Ştiri Steaua Bucureşti
12-02-2009, 04:36 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Steaua Bucureşti
Steaua a dat un singur gol în 4 meciuri de EL
Steaua a înscris un singur gol în cele 4 jocuri pe care le-a disputat în această ediţie din Europa League. Roş-albaştrii au marcat doar în jocul cu Fenerbahce din deplasare, cînd au cedat cu 3-1.
Gruparea din Ghencea a încheiat la egalitate, 0-0, primele două partide disputate în grupele EL, apoi a cedat în atît în turul (0-1), cît şi în returul cu Fener (1-3). Cu toate că elevii săi nu au dat dovadă de inspiraţie în faţa porţii, Mihai Stoichiţă va alinia un prim 11 ultra-ofensiv, sperînd că Steaua va reuşi prima victorie din faza grupelor. Este de aşteptat ca Steaua să conteze în această seară pe un trident ofensiv alcătuit din Bogdan Stancu, Romeo Surdu şi Pantelis Kapetanos. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-02-2009, 04:39 PM
|
|||
|
|||
Steaua superofensivă!
Steaua îşi joacă tare ultima carte în Europa League. O victorie în Transnistria, plus cel puțin un egal al lui Fener în Olanda, ar păstra-o pe Steaua în cărțile calificării. Pentru asta, Stoichiță va trimite în această seară pe teren trei atacanți veritabili.
După remiza ruşinoasă din Ghencea, steliştii vor răzbunare. Pentru a-i lua tare încă din primul minut, antrenorul a decis să arunce în atac numai puţin de trei vârfuri. Surdu şi Dayro vor spriji acţiunile ofensive ale golgheterului Kapetanos. În schimb, Bogdan Stancu va rămâne pe bancă. Toja - Bicfalvi, la mijloc Cum Pleşan şi Ovidiu Petre n-au fost trecuţi pe lista UEFA, Stoichiţă este nevoit să improvizeze. Dacă, pe benzi, Szekely şi Bănel Nicoliţă sunt bătuţi în cuie, în centrul liniei mediene "Lippi" îi va titulariza pe tânărul Bicfalvi şi pe columbianul Toja. Singura problemă rămasă fără rezolvare este în defensivă, acolo unde cel mai probabil vor evolua Baciu, Ghionea şi Rada. La antrenamentul de aseară, în apărare, Stoichiţă a exersat şi cu Petre Marin şi Golanski, însă decizia finală va fi luată în cursul zilei de azi. Romeo Surdu - 3 goluri în Liga I, 1 gol în Europa League Pantelis Kapetanos - 7 goluri în Liga I, 1 gol în Europa League Dayro Moreno - 2 goluri în Liga I, 0 goluri în Europa League http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-02-2009, 04:48 PM
|
|||
|
|||
Steaua ocupă locul 51 şi este în continuare cel mai bine clasată echipă românească în ierarhia IFFHS
Echipa Steaua, fosta câştigătoare a Cupei Campionilor Europeni, este pentru a doua oară consecutiv cel mai bine clasată formaţie din România în ierarhia mondială a cluburilor, întocmită de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS).
Gruparea din Ghencea a înregistrat o urcare de 9 locuri în clasament şi are un total de 151 de puncte, la egalitate cu ŢSKA Moscova, dar înaintea unor cluburi precum Atletico Madrid sau Lazio Roma, grupări ce sunt situate pe poziţia 53. CFR Cluj este următoarea formaţie din Liga I în topul întocmit de IFFHS, ardelenii fiind clasaţi pe locul 73, cu 136 de puncte. FC Vaslui a urcat 5 locuri în ierarhia IFFHS, până pe locul 109, cu 115,5 puncte. FC Timişoara a coborât semnificativ în clasament, de pe locul 97 până pe locul 113, cu un total de 113,5 puncte. Campioana României, Unirea Urziceni, a înregistrat o ascensiune importantă în ierahia mondială a cluburilor, de pe locul 166 până pe poziţia 118, cu 111 puncte. Dinamo a urcat 3 poziţii în ierarhia IFFHS, până pe locul 128, cu 106,5 puncte. FC Braşov este ultima formaţie românească din clasamentul Federaţiei Internaţionale de Istorie şi Statistică a Fotbalului, ardelenii având un total de 74,5 puncte, care îi clasează pe locul 256, cu o ascensiune de 49 poziţii în top. Primele 10 clasate în clasamentul realizat de IFFHS pentru perioada 1 decembrie 2008-30 noiembrie 2009: 1. Manchester United 317p 2. Chelsea 299p 3. FC Barcelona 292p 4. Hamburg, Şahtior Doneţk 274p 6. Werder Bremen 264p 7. Arsenal 252p 8. Estudiantes 239p 9. Cruzeiro 235p 10. Galatasaray 220p. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-02-2009, 08:09 PM
|
|||
|
|||
"M-am înţeles cu Dinu, Sburlea va fi al Stelei din vară"
Patronul echipei Steaua, Gigi Becali, a vorbit despre evoluţia echipei sale în competiţiile europene din acest sezon, spunînd că nu îi place deloc formatul Ligii Europa. Oficialul din Ghencea s-a referit şi la campania de transferruri, spunînd că Rui Duarte e unul dintre cei pe care îi vizează.
"Nu-mi place Europa League, pentru că nu e Champions League. Bineînţeles, şi partea financiară contează, dar nu ăsta e principalul motiv. Mi-ar părea rău să nu ne calificăm totuşi. O să îi spulberăm pe Twente în Ghencea, dar trebuie să bată şi ei pe Fenerbahce. Au dreptate suporterii, m-am obişnuit cu Liga Campionilor, am adus pe Real Madrid şi Lyon la bucureşti, nu visa nimeni să se întîmple aşa ceva. Eu nu mă mulţumesc cu locul 2. De aceea vreau să aduc 3-4 jucători, pentru a lua titlul şi pentru a juca din nou în Liga Campionilor. Duarte e unul din aceşti jucători. Am vorbit cu Dinu Gheorghe pentru el şi pentru Sburlea. Mi-a plăcut atitudinea lui Sburlea la meciul cu Poli Iaşi. S-a luat în discuţie şi transferul lui Ezequias dar prefer să iau un alt fundaş din Liga 1, la acelaşi preţ. Mie îmi plac acei fundaşi centrali tehnici, care ies cu mingea la picior din apărare. M-am înţeles deja cu Dinu Gheorghe pentru Sburlea, îi voi da 250.000 de euro acum şi 250.000 de euro în vară. El va rămîne la Braşov pînă la vară şi apoi va fi al nostru. Kapetanos va rămîne cu siguranţă la echipă din iarnă", a spus Gigi Becali la GSPTV. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-02-2009, 09:57 PM
|
|||
|
|||
Iordănescu: "Victoria este cel mai accesibil rezultat pentru Steaua, Sheriff nu e echipă mare!"
Anghel Iordănescu, fostul antrenor al Stelei, crede că Steaua nu are cum să nu obţină o victorie în faţa moldovenilor de la Sheriff Tiraspol.
"Cred că Steaua are cele mai mari şanse de calificare dintre echipele româneşti. Victoria este cel mai accesibil rezultat pentru Steaua, Sheriff nu e o echipă mare. Cred că Mihai Stoichiţă a analizat bine jocul, a pregătit contraatacul, Surdu şi Stancu sînt foarte rapizi. Cred că Mihai trebuia să aibă mai multă siguranţă în apărare, pentru că va da gol cu siguranţă", a spus Anghel Iordănescu la sportro. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-03-2009, 05:49 PM
|
|||
|
|||
Stoichiţă: "Sunt dezamăgit, dar nu atât de rezultat, cât de prestaţia unor jucători"
Antrenorul echipei Steaua, Mihai Stoichiţă, a declarat, miercuri, după meciul cu Şerif Tiraspol, scor 1-1, că este supărat după ce roş-albaştrii au pierdut orice şansă de accedere în primăvara europeană, însă mai dezamăgit este de prestaţia unora dintre jucătorii săi.
"Sunt dezamăgit după acest joc, dar nu atât de rezultat, cât mai mult de prestaţiile unor jucători. Sunt doi sau trei băieţi care ar trebui să se gândească bine ce vor să facă mai departe. Dacă joci la Steaua, trebuie să dai mai mult pe teren. Şerif este o echipă bună, dârză, pregătită foarte bine fizic şi mental şi nu m-a surprins. Au avut câteva ocazii în prima repriză, iar ulterior noi ne-am descoperit şi ei au marcat. Tactic, au evoluat foarte bine", a spus Stoichiţă, citat de Jurnal.md. Tehnicianul a ţinut să le mulţumească fanilor stelişti care au fost prezenţi pe stadion, pentru că au creat o atmosferă foarte frumoasă: "Fanii noştri au fost fantastici, iar faptul că au venit de la Chişinău să ne susţină a fost extraordinar. Chiar m-am dus cu Basarab Panduru şi i-am aplaudat la finalul jocului. Acum mi-aş dori să venim să jucăm un amical cu Şerif". Întrebat dacă Steaua va încerca să îi ajute pe cei de la Şerif să se califice în 16-imile Ligii Europa printr-o victorie în meciul cu Twente, Stoichiţă a afirmat: "Steaua va fi motivată în meciul cu Twente, chiar dacă nu mai are şanse de calificare. Vom juca pe viaţă şi pe moarte. Vrem să ne jucăm şansele corect până la final". Echipa antrenată de Mihai Stoichiţă a terminat, miercuri, la egalitate partida cu moldovenii de la Şerif Tiraspol, scor 1-1, şi a pierdut astfel orice şansă de calificare în 16-imile de finală ale Ligii Europa. În celălalt meci al grupei, Fenerbahce a reuşit să se impună la limită, scor 1-0, pe terenul lui Twente, prin golul marcat de Diego Lugano. Clasamentul Grupei H după disputarea a cinci etape: 1. Fenerbahce 12p (calificată), 2. Twente 7p, 3. Şerif Tiraspol 5p, 4. Steaua 3p. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-03-2009, 07:17 PM
|
|||
|
|||
Rada: "Lui Zapata nu-i putem reproşa nimic, orice portar e predispus la erori"
Dezamăgit din cauza ratării calificării în primăvara europeană, fundaşul Stelei, Ionuţ Rada, spune că portarului columbian Robinson Zapata nu i se poate reproşa ratarea obiectivului.
"Lui Zapata nu-i putem reproşa nimic, orice portar e predispus la erori. Ne pare rău pentru cei 500 de suporteri care ne-au susţinut în tribunele stadionului din Tiraspol. Regretul e şi mai mare pentru că ne dăm seama că ne-a ajutat şi Fenerbahce prin succesul cu Twente. Tot ce trebuia era să câştigăm noi", a declarat Ionuţ Rada. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-03-2009, 07:18 PM
|
|||
|
|||
Surdu: "Suntem foarte supăraţi, ştiam din timpul meciului că Fener e în avantaj cu Twente"
Atacantul roş-albaştrilor, Romeo Surdu, spune că Zapata nu trebuie criticat pentru gafa din meciul cu Sheriff şi regretă că el şi colegii săi n-au reuşit să profite de ajutorul primit de la Fenerbahce.
"Suntem foarte suparati, stiam inca din timpul partidei noastre ca Fenerbahce conduce. Zapata a gresit, asta e, nu trebuie sa-l condamnam. Oricine poate gresi, si eu am gresit de atatea ori", a declarat Romeo Surdu. "Nu conteaza ca am marcat! Ce rost mai are daca tot nu ne-am calificat?", a spus Juan Carlos Toja. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-03-2009, 07:19 PM
|
|||
|
|||
Emerich Ienei: "Steaua nu are faţă europeană. Greşelile lui Zapata sînt incalificabile"
Fostul mare antrenor al Stelei, Emerich Ienei, a criticat aspru faţa echipei lui Mihai Stoichiţă din meciul încheiat la egalitate pe terenul lui Sheriff Tiraspol, echivalent cu eliminarea din Europa League.
"A fost un meci în care ambele echipe au muncit foarte mult, dar nu au arătat multe. Zapata a greşit azi, a făcut-o şi altă dată, dar erorile sale sînt incalificabile. Steaua nu a arătat astăzi ca o echipă europeană. Tănase încearcă încet, încet să revină la randamentul pe care îl poate avea, dar nu a intrat încă în mecanismul echipei, pentru că nu e pregătit sută la sută. Toja mi s-a părut că a fost stelistul care a încercat cel mai mult să se facă util. Poate o soluţie era să fie introdus Kapetanos din primul minut. El se descurcă bine în faţa unor echipe ca Sheriff", a spus Emerich Ienei la GSPTV. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-03-2009, 07:19 PM
|
|||
|
|||
Doar Steaua
Roş-albaştrii au fost susţinuţi la Tiraspol de 500 de fani din Republica Moldova. Ei au încurajat echipa şi l-au ignorat total pe Gigi Becali
Gigi Becali şi-a văzut visul cu ochii: nici un suporter stelist nu l-a contestat! Numai că totul s-a întîmplat la Tiraspol, nu în Ghencea, acolo unde ostilitatea faţă de patron a atins cote maxime. Aseară, cei 500 de fani ai roş-albaştrilor, toţi din Republica Moldova, s-au concentrat exclusiv pe încurajarea echipei. Nici măcar o scandare care să-l vizeze pe Becali! Înainte de a pătrunde pe stadion, ei au trebuit să treacă printr-o zonă special amenajată de organizatori. Suporterii intrau unul cîte unul în nişte corturi pentru a fi controlaţi de forţele de ordine. "Nu a fost un control agresiv. Pînă la urmă ne-au lăsat să intrăm şi cu steaguri şi fulare. Ne bucurăm că am găsit înţelegere la conducerea Stelei", au spus fanii. Drum greu Majoritatea covîrşitoare a suporterilor au venit de la Chişinău. Şi au avut ceva probleme pe drum. Mulţi au plecat cu întîrziere din capitală spre Tiraspol şi s-au blocat la graniţa dintre Moldova şi Transnistria. Din cauza controlului vamal, o procedură greoaie, coada de maşni şi de autocare se întindea pe o distanţă de cîţiva kilometri! La startul meciului erau în jur de 400 de susţinători în sectorul Stelei, apoi au mai venit încă 100. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
3 Musafir(i)
3 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut