Ştiri Steaua Bucureşti
10-09-2009, 04:18 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Steaua Bucureşti
Liţă Dumitru: "Dayro nu poate schimba jocul Stelei, nu e pregătit!"
Liţă Dumitru, fostul mare jucător al Stelei, a comentat la GSP TV revenirea la prima echipă a "roş-albaştrilor" a columbianului Dayro Moreno. Acesta nu crede că sud-americanul o să fie capabil să schimbe ceva în jocul echipei.
"Revenirea lui Dayro Moreno? O să vină şi o să joace la fel ca ceilalţi. El nu poate să schimbe jocul Stelei pentru că nu este pregătit. Am fost la meciul cu FCM Bacău şi în afară de lovitura liberă din care a marcat, nu a făcut nimic. Dacă mă chinui şi eu un pic pot să dau gol", a spus Liţă Dumitru la GSP TV. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-09-2009, 04:19 PM
|
|||
|
|||
Unde va juca Dayro Moreno
Columbianul Dayro Moreno va fi utilizat în avanposturi, acolo unde va trebui să-l scoată din echipă pe Bogdan Stancu sau pe Romeo Surdu.
"În viziunea mea eşti atacant, nu mijlocaş, cum ai jucat pînă acum! Sarcinile tale tactice se vor schimba radical!", i-a transmis clar Stoichiţă lui Dayro Mareno, omul pe care antrenorul l-a scăpat de "exilul" la Steaua II. Pentru mijlocaşul columbian de 24 de ani, rolul pe care va trebui să îl îndeplinească este unul nou, în condiţiile în care pe vremea lui Lăcătuş sud-americanul a fost folosit în proporţie covîrşitoare numai în linia mediană. În sistemul cu trei atacanţi pe care "Lippi" vrea să îl implementeze la echipa din Ghencea, Dayro este văzut ca una dintre "aripi", urmînd să îi ia locul lui Stancu sau Surdu. Jucătorii: "Nu o să alergăm noi pentru el!" Revenirea lui Dayro Moreno în vestiarul primei echipei nu este văzută însă cu ochi buni de jucători, care îl acuză pe columbian că nu aleargă destul, neglijînd faza de apărare. Stoichiţă l-a şi atenţionat pe Dayro: "Ai timp să îmi demonstrezi că eşti capabil să faci şi faza de apărare. Altfel, nu vei juca!". Jucătorii sînt însă circumspecţi: "Noi îl cunoaştem foarte bine pe Dayro cu stilul său. Dacă va juca în spiritul echipei, foarte bine, dacă nu, să nu creadă Stoichiţă că vom alerga noi pentru el!", a sunat vocea vestiarului. Cuplu cu Kapetanos sau Stancu? O altă variantă pregătită de Stoichiţă pentru Dayro este tot în atac, dar într-un sistem 4-4-2, cu numai doi atacaţi. Astfel, alături de columbian, folosit ca vîrf retras, ar urma sa fie Kapetanos sau Stancu. "Indiferent de sistemul pe care îl voi folosi, pentru mine un lucru este clar: Dayro Moreno va fi om de atac!", a spus Stoichiţă. 6 goluri a marcat columbianul în sezonul precedent, fiind al treilea marcator după Kapetanos şi Stancu, ambii cu cîte 11 reuşite UNDE A JUCAT DAYRO SEZONUL PRECEDENT: - 4 meciuri ca mijlocaş dreapta -17 meciuri ca mijlocaş central - 6 meciuri ca mijlocaş stînga - 2 meciuri ca atacant "Acum, prin revenirea lui Dayro, într-adevăr pot spune că e o concurenţă formată din atacanţi pursînge alături de Surdu, Stancu şi Kapetanos" - Mihai Stoichiţă, antrenor Steaua http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-09-2009, 04:20 PM
|
|||
|
|||
Mache&Argăseală, out!
Cei doi nu se vor mai implica în transferuri de jucători, singurii care vor decide în privinţa achiziţiilor fiind Stoichiţă şi Panduru.
Tininho şi-a reziliat luni contractul cu Steaua după doar 5 minute bifate în tricoul roş-albastru. Bibişkov a bătut deja palma cu oficialii din Ghencea privind despărţirea, iar Grzelak va pleca şi el, cel mai tîrziu la iarnă. Toate cele 3 achiziţii de străini din vară au fost considerate ratate, iar campania proastă de achiziţii a produs urmări în Ghencea. Doi dintre oamenii care au fost implicaţi în mod direct în transferurile din vară, Argăseală şi team-managerul Marius Ianuli au fost traşi pe linie moartă de patron. Becali le-a interzis să se mai implice în căutarea, vizionarea, propunerea şi negocierea viitoarelor transferuri. Cei care vor prelua rolul avut de cei doi vor fi antrenorul principal, Mihai Stoichiţă, şi managerul general Basarab Panduru. Aceştia vor urmări jucătorii pe care doresc să-i ia, după care vor aduce la cunoştinţa patronului numele fotbalistului pe care îl vor şi cît anume costă, urmînd să primească sau nu OK-ul. "Stoichiţă ne-a zis deja că are cîteva piste, dar după ce se va sfătui şi cu Pandi ne va face propunerea finală", a confirmat aseară Gigi Becali. 8 dintre jucătorii achiziţionaţi de Steaua în ultimele 14 luni nu mai fac parte din actualul lot: Tiago, Arthuro, Abel Moreno, Pedriel, Semedo, Ogăraru, Bibişkov şi Tininho "În iarnă, Gigi Becali îmi va spune care e bugetul pentru campania de achiziţii şi împreună cu Panduru vom căuta să aducem jucătorii pe care îi dorim. Sigur vom face achiziţii, măcar un fundaş dreapta şi un mijlocaş cu experienţă" - Mihai Stoichita, antrenor Steaua http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-09-2009, 04:21 PM
|
|||
|
|||
Stoichiţă: "Ştiu ca sunt şi că voi fi hulit de fani, dar cineva trebuie să aibă curajul să muncească la Steaua"
Tehnicianul roş-albaştrilor spune că nu are de gând să renunţe la banca tehnică a Stelei şi că nu îl deranjează că este contestat chir şi de fostele glorii ale clubului.
"Cu Steaua am trăit cele mai frumoase momente din carieră. Ştiu că sunt şi voi fi hulit de suporteri, dar cineva trebuia să aibă curajul de a munci aici. La fel ca şi Gigi Becali, şi eu sunt omul Stelei. Am văzut că şi fostele glorii ale echipei au început să îşi dea cu părerea. Dar să nu uite că de când a venit Gigi Becali, rezultatele sunt pozitive. Steaua a revenit după mulţi ani în Liga Campionilor, a ajuns în semifinalele Cupei UEFA. Cred că patronul şi-a făcut bine treaba. Le-am spus jucătorilor să se detaşeze, să lase aceste probleme pe umerii mei şi ai preşedintelui, dar e greu să facă asta, mai ales că mulţi dintre ei sunt tineri şi nu au experienţă", a declarat Stoichiţă în presa braşoveană. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-09-2009, 04:21 PM
|
|||
|
|||
Goian: "Sînt diferenţe mari între Palermo şi Steaua, în Italia am colegi mulţi jucători de clasă"
Fundaşul lui Palermo, Dorin Goian, spune că între actuala sa echipă şi Steaua sînt diferenţe imense şi consideră că ritmul de joc din Serie A nu se poate compara cu cel din campionatul României.
"Sînt diferenţe mari între Steaua şi Palermo, chiar dacă la început nu am crezut că va fi aşa. Între fosta mea echipă şi Palrmo nu se pot face comparaţii, sînt multe lucruri care diferă. Ritmul de joc e altul, şi, mai mult, la Palermo sînt foarte mulţi jucători de calitate", a spus Goian, citat de site-ul mediagol.it. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-09-2009, 09:04 PM
|
|||
|
|||
Daniel Gherasim: "Rezultatele Academiei de fotbal a Stelei se vor vedea in cativa ani"
Fostul portar al Stelei, Daniel Gherasim, a fost prezent , vineri, la emisiunea "Suporter de serviciu".
Daniel Gherasim despre: ... initiativa Stelei de a invita marile glorii la partidele ros-albastrilor: "Este un lucru extraordinar ce vor sa faca oamenii din conducerea Stelei, acela de a invita oameni din istoria clubului, atat din generatia mea cat si alti fotbalisti care au facut istorie pentru acest club" ...derbiurile de alta data: "Pe vremea mea, in special derbiurile erau pline de incarcatura psihica, fiecare echipa era motivata, dorea victoria, dar pana la urma iesea si spectacol. In 8 ani Dinamo n-a reusit sa ne invinga" ... suporteri: "Inainte suporterii veneau doar sa incurajeze echipele, dar acum vin sa-si manifeste rautatea, sa injure patronii sau jucatorii. Toti sunt oameni, pot gresi, dar acest lucru pleaca si de la conducatorii actuali care nu stiu sa piarda. Trebuie sa ai decenta sa stii acest lucru, ca poti pierde, intrucat este un sport pana la urma" ... fiul sau: "Fiul meu e jucator la Northampton, in Anglia. Are 16 ani si a promovat la o categorie de varsta mai mare. Este un tip ambitios care isi doreste foarte mult sa ma depaseasca. Regret ca nu se poate pregati aici, dar daca el si-a ales acest drum si si-a dorit sa ajunga acolo, acest lucru nu a fost intamplator. Selectia a fost in trei etape, iar in cadrul ultimului trial si-au pus semnatura pe transferul lui toti antrenorii de la aceasta echipa." ... fotbalul romanesc la nivelul copiilor si juniorilor: "Din tot ce vad eu, sunt multe cluburi cu foarte multi copii, dar nu sunt terenuri. Incepand cu anii 90 multe baze sportive s-au desfiintat si sunt baze pe care se joaca 3 meciuri pe zi, iar daca ploua trebuiesc amanate toate. De talente nu ducem lipsa, sunt antrenori care au preocupare la acest nivel de copii si juniori, care se preocupa, studiaza, participa la turnee in strainatate si de acolo vin cu noi cunostinte si cu o alta viziune asupra fotbalului" ... Academia de fotbal Steaua: "Cei care conduc Steaua nu au intentii rele. Au facut investitii mari la nivelul copiilor si juniorilor, sub comanda directa a lui Gigi Becali care a cumparat jucatori la 13-15 ani, i-a adus in Bucuresti, le-a creat o baza cu un mic hotel, cantina, ceea ce reprezinta un lucru extraordinar. Peste cativa ani o sa vedeti ca vor aparea jucatori valorosi in echipa mare dintre acesti tineri, iar consecinta va fi reprezentata de stoparea acestui exod de straini" ... conflictul suporteri-conducere la Steaua: "Tot printr-un dialog ar trebui sa se rezolve conflictul dintre conducere si suporteri. Nu poate pleca cineva din club doar pentru ca i se cere acest lucru" ... escapada lui Juan Toja si Ciprian Tatarusanu: "Toja si Tatarusanu sunt baieti tineri, au tot dreptul sa se distreze, dar nu trebuie sa-si influenteze viata sportiva. Probabil au avut liber si s-au dus la munte, insa nu as dori sa comentez prea mult pentru ca nu am toate datele" ... echipa nationala: "Valori avem la nationala, chiar acesti doi jucatori Mutu si Chivu care ar putea sa traga dupa ei si pe ceilalti fotbalisti. Jucatorii noi care vin acum sosesc cu o mare dorinta sa aiba succes" ... meciul cu Serbia: "Imi doresc sa nu pierdem cu Serbia, chiar sa castigam intrucat este faima noastra in joc. Va reamintesc, totusi, ca este un sport si unul pierde, iar altul castiga. Nu dau pronosticuri, dar spun ca imi doresc din tot sufletul sa invingem" http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-10-2009, 11:59 AM
|
|||
|
|||
Gabi Balint: "Steaua ar trebui să-şi schimbe numele în Gigi S.R.L."
Fostul jucător al Stelei l-a criticat pe Gigi Becali, patronul echipei din Ghencea, spunînd că nu poate face numai ce vrea el la echipă. Gabi Balint se teme ca imaginea echipei roş-albastre să nu fie afectată de numeroasele scandaluri.
"Eu nu am criticat Steaua, am spus numai că nu văd un viitor pentru Steaua echipei domnului Gifi Becali. El crede că nu pot să îmi exprim părerea?! Nu cred că are cum să anuleze abonamentele deja vîndute. E regretabil că la Steaua există o dictatură. Tot ceea ce se face se face pentru că vrea un singur om. Nici nu ar trebui să se mai cheme echipa Steaua, ci Gigi S.R.L. Eu am jucat cîţiva ani la Steaua şi cred că mi-am cîştigat dreptul de a îmi exprima părerea. Imaginea Stelei a fost afectată foarte mult în ultimii ani. Foarte mulţi suporteri vor alege să rămînă acasă şi nu vor mai merge pe stadion. Nu ştiu ce se poate face pentru a schimba situaţia", a spus Gabi Balint la GSPTV. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-10-2009, 12:05 PM
|
|||
|
|||
Ienei: "Domnul Becali nu are de ce să se supere din cauza scandărilor suporterilor"
Emeric Ienei, fostul antrenor al Stelei, crede că Gigi Becali nu ar trebui să se supere din cauza scandărilor suporterilor.
"Domnul Becali nu are de ce să se supere din cauza scandărilor suporterilor. Eu am spus că el trebuie să se întîlnească cu aceştia şi să discute. Nu am făcut rău Stelei, eu am spus adevărul. Nu pot spune că Gigi Becali e singurul care a greşit. Eu i-am explicat lui Gigi cum trebuie să se comporte un patron", a spus Emeric Ienei la GSPTV. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-10-2009, 12:12 PM
|
|||
|
|||
Explodează vestiarul
Aflaţi în semicantonamentul de la Braşov, o parte din jucători au pus mîna pe telefon pentru a-i cere socoteală lui Argăseală, însă nu au putut să dea de preşedinte.
Supăraţi de modul în care sînt duşi de nas de către conducere privind primele pe care le au de încasat din campionat şi din Europa, steliştii au ajuns la capătul răbdării. După antrenamentul de ieri-dimineaţă, pe care l-au susţinut la Braşov, mai mulţi jucători au pus mîna pe telefon şi l-au sunat pe preşedintele Argăseală. La celălalt capăt al firului nu le-a răspuns însă nimeni. "Duşi de nas" "Ni s-a spus să avem răbdare, altfel poate nu mai vedem deloc primele. Avem de luat bani şi din campionat, şi bonusul de Europa League, dar sîntem duşi de nas", au povestit jucătorii nervoşi. Aceştia îl consideră vinovat pe preşedintele Argăseală, dar şi pe managerul Basarab Panduru: "Cînd a venit, Pandi ne-a promis că ne va sprijini, că va discuta cu cei din conducere orice nemulţumire pe care o avem. Ne-a spus că ne vom lua banii munciţi, dar nimic!". O altă problemă a jucătorilor este legată de neplata chiriilor pe ultimele două luni: "În contract scrie negru pe alb că avem de luat cîte 500 de euro pe lună pentru chirie. De două luni nu am văzut nici un euro". Ce bani are de primit fiecare jucător: » bonusul pentru calificarea în Europa League, de maximum 15.000 de euro de jucător » 9.000 de euro pentru victoriile din campionat » 1.000 de euro pentru plata chiriei pe ultimele două luni 1 milion de euro are de încasat Steaua de la UEFA pentru calificarea în grupele Europa League, bani care vor fi încasaţi pe 16 octombrie "Am curaj, nu plec!" Contestat de suporteri, Stoichiţă spune că nu are de gînd să plece din Ghencea. "Ştiu că sînt şi că voi fi hulit de fani, însă cineva trebuie să aibă curajul de a munci la Steaua. Am văzut că şi fostele glorii au început să-şi dea cu părerea, însă nu voi renunţa. Important e ca jucătorii să se detaşeze de aceste probleme. Chiar le-am cerut să lase totul pe umerii mei şi ai preşedintelui Argăseală", a declarat "Lippi". Ultimele noutăţi: » Mîine, Steaua va încheia stagiul de pregătire de la Braşov cu un meci amical în compania lui FC Snagov, de la ora 11:00. » Mihai Stoichiţă a refuzat să-l lase pe Dayro Moreno la echipa a doua, susţinînd că atacantul columbian s-a pregătit foarte bine şi vrea să-l aibă sub supraveghere pentru că l-ar putea folosi în următoarele jocuri. » Golanski, Ochiroşii şi Nicoliţă s-au pregătit ieri normal, şi-au revenit după accidentările suferite şi vor putea juca în meciul cu Poli Iaşi. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-10-2009, 12:15 PM
|
|||
|
|||
Game over!
Preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală, spune că legea 60 susţine măsura luată de club: "Nu vor intra la meciuri suporterii care au făcut contramanifestaţii la meciurile Stelei şi care au adus injurii în timpul acestor manifestaţii ilegale. E o lege pe ordine publică". Pînă acum, pozele a 1000 de oameni care ar fi manifestat ilegal au fost introduse în baza de date. Aceştia nu vor mai putea intra la partidele roş-albaştrilor
Steaua i-a identificat pe cei care l-au înjurat pe Becali şi, ajutată de "Legea Dragomir", le-a interzis accesul pe stadion. Gigi Becali joacă tare în războiul cu cei care îl contestă. Steaua a luat deja o hotărîre în premieră şi a decis să interzică nu mai puţin de 1.000 de persoane la viitoarele meciuri de pe teren propriu, primul fiind cel cu Fenerbahce, pe 22 octombrie. Pe ce bază i-a interzis Cum s-a ajuns ca lista iniţială cu fanii interzişi să se lungească spectaculos şi să ajungă la 1.000 de persoane? După meciul cu Gloria Bistriţa, Steaua a luat înregistrările video cu cei care l-au contestat şi l-au înjurat pe Becali. "Legea 60 interzice şi îi sancţionează pe cei care fac contramanifestaţii, dar şi pe cei care aduc injurii în cadrul manifestărilor publice, iar stadionul şi un meci de fotbal sînt manifestaţii publice. I-am identificat şi i-am interzis", a explicat ieri Argăseală. Hotărîrea Stelei de a le bloca pătrunderea pe stadion la viitoarele meciuri a fost facilitată de un articol din Legea 4, a lui Dragomir, care spune că un club organizator poate lua o astfel de măsură. Vor fi blocaţi în calculator Cum va acţiona măsura împortiva celor interzişi? La meciul cu Fenerbahce, dacă vreunul dintre cei 1.000 va veni la casele de bilete să cumpere tichet, după ce casiera îi va introduce datele personale în calculator, automat sistemul va arăta eroare şi va bloca posibilitatea de a-i fi emis bilet. La fel şi în sistemul on-line, după ce îşi vor introduce datele, se va bloca procedura. Noua procedură de ticketing în Ghencea Pentru a se asigura că suporterii interzişi nu vor putea intra în stadion, Steaua a anunţat măsuri suplimentare în privinţa achiziţiei de tichete, dar şi a accesului pe stadion. Pasul 1: Orice bilet care va fi emis de Steaua va fi eliberat pe baza unui buletin de identitate. Nu se vor mai vinde, ca pînă acum, mai multe tichete pe baza aceluiaşi CNP. Pasul 2: La porţile de acces, cel care va veni la stadion va intra doar dacă prezintă propriul Buletin sau Carte de Identitate, iar biletul conţine aceleaşi date ca şi pe actul său personal. Dacă vine cu propriul buletin, dar cu un bilet care are alte date, nu va fi lăsat în arenă. Pasul 3: În momentul intrării pe poarta turnichetului, respectivului fan i se va face o poză, care va rămîne în baza de date a Stelei, alături de datele personale care sînt citite de sistemul turnichetului după ce biletul a fost citit. Pasul 4: Dacă în stadion cineva va arunca o torţă, va înjura sau va afişa un banner rasist, obscen ori xenofob, el va fi filmat şi, dacă nu va fi identificat şi scos din stadion în timpul respectivei partide, la finalul jocului va fi identificat cu ajutorul înregistrărilor video, confruntate cu pozele din baza de date a Stelei. Abonamentele la peluze, anulate Gigi Becali a anunţat ieri o altă măsură: "Am anulat toate abonamentele la peluză. Să vină să-şi ia înapoi toţi banii, chiar dacă au văzut deja cîteva meciuri. Din iarnă, să vină şi cei de la tribune să-şi ia jumătate din bani pe abonamente. Din iarnă voi vinde abonamente cu 1 leu bucata pentru că eu vreau pe stadion oameni civilizaţi, oricum huliganii pe care i-am interzis nu vor mai putea cumpăra niciodată nici abonamente, nici tichete". Procedura de acces va fi îngreunată Jandarmii şi stewarzii vor confrunta la porţi datele de pe buletin şi de pe bilet, astfel că accesul în stadion se va face mult mai greu. "Aşa este, pătrunderea în arenă va fi îngreunată, însă vom deschide porţile cu 4-5 ore înainte de fluierul de start, nu cu două ore, ca pînă acum", a comentat preşedintele Valeriu Argăseală. Bişniţarii, primii loviţi Cum nimeni nu va mai putea intra pe stadion dacă nu are pe bilet aceleaşi date ca pe buletin, rezultă că cine va cumpăra tichete de la bişniţari nu va acces în arenă. "Faptul că vom elimina bişniţa este una din cele mai importante realizări, pentru că acei indivizi reprezintă nişte căpuşe între club şi suporterii adevăraţi", spune Valeriu Argăseală. "Suporterul trebuie să se prezinte la poartă cu biletul şi cu buletinul său. Dacă numele de pe buletin nu corespunde cu cel de pe bilet, nu va putea intra" - Valeriu Argăseală, preşedinte Steaua "E legal" Purtătorul de cuvînt al Jandarmeriei, Marius Militaru, a explicat ieri de ce măsura Stelei este acoperită de lege - Domnule Militaru, are Steaua dreptul să interzică persoane pe stadion? - Da, are. Conform Legii numărul 4, Legea Dragomir, organizatorul are dreptul de a-şi lua măsuri suplimentare de a asigura ordinea pe stadion şi poate interzice accesul unor persoane în arenă, cu o condiţie. - Care anume? - Să ne trimită şi nouă, Jandarmeriei, numele persoanelor respective. Deja avem şi noi, la nivelul întregii ţări, în baza de date a Jandarmeriei, 3.500 de suporteri cu probleme, dar nu toţi sînt şi interzişi pe stadion. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
19 Musafir(i)
19 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut