Ştiri Steaua Bucureşti
01-10-2010, 01:55 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Steaua Bucureşti
Romeo Surdu: "Aş pleca de la Steaua, dacă aş avea o ofertă"
Atacantul Stelei, Romeo Surdu, a afirmat ca ar pleca din Ghencea in cazul in care ar avea o oferta.
"As pleca de la Steaua daca as avea o oferta si clubul ar fi incantat, de ce nu? Chiar si cu Dan Petrescu la rusi, daca are clubul nevoie si sa trebuie sa fac transferul. Ramane insa de vazut", a declarat Romeo Surdu. Atacantul de 26 de ani a continuat: "Eu nu sunt antrenor si nu pot sa-mi doresc un anumit jucator. Cine vine la Steaua trebuie sa-si aduca aportul si sa aduca numai beneficii echipei". Surdu mai are contract cu Steaua pana in 2012. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
01-10-2010, 01:55 PM
|
|||
|
|||
Baciu n-a scăpat de durerile la coloană şi e posibil s-ajungă pe masa de operaţie
Steaua are o problemă: din patru fundaşi centrali, cu care a terminat turul campionatului, Mihai Stoichiţă se va întîlni la reunire cu unul singur! Sorin Ghionea e unicul stoper apt din lotul roş-albaştrilor. Ce s-a întîmplat cu ceilalţi? Ionuţ Rada a fost vîndut la Al Nasr, Tudose va fi împrumutat la Bistriţa, iar Eugen Baciu tot nu se poate antrena din cauza problemelor medicale.
El a fost diagnosticat cu o leziune a unui disc al coloanei vertebrale şi data revenirii sale pe teren nu e certă, întrucît există şi posibilitatea să fie nevoie de o intervenţie chirurgicală. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
01-10-2010, 01:56 PM
|
|||
|
|||
Mihai Stoichiţă: "Ştiu cum luăm titlul!"
Tehnicianul din Ghencea, Mihai Stoichiţă, spune că jucătorii trebuie să reînveţe mentalitatea de învingători, să reziste sub presiune, să fie disciplinaţi şi ghinionul să-i ferească.
- Domnule Stoichiţă, care sînt paşii obligatorii pe care Steaua trebuie să-i facă pentru a fi campioană în vară? - Unu: să avem regularitate în rezultate bune, trebuie să eliminăm inconstanţa în evoluţii. Doi: jucaătorii să reînveţe ce e aia mentalitate de învingători. Trei: să aibă disciplină tactică şi de grup. Patru: să fie responsabili în tot ceea ce fac. Şi cinci: să n-avem ghinion. Să ştiţi că e foarte important acest ultim aspect. - Dar ce credeţi că va conta decisiv în lupta celor 6-7 echipe care se bat pentru primul loc? - Pentru mine e clar. În retur va fi o presiune teribilă din acest punct de vedere. Cine va rezista la această presiune psihologică, cine nu va ceda, cine va fi puternic mental, acela va termina pe primul loc. Nu omiteţi faptul că mulţi jucători se vor afla pentru prima dată în faţa unei astfel de lupte. De exemplu, Steaua nu s-a bătut la titlu anul trecut, are destui jucători, ca şi Dinamo, Vaslui, Rapid şi celelalte, care nu sînt obişnuiţi cu aşa ceva. "E bine că jucăm derby-urile în deplasare" - O să implementaţi sistemul 3-4-3 începînd din retur? - Nu. Vreau să ştim să aplicăm orice sistem, în orice moment al meciului. Jocurile din această toamnă mi-au demonstrat că e neapărat necesar să nu rămîi închistat într-un singur modul. De exemplu, cu Rapid am început în 4-4-1-1 şi am terminat în 3-4-3. Pe deasupra, dacă joci un singur sistem, eşti uşor de citit şi de ghicit de adversar. - E dezavantaj sau avantaj că aproape toate derby-urile din retur le veţi juca în deplasare? - Sigur nu e dezavantaj. Dacă analizăm bine, e chiar avantaj, din 3 motive. Primul: am jucat excelent în toate deplasările in tur. Al doilea: în Ghencea, gazonul a fost un advesar de temut pentru echipă în ultimul an şi tu, ca gazdă, nu poţi construi şi ataca pe un teren prost. Al treilea: în general, mai ales în retur, la derby-uri va fi o presiune foarte mare, care va apăsa în principal pe echipele gazdă. "Primele 7-8 etape sînt decisive" - Cînd planificaţi ca echipa să-şi atingă vîrful de formă? - Cred că primele 7-8 etape vor fi decisive. În debutul returului vom întîlni CFR, Urziceni şi Dinamo. Cred că dacă vom face o pregătire de iarnă ca la carte şi vom trece cu bine prima jumătate a returului, vom avea şanse mari la campionat. - Dacă vor fi jucători care vor veni cu kilograme în plus după vacanţă vor avea de suferit? - Eu le-am dat tuturor să respecte un program de pregătire individualizat tocmai pentru a-şi menţine greutatea. Acum, dacă vor fi unii care vor avea un kilogram în plus nu e nici o tragedie. Dacă însă vor fi unii care cred că vacanţa înseamnă să stai în pat, să te uiţi la televizor şi apoi să te ridici doar pentru a te pune la masă ca să mănînci, atunci se vor înşela amarnic şi vor avea de suportat consecinţele. "Golanski va juca şi în retur" - Dacă Goloanski nu-şi va prelungi contractul scandent în vară, o să-l mai folosiţi în retur? - Bineînţeles că da. Dar ce, Golanski nu va mai încasa salariu pentru următoarele 6 luni? El cînd a fost adus, a fost transferat pentru două unităţi şi jumătate sau pentru 3 ani? Va juca, iar la vară vom vedea ce va fi. - Pe Emeghara credeţi că o să vă puteţi bizui ca pe un jucător de bază, pe care să-l folosiţi etapă de etapă? - Fără îndoială. El a făcut o recuperare extraordinară cu medicul nostru şi problema lui a fost psihică. După ce stai pe tuşă 20 de luni este imposibil să revii şi să nu te mai gîndeşti la coşmarul prin care ai trecut. - Dacă nu veţi termina campionatul pe unul dintre primele 3 locuri, aşa cum vi s-a cerut în momentul în care aţi fost instalat... - Staţi un pic, că eu l-am auzit pe patron spunînd în ultima vreme că obiectivul e titlul, nu un loc pe podium, aşa că nu pot să zic dacă voi mai rămîne în caz că Steaua nu ia campionatul. Previziunile lui Stoichiţă pentru 2010 ... Campionatul Mondial din vară, din Africa de Sud "Va fi un Mondial extrem de ciudat, în care hazardul va decide învingătoarea. Locul de desfăşurare e ciudat, atmosfera probabil va fi ciudată, e ceva nelalocul lui cu acest Mondial din vară. Probabil tot dintre Brazilia, Argentina, Germania, Italia, Anglia şi Spania se va alege cîştigătoarea" ... Champions League ediţia 2009-2010 "E o competiţie fabuloasă. Cred că formaţiile din Italia nu vor conta deloc, nu vor ajunge în fazele finale. Barcelona, Manchester sau Chelsea va lua trofeul" ... Tendinţa care va predomina în fotbalul mondial în 2010 "Sistemele nu mai pot fi inovate, s-a realizat maximum de posibilităţi în acest domeniu. Apoi, mai toate echipele ştiu să se apere şi organizarea defensivă nu mai e un secret. Decisiv va fi de aici înainte modul în care abordezi jocul din momentul în care ai mingea la picior, iar diferenţa va fi făcută de clasa fotbaliştilor. Una e să aibă balonul la picior un fotbalist oarecare, cu totul altceva e să-l aibă Messi, Cristiano Ronaldo, Kaka sau Pato" http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
01-10-2010, 01:57 PM
|
|||
|
|||
Steaua a refuzat un schimb între Dayro Moreno şi Alexis Henriquez
Dayro Moreno este dorit cu insistenţă de oficialii lui Once Caldas, pentru atacantul Stelei aceştia fiind dispuşi să îl dea la schimb pe fundaşul central Alexis Henriquez, care are la activ şi patru selecţii în naţionala Columbiei.
Sud-americanii vor însă şi o diferenţă de bani, 200.000 euro, fapt cu care steliştii nu sînt de acord, dorind mai degrabă doar bani în schimbul lui Dayro, 600.000 euro. Dacă totuşi nu vor găsi cumpărător pentru Moreno, oficialii din Ghencea sînt tentaţi să accepte schimbul oferit de Once Caldas, însă fără a plăti vreo diferenţă de bani. Fundaşul columbian Henriquez a anunţat că vrea să fie trecut pe lista de transferuri, dorind să joace în Europa. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
01-10-2010, 01:58 PM
|
|||
|
|||
S-a întors Pedrazzini!
Pedrazzini, care va împlini 52 de ani în februarie, a absolvit cursurile celebrei Şcoli de Antrenori de la Coverciano. Italianul, rămas fără serviciu după ce Zenga a fost demis de la Palermo, i-a cerut lui Becali, naşul său, să-l reangajeze
Steaua nu transferă doar fotbalişti în această pauză de iarnă. La echipă va fi adus şi un antrenor. E vorba despre o cunoştinţă mai veche a echipei, Massimo Pedrazzini. Tehnicianul italian a rămas fără serviciu după ce Zenga a fost destituit de la conducerea lui Palermo, el fiindu-i secund fostului mare portar al lui Internazionale. În decembrie, Pedrazzini l-a sunat pe Becali şi l-a rugat să-l reprimească la echipă. Cum între cei doi e o relaţie extrem de apropiată, patronul Stelei devenind anul trecut naşul copilului lui Massimo, Becali a acceptat şi îl va reangaja. Nu însă la prima echipă, ci fie la echipa a doua, unde ar putea avea o funcţie, dar nu cea de antrenor principal, fie la Centrul de Copii şi juniori, acolo unde ar putea fi supervizor. Al treilea mandat Este practic a treia oară cînd Pedrazzini va fi numit într-o funcţie la Steaua. Prima oară a fost în august 2004, cînd Zenga l-a dorit în mod expres ca secund. A stat 9 luni, plecînd atunci cînd italianul a fost demis. Apoi, a fost solicitat de Olăroiu în vara lui 2007, Becali păstrîndu-l pe italian ca secund şi în mandatul lui Hagi. Pedrazzini a rezistat de această dată ceva mai mult timp, 2 ani, după care, în vara lui 2009, a fost din nou solicitat de Zenga să-l însoţească la Palermo. De trei ori antrenor principal Pedrazzini are la activ şi trei mandate ca antrenor al Stelei: două de "principal" şi unul de interimar. Prima dată a preluat echipa după demisia lui Hagi şi a rezistat o singură lună, fiind înlocuit cu Lăcătuş. Apoi, în toamna lui 2008, a asigurat interimatul o etapă după demiterea "Fiarei", cînd a remizat, 1-1 cu Gloria Buzău, în Ghencea. În fine, în ultimele 3 etape din sezonul 2008-2009 a fost "principal" după ce Becali l-a dat din nou afară pe Lăcătuş. Cariera de antrenor a lui Pedrazzini pînă să ajungă la Steaua - 1991-1996: antrenor la grupele de juniori la AC Milan - 1996-1997: antrenor la echipe Under 18 şi Under 19 de la Internazionale Milano - 1998-2000: coordonator al centrului de juniori de la Inter Milano - 2000-2001: secundul lui Marcello Lippi la Inter Milano - 2001-2002: antrenor la echipa de tineret a lui Verona - 2002-2003: antrenor principal la Monza (C2) http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
01-10-2010, 01:59 PM
|
|||
|
|||
Golanski: "Becali mi-a spus că am jucat ultimul meci la Steaua, după jumătate de oră că are nevoie de mine!"
Fundaşul Stelei, Pawel Golanski, a vorbit în presa din Polonia în legătură cu situaţia sa din acest moment de la Steaua. Polonezului i se încheia contractul cu gruparea roş-albastră la finalul sezonului, dar a dezvăluit că a primit o ofertă mult mai slabă decît cea actuală.
"Iniţial, impresarul meu a luat legătura cu clubul, dar acest lucru nu arată deloc bine. Am primit propunerea pentru un nou contract, dar din punct de vedere financiar este unul mult mai slab, decît cel actual. Nu este un secret suma pe care o voi primi de la Steaua. Patronul a spus clar că cine va rămîne la club, va primi 10.000 de euro lunar. Eu mai am contract cu Steaua încă o jumătate de an, dar totul despinde de patron. Singurii care ştiu despre o decizie privind viitorul meu sînt patronul şi preşedintele. Înaintea ultimului joc din Europa League, Becali mi-aspus că aceea a fost ultima mea partidă în culorile Stelei. După meci, la jumătate de oră mai tîrziu, mi-a spus că sînt un jucător important al echipei", a spus Golanski. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
01-10-2010, 02:00 PM
|
|||
|
|||
Stoichiţă: "Dacă va rămîne la echipă, tot Ghionea va fi căpitan!"
Antrenorul Stelei a comentat pe marginea rămînerii lui Sorin Ghionea la echipă după ce Gigi Becali a declarat că fundaşul nu va mai fi îndepărtat din lot.
"Dacă va continua să joace la noi şi în 2010, tot Ghionea va purta banderola de căpitan. Este un jucător foarte valoros şi şi-a făcut datoria cu brio cît timp a fost căpitan", a declarat Stoichiţă pentru gsp.ro. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
01-10-2010, 02:00 PM
|
|||
|
|||
"Vin doar jucători slabi!"
Italianul crede că e imposibil ca Steaua să aducă fotbalişti de calitate, din cauza baremului salarial de 120.000 de euro anual.
- Domnule Bergodi, oamenii de la Steaua zic că au de reparat acum campania proastă de achiziţii de vara trecută. De ce i-aţi adus pe Grzelak, Bibişkov şi Tininho? - Staţi puţin, că nu e ca şi cum eu aş fi venit la Steaua chitit pe jucătorii ăştia! Dar mi s-au pus pe masă nişte bani, 300.000 de euro, şi mi s-a zis "De ăştia, ia-ţi trei fotbalişti!". După aceea, Argăseală şi Mache mi-au prezentat cîteva DVD-uri, nu prea multe, şi de pe imagini am ales aceşti trei jucători. E normal să fiu eu acuzat de eşecul achiziţiilor? - Deci nu vă reproşaţi alegerile pe care le-aţi făcut? - Uitaţi cum stau lucrurile: cu un salariu de 120.000 de euro pe an, e imposibil să cumperi jucători străini buni! Nu e logic? Chiar şi pe criza asta, nu-ţi vin fotbalişti de Champions League la banii ăştia! Steaua face o mare greşeală continuînd aşa. Soluţia cea mai bună, atunci cînd nu mai ai bani, e să investeşti în tineri. E de înţeles că e criză şi că fotbalul nu putea fi ocolit, dar, dacă nu îţi permiţi să transferi jucători buni, măcar să-i produci. - Ce părere aveţi despre interesul Sienei pentru Pleşan? - Ha-ha-ha! Pleşan are clauză de reziliere de 100.000 de euro, nu? Şi-atunci credeţi că un club precum Siena se cramponează de o asemenea sumă? Vă spun eu că nu. Dacă l-ar vrea pe Pleşan, italienii ar plăti imediat şi l-ar lua. - Regretaţi că nu l-aţi folosit pe Pleşan? Acum credeţi că v-ar fi ajutat prezenţa lui pe teren? - Nu vreau să mai vorbesc despre subiectul ăsta, că deja s-au zis prea multe. O singură precizare am, ca să fie clar: eu nu l-am trimis pe Pleşan la echipa a doua, ci l-am găsit acolo! Iar oamenii de la Steaua ştiu bine acest lucru. Altcineva l-a retrogradat pe el la Steaua II! http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
01-10-2010, 02:03 PM
|
|||
|
|||
Jivko Jelev: "Nu accept să ratăm titlul!"
Jivko Jelev a semnat miercuri pe un an şi jumătate cu Steaua, apoi a vorbit pentru cititorii gsp despre aşteptările şi obiectivele sale în Ghencea.
- Jivko, cum este ca jucător al Stelei? - Sînt foarte bucuros că am semnat cu Steaua. Este un contract pe un an şi jumătate şi sper să fac o treabă cît mai bună în Ghencea. Vreau să le mulţumesc lui Marius Stan şi lui Valeriu Argăseală că au găsit o soluţie ca eu să ajung la o echipă mare. - Ce înseamnă acest transfer pentru tine? - Este o mare onoare să joc la Steaua, pentru că este un club titrat, la care au jucat mari fotbalişti precum Hagi, Ilie Dumitrescu, Lăcătuş, Dan Petrescu şi mulţi alţii ce au făcut istorie pentru acest club. Este cel mai important transfer din cariera mea! O mare mîndrie. "Să-l răsplătesc pe Stoichiţă" - Cum este să lucrezi din nou cu "Lippi"? - (Rîde)... Am auzit şi eu că aşa i se spune în România. Mihai Stoichiţă este un om care m-a ajutat foarte mult în carieră, iar eu îmi doresc să-i răsplătesc încrederea pe care mi-a acordat-o cînd mă antrena la Litex, dar şi acum, cînd m-a adus la Steaua. - Va fi o defensivă alcătuită din străini. Tu, Golanski, Emeghara şi Ouon. Va fi greu pentru tine? - Nu este nici o problemă, la fel era şi cînd jucam la Litex. Iar cînd am venit la Galaţi nu ştiam deloc limba română. Ne vom înţelege, fotbalul e acelaşi pentru toţi. - Cunoşti vreun jucător din Ghencea? - Mă ştiu cu foarte mulţi, de la duelurile din campionat. Iar cu Szekely am şi fost coleg la Oţelul. - Pe ce loc crezi că se va clasa Steaua la finalul campionatului? - Sînt convins că putem cîştiga campionatul, avem un lot foarte puternic. Echipa e acum pe primul loc, la egalitate de puncte de CFR şi Urziceni, şi are şanse mari să ia titlul. Ştiu că în Ghencea se doreşte cîştigarea acestui trofeu, iar eu vin la Steaua cu un singur gînd: să iau titlul! "Se sacrifică pentru echipă" Foştii colegi ai lui Jelev de la Galaţi au făcut o caracterizare a bulgarului. "Este, în primul rînd, un coleg extraordinar. Tot timpul spune în faţă ce are de zis şi nu îi place să vorbească pe la spate. Jivko e un familist convis, a avut soţia alături de el în Galaţi şi nu întrecea niciodată măsura cînd venea vorba despre chefuri sau ieşiri în oraş. Pe teren dă tot ce are mai bun, nu se dă niciodată lovit. Într-un meci a jucat ultimele zece minute cu umărul dislocat! Avea nişte dureri groaznice, dar a preferat să continue", spun gălăţenii. 7 goluri a marcat Jelev în cele 73 de partide disputate în tricoul Oţelului Galaţi http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
01-10-2010, 02:03 PM
|
|||
|
|||
Răchită: "Lui Iovov îi cam plăcea whiskey-ul cînd eram colegi"
Fost coleg cu Hristo Iovov - atacantul dorit de Steaua - Valeriu Răchită, actualul antrenor al Petrolului, vorbeşte despre faţa mai puţin ştiută a bulgarului.
"Am jucat doi ani cu el în echipă, pe la începutul anilor 2000. Pe atunci era un băiat foarte talentat, însă Iovov e un fotbalist tipic balcanic. La 32 de ani, tot speranţă a rămas. Dacă era neamţ, ajungea mare. Dar aşa... Pe când evoluam eu acolo, îi cam plăcea whiskey-ul. Le turna pe gât nopţile, prin baruri, discoteci. L-am mai urmărit, nu e prea profesionist. Cine ştie, poate i-o fi mai venit mintea la cap, însă am îndoieli. Are calităţi bune. Aleargă un pic cocoşat, dar loveşte bine mingea şi e campion la loviturile libere", a spus Răchită. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
61 Musafir(i)
61 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut