amical, în compania austriecilor de la Red Bull Salzburg, în penultima zi, iar al doilea cantonament al iernii va avea loc tot în Turcia, între 30 ianuarie-12 februarie. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
01-07-2010, 06:22 PM
|
|||
|
|||
Stoichiţă: "Nu sunt liniştit în privinţa transferurilor, sper să fiu până săptămâna viitoare"
Antrenorul Stelei, Mihai Stoichiţă, a declarat, joi, la reunirea echipei, că va încerca până săptămâna viitoare să îşi definitive lotul pentru returul campionatului, printre posibilele achiziţii numărându-se fraţii Artiom şi Arman Karamian, bulgarul Iovov şi rwandezul Ouon.
"Nu sunt liniştit în ceea ce priveşte transferurile, sper să fiu până săptămâna viitoare. Vreau ca până atunci să rezolvăm transferurile dorite. O să dau o fugă în Bulgaria pentru a discuta cu Iovov şi să încerc să-l conving să vină la Steaua. Sunt şanse să ajungă la noi, el nu a spus un nu hotărât, dar mai rămâne să negociem", a spus Stoichiţă, după ce cu o zi în urmă patronul Gigi Becali a precizat că şansele ca bulgarul să semneze cu Steaua sunt infime din cauza faptului că solicită un salariu anual de 250.000 de euro. Tehnicianul speră să-i convingă şi pe gemenii Artiom şi Arman Karamian să îşi reducă pretenţiile financiare, după ce ambii cereau contracte de 600.000 de euro. "Îi vreau pe fraţii Karamian, eu i-am adus în România, ştiu ce pot. Am să încerc să-i conving să accepte mai puţini bani, dar să vedem ce va fi. Oricum, eu sper să mai aducem doi sau trei jucători, nu contează cantitatea, cât contează calitatea", a afirmat oficialul. Stoichiţă a dezvăluit şi motivele pentru care transferul rwandezului Edwin Ouon de la AEL Limassol au intrat în impas, precizând că jucătorul trebuie să îşi rezolve problemele: "Am discutat cu el acum câteva zile, dar problema transferului a devenit deja problema lui. Cluburile s-au înţeles, dar ciprioţii cer un milion. Totuşi, cumpărăm un fotbalist din Cipru şi, chiar dacă respect acel campionat, vorbim totuşi de Cipru. Ouon trebuie să se gândească, vrea la Steaua sau nu vrea". În ceea ce priveşte situaţia lui Dayro Moreno, antrenorul Stelei spune că fotbalistul nu va mai continua în Ghencea şi din retur. "Dayro a primit o hârtie din partea clubului şi se poate transfera unde vrea. Trebuie totuşi să suplimentăm lipsa lui. Nu ştiu dacă mai revine la Bucureşti, nu cunosc condiţiile şi termenii despărţirii. S-ar crea totuşi un precedent dacă vine şi pleacă după cum îşi doreşte, aş avea mari dubii în ceea ce priveşte viziunea lui asupra fotbalului, nu ne putem păcăli chiar aşa", a opinat acesta. Stoichiţă a mai precizat că Sorin Ghionea este jucător de bază la Steaua şi nu se pune în prezent problema să părăsească echipa, chiar dacă "prin aducerea lui Jelev, compartimentul central al defensivei s-a mai echilibrat". La reunirea lotului Stelei pentru pregătirea returului s-au prezentat, joi, 20 de jucători, singura noutate fiind bulgarul Jivko Jelev, transferat de la Oţelul Galaţi. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
01-07-2010, 08:39 PM
|
|||
|
|||
Becali spune că a acceptat condiţiile lui Iovov şi transferul acestuia este aproape rezolvat
Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a declarat, joi, că transferul bulgarului Hristo Iovov la gruparea din Ghencea este rezolvat în proporţie de 95%, după ce clubul a decis să accepte toate condiţiile impuse de jucător.
"Iovov ne-a trimis o hârtie la club şi ne-a spus că acele declaraţii din Bulgaria le-a dat pentru că acolo joacă şi nu putea să spună altceva, a spus ce era mai bine. Pot să spun că bulgarul este 95% al Stelei. Mihai Stoichiţă a insistat foarte mult pentru acest jucător, iar azi vroia să plece în Bulgaria după el. Dar am vorbit eu cu Argăseală şi i-am spus să nu se mai ducă Stoichiţă acolo, pentru că vom accepta toate condiţiile fotbalistului", a spus Becali, la GSP TV. Patronul formaţiei din Ghencea a explicat că Iovov ar urma să semneze iniţial un contract valabil 6 luni, timp în care va primi un salariu lunar de 10.000 de euro. Apoi, din vară, înţelegerea cu acesta ar urma să fie prelungită pentru încă un sezon, iar bulgarul ar urma să primească un bonus de 30.000 de euro la semnătură şi un salariu stagional de 120.000 de euro. Becali a afirmat că venirea bulgarului va face bine Stelei, pentru că va crea mai multă concurenţă în atac: "E bine că o să fie bătaie pe acest post la Steaua, chiar dacă mi se rupe sufletul de Bogdan Stancu şi Surdu, pentru s-ar putea ca ei să nu mai joace atât de mult. Dar asta e situaţia, o să joace atacantul care este cel mai în formă. Iovov are 30 şi ceva de ani şi mai poate să joace un an, un an şi jumătate şi ne poate ajuta". Latifundiarul a precizat că jucătorul bulgar pe care Steaua l-a transferat de la Oţelul Galaţi, Jivko Jelev, va avea unele avantaje odată cu venirea în Ghencea, chiar dacă salariul său nu este foarte mare. "Pot să vă mai spun că deja s-a interesat selecţionerul Bulgariei de Jelev şi l-a chemat pentru prima acţiune. Prin venirea la Steaua are şi alte avantaje, nu contează că ia acum un salariu mai mic. Dacă eşti la Steaua, poţi să mai joci şi în Liga Campionilor, poţi să mai iei un campionat, ai avantaje". În altă ordine de idei, Becali a reiterat că este interesat de Artiom Karamian, dar nu îl va transfera la Steaua pentru că jucătorul armean cere un salariu prea mare. "Artiom Karamian e cel mai bun jucător din România, dar nu l-am mai văzut de mult şi poate a mai terminat benzina. Îmi place mult de el, dar are salariul mai mare şi nu pot să calc pe anumite principii pe care le am", a conchis omul de afaceri. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
01-08-2010, 06:15 PM
|
|||
|
|||
Toja: "Noi avem prima şansă la campionat, apoi urmează Urziceni, Rapid şi Dinamo"
Columbianul Juan Carlos Toja a declarat, vineri, la vizita medicală a Stelei, că roş-albaştrii au prima şansă la câştigarea campionatului, dar pentru asta jucătorii trebuie să muncească foarte mult.
"În campionat suntem acolo sus. Trebuie să ne pregătim foarte bine că să ne menţinem în frunte. Prima şansă la campionat o avem noi, după care urmează Unirea Urziceni, Rapid şi Dinamo", a spus Toja, care a adăugat că a petrecut o vacanţă frumoasă alături de familia sa, la căldură, iar acum trebuie să se obişnuiască cu frigul din România. În legătură cu situaţia lui Dayro Moreno, care nu a fost prezent la reunire şi vrea să plece de la Steaua, Toja a afirmat: "Ce se întâmplă cu Dayro e urât. Probabil pentru el e o situaţie mai grea, pentru că nu e foarte uşor să joci la Steaua. Aici e presiunea mare din toate părţile. Nu am apucat să discut cu el despre problemele pe care le are". Grecul Pantelis Kapetanos a spus că "returul Ligii I va fi foarte greu", pentru că locul în campionat îi obligă pe jucători să facă acest lucru. Jucătorii Stelei au efectuat vineri, începând cu ora 8:00, vizita medicală la Institutul Naţional de Medicină Sportivă (INMS). Primii sosiţi au fost Cristi Tănase, Ciprian Tătăruşanu şi Mihai Onicaş, în timp ce ultimul sosit a fost căpitanul Sorin Ghionea, care a ajuns la INMS în jurul orei 10:00. Singurii absenţi au fost columbianul Dayro Moreno, care îşi caută echipă, dar şi mijlocaşul Ovidiu Petre, care are vizita medicală efactuată. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
01-08-2010, 06:40 PM
|
|||
|
|||
Managerul lui Levski susţine că nu se pune problema ca Iovov să ajungă în Ghencea
Managerul general al formaţiei Levski Sofia, Georgi Ivanov, a declarat, vineri, că nu se pune problema ca mijlocaşul Hristo Iovov să se transfere la Steaua în această iarnă, în ciuda afirmaţiilor lui Gigi Becali, şi susţine că viitorul jucătorului este la actuala sa echipă.
"Iovov m-a întrebat dacã vom mai conta pe el ţinând cont că actuala sa înţelegere expiră la vară şi am discutat deja despre prelungire în urmă cu o lună. I-am precizat că face parte din planurile noastre de viitor. Nu ştiu ce scrie presa din România, dar Iovov este jucătorul nostru. Viitorul lui Iovov este strâns legat de Levski Sofia, îşi va încheia cariera la noi", a spus Ivanov în cadrul unei conferinţe de presă. Patronul Stelei, Gigi Becali, a anunţat, joi, cã i-a acceptat toate pretenţiile bulgarului Hristo Iovov şi acesta este "în proporţie de 95% jucătorul nostru". Golgheter al campionatului bulgar în 2001, Hristo Iovov (32 de ani) a evoluat în prima parte a sezonului la Levski Sofia, iar în cariera sa a mai trecut pe la Munchen 1860, Lokomotiv Sofia, Litex Loveci, Aris Limassol şi Apollon Limassol. Atacantul a strâns 32 de selecţii în naţionala Bulgariei şi a fost elevul actualului tehnician al Stelei la Litex Loveci (2000-2001) şi Aris (2008). http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
01-09-2010, 12:57 PM
|
|||
|
|||
Adrian Ionescu: "Strainii dauneaza fotbalului romanesc"
Fostul atacant al Stelei, Adrian Ionescu, castigator al campionatului cu formatia ros-albastra in 1978, este de parere ca nivelarea valorilor din Liga I s-a facut in sens negativ, dovada stand evolutiile reprezentantelor Romaniei in cupele europene.
Adrian Ionescu nu este incantat de infuzia de fotbalisti straini din Liga I, fiind de parere ca acestia stopeaza promovarea adevaratelor talente: "Pe mine nu ma incanta ca sunt primele sase echipe din clasament distantat de doua puncte pentru ca egalizarea aceasta s-a facut in sens negativ si dovada sta evolutia echipelor noastre in Europa. Una dintre probleme este si cea a fotbalistilor straini. De afara nu vin jucatori de top care sa te mentina intr-o competitie europeana si care au valoare medie. Ei, intr-un fel, dauneaza fotbalului pentru ca impiedica tinerele talente sa se afirme. Inainte jucatorii proveneau din propria pepiniera a cluburilor, in timp ce acum nu stiu daca exista vreun jucator al Stelei crescut in Ghencea." Acesta a facut o comparatie intre fotbalul din vremea in care evolua ca fotbalist si cel de acum, dand ca exemplu derby-ul Steaua-Dinamo de atunci: "Imi aduc aminte cu placere de eternul derby al Romaniei: Steaua-Dinamo in care castigam noi sau ei, dar important ca eram prieteni. Dupa meci ne intalneam, ieseam in oras, parca nu era dusmania de acum. In acea perioada singura bucurie pentru oameni era un meci de fotbal pe care sa-l poata urmari pe stadion. Acum viata a evoluat, sunt alte preocupari si parca lumea s-a inrait." http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
01-09-2010, 03:04 PM
|
|||
|
|||
Adrian Matei: "Petre Marin nu are concurenta la Steaua"
Fostul fotbalist Adrian Matei este de parere ca fundasul de banda stanga al Stelei, Petre Marin, este o prezenta constanta in prima echipa a "ros-albastrilor" datorita faptului ca nu are concurenta pe postul lui.
Ex-jucatorul tuturor echipelor bucurestene a declarat, in exclusivitate pentru Sport Total FM, ca si fizicul il ajuta pe Marin sa fie atat de longeviv. "Petre Marin este longeviv datorita faptului ca are si un fizic care il ajuta si a faptului ca este profesionist, nu este «consumator», nici fumator. Fara sa ii diminuez valoarea, spun ca este atat de longeviv in prima echipa a Stelei si pentru ca nu are concurenta pe postul lui. S-a dovedit in acesti ani ca niciun alt jucator nu i-a putut lua fata", a declarat Adrian Matei, in cadrul emisiunii "Comitetul de urgenta". "M-am obisnuit deja cu intarzierile lui Dayro Moreno, mai ales ca nu e prima data. Este o caracteristica a lui. Nici in vara nu s-a prezentat la vreme la reunirea lotului", a mai spus fostul fundas, referitor la absenta nemotivata a columbianului Dayro Moreno de la reunirea lotului echipei Steaua Bucuresti. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
26 Musafir(i)
26 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut