Ştiri Steaua Bucureşti
01-20-2010, 05:43 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Steaua Bucureşti
Josh Tudela a semnat un contract pe 3 ani cu echipa din Ghencea Patronul Stelei, Gigi Becali, a declarat, marţi, că americanul Josh Tudela a semnat un angajament valabil 3 sezoane, dar oficialii roş-albaştrilor nu au parafat încă înţelegerea, deoarece aşteaptă concluziile tehnicianului Mihai Stoichiţă după cantonamentul din Antalya.
"Am înţeles că Stoichiţă a avut o impresie foarte bună despre Tudela, aşa că am făcut deja contract cu el, pe trei ani. A semnat el, dar n-am semnat şi eu. Va câştiga 5.000 de euro pe lună şi la şase luni îi putem rezilia contractul, pentru că acum, la Steaua, numai aşa va fi. Când vine Stoichiţă din Antalya o să-mi zică dacă punem şi noi ştampila pe contract sau nu", a spus Gigi Becali la Sport.ro. Americanul Josh Tudela a sosit în România la data de 12 ianuarie, iar timp de patru zile a susţinut probe de joc la Steaua, după care antrenorul Mihai Stoichiţă a decis să-l păstreze la echipă. Mijlocaşul a jucat la echipa LA Galaxy din 2007, timp în care a evoluat în doar 23 de partide. În a doua parte a anului 2007, Josh Tudela a fost împrumutat la gruparea California Victory, pentru care a bifat doar 5 meciuri oficiale. Mijlocaşul american are 25 de ani şi nu a evoluat niciodată pentru echipa naţională a SUA. În perioada petrecută la LA Galaxy, Tudela a fost coleg cu englezul David Beckham. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
01-21-2010, 04:47 PM
|
|||
|
|||
Tănase: "Principalele contracandidate la titlu pentru noi sunt CFR, Unirea şi FC Vaslui" Mijlocaşul Stelei, Cristian Tănase, a declarat, miercuri, că Unirea Urziceni, CFR Cluj şi FC Timişoara vor fi principalele contracandidate la titlu ale roş-albaştrilor, care pot câştiga campionatul chiar dacă în Ghencea nu va mai fi adus niciun jucător, informează site-ul oficial al clubului.
"Sunt mai multe echipe care se luptă pentru titlu. Unirea Urziceni rămâne una dintre favorite, chiar dacă a plecat Dan Petrescu. Acelaşi lucru este valabil şi pentru CFR Cluj. Sperăm să fim noi cei care se vor bucură de primul loc. Eu nu am jucat cu foarte multe echipe mari în tur, deoarece eram accidentat, dar favorită este şi FC Vaslui. Multă lume nu se aştepta să fim pe primul loc la sfârşitul turului. Noi am jucat un fotbal foarte frumos şi sperăm să facem la fel şi în retur. O să avem nişte meciuri foarte grele, pe care trebuie să le câştigăm", a spus Cristian Tănase. "Nu ştiu dacă trebuie să ne întărim foarte mult pentru a câştiga titlul, pentru că noi am reuşit, cu acelaşi lot, să urcăm pe prima poziţie în clasament. Trebuie să fim motivaţi şi să dăm totul pe teren pentru a avea şanse. Sunt foarte fericit că am venit la Steaua şi sper să devin campion cu această echipă", a mai spus mijlocaşul roş-albaştrilor. Tănase a comentat şi posibilitatea ca din retur să poarte tricoul cu numărul 10, la propunerea lui Gigi Becali: "Nu cred că posibilitatea de a primi tricoul cu numărul 10 ar putea să mă motiveze mai mult. Voi avea aceeaşi motivaţie indiferent de ce număr voi purta. Se spune că omul care are numărul 10 trebuie să fie lider şi m-am tot gândit la ce ar trebui sa fac. Voi fi acelaşi jucător, indiferent dacă am numărul 10 sau nu". Mijlocaşul grupării din Ghencea a rememorat perioada grea pe care a traversat-o în momentul în care s-a transferat la Steaua: "Nu am jucat foarte mult în tur, deoarece am avut ghinionul de a veni accidentat. Sper să nu mi se mai întâmple asta şi să pot juca bine. Dacă eşti pe val şi te accidentezi pentru o perioadă mai lungă, poţi fi tras înapoi. Cred că mi-am revenit acum şi sper că în retur să fiu jucătorul de altădată, atât la club, cât şi la naţională". Altfel, Tănase a descris atmosfera din cantonament: "Se simte puţin oboseala acumulată în perioada de pregătire. E normal să se întâmple asta, deoarece am făcut antrenamente foarte bune până acum şi sper să o ţinem tot aşa. O să avem un retur foarte dificil, antrenamentele de iarnă şi de vară sunt grele, dar nu exagerate". Lotul Stelei se află la Antalya, acolo unde fotbaliştii antrenaţi de Mihai Stoichiţă efectuează primul stagiu de pregătire al iernii, în perioada 16-27 ianuarie. În clasament, Steaua se află pe locul 3, cu 34 de puncte, la egalitate cu Unirea Urziceni şi CFR Cluj, în timp ce FC Vaslui ocupă poziţia a 6-a, cu 30 de puncte. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
01-22-2010, 06:37 PM
|
|||
|
|||
Mihăiţă Pleşan: "Mi-e dor de fiul meu!" Mihăiţă Pleşan spune că stagiul din Antalya este cel mai greu de pînă acum, din cauza faptului că este departe de băieţelul lui, Nicolas Noah, care are 4 luni
Cel mai probabil va forma alături de Ovidiu Petre cuplul de mijlocaşi ai echipei din Ghencea. Mihăiţă Pleşan vorbeşte deschis despre planurile sale de viitor la Steaua, dar le arată suporterilor şi faţa nevăzută a omului Pleşan. - Mihăiţă, toţi vă gîndiţi la titlu, dar mulţi oameni din fotbal nu prea vă dau şanse. - Ne dorim să nu ne dea nici o şansă, iar noi să avem un parcurs cel puţin la fel de bun ca şi în turul acestui campionat. Sînt convins că putem cîştiga titlul cu numărul 24. - Cine crezi că merită banderola de căpitan al Stelei după plecarea lui Ghionea? - Petrică Marin. Nici nu se pune problema să fie altcineva. E un jucător foarte important pentru echipă şi un băiat deosebit. - Nu era supărat "Jair" că a rămas fără coleg de cameră? - Ba da. Se plîngea la antrenament că nu mai are cine să-l învelească noaptea. ) Vorbind serios acum, ei doi au fost colegi de cameră mulţi ani şi e normal să nu fie uşoară această despărţire. "Seara mă uit pe pozele lui Nicolas" - Cum e departe de casă fără băiatul tău Nicolas Noah? - Foarte greu. Mi-e dor de el, dar nu am ce face. Este cel mai greu cantonament pe care l-am făcut vreodată. Mă uit în fiecare seară la poze cu el. - Care au fost primele trei lucruri pe care le-ai pus în geanta de cantonament înainte să pleci în Antalya? - Echipamentul de prezentare, borseta cu parfum, gelul de duş şi laptopul. - Care sînt primii trei antrenori din lume în acest moment? - Ferguson, Guardiola şi Cappelo. - Cum l-ai caracteriza într-un singur cuvînt pe Mihai Stoichiţă? - Inteligent. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
01-22-2010, 06:39 PM
|
|||
|
|||
Samba do Ghencea Roş-albaştrii se pregătesc în cantonamentul din Antalya după metode care sînt puse în practică de marile cluburi din America de Sud
"Vreau la Steaua o echipă care să joace şi să facă spectacol aproape la fiecare meci", spune Mihai Stoichiţă. "Lippi" pregăteşte acest lucru încă din primul cantonament al iernii şi lucrează foarte mult după metodele aplicate în America de Sud: "Echipelor româneşti ca şi cele sud-americane se bazearză mult pe alergare în teren. Să plimbi mingea pur şi simplu pe teren sau să alergi mult şi fără rost nu mai e suficient în fotbalul de astăzi. Pe la toate echipele pe care le-am antrenat a dat roade acest stagiu de pregătire", se destăinuie "Lippi" din Ghencea. 1. Pregătirea fizică e vitală "Jucătorii trebuie să aibă o rezistenţă foarte bună în timpul unui meci, pentru că în campionatul din România jocul este deschis. Nu mai există acele echipe care se închid şi se pun pe două linii. Trebuie să alergi mult şi de aceea ai nevoie de potenţă fizică", spune Stoichiţă. De aceea, tehnicianul echipei din Ghencea le comandă jucătorilor săi ture de 300 de metri, pe care fotbaliştii trebuie să "scoată" sub un minut. Tot timpul în plutonul fruntaş sînt Nicoliţă, Bicfalvi, Andrei Ionescu, Surdu sau Bogdan Stancu. "Trebuia să scoatem 55 de secunde pe 300 de metri. Bine că am avut doar 5 bucăţi", se plîng steliştii. 2. Jocuri diversificate din cel mult două atingeri Un alt factor pe care tehnicianul echipei din Ghencea doreşte să-l impună la formaţia din Ghencea este un joc de pase din cel mult două atingeri, prin care Steaua să-şi sufoce adversarii. "Toate echipele mari se impun printr-un joc de pase ieşit din comun. Trebuie să ajungem şi noi să facem la fel. Putem să-i dăm peste cap pe adversari printr-o ţesătură de pase. Nu vreau să vă văd că transmiteţi mingea din mai mult de două atingeri". 3. "Marcaţi din prima" Mihai Stoichiţă vrea ca Bogdan Stancu şi compania să marcheze mult mai mult de acum înainte. "Trebuie să tragem la poartă din toate poziţiile. Să nu vă prind că atunci cînd aveţi posibilitatea să şutaţi mai încercaţi un dribling", le aminteşte mereu "Lippi". Acesta e motivul pentru care la antrenamente tehnicianul roş-albaştrilor exersează foarte mult şuturile la poartă fără preluare. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
01-22-2010, 06:44 PM
|
|||
|
|||
Steaua îl vrea pe Keita! Roş-albaştrii s-au interesat de atacantul senegalez al portughezilor de la Vitoria Setubal, cel care i-a fost adversar lui Stoichiţă în campionatul cipriot
Liga I din Portugalia rămîne o piaţă interesantă pentru Steaua. După ce l-a ratat pe camerunezul Pouga, blocat de Leixoes, Panduru s-a reorientat către un alt fotbalist din prima ligă lusitană. E vorba tot de un african. Ladji Keita, de la Vitoria Setubal, penultima în clasament în acest moment. Înalt de 1,86 metri, Keita a evoluat pînă în vara anului trecut în Cipru, la AEP, şi a fost adversar al lui Stoichiţă, care era antrenor la AEL Limassol. În actualul sezon, vîrful senegalez a jucat în toate cele 16 etape de campionat, reuşind să înscrie 5 goluri, fiind cel mai bun marcator al lui Setubal şi pe poziţia a 9-a în topul golgeterilor din Portugalia. 23 de goluri a marcat Keita în ultimii 4 ani în cele 121 de meciuri pe care le-a disputat pentru 4 echipe: Rio Ave, Atromitos, AEP şi Vitoria Setubal http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
01-22-2010, 06:46 PM
|
|||
|
|||
Stoichiţă: "Nu-mi explic de ce ne tot împuţinăm pe zi ce trece!" Antrenorul Stelei, Mihai Stoichita, a declarat ca nu isi explica de ce lotul ros-albastrilor se imputineaza numeric, nefiind adusi decat doi jucatori, fundasul bulgar Jivko Jelev si mijlocasul american Joshua Tudela.
"Cred că avem gripă porcină, cred că am luat virusul acesta, altfel nu-mi explic de ce ne tot împuţinăm pe zi ce trece. Serios vorbind, trebuie neapărat să aducem doi fundaşi centrali după plecarea lui Ghionea", a zis Stoichita. Steaua a pierdut doi fundasi in aceasta iarna, Ionut Rada (27 de ani) si Sorin Ghionea (30 de ani), in locul lor fiind adus Jivko Jelev (30 de ani). http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
01-22-2010, 06:47 PM
|
|||
|
|||
Jelev: "Ne aşteaptă 17 finale în retur, iar presiunea este foarte mare" Fundaşul de 30 de ani Jivko Jelev, transferat de Steaua în această iarnă de la Oţelul Galaţi, a declarat astăzi că este o diferenţă foarte mare între fosta şi actuala lui echipă, subliniind că presiunea îşi pune amprenta.
"Ne aşteaptă un retur foarte greu. Mă bucur că am ajuns să lucrez din nou sub comanda lui Mihai Stoichiţă. Este diferenţă mare între Oţelul Galaţi şi Steaua, pentru că aici presiunea este mult mai mare", a spus Jelev. "La Steaua trebuie să câştigi fiecare meci. Ne aşteaptă încă 17 partide decisive, nişte adevărate finale", a adăugat stelistul. "Toti jucatorii ma ajuta sa ma acomodez. Poate ca mai mult Ovidiu Petre, care este colegul meu de camera si Petre Marin, care este cel mai in varsta jucator de la echipa. De asemenea, Ianos Szekely, cu care am fost coleg la Galati. Toti baietii sunt prietenosi cu mine", a mai comentat Jelev. Si a incheiat: "Ghionea a fost capitanul si liderul echipei. Eu nu vreau sa spun acum ca il voi inlocui cu brio. Important este pentru mine sa muncesc, sa ma antrenez la 100% din capacitate si sa fac tot ce pot pentru Steaua". http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
01-22-2010, 06:51 PM
|
|||
|
|||
"Am venit să-mi rezolv situaţia" Dayro Moreno a sosit în această seară în România pentru a-l convinge pe Gigi Becali să-l lase să plece. Columbianul vrea să-şi rezolve cât mai repede situaţia de la Steaua şi spune că vrea să găsească o soluţie convenabilă atât pentru club, cât şi pentru el:
"Am venit să caut o soluţie, care să fie şi în avantajul meu, şi în avantajul Stelei. Să văd ce se poate rezolva. Vreau să vorbesc cu patronul Gigi Becali, cu care n-am nimic, şi să rezolvăm situaţia. Sper să mă înţeleagă", a spus Dayro Moreno Întrebat dacă va accepta oferta Timişoarei, Dayro Moreno a dat de înţeles că preferă să se întoarcă în Columbia, acolo unde este dorit de fostul său club, Once Caldas: "Eu am familie şi copil". De altfel, şi impresarul jucătorului a confirmat că mijlocaşul Stelei ar vrea să rămână în Columbia, mai ales că oferta celor de la Once Caldas este mai bună decât cea a Timişoarei: "Once Caldas are o ofertă mai bună pentru Dayro", a declarat impresarul la sosirea în România. Reprezentantul jucătorului a adus cu el oferta de la Once Caldas pentru Dayro şi i-o va prezenta şi lui Gigi Becali. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
01-22-2010, 06:52 PM
|
|||
|
|||
"Din momentul ăsta, nu mai vindem nimic!"
Valeriu Argăseală vorbeşte despre transferul lui Sorin Ghionea şi spune că înţelege dorinţa fundaşului de a se transfera. În opinia preşedintelui din Ghencea, fundaşul se află într-un moment în care trebuie să se gândească mai mult la partea financiară. Argăseală spune că Steaua îi caută deja înlocuitor căpitanului şi anunţă că formaţia pregătită de Mihai Stoichiţă va mai transfera cel puţin un fundaş central valoros în această iarnă.
"La 30 de ani, fotbalul mai trebuie să fie jucat şi pentru familie. Am avut o discuţie cu Sorin înainte să plecăm în cantonament şi l-am întrebat care sunt şansele ca el să plece. El mi-a spus atunci câ şansele sunt zero, dar după patru zile m-a anunţat că s-ar putea să semneze cu o echipă din Rusia. I-am spus că nu vreau să-i dau drumul până în momentul în care nu voi găsi un fundaş de talia ta. Ideal ar fi să-l găsesc înainte să pleci tu şi abia apoi să te transferi. Asta îi spuneam înainte de plecarea în cantonament. El a spus că nu va fi afectat deloc dacă nu-şi va găsi echipă şi că va rămâne să joace la Steaua, la acelaşi nivel. Trebuie neapărat să aducem un fundaş central valoros, pentru a ne completa linia defensivă. E clar că cei trei jucători de acum nu sunt suficienţi. Oricum, e clar că din acest moment, niciun jucător nu va mai pleca de la Steaua, în acaestă iarnă", a declarat Argăseală la Sport.ro. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
01-22-2010, 08:37 PM
|
|||
|
|||
Mario Agiu: "La copii si juniori sunt antrenori care cer taxa" Fostul fundas central al Stelei, de doua ori campion national cu formatia ros-albastra, Mario Agiu, se arata dezamagit de modul in care se desfasoara activitatea antrenorilor de la grupele de copii si juniori, facand, in acest sens, o paralela intre perioada in care facea primii pasi in fotbal si prezent.
"Ca sa fii un antrenor de juniori trebuie sa ai mare dorinta de a scoate talente, asa cum era pe vremuri, si sa iubesti copiii. Problema este ca uneori se cer taxe, se iau bani, iar acestea sunt lucruri stiute. Nu putem sa spunem ca antrenorii iau bani de la parinti pentru ca nu sunt platiti corespunzator pentru ca sunt multi oameni prost retribuiti in tara noastra, dar care nu iau spaga. Pe vremea mea tehnicienii puneau suflet. Antrenorul meu, Petre Mihai, a fost cel care m-a educat, nu numai in ceea ce priveste fotbalul, ci si in afara lui pentru ca venea la parinti, intreba cum merge la scoala, si asa erau toti cei care pregateau copii, foarte preocupati. Acum copiii au alte preocupari: internetul, jocurile pe calculator, astfel ca se pune de multe ori problema obezitatii. Cei care au talent poate nu au bani sa plateasca taxa la un club de fotbal, iar Federatia nu face nimic in acest sens, doar se vaita cu totii", a declarat Mario Agiu pentru Sport Total FM. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
3 Musafir(i)
3 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut