Ştiri Steaua Bucureşti
10-22-2009, 04:06 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Steaua Bucureşti
Steaua nu a mai cîştigat în grupele unei competiţii europene de la Kiev din 2006!
Steaua nu a mai reuşit să se impună într-un meci din faţa grupelor a unei competiţii europene de 3 ani, mai exact de la jocul memorabil de la Kiev, contra lui Dinamo, pe care l-a cîştigat cu 4-1.
Pe 13 septembrie 2006, echipa antrenată atunci de Cosmin Olăroiu se impunea categoric pe terenul celei mai titrate echipe din Ucraina şi dădea speranţe pentru o primăvară în Champions League chiar la revenirea în competiţie. Din nefericire pentru roş-albaştri, aceştia nu au reuşit să mai obţină nici o victorie nici în acea ediţie din Ligă, nici în următoarele două în care au participat, dar nici în confruntările cu Twente şi Sheriff Tiraspot din stagiunea curentă. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-22-2009, 04:08 PM
|
|||
|
|||
Celalat meci
În premieră pentru fotbalul românesc, diseară se va intra în stadion doar pe bază de bilet şi buletin de identitate. Suporterii pregătesc răzbunarea prin gesturi rasiste.
Steaua - Fenerbahce e meciul finalului de an în Ghencea. Derby-ul grupei H, aşteptat încă de la tragerea la sorţi, va avea însă şi o altă miză în afara confruntării strict fotbalistice. Un nou episod al războiului dintre conducerea clubului din Ghencea şi o parte a suporterilor, care îl contestă violent pe Gigi Becali. După ce Steaua a interzis la grămadă toţi abonaţii de la peluze, diseară în Ghencea va fi tensiune maximă. Măsuri incredibile la accesul în stadion 1. Nimeni nu intră fără buletin. Ordinul Stelei a fost clar către firma de stewarzi şi către Jandarmerie: "Absolut nimeni, indiferent de persoană, nu va pătrunde pe stadion dacă propriul bulentin nu are aceleaşi date ca şi pe bilet". 2. Jandarmul face identificare facială. După ce suporterul va face dovada că biletul şi cartea de identitate au aceleaşi date, un jandarm va încerca să îşi dea seama dacă buletinul respectiv aparţine persoanei care a venit la stadion. Suporterul intră în arenă doar dacă jandarmul se convinge că poza din actul de identitate seamănă cu persoana din realitate. 3. Fotografiaţi. După cele două "teste", va urma un altul. Se va trece printr-un filtru în care fanii vor fi percheziţionaţi la sînge, după care li se va face o fotografie cu o cameră amplasată deasupra turnichetului, tocmai pentru ca respectivul să rămînă în baza de date. 4. Big-Brother Ghencea. Din camera de monitorizare situată în spatele cabinelor TV şi Radio, se va urmări comportamentul tuturor spectatorilor pe timpul jocului: "Cine va fi văzut că aruncă cu torţe sau că provoacă alte incidente va fi localizat şi i se va transmite prin staţie steward-ului, care îl va evacua". 5. Jandarmi în civil. După modelul Poli Timişoara, în interiorul stadionului vor fi introduşi jandarmi în civil, care să intervină imediat pentru a împiedica un suporter care intenţionează să facă acte huliganice. 17:00 este ora la care se vor deschide porţile stadionului. Organizatorii cred că pînă la startul partidei vor putea intra toţi cei 10.000 de spectatori care şi-au luat bilet, ceea ce ar însemna cîte 55 de spectatori intraţi la fiecare 60 de secunde Rasism, torţe, coji de banane, invadarea terenului 1. Manifestări rasiste. Vor să-i fluiere şi să-i huiduie pe toţi jucătorii de culoare ai lui Fenerbahce, cînd aceştia sînt în posesia balonului, dar şi să arunce cu coji de banane în ei. 2. Torţe aruncate pe teren. Urmăresc să introducă materiale pirotehnice şi să fabrice torţele chiar în stadion, apoi să le arunce pe gazon. 3. Manipularea spectatorilor. Fanii din Peluza Sud şi Nord care nu sînt interzişi în baza de date a Stelei şi şi-au luat deja bilet vor să stea în grupuri de cîte 10 persoane în diverse zone din stadion pentru a influenţa restul spectatorilor să scandeze şi să se manifeste rasist la adresa jucătorilor de culoare din echipa turcilor. 4. Planul de invadare a terenului. Două-trei grupuri de cîte 20 de persoane să simuleze că se bat între ei, stewarzii vor fi preocupaţi doar de acea zonă a tribunei, iar restul, rămaşi nesupravegheaţi, să poată sări gardul şi să invadeze terenul. 5. Cum vor să intre şi cei interzişi. Cei care apar ca interzişi şi care şi-au luat bilet pe numele altor persoane urmăresc să vină la porţi, toţi odată, cu doar 10-15 minute înainte de începutul meciului. S-ar crea îmbulzeală şi ar miza pe faptul că organizatorii ar deschide porţile pentru a nu lăsa oamenii cu bilet în afara arenei. Cum scapă clubul Tocmai pentru că a aflat de planul suporterilor de a se manifesta rasist, şefii Stelei vor avea o întrevedere în regim de urgenţă cu observatorul de joc al partidei, norvegianul Svein Johannessen. Acesta va fi informat de faptul că unii fani, încercînd să facă rău clubului, vor apela la acte rasiste sau huliganice. E o procedură acceptată de UEFA, care poate acorda apoi clubului circumstanţe atenuante sau chiar poate decide nesancţionarea lui! Scrisoare deschisă Fanii au protestat la UEFA, trimiţînd o scrisoare deschisă preşedintelui Michel Platini. "Asociaţia Indepedentă a Suporterilor Stelişti a decis să meargă mai departe în încercarea de a semnala şi opri abuzurile pe care clubul le-a comis împotriva suporterilor care au fost interzişi la meciurile echipei. Astăzi, absurdităţile şi ilegalităţile comise de George Becali şi stafful său odios au fost aduse la cunoştinta UEFA. Considerăm că s-a ajuns într-o situaţie fără precedent în istoria clubului şi a fotbalului european". Reparație Dintre cei 1.200 de oameni interzişi în Ghencea, în jur de 30-40 au primit ieri bilet din partea Stelei. "Ne-au trimis solicitări în care au scris fie că n-au fost deloc la meciuri acasă în acest sezon, fie că au fost, dar n-au făcut nimic şi după ce am verificat în sistem şi am vizionat casetele video, am decis că ei nu au creat porbleme şi le-am dat bilet" a fost anunţul Stelei. (Cristian Tufeanu) Pensionarii au venit să-şi ia bilete Ieri, între orele 9:00 şi 12:00, Steaua a chemat la stadion pensionarii care doresc să vadă meciul cu Fener din tribună. Tichetul era gratis cu o condiţie: respectivii să prezinte propriul buletin şi talonul de pensie. Au venit în jur de 300 de pensionari, unii dintre ei ajutîndu-se de baston, obiect care, conform regulamentului de organizare al meciurilor, este interzis pe stadion. 15 reclamaţii au depus pînă ieri suporterii Stelei la OPC. “Clubul are voie să vă interzică accesul”, li s-a răspuns http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-22-2009, 04:10 PM
|
|||
|
|||
Janos Szekely: "Roberto Carlos, omul meu"
Szekely, care îl va avea adversar direct pe fostul fotbalist al lui Real Madrid, spune că nu se teme de faima brazilianului.
- Janos, care e obiectivul Stelei în meciul cu Fenerbahce? - Cum ţinta noastră este să ajungem în primăvara europeană, atunci e clar că e extrem de important să cîştigăm joi seară pentru a spera la unul din primele două locuri. - Crezi că în acest meci se va decide calificarea? - Cred că dacă vom învinge, atunci calificarea va fi foarte aproape. E crucial să o batem pe Fenerbahce, mai ales că situaţia din grupă e de aşa natură încît ne obligă să facem orice pentru a lua toate punctele. - Vei evolua ca mijlocaş dreapta, iar fundaşul lor stînga va fi nimeni altcineva decît Ro... - Roberto Carlos, da, ştiu. Îl cunosc, e un fotbalist formidabil, un fost campion mondial, un jucător care a făcut istorie la Real Madrid. Am respect pentru el, dar dacă voi juca joi seară, atunci voi face totul pentru a mă impune în faţa lui şi pentru a-mi ajuta echipa să cîştige. - Victoria Urziceniului de la Glasgow vă obligă şi pe voi să cîştigaţi? - Felicităm Unirea, dar noi trebuie să ne vedem de treaba noastră. Va trebui să cîştigăm din cauza situaţiei complicate din grupă, nu pentru că ne obligă alte echipe. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-22-2009, 04:11 PM
|
|||
|
|||
Ciuruiţi
Steaua va avea pe banca de rezerve doar 3 jucători de cîmp valizi.
Mihai Stoichiţă a încercat să se peticească înaintea confruntării cu Fenerbahce pentru a putea alcătui un lot de 18. Motivul? Nenumăratele indisponibilităţi cauzate, în principal, de problemele medicale. Deşi Stoichiţă a sperat pînă în ultimul moment că îl va avea apt pe Stancu, atacantul nu va putea forţa. El, Petre Marin şi Onicaş ar putea lua loc pe bancă, însă doar pentru ca roş-albaştrii să aibă 7 rezerve, aşa cum permite regulamentul. Onicaş s-a accidentat la genunchi exact la antrenamentul oficial de ieri-dimineaţă! Astfel, Stoichiţă va avea ca rezerve doar 3 jucători de cîmp valizi: Dayro, Ochiroşii şi Ninu. Staff-ul medical a dat asigurări că Stancu va fi recuperat 100% pînă duminică, la derby-ul cu Rapid, însă Petre Marin nu va fi lăsat să forţeze. Se speră că el va putea să joace în returul de la Istanbul, de pe 5 noiembrie. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-22-2009, 04:12 PM
|
|||
|
|||
Marius Militaru: "Firma de pază de la Iaşi a greşit cînd nu a luat măsuri cu suporterii stelişti care au ameninţat"
Purtătorul de cuvînt al Jandarmeriei, Marius Militaru, a recunoscut că ar fi trebuit ca firma de securitate de la stadionul Emil Alexandrescu din Iaşi să ia măsuri după ce fanii stelişti au afişat un banner adresat lui Gigi Becali, cu inscripţia "Angajăm lunetist":
"Ar trebui ca fanii să înţeleagă că libertatea nu este libertinaj. Părerea mea este că la Iaşi, firma de securitate nu şi-a făcut datoria neluînd măsuri în privinţa fanilor care au afişat bannerul de la meciul Poli Iaşi - Steaua în care scria "Angajăm lunetist". Ar fi trebuit atenţionat acel fan şi evacuat, în cazul în care nu se conforma", a spus Marius Militaru la GSPTV. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-22-2009, 04:12 PM
|
|||
|
|||
Miodrag Belodedici: "Cupa Campionilor cucerită cu Steaua Roşie a fost mai specială"
Singurul român care a care a cîştigat de două ori trofeul Cupei Campionilor Europeni, Miodrag Belodedici, a recunoscut la TVR 1 că în tricoul Stelei Roşii Belgrad s-a simţit cu adevărat campionul continentului.
"Atunci cînd am cucerit Cupa cu Steaua Roşie, a fost într-adevăr ceva mult mai special decît. Am fost primiţi altfel la Belgrad, am făcut un tur al oraşului cu autocarul descoperit şi am prezentat trofeul mulţimii. Cînd am cucerit Cupa Campionilor cu Steaua Bucureşti am fost aşteptaţi la aeroport de cîteva sute de oameni, doar atunci am simţit că am realizat ceva special", a spus Miodrag Belodedici la TVR 1. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-22-2009, 04:15 PM
|
|||
|
|||
Kapetanos: "Dacă o batem pe Fener, suntem aproape calificaţi în primăvara europeană"
Atacantul grec al roş-albaştrilor spune că partida cu Fenerbahce trebuie tratată cu concentrare maximă pe motiv că rezultatul poate fi decisiv în perspectiva calificării în primăvara europeană.
"Va fi un meci dificil, Fenerbahce este o echipa extrem de puternica. Nu ne temem de ei, insa va trebui sa fim foarte atenti. Daca vom invinge, sansele noastre de a accede in primavara europeana vor fi foarte mari. Totusi, chiar daca nu vom obtine succesul, cred ca ramanem in carti pentru calificare", a spus Pantelis Kapetanos. "O sa fie o lupta apriga intre noi si Fenerbahce in aceasta seara. Vom face tot ce ne sta in putinta pentru a obtine cele trei puncte", a declarat Dayro Moreno. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-22-2009, 04:16 PM
|
|||
|
|||
Iordănescu: "Singura mea mare greşeală a fost când m-am dus la rivala din Giuleşti"
Fostul antrenor si selectioner Anghel Iordanescu a declarat, miercuri, ca a gresit atunci cand a ales sa antreneze Rapid, lucru petrecut in perioada august-octombrie 2000.
"Sunt emoţionat. Doream să asigur pe toată lumea că această diplomă şi medalie aş vrea să le primesc în numele domnului Emeric Ienei şi a domnului Ion Alecsandrescu, dar şi a întregii echipe a Stelei din 1986. Ienei şi cu Valentin Ceauşescu au hotărât peste capul meu şi peste decizia soţiei, care îmi interzisese să intru pe teren pentru că sunt prea bătrân, dar a trebuit să execut un ordin în final şi să intru pe teren în acel meci. Am făcut o singură mare greşeală după ce am terminat-o cu echipa naţională, când m-am dus la rivala din Giuleşti şi acum regret asta", a spus Iordănescu, prezent la premierea gloriilor Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti Cifrele carierei lui Anghel Iordanescu la Steaua, ca jucator -14 sezoane (1968-1982) - 317 partide si 155 de goluri - golgheter al campionatului (sezonul 1981-1982 - 20 de goluri) - 2 titluri de campion - 4 Cupe ale Romaniei - castigator al Cupei Campionilor Europeni, din postura de antrenor-jucator http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-22-2009, 04:28 PM
|
|||
|
|||
Şi Teia Sponte a figurat ca "interzis"!
Vicepreşedintele Stelei a apărut pe lista Jandarmeriei ca posesor al biletelor cu care se făcea "bişniţă".
Pe lîngă cei 1.200 de suporteri, la un moment dat în baza de date a Jandarmeriei a apărut ca fiind "interzis" pe stadion şi numele lui Teia Sponte, nimeni altul decît vicepreşedintele Stelei. Cum s-a ajuns aici? În urmă cu mai bine de 6 luni, au fost prinşi în faţa stadionului din Ghencea cîţiva bişniţari. Ei au fost reţinuţi, iar tichetele pe care urmau să le vîndă erau emise pe numele lui Teia Sponte. Jandarmeria l-a contactat pe oficialul din Ghencea, care a lămurit problema şi numele său a fost anulat de pe lista interzişilor. "Înainte, eu dădeam foarte multe invitaţii unor cunoscuţi. Şi atunci am făcut la fel, iar unii dintre cei care au primit invitaţiile le-au dat, la rîndul lor, mai departe. Au ajuns pe mîna unora care s-au dus să le vîndă şi au fost reţinuţi, iar cînd Jandarmeria m-a anunţat, nici măcar nu am recunoscut numele lor. De atunci, nu mai ofer invitaţii decît celor mai de încredere persoane", a declarat Teia Sponte. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-22-2009, 05:28 PM
|
|||
|
|||
Mdea...si marmota ce facea? Vindea bilete la bisnitari...
''Football is a beautiful game and it needs to be played beautifully!'' Brian Clough |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
32 Musafir(i)
32 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut