Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 1 voturi - 5 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri Steaua Bucureşti
09-08-2009, 11:05 PM
RE: Ştiri Steaua Bucureşti
Gigi Becali negociază cu FC Braşov pentru Roman şi Sburlea: "Am oferit 1.5 milioane + TVA"

Gigi Becali a dezvăluit culisele negocierilor pentru transferurile lui Mihai Roman şi Sabrin Sburlea la Steaua şi spune că aşteaptă un răspuns în următoarele ore de la preşedintele lui FC Braşov, Dinu Gheorghe.

"N-ai cum să-l iei pe Roman dacă nu-ţi răspunde lumea la telefon. Am înţeles că Dinu Gheorghe decide la club. Eu am oferit 1 milion plus TVA pentru mijlocaş şi 500.000 plus TVA pentru Sburlea. Mi-a spus că vorbeşte cu Neculaie şi apoi vorbim. I-am dat 200 de telefoane aseara, încă 700 azi, dar nu îmi răspunde. Aşa, cum să faci afaceri? Poate aşteaptă să-l văd şi cu Austria, să-i mai crească puţin cota. Dacă nu-mi place, nu-l mai iau. Mîine dimineaţă da, dar seara dacă nu-mi place, nu mai dau banii", a spus Becali la GSP TV.

Fişier(e) ataşate Thumbnail(uri)

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
09-09-2009, 10:31 AM
"Argăseală n-are personalitate!"

Au trecut aproximativ două luni de când Lovin a părăsit Steaua. Huiduit de suporteri şi de patron, apoi retrogradat la formaţia secundă, mijlocaşul a făcut un rezumat al celor cinci ani în care a evoluat în tricoul roş-albastru.

"Nu am fost obligat să plec de la Steaua, dar după ultimele evenimente petrecute la echipă cred că aşa a fost cel mai bine. A fost cea mai frumoasă perioadă din cariera mea în Ghencea. Acolo mi-am format caracterul, dar şi ca fotbalist, iar lucrurile negative sunt insignifiante. Am fost şi huiduit mult, iar la început sufeream, dar cu timpul am învăţat să mă detaşez şi să îmi văd de jocul meu. De la fiecare tehnician am avut de învăţat, aşa că le mulţumesc tuturor antrenorilor cu care am avut şansa să lucrez la Steaua", a declarat Lovin.

"Argăseală nu se compară cu MM"
După ce, în urmă cu două zile, Mirel Rădoi declara că Argăseală nu este un preşedinte potrivit, şi Lovin este de aceeaşi părere: "Problema domnului Argăseală este că, prin deciziile pe care le ia, conştient sau inconştient, pune de multe ori beţe în roate echipei. Diferenţa dintre el şi MM Stoica este că cel din urmă are personalitate. Dacă e potrivit ca preşedinte? Răspunsul îl dau rezultatele obţinute de când e dânsul în fruntea Stelei".

"Nu mai e valoarea de acum trei ani"
Media scăzută de vârstă din lotul roş-albaştrilor nu-l sperie pe Lovin: "Probabil că Steaua nu mai are valoarea de acum trei-patru ani, dar e o echipă tânără, care într-un an-doi va avea un cuvânt greu de spus în campionat. Dacă aş putea, primul jucător pe care aş vrea să îl am alături este Baciu, care mi-a fost coleg de cameră opt ani şi care e un fotbalist valoros, căruia nu i s-au dat şanse pe măsura valorii sale. Cel de-al doilea este Bănel, pentru care am un respect deosebit". Sunat de ProSport, Argăseală nu a răspuns aseară pe telefonul mobil.

"Lovin nu vorbeşte pe teren"
Florin Lovin este contestat din nou. Nu de Gigi Becali, ci de tehnicianul lui München 1860, Ewald Lienen. Antrenorul îl acuză că nu comunică cu colegii săi pe teren: "Chiar dacă cei tineri trebuie să ştie să îi respecte pe cei mai bătrâni, asta nu trebuie să devină o problemă de comunicare la echipă. Spre exemplu, Florin Lovin. El este prea tăcut din respect pentru ceilalţi jucători. Dar fără cuvinte, fără comunicare nu iese nimic bun. Nu pot să îi bag fiecărui jucător o cască în ureche, ca să pot să mă înţeleg cu toţi".

434 de minute a evoluat mijlocaşul pentru "leii" din München

3 pase de gol a reuşit Lovin în acest sezon pentru München

"Cu domnul Becali am avut o relaţie normală, n-am fost unul dintre oamenii lui din vestiar. Voia să scape de mine la fiecare şase luni", Florin Lovin, mijlocaş , München 1860

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
09-09-2009, 01:48 PM
"A venit de două săptămâni şi a fost trecut pe lista UEFA!"

Dayro a fost iertat repede de Gigi Becali, chiar dacă mijlocaşul columbian şi-a prelungit vacanţa şi nu a făcut pregătirea cu echipa din Ghencea. Columbianul a fost chiar şi răsplătit cu un loc pe lista UEFA, asta deşi Bergodi nu a fost în totalitate de acord. În tot acest timp, Mihăiţă Pleşan a fost trimis la echipa a doua şi i s-a scăzut 10% din salariu pentru un conflict cu Ghionea petrecut în finalul sezonului trecut.

Pleşan se plânge că în Ghencea se umblă cu jumătăţi de măsură şi spune că a fost pedepsit de conducere pentru că nu a acceptat reducerea salariului.

"Nu este corect ce se întâmplă, asta e bătaie de joc! Eu am făcut toată pregătirea cu Steaua 2, în timp Dayro a venit abia de două săptămâni, a şi fost trecut pe lista UEFA şi e ca şi primit la prima echipă. Cearta din vestiar cu Ghionea nu a fost decât un pretext. De ce doar eu am fost pedepsit, iar el nu a păţit nimic? De fapt, tot ce mi se întâmplă este pentru că nu am acceptat micşorarea salariului, aşa cum au făcut alţi colegi de-ai mei", îşi varsă amarul Pleşan în CanCan.

Chiar dacă joacă la echipa a doua, ex-craioveanul încă mai speră că va prinde un contract în străinătate. Însă dacă nu va apărea nicio ofertă, mijlocaşul este dispus să se întoarcă la Craiova, echipa care l-a lansat în fotbalul mare: "Eu încă mai sper la un transfer afară, dar dacă nu se concretizează nimic, normal că aş accepta o revenire la Craiova. Acolo a fost momentul de vârf al carierei mele şi decât sa joc în liga a doua, bineînţeles că m-aş duce acolo", a încheiat mijlocaşul.

09-09-2009, 01:51 PM
"Nu plec acum, să nu profite alţii"

Cristiano Bergodi e simpatic. E interesant să-l vezi gesticulând sau îmbinând cuvintele în italiană cu cele învăţate în limba română. Apropo de asta, vorbeşte din ce în ce mai bine româneşte. "Sunt un autodidact. Am învăţat de la persoanele din jur, de la televizor şi mai ales citind zi de zi ziarele de sport", a explicat italianul, care a vorbit pentru ProSport despre actuala situaţie de la Steaua în holul hotelului Marriott, acolo unde locuieşte de când a venit în Ghencea.

Domnule Bergodi, mai e puţin şi încep meciurile din grupele Europa League. E Steaua pregătită să realizeze ceva important?
Nu va fi uşor. Cred că ne vom bate pentru locul al doilea cu Twente Enchede. Fenerbahce e foarte puternică şi cred că primul loc e al turcilor, mai ales că văd că sunt în formă şi deja sunt în fruntea clasamentului, împreună cu Galatasaray. Avem două-trei DVD-uri cu Fener. Vreau să merg să-i văd pe olandezi la un meci, dar depinde de program.

Dar Sheriff?
Avem un singur DVD, cel de la derby-ul jucat de ei cu Tiraspol, pierdut la limită de adversarul nostru.

Următorul meci e la Mediaş. Care e situaţia medicală a jucătorilor care au acuzat astfel de probleme?
Ghionea şi Bicfalvi şi-au revenit. Toja a făcut antrenamente cu mingea, dar trebuie să participe şi la cele cu echipa, de intensitate. Cred că va fi apt de joc la meciul cu Sheriff, dar pentru maximum 20 de minute.

"Tininho era peste tot în DVD-uri! Aici nu s-a adaptat"
Au existat controverse cu cei puşi pe lista UEFA...

Da, i-am explicat lui Grzelak de ce a rămas în afara listei, deşi el poate crede că decizia i-a aparţinut lui Becali. Dar nu e aşa. În banda stângă îl avem pe Ochiroşii, care a fost crescut de Steaua şi care se încadrează regulilor UEFA care îţi cer jucători tineri crescuţi de club. Apoi, o să revină Tănase şi, bineînţeles, Toja, care ar putea să joace acolo. Tudose? A avut şanse, a şi greşit cu irlandezii şi m-am gândit că e vremea să-i întind o mână şi lui Rada. Îi mai avem aici pe Ghionea, Baciu şi Ninu, care joacă din ce în ce mai bine.

Tininho?
Revine Emeghara şi nu e peste nigerian sau peste Petre Marin. Păi pe DVD-uri, Tininho apărea peste tot, dar aici nu a reuşit să se adapteze. Ăsta e riscul când iei jucători liberi de contract.

Atunci, transferurile făcute nu v-au ajutat?
Poate doar Grzelak. El va avea şanse să joace în campionat. Bibişkov ştia de la început că va avea concurenţă.

V-a supărat faptul că Dayro a fost pus pe listă?
O, ce m-am enervat în ziua aia! Eram acasă, cu familia, şi am vorbit mai mult la telefon decât cu ai mei. Apoi m-am liniştit. Trebuie să respect investiţiile pe care le-a făcut clubul. Nu plec din cauza asta! Nu fac greşeala de la CFR, să demisionez după trei luni şi să vină altul să culeagă roadele muncii mele. Sunt unii care aşteaptă să cad în nas, să dau greş la Steaua. Le zic să stea liniştiţi. Peste cinci-şase luni voi analiza ce am făcut, atunci vor începe să se vadă rezultatele. Nu vreau la finalul turului să fim pe primul loc, dar undeva acolo sus tot îmi doresc. În retur vom vedea dacă vom putea ataca titlul sau nu.

Simţiţi vreo presiune?
Nu neapărat, dar trebuie să avem răbdare. Să ne uităm că, la CFR Cluj, antrenorul e de şapte luni la echipă, la Urziceni Petrescu e de câţiva ani, iar Timişoara, deşi Sabău a venit acum, are un lot foarte puternic. Noi suntem în reconstrucţie.

"Dayro să nu creadă că dacă patronul l-a pus pe listă va juca. Să se promoveze singur. Patronul i-a transmis un mesaj pozitiv, dar numai prin muncă va reveni" - Cristiano Bergodi, antrenor Steaua

"Printr-un singur lucru ne-au fost superiori cei de la CFR, Dinamo şi Urziceni. Prin experienţă. Ca joc, i-am dominat" - Cristiano Bergodi, antrenor Steaua

"Sunt mândru că am o relaţie aşa bună cu jucătorii. Aşa era şi la Rapid. Avem o relaţie corectă. Vorbesc mereu şi cu cei care nu joacă" - Cristiano Bergodi, antrenor Steaua

09-09-2009, 01:54 PM
"Pe Tănase îl văd ca pe Nedved!"

Problemele medicale ale lui Tănase îl preocupă pe Bergodi. Şi el îl vrea pe teren la fel de mult ca patronul, dar nu riscă integritatea fotbalistului.

Lumea se întreabă când va intra Tănase...
Cu siguranţă, mai târziu decât Toja. Nu pot da o dată şi nici nu mă ocup eu de asta, Colonel e cel care ştie. Din păcate, Cristi a venit de la FC Argeş nerecuperat cum trebuie, iar accidentarea a recidivat. Muşchiul e încă cicatrizat şi nu are elasticitatea naturală. Deci se poate rupe uşor.

"Tătăruşanu e neliniştit din cauza contractului!"
Va fi presiune pe el...

Ar fi bine să nu aşteptăm totul de la el. Va aduce un plus, dar nu e un salvator. Va fi presiune pe capul lui şi asta i-ar putea face rău, dar îl simt pregătit din punct de vedere psihic să facă faţă. Aş vrea să-l folosesc în avanposturi. Acolo îl văd. Un atacant care din tuşă poate intra în centru şi poate destabiliza adversarul. Nu e un mijlocaş de bandă, unul care să alerge ca trenul. Îşi foloseşte ambele picioare, îi văd într-un rol precum îl avea Nedved.

Gigi Becali a spus că va face tot posibilul să-l ia pe Roman. Vă place de el?
Da, e un fotbalist bun, care are tupeu în joc, are curaj. Dar să vedem... În România, dacă faci un meci bun, lumea te crede imediat un fel de Maradona.

Este în pericol Tătăruşanu să-şi piardă postul de titular?
Trebuie să avem răbdare cu el şi să-i acordăm încredere. Cred că a pierdut puţin din liniştea pe care o avea de când a fost anunţat că i se va scădea contractul. Dar nu-mi fac probleme, pe acest post e şi Zapata, care îmi asigură liniştea.

"Ionescu are creier!"
V-aţi făcut o părere despre Onicaş?

El a început excelent, apoi, normal, din cauza vârstei fragede, a avut un declin. Fluctuaţiile sunt date de faptul că e tânăr. El trebuie să muncească mai mult. Are psihicul foarte bun şi îmi dă speranţe că va reuşi.

Andrei Ionescu?
Excelent jucător! Aţi văzut ce meci a făcut la Galaţi. Păcat că la partida cu Dinamo am avut parte de teren prost, altfel, Ionescu ar fi fost foarte periculos pentru adversari. Face şi faza defensivă, aleargă după adversar să recupereze mingea. Este el mic de statură, dar are creier!

"Nu e grav dacă un jucător ar bea bere la 11 noaptea, dar să nu repete asta două seri la rând! Somnul e cel mai bun medicament pentru un sportiv" - Cristiano Bergodi, antrenor Steaua

"Nu-mi plac antrenorii dictatori. Mă bag pentru jucători dacă au probleme financiare. Dă-le linişte, ca să ai pretenţia apoi de a le cere ceva" - Cristiano Bergodi, antrenor Steaua

09-09-2009, 01:57 PM
"Gazonul? Câmp de cartofi"

Cristiano Bergodi spune că gazonul de la Steaua împiedică jucătorii să joace scurt şi rapid.

Terenul din Ghencea vă îngrijorează?
Da, este o mare problemă. Când am jucat cu Glenclerbirligi, terenul era foarte bun, apoi brusc s-a deteriorat. Şi cum să joc cum mi se cere, repede, cu mingi la firul ierbii, pe un aşa teren? Sunt numai smocuri de iarbă, parcă e un câmp de cartofi… Băieţii pierd timp ca să controleze mingea, din două-trei atingeri, nu e deloc uşor…

E greu să joci cu tribunele goale?
Cum să nu fie? Suporterii ar trebui să ne fie cel mai important aliat, avem mare nevoie de ei. Îmi pare rău că sunt tensiuni, ba la o peluză, ba la alta… Iar jucătorii suferă din cauza asta.

Dar aşa se aude mai bine vocea patronului din lojă…
(zâmbeşte) Sunteţi ironici. Da, se aude, asta este. Nici mie nu-mi place când strigă lucruri urâte… Am şi vorbit cu el, dar aşa este el, mai temperamental, se stăpâneşte mai greu.

Aţi văzul meciul cu Franţa? Cum vi se pare naţionala?
Este o echipă tânără, cu potenţial. Răzvan ştie ce face. Normal, în interiorul lui, Răzvan cred că s-ar fi gândit şi el la un joc mai bun, dar aşa e la început, are abia trei meciuri… Şi a jucat contra unor fotbaliști mari.

"De ce e certat Răzvan? În fond, nu el a pierdut calificarea. E nevoie de răbdare. Franţa a făcut unul dintre cele mai bune meciuri" - Cristiano Bergodi, antrenor Steaua

09-09-2009, 02:01 PM
Mai multă forță

Stoperul ar putea face cuplu cu Ghionea în defensiva Stelei la meciul cu Gaz Metan, programat duminică.

Bergodi vrea forţă pe axul central al apărării. Începînd cu meciul de la Mediaş, de duminică seară, italianul va folosi în primul "11" cei mai solizi stoperi din lot, Ghionea (1,87 metri şi 84 de kilograme) şi Rada (1,90 metri şi 83 de kilograme). Ultimul n-a mai fost titular la Steaua de peste un an de zile!

Fostul fotbalist al Rapidului a intrat din nou în graţiile antrenorului, care l-a pus şi pe lista pentru Europa League. "Nu am avut absolut nimic cu Rada, dar faptul că se gîndea mai mult la un transfer mi-a dat de înţeles că nu mă pot baza pe serviciile lui. Acum e concentrat sută la sută", spune Bergodi.

Rada profită de accidentarea lui Baciu, care va reveni peste o lună din cauza unei disjuncţii la claviculă, şi de faptul că Tudose a avut prestaţii slabe în acest debut de sezon.

"Am mare încredere în Rada. Este un jucător cu experienţă, care poate face un cuplu extraordinar cu Ghionea" - Cristiano Bergodi, antrenor Steaua

Tănase joacă peste 10 zile
Cristian Tănase este aşteptat să debuteze în tricoul Stelei la partida cu Pandurii Tg. Jiu, programat pe 19 septembrie, în Ghencea. În această săptămînă mijlocaşul de 22 de ani a început să se pregătească alături de colegii săi. "Să sperăm că va fi apt de joc la partida cu Pandurii, aşa cum mi-au spus medicii. Din păcate, cicatricea cauzată de ruptura pe care a avut-o i-a creat mari probleme!", a spus Bergodi.

Ultimile noutăţi:
> Dayro Moreno urmează să fie din nou titular în partida de azi pe care Steaua II o va juca în faza a cincea a Cupei României împotriva celor de la CS Otopeni.
> Petre Marin a împlinit ieri 36 de ani, fiind cel mai vîrstnic component al Stelei în acest moment.
> "Mi-a plăcut mult Surdu în ultimele meciuri, este într-o formă extraordinară", a spus Lăcătuş, cel care, cînd antrena în Ghencea, l-a trimis pe atacant să joace la FC Braşov.

09-09-2009, 02:02 PM
Bobby Păunescu: "Steliştii m-au inspirat"

Regizorul Bobby Păunescu spune că determinarea fanilor Stelei l-a făcut să aleagă decorul roș-albastru în cea mai controversată scenă a filmului Francesca

Filmul "Francesca", al regizorului Bobby Păunescu, se află în centrul unui scandal, după ce pelicula a fost oprită la difuzare în Veneţia, anumite replici fiind considerate ofensatoare de către deputata Alessandra Mussolini, nepoata fostului dictator fascist Benito Mussolini. Dialogul care a stîrnit controversa a fost filmat în bucătăria unui apartament din Bucureşti, pe fundal văzîndu-se numeroase însemne ale Stelei. Scenograful filmului, Mihai Dorobanţu, povesteşte: "Ca aproape orice bărbat, tatăl Francescăi este microbist. Şi ideea lui Bobby a fost că orice microbist trebuie să aibă colţişorul lui în apartament".

Gazeta l-a contactat ieri pe Bobby Păunescu. "Ţinînd cont de agresivitatea recentă a fanilor din Ghencea, mi s-a părut că asta inspiră energie, aşa cum este şi tatăl fetei, imaginat ca un stelist. Mama o sprijină pe Francesca să plece să lucreze în Italia. Părintele, care este uşor extremist şi se teme, se împotriveşte. Atunci dă el replicile care au stîrnit scandalul", a dezvăluit regizorul, care a împlinit chiar ieri 35 de ani.

Păunescu a dorit apoi să precizeze: "Eu am jucat la Dinamo cînd aveam 9 ani, la grupa lui Nelu Nunweiller. Tatăl meu ţine cu Craiova, unchiul meu e stelist. Eu nu am vreo simpatie anume, ba chiar mi-a dispărut interesul pentru fotbal în ultima vreme".

34 de zile au durat filmările la "Francesca", bugetul fiind de 700.000 de euro

09-09-2009, 02:06 PM
Cristiano Bergodi: "Sătul de invidie şi răutate"

Italianul povesteşte dedesubturile experienţei sale de pînă acum în Ghencea, le răspunde dur celor care l-au criticat recent şi spune că nu-l va titulariza pe Dayro dacă Becali i-o va impune.

O încăpere de vreo 20 de metri pătraţi, pe pereţi cîteva tablouri cu echipele care au cîştigat titluri la începutul anilor '90. Două birouri mari, pe care nimic nu e aruncat la întîmplare. Chiar şi cele 7 telecomenzi, una de la aparatul de aer condiţionat, celelalte de la diverse televizoare şi DVD-uri, sînt aliniate. Tabla magnetică aşteaptă planurile pentru viitoarele meciuri. Pe scaun, un italian de care se leagă toate speranţele roş-albaştrilor. Cristiano Bergodi a vorbit, în birou său de la stadion, despre Steaua la trecut, prezent şi viitor.

- Domnule Bergodi, au trecut mai bine de două luni de cînd sînteţi la Steaua. O primă concluzie?
- Steaua a început un ciclu nou cu mine şi, cum era de aşteptat, au existat şi fluctuaţii de randament în evoluţiile echipei. Oricum, calificarea în Europa League, în aceste condiţii, este de lăudat.

- Cum aţi găsit jucătorii şi cum sînt ei acum?
- Erau dărîmaţi psihic şi parcă pofta de fotbal dispăruse. Acum? Aţi văzut şi voi că atmosfera este extraordinară şi o spun, în primul rînd, jucătorii. De ce? Pentru că eu sînt o persoană plăcută şi corectă, iar toţi mă plac!

- Există şi curentul de opinie conform căruia nu trebuie să vă mîndriţi în condiţiile adversarilor întîlniţi în preliminariile Europa League.
- Chiar dacă nu am jucat cu echipe mari, lotul pe care l-am avut a fost altul faţă de anii precedenţi. Mulţi au plecat, am promovat atîţia tineri, precum Onicaş, Ionescu, Ochiroşii, Tudose, Ninu. În plus, să nu uităm ce transferuri "de criză" am fost nevoiţi să facem.

"Jucăm bine, ne lipseşte doar experienţa"
- Dar nici în campionat lucrurile nu au mers bine...

- Aşa este, nu am început cum ar fi trebuit. Dar să clarificăm ceva. În derby, dinamoviştii nu ne-au fost cu nimic superiori! Statistica spune că i-am dominat la toate capitolele. De necaz nici nu am mai vrut să revăd meciul. La fel a fost şi cu Urziceni, iar cu CFR chiar am fi putut cîştiga cu şansă. Ne-a lipsit doar un pic de experienţă.

"Fotbalul nu este matematică. În acest sport se întîmplă ca 1 plus 1 să nu facă 2, ci 3!"
- Totuşi, aveţi destui contestatari în lumea fotbalului.

- De ce? Unde li se pare lor că nu sînt lucrurile pe un drum bun la Steaua? Asta este lipsă de respect. Se vorbeşte deja că noi nu mai avem valoare, după cîteva meciuri şi o calificare considerată lejeră în Europa League? Prea multă răutate şi invidie din partea acelora care vorbesc în necunoştinţă de cauză! Ar trebui să îşi vadă fiecare de treaba lui!

"Am ajuns în grupe cu tinerii desconsideraţi de Lăcătuş"
- Şi fostul antrenor, Marius Lăcătuş, a spus că se vorbeşte prea mult de tinerii pe care i-aţi promovat la Steaua.

- Da, dar cu tinerii de care spune el, şi care erau aici încă de dinainte să vin eu, Steaua a reuşit să se califice în Europa League. Onicaş a venit din liga a treia şi a ajuns titular în Europa! Ninu şi Tudose au primit o şansă după ce au fost refuzaţi şi plimbaţi prin Liga I. Ionescu şi Ochiroşii, din rezerve, au fost capabili să suplinească numeroase absenţe. Cu asta cred că am spus tot!

- De ce nu i-aţi inclus pe lista UEFA pe Tininho şi Grzelak?
- Aşa am gîndit strategia. Tininho încă are nevoie de încredere în forţele proprii, iar campionatul este lung. Am să mă bazez şi pe el. La fel şi Rafa, pe care îl consider un jucător foarte important în parcursul pe care îl vom avea în Liga I.

"Dayro poate să vină şi cu Becali de mînă, tot nu joacă"
- Totuşi, a apărut pe listă Dayro, la cererea lui Gigi Becali...

- Nu am nimic împotriva lui, dar asta nu îi garantează un loc în echipă. Dayro mai întîi să demonstreze că are o ambiţie totală să revină, că se antrenezează nu bine, ci foarte bine şi că îşi schimbă radical atitudinea pe care o avea. Să nu creadă că are vreun avantaj acum dacă Steaua a plătit două milioane de dolari pe el! Nu mă interesează, poate să vină şi cu patronul de mînă. Doar eu am să decid cînd va merita să fie în lotul echipei mari!

"Am început de jos munca de antrenor în România. De aceea am ajuns la acest nivel. Nu m-am dus direct la Rapid sau la Steaua" - Crstiano Bergodi

- De ce aţi ales să împărţiţi dumneavoastră primele în urma calificării în grupe?
- Pentru a fost cel mai corect. Jucătorii au primit bani în funcţie de munca depusă. Onicaş a luat, de exemplu, mai mult decît Petre Marin şi nu a fost nici un fel de discuţie. Asta, pentru că a jucat cel mai mult. Şi poate nu ştiţi, dar am cerut ca şi ultimul magazioner să fie răsplătit pentru ajungerea în grupe. Toţi am contribuit la această performanţă!

"Ne batem cu Twente pentru locul 2"
- Urmează Fenerbahce, Twente şi Sheriff Tiraspol. Cum apreciaţi şansele Stelei de a ajunge în primăvara europeană?

- Consider că favorită este Fenerbahce la cîştigarea grupei. Noi ne vom bate cu Twente pentru locul 2. Am să analiz dvd-urile cu meciurile turcilor împotriva lui Honved şi Manisaspor, le am deja aici, pe birou. Şi pe cel al lui Twente cu Feyenoord, 1-1 în weekendul trecut. Mai am de primit partida pierdută de Sheriff, 0-1 cu FC Tiraspol.

- Care este meciul care v-a mulţumit cel mai mult pînă acum la Steaua?
- Aş spune aşa: cel cu Motherwell din Ghencea, 3-0, plus a doua repriză cu Ujpest, cînd am jucat în zece oameni şi am cîştigat acasă. Apoi, mi-a plăcut mult modul în care am reuşit să revenim în partida cu CFR după ce am fost conduşi de două ori la rînd.

Ce nu se ştie despre Bergodi
De ce le-a cerut jucătorilor să-i spună "Mister".n Italia se spune Mister dintotdeauna noţiunii de antrenor, dar nu în ideea de superior"
Superstiţii. "N-am nici una, nu cred în aşa ceva!"
Familie. "Am trei copii, unul de patru ani şi doi de 10 şi 12 ani, care sînt la şcoală. Toată familia mea stă în Italia. De aceea, merg acolo cîteva zile ori de cîte ori am timp."
Distracţie. "Nu îmi plac nici cluburile şi nici barurile. La 3 noaptea, cînd lumea dansează, prefer să vorbesc cu Renzo Rossi la telefon despre fotbal"
Gastronomie. "Ca italian, normal că îmi plac pastele. În schimb, ador să mănînc în România sarmale cu mămăligă"
Alcool. "Prefer să beau apă minerală. Alcool am băut de maximum două ori în viaţă! Nici nu ştiu denumiri de băuturi alcoolice"

Despre "crema" fotbalui":
Echipa momentului în Europa. "Barcelona! Nu întîmplător este deţinătoarea Ligii Campionilor. Este cea mai bună echipă de pe Continent"
Jucătorii pentru care îi admiră. "Messi, David Villa, Gattuso, pe care îl consider fenomenal, şi Rio Ferdinand".
Cel mai mare jucător al tuturor timpurilor. "Maradona, împotriva căruia am avut plăcerea să şi joc".

"Lăsaţi-l în pace pe Răzvan!"
Cristiano Bergodi a sărit în apărarea lui Răzvan Lucescu, criticat aspru chiar de patronul Stelei, Gigi Becali. "Are doar trei meciuri la echipa naţională şi este neînvins. Are nevoie de timp. Au fost prea multe comentarii urîte la adresa lui după meciul cu Franţa, mai ales că a reşit un 1-1. Lăsaţi-l în pace să-şi facă treaba! De unde atîta răutate?", a răbufnit italianul.

2 luni şi 2 săptămîni au trecut de cînd Bergodi a preluat-o pe Steaua

8 victorii, 1 egal şi 2 înfrîngeri a obţinut italianul cu Steaua

7 puncte au adunat roş-albaştrii în Liga I cu tehnicianul italian, fiind pe locul 9 acum

09-09-2009, 06:19 PM
Argăseală: Dacă experimentul va reuşi, vom vedea şi în Liga I cîte 6 arbitri

Preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală, a răspuns chiar de la Geneva: "Abia am ieşit din sala în care UEFA ne-a prezentat filmuleţul cu tot ce înseamnă mărirea numărului de arbitri. Şi jucătorii noştri ştiu, iar după ce voi ajunge la Bucureşti, voi chema la stadion şi pe cineva din CCA să le explice fotbaliştilor. Cred că arbitrii adiţionali vor vedea aproape tot ce nu văd restul, erorile vor fi mai rare. Dacă experimentul va reuşi, vom vedea şi în Liga I cîte 6 arbitri".

Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
13 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut