Ştiri Astra Ploieşti
10-29-2009, 07:15 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Astra Ploieşti
Nicolo Napoli spune că Astra a avut noroc în meciul cu FC Timişoara
Antrenorul Astrei Ploieşti, Nicolo Napoli, a declarat, miercuri, după calificarea în sferturile Cupei României, că formaţia sa a dat un exemplu de sacrificiu în meciul cu FC Timişoara, dar a avut şi noroc.
"A fost nu numai un meci bun, ci şi un exemplu de cum se obţine o calificare. Echipa merită toate felicitările. Este adevărat însă că am avut şi puţină şansă cu acea eliminare a lui Borbely", a declarat Napoli. Tehnicianul italian a mai spus că se teme de jocul din campionat cu Ceahlăul, pentru că "s-a risipit multă energie azi, cu Timişoara, care s-ar putea plăti în meciul de sâmbătă". "Este o partidă capitală, pe care trebuie neapărat să o câştigăm", a mai adăugat antrenorul italian. Formaţia Astra Ploieşti s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale Cupei României, după ce a eliminat-o în optimi pe finalista ultimei ediţii, FC Timişoara, în urma executării loviturilor de departajare. La finalul celor 90 de minute scorul a fost 1-1, iar după prelungiri tabela arăta 2-2. La loviturile de departajare, Astra s-a impus cu scorul de 5-4, după executarea a 9 serii de lovituri. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-30-2009, 07:39 PM
|
|||
|
|||
"M-am gândit la Duckadam!"
Rezerva lui Cristi Munteanu a muncit şi a apărat în Irlanda înainte de a semna cu Astra
La 28 de ani, ai zice că despre Bogdan Miron ar trebui să se ştie multe în Liga I. Numai că portarul care a eliminat-o pe Poli din optimile Cupei a debutat în primul eşalon abia acum trei ani, între timp bifând câteva meciuri pentru FC Transilvania - o echipă de români amatori în Irlanda. O poveste de viaţă inedită, despre un personaj inedit. Bogdan Miron, portarul venit de nicăieri pentru a califica Astra în sferturi, are cuvântul. Bogdan, cum te simţi după acest meci? Sunt fericit pentru această victorie. Nu simt ceva special pentru că am apărat acele penalty-uri. Ce s-a întâmplat la golul doi al Timişoarei? A fost o centrare şutată, dar cred că am fost prea sigur de acea minge. În plus, şi mingile astea cu care se joacă în Cupă sunt foarte proaste. La ce te-ai gândit când aţi ajuns la penalty-uri? La faptul că nu sunt punctul meu forte. Mi-a mai trecut prin cap şi ce a făcut Duckadam în finala Ligii Campionilor. Nu mă aşteptam să apăr atâtea... (râde) Sunt "praf" la 11 metri! A jucat la FC Transilvania şi a zugrăvit case în Irlanda E adevărat că ai vrut să te laşi de fotbal? (râde) Nu credeam că mă veţi întreba asta. E o poveste mai veche, am avut un conflict cu conducerea în 2006, când jucam la Petrolul, iar antrenor era Marin Barbu. Atunci ai ales să pleci în Irlanda? Da, mi-am rupt mâna într-un meci cu Bacău, iar cei de la Petrolul nu m-au tratat corect. În plus, după un turneu în Antalya, mi s-a transmis să merg să joc în Liga a III-a. A fost o decizie pe care nu ai acceptat-o? Le-am spus că nu vreau să joc în Divizia C, chiar dacă mă vor suspenda. De aceea, mi-am luat bilet şi am plecat în Irlanda, la actuala mea soţie. Ce ai făcut în Irlanda? Am jucat timp de un an la o formaţie de amatori, FC Transilvania. În afară de asta, am şi muncit... zugrăveam case, nu mi-e ruşine cu asta. "M-am pregătit o săptămână cu Saint Patrick's" De ce nu ai încercat un club mai mare? M-am pregătit aproape o săptămână cu Saint Patrick's. Problema a fost că eram încă legat contractual de Petrolul. Şi, totuşi, ai revenit în ţară! M-au sunat cei de la Petrolul, dar nu ne-am înţeles. M-a căutat domnul Marian Manea, fostul preşedinte de la Astra, şi sunt fericit că m-am înţeles cu ei. 3 ani au trecut de la debutul lui Miron în Liga I, Jiul - Farul 3-1, el evoluând atunci pentru formaţia din Petroşani http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-01-2009, 11:32 AM
|
|||
|
|||
Napoli: "Nu îmi place să vorbesc despre arbitraj, dar consider că azi am fost defavorizaţi"
Nicolo Napoli, consideră că arbitrul Marius Avram i-a dezavantajat echipa: "Nu îmi place să vorbesc despre arbitraj, dar consider că azi am fost defavorizaţi. Arbitrul a fluierat mai mult pentru ei. O să iau nişte măsuri în vestiar pentru ca astfel de neglijenţe precum cele ale lui Dokic şi Ganea să nu se mai întâmple".
Ceahlăul Piatra Neamţ a remizat, sâmbătă, scor 1-1, în deplasare, cu Astra Ploieşti în meciul de debut al noului său antrenor Gheorghe Mulţescu, instalat în funcţie cu o zi înaintea jocului. Prahovenii au terminat partida cu doi oameni mai puţin pe teren, după ce Dokic (83) şi Ganea (90+1) au fost eliminaţi pentru lovituri aplicate adversarilor. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-01-2009, 06:25 PM
|
|||
|
|||
Marius Avram: "Cînd l-am eliminat, Ganea mima surprinderea. Voia să bată aut!"
Arbitrul jocului dintre Astra şi Ceahlăul, Marius Avram, povesteşte momentul eliminării lui Liviu Ganea şi mărturiseşte că nu îşi explică gestul atacantului ploieştean.
"Eliminarea lui Djokici a fost un moment cald al meciului, sîrbul l-a lovit inexplicabil cu cotul pe un adversar şi de acolo a început totul. Apoi, tensiunea a crescut, nu m-aş fi aşteptat la aşa ceva. Din acel moment, totul s-a schimbat. Astra controla jocul, a rămas în 10 şi a primit gol la faza imediat următoare, e normal să existe un sentiment de frustrare. Chiar şi aşa, asta nu le justifică izbucnirea. Nu am simţit că ar fi poliţe de plătit, meciula fost liniştit pînă la primul cartonaş roşu. Am văzut că în momentul eliminării Liviu Ganea a mimat surprinderea şi chiar intenţiona să execute autul ca şi cum nimic nu s-ar fi întîmplat. Nu pot fi păcălit atît de uşor, am luat măsurile care se impuneau şi am notat totul în raport. Nu am auzit să-mi fi spus ceva în momentele acelea tensionate pentru că am fost înconjurat de fotbaliştii Astrei, era şi publicul în spate, nu puteam să disting ce cuvinte îmi adresează", a spus Marius Avram pentru gsp.ro. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-01-2009, 06:26 PM
|
|||
|
|||
Daniel Cernat: "Suspendarea în cazul Ganea poate merge pînă la 6 etape!"
Fostul preşedinte al Comisiei de Displină, Daniel Cernat, a comentat gestul lui Liviu Ganea din partida Astra - Ceahlăul, 1-1, şi spune că atacantul ar putea primi pînă la şase etape de suspendare pentru lovirea adversarului fără balon în finalul jocului de la Ploieşti.
"Pentru lovire fără balon pe terenul de joc fără vătămarea adversarului se dictează între două şi şase etape de suspendare. Nu am văzut meciul ca să mă pot pronunţa, dar acestea sînt limitele în care se dictează sancţiunea. Cînd eram la Comisia de Disciplină am dictat suspendări şi mai mari, chiar şi de 21 de etape, cum a fost în cazul lui Ionel Ganea, însă nici o situaţie nu se poate compara cu alta. Circumstanţele sînt altele, jucătorii sînt alţii, se va judeca în funcţie de raportul de arbitraj, de înregistrarea video a fazei", a spus Cernat pentru gsp.ro. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-01-2009, 06:26 PM
|
|||
|
|||
Dusan Djokici dat afară, Liviu Ganea amendat
Eliminarea din meciul cu Ceahlăul i-a fost fatală atacantului croat al Astrei, care a fost înştiinţat că i-a fost reziliat contractul în cursul zilei de astăzi. Al doilea eliminat al ploieştenilor, Liviu Ganea, a scăpat mai uşor, primind doar o sancţiune pecuniară.
"Indisciplina nu are ce căuta la Astra, astfel de gesturi precum cele comise de Djokici şi Liviu Ganea trebuie sancţionate", a precizat preşedintele Consiliului Director al Astrei, Marcel Iancu. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-01-2009, 10:46 PM
|
|||
|
|||
"Eram nervos pentru că pierdeam două puncte!"
Liviu Ganea, atacantul Astrei Ploieşti, spune că îi pare rău pentru gestul său din partida cu Ceahlăul, atunci când l-a lovit de două ori cu piciorul pe Cebotaru, jucător care trăgea de timp.
Ganea spune că a fost mirat că centralul nu a acordat o lovitură liberă indirectă pentru Astra, deoarece Cebotaru obstrucţionase jocul, şi i s-a părut normal să continue, bătând aut. "E un gest lipsit de fair play, dar era un moment greu prin care treceam, eram frustrat că pierdem două puncte în faţa Ceahlăului. Eram destul de nervos, mai ales că jucasem şi în Cupă. Eu nu credeam că o să se dea fault, am crezut că se va da lovitură liberă indirectă, pentru că Cebotaru stătea pe minge. Şi dacă nu s-a dat indirectă şi mingea a ieşit, am luat-o să bat aut", a spus Ganea la Sport.ro. Jucătorul împrumutat de Dinamo la Ploieşti a acuzat tragerile de timp ale elevilor lui Gheorghe Mulţescu, motivând că nemţenii nu au niciun fel de respect pentru fotbal. "Dacă stăm numai pe jos şi tragem de timp nu vom rezolva nimic. Cum să facem performanţe dacă nu avem respect pentru joc?! Mi-a spus şi domnul Napoli că trebuia să mă abţin, dar că mă înţelege datorită încărcăturii pe care a avut-o partida", a mai spus atacantul, subliniind că ar prefera să stea suspendat cât mai puţin timp: "Aş vrea să stau cât mai puţin pe tuşă, preferabil două etape. Sper să nu stau mai mult de atât pe tuşă, pentru că am 21 de ani, trebuie să joc." Săndoi: "Sunt sigur că Ganea nu va mai repeta acel gest" Emil Săndoi, selecţionerul naţionalei de tineret a României, a afirmat că ieşirea lui Ganea din meciul de aseară nu se va mai repeta. Cel puţin nu prea curând. "A fost o greşeală. Eu sper să iasă cât mai ieftin din această problemă şi sunt convins că Ganea nu va mai face vreun astfel de gest pe teren", a punctat Săndoi la Sport.ro. Astra Ploieşti şi Ceahlăul Piatra Neamţ au remizat aseară, scor 1-1, într-un meci din cadrul etapei a XII-a, marcatorii celor două goluri fiind Liviu Ganea şi George Daniel Sofroni. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-02-2009, 04:08 PM
|
|||
|
|||
Liviu Ganea: "Nu sînt eu acela!"
Liviu Ganea regretă ieşirea golănească din prelungiri, cînd şi-a lovit fără milă un adversar căzut la pămînt.
La doi ani de la gestul sălbatic al lui Ionel Ganea, care l-a strîns de gît pe asistentul Dorin Mudura, un alt Ganea, Liviu, a fost protagonistul unei purtări incalificabile. În prelungirile partidei cu Ceahlăul, l-a faultat pe Cebotaru, apoi l-a luat nebuneşte la şuturi! După ce a fost eliminat, a sărit şi la arbitru, fiind cu greu calmat de coechipieri. - Liviu, ce s-a întîmplat la faza din finalul meciului? - Cebotaru a căzut pe minge şi trebuia să se acorde lovitură liberă indirectă, pentru că stătea efectiv pe ea şi nu se mai putea juca. Am văzut că arbitrul lasă jocul să meargă şi am vrut să joc mingea. De fapt, primul şut l-am dat în minge! Apoi... aţi văzut şi voi, mi-am pierdut cumpătul şi uite ce-a ieşit. Dacă se dădea "indirectă" nu se mai ajungea aici. - Ai apucat să te uiţi la fază? - Sincer, nu. N-am putut. Vreau să uit că a existat acel minut. Îl regret. N-am închis un ochi toată - Cum îţi explici totuşi că ai fost atît de nervos? - Pentru noi era un meci foarte important, ultimul dintr-o serie de trei din care trebuia să scoatem şase puncte. Modul în care a decurs partida, faptul că am fost egalaţi pe final dintr-o lovitură liberă venită tot în urma unei eliminări, toate acestea au contribuit. Dar şi aşa, n-am nici o scuză. - Ce sancţiune crezi că vei primi? - E primul "roşu" din carieră, a fost singurul moment de cînd m-am apucat de fotbal în care am fost atît de nervos. Sper să fiu suspendat cît mai puţin, adevăratul Liviu Ganea n-are legătură cu ce aţi văzut sîmbătă! 6 etape e pedeapsa maximă pe care Liviu Ganea o poate încasa, conform fostului preşedinte al Comisiei de Disciplină, Daniel Marin Cernat http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-02-2009, 06:34 PM
|
|||
|
|||
Liviu Ganea: "Mi-am pierdut minţile"
Atacantul Astrei spune că nu a mai raţionat atunci când l-a lovit pe Cebotaru.
Jucătorul Astrei Ploieşti şi-a pierdut cumpătul la finalul meciului cu Ceahlăul şi l-a lovit fără niciun fel de jenă, în două rânduri, pe Cebotaru, în timp ce fotbalistul moldovean se afla la pământ. De la Ionel Ganea, care în urmă cu doi ani a încasat 22 de etape de suspendare pentru agresarea asistentului Dorin Budura, la Liviu Ganea nu pare să fie mare diferenţă. Totuşi, potrivit regulamentului, gestul fotbalistului de la Astra Ploieşti se încadrează la mai puţine etape de suspendare, fiind vorba de o fază în care protagoniştii erau jucători şi nu oficiali. Oricum, un lucru e sigur: Liviu Ganea a trecut testul de violenţă pe teren şi poate reveni la Dinamo, echipa de care aparţine, acolo unde îl aşteaptă tizul său. Contactat de Click!, Liviu Ganea a încercat să explice gestul său iresponsabil. "În ultimul timp am acumulat foarte multă tensiune... Am jucat meciuri din trei în trei zile, în Cupă am evoluat 90 de minute, alţi colegi de-ai mei 120, şi acum ne doream foarte mult să câştigăm, deoarece Ceahlăul e o contracandidată la evitarea retrogradării", afirmă atacantul de 21 de ani, care mai spune că nu mai judeca în momentul respectiv. "Eram prea nervos, primisem gol cu câteva minute înainte de acea fază, iar atunci mi-am pierdut practic minţile. După meci, m-am dus la Cebotaru şi mi-am cerut scuze, i-am explicat că nu am avut nimic personal cu el", spune vârful, lucru contrazis însă de Cebotaru. Pentru gestul său, Ganea riscă o suspendare între două şi şase etape. "Sper să iau două, trei, maxim. Ştiu că se vede urât pe caseta meciului, dar jucătorul nu a avut nimic, nu l-am accidentat, iar alţii au rupt picioare pe teren şi nu au luat pedeapsa cea mai mare. Oricum, e primul cartonaş roşu din carieră şi sper să fie şi ultimul", încheie Liviu. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-04-2009, 03:49 PM
|
|||
|
|||
Marcel Iancu: "Vom arăta că Astra este echipă valoroasă"
Directorul general al Astrei Ploieşti, Marcel Iancu, a declarat: "Am fost prima echipă extrasă din urnă, exact ca la meciul cu Timişoara. Respectând analogia, după victoria cu Timişoara urmează o victorie în faţa lui Dinamo. Vom avea două meciuri de foc, unul în Cupă şi celălalt în campionat, pe care sper să le tranşăm în favoarea noastră. Mizăm pe un stadion plin şi pe marea dorinţă de calificare a patronului. Vom arăta că Astra este echipă valoroasă".
Formaţia antrenată de Cornel Ţălnar va juca împotriva Astrei Ploieşti, în deplasare, în sferturile de finală ale competiţiei, conform tragerii la sorţi care a avut loc, marţi, la Casa Fotbalului. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
5 Musafir(i)
5 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut