Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 1 voturi - 5 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri Steaua Bucureşti
09-23-2009, 10:07 PM
RE: Ştiri Steaua Bucureşti
Panduru: "Cîştigarea Cupei României este un obiectiv al nostru"

Managerul sportiv al echipei din Ghencea, Basarab Panduru, crede că jucătorii sunt pregătiţi pentru meciul cu FCM Bacău, din 16-imile Cupei României. Oficialul Stelei spune că printre obiectivele echipei sale se numără şi Cupa României şi acest trofeu nu va mai fi neglijat în Ghencea.

"Cupa României este un obiectiv al nostru. Chiar dacă vom juca împotriva unei echipe din liga a doua, nu vom avea un meci uşor. Atmosfera la echipă este bună şi sper să nu fie nici un fel de probleme. Sper ca fanii să nu ne creeze probleme, e treaba lor pînă la urmă să susţină echipa! Nu e uşor să lucrezi în asemenea tensiune. Aş fi vrut ca suporterii să fie alături de noi", a spus Basarab Panduru la televiziunea Sportro.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Gigi Becali: "În afacerea mea sînt dictator"

Acuzat de Tiago că pune presiune mare pe jucători, Gigi Becali spune că poate conduce clubul cum vrea deoarece este proprietarul clubului.

"Tiago a fost un angajat. Poate să-şi dea el cu părerea despre mine. Şi-a luat banii să fie sănătos. Nu mă interesează pe mine ce zice el. Proprietarul poate fi dictator, pentru că el dictează. În afacerea mea pot să fiu dictator. Dictez şi cui îi convine, bine, iar cui nu-i place să joace după regulile mele, asta e!", a spus Becali la emisiunea Constraatac de pe GSP TV

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Victor Becali: "De ce apar toţi abia acum şi spun că la Steaua era rău?"

Impresarul Victor Becali îi contrează pe foştii jucători şi antrenori ai Stelei care susţin că au fost terorizaţi pe perioada cît au activat în Ghencea.

"Eu nu înţeleg de ce apar toţi acum şi spun că la Steaua a fost rău. Şi Tiago şi Bergodi puteau să spună lucrurile acestea la momentul respectiv, nu pricep de ce o fac abia acum. De ce se temeau? În nici un caz nu le-ar fi fost reţinute salariile, pentru că de aia există contracte, ca să fie respectate. Toţi spun că Gigi Becali e rău, dar au uitat cum era cînd i-a chemat să le mărească salariile. Atunci era bine, nu? Legat de faptul că Gigi Becali se duce mereu la vestiare la pauză, vă spun sincer că, de cînd m-am împăcat cu el, nu l-am văzut măcar o dată să coboare din lojă", a spus Victor Becali la GSPTV.

09-24-2009, 08:36 PM
Cristiano Bergodi: Cuplul Dragomir - Becali m-a demis de la Steaua!

SuporterSteaua: Domnule Bergodi, cum va simtiti dupa demiterea de la Steaua?
Cristiano Bergodi: Cum sa ma simt? Dezamagit. Am crezut tot timpul ca se poate face treaba buna in Ghencea. Am avut toate conditiile si am reusit in scurt timp sa creez o atmosfera buna. Viitorul era promitator, dar am fost demis pe nedrept. Repet, pe nedrept. Ceea ce mi s-a intamplat a fost o mare nedreptate.

SuporterSteaua: Dupa incidentul de la vestiar, v-ati gandit in vreun moment, pe parcursul reprizei secunde, ca veti fi demis?
Cristiano Bergodi: Nu m-am gandit in niciun moment ca se va putea intampla asa ceva. Dupa meci, am mers la conferinta de presa dezamagit de rezultat, dar linistit fata de ceea ce se intamplase la vestiar. Pentru ca pentru mine totul a fost doar un moment nervos, pe care deja il uitasem. De aceea am mers linistit la conferinta de presa, iar dupa am avut surpriza de a afla ca am fost demis.

SuporterSteaua: Ca tot a venit vorba despre incidentul din vestiar, puteti sa ne spuneti, pe scurt, ce s-a intamplat?
Cristiano Bergodi: Asa cum am mai spus, patronul a intrat in pauza in vestiar si a spus ca vrea sa vorbeasca cu jucatorii. Mi s-a parut ciudat, pentru ca singurul indreptatit sa faca asta este antrenorul, adica eu. Dar, cu toate acestea, i-am zis sa vorbeasca. Iar dumnealui a inceput sa isi indrepte criticile si jignirile catre Ionescu si Onicas. Atunci m-am ridicat si i-am zis sa inceteze. A inceput sa tipe ca cine sunt eu sa ii spun lui ce sa faca. I-am zis ca jucatorii au nevoie de liniste, mai ales ca deja eram cu totii dezamagiti de prima repriza a meciului, si ca de aceea sunt eu in vestiar, pentru a vorbi cu ei. A inceput sa tipe, eu i-am pus mana pe umar si i-am spus sa se retraga. Asta a cam fost totul. Fara jigniri, fara nimic. Plus ca, inaintea meciului, a venit si la sedinta tehnica dinaintea partidei. Sedinta incepea la 19:00, iar e la fara 10 era acolo, chiar inaintea mea. A inceput sa intepe jucatorii, sa-i critice. A stricat atmosfera din sanul echipei cu putin timp inaintea unui meci important. Iar dupa tot ce facuse la sedinta tehnica, cand am vazut ca a venit si la vestiar in pauza meciului, era normal sa ii spun sa plece. Dar, repet, pentru mine conflictul fusese deja uitat.

SuporterSteaua: Dupa fiecare meci patronul jignea in presa unul sau mai multi jucatori. Ce le spuneati acestora dupa ce vedeau vorbele lui Gigi Becali?
Cristiano Bergodi: Asta nu a inteles niciodata domnul Becali: nu a inteles cum trebuie sa se comporte din postura de patron al echipei. Dupa fiecare meci jignea cate un jucator. Putea sa vorbeasca despre joc, despre echipa in general. Ce i-a placut sau nu la echipa. Dar pe jucatori trebuia sa ii lase in pace. Pentru asta eram eu acolo. Eu reparam mereu ceea ce el strica. Le spuneam sa stea linistiti, sa isi vada de joc, patronul vorbeste si atat. Erau afectati, dar mereu au fost incurajati de mine. Am creat o atmosfera frumoasa la Steaua. Am fost antrenor, prieten pentru jucatori, chiar si psiholog.

SuporterSteaua: Andrei Cristea, care a lucrat atat sub indrumarea dumneavoastra cat si sub cea a lui Zenga, spunea ca antrenorii italieni sunt mai apropiati de jucatori. Este adevarat acest lucru?
Cristiano Bergodi: Da, este adevarat. In Italia acest lucru este ca o cultura. Cand un jucator joaca mai slab, nu incepi sa tipi la el, ci incerci sa-i explici unde a gresit, pentru ca pe viitor sa nu mai repete aceleasi greseli. Eu cu toti jucatorii cu care am lucrat am avut o relatie foarte buna. Si asta pentru ca sunt o persoana care pune mult suflet in ceea ce face, care respecta foarte mult. Asta nu inseamna ca nu pot sa fiu si dur, caci sunt si dur cand este cazul. Dar inainte de toate sunt om. Explic, nu tip. Cred ca in Romania trebuie imbunatatite relatiie inter-umane, dintre antrenor si jucatori. Asta lipseste cel mai mult in tara asta.

SuporterSteaua: Cum ati gasit moralul echipei in momentul in care ati venit in Ghencea?
Cristiano Bergodi: Jucatorii erau daramati din punct de vedere psihic. Primul lucru pe care l-am facut cand am venit a fost sa lucrez la capitolul psihologic, la mentalitate. Am reusit repede sa readuc linistea in sanul echipei. Am fost foarte multumit de jucatori, pentru ca am intalnit jucatori profesionisti, fara fite.

SuporterSteaua: A doua zi dupa ce ati fost demis, jucatorii Stelei v-au vizitat la hotel. Va asteptati la acest lucru?
Cristiano Bergodi: Sincer, nu ma asteptam. Dar m-am bucurat foarte mult cand i-am vazut. Vizita lor a fost o dovada a faptului ca munca mea a fost apreciata. Au inteles ca am facut tot ce se putea face in cele 3 luni in care am stat la Steaua. Am avut in primul rand o relatie umana cu ei, am facut antrenamente frumoase, le-am oferit tuturor posibilitatea de a juca, am mizat foarte mult si pe tineri. Am facut, cred eu, ceva la Steaua in perioada scurta petrecuta aici, iar ei au vazut acest lucru.

SuporterSteaua: Nu numai jucatorii au vazut acest lucru, ci si suporterii. Va asteptati sa ii cuceriti asa repede?
Cristiano Bergodi: Mama mia! Le multumesc din suflet suporterilor. Nu pot spune ca ii iubesc, pentru ca ar fi, poate, prea mare. Dar ii respect enorm si le multumesc pentru tot. Si-au dat seama ce om sunt iar pentru mine respectul lor conteaza cel mai mult. Pentru ca nu este vorba de o persoana, de doua, de o sute. Este vorba de milioane de suporteri.

SuporterSteaua: Se vorbea in presa, cum ca, din diferite motive financiare, patronul s-ar gandi sa va readuca la Steaua. Ati accepta?
Cristiano Bergodi: Nu cred. Sunt lucruri spuse de presa si atat. Am fost jignit de 2, 3 zile in continuu. Eu nu pot ierta asta. Si eu sunt o persoana credincioasa, si sunt sigur ca o data si o data Dumnezeu il va pedepsi pentru tot ceea ce face. Timpul isi va spune cuvantul. Dar sa ma reintorc acum la Steaua, este imposibil. Si sa stiti un lucru, pe mine m-a dat afara cuplul Dragomir - Becali. Dumitru Dragomir a avut mereu ceva de spus impotriva mea, desi eu niciodata nu am vorbit de rau pe nimeni, cu atat mai mult pe el. In schimb, el mereu a vorbit urat despre mine. Becali are in jur persoane care il influenteaza foarte usor. Iar aceste persoane i-au dat sfaturi negative. I-a spus cineva sa treaca peste incidentul de la vestiar? Sa uite acest lucru? I-a spus cineva ca are un antrenor bun, care a facut treaba buna pana acum si care a inceput constructia unei echipe tinere si frumoase? NU! Dimpotriva, a fost sfatuit prost. De aceea, parerea mea este ca Dragomir si Becali au decis, in mare parte, demiterea mea.

SuporterSteaua: Ati mai vorbit cu patronul dupa demitere?
Cristiano Bergodi: Nu am mai vorbit. Nu am ce sa mai vorbesc cu un asemenea om. Se spune ca in viata trebuie sa ierti. Oricat de credincios as fi eu, un om ca Becali nu poate fi iertat.

SuporterSteaua: Nu v-a fost teama sa acceptati Steaua, stiind antecedentele patronului?
Cristiano Bergodi: Nu mi-a fost in niciun moment teama. Steaua e o echipa buna, o echipa mare, care nu poate fi refuzata. Si uite ca, desi au fost numai 3 luni, am facut o treaba buna. Eu am crezut ca un nebun ca pot avea o relatie buna cu patronul. Dar… imposibil.

09-24-2009, 08:42 PM
Cristiano Bergodi necenzurat

În cele 3 luni petrecute în Ghencea, tehnicianul Cristiano Bergodi a avut şi nenumărate ieşiri necontrolate, în special la adresa oficialilor din club.

86 de zile. Atît a durat mandatul lui Bergodi la Steaua. Mai puţin chiar şi decît al lui Hagi. Aproape 3 luni în care italianul a calificat echipa în grupele Europa League, şi-a construit o relaţie extrem de apropiată cu jucătorii, dar şi una încordată cu şefii săi şi cu Becali. Pe aceştia din urmă, comportamentul lui Bergodi i-a lăsat cu gura căscată în mai multe rînduri. GSP a pus cap la cap mărturii ale cîtorva oameni din club dezvăluie azi un Bergodi neştiut pînă azi.

Ţipete la telefon
Cea dintîi ieşire în decor a italianului a fost chiar înainte de a semna contractul. Urma să vină în România, să fie prezentat oficial şi să plece cu echipa în stagiul din Austria. L-a sunat pe Argăseală şi ce a urmat a fost un potop de ţipete: "Eu nu mai plec în cantonament. Mi-aţi promis că veţi aduce 3 jucători, n-aţi adus nimic, ce dracu' înseamnă asta!? Eu nu plec cu echipa! Gata, nu mă duc în Austria!". Poveste şte o sursă din club: "Vali i-a închis telefonul atunci. A doua zi, după ce Bergodi a ajuns la palat şi a încasat prima de instalare, l-a sunat pe Argăseală şi i-a cerut scuze pentru ameninţările din ziua precedentă".

"De multe ori nici nu mai încercam să discut cu el, că nu aveai cu cine să te înţelegi. Îl lăsam, îi întorceam spatele şi plecam în birou. Venea apoi singur şi îmi cerea scuze" - Valeriu Argăseală, preşedinte Steaua

"Ce, sînteţi nebuni? Eu îmi iau geanta şi plec la Roma"
La începutul lui august, Bergodi s-a întîlnit cu şefii Stelei pentru a discuta despre bonusurile ce trebuie acordate jucătorilor. După o oră, Cristiano a scris pe o foaie sumele propuse de el şi le-a dat-o conducătorilor. Italianul s-a enervat că şefii n-au zis "da" din prima. S-a ridicat dintr-o dată, a smuls foaia şi a început să ţipe: "Ce, sînteţi nebuni? Astea sînt prime? Nu sînt de acord cu ele, să facem altele". "Stai, domnule, să discutăm ...", a venit răspunsul. "Nici vorbă! Eu îmi iau geanta şi plec la Roma". A ieşit din încăpere, iar oficialii se uitau sideraţi, la fel şi Renzo Rossi. După 30 de minute, Bergodi a revenit la discuţii: "Îmi pare rău pentru ce am zis, hai să discutăm".

L-a dat pe Renzo afară din birou
Un alt episod povestit de şefii Stelei se leagă de un moment în care victima lui Bergodi a fost chiar "mîna sa dreaptă", Renzo Rossi. Aflaţi în aceeaşi încăpere pentru o discuţie, Renzo a spus la un moment dat: "Cristiano, părerea mea e că...". "N-a mai apucat să termine, că Bergodi l-a repezit de faţă cu noi, cei din conducere. ", spun sursele gsp. Peste doar cîteva minute, Bergodi discuta cu Rossi ca şi cum nu s-ar fi întîmplat nimic.

În Giuleşti a jucat alba-neagra cu demisia
1. A demisionat de patru ori în cele patru luni în care a antrenat Rapidul. Prima dată a făcut-o înaintea campionatului, în vara lui 2007, fiindcă Sichitiu criticase pregătirea făcută de preparatorul fizic Colonel. De două ori a vrut să renunţe fiindcă se întîrzia achiziţionarea lui Herea, iar ultima dată a făcut-o după eliminarea cu Nurnberg.
2. Ultima demisie i-a fost acceptată de Copos pe 12 octombrie 2007, moment în care italianul s-a certat şi cu patronul, şi cu preşedintele Zotta, fiindcă se răzgîndise şi nu mai voia să părăsească echipa.

"Cînd mi-a dat ultima demisie, Bergodi m-a întrebat de 5 ori dacă are număr de înregistrare, dacă are ştampilă, dacă e OK. După două zile, ne acuza că de ce l-am dat afară" - Constantin Zotta, fost preşedinte la Rapid

Acum 10 ani a bătut un oficial!

În 1999, pe cînd juca în prima divizie din Malta, Cristiano Bergodi a fost dat afară de la Sliema Wanderers după ce l-a lovit pe unul dintre oficialii clubului său, chiar în timpul unei partide! Unul dintre cei de pe banca formaţiei sale i-a reproşat ceva în timpul jocului, Bergodi a venit la el şi l-a lovit violent cu mingea în faţă. "Jucam un meci important, presiunea era foarte mare şi am cedat nervos. L-am lovit şi arbitrul mi-a dat cartonaş roşu, pentru care am fost suspendat trei etape. Ca jucător am fost foarte determinat, dar acum nu aş mai reacţiona aşa", mărturisea recent italianul. El a fost suspendat de clubul său 6 luni la acea vreme, acest lucru însemnînd finalul activităţii lui de jucător.

Bergodi: "N-am luat nici un ban"
Un episod care l-a lăsat mască pe Becali a fost cel legat de bani. "În vară, Bergodi a venit la palat şi repeta întruna: "De unde am eu garanţia că nu o să mă dai afară?". Gigi i-a dat pe loc 180.000 de euro: "Uite, acum poate ai o garanţie". Cristiano i-a răspuns atunci: "Sînteţi un om de onoare". După ce Gigi l-a demis, italianul i-a solicitat banii pe întreg anul, dar patronul i-a spus că a luat în iunie toţi banii din salariu, la care italianul i-a replicat: "Ce bani? Eu n-am luat nici un ban".

Avocatul său: "Nu are rost să negăm"
Cel care îi reprezintă interesele lui Bergodi, Bogdan Tohăneanu, a comentat ieri: "Becali spune că i-a dat aceşti bani lui Bergodi, iar Cristiano spune că nu a primit. Ce pot să fac eu e să îl iau pe Bergodi de mînă şi să merg cu el la ANAF şi ITM, în Italia, şi să-l pun să afirme: "Avînd în vedere că patronul declară că mi s-au dat 200.000 de euro, vă rog să consemnaţi acest lucru". După ce ar face asta, probabil că ANAF-ul va veni şi îl va întreba pe domnul Argăseala dacă şi-a înregistrat în contabilitate această sumă. I-am spus lui Bergodi: "Nu are rost să negăm că ai luat banii".

Episoade incredibile după meciul cu Sheriff
În ultima săptămînă s-au scris sute de pagini despre evenimentele petrecute la pauza meciului cu Sheriff, cînd Bergodi nu i-a permis lui Gigi Becali să-i certe pe jucători în vestiar. Gazeta a aflat ieri ce s-a petrecut după partidă: italianul a avut un adevărat acces de furie şi a fost autorul unor scene care i-au şocat pe şefii Stelei.

1. "Ce dracu' caută ăştia aici?"
Bergodi a mers la conferinţa de presă, timp în care în biroul său s-au strîns preşedintele executiv Argăseală, managerul sportiv Basarab Panduru, viceprepreşedintele Teia Sponte, directorul economic Ghiorghişor şi "secundul" Renzo Rossi. Scopul? Aceştia încercau să-l determine pe italian să se întîlnească în acea noapte cu Becali pentru a face pace. Bergodi s-a întors de la conferinţă, a intrat în biroul său şi, cînd i-a văzut pe toţi acolo, i-a strigat lui Renzo în italiană: "Ce dracu' caută ăştia aici? Ce caută, spune-mi! De ce trebuie să discutăm cu ei?". Imediat, Pandi şi ceilalţi au decis să părăsească biroul şi au ieşit pe hol.

2. Sticle şi alte obiecte aruncate în pereţi
Bergodi a rămas cu Renzo, acesta transmiţîndu-i mesajul lui Becali: "Ai fost demis, de mîine nu mai eşti antrenorul Stelei". Ce a urmat? Povesteşte chiar unul dintre şefii Stelei, aflat pe holul de lîngă biroul lui Bergodi: "A aruncat cu scaunele prin încăpere, s-au auzit bubuituri, a luat sticlele de apă şi a dat cu ele de uşă, de perete. Eram şocaţi, nu ne venea să credem ce se petrece!".

3. "Bergodi era transfigurat în plină criză de nervi!"
Şefii au decis să pătrundă în birou pentru a vedea ce se întîmplă. "Bergodi era transfigurat. Avea o privire de om nebun, urla acolo, era în plină criză. Bătea cu sticla de apă de birou, după care a aruncat-o violent în perete", a dezvăluit sursa. Imediat cineva l-a apelat pe Becali şi după ce i s-a povestit tot, patronul a ordonat: "Lăsaţi nebunu' acolo şi veniţi la palat să vedem ce antrenor punem".

"Atunci eram nervos, doream să fiu în birou doar cu Renzo, auzisem ce a zis la televizor patronul, a fost o situaţie tensionată şi din această cauză mi-am dorit ca ei să iasă afară" - Cristiano Bergodi, fost antrenor Steaua

09-24-2009, 08:44 PM
Bănel Nicoliţă, în vizorul lui Dortmund şi Hoffenheim

Evoluţiile bune din ultimele două luni ale lui Bănel Nicoliţă au atras din nou atenţia cluburilor importante din Europa. Presa germană anunţă astăzi că Borussia Dortmund şi Hoffenheim sînt interesate de serviciile mijlocaşului stelist în vîrstă de 24 de ani, existînd şanse mari să-l transfere în următorul mercato.

Hoffenheim l-a mai dorit pe Nicoliţă şi în iarnă, însă nu a înaintat nici o ofertă concretă, preferînd să-l mai urmărească pe stelist.

Golurile şi pasele de gol pe care le-a oferit Bănel Nicoliţă în ultimele jocuri ale Stelei l-au determinat şi pe selecţionerul Răzvan Lucescu să declare că jucătorul are şanse mari de a redeveni om de bază în naţionala României: "Dacă va continua pe aceeaşi linie, ar putea fi chiar titular la Belgrad, contra Serbiei".

09-24-2009, 08:45 PM
Cristi Ciocoiu: "Trebuie să se împace repede cu suporterii"

Fostul stelist Cristian Ciocoiu spune că este nevoie de o reconciliere între suporteri şi conducerea Stelei pentru binele echipei

"Pentru Steaua este o perioadă foarte gre şi toţi trebuie să pună umărul şi să redreseze situaţia. Ar fi bine să se rezolve cît mai repede conflictul cu suporterii", a spus Ciocoiu.

09-24-2009, 08:45 PM
Zapata: "Am uitat cum e să joci cu spectatori"

Portarul Robinson Zapata a fost încîntat de atmosfera de la Bacău şi speră că va avea parte de un stadion plin şi în Ghencea.

"Ne dorim să cîştigăm Cupa, dar trebuie să ne concentrăm la fiecare meci. Atmosfera din tribună a fost fantastică şi am văzut un public civilizat. Am şi uitat cum este să joci cu suporteri în tribună. "Negrul" nostru este mereu cel mai bun de pe teren, un fotbalist extrem de valoros. Ne bucurăm că îl avem în echipa noastră. Ne înţelegem bine cu Stoichiţă şi atmosfera începe să fie mai bună după momentele grele prin care am trecut. Bacăul este o echipa valoroasă, cu jucători tineri. Am avut ceva emoţii fiindcă la început au pus presiune, dar important este că ne-am impus", a spus Robinson Zapata.

09-24-2009, 08:46 PM
Petre Marin: "Bănel înseamnă efort total şi o voinţă fantastică!"

Petre Marin l-a lăaudat pe Bănel Nicoliţă despre care spune că este insipensabil formaţiei din Ghencea

"Bănel înseamnă efort total şi o voinţă fantastică! Este un jucător indispensabil. Ne propunem să cîştigăm Cupa, dar trebuie să vedem dacă putem. Urmează un meci foarte dificil la Braşov, dar nu luăm în calcul decît victoria", aa declarat Petre Marin.

09-24-2009, 08:46 PM
Bănel Nicoliţă: "Mergem la Braşov să batem"

Desemnat jucătorul meciului, Bănel Nicoliţă spune că va dona trofeul său muzeului din Ghencea

"Mă bucur că am fost desemnat jucătorul meciului. Nu o să duc trofeul acasă, ci îl las la muzeul clubului. A fost o atmosferă extraordinară şi abia aştept să îi văd pe fani şi în Ghencea. Încercăm să trecem peste momentele grele din ultima perioadă. Noi sîntem jucători profesionişti şi trebuie să ne stea mintea doar la fotbal. Mergem la Braşov să cîştigăm oricît de greu ne-ar fi",a spus Bănel Nicoliţă.

Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
71 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut