Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 1 voturi - 5 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri Steaua Bucureşti
11-06-2009, 06:49 PM
RE: Ştiri Steaua Bucureşti
Tănase: "Şansele sunt foarte mici acum, dar ne gândim în continuare la victorii"

Mijlocaşul Cristian Tănase este încrezător în posibilităţile echipei sale: "Şansele sunt foarte mici acum, dar ne gândim în continuare la victorii. Speram să facem mai mult, dar sper ca în viitor să fim mai puternici şi să avem rezultate mai bune".

Steaua a pierdut, joi, în deplasare, în faţa lui Fenerbahce, scor 1-3, în etapa a patra a Grupei H a Ligii Europa şi şansele de calificare ale roş-albaştrilor în faza următoare a competiţiei s-au diminuat considerabil.

În Grupa H, s-a mai jucat meciul Twente Enschede-FC Şerif Tiraspol, scor 2-1.

Clasament: 1. Fenerbahce 9p, 2. Twente 7p, 3. Şerif Tiraspol 4p, 4. Steaua 2p.

Următoarea etapă se va juca la 2 decembrie şi programează meciurile FC Şerif - Steaua şi FC Twente - Fenerbahce.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
11-06-2009, 07:36 PM
"Aveţi meciuri aranjate în România"

Habibou spune că în ţara noastră există multă corupţie, la toate nivelurile

Fostul atacant francez al Stelei, Habib Habibou, a făcut recent câteva declaraţii cotidianului belgian La Meuse referitor la perioada petrecută în Ghencea şi la lucrurile urâte pe care le-a sesizat în fotbalul românesc. Contactat de ProSport, Habibou a acceptat să explice ceea ce l-a frapat în scurta perioadă petrecută în ţara noastră. Atacantul lui Charleroi a jucat la Steaua doar între ianuarie 2008-iunie 2008.

Habib, ai declarat în La Meuse că fotbalul românesc e plin de meciuri aranjate. Este adevărat?
Într-adevăr, am spus că sunt meciuri aranjate, în care sunt implicaţi şi conducători de cluburi şi jucători. Însă nu este singurul loc din lume unde se întâmplă aşa ceva. Tentaţia de a obţine o sumă mare de bani e uriaşă şi, cum sunt multe cluburi unde jucătorii câştigă puţin, nu trebuie să mire prea mult că îşi mai rotunjesc astfel veniturile.

Nu ai stat în România decât şase luni. Nu este totuşi o perioadă prea scurtă pentru a cunoaşte atât de multe dedesubturi?
Ca jucător nu ai nevoie neapărat să vorbeşti la perfecţie limba ţării unde evoluezi. Este limbajul fotbalului cel care îţi dă cele mai clare indicii. Nu ai cum să nu simţi ca jucător când o partidă nu se dispută corect.

"Steaua a jucat fotbal adevărat"
Te referi şi la meciurile Stelei?

Steaua este un mare club, unde m-am simţit foarte bine, chiar dacă am jucat prea puţin faţă de cât mi-am dorit, dar judecăţile mele nu vizează partidele susţinute de Steaua. Pur şi simplu, uitându-mă la meciuri, ca fotbalist ai ochiul format pentru a înţelege repede dacă acel meci se joacă pe bune sau nu.

Şi, totuşi, în La Meuse aţi spus că aţi avut impresia că odată aţi jucat cu Steaua un astfel de meci.
S-a înţeles greşit. La Steaua, obiectivele sunt clare, câştigarea de trofee, iar patronul e un personaj foarte ambiţios. Am spus că pe mine m-a surprins doar povestea aceea cu patronul alergând cu punga de bani pentru a-i plăti pe jucătorii de la Bistriţa să o bată pe Rapid. Dar la Steaua am jucat fotbal adevărat.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
11-06-2009, 07:38 PM
"Scorul este mincinos! Turcii au marcat două goluri, cu toate că aproape nici nu au ajuns la poartă!"

Goalkeeper-ul Stelei, Robinson Zapata, a afirmat că scorul înregistrat în partida de aseară nu este unul conform cu realitatea, frustrant fiind faptul că turcii au marcat două goluri în partea secundă la singurele ocazii avute.

"După părerea mea, scorul final nu este corect, este unul mincinos. Turcii au inscris de două ori în repriza a doua, cu toate că aproape nici nu au ajuns la poartă noastră", a declarat Zapata la finalul meciului cu Fener.

Chiar dacă a primit trei goluri în partida cu Fernerbahce, site-ul UEFA a apreciat evoluţia portarului columbianului din poarta Stelei: "Zapata, care a apărat foarte bine in tur, s-a descurcat şi in faţa şuturilor lui Topuz şi Emre, dar turcii au mărit ritmul şi au luat cele trei puncte"

11-06-2009, 07:40 PM
Mihai Stoichiță: "Ei cu Roberto Carlos, noi cu niste copii!"

Antrenorul Stelei spune că singura diferenţă dintre Steaua şi Fener e dată de buget.

- Domnule Stoichiţă, al doilea meci, al doilea eşec cu Fener.
- Da... În primul am cedat din cauza arbitrajului, pentru că am luat un gol din ofsaid, iar în cel de-al doilea am pierdut pe mîna noastră. Am făcut greşeli individuale incredibile, le-am făcut cadou două goluri. Nu pronunţ acum nume de jucători care au greşit grav, vreau să mă liniştesc înainte, deoarece sînt nervos.

- Şanse?
- Nu ştiu dacă mai sînt pentru că nu stau la ora asta să calculez. Dar dacă mai sînt, le vom juca pînă la capăt. Le-am spus să uite această seară şi de luni să reîncepem lupta în campionat, acolo unde avem şanse reale la titlu.

- Ce v-a deranjat cel mai mult în această seară?
- Repet, nu dau nume, dar nici nu poţi să joci aşa acolo, în mijlocul terenului. Primul gol, apoi golul de 3-1 au venit după dueluri directe pierdute de jucătorul nostru...

- E vorba de Bicfalvi...
- Degeaba le bagi tactică, degeaba faci aşezare, organizare, că pînă la urmă se ajunge de multe ori la un duel "unu contra unu", iar dacă nu te descurci şi tratezi fazele copilăreşte, n-ai nici o şansă. Au contat enorm absenţele lui Ovidiu Petre şi Pleşan.

- Care e diferenţa dintre Steaua şi Fenerbahce?
- Una singură, de buget. Ei cu Roberto Carlos, noi cu nişte copii, pe care trebuie să-i creştem într-o competiţie care nu le aparţine.

11-06-2009, 07:44 PM
Exact ce aţi vrut!

Turcii i-au bătut clar pe stelişti, care au acum timp să se concentreze pe lupta pentru titlu în Liga I.

Mai degrabă Europa nu e interesată de Steaua, decît pe Steaua de Europa! Echipa unui Gigi Becali care nu dă doi bani pe de cea de-a doua competiţie continentală doar pentru că nu aduce teancuri de euro nu are ce căuta în primăvara europeană. Prestigiul, onoarea, aerul rarefiat al adevăratului fotbal se pare că nu contează în Ghencea! Bine, nici roş-albaştrii nu îl pot respira, ei sufocîndu-se efectiv aseară, pe "Sukru Saracoglu", la fel cum au făcut-o, de fapt, şi pînă acum în grupa H.

Noi cu ocazia, ei direct cu golul
Prima oportunitate de a marca a aparţinut românilor, şut "peste" al lui Kapetanos (12), după centrarea lui Szekely. Andre Santos a presimţit golul încă din minutul 13, după ce a trecut pe lîngă Ghionea într-un ritm mult prea rapid pentru căpitanul Stelei, apoi a fost blocat de Zapata. A punctat însă cu exteriorul după ce i-a tîrît, în prealabil, pe Bicfalvi şi pe Baciu (15). Putea fi rapid 2-0, dacă acelaşi Ghionea nu scotea din dreptul porţii şutul lui Emre. S-a trezit însă Kapetanos, care, ţîşnind dintre fundaşii lui Fener, parcă prea siguri pe ei, a fructificat centrarea lui Bănel în minutul 37. "Saracoglu" se scufunda pentru cîteva secunde în tăcere.

Nimiciţi după pauză
Tăcere anulată şi transformată rapid în vacarm galben-negru de golul lui Bilica, desprins din marcajul dezastruosului Toja (50). Alex a făcut 3-1, clarificînd povestea unui meci cu final aşteptat. Acum, Steaua are doar şanse teoretice să se mai califice. Dar nici valoarea şi nici Becali, dezinteresat de mărunţişul din Europa League, nu îi permit să se gîndească la aşa ceva! Ce-i drept, nici nu prea meritată!

Kapetanos, primul gol în Europa
Reuşita prin care Steaua a egalat aseară la 1 a fost prima pentru Kapetanos în cupele europene în tricoul roş-albastru. Meciul cu Fenerbahce a fost cel de-al 10-lea jucat de atacantul grec în Europa pentru gruparea din Ghencea. Anul trecut, el a bifat 4 meciuri în grupele Champions League, iar acum a evoluat de 6 ori în preliminariile şi în grupa Europa League. Kapetanos (26 de ani) a venit la Steaua în vara anului trecut, din postura de jucător liber de contract, şi are un salariu anual de 200.000 de euro. El mai marcase o dată în eurocupe pentru AEK Atena.

Greşeli contra Stelei
La golul încasat de roş-albaştri în minutul 15, arbitrul trebuia să fluiere fault în atac. Andre Santos l-a luat de gît pe Bicfalvi şi l-a doborît la pămînt, după care, profitînd de faptul că austriacul n-a oprit jocul, a continuat faza şi a marcat. În finalul primei reprize, acelaşi Andre Santos trebuia eliminat după ce l-a lovit cu gheata peste faţă pe Szekely. Arbitrul i-a arătat însă doar cartonaş galben.

Au revenit azi-noapte
Delegaţia Stelei s-a întors în România imediat după meci. Roş-albaştrii au ajuns la Bucureşti la ora 2:00, iar astăzi au programat un antrenament de refacere. Mihai Stoichiţă a luat hotărîrea de a ajunge mai repede în ţară pentru a avea la dispoziţie trei zile pline în care să pregătească partida de luni cu Unirea Alba-Iulia. La şedinţa de pregătire de azi sînt aşteptaţi să revină şi Ovidiu Petre, şi Pleşan, care nu au avut drept de joc în Europa League.

Cîrţu îl face praf pe Dayro
Fost antrenor al lui Pandurii Tîrgu Jiu, Sorin Cîrţu l-a criticat ieri în termeni duri pe Dayro Moreno. "Nu îmi place absolut deloc, nu mă încîntă. E un atacant care nu poate să dea cu piciorul stîng! E de neacceptat ca un jucător de vîrsta lui să nu lovească mingea cu ambele picioare! Postul lui în echipă este oricum nedefinit! Dacă-l pui la mijloc, nu munceşte. Dacă-l pui în atac, nu ştie să dribleze şi nici să dea cu capul. Cu cine a fost el bun?! Cu Poli Iaşi, cu Gloria Bistriţa?! Şutul de la Timişoara, din care s-a marcat, n-ar fi trebui să-i pună probleme lui Pantilimon", a declarat Cîrţu.

Scoţienii rîd de stadionul Stelei
Ediţia scoţiană a celebrului cotidian britanic The Sun a comentat ieri în termeni extrem de duri modul în care s-a prezentat arena din Ghencea la meciul Unirea Urziceni - Glasgow Rangers 1-1, disputat miercuri seară. "Stadionul a fost o reîntoarcere în zilele proaste ale Europei de Est. Primitiv este singurul cuvînt care îl poate descrie", a notat ziaristul scoţian prezent la Bucureşti.

Fără SportingBet pe piept
Roş-albaştrii au surprins aseară la ieşirea de la vestiare. Ghionea şi compania nu au putut evolua cu tricouri pe care să scrie numele sponsorului principal, SportingBet. Motivul? În Turcia sînt interzise jocurile de noroc. Astfel, zona pe care era numele sponsorului a fost acoperită cu leucoplast roşu.

11-07-2009, 02:04 PM
Mihai Stoichiţă: "I-am rugat pe Daum şi pe Roberto Carlos să bată Twente"

Antrenorul Stelei, Mihai Stoichiţă, a comentat înfrîngerea roş-albaştrilor pe terenul lui Fenerbahce şi spune că evoluţia grupării din Ghencea l-a mulţumit în marea majoritate a timpului de joc.

"Din punctul de vedere al rezultatului, cred că sîntem toţi în aceeaşi situaţie. Dacă ne referim la joc, Steaua a evoluat bine aseară. Am luat 3 goluri copilăreşti, nu am fost atenţi la finalizare şi am plătit. Ca atitudine, nu pot să le reproşez nimic băieţilor, chiar i-am felicitat atît aseară, cît şi astăzi. E nevoie să trecem peste acest moment şi să creştem ca posibilităţi. Îmi analizez corect echipa, vreau să mă detaşez şi să trag concluziile care se impun. Momentul este greu atît pentru Steaua, cît şi pentru restul grupărilor din Liga I", a spus Stoichiţă la GSP TV.

Tehnicianul face o analiză a prestaţiei pe care gruparea din Ghencea a avut-o pe Şukru Saracoglu şi se arată în continuare încrezător în şansele de calificare ale Stelei în faza eliminatorie a Europa League: "Am întîlnit o echipă de Liga Campionilor, la fel ca şi Dinamo. Mai mult, noi jucăm cu Twente, care e prima în Olanda, dar eu continui să cred în calificare. L-am rugat pe Daum şi pe Roberto Carlos să învingă la Twente şi sper că vor încerca s-o facă. Ne jucăm şansa la Tiraspol, atît de mică. Nu am fost sub turci ieri, la Bucureşti am pierdut după un gol din offside, ce se mai poate spune. Nu ajunge jocul avîntat, rezultatul rămîne consemnat".

11-07-2009, 02:04 PM
Bun de joc

Bogdan Stancu este apt pentru a evolua în partida cu Alba-Iulia după o pauză de aproape o lună..

Pentru meciul cu Unirea de luni, Mihai Stoichiţă are motive de bucurie. Pe lîngă faptul că în echipă vor reintra Mihăiţă Pleşan şi Ovidiu Petre, "Lippi" îl poate folosi şi pe Bogdan Stancu. Atacantul Stelei a suferit o entorsă la gleznă în urmă cu aproape o lună, iar în acest moment este refăcut sută la sută atît din punct de vedere medical cît şi fizic.

"Bogdan s-a antrenat normal în această săptămînă şi este pregătit să evolueze din nou. A rămas în ţară şi s-a antrenat cu ceilalţi care nu au făcut deplasarea în Turcia", spun steliştii. Internaţionalul de 22 de ani va fi inclus în lotul pentru partida cu ardelenii, iar Stoichiţă va lua hotărîrea dacă îl va folosi după o ultimă discuţie cu membrii staff-ului medical.

11-07-2009, 02:05 PM
Hagi, interzis în Ghencea!

Suporterii au pregătit bannere şi portrete înfăţişîndu-l pe fostul decar al echipei de la finalul anilor '80, însă conducerea roş-albaştrilor i-a anunţat că nu au voie cu ele pe stadion.

Steaua continuă să surprindă în privinţa politicii pe care o duce faţă de suporterii ei, dar şi faţă de cele mai importante figuri din istoria clubului. Ultima hotărîre care a avut darul de a-i şoca pe fanii roş-albaştrilor îl are în prim-plan pe unul dintre cei mai mari, dacă nu chiar cel mai mare fotbalist care a jucat vreodată în Ghencea: Gică Hagi.

O parte a suporterilor Stelei pregătiseră pentru primul meci de pe teren propriu cu porţile deschise, cel de luni cu Unirea Alba Iulia, o coregrafie specială: mai multe bannere şi chiar portrete de mari dimensiuni care îl înfăţişau pe Hagi. Cum respectivele mesaje şi pancarte ar fi fost imposibil de introdus pe stadion fără acordul firmei de pază, fanii au solicitat conducerii un punct de vedere oficial legat de introducerea acestora pe stadion.

"Nu aveţi voie cu aşa ceva pe stadion. Le faceţi degeaba deoarece la controlul corporal o să fie oprite la porţi. Nu aveţi voie cu portrete cu Hagi!" a fost răspunsul categoric al conducerii clubului. Şefii Stelei au văzut în acţiunea suporterilor un gest de sfidare la adresa lui Becali, Hagi devenind în viziunea celor din Ghencea, din momentul în care a demisionat de la conducerea tehnică a Stelei, un rival şi un contestatar din umbră al patronului clubului roş-albastru.

Apel către pensionari, elevi şi studenţi
Cu 3.000 de suporteri deja interzişi, Steaua a demarat acţiunea de a popula tribunele la meciul cu Alba Iulia. Pensionarii, elevii şi studenţii au acces gratuit, dar toţi aceştia au trebuit să se prezinte joi şi ieri la casele din Ghencea pentru a-şi ridica un tichet special pe baza talonului de pensie sau a carnetului de elev sau de student.

Politica Stelei în privinţa fanilor
» au fost interzise la grămadă nu mai puţin de 3.000 de persoane, după meciurile cu Gloria Bistriţa şi cu Fenerbahce
» suporterii sînt obligaţi să-şi cumpere bilet cu buletinul şi nu pot pătrunde pe stadion fără a prezenta şi biletul, şi propriul act de identitate la accesul în arenă
» li s-a interzis să cumpere bilete la meciurile din deplasare în grupa Europa League, la Enschede şi la Istanbul

Politica Stelei în privinţa fostelor glorii
» Emeric Ienei, cel mai mare antrenor din istoria Stelei, a fost catalogat drept "moş senil" de Becali
» Boloni a fost numit "trădător şi ungur vagabond" de către patronul Stelei
» Iordănescu şi Ion Alexandrescu au fost desfiinţaţi în declaraţii de Becali
» Gabi Balint, component al echipei care a cîştigat Cupa Campionilor, a fost numit "derbedeu" de Gigi Becali

11-07-2009, 02:11 PM
"Dăm clubul în judecată!"

Problemele dintre conducerea roş-albaştrilor şi fostul antrenor al echipei din Ghencea, Cristiano Bergodi, nu s-au rezolvat, chiar dacă tehnicianului italian i-a fost reziliat, între timp, contractul.

Contactat de ProSport, Bogdan Tohăneanu, avocatul fostului antrenor al Stelei, ne-a spus în ce stagiu se află acum procesul dintre cele două părţi la FIFA. "Pe 16 octombrie, clientul meu a fost anunţat că i-a fost reziliat contractul cu Steaua pentru indisciplină. I s-a comunicat că a lipsit de la serviciu, deşi el fusese dat afară. În aceste condiţii, noi ne-am îndreptat către FIFA, unde am făcut o plângere. Totuşi, mai durează până o să ne fie înregistrat acolo dosarul, deoarece procedurile sunt foarte stricte. Spre exemplu, Mancini a primit un răspuns favorabil de la FIFA, în litigiul lui cu Inter Milano, după un an și jumătate de când a depus plângerea", ne-a spus Tohăneanu.

"I-a fost lezată imaginea!"
Avocatul antrenorului italian dezvăluie că, între timp, Cristiano Bergodi se gândeşte să acţioneze şi în nstanţă clubul Steaua. "Noi ne gândim foarte serios să ne adresăm şi pe partea civilă în instanţă. Conducerea clubului nu a încercat sub nicio formă să rezolve pe cale amiabilă problemele dintre cele două părţi. Pe lângă faptul că lui Cristiano Bergodi i-a fost lezată imaginea, el nu a văzut niciun ban din primele care i se cuveneau. Mă refer la primele din campionat şi la cele pentru calificarea în Europa League. Nu mi se pare normal ca unii să le primească, iar alţii nu", a încheiat Tohăneanu.

120.000 de euro cere Bergodi de la Steaua, salariul pe un an

6.000 de euro vrea Bergodi de la Becali din primele de joc din Liga I

20.000 de euro este prima pentru calificarea în Europa League pe care o cere Bergodi

11-07-2009, 02:12 PM
Iertat de amendă

Deşi nu era inclus pe lista UEFA, polonezul Grzelak trebuia să meargă în Turcia pentru a se pregăti alături de colegi, dar n-a avut paşaportul la aeroport!

Oficialii stelişti au rămas cu gura căscată. "Cum adică nu ai paşaport? O să rezolvăm când ne întoarcem, o să plăteşti!", au reacţionat aceştia. Şefii clubului s-au gândit în primă fază că decarul ar merita o amendă de trei mii de euro, însă după o analiză mai atentă s-au calmat: "Nici comunicarea dintre noi şi el nu a fost cea mai bună. Poate chiar n-a ştiut că-i trebuie paşaport. Amenda nu este o soluţie!", şi-au spus conducătorii la întoarcerea din Turcia. Oficialii Stelei au decis ca polonezul să fie cruţat.

Gafe una după alta
Această gafă este ultima din seria comisă, într-o măsură mai mică sau mai mare, de șefii din Ghencea: au uitat că lui Bicfalvi îi trebuie viză medicală, n-au ştiut că Golanski este suspendat cu Ujpest, iar în returul trecut au uitat că Goian are patru "galbene" şi nu poate fi folosit la Vaslui!

Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
13 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut