Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 1 voturi - 5 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri Steaua Bucureşti
09-12-2009, 08:30 PM
RE: Ştiri Steaua Bucureşti
Adrian Neaga: "Diferenta enorma intre Azerbaidjan si Romania in ceea ce priveste relatia conducere-jucatori"

Adrian Neaga a lasat Steaua Bucuresti pentru Neftci Baku

Fostul jucator al Stelei, Adrian Neaga, este multumit de conditiile oferite de gruparea Neftci Baku, subliniind, totodata, ca jucatorii sunt mult mai bine tratati si respectati acolo decat in Romania: "Avem parte de o viata buna in Azerbaidjan, daca in Romania nu s-a putut... Maine avem meci, alaturi de mine si Aliuta, la echipa mai este si Leo Naidin. Este o diferenta mare de comportament in ceea ce priveste relatia dintre conducere si jucatori intre ceea ce se intampla aici si in Romania. Te simti cu adevarat respectat si asta conteaza foarte mult."

Referitor la venirea lui Basarab Panduru in Ghencea, in calitate de manager sportiv, Neaga a comentat: "Eu ma bucur pentru "Pandi", este un stelist adevarat si sper sa faca treaba buna. Ma bucur, in primul rand, pentru omul Panduru, dar nu pot sa spun mai multe pentru ca stim ce este la Steaua."

Rabdare cu Steaua
"Steaua este o echipa noua, o echipa de tineri cu calitati ce trebuie sustinuti. De asemenea, cred ca este nevoie de timp, pentru ca in maxim un an - un an si jumatate vor avea un cuvant greu de spus in Europa. Ei trebuie lasati sa creasca, mai ales ca au si un antrenor adevarat. Vreau sa mai joc inca doi ani in strainatate, in afara de aceste noua luni pe care le mai am de jucat la Neftci Baku, asa ca nu ma voi intoarce prea curand in Romania", a incheiat Neaga interventia telefonica avuta in cadrul emisiunii Gol dupa gol.

Fişier(e) ataşate Thumbnail(uri)

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
09-13-2009, 02:42 PM
Gigi Becali: "Fără doar şi poate, Panduru va fi următorul antrenor al Stelei"

Patronul Stelei, Gigi Becali, a declarat, sâmbătă, că noul manager sportiv al roş-albaştrilor, Basarab Panduru, îi va succeda lui Cristiano Bergodi pe banca tehnică în momentul în care italianul va pleca de la club.

"Ce obiectiv să aibă Panduru la Steaua? El nu are niciun obiectiv, el o să fie câinele de pază al Stelei, cum e presa al societăţii. Panduru să se roage să fie campion cu Steaua anul ăstă, să avem rezultate bune şi Cristiano Bergodi să plece la Juventus, pentru că aşa va deveni antrenorul Stelei. Fără doar şi poate, Basarab Panduru va fi următorul antrenor al Stelei", a spus Becali, la GSPTV.

Latifundiarul a mai afirmat că nu l-a adus pe Panduru pentru că ar exista disensiuni între el şi Bergodi, întrucât "dacă nu mă înţelegeam cu Bergodi, Panduru era de mult timp antrenor la Steaua".

Steaua a anunţat, vineri, pe site-ul oficial, că Basarab Panduru va deveni, începând de luni, 14 septembrie, noul manager sportiv al clubului.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
09-13-2009, 03:28 PM
Golanski, out cu Sheriff!

Fundaşul dreapta polonez va rata nu numai disputa de diseară cu Gaz Metan, ci şi meciul de debut în grupa Europa League din cauza unei accidentări la tendon.

Bergodi va trebui să se descurce fără unul dintre oamenii de bază ai apărării în primul meci din Europa League, disputa cu Sheriff Tiraspol, programată joi seară, de la 22:05. Pawel Golanski a venit accidentat de la echipa naţională a Poloniei şi după ce el a fost consultat de medicul din Ghencea, antrenorul italian a aflat că nu-l va putea folosi nici diseară cu Gaz Metan, dar nici cu campioana Moldovei.

Golanski a jucat sîmbăta trecută în Polonia - Irlanda de Nord 1-1 şi a suferit o accidentare la tendon. Acesta i s-a umflat a doua zi şi nu s-a mai putut antrena deloc, motiv pentru care nici n-a prins lotul de 18 la partida Slovenia - Polonia 3-0. Golanski nu va avea voie să iasă pe terenul de antrenament pînă marţi, cînd va reîncepe alergările uşoare.

Şi diseară, la Mediaş, dar şi cu Sheriff, titular pe banda dreaptă va fi aproape sigur Ninu, cel care l-a înlocuit în 3 rînduri pe Golanski, cînd acesta n-a putut evolua sau a fost menajat de Bergodi.

Se recuperează foarte greu
După ce staff-ul tehnic al Stelei le-a făcut analizele de sînge jucătorilor, s-a descoperit şi cauza deselor accidentări ale lui Golanski. "Organismul său se reface foarte greu chiar şi după un meci în care nu acuză nici o problemă medicală. Din acest motiv este mereu expus accidentărilor şi, dacă aţi observat, el nici nu a fost folosit meci de meci ca alţii, tocmai pentru că nu poate duce un ritm inferal", a explicat unul dintre membrii staff-ului din Ghencea.

Debutează Tănase?
Dacă în meciul cu Sheriff Tiraspol va absenta Golanski, Bergodi l-ar putea folosi în premieră pe Cristian Tănase. "Cred că ar putea juca 10-20 de minute. Nu mai mult, pentru că nu e pregătit fizic", a declarat italianul. Au trecut 5 săptămîni de cînd Tănase a venit la Steaua, însă a trebuit să se recupereze după o leziune musculară mai veche, care i-a lăsat o cicatrice pe muşchi.

09-13-2009, 03:30 PM
Steaua Tiqui-taka

Italianul foloseşte la antrenamentele aceleaşi exerciţii ca Pep Guardiola la Barcelona: joc 11 contra 11 pe jumătate de teren, dar cu regula ofsaidului.

Pauza de două săptămîni din Liga I a fost folosită la maximum de Bergodi pentru antrenamente tactice zilnice. Tocmai din acest motiv a refuzat să-i mai trimită lui Leo Strizu, la echipa a doua, jucători de la prima formaţie. "Am nevoie de toţi aici pentru a înţelege exact cum vreau să arate stilul echipei", a motivat Bergodi.

Încercînd să elimine una din hibele prezente în jocul roş-albaştrilor, Bergodi a comandat aproape în fiecare zi un exerciţiu nemaiîntîlnit în Ghencea cu ceilalţi antrenori. Un joc-şcoală pe jumătate de teren, dar 11 contra 11, plus regula ofsaidului. Cei doi "asistenţi' erau de fiecare dată Renzo Rossi şi Mihai Teja, în vreme ce Bergodi stătea fix la jumătatea terenului, în afara suprafeţei de joc. Ce a urmărit Bergodi cu acest lucru? Două lucruri extrem de importante:

1. Să elimine jocul cu minge lungă, direct pe vîrfuri
Bergodi a fost extrem nemulţumit de faptul că, în ciuda indicaţiilor sale, echipa a apelat la pasele lungi, trecînd peste construcţie, în acest început de sezon. Cum jocul 11 contra 11 se desfăşoară doar pe jumătate de teren, e practic imposibil să arunci mingea în faţă sau să faci lansări pentru vîrfuri, peste mijlocaşi, spaţiul fiind extrem de redus, plus că e activată şi regula ofsaidului.

2. Să ridice calitatea paselor
Apoi, Bergodi a vrut să vadă cum se descurcă elevii săi pe spaţii foarte compacte. "Dacă ştii să pasezi cînd eşti sub presiune, cînd e aglomeraţie mare, cînd ai densitate de jucători în faţă, aşa cum se petrece la un astfel de joc-şcoală pe teren redus, atunci cu mult mai uşor va fi pe teren normal", le-a explicat Bergodi.

Modelul Barcelona
Exerciţiul impus de Bergodi în Ghencea e cel pe care l-a implementat şi Guardiola în momentul în care a preluat-o pe Barcelona. Andrei Vochin a scris, imediat după ce catalanii au cîştigat Champions League, 2-0 cu Manchester: "Antrenamentul preferat al Barcei este un joc 11 contra 11 pe jumătate de teren, dar cu regula ofsaidului. Totul se comprimă pe o fîşie de 5-6 metri în care trebuie să pasezi continuu. Ca Xavi sau Iniesta, care în finala UCL au avut 90% pase reuşite! De aveai senzaţia că Manchesterul putea fi pasat şi-ntr-o debara de doi metri pătraţi. Asta-i tiqui-taka, fotbalul anului 2009!".

Remarcaţii: Tănase, Ionescu şi Toja
La meciurile-şcoală efectuate de Bergodi au ieşit în evidenţă cîteva lucruri interesante. În primul rînd, Tănase a fost folosit mereu pe banda stîngă, în vreme ce Toja n-a fost jucat niciodată ca mijlocaş de bandă, ci doar în centru. Apoi, fotbaliştii care s-au descurcat cel mai bine pe spaţii reduse, arătînd tehnicitate şi precizie în a pasa, au fost, în această ordine, Tănase, Andrei Ionescu şi Toja.

55,1 % e procentajul de pase reuşite al Stelei din totalul paselor în meciurile din actualul sezon

10 e locul ocupat de Steaua în Liga I la capitolul "pase reuşite". Primul loc e deţinut de Dinamo (63%)

09-13-2009, 03:32 PM
Cristiano Bergodi: "Victorie pentru linişte"

Bergodi le cere jucătorilor săi concentrare maximă la Mediaş. Şi el, şi fotbaliştii simt presiunea patronului şi se tem de eventualele consecinţe.

Cu doar 7 puncte în 5 meciuri, steliştii ştiu că un eventual pas greşit la Mediaş i-ar arunca în gura patronului. Chiar Bergodi i-a avertizat: "Nu mai avem voie să facem paşi greşiţi! Cu Gaz Metan să fiţi incisivi din primul minut, pentru că vom da peste o echipă mult mai defensivă decît sezonul trecut. Vreau să înscrieţi mai repede decît aţi făcut-o cu Ceahlăul şi cu Oţelul să nu mai tremurăm pe final!".

"Trebuie să jucaţi pentru a ne recăpăta liniştea la echipă. Nu vreau să subestimaţi adversarul nici o secundă!", le-a mai comunicat italianul. "Mister, de cînd aţi venit, am învăţat cum să jucăm împotriva echipelor mici, să nu ne împiedicăm aiurea. Vom lua toate cele 3 puncte!", i-au răspuns roş-albaştrii.

"Important este că, în urma discuţiilor purtate cu ei, băieţii şi-au revenit repede psihic după derby-ul pierdut cu Dinamo" - Cristiano Bergodi, antrenor Steaua

6 puncte a luat Steaua în cele două meciuri jucate în deplasare, cu Ceahlăul (2-0) şi cu Oţelul (1-0)

"1,8 milioane? Insuficient!"
Dinu Gheorghe a dezvăluit suma propusă de Steaua pentru trecerea mijlocaşului Mihai Roman în Ghencea, explicînd totodată de ce a fost declinată oferta. "Roman este un jucător exponenţial pentru noi şi am decis să-l păstrăm. Steaua a oferit 1,8 milioane de euro pentru transferul său definitiv. Aceasta a fost cea mai atractivă propunere venită pe adresa jucătorului nostru", a spus preşedintele lui FC Braşov.

Laude pentru Dayro
Antrenorul echipei secunde a Stelei, Leo Strizu, spune că sud-americanul Dayro Moreno este foarte disciplinat la antrenamente şi arată o atitudine mult schimbată în bine faţă de stagiunea precedentă. "Dayro mă ajută mult, nu am ce să-i reproşez. Este atent la şedinţele de pregătire şi respectă orice indicaţie. Se vede că şi-a schimbat mentalitatea, nouă chiar ne-a adus un plus în joc", a explicat Strizu.

"Bergodi nu rezistă pînă în iarnă"
Ex-tehnician la Steaua, Ţiţi Dumitriu crede că italianul Bergodi va fi demis înainte de finalul turului. "În Ghencea se cer rezultate imediate, Bergodi nu are cum să realizeze ceva cu actualul lot. Aşa că nu cred că-l mai prinde iarna la Steaua. Cine dă banul decide! Becali îl va da afară dacă nu va face performanţă. Cînd ai jucători fără experienţă, nu poţi face mare lucru", a declarat Dumitriu la sport.ro.

Ultimele noutăţi:
» Steliştii se vor întoarce în Capitală imediat după meciul cu Gaz Metan, din această seară. Delegaţia roş-albaştrilor va decola din Sibiu la 23:30, urmînd să ajungă în Bucureşti la un sfert de oră după miezul nopţii.
» Mihăiţă Pleşan, mijlocaş Steaua: "Acum că joc în eşalonul secund, încep să regret că am refuzat unele oferte din Liga I. Oricum, eu mă voi antrena foarte bine, iar dacă Bergodi va considera că e nevoie de mine, voi reveni în lotul mare".
» Florin Lovin a suferit o ruptură de ligamente şi ar putea lipsi de pe teren în jur de şase luni. Fostul stelist s-a accidentat în minutul 6 al partidei pe care echipa sa, TSV Munchen, a cîştigat-o în faţa lui Greuther Furth.

09-13-2009, 03:34 PM
Dayro Moreno a mai dat un gol!

Atacantul Stelei a înscris şi în meciul de azi al echipei secunde, cu Delta Tulcea. Dayro a marcat pentru Steaua II cu un şut senzaţional dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri. Portarul nu a avut nici o reacţie.

Asistentul lui Cristiano Bergodi la Steaua, Renzo Rossi, a spus în urmă cu 5 zile că atacantul columbian trebuie să muncească foarte mult pentru a reveni în vederile tehnicianului italian: "Dayro Moreno trebuie să demonstreze că merită atenţia lui Bergodi. Pînă acum Steaua i-a întins mîna, dar nu avem cum să-l includem în lotul primei echipe fără nici o pregătire"

Columbianul spune că nu vrea să înşele încrederea patronului şi a suporterilor: "Voi demonstra că Gigi Becali n-a aruncat două milioane de dolari pe fereastră atunci cînd m-a cumpărat. Mai am însă mult de muncă pînă voi fi la capacitate maximă".

09-13-2009, 04:19 PM
"Toată lumea crede că mă duc cu sula-n coastele lui Bergodi, să-l dau afară şi să fiu eu antrenor!"

Chiar dacă Gigi Becali a declarat că Basarab Panduru va fi următorul tehnician al Stelei, noul manager sportiv al grupării din Ghencea spune că nu vânează acest post şi că Bergodi nu are de ce să îşi facă probleme, pentru că nu există niciun fel de presiune.

Noul oficial al "roş-albaştrilor" a mai declarat că va avea o discuţie lămuritoare cu tehnicianul italian în acest sens.

"Gigi m-a sunat, mi-a propus şi i-am spus un singur lucru: că vreau să vorbesc cu Bergodi, însă abia luni, pentru că acum am meci. Toată lumea a speculat că mă duc cu sula-n coastele lui Bergodi, să-l dau afară şi să fiu eu antrenor. Eu sunt trecut prin asta, am avut anumiţi oameni pe care nu-i simţeam alături de mine. Eu nu am vorbit cu Bergodi încă, decât cu Rossi. Nu vreau să ma bag peste nimeni, stabilim ce avem de făcut luni", a spus Basarab Panduru la gsptv.

09-13-2009, 07:23 PM
Lăcătuş: "Este greu pentru tinerii jucători ai Stelei să facă saltul de la Divizia C la Liga 1"

Fostul tehnician al echipei din Ghencea, Marius Lăcătuş, a vorbit despre meciul roş-albaştrilor din această seară, cu gaz Metan Mediaş, spunînd că steliştii sunt favoriţi. Fostul tehnician s-a referit şi la procesul de întinerire a echipei, exprimîndu-şi temerirele că unii dintre jucători ar putea ceda.

"Nu ştiu dacă Steaua are jucători care pot să-şi pună amprenta pe jocul echipei. Pentru meciul de azi nu cred că vor avea probleme, dar pe viitor va fi mai greu. Pînă cînd va reveni Cristi Tănase, Steaua trebuie să joace ca o echipă şi să obţină cît mai multe puncte. Steaua ar trebui să se impună rapid, dar mai sunt şi rezultzultate imprevizibile. S-a vorbit despre întinerirea echipei, dar este greu să faci saltul de la divizia C la Liga 1. Este cam mare saltul", a spus Marius Lăcătuş la GSPTV.

09-13-2009, 07:28 PM
Zapata: "E clar că Bergodi a schimbat în bine faţa Stelei"

Goalkeeperul columbian de la Steaua a vorbit despre debutul campionatului şi a spus că atmosfera este foarte bună la echipă de cînd Cristiano Bergodi a preluat formaţia din Ghencea.

"Se vede că Bergodi a schimbat ceva la Steaua. E bine pentru el şi e bine şi pentru Steaua. Sperăm să o ţinem tot aşa. Am avut unele probleme pînă acum, dar cred că totul va fi foarte bine de acum încolo. Am avut probleme şi în familie", a spus Zapata, în exclusivitate pentru Antena 1 şi GSPTV.

Zapata a rputea începe ca titular în meciul de azi cu Gaz Metan Mediaş, tehnicianul italian al Stelei fiind nemulţumit de prestaţia lui Ciprian Tătăruşanu din ultimele meciuri. De altfel, suporterii Stelei îl vor pe columbian între buturi, aşa cum o arată un sondaj realizat pe stelisti.ro.

09-13-2009, 07:29 PM
Surdu: "Sperăm să ne meargă bine în Europa, dar nu trebuie să uităm de campionat"

Atacantul Stelei a comentatpartida cu Gaz Metan Mediaş, spunînd că echipa sa nu trebuie să îi trateze de sus pe adversarii de azi. Jucătorul revenit în Ghencea la începutul acestui an şi-a amintit şi de partida din campionatul trecut, atunci cînd Steaua s-a impus la limită, scor 1-0.

"Cu siguranţă nu ne va fi uşor la Mediaş. Ei practică un joc foarte bun pe teren propriu, s-a văzut asta şi în meciul de anul trecut. Stadionul va fi plin şi va fi o atmosferă încinsă. Sperăm să ne meargă bine în Europa, dar nu trebuie să uităm de campionat. Trebuie să rămînem în top. În retur va fi altceva, dar pînă atunci trebuie să cîştigăm cît mai multe puncte", a spus Romeo Surdu în exclusivitate pentru Antena 1 şi GSPTV.

Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
22 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut