Ştiri Steaua Bucureşti
09-18-2009, 03:48 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Steaua Bucureşti
Ionuţ Rada: "Cred că se face prea mare tam-tam pentru acest rezultat"
Fundaşul Ionuţ Rada consideră egalul cu Şerif un accident. "Cred că se face prea mare tam-tam pentru acest rezultat. Nu s-a întâmplat un dezastru, dar jocul nu ne-a ieşit aşa cum ne-am dorit. Asta se întâmplă şi la echipe mai mari. Păcat că nu am jucat la fel de bine ca la Mediaş", a afirmat fundaşul.
Steaua a remizat, joi, scor 0-0, pe teren propriu cu Şerif Tiraspol, în prima etapă a Ligii Europa, iar la finalul jocului, Gigi Becali a anunţat că tehnicianul Cristiano Bergodi a fost demis. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-18-2009, 03:56 PM
|
|||
|
|||
Becali i-a propus lui Panduru să preia funcţia de antrenor
Patronul Stelei, Gigi Becali, s-a întâlnit, joi noapte, cu noul manager general al roş-albaştrilor, Basarab Panduru, căruia i-a propus să preia postul de antrenor al echipei, rămas vacant după demiterea lui Cristiano Bergodi, iar la discuţii a fost invitat şi tehnicianul Mihai Stoichiţă.
Negocierile dintre cei doi au avut loc la reşedinţa lui Becali din Aleea Alexandru, la o oră după miezul nopţii, în prezenţa preşedintelui Valeriu Argăseală şi a vicepreşdintelui Iulian Ghiorghişor. La câteva ore după startul discuţiilor, la "palat" a venit şi fostul antrenor al Stelei din urmă cu 10 ani, Mihai Stoichiţă. După conferinţa de presă susţinută la finalul meciului cu Şerif, Bergodi a fost înştiinţat de colaboratorii săi că a fost concediat. El şi-a luat rămas bun de la angajaţii clubului prezenţi la stadion şi a refuzat să discute cu suporterii strânşi în faţa arenei. În schimb, a făcut-o team managerul Renzo Rossi, care le-a spus acestora că el şi Bergodi nu vor mai continua în Ghencea. Panduru a fost instalat în funcţia de manager general al Stelei luni, iar marţi a fost prezentat oficial. La finalul săptămânii trecute, Becali a anunţat că "fără doar şi poate, Panduru va fi următorul antrenor al Stelei după Bergodi", lucru negat de acesta, care a motivat că i-a promis italianului că nu va veni antrenor la Steaua după el. Patronul Stelei, Gigi Becali, a declarat, joi, că i-a transmis antrenorului Cristiano Bergodi, prin intermediul lui Renzo Rossi, că nu vor mai colabora în Ghencea, deoarece nu poate trece peste faptul că tehnicianul l-a dat afară din vestiar la pauza meciului cu Şerif Tiraspol. "I-am spus lui Renzo Rossi să îi transmită lui Bergodi că e momentul să ne strângem mâna şi gata. Din punctul meu de vedere am încheiat colaborarea. El era în conferinţa de presă şi nu am apucat să îi spun. Îi voi spune mâine ce m-a deranjat, ne întâlnim. A fost un gest de umilinţă pentru mine, atitudinea pe care a avut-o faţă de mine la pauză, când am fost la vestiar", a spus Becali. Steaua a remizat, joi seară, pe teren propriu, cu moldovenii de la Şerif Tiraspol, scor 0-0, într-o partidă din Grupa H a Ligii Europa, care s-a jucat fără spectatori. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-18-2009, 03:57 PM
|
|||
|
|||
Mihai Stoichiţă este noul antrenor al Stelei
Antrenorul Mihai Stoichiţă îl va înlocui pe Cristiano Bergodi pe banca tehnică a Stelei, după ce managerul general al clubului, Basarab Panduru, a refuzat să preia echipa, a anunţat, joi noapte, patronul roş-albaştrilor, Gigi Becali.
"Mihai Stoichiţă este noul antrenor, iar azi (n.r. vineri) va conduce primul antrenament. Nu am negociat nimic cu el, am discutat doar despre preluare şi atât. Am încercat cu Panduru, dar mi-a spus că nu vrea să vină pentru că i-a promis lui Bergodi şi nu am insistat. I-am zis 'Bine, mă, propune tu pe cineva' şi el a zis 'Mihai Stoichiţă'. Mi-a spus că a colaborat cu el, că lucrează foarte bine şi gata. Norocul lui este că vine când echipa este în creştere şi sunt convins că va face performanţă", a spus Becali. Noul antrenor al roş-albaştrilor, Mihai Stoichiţă, a afirmat: "Când e vorba de Steaua, nu stai să te mai gândeşti la nimic, mai ales că eu am şi antecedente aici. Chiar dacă nu am fost mereu la unison cu domnul Becali, Steaua nu se refuză. Nu mi-e frică de perioada care urmează, dacă mi-ar fi fost nu m-aş fi băgat în fotbal. Când ai rezultate, nu are de ce să fie atmosferă negativă la echipă. Gigi nu m-a pus intendent la palat, avem meci duminică şi trebuie să îl câştigăm. Asta e situaţia. Lotul Stelei este tânăr, fără experienţă, dar ar putea creşte". Cei doi au precizat că încă nu au convenit asupra duratei înţelegerii şi nici asupra obiectivelor. Stoichiţă va conduce primul antrenament al noii sale echipe vineri, de la ora 10:30. Managerul general Basarab Panduru a explicat de ce a refuzat oferta lui Becali: "Am refuzat din start propunerea lui Gigi, iar el mi-a zis 'Bă, eşti nebun?'. Oi fi nebun, dar nu puteam să vin antrenor după Bergodi, pentru că i-am promis. Chiar dacă îmi doream foarte mult să antrenez Steaua, am refuzat, conştient de riscul că aş putea să nu mai antrenez niciodată în Ghencea. Cu Mihai Stoichiţă am lucrat, mi-a fost antrenor, dar acum doar el răspunde de rezultate, i-am şi spus, e treaba lui". Stoichiţă a antrenat ultima oară gruparea cipriotă AEL Limassol, pe care a dus-o până în finala Cupei Ciprului în sezonul trecut. El a mai pregătit Steaua în sezonul 1997-1998, când a câştigat titlul de campion al României în detrimentul Rapidului, dar şi în primele 10 etape din anul competiţional 1998-1999. Mihai Stoichiţă va conduce primul său antrenament la Steaua vineri, de la ora 10:30 http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-18-2009, 03:59 PM
|
|||
|
|||
Stoichiţă este al 11-lea antrenor al formaţiei din Ghencea în "era Becali"
Mihai Stoichiţă a devenit al 11-lea antrenor al echipei bucureştene din ultimii şase ani şi jumătate de când este patronată oficial de omul de afaceri Gigi Becali, numărul fiind egal cu cel al tehnicienilor care au pregătit Steaua în perioada 1975-2000.
Victor Piţurcă a fost primul tehnician al Stelei lui Becali, însă acesta se afla deja pe banca tehnică de mai mult timp şi avea o relaţie de prietenie cu latifundiarul din Pipera. După numai un an şi jumătate, mai exact în vara anului 2004, acesta şi-a dat demisia în urma unui conflict cu patronul din cauza jucătorului Romeo Pădureţ. Pentru sezonul 2004-2005 a fost instalatat în funcţie fostul mare internaţional italian Walter Zenga, însă nu a apucat să încheie sezonul, fiind demis după etapa a 27-a, când Steaua era pe primul loc, şi înlocuit cu Dumitru Dumitriu. În ultimele trei runde, roş-albaştrii au obţinut tot atâtea victorii şi au câştigat titlul. Ucraineanul Oleg Protasov a fost soluţia pentru ediţia 2005-2006, dar după finalul turului a decis să părăsească Steaua pentru o ofertă din ţara sa natală. Din retur la echipă a sosit Cosmin Olăroiu, sub comanda căruia Steaua a mai obţinut un titlu şi a ajuns până în semifinalele Cupei UEFA. Acesta a rezistat cu greu şi în următorul sezon, deşi a intenţionat să îşi prezinte demisia în mai multe rânduri, perioadă în care Steaua s-a clasat pe 2 în campionat şi s-a calificat după 9 ani în grupele Ligii Campionilor. În vară, Olăroiu a decis în cele din urmă să plece de la formaţia din Ghencea, acceptând oferta arabilor de la Al-Hilal. Becali a găsit soluţia şi l-a instalat în funcţie chiar pe Gheorghe Hagi, care nu a rezistat decât primele şapte etape, părăsind clubul după un imens scandal. Pentru cinci etape, echipa a fost pregatită de secundul Massimo Pedrazzini, după care la cârma echipei a fost adusă o altă glorie, Marius Lăcătuş, care a reuşit să încheie campionatul pe locul secund. Sezonul 2008-2009 a început tot cu el pe bancă, dar după numai 11 etape şi-a anunţat demisia, iar o săptămână mai târziu a fost numit Dorinel Munteanu în locul său. Recordmenul de selecţii la naţională a rezistat doar până la finalul turului, când Becali l-a demis şi înlocuit cu acelaşi Marius Lăcătuş. Fosta mare glorie nu a apucat însă şi ultima etapă, fiind demis în etapa a 30-a şi înlocuit cu Massimo Pedrazzini. La începutul acestui sezon competiţional, Gigi Becali anunţa că a găsit cea mai bună soluţie, în persoana unui alt italian, Cristiano Bergodi, dar pe care l-a demis joi noapte, la numai trei luni distanţă, deoarece acesta nu i-a permis accesul în vestiar în pauza meciului cu Şerif. În aceeaşi noapte a fost găsit o soluţie, Mihai Stoichiţă, cel care a mai pregătit formaţia din Ghencea în urmă cu un deceniu, şi care a deveni al 11-lea tehnician al roş-albaştrilor din "era Gigi Becali". Numărul de antrenori care s-au aflat la conducerea Stelei patronate de Becali este egal cu al perioadei 1975-2000, atunci când echipa a fost pregătită de Emeric Ienei (5 mandate, 1975-1978, 1983-1984, 1984-1986, 1991, 1993-1994, 1998-2000), Gheorghe Constantin (1978-1981), Traian Ionescu (1981), Constantin Cernăianu (1981-1983), Florin Halagian (1984), Anghel Iordănescu (două mandate, 1986-1990, 1992-1993), Costică Ştefănescu (1990), Bujor Hălmăgeanu (1991), Victor Piţurcă (1992), Dumitru Dumitriu (1994-1997) şi Mihai Stoichiţă (1997-1998). De altfel, până la venirea lui Becali în Ghencea, în toată istoria Stelei au fost doar 21 de antrenori, din această listă fiind excluşi Stoichiţă, Piţurcă, Dumitriu şi Olăroiu, care au lucrat şi în ultimii 6 ani şi jumătate la echipa bucureşteană. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-18-2009, 04:00 PM
|
|||
|
|||
Suporterii l-au contestat pe Mihai Stoichiţă înaintea primului antrenament
Aproximativ 50 de fani echipei ai Stelei au fost prezenţi, vineri, la stadion şi le-au transmis noului antrenor Mihai Stoichiţă şi managerului general Basarab Panduru că nu îi vor susţine, pentru că, în opinia lor, vor fi doar nişte "marionete" în mâinile patronului Gigi Becali.
Suporterii i-au aşteptat pe Stoichiţă şi Panduru înaintea primului antrenament al noului tehnician, programat la ora 10:30, şi le-au spus celor doi că nu vor avea susţinerea lor, adăugând că vor face tot posibilul ca terenul Stelei să fie suspendat drastic. Suţinătorii roş-albaştrilor l-au îndemnat pe Stoichiţă să nu semneze contractul cu Steaua, amintindu-i acestuia ce au păţit fostele glorii ale echipei pe banca tehnică sub patronatul lui Gigi Becali: "Nu semna contractul! Ai văzut ce au păţit Hagi, Lăcătuş şi Dorinel Munteanu! Dacă ei nu au fost în stare de nimic, atunci nu mai are rost să vii!". Fanii l-au acuzat vehement şi pe Gigi Becali, căruia i-au transmis că vor continua protestele la adresa sa până când acesta va părăsi gruparea din Ghencea. Alte nume contestate de fani au fost acele ale lui Valeriu Argăseală şi a team managerului Marius Ianuli. Noul tehnician al Stelei, Mihai Stoichiţă, a rămas uimit de vehemenţa cu care a fost contesat de fani şi a declarat că, în ciuda protestelor, vrea să reuşească la echipa din Gencea. "Nu am semnat contractul cu Steaua. Trebuia să merg în Grecia, dar nu am mai ajuns. Vrem facem o echipă bună la Steaua, de asta am venit. Suporterii mi-au zis că nu o să am susţinerea lor, dar voi încerca să mai discut cu ei", a precizat Stoichiţă. Antrenorul Mihai Stoichiţă l-a înlocuit joi noapte pe Cristiano Bergodi pe banca tehnică a Stelei, după ce managerul general al clubului, Basarab Panduru, a refuzat să preia echipa. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-18-2009, 04:12 PM
|
|||
|
|||
Becali sugerează că Bergodi are probleme de comportament: "E cam tra-la-la!"
Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a declarat, vineri, că fostul antrenor Cristiano Bergodi este cam "tra-la-la" şi consideră că a procedat bine că l-a demis acum când echipa este pe linia de plutire şi mai poate fi salvată.
"Nu poţi să sfidezi patronul chiar aşa cum a făcut-o Bergodi, pentru că angajatul e tot angajat. El a vrut să demonstreze că e italian în România şi poate fi şi patron, dar i-am arătat că are acelaşi statut ca românii din Italia şi l-am dat afară. Dacă eram doar eu cu el în vestiar, poate îi atrăgeam atenţia şi îl iertam. El nici nu ştia de ce l-am dat afară, eram sigur că e aşa mai tra-la-la. Mi-am dat seama de asta când a zis că nu îl bagă pe Dayro nici dacă vin eu cu el de mână. Sincer, de aia l-am şi adus pe Panduru la Steaua. L-am adus după ce a dat el declaraţia aia", a spus Becali. Patronul Stelei a adăugat că Steaua nu juca foarte bine sub conducerea italianului şi e mai bine că a plecat acum: "Sunt mulţumit că am scăpat de tra-la-la. Sunt dezamăgit, dar nu trebuie să facem o tragedie. Mai bine că s-a întâmplat aşa, pentru că altfel nu îl dădeam afară. Aşa măcar salvăm ehipa. Acum suntem pe linia plutire, se putea şi mai rău de atât cu Bergodi pe bancă. Suntem calificaţi în grupele Ligii Europa, iar în campionat stăm destul de bine". Gigi Becali consideră că jucătorii nu sunt în măsură să spună dacă demiterea lui Bergodi este sau nu de bun augur, pentru că ei sunt plătiţi să joace nu să comenteze deciziile patronului. "Nu există aşa ceva cu jucătorii care trebuie să fie ei de acord cu ce fac eu. Jucătorii primesc salariile şi joacă fotbal, atât! Nu trebuie să îl accepte ei pe Stoichiţă, nu e asta treaba lor", a precizat latifundiarul. Finanţatorul roş-albaştrilor nu a uitat nici de suporterii care au mers la stadionul Steaua, la primul antrenament pentru a-l contesta pe noul antrenor Mihai Stoichiţă. "Ăia care au mers la stadion la ora asta sunt nişte vagabonzi. Abia aşteaptă să facă scandal la Steaua. Ăştia care fac scandal nu sunt fani, sunt vagabonzi şi alcoolişti. Nu ţine la mine vrăjeala asta pe care o fac ei. Ce au căutat acolo la ora asta? Nu au servici? Să se ducă la muncă!", a conchis Becali. Antrenorul Mihai Stoichiţă îl va înlocui pe Cristiano Bergodi pe banca tehnică a Stelei, după ce managerul general al clubului, Basarab Panduru, a refuzat să preia echipa. Mihai Stoichiţă a condus vineri dimineaţă primul antrenament al roş-albaştrilor, iar la stadion s-au strâns aproximativ 50 de fani echipei, care le-au transmis tehnicianului şi managerului general Basarab Panduru că nu îi vor susţine, pentru că, în opinia lor, vor fi doar nişte "marionete" în mâinile patronului Gigi Becali. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-18-2009, 04:21 PM
|
|||
|
|||
Mihai Stoichiţă: "Decizia lui Gigi Becali este justificată. Aducerea lui Panduru nu a fost întîmplătoare"
Fostul antrenor al Stelei, Mihai Stoichiţă, i-a dat dreptate patronului Gigi Becali, care l-a demis pe Cristiano Bergodi după remiza cu Sheriff Tiraspol (0-0) şi crede că Basarab Panduru îi va succeda italianului pe banca tehnică a grupării din Ghencea.
"Nemulţumirile existau dinainte şi probabil orice gest nepotrivit putea conduce la această decizie. Mi se pare că reproşurile lui Gigi Becali la adresa lui Cristiano Bergodi sînt îndreptăţite, iar decizia sa este justificată. V-a plăcut cum a jucat Steaua în ultimele meciuri? În momentul cînd accepţi să te duci la Steaua, îţi asumi un risc şi o faci pe barba ta. E inadmisibil să faci remiză cu Sheriff. De ce să nu vină Panduru în locul lui Bergodi? El a făcut o singură greşeală, atunci cînd a spus că nu va fi sub nici o formă următorul antrenor al Stelei. Credeţi că aducerea lui Panduru a fost întîmplătoare? Panduru e vreun contabil? El este un cadru tehnic, un antrenor de fotbal, care de aceea a fost adus în Ghencea", a spus Mihai Stoichiţă la GSPTV. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-18-2009, 04:22 PM
|
|||
|
|||
Făcuse circ în vestiar înaintea meciului!
Becali n-a izbutit să pătrundă în cabina jucătorilor la pauză, dar o făcuse cu două ceasuri înaintea partidei. Le-a urat succes, însă şi-a adus aminte de prestaţiile unora dintre ei la victoria de la Mediaş, 4-2.
Şi i-a făcut praf! "Ninule, te-am lăudat şi ţi-ai luat-o în cap? Te-a făcut praf Pîrvulescu ăla! Vezi, poate treci la echipa a doua! Şi tu la fel, Tătăruşanule! Cum să iei, mă, gol de la 25 de metri, pe colţul scurt? Stancule, tu eşti febleţea mea, dar nu alergi cît trebuie! Ia exemplu de la Surdu". http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-18-2009, 04:22 PM
|
|||
|
|||
Marius Lăcătuş: "Sper ca Stoichiţă să stea cît mai mult la Steaua"
Fostul jucător şi antrenor al Stelei, Marius Lăcătuş, îi urează mult succes lui Mihai Stoichiţă, noul tehnician din Ghencea. Acesta a fost numit în funcţie în locul lui Cristiano Bergodi, care a fost demis în urma remizei, scor 0-0, obţinută în faţa celor de la Sheriff Tiraspol, în prima etapă a grupelor Europa League.
"Nu sînt eu în măsură să comentez ceea ce se întîmplă la Steaua sau să îmi dau cu părerea despre jocul echipei. Tot ce pot spune este că îi urez mult succes lui Mihai Stoichiţă, sper să stea cît mai mult timp pe banca Stelei şi să aducă rezultatele pe care şefii şi fanii le aşteaptă în continuare", a comentat succint Lăcătuş pentru gsp.ro. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-18-2009, 04:23 PM
|
|||
|
|||
50 de fani sînt prezenţi la primul antrenament la lui Stoichiţă la Steaua
Steaua are programat de la ora 10:30 primul antrenament în mandantul lui Mihai Stoichiţă, care a fost numit în postul de "principal" în locul italianului Cristiano Bergodi, demis aseară. Şedinţa este deschisă presei şi suporterilor, iar în acest moment sînt prezenţi în jur de 50 de fani la stadionul Ghencea.
UPDATE 10:25 » Mihai Stoichiţă a ajuns deja la stadion, iar acesta aşteaptă ca fotbaliştii din Ghencea să se prezinte la antrenament, pentru a începe şedinţa de pregătire. UPDATE 10:50 » Fanii Stelei poartă în acest moment o discuţie aprinsă cu noul antrenor al Stelei, dar şi cu noul manager general Basarab Panduru. Majoritatea suporterilor "roş-albaştri" sînt nemulţumiţi de decizia lui Gigi Becali de a-l înlătura de la echipă pe italianul Cristiano Bergodi. Aceştia îi reproşează lui Stoichiţă faptul că a acceptat oferta Stelei: "De ce aţi venit la Steaua? Trebuia să-l lăsaţi pe Becali să vină să facă antrenamentele. O să se bage peste dumneavoastră la echipă, nu puteţi să-l potoliţi!", l-au avertizat fanii pe "Lippi". Acesta a replicat hotărît: "O să încerc!". Grupul de susţinători ai Stelei au concluzionat apoi: "O să aveţi aceeaşi soartă ca şi ceilalţi antrenori care au fost îndepărtaţi!". UPDATE 11:00 » Cei 50 de suporteri prezenţi la stadion l-au informat pe Mihai Stoichiţă că nu îl vor susţine pe perioada şederii sale în Ghencea, dialogul dintre cele două părţi încheindu-se în jurul orei 11:10. La ora 11:15 va începe antrenamentul programat iniţial pentru ora 10:30, Stoichiţă îndreptîndu-se spre vestiare după discuţia cu fanii echipei. Basarab Panduru a mai rămas cu fanii pentru a discuta despre situaţia actuală a Stelei. UPDATE 11:15 » Mihai Stoichiţă a declarat: "Rămîn la Steaua chiar dacă nu am susţinerea suporterilor. Steaua trebuie să meargă mai departe. Dacă Gigi Becali îmi va cere, voi semna, chiar dacă nu am susţinerea tribunelor". UPDATE 11:50 » Deşi era programat pentru ora 10:30, antrenamentul din această dimineaţă al Stelei nu a început încă. Fanii au părăsit stadionul Ghencea, iar Basarab Panduru s-a dus la vestiare pentru o discuţie cu jucătorii echipei şi cu Mihai Stoichiţă. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
28 Musafir(i)
28 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut