Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 1 voturi - 5 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri Steaua Bucureşti
12-01-2009, 08:49 PM
RE: Ştiri Steaua Bucureşti
Ogararu si Ezequias, primele tinte ale Stelei

Steaua este pe cale sa efectueze primele doua transferuri. Compartimentul defensiv le da batai de cap ros-albastrilor, iar George Ogararu si Melo Ezequias sunt tintele principale pentru aceasta iarna.

Gigi Becali vrea sa intareasca defensiva pe benzile terenului, unde Petre Marin are o varsta, iar Pawel Golanski va intra in ultimele sase luni de contract.

In aceste conditii, Gigi Becali a discutat deja cu George Ogararu, caruia i-a propus sa revina din iarna in Ghencea. Patronul Stelei i-a transmis lui Ogararu ca il asteapta la Steaua daca va reusi sa isi rezilieze contractul cu Ajax, insa fotbalistul ezita, deoarece familia lui se simte excelent in Olanda.

In cazul in care Ogararu nu va putea sa-si rezolve situatia contractuala, o alta tinta a Stelei pentru postul de fundas dreapta este Alexandru Matel de la Farul Constanta.

Pentru celalalt post deficitar, fundas stanga, stelistii s-au orientat catre Melo Ezequias de la FC Brasov, in schimbul caruia ardelenii solicita 1.5 milioane de euro.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
12-01-2009, 10:36 PM
"Trebuie să batem! Meciul e decisiv!"

Steaua îşi joacă mâine destinul în Europa Legue, cu Sheriff Tiraspol. Echipa din Ghencea are nevoie de victorie dacă vrea să mai spere la primăvara Europa League, însă depinde şi de rezultatul meciului Twente - Fenerbahce. Mihai Stoichiţă este conştient de miza partidei şi speră ca jucătorii săi se vor întoarce la Bucureşti cu toate cele trei puncte.

"Pentru mine, este un debut pe acest stadion .Orice victorie obţinută de Steaua este importantă. Această victorie cu Vasluiul a căzut bine, pentru o reechilibrare şi o recâştigare a încrederii în forţele proprii. În primul rând, eu trebuie să am grijă de jocul echipei mele, că fără o victorie a noastră, degeaba reuşeşte Fener un rezultat bun cu Twente. Trebuie să câştigăm mâine. Meciul nostru cu Twente poate să fie fără miză sau poate să fie decisiv, depinde doar de noi", a spus Stoichiţă.

Tehnicianul Stelei apreciază investiţiile care s-au făcut la Tiraspol. Stoichiţă spune că Sheriff a devenit o echipă foarte bună, cu jucători valoroşi: "S-au făcut investiţi mari aici, la Tiraspol, pentru a se crea aceste condiţii. Deja se văd rezultatele pentru această echipă. Este o mare performanţă. Sheriff este o echipă bine organizată. Mental, stau bine şi nu au nimic de pierdut. Au jucători destul de valoroşi. Trebuie să avem grija de jocul nostru"

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
12-01-2009, 10:36 PM
Bogdan Stancu: "Remiza din turul cu Sheriff a fost un accident. Acum batem!"

Atacantul Stelei, Bogdan Stancu, spune că echipa sa nu va mai repeta şi la Tiraspol prestaţia slabă din meciul tur cu Sheriff (0-0).

"Acesta este cel mai important meci. De acest meci depinde calificarea noastră mai departe. Am făcut meciuri bune pînă acum, însă nu am reuşit să strîngem puncte. Am venit să luăm cele 3 puncte. Cei de la Sheriff pot spune ce vor, însă Steaua a făcut pînă acum meciuri bune. A fost un accident meciul din tur. Acum o să batem. Am dat goluri importante în Europa şi nu vreau să mă opresc aici", a spus Bogdan Stancu.

12-02-2009, 04:06 AM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 12-02-2009 04:09 AM de Marius_Black.)
Pantelis Kapetanos: Steaua este singura echipă din România la care vreau să joc, deoarece este un club uriaş"

- Pantelis, care e secretul formei tale de acum?
- Cred că munca serioasă şi, în aceeaşi măsură, sprijinul familiei mele. Ambele au avut un rol important în ascensiunea mea.

- Dacă în iarnă ţi se va propune micşorarea salariului pentru a rămîne, vei accepta?
- Vă mulţumesc foarte mult pentru că mi-aţi pus această întrebare! Chiar voiam să clarific această situaţie. Eu am venit în vara lui 2008 şi atunci am semnat un contract pe un an cu opţiune de prelungire pe încă doi ani. În vara lui 2009, cînd trebuia să se activeze opţiunea de doi ani, mi s-a propus diminuarea salariului, lucru pe care eu nu l-am acceptat. Astfel, am căzut de acord să modificăm contractul iniţial.

- În ce sens?
- Conform înţelegerii în vigoare pe care o am cu clubul, Steaua are posibilitatea ca, la fiecare şase luni, să decidă dacă mă mai păstrează sau nu. Prima perioadă de 6 luni va expira la finalul lui decembrie, deci în ianuarie Steaua trebuie să ia o decizie în ceea ce mă priveşte: să spună dacă mă opreşte şi pentru retur sau dacă nu mai are nevoie de mine.

- Dar tu ce ai vrea, să rămîi sau să pleci?
- Vreau să le spun tuturor că îmi doresc să rămîn la Steaua, unde mă simt foarte bine.

- Care ar fi motivul principal care te-ar determina să rămîi la Steaua şi în 2010?
- Primul motiv e că e o mare bucurie şi satisfacţie să joc pentru o echipă atît de mare precum e Steaua. Al doilea motiv e că vreau să cîştig titlul de campion al României.

- Ai jucat împotriva tuturor rivalelor la titlu, care echipă ţi se pare cea mai puternică?

- Nu am jucat în meciul respectiv, dar consider că Timişoara este cea mai bună echipă dintre toate contracandidatele noastre la cîştigarea campionatului.

- E vreo legătură între faptul că nu ai fost surprins deloc în cluburi de cînd ai venit în România şi eşti singurul dintre atacanţi care a dat mereu randament în ultimul an?
- Nu-mi place viaţa de noapte, astfel încît prefer să stau acasă cu familia sau să merg la o cafea, la prînz, decît să mă duc seara sau noaptea în cluburi. Nici în Grecia nu ieşeam în cluburi de noapte deoarece nu-mi plac deloc. În ceea ce priveşte a doua parte a întrebării, pot să vă răspund doar atît: cînd munceşti, eşti şi recompensat.

- Cum s-a acomodat familia ta în România?
- Prima lună a fost foarte dificilă pentru noi. Acum avem foarte mulţi prieteni şi ne simţim excelent aici. Iubim această ţară, deoarece nu sînt mari diferenţe faţă de Grecia. Printre asemănări se numără şi religia ortodoxă, dar şi multe alte lucruri. De asemenea, am întîlnit foarte mulţi greci în România.

- Cît crezi că va mai dura atmosfera încordată între suporteri şi conducerea clubului?
- Sper că în curînd se va face pace, fiindcă avem nevoie de suporteri pentru a sărbători împreună la vară titlul de campioni.

- Cu cine te înţelegi cel mai bine dintre jucătorii actuali ai Stelei?
- Cu toţi. Am relaţii bune în special cu Golanski, Grzelak, Zapata şi Szekely.

- În vara lui 2008, după ce ai fost adus de Adrian Ilie, ţi s-a pus eticheta de jucător de mîna a doua. Te-a deranjat?
- Aşa m-au considerat alţii, însă eu ştiu că nu sînt un fotbalist de mîna a doua. Am venit la Steaua pentru a juca, nu pentru a fi ultima variantă. Eu am dorit să plec de la AEK Atena în iunie 2008 şi am insistat să-mi dea drumul. După ce am depăşit problemele medicale pe care le aveam la muşchii abdominali, am devenit perfect sănătos şi cu poftă mare de a juca şi de a demonstra că am valoare.

Interviu acordat ziarului GSP.

"Nu ştiu dacă aş juca vreodată la Dinamo sau la Rapid. Niciodată să nu zici niciodată, dar, cu toate acestea, Steaua este singura echipă din România la care vreau să joc, deoarece este un club uriaş"
Pantelis Kapetanos

"Stoichiţă e cel mai nimerit antrenor cu care Steaua poate lua campionatul. După părerea mea, e unul dintre cei mai buni antrenori români"
Pantelis Kapetanos

"În Europa n-am avut noroc"
Kapetanos a acceptat să explice şi de ce există o foarte mare diferenţă între randamentul său în campionat şi cel din meciurile disputate în cupele europene. În Liga I a marcat de 18 ori, în Europa o singură dată. "Încerc să dau tot ce am mai bun în fiecare meci, dar uneori mai ai nevoie şi de noroc. Am avut şansa de a înscrie şi cu Twente, şi cu Fenerbahce, însă norocul nu mi-a surîs atunci", a explicat Kapetanos.

''Football is a beautiful game and it needs to be played beautifully!'' Brian Clough
Vizitează site-ul acestui utilizator Găseşte toate mesajele acestui utilizator
12-02-2009, 04:20 PM
Stoichita: "Ne jucam ultima sansa"

Antrenorul Stelei, Mihai Stoichita, promite ca ros-albastrii vor da totul pentru victorie in penultimul meci din Liga Europa, care va avea loc miercuri impotriva moldovenilor de la Sheriff Tiraspol.

Ne jucam ultima sansa pentru calificarea in primavara europeana. Vom avea un meci dificil pentru ca Sheriff este o echipa puternica, dar vrem victoria. Am ramas surprins de declaratiile celor de la Sheriff ca Steaua e cea mai slaba din grupa, vom vedea pe teren cine este cel mai bun.

Victoria cu din ultimul minut cu FC Vaslui a ridicat moralul echipei?
Pentru Steaua, victoria cu Vaslui a fost importanta, ne-a cazut bine pentru o reechilibrare si recastigarea increderii in fortele noastre.

Ce parere v-a facut Sheriff Tiraspol?
Sheriff este o echipa foarte organizata, are o disciplina de joc extraordinara. Stau foarte bine mental si din punct de vedere fizic, nu au nimic de pierdut. Au jucatori destul de valorosi in lot.

Cum vi se par conditiile gasite aici, fata de precedenta vizita?
Este de felicitat ce s-a facut la Sheriff Tiraspol, acest complex s-a construit pe vremea mea. Atunci nu am apucat sa evoluez pe acest teren, este practic debutul meu. Deja se vad rezultatele, pentru ca au intrat prima data in grupele Ligii Europa.

Veti sta cu o ureche si asupra meciului dintre Twente si Fenerbahce?
Fara o victorie aici, degeaba nu pierde Fenerbahce. Mai important este sa castigam noi, iar apoi sa vedem ce se va intampla si cum vom organiza lucrurile.

Ce parere v-au facut fanii care v-au asteptat la aeroport?
Am fost impresionati de modul in care am fost primiti de catre suporteri din Moldova. Stiam ca sunt foarte multi iubitori ai fotbalului romanesc, mai ales ai Stelei. E normal pentru ca acest lucru sa se intample, deoarece Steaua este un club cu traditie in Europa.

12-02-2009, 04:23 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 12-02-2009 04:24 PM de Sebi Raducu.)
6 puncte plus ajutorul turcilor!

Pentru a se califica în primăvară, Steaua are nevoie de punctaj maxim la Tiraspol şi cu Twente, dar şi de sprijinul lui Fener, care n-ar trebui să piardă în Olanda

Steaua n-a bătut pe nimeni în 4 meciuri, a marcat un singur gol şi a acumulat doar două puncte, dar, cu toate acestea, păstrează încă şanse de calificare în "16-imile" Europa League. Pentru a ajunge din nou în primăvara europeană, după o pauză de 2 ani, trebuie îndeplinite două condiţii obligatorii.

În primul rînd, Steaua trebuie să cîştige ambele meciuri care i-au mai rămas, primul fiind cel de diseară, de la Tiraspol. Totuşi, chiar şi cu punctaj maxim în acest final de grupă, Steaua mai are nevoie de ajutor şi de la Fenerbahce. Turcii nu trebuie să piardă azi la Enschede, caz în care diferenţa dintre Steaua şi Twente n-ar fi mai mare de 3 puncte.

Pe 17 decembrie va urma meciul direct cu olandezii, şi cum în tur Steaua a obţinut un 0-0 în deplasare, o victorie ar propulsa-o în primăvară chiar şi în cazul în care ar termina cu acelaşi număr de puncte cu Twente. Meciurile directe ar fi în avantajul lui Ghionea şi compania.

38 de luni au trecut de la ultima victorie a Stelei în grupele unei competiţii europene: 4-1 la Kiev, cu Dinamo, în Liga Campionilor, la jumătatea lunii septembrie 2006

12-02-2009, 04:25 PM
"Chişinău, Steaua, Europa, Steaua!"

Peste o sută de fani ai roş-albaştrilor i-au aşteptat pe Ghionea şi Compania la aeroportul din Chişinău, purtînd fulare şi bannere cu mesaje speciale

Ora 11:30. Agitaţie mare pe aeroportul internaţional din Chişinău. Spaţiul devine, încet, încet, neîncăpător.

Culori dominante? Roşu şi albastru! "Ce se întîmplă aici?", întreabă o doamnă. "Vin campionii noştri: Steaua Bucureşti!" se aude din mulţime.

Imediat ce s-a anunţat sosirea aeronavei care-i transporta pe roş-albaştri, fanii s-au înghesuit la terminalul "Sosiri" şi au început să scandeze: "Chişinău, Steaua, Europa, Steaua / Campionii din Ghencea!".

Primire de gală
Primii care au ieşit din vamă au fost conducătorii Teia Sponte şi Valeriu Argăseală. La scurt timp, rînd pe rînd, jucătorii şi-au făcut apariţia, în ropotele de aplauze ale fanilor.

Zapata, Golanski şi Rada au fost "arestaţi" minute bune de suporteri şi supuşi unei lungi sesiuni de autografe şi poze.

"Extraordinară primire! Ne bucurăm nespus cînd ştim că fanii sînt alături de noi, ne simţim mult mai puternici. Trebuie să le răsplătim sprijinul printr-o victorie cu Sheriff", a spus goalkeeperul columbian Robinson Zapata.

"Lippi" şi ceasul norocos
Mihai Stoichiţă a declarat, la sosirea în Chişinău, că poartă la mînă ceasul primit cadou de la patronul celor de la Sheriff Tiraspol: "Sînt sigur că o să îmi aducă noroc la meciul de miercuri seară. Va fi o partidă extrem de interesantă. Mă întorc cu drag aici, pentru că am petrecut o perioadă foarte frumoasă în cariera mea de antrenor".

Gigi nu vine la meci
Deşi iniţial părea tentat să meargă la Tiraspol pentru a urmări confruntarea roş-albaştrilor cu Sheriff, Gigi Becali a hotărît, în cele din urmă, să rămînă în Bucureşti şi să vadă partida la televizor. "Le batem şi pe Sheriff, şi pe Twente şi ne calificăm în primăvara europeană. Nu e imposibil, de ce să nu sperăm pînă la capăt?", a spus finanţatorul trupei din Ghencea.

12-02-2009, 04:30 PM
"Steaua poate să ia titlul!"

Ai fost unul dintre cei mai buni jucători ai Stelei. Ce părere ai despre situaţia de acum din Ghencea?
(zâmbeşte) În sezonul 1993-1994 am fost declarat chiar cel mai bun jucător român al anului, împreună cu Gică Hagi. Cea mai mare problemă este că cei de acolo nu realizează că Steaua este iubită de circa 50%-60% din populaţia României. Cred că doar dacă va exista un dialog între părţi se va rezolva conflictul.

Se poate purta un dialog cu Gigi Becali?
Da. Gigi Becali a recunoscut că cea mai mare greşeală a lui a fost demiterea lui Hagi. Acum regretă, îşi doreşte o împăcare cu el. Cu mişcări inteligente din partea lui Gigi, şi cu rezultate, suporterii se vor întoarce pe stadion.

Pe cine vezi campioană în Liga I, la vară?
Steaua poate şi trebuie să câştige campionatul. Mi se pare chiar favorită la titlu. Are jucători foarte buni, gen Bogdan Stancu, Kapetanos, Szekely, Nicoliţă, Ovidiu Petre sau Pleşan. Suferă doar la capitolul fundaşi stânga.

Ce jucători străini îţi plac, din ţară?
Dubarbier, Cadu, Traore - un fotbalist care-mi place foarte mult, Kone sau Culio sunt jucători buni de la CFR Cluj. Brandan, de la Urziceni, este excelent, la fel ca şi Ricardo Gomes. De la Steaua, îi nominalizez pe Kapetanos, un vârf excelent, dar şi pe Dayro Moreno, care aduce un plus în jocul roş-albaştrilor.

Şi Toja are plusuri şi minusuri, dar nu sunt un fan al lui. De ce? Pentru că nu ştiu unde să-l încadrez. Numărul 10 nu este, nici mijlocaş în faţa apărării nu poate juca, pentru că nu face faza defensivă, dar nu este nici mijlocaş stânga, deoarece nu are nici explozie şi nici viteză pentru a face diferenţa. În rest, au fost jucători mulţi care nu au justificat sumele de transfer.

12-02-2009, 04:33 PM
Curelea, ţinta Stelei de iarnă

Roş-albaştrii au pus ochii pe atacantul care, anul trecut, a contribuit la eliminarea Stelei din Cupă. Steliştii l-ar vrea pe fotbalistul de 25 de ani, mai întâi sub formă Adrian Epure de împrumut, la fel cum au ajuns Varga şi Bălan la Unirea Urziceni.

Basarab Panduru şi Mihai Stoichiţă şi‑au făcut deja strategia în privinţa jucătorilor pe care vor să‑i aducă la Steaua în această iarnă.

"Eu prefer fotbaliştii români, chiar dacă sunt mai scumpi decât unii străini. Ei ştiu ce e la noi în campionat, ştiu ce înseamnă Steaua şi se lucrează mai uşor cu ei. Cert este că jucătorii liberi de contract nu sunt o soluţie, liberi îi aduci, liberi joacă", a explicat recent managerul sportiv din Ghencea.

Panduru s-a întâlnit deja cu Şiman
"Adevărul" a aflat că una dintre ţintele staff-ului din Ghencea este atacantul de 25 de ani al Sportului, Costin Curelea.

Surse din anturajul Stelei ne-au dezvăluit că Basarab Panduru a avut deja o întâlnire cu finanţatorul "studenţilor", Vasile Şiman, cu care a discutat despre transfer, însă cele două părţi n-au ajuns la un acord ferm. Steliştii l-ar vrea pe Curelea, mai întâi, sub formă de împrumut, la fel cum au ajuns şi Dacian Varga şi Tibi Bălan la Unirea Urziceni, urmând a-l achiziţiona ulterior dacă va confirma.

Fost internaţional de tineret, Curelea joacă în Regie din 2003, iar anul trecut a marcat unul dintre cele două goluri care au consemnat eliminarea Stelei din "16"-imile Cupei României.

Contactat de "Adevărul", atacantul a mărturisit că l-ar tenta să joace în Ghencea. "Deocamdată sunt sub contract cu Sportul şi mă simt bine aici, dar ar fi o onoare dacă aş ajunge pe viitor la Steaua", a spus fotbalistul de 25 de ani.

Steaua, înapoi în comunism
O deplasare la Tiraspol e o provocare. La 60 de kilometri de Chişinău, o baricadă ne atenţionează că am ajuns în Republica Moldovenească Nistreană. După ce treci de moldoveni, te întâmpină soldaţii ruşi din "Armata Păcii", după care urmează un dublu control al forţelor transnistrene.

O statuie a lui Lenin tronează în centrul oraşului, iar numele "Şerif" apare pe toate drumurile. Concernul lui Guşan este un simbol ar republicii separatiste, lider autoritar în domeniul telefoniei mobile, supermarketurilor şi al benzinăriilor.

Variantele Stelei
O victorie sau cel puţin un egal al lui Fener în Olanda ar pica de minune pentru roş-albaştri. La rândul lor, aceştia au nevoie de maximum de puncte în ultimele două etape. Pentru că pe turci nu-i mai poate ajunge în clasament, Steaua le mai poate depăşi teoretic pe Şerif şi pe Twente, cu care a remizat, 0-0, în tur.

12-02-2009, 04:35 PM
Gabi Stan: "Sheriff trebuia să cîştige în Ghencea, dar nu ar fi între primele 5 în Liga I"

Fost antrenor în Moldova la marea rivală a lui Sheriff, Zimbru Chişinău, Gabi Stan consideră că adversara Stelei din grupele Europa League va avea o prestaţie consistentă în faţa roş-albaştrilor, fiind de părere că transnistrenii au fost echipa mai bună la turul din Ghencea.

"Stoichiţă ştie mai bine cum să pregătească meciul cu Sheriff, el a antrenat acolo şi cunoaşte foarte bine secretele acestei echipe. În ultimii ani, cei din Tiraspol s-au jucat cu tot, campionat, cupe, investiţiile enorme îşi arată roadele. Au avut acces la cei mai buni jucători din Moldova şi au mizat pe stranieri pe care i-au crescut. E greu să aduci fotbalişti de mare valoare acolo, mai ales că nici nivelul competiţiei interne nu e foarte ridicat. Se vor mobiliza altfel în faţa Stelei decît o fac în campionat, replica pe care o vor da va fi la nivelul adversarului. Din punct de vedere calitativ, sîntem în mod cert favoriţi, dar e nevoie de atenţie. În tur, profitînd de scandalul care era atunci în Ghencea, Sheriff putea să cîştige şi ar fi trebuit să o facă. Au avut ocaziile mai clare, puteau să învingă, însă dacă ar evolua în Liga I nu cred că ar putea intra în lupta pentru titlu, nu îi includ în primele 5,6 echipe", a spus Gabi Stan pentru gsp.ro.

Steaua evoluează în această seară de la ora 20:00, la Tiraspol, în faţa lui Sheriff în etapa a 4-a a grupelor Europa League.

Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
47 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut