Ştiri Steaua Bucureşti
10-20-2009, 07:25 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Steaua Bucureşti
Gheorghe Hagi: "În Turcia nu ar fi interzişi niciodată suporterii"
Fostul jucător al celor de la Galatasaray, Gheorghe Hagi, a discutat despre situaţia echipelor româneşti în Europa League.
"Meciul Stelei e deschis oricărui rezultat, chiar dacă echipele din Turcia au investit destul de mult. Fenerbahce este destul de puternică pe teren propriu şi vor fi 2 confruntări foarte frumoase. Sunt vecinii noştri şi fiecare doreşte să arate că e mai bun. Galatasaray e mai puternică decît în meciul cu Steaua. Steaua şi Dinamo joacă 2 meciuri diferite şi depinde cum pregăteşti partida. E posibil să fructifici mai multe şanse în deplasare decît acasă, aşa că orice e posibil. Cred că Steaua e favorită pe teren propriu. Adversarii ne respectă şi nu cred că victoria le aparţine înainte de meci. În Turcia nu poţi să interzici suporterii să intre la meciuri. Ei au o importanţă foarte mare. Ce se întîmplă la noi nu e benefic pentru nimeni, cu atît mai puţin pentru Steaua. Pe zi ce trece, pierde din numele mare pe care îl are. Atunci cînd vine vorba de echipele româneşti, încerc să fiu imparţial şi să ţin cu ai noştri, chiar dacă este Dinamo sau altă rivală de-a Stelei. Nu se poate spune ca Glasgow este o echipă uşoară pentru Urziceni, pentru că nu mai există aşa ceva în fotbal. Trebuie să ai un joc complet, competitiv, ca să poţi să te impui", a declarat Gheorghe Hagi la televiziunea sport.ro. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-21-2009, 03:29 PM
|
|||
|
|||
Hagi: "Nu merg la meciul cu Fenerbahce, o să mă duc în Ghencea când o să îmi facă plăcere"
Fostul antrenor si jucator al Stelei, Gica Hagi, a declarat ca nu va merge la partida de joi, din Ghencea, cu Fenerbahce Istanbul si a precizat ca nu i se pare normal ca fanii sa fie interzisi pe stadion.
"Nu voi merge la meciul Stelei, o să mă duc când o să îmi facă plăcere. Culmea e că am o relaţie mai bună cu Dinamo decât cu Steaua! M-au invitat la meciul de la Istanbul, dar nu merg pentru că am treabă", a zis Hagi la GSP TV. "Sunt două meciuri deschise oricărui rezultat prin prisma istoriei pe care o au cele 4 cluburi. Vor fi două meciuri interesante, dar vom vedea ce va fi în teren. În Turcia, atât Galata, cât şi Fener au investit foarte mult în această vară. La noi nu prea s-au făcut investiţii", a continuat fostul international. Apoi a adaugat: "Sunt argumente care mă fac să fiu optimist, Dinamo a câştigat toate meciurile importante în acest an, iar Steaua merge bine. Tot ce se întâmplă la Steaua acum e un minus, e o situaţie delicată, dar cred că jucătorii pot aduce o victorie. Steaua joacă acasă şi joacă la victorie! Noi tot timpul i-am învins pe turci. Daca merg la meci? Nu!". "Este o situaţie foarte tensionată la Steaua şi nu este în avantajul echipei ce se întâmplă acolo. La cluburile mari, spectatorii sunt foarte importanţi şi nu pot fi interzişi", a incheiat "Regele". http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-21-2009, 03:30 PM
|
|||
|
|||
Jean Vlădoiu: "O echipă fără suporteri nu se poate numi echipă"
Fostul jucător al Stelei a comentat conflictul dintre Gigi Becali şi suporterii din Ghencea, spunînd că patronul roş-albaştrilor ar trebui să găsească o soluţie, pentru că cel mai mult au de suferit jucătorii.
"O echipă fără suporteri nu e echipă. Vorbesc aici de Steaua şi de conflictul lui Gigi cu fanii din Ghencea. Sper să se găsească o soluţie pentru că acesta nu mai este fotbal deja. Cel mai mult pierd jucătorii. Fără suporteri e foarte greu pentru fotbalişti. Chiar dacă am jucat şi la Dinamo, eu nu am vrut niciodată să intru în conflict cu suporterii Stelei. Nu mi-am făcut decît meseria", a spus Jean Vlădoiu la GSPTV. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-21-2009, 03:38 PM
|
|||
|
|||
Juan Carlos Toja Vega: "Ne vom sacrifica!"
Columbianul a prefaţat meciul cu Fenerbahce, a vorbit despre "era" Stoichiţă la Steaua, despre relaţia cu Gigi Becali şi despre controversata sa viaţă personală.
37 de minute. Atît a durat discuţia dintre reporterii Gazetei Sporturilor şi Juan Carlos Toja Vega (24 de ani), pe numele său întreg. Un dialog purtat în trei limbi de sud-americanul Stelei: spaniolă şi engleză, piperate cu multe cuvine în română. Toja a răspuns fără inhibiţii la toate întrebările, analizînd cu obiectivitate perioada petrecută pînă acum în Ghencea, dar şi meciul care îl aşteaptă, joi, cu Fenerbahce. - Juan, cît de important este meciul cu Fenerbahce? - Aproape crucial în perspectiva calificării din grupă. Doar o victorie ne-ar menţine cu şanse mari pentru calificare. Chiar am vorbit cu băieţii şi cu Stoichiţă după acel 2-0 de la Iaşi care ne-a oferit moral, atît pentru acest meci, cît şi pentru derby-ul cu Rapid. - Cum veţi aborda confruntarea cu turcii? - Noi vom da sută la sută pentru victorie. Sacrificiu şi un efort dus la extrem, la fel cum încercăm în fiecare meci. - Va fi un duel al columbienilor Stelei cu brazilienii lui Fenerbahce? - Va fi, în primul rînd, un duel al echipelor Steaua şi Fenerbahce. Este adevărat că vor fi mulţi sud-americani pe teren care vorbesc cam aceeaşi limbă. E normal să existe o anumită apropiere, dar, în acelaşi timp, şi rivalitate. - Cît de mult vă va afecta războiul dintre suporteri şi Gigi Becali? - Tot ce îmi doresc este ca suporterii să fie alături de noi şi să ne încurajeze. "Nu s-au schimbat prea multe cu Stoichiţă" - Ce s-a schimbat de la venirea lui Stoichiţă la Steaua? - Sincer? Nu prea multe. Ca şi Bergodi, Stoichiţă este un antrenor de valoare şi un caracter frumos. Încercăm să ne înţelegem, pe zi ce trece, mai bine. - Unde te simţi mai bine în teren? Ca mijlocaş central sau ca mijlocaş stînga? - Eu am evoluat pe toate posturile de la mijlocul terenului. Mă simt bine peste tot. Ca mijlocaş de bandă atac mai mult, în centru am mai multe responsabilităţi pentru că trebuie să fiu inteligent şi să controlez jocul. - Lăcătuş, Dorinel Munteanu, Pedrazzini, Bergodi, Stoichiţă. Nu au trecut prea mulţi antrenori pe la Steaua de cînd ai venit tu? - Uite că se mai întîmplă! De un an şi două luni, de cînd am venit la Steaua, s-au perindat mulţi antrenori, nu ştiu de ce şi dacă a fost bine. Dar Steaua este un club mare şi cei care sîntem acum trebuie să fim uniţi şi să mergem mai departe. - Eşti unul dintre puţinii jucători care au scăpat de furia lui Gigi Becali. - Sînt încîntat de acest lucru şi sper să îmi fac treaba în continuare cît mai bine. În fiecare zi mă antrenez la maximum, dar, din păcate, uneori în meciuri nu îţi iese cum ţi-ai fi dorit. Important este să ai convingerea că ai încercat să dai totul. "Autogolul cu Bistriţa a fost primul din viaţa mea!" - Cu Gloria Bistriţa ai dat un autogol... - Poate nu ştiţi, dar a fost primul autogol din viaţa mea, şi sper ultimul! - Care crezi că a fost cel mai bun meci al tău din acest sezon? - Din păcate, problemele la gleznă m-au ţinut departe de gazon multe meciuri în acest sezon. Cred că partida cu Poli Iaşi, din etapa trecută, a fost cea mai bună pentru mine. Oricum, în momentul de faţă mă simt în formă, cum se spune, pentru că fizicul mă ajută sută la sută şi astfel îmi pot demonstra cu adevărat calităţile. - Dar cel mai bun meci de cînd ai venit? - Aş putea spune "dubla" cu Galatasaray din sezonul trecut, atunci cînd ne-am calificat în grupele Ligii Campionilor. "Am trăit şi o perioadă cumplită la Steaua" - Care a fost cel mai greu moment în Ghencea? - După două luni de cînd am ajuns la Steaua am început să joc din ce în ce mai rău. Nu ştiu de ce. Eram foarte obosit, mai ales că nu avusesem deloc vacanţă. Nu îmi mai ieşea nimic! Pînă la urmă, mi-am revenit, dar a fost o perioadă cumplită. - De ce ai ales numărul 14? - Pentru că prea multe variante nu am avut cînd am venit. Mi-ar fi plăcut să joc cu 8 pe spate, dar acesta este numărul lui Ovidiu Petre. "Cînd intru în teren nu mă mai gîndesc la nimic. Nici la mamă, nici la prietenă. Par un pic timorat la început, dar după cinci minute îmi dau drumul la joc. De ce am ales Steaua? Pentru că mi s-a oferit oportunitatea de a juca în Europa la un club care avea şansa de a evolua în Liga Campionilor. Îmi place enorm stilul fotbalului englezesc. Sînt jucători tehnici, care aleargă foarte mult. Liverpool este echipa mea de suflet!" - Juan Toja, mijlocaş Steaua "Sînt tînăr, e normal să mă distrez!" Toja le-a răspuns celor care l-au acuzat că îşi petrece nopţile prin cluburi: "Din păcate, în România, unii jurnalişti, care vor doar să îşi vîndă ziarul şi să obţină bani nu ţin cont de adevăr şi profită de anumite situaţii. Exagerează anumite lucruri. Oricum, eu sînt o persoană responsabilă, dar este normal să mă mai şi distrez pentru că sînt tînăr". Cum pregăteşte Toja meciul cu Fenerbahce de joi: Marţi: "După antrenamentul de dimineaţă am mers să mănînc în oraş, apoi, obligatoriu, m-am pus în pat o oră-două. Îmi place să mă odihnesc la prînz. Înainte de a mă întoarce seara în cantonament pentru meciul cu Fenerbahce, am vorbit cu familia mea din Columbia pe Internet". Miercuri: "La finalul şedinţei de pregătire, la ora 13:00, iau masa la stadion şi apoi odihnă. La ora 17:00 avem analiza video a adversarului, apoi iar antrenament. După masa de seară, în care mănînc normal, paste, carne de vită, salată, fructe, îmi petrec seara pe laptop jucîndu-mă sau navigînd pe Internet". Joi: "Mergem să ne relaxăm într-un club de biliard şi bowling. Eu nu joc biliard pentru că nu îmi place. Prefer să întreţin atmosfera cu glume şi să ascult muzică înainte de meci. Nici la telefon nu vorbesc foarte mult. Apoi merg la masa de prînz la stadion, odihnă şi urmează şedinţa de dinaintea meciului". Toja despre... Mîncarea preferată în România: "Îmi plac micii şi ador caşcavalul pane." Hobby-uri: "Ascult multă muzică, mă distrez jucîndu-mă FIFA pe Playstation şi Pro Evolution Soccer sau Tennis pe Consola Wii. Mă relaxez uitîndu-mă la filme." Companie: "Nu am nici soţie şi nici copii, în schimb am o pisică cu mine la Bucureşti. O cheamă Chupi" Muzică: "Îmi place mult muzica salsa, rock şi cea electronică" Limba română: "Înţeleg aproape tot ce mi se spune, dar vorbesc foarte puţin. De aceea prefer să dau interviurile în limba engleză şi spaniolă" Prietenii de la Steaua: "Mă înţeleg bine cu toţi băieţii, dar mai ales cu Zapata, Dayro, Cezar Lungu, Golanski şi Szekely" 1 gol reuşit în această ediţie de Liga I, dar şi un autogol 7 meciuri absentate din cauza problemelor medicale şi 2 din cauza suspendărilor 2012 este anul în care îi expriră lui Toja contractul cu Steaua Jucători favoriţi de la rivalele din Liga I: Dinamo: N'Doye Rapid: Spadacio, Cesinha CFR: Culio, Dubarbier Unirea Urziceni: Varga, Frunză Poli Timişoara: Gigel Bucur FC Vaslui: Wesley http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-21-2009, 03:39 PM
|
|||
|
|||
Şi interzişi, şi legaţi de mîini
Deşi au plătit abonamentele, suporterii nu pot intra în stadion. Conducerea Stelei a găsit şi varianta de înlocuire a galeriei: pensionarii au accesul gratuit.
Situaţie fără precedent în fotbalul românesc! Steaua a decis, fără a consulta nici Jandarmeria, nici alte organe ale statului, să interzică toate persoanele care în vară şi-au luat abonamente la peluză! Tocmai de aceea, la casele de bilete, toţi cei care au dorit să-şi ia bilet pentru meciul cu Fenerbahce şi care apăreau în baza de date ca fiind abonaţi la peluze erau declaraţi "persona non grata", indiferent dacă au fost sau nu la meciuri în Ghencea în actualul sezon sau dacă au creat sau nu incidente. Cîţiva dintre ei au trimis solicitări în scris conducerii prin care au susţinut că sînt nevinovaţi, însă şefii Stelei au respins respectivele solicitări. "Care e problema că am interzis şi oameni nevinovaţi? Ce, nu pot să reziste fără stadion o perioadă? Eu am cea mai mare calitate să interzic oameni pe stadion! Eu sînt Jandarmeria, eu sînt Poliţia" - Gigi Becali, patron Steaua "Să dea Steaua în judecată, dar procesul durează!" Unii dintre suporteri au mers la OPC pentru a sesiza abuzul, însă această instituţie nu are în atribuţii să oblige Steaua să-i reprimească. "Pot face plîngeri penale, numai că ar urma un proces care ar dura minimum un an de zile, timp în care, pe riscul ei, Steaua poate continua să nu le permită accesul în stadion", a declarat ieri avocatul Flavius Cladoveanu. "Interzişi la grămadă!" Consideraţi vinovaţi pentru măsura pe care Steaua a fost determinată să o ia, suporterii de la cele două peluze consideră că au parte de un abuz. "Absolut toţi abonaţii de la cele două peluze au fost interzişi, fără să se ţină cont de nici o imagine video. Cei de la Steaua ne-au comunicat că aceasta este decizia clubului, şi cu asta, basta! Nu avem ce face, indiferent dacă unii dintre noi s-au comportat civilizat pînă acum. Nimeni nu va putea intra pe stadion cu Fenerbahce", a spus unul dintre liderii de galerie. Pensionarii, chemaţi să populeze tribunele Cum Steaua a vîndut pînă aseară doar 6.000 de bilete pentru meciul cu Fenerbahce, extrem de puţine faţă de cîte estimau cei din Ghencea, conducerea clubului a luat o măsură de avarie: vrea să populeze tribunele cu pensionari. "Miercuri dimineaţă, orice pensionar va primi bilet gratuit dacă va veni la casele de bilete între orele 9:00 şi 12:00, avînd buletinul şi talonul de pensie", a sunat anunţul oficial. Două exemple de fani nevinovaţi interzişi 1. Sorin Mihai Georgescu, 25 de ani, inginer. A absolvit Facultatea de Matematică "M-am abonat la Steaua înainte de a intra la facultate. Mi-am făcut abonament şi în acest sezon. ID-ul abonamentului este 14882, la peluza I. Sînt interzis pe stadion, deşi eu am fost doar la meciurile cu CFR şi cu Dinamo, la care n-am făcut absolut nici o problemă" 2. Constantin Alestar, 33 de ani, şofer şi agent de vînzare la o firmă de publicitate din Bucureşti. "Am abonament la Peluza I, numărul 16536. Nu am fost în acest sezon la absolut nici un meci de pe teren propriu din cauza unor probleme familiale. M-am dus să-mi iau bilet cu Fener şi mi s-a spus că sînt persona non grata. Cum e posibil aşa ceva?" "Nu avem nici o implicare!" Purtătorul de cuvînt al Jandarmeriei, Marius Militaru, a precizat că instituţia pe care o reprezintă nu a colaborat cu Steaua în privinţa persoanelor interzise pe Ghencea. "Este o măsură internă a clubului luată pe baza obligaţiilor organizatorului de a interzice accesul sau participarea la unele competiţii sau jocuri sportive a unor persoane ca măsură de siguranţă. Oricum, aceste persoane nu sînt în baza de date a Jandarmeriei, care nu are nici o implicare", a spus Militaru. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-21-2009, 03:40 PM
|
|||
|
|||
"Să-şi dovedească nevinovăţia şi anulăm interdicţia!"
Preşedintele Argăseală spune că aceia care demonstrează că nu au creat probleme vor fi reprimiţi
- Domnule Argăseală, e adevărat că i-aţi interzis la grămadă pe toţi cei cu abonamente de la peluze? - Da. - Dar sînt unii care sînt nevinovaţi. - Să ne trimită o solicitare în acest sens, să-şi dovedească nevinovăţia şi o să le anulăm interdicţia. - Şi cum pot ei să-şi dovedească nevinovăţia? - Pe cei care spun că n-au fost deloc pe stadion în acest sezon şi, cu toate acestea, sînt interzişi, îi verificăm în calculator şi, dacă au dreptate, atunci le dăm bilet. Deşi e cam dubios că n-ai venit deloc la stadion şi acum te trezeşti că vrei la meciul cu Fener. I-a apucat acum dorul de Steaua? - Şi ceilalţi, care au fost pe stadion, dar care n-au creat probleme? - Ne vom uita pe camere, avem înregistrări, avem tot. Cînd stăteau toţi în peluză şi strigau măscări, n-am văzut pe nimeni să dea înapoi. De exemplu, toţi cei care au intrat la meciul cu Bistriţa la tribuna I şi-au luat bilete pe alt nume, abonamentul lor nu figurează prezent la acel joc. Apoi ne-au trimis mail-uri că ei sînt cuminţi, că n-au făcut nimic, dar după ce am vizionat casetele din camera de monitorizare am constatat că erau exact cei care strigau şi înjurau cel mai tare. - Dar ei vă pot acţiona în instanţă. - Foarte bine, sînt liberi să o facă. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-21-2009, 03:40 PM
|
|||
|
|||
"Steaua ar putea fi acuzată chiar şi de înşelătorie"
Gazeta a apelat la avocatul Flavius Cladoveanu, de la casa de avocatură Cladoveanu, Bădescu& Asociaţii, pentru a lămuri ce căi de atac au suporterii
- Domnule Cladoveanu, cum şi-ar putea dovedi nevinovăţia suporterii care, deşi au cumpărat abonament, au fost interzişi? - Este una dintre cele mai mari prostii, aberaţii, luaţi-o cum vreţi, pe care le-am auzit. Cum adică să-şi probeze ei nevinovăţia pentru a intra la meci? E exact invers, clubul ar trebui să demonstreze că respectivul a făcut ceva rău! De fapt, nici clubul n-are acest drept, ci judecătorul, pe baza unui raport al unui agent constatator. - OPC-ul poate interveni? - Da, dar doar pe linie administrativă, aplicînd Stelei o amendă pe care clubul ar putea să o atace în instanţă. OPC nu ar putea obliga Steaua să-i reprimească pe fani pe stadion. - Şi dacă dau clubul în judecată? - Pot face o plîngere penală, dar nu există o acţiune rapidă, nu se termină procesul în 3 timpi şi 3 mişcări. Ar dura un an, un an şi jumătate pînă la un verdict, iar pînă atunci, pe riscul ei, Steaua poate continua să nu le permită accesul. E stadionul ei, face ce vrea, evident, asumîndu-şi nişte riscuri de a pierde procese. - Şi ce ar putea solicita suporterii? - Pot solicita să reprimească dreptul de a fi reprimiţi pe stadion, deşi mi s-ar părea tardiv. Ar mai putea cere banii plătiţi pe abonament plus alte daune. - Şi pe un suporter cît l-ar costa să meargă în instanţă? - Un avocat sub medie, ca preţ, ar trebui plătit cu minimum 1.000 de euro! http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-21-2009, 03:42 PM
|
|||
|
|||
Rasismul, arma răzbunării!
La meciul cu Fenerbahce, fanii de la Peluza Sud "ascunşi" la tribunele I şi a II-a vor face tot ce le stă în putinţă să obţină suspendarea propriului club din cupele europene.
Surse apropiate clubului dezvăluie ce pun la cale suporterii pentru ca Steaua să plătească după ce a decis să interzică după bunul plac accesul persoanelor de la peluze la meciul cu Fenerbahce. Fanii de la Peluza Sud care nu s-au aflat ca abonaţi în baza de date a clubului din Ghencea au pus mîna pe mai multe zeci de bilete de la tribunele I şi a II-a, acolo de unde vor da startul planului de suspendarea a Stelei. Ce vor să facă aceştia? 1. Ploaie de coji de banane la cornere În momentul în care echipa din Istanbul va avea un corner sau se va afla în apropierea tribunelor, va avea parte de o "ploaie" de coji de banane care se va prăvăli asupra lor. 2. Maimuţăreli la fiecare atingere de balon De asemenea, la fiecare minge ajunsă la Fenerbahce, echipă care are în componenţă mai mulţi jucători de culoare, fanii vor să înceapă să imite strigătele maimuţelor. Dacă suporterii îşi vor duce la bun sfîrşit acest plan, Steaua nu riscă numai o amendă usturătoare, ci chiar excluderea din cupele europene, fiind recidivistă după "episodul" Ujpest. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-21-2009, 03:43 PM
|
|||
|
|||
Tudorel Stoica: "Aşa arată un meci perfect!"
Tudorel Stoica, căpitanul din returul cu Anderlecht, spune că acea partidă a fost poate cea mai reuşită din istoria Stelei.
Era căpitanul unei echipe care spulberase tot în campania din Cupa Campionilor Europeni, din sezonul 1985-1986. La returul cu Anderlecht, şi-a luat din nou banderola pe braţ şi rolul de coordonator în primire. A urmat o partidă de poveste, pe care o veţi putea vedea integral pe DVD-ul care va însoţi Gazeta Sporturilor marţi, 27 octombrie. - Domnule Stoica, pentru cei care n-au văzut acel meci, cum l-aţi caracteriza în cîteva fraze? - Am jucat, am făcut o partidă extraordinară, i-am bătut de nu s-au văzut şi ne-am calificat în finala Cupei Campionilor Europeni, obţinînd cea mai mare performanţă pînă la acea vreme pentru fotbalul din România. - O echipă mare a Europei, Anderlecht, a fost desfiinţată de Steaua, cum a fost posibil? - Am început foarte tare acel retur. De fapt, în acea campanie din 1985-1986, toate meciurile le-am început în forţă. Reuşeam să marcăm încă din start, ceea ce ne dădea încredere. Cu Anderlecht am atacat poarta din secunda 1 şi am făcut repede 2-0. Am pus adversarul sub o mare presiune, publicul fantastic ne-a ajutat şi el foarte mult, iar faptul că am reuşit să anulăm acel 0-1 din tur foarte repede ne-a dezinhibat şi ne-am dat drumul la pase, la joc, la tot. "De Scifo ne-am ocupat eu şi Boloni" - Ce se întîmplase în tur, cînd Steaua a pierdut cu 1-0? - Am avut neşansă pentru că şi atunci am jucat bine. A fost un meci deschis, deoarece noi nu ne-am dus să ne apărăm, dar Scifo ne-a dat gol şi s-a terminat 1-0. - La retur însă, dumneavoastră l-aţi anihilat complet. - Era jucătorul lor numărul 1, le făcea tot jocul. Nu neapărat eu l-am ţinut, pentru că pe noi ne interesa mai puţin ce face adversarul, ne doream să ne iasă nouă jocul. Dacă stai să te preocupe ce face cel cu care joci, atunci nu-ţi mai iese ţie nimic. E adevărat, cînd Scifo intra în zona mea de acţiune, îl preluam şi mă ocupam de el, apoi era rîndul lui Loţi Boloni să-l anihileze cînd venea în zona lui. Se poate spune că am reuşit împreună să-l blocăm total. - A fost acel retur cel mai reuşit meci din istoria Stelei? - Era un meci cu miză mare, era pentru prima dată cînd Steaua se afla atît de aproape de calificarea în finală, era pentru prima oară cînd o echipă din estul Europei putea atinge ultima fază a C1. A venit un meci senzaţional, aşa cum cred că au fost aproape toate din acea campanie, nu uitaţi că am spulberat şi Honved Budapeste cu 4-1 în Ghencea, deşi Honved era practic "naţionala" Ungariei. Într-adevăr, pot spune că returul cu Anderlecht a fost un meci perfect, poate cel mai bun. "Aveam trasee fantastice" - Se spune şi astăzi că forţa acelei echipe era dată de cuplul de la mijlocul terenului, format din Tudorel Stoica şi Ladislau Boloni. Sînteţi de aceeaşi părere? - Eram doi jucători cu calităţi, care cred că ne completam perfect unul pe celălalt. Ştiam amîndoi să facem la fel de bine şi faza ofensivă, şi cea defensivă. Cînd eu urcam, rămînea Loţi, cînd el pleca în atac, rămîneam eu, aveam ştiinţa jocului, însă cred că toată echipa era valoroasă. Bumbescu-Belodedici nu era un cuplu fantastic în apărare? Ce să mai zic de cel din atac, format din Lăcătuş-Piţurcă? Am fost o echipă fantastică şi unică pentru fotbalul românesc. - Dar puncte slabe nu avea acea echipă? - (Rîde)... Orice echipă din lume are şi puncte slabe, însă mi-e greu să le spun eu pe ale Stelei '86. Eu vorbesc tot de calităţi şi ştie toată lumea că eram numiţi "viteziştii", însă alerga mai mult mingea decît noi. De fapt, viteza de joc trebuie dată de cît de repede circulă mingea, nu de cît de repede fug fotbaliştii. Aveam trasee fantastice. Greşeala managerială - Cu toate acestea, la doar cîteva luni după acel retur fabulos, Anderlecht a eliminat-o pe Steaua în următoarea ediţie a Cupei Campionilor. De ce? - Pentru că atunci s-a făcut o greşeală la nivel de conducere de club. Steaua avea posibilitatea să aleagă, din postura de cîştigătoare a trofeului, dacă vrea să joace în turul 1 sau să treacă direct în turul al doilea. Şefii noştri au ales a doua variantă, deşi noi aveam mulţi jucători suspendaţi după ce în finala de la Sevilla primiserăm multe "galbene". Dacă am fi evoluat în turul 1, probabil aveam un adversar mai uşor, treceam şi apoi reveneau şi jucătorii suspendaţi. Aşa, am picat cu Anderlecht în turul 2, n-am avut efectivul complet şi am pierdut calificarea. Repet, a fost o greşeală managerială. - Apropo de acest lucru, multă lume spune că e exclusiv meritul jucătorilor pentru acele performanţe. - Fals total. Returul cu Anderlecht, finala de la Sevilla, toate celelalte performanţe au fost obţinute în echipă, adică jucători, antrenori, conducere, suporteri, masor, preparator fizic, medici. Apoi, vreau să mă gîndesc şi la Valentin Ceauşescu. Sincer vă spun, dacă n-ar fi fost el, am fi fost măcelărţi de Dinamo în campionat, el ne-a protejat, pentru că Dinamo ne-ar fi tocat pe unde ne-ar fi prins. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-21-2009, 03:44 PM
|
|||
|
|||
Accidentat, Onicaş a ieşit mai devreme din antrenament şi poate rata meciul cu Fenerbahce
Mijlocaşul Stelei, Mihai Onicaş, a părăsit antrenamentul din aceasta dimineata, acuzând o accidentare, şi a devenit incert pentru meciul de joi, cu formaţia turcă Fenerbahce Istanbul, din etapa a III-a a Ligii Europa.
După ce a efectuat mişcările de încălzire, mijlocasul de 19 ani a acuzat o accidentare şi a părăsit grupul, pregătindu-se alături de coechipierii săi care au probleme de sănătate, Stancu, Tănase şi Petre Marin. La jumătatea antrenamentului, Onicas s-a oprit şi a părăsit terenul. Mijlocaşul Andrei Ionescu a fost singurul absent din lot, la şedinţa de pregătire la care au asistat managerul Basarab Panduru şi tehnicianul Dumitru Dumitriu. Fundaşul nigerian Emeghara s-a pregătit alături de coechipieri, însă nu va face parte din lotul pentru întâlnirea de joi. Steaua întâlneşte, joi, de la ora 20.00, pe teren propriu, formaţia turcă Fenerbahce Istanbul, în etapa a III-a a grupei H din Liga Europa. Meciul va fi transmis în direct de Pro TV. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
8 Musafir(i)
8 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut